Uncategorized

diastaas ja … rasvaimu?

16. veebruar 2018

Kui ma kunagi Spartas Jaanikaga treenisin, rääkis ta mulle diastaasist ja kontrollis ka minu kõhu üle. Ei olnud. Nüüd peale Lende sündi hakkas see mõte mind aga painama. Et äkki mul ongi diastaas? Ma nimelt kuulsin, et ülipaljudel naistel tekib see rasedusega ja veelgi suurem tõenäosus on diastaas saada peale teist rasedust. Et mis see diastaas on? Põhimõtteliselt kõhulihastaste vahele tuleb… vahe. Rasedusega lähevad kõik sidekoed pehmemaks ja kuna samal ajal laps paisub, siis võibki juhtuda, et tekib diastaas.

Põhiliseks sümptomiks loetakse seda, kui istessetõusu ajal tuleb kõhust mingi imelik mügarik välja. Minul seda õnneks ei olnud, küll aga on teiseks sümptomiks punnkõht ja alaseljavalud. Seda, kas sul on diastaas saab tegelikult ise ka kodus testida, selle info võtsin eviva.ee lehelt.

Kuidas diastaasi testida?

  • Lama selili, põlved kõverdatud – jalatallad maas
  • Aseta üks käsi oma pea taha ja teine kõhule nii,et su sõrmed on risti kõhu sirglihase ja talje vahel – naba piirkonnas
  • Kui su kõhulihased on lõdvestunud (ära tõsta pead ega pinguta lihaseid), vajuta kergelt sõrmedega kõhtu.
  • Vii oma keha isteasendisse, jälgides, et su rinnakorv liiguks vaagnale ligemale
  • Liiguta oma sõrmi üles ja alla, mööda keskjoont, tunnetades paremat ja vasemat poolt oma kõhu sirglihasest. Testi nii naba alust kui ülemist piirkonda.

NB! Jälgi, et sa ei tõstaks lihtsalt pead matilt. Kui sa ei aktiveeri korralikult oma lihaseid võid sa jõuda valele järeldusele, et sul on diastaas. Jälgi fakti, et kui su rinnakorv liigub vaagnale ligemale, siis peaks kõhu sirglihaste vaheline joon vähenema. Ära satu paanikasse, kui tunned „auku“ esimestel nädalatel pärast sünnitust. Absoluutselt kõigi sidekude on pärast sünnitust lõtv.

Ma kodus proovisin seda ja mulle tundus, et nagu oleks küll vahe. Kätu tuli külla, proovisin tema peal ka, et aru saada, aga no keeruline oli. TUNDUS, et mul on rohkem kui tal, aga kuna me kumbki täpselt aru ei saanud, mida me teeme, siis otsustasin, et võiks ikka arstile minna. Olin kuulnud kohast nimega kõhukliinik ja sinna ma aja panna üritasin, kodulehe kaudu.

Päev hiljem helistati mulle mingi X nimega kohast ja öeldi, et kõhukliiniku spetsialist töötab nüüd seal ja nad võivad mulle aprilli lõpuks/mai alguseks aega pakkuda diagnoosi panemiseks ja ülevaatuseks. Ja see oli muidugi tasuline aeg, mida niiiiii kaua ootama pidi. Ütlesin, et ma helistan neile tagasi ja googeldasin, edasi. Ei viitsi mina nii kaua oodata.

Siis meenus, et Niine Nahakliinikus on ju tegelikult jube palju teenuseid, mitte ainult nahavärgid. Vaatasin, et seal ongi selline operatsioon pakkuda, nagu kõhuplastika. Seda tehaksegi eriti raskete diastaasi juhtudel. Et õmmeldakse lihased tagasi kokku ja lapitakse kõht ka peale seda ilusaks, kui tarvis. Ala rasvaimu ja eemaldatakse üleliigne nahk ja kõik värgid.

Ei, ei. Ega ma kohe endale kõhuplastikale aega panema tormanud 😀 Aga ma mõtlesin, et kui nad tegelevad diastaasi parandamisega, oleks loogiline, et keegi sealt majast ka DIAGNOOSIDA oskab. Kirjutasin Niine Nahakliinikusse nädala lõpus ja esmaspäevaks oligi kenasti aeg olema. Ei mingit maini ootamist, jehhuu! 50€ maksis.

Minule määrati konsultatsiooniks Mart Eller, ja no ma sain esimesel minutil aru, et no täpselt minu masti inimene. Hästi humoorikas, viskas kohe kildu, samas oskas väga proffesionaalselt mind üle vaadata. Aga mulle meeldib selline vaba õhkkond, mitte selline nii, istuge, lamage, whats evs. Ma ei mäleta, kes see kunagi blogis, et talle ei meeldi klienditeenindajatega suhelda teenuse ajal. Ala juuksurid vms. Mul on vastupidi, ma alati hea meelega lobisen, sest noh, muidu hakkab ju lihtsalt igav ja kui see, kellega sa lobised on veel eriti äge inimene, siis on seda ju ainult lust ja rõõm teha.

Ahjaa, jumala offtopic, aga ma olen tihti mõelnud, et lastena on nii kerge. Vaatad, et tore inimene, lähed juurde ja ütled, et kle hakkame sõbraks. Aga suurena on see justkui imelik, eks? Igatahes ma tegin selle sammu ja ütlesingi härra kirurgile, et kle sa tundud jumala normaalne ja äge inimene, mulle tundub, et me peaksime kindasti koos välja minema ja ehk väikse veinigi tegema. Ma hiljem hakkasin mõtlema, et issand, äkki ta arvab, et mina, vana loppis abielunaine, üritas teda võrgutada, aga isegi kui arvas, siis ta paistis igatahes käpp olevat 😀 Nii et jah, mul on tulevane uus hea sõber!

Aga tulles nüüd teema juurde tagasi, siis alguses tegi ta must pilti, näppis mu kõhtu seistes, siis lamades ja jõudis järeldusele, et jah, kallis sõber. Sul on tõepoolest diastaas. AGA õnneks mitte midagi väga hullu (hulluks loetakse umbes 4 sõrme laiust), mul oli 2.5 mis on selline piir, et veel ok, aga samas veits bad trip.

No ja mida siis teha? Laias laastus TEHA on nii palju, et tuleb teha konkreetseid ja õigeid harjutusi. Valed harjutused on ka samuti võetud eviva.ee lehelt.

Mõningad harjutused, mida tuleks vältida, kui teil on diastaas:

  • Liigutused, kus ülakeha viiakse küljele alla ja sama kehapoole käsi sirutub kehast eemale ( kõige ülemine pilt)
  • Harjutused, mis tähendavad suurel harjutuste pallil selili lamamist
  • Jooga harjutused, mis venitavad kõhulihaseid – nagu “lehma”harjutus ( keskmine pilt), kõik tagasipainutused (nt alumine pilt) ja ka kõhuhingamine
  • Kõhulihaste harjutused, mis tähendavad lülisamba tõstmist põrandalt nagu istessetõus, istessetõus küljele, jalgratas jmt (nagu on näidatud punase ristiga pildil allpool)
  • Kõik harjutused, mis tähendavad, et su kõhu sein paisub harjutuse vältel
  • Väga raskete asjade tõstmine ning kandmine
  • „Neljajalgsed“ (käpuli) harjutused ilma korraliku kõhu toetuseta
  • Intensiivne köhimine, ilma kõhu toestuseta

Vahel soovitatakse alustada kõhulihaste „treenimist“ ilma, et tõstaksite enam kui oma pead maast lahti, kuid enamasti ei treeni see kõhtu ja harjutab sisse vale tehnika – sellisest „treenimisest“ ei ole kasu.

 

Mis need ÕIGED harjutused on? No näiteks neid harjutusi võib vabalt teha ja need peaks väga hästi abiks olema.

Ma ise olen siin teinud üht koma teist juba eelmise aasta lõpust, kuigi mitte väga intensiivselt ja igapäevaselt, siis langenud on neli kilo ja hunnik sentimeetreid. Aga kõht, see ikka töllerdab siia-sinna nagu tont. Naljakas on see, et isegi kui ma 50 kilo kaalusin, siis selline voldiline punu on mul ka siis järjepidevalt ees, ei saa tast lahti.

Selle kohta ütles kirurg Mart Eller, et kuigi diastaas võib tekitada nn punnkõhtu, siis minu puhul see olukord nii hull ei ole, et ta selle pärast seal hängiks. Minu puhul mängivat rolli fakt, et mul lihtsalt on SELLINE loll keha. Igal inimesel on mingi koht kehast, mis eriti usinalt rasva talletab. Mõnel on selleks reied, mõnel pepu, mõnel õnnelikul tissid – mul kõht. Ja see vats ei ole ju absull ilus.

Teate, mis ta ütles, mis selle vastu aitaks. Ei mitte midagi muud, kui nahaaluse rasvkoe vaakumeemaldus, ehk maakeeli rasvaimu! Tundub veits … laa dii daa, ma trenni ei viitsi teha, imege välja see pekk sealt, aga teisalt pani mõtlema küll, et no miks ma pean terve elu oma vatsaga ringi taaruma. Teen ma trenni või ei tee, see lollakas ripub seal ikka. Mart Elleri sõnul olla rasvaimu ja tissiopp kaks kõige harilikumat operatsiooni, mis üle maailma tehakse, ka Eestis. Okei, kui ma räägin ilukirurgiast eksole, mitte kõikidest oppidest, mis üldse tehakse.

Oeh, igathaes pani mõtlema ja nüüd ma siin istun ja juurdlen, et kas ma:
a) peaks leppima oma vatsaga ja proovima loomulikul teel temast vabaneda
b) tegema rasvaimu, seda eitama ja väitma, et sain trenniga hakkama, et vältida inimeste kõõrdpilke 😀
c) tegema rasvaimu ja rääkima teile igast detailist, mis sellega kaasneb 😀

HELP! Mida ma tegema peaks? Väljavaade lamedast kõhust ahvatleb samas küll… Aga ma pole kunagi operatsioonil käinud, ega narkoosi saanud. Mõtle, kui ma ära suren?!

Rääkige kaasa, mis teie teeks. Mis mulle soovitate. Ma ju elan oma elu ikka ainult nii, nagu lugejahärrad ja -prouad soovitavad ja käsevad 😀

 

A while back when I was working out with Jaanika in Sparta she told me about diastasis and checked my tummy as well. I didn’t have it. Now after Lende the thought kept haunting me. Maybe I now have diastasis? I heard, that a lot of women develop this condition with pregnancy and the chances are even greater after a second pregnancy. So what is diastasis? Basically it’s when there’s a… gap between your abs. The connective tissue gets softer with pregnancy and as the child grows, there’s a chance of diastasis.

The main symptom is that while during sit ups there’s a strange bulge sticking out of the tummy. Luckily I didn’t have that, but the other symptom is bloating and pain in the lower back. You can also test yourself for diastasis at home. The information is from eviva.ee page

How to test for diastasis?

  • Lay on your back, knees bent soles of your feet flat on the ground
  • Place one hand behind your head and the other on your stomach so your fingers are across from your abs and waist, around the bellybutton area
  • Lift yourself to a sitting position, making sure your chest moves closer to your pelvis.
  • Move your fingers up and down the middle of your stomach, feeling both the left and the right side. Test both above and below the bellybutton.

NB!  Make sure you are not just lifting your head from the mat. If you do not activate your muscles correctly you might come to a false conclusion of having diastasis. Make sure your chest moves closer to your pelvis, that should make the line between your abs shrink. Do not panic if you feel a “gap” a few weeks after giving birth. Absolutely everyone’s tissues are limp after having a baby

I tried this at home and thought I felt a gap. Kätu came over and we tested it on her too, to compare and it did feel like her gap was smaller, but since neither of us really knew what we were doing I decided to go see a doctor. I head heard of a place called the stomach clinic and I tried to set up an appointment via their website

A day later I got a call from a random place and was told that the specialist from the stomach clinic works there now and they can offer me an appointment in late April or in May for a check-up and a diagnosis. That was of course going to be a visit I would’ve had to pay for and that I needed to wait soooooooooo long for. I told them I would call them back and kept on Googling. I don’t have the patience to wait that long.

Then I remembered that Niine Skin Clinic  has a lot of services, not just skin stuff. I looked it up and they do have an operation for very severe cases of diastasis. They stitch the muscles back together and make the tummy look all good again from the outside, if needed. Basically lipo suction, removal of excess skin and the whole 9 yards.

No, no. I did not rush to make myself an appointment for this procedure 😀 I just thought that if they fixed diastasis it would only make sense that someone in that building can also diagnose it. I wrote them at the end of the weeks and I got an appointment for Monday. No waiting until May. It was 50€

I got a consultation with Mart Eller, and I realized from the very beginning that he is my kind of a person. Funny, made jokes, but also gave me a very professional examination. But I like the environment open like that, not just sit, lay down, what ever. I don’t remember who blogged about it, but someone said that they don’t like small talk with the service people. Like hair dressers and such. I am the opposite – I like to talk, because otherwise it would just be boring and if the person you are talking to is a cool person, then it’s all flowers and rainbows.

Oh yeah, completely offtopic, but I have always thought that being a kid is easy. You see someone who seems nice, you go up to them and ask if they want to be your friend. But it’s weird as an adult, right? Anyway I made that move and wrote to the doctor that I thought he was super cool and fund and I felt like we should for sure go out sometimes and maybe even have a wine. Later I thought he might have taken it like an old shriveled up married hag trying to seduce him, but even if he did, he seemed to be on board, so I have a future good new friend!

But coming back to the topic at hand he took some pictures of me to start with. Felt my stomach standing and laying down and came to the conclusion – yes, my friend You really do have diastasis. BUT luckily nothing is horribly wrong (bad is when it’s about 4 fingers wide) I had 2.5, which is a borderline bad situation.

So what to do? There is A LOT to do, but you have to do specific and right exercises. The wrong exercises also came from eviva.ee page 

Some exercises to avoid if you have diastasis:

  • Movements where the upper body is stretched to one side and the arm on that same side is stretched away from the body
  • Exercises that include laying on a big exercises ball on your back
  • Yoga poses, that stretch the abs – like the “cow” position, anything bending backwards and also stomach breathing
  • Abdominal exercises what involve lifting the spine off the ground – like sit ups, sideways sit ups, bike etc.
  • Any exercises that involve your stomach stretching
  • Lifting and carrying heavy objects
  • Exercises being on all fours without any proper stomach support
  • Intense coughing without stomach support

Sometimes there’s a suggestion to start “training” your abs by only lifting your head off the ground, but mostly this does not train the abs and will make for improper form for the future – this “training” does not help.

What are some CORRECT exercises? For example the exercises sown in the video above you can do with no issues and they should also help a lot.

I have been doing this and that from the end of last year, but not as intense and not as consistently, but I have lost 4 kilos and a pile of centimeters. But my stomach is still flapping around like a jerk. It’s funny how even if I weighed 50 kilos I would still have this tummy and I could not get rid of it.

To that the doctor told me that although diastasis can cause a flappy tummy like mine, that is not the case with me. The reason I have this belly is because my body is just such a stupid body. Every person has an area in their body that is especially focused on retaining fat. For some it’s their thighs, for others it’s the booty, some lucky ones it’s the boobs – for me, it’s my tummy and it is not attractive at all.

You know he said would help? Nothing else but a straight up vacuum removal of the fat tissue under the skin –  simply put – liposuction! Seems a little la di daa, I cannot be bothered to work out, get this fat out of me, but on the other hand it made me think, why should I spend the rest of my life walking around with this gut? It doesn’t matter if I work out or not, the damn thing is still flapping around. Mar Eller said that lipo and boobjobs are the 2 most common procedures done in the world, and Estonia. Ok, I am talking about cosmetic operations and not all of them.

Huh, anyway, it made me think and now here I am wondering:

  • Should I accept my tummy and try and get rid of it with natural ways
  • Do the lip, but deny it and tell everyone that I managed it with exercise, to avoid people staring at me funny
  • Do the lipo and tell you every single detail about it 😀

HELP! What should I do? The prospect of a flat stomach sounds really tempting… but I have never had an operation or been under anesthesia. What if I die?!

Tell me what you would do. What do you suggest. I tend to live my life the way my readers suggest or tell me to 😀

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mammu 18. veebruar 2018 at 10:41

    Tead ma alguses lugesin, siis korra isegi mõtlesin et missasja, päriselt kaalud rasvaimu.. Aga no puhas kadedus mõtles nii 😀
    Mul endal ka diastaas ja ausalt öeldes neid harjutusi teha ma ei viitsi 😀 ma käin aerial jooga ja see on siiamaani mu diastaasi hästi parandanud ja kõhu palju peenemaks teinud. Mulle muidugi meeldib ka igatpidi seal kiigus rippuda, vastasel juhul ei viitsiks ma ka rassida kõhu kordasaamisel ja no ideaalis laseks pekieemalduse ka vast teha, sest see kõht..nii kaua kui ma mäletan on see väike häiriv punu mul koguaeg olnud 😛
    Õnneks poole aastaga on see trenn mu kõhuga imet teinud ja loodan et järgmise poolega ehk saab lahti ka 😀
    Aga tee ikka seda mis ise arvad et oleks õige, mitte ära kuula lugejate kadedust 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. veebruar 2018 at 11:01

      Tead, see enda kadeduse teadvustamine on üli hea asi, ma ise proovin sama teha 😀 Aga muuseas, ma olen ka mõelnud, et tahaks ka rippuda ja teha seda värki, kus saab :D?

      • Avatar
        Vasta Mammu 18. veebruar 2018 at 16:47

        On jaa, elu kohe palju parem kui saad aru et ei tasu nii õel olla ja alati hinnanguid anda 🙂
        Ma käin Karina joogas (fbst leiad) ja see tõesti mõnus ja mega hea trenn vaid boonuseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Brit 17. veebruar 2018 at 17:19

    Äkki need, kes harjutustega korda saanud saaks jagada harjutusi, netis on küll aga mis just neil on toiminud/milliseid tegid.. mul värske beebi üksikemana keeruline füsio juurde minna praegu, ent kuna pisike vahe tundub olevat, treeniksin kodus

    • Avatar
      Vasta põmm 18. veebruar 2018 at 13:41

      Youtubes on palju õpetusi, kuid tegelikkus on nii, et kuna pingutada tuleb süvalihaseid ja sa pole seda näiteks kunagi varem teinud, siis võib juhtuda, et pingutad siiski valesi lihaseid ja abi ei miskit, vb teed hoopis kahju. Mina tegin 4 kuud youtube järgi, enne kui kõhukliinikusse läksin. Tuligi välja, et valesi kohti pingutasin. Kõhukliinikus ikka inimene reaalselt katsub su kõhtu pingutuse ajal, et olla kindel, et ikka õiget asja pingutad…
      Aga kui tahad proovida, siis youtube otsingusse diastasis recti exercises vms ja hakka aga otsast pihta 🙂

  • Avatar
    Vasta Tere 17. veebruar 2018 at 08:46

    Mul ka diastaas.
    Eelmine aasta septembris käisin kõhukliinikus ning sain kinnitust. Andis harjutusi, mis on väga hästi aidanud.
    Sinna soovitan kindlalt minna. Saad õiged harjutused, mida teha ?
    Aga seal videos algajana seda viimast harjutust ei teeks.

  • Avatar
    Vasta Signe 17. veebruar 2018 at 08:39

    Mul ka diastaas.
    Eelmine aasta sept läksin kõhukliinikusse ning sain seal kinnituse. Andis harjutusi ja need väga hästi aitand ? soovitan kindlasti minna.
    Seoses harjutustega seal videos siis seda viimast harjutust seal alustajana küll ei teeks ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. veebruar 2018 at 09:25

      Ma juba sain ju harjutused 🙂

  • Avatar
    Vasta A. 17. veebruar 2018 at 00:11

    Kõigepealt tegeleks diastaasiga ja siis sipleks kõhupeki ka maha. Aga noh, kuna jutt käib sinust ja sa oodata ei viitsi, siis mine sae pekki 😀 🙂 Saad kõneainest jälle 😀

  • Avatar
    Vasta Marvi 16. veebruar 2018 at 23:16

    Mu arust rasvaimu on nagu üliviimane asi, mida teha. Saan aru, et higistad trennis aasta otsa ja toitud tervislikult – terve keha on ilus, aga vat kõht ikka ees..siis küll. Aga sa pole ju nö kõiki opivabu meetodeid katsetanud. Ma ei usu sellist asja nagu ” ah teen opi, siis hakkan tervislikuks!” Ikka proovi enne muud variandid ära. Sa tegelt ju olnud koguaeg peenike, ma mikski pärast usun, et sa võtad kenasti ka kõhupiirkonnas alla kui vaid nats pingutad 🙂

  • Avatar
    Vasta Yutulind 16. veebruar 2018 at 22:40

    Jep.Opile. Mul oli peale essat sünnitust 2cm diastaas. Nüüd peale teist mõtlen opist. Kõhunahk kah ju armiline ja… Aga mis maksab, ei tea. Võiks ka tissidele ankrud lasta skalpelliga.

  • Avatar
    Vasta K. 16. veebruar 2018 at 21:20

    See pekk tuleb kahjuks tagasi. Mul tädi mitu korda ÜLE KEHA ravaimus käinud ja iga kord end uuesti pekki söönud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 21:34

      no kui pekki juurde tekitad, siis obv, et kuskile tuleb jah 😀 oleks ka naljakas, kui käid rasvaimus, õgid saia ja cocat ja siis imestad, et tagasi tuleb:D

      • Avatar
        Vasta aadu 17. veebruar 2018 at 10:52

        No aga sa jäädki ju saia ja cocat õgima! Ja cocat sa ei pidanud ju enam tarbima? Ja kui juba imuks läheb, lase lott ka ära imeda, see ju ka puhas rasv! Ja kui rasv jälle peaks tagasi tulema, kas hakkadki siis kogu aeg narkoosis opil käima? Iga narkoosiga opp pidavat inimese eluiga 2 aastat vähendama ( kindel ei ole)?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 17. veebruar 2018 at 10:56

          Ma juba ammu ei õgi saia ega cocat, tänud muretsemast 😀 Ise mõtlesin muuseas ka, et lott on tõepoolest puhas rasv. Ja just nii, kohe kui tagasi tuleb, siis naks jälle imusse! :D:D

          • Avatar
            Lily 17. veebruar 2018 at 11:42

            Cocaga seoses – ma küll pole suurim fänn (joon mingi neli x aastas vist), aga maitseb küll muidu. Et kuna sa oled fänn, kas zeroga ei saanud asendada seda siis? Ma küll maitses vahet ei tee. Või on zero kuskilt teist otsa pidi halb?

          • Mallukas
            Mallukas 17. veebruar 2018 at 12:29

            Ma tegelikult olengi asendanud, et nii palju kui isu on, siis seda ostnud, aga pigem jään värska peale 😀

    • Avatar
      Vasta Tups 16. veebruar 2018 at 23:39

      Ja rasvaimu on ju nagu üllatusmuna, et kuhu pärast imu siis see pekk kogunema hakkab. On näiteks ka turjale tulnud kena volt 😀 Et ikka väga põhjalikult kaaluda. Kui ühest kohast rasvarakud eemdaldada, siis hakkavad teises keha piirkonnas rasvarakud paisuma. Loodus ju tühja kohta ei salli. Lihtsam on trenniga korrigeerida ja hoida. Rasvaimu on lihtsalt enesepettus, kui muud harjumused ei muutu. Aga jah, kui organism on harjunud rasva kõhupiirkonda kogunema, siis nii see on. Ei saa muuta seda. Saab lihtsalt üldiselt kaalu alandada.

      • Avatar
        Vasta Jane 17. veebruar 2018 at 18:11

        Vägagi nõus!
        Ise lähen aprillis kõhuplastikale ja uurisin hirmuga rasvaimu kohta. Õnneks kirurg ütles, et mulle rasvaimu vaja ei ole.
        Isegi kui toitud õigesti ja värki pidavat rasv endale uue koha leidma kuhu koguneda. Mina ei teeks.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 17. veebruar 2018 at 18:46

          Ma rääkind praegu kümne naisega, kes on teinud ja pole neil kuskile see rasv uut kohta leidnud 😀

      • Avatar
        Vasta Lonni 17. veebruar 2018 at 18:14

        Jap, tapselt nii see on. Kuna sa mitte ei naljuta oma rasvarakke, vaid lased nad ara vôtta, siis hakkab rasv kogunema mujale, kus rasvarakud on ja sealjuures vaga ootamatutesse kohtadesse.

  • Avatar
    Vasta Eveli 16. veebruar 2018 at 19:55

    Nr c variant,juhul kui pole paanilist hirmu oppide ees.(nagu mul oli kui healoomuline lipoom eemaldati üldnarkoosis).Mis sellele eelnes oli ikka paanika musternäide.
    Iseenesest rasvaimu pole lõikus ja saab kosmeetilisest defektist igaveseks lahti.Tasub ära???

  • Avatar
    Vasta Lily 16. veebruar 2018 at 19:47

    1. Huvitav, mul oli just lapsena palju raskem inimestega vestlust alustada kui praegu.

    2. Ma lihtsalt ütlen (mitte hoiatuseks, vaid niisama infoks), et mu sõbranna, kellel on samasugune kehatüüp – pikad kõhnad jäsemed ja rasva kogub kõht-, lasi selle rasvaimu teha. Alguses oli lamedam küll kõht, aga suht kähku (ma enam muidugi ei mäleta, kas juba esimese aasta sees või aasta pärast vms) ilmus see punnkõht tagasi ja on siiani, sest teist korda ta tagasi ei hakanud minema, kuna ei tundunud tõhus.

    • Avatar
      Vasta Lily 16. veebruar 2018 at 19:52

      Ahah, nüüd lugesin teiste komme ka ja näen, et ega sa arvagi, et see mingi võlufix oleks.

  • Avatar
    Vasta Nupi 16. veebruar 2018 at 19:15

    Rasvaimuga peenikeseks ei saa, saab korrigeerida kohti, kuhu rasv kipub eriti kogunema. Tean, sest tehtud, peale seda ka kaalus juurde võetud. Mina olin muidu sale, isegi väga sale inimene, aga kõhul korralik rasvapadjand, isegi siis kui kaalusin 43 kg ( olen lühike ). Põhimõtteliselt juurde võttes tuleb see pekk ka tagasi, aga rasvarakke juurde ei teki imetud piirkonda, vaid need paisuvad. Lisaks peab arvestama väga tugeva tugipesuga kuude viisi ja LPG proteduuridega, et tulemus jääks hea. Tean inimesi, kellele on tehtud rasvaimu ja see järgijäänud rasvkude ei jaotunud peale oppi ühtlaselt ja tulemus on kühmuline ja kole.
    Minu meelest on see protseduur just neile, kes ei ole muidu ülekaalulised, vaid kehakuju korrigeerimiseks, kui rasv kipub kogunema ühte kohta, olgu see siis kintsud, tagumik või kõht. Ja kindlasti peale sünnitust võib minna olenevalt inimesest u 4-5 aastat ja see kõht on kadunud iseenesest.

  • Avatar
    Vasta Katrin 16. veebruar 2018 at 17:21

    Ma vast üritaks ise lahti saada alguses.

  • Avatar
    Vasta S 16. veebruar 2018 at 16:55

    Variant C on kõige sinulikum 😀

  • Avatar
    Vasta M 16. veebruar 2018 at 16:42

    Tead Mallu proovi veel natuke aega ise sellega hakkama saada ja kui illa ei ónnestu siis alles mine imema . Ma arvan et kuna sul mingit hullu rasva seal (ega ka kusagil mujal ) pole siis saad kindlasti hakkama sellega . Lihtsalt natuke kauem peab tegema seda kõike kui kaks kuud ? tean et üliraske on laste ,töö ,mehe ,kodu kõrvalt veel järjepidavalt aega leida aga samas sa ju selline kindlameelne naine ,kasuta oma jäärapäisust ära ja näita kõigile ,et sa teed ära !
    Ehk on võimalik kuidagi odavamalt (no nt reklaami mõttes) sul saada ka enda kõrvale eratreeneer vms ,et kes aitaks ja motiveeriks.
    Mul pole kahtlustki et sa saad hakkama ,seetõttu tundub nii mõttetu see natkoosi all tehtav rasvaimu.Sellega kaasnevad paljud ohud ka nii et mõttetu.
    U can do it !! ??

    • Avatar
      Vasta pegasus 17. veebruar 2018 at 22:06

      Aamen. Ma tahtsin täpselt samasugust kommentaari jätta 🙂 See on kindlasti natuke ohtlik ja alati on võimalus tüsistusteks ja kõige lõpuks sa saad kindlasti muul moel enda kõhuga rahu teha 🙂

      Suur tänu selle postituse eest. Mul on ka distaas ja olen mõningaid harjutusi teinud, aga pole kuidagi aega olnud täpsemalt uurida.
      Ma tegelt imastasin, et sa selle otsaesise armi lasid tuunida. Ma oleks ise pakkunud, et sa oled selline kes nö uhkusega kannab oma erisusi…. selles mõttes, et oled rahul oma kehaga nii nagu see on loodud.
      Palju tarkust Sulle kõige selle virrvarri keskel parim otsus langetada… JÄÄ IKKA ISEENDAKS…

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 17. veebruar 2018 at 22:08

        See otsaesine “erisus” ei tähendanud mulle küll midagi, et ma sellest kramplikult kinni oleks pidanud hoidma. Aga aitäh!

  • Avatar
    Vasta Liivi 16. veebruar 2018 at 16:27

    Mina teeks rasvaimu. Esiteks on endal kohe palju parem tunne ja on suur vahe, kas treenida, et saada kõhult pekki ära või selleks, et seda ilusana hoida. Olen ka ise seda kaalunud, aga hetkel ei ole selliseid rahalisi vahendeid kuskilt võtta 🙂 Hea meelega isegi suunaks üleliigse rasva kõhust tagumikku. Mul on ka selline loll keha, suured rinnad ( pluss ), suur kõht ( ka ilmselt diastaas ) ja olematu taguots. Jalad on sellised pontsakad, aga võrreldes kõhuga palju palju saledamad. Mul on sõbranna, kellel on vastupidi. Kõht ja ülakeha on nagu üks suur kont ja siis tuleb üks korralik taguots ja korralikud massiivsed kintsud.

  • Avatar
    Vasta Urve 16. veebruar 2018 at 16:17

    Google otsing “naine suri rasvaimul”. Loe ja mõtle, vahel juhtub.

    • Avatar
      Vasta Kati 16. veebruar 2018 at 19:25

      Google otsing “naine suri kodus olles”. Loe ja mõtle, vahel ikka juhtub 😀

  • Avatar
    Vasta M 16. veebruar 2018 at 15:52

    Rasvaimu kohta tahaks detailselt kuulda küll ?

    Aga tegelikult, ma arvan, et kõige pealt peaksid ikka proovima ise sellest jagu saada ja kui tõesti abi sellest ei ole, siis katsetada alternatiive ?

  • Avatar
    Vasta Liina 16. veebruar 2018 at 15:42

    Olen väga tänulik, et selle teema siia tegid. Aitäh! Sain ka enda olukorrast natuke selgemaks. Nimelt mul käsil kolmas rasedus, kõik kõhud on olnud vääga suured, peale teist last oli mul raudselt diastaas – kõht oli punnis, kuigi olen sale ja trenn ei aidanud. Hommikul oli kõht enamvähem, aga nii kui miskit sõin vms, siis oli nagu oleks 4 kuud rase või miskit. 😀 Lisaks see, et selili olles liikus mingi imelik muna kõhus, nagu olekski laps kõhus liigutanud.. nüüd googeldades avastasin, et see võib olla song vms. Enivei, peale sünnitust võtan siis asja käsile ja lähen ka kuhugi kliinikusse, et probleemile lahendust saada.

  • Avatar
    Vasta Triin 16. veebruar 2018 at 15:14

    Väga kasulik postitus! Sain targemaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Annik 16. veebruar 2018 at 14:18

    Oi kui hästi ma seda tunnet tean, et püüa mis sa püüad seda kõhtu sees hoida, siis ei suuda lõpuni. Ja siis tulevad küsimused, et kas sa oled JÄLLE lapseootel.
    Pärast 4. lapse sündi ei lähe minu kõht ka mitte mingi valemiga enam tavaasendisse tagasi. Möödunud on varsti 3 aastat. Kõhuplastikast ja muust sarnasest ma ei unistagi, 4 lapse vajadused on mitu korrust ülevalpool kui minu kõhuprobleemid. Inimesed vaadaku mu nunnusid ja tublisid lapsi ja jätku mu kõht rahule. Põen selle pärast ise salaja kodus peidus.
    Aga väga armas, et sa kirjutad avalikult igasugu sellistest probleemidest. Lausa hariva eesmärgil võib su postitusi mõnikord lugeda.

  • Avatar
    Vasta engisekene 16. veebruar 2018 at 14:15

    Kavatsed pesumodelliks minna? EI.Kardole meeldid nii nagu oled? Ja .Visuaalselt kõik ok? Minu meelest kyll:) Äkki oled liiga kriitiline enda suhtes:)? Või varajne keskeakriis 😀 😀 ? Võta rahulikult,mu meelest oled väga ilus inimene ja ei pea end kuskilt torkima laskma 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 14:34

      Ega ma ei arvagi, et rõve olen, aga no, samas kui on võimalus see niks naks korda teha, siis mis ikka vaikselt põdeda, vaid ära teha ja edasi elada 😀

      • Avatar
        Vasta engisekene 16. veebruar 2018 at 14:59

        Kui põed ,siis muidugi teine asi 🙂 Inimene peab elama nii et endaga rahul on,kui see enesetunnet Sul parandab, siis anna minna 🙂 Ilus oled nagunii 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 15:58

          aitäh :D!

          • Avatar
            botox 16. veebruar 2018 at 16:11

            see pekk koguneb sinna hiljem ju uuesti nagunii? iga paari aasta tagant siis rasvaimu?

  • Avatar
    Vasta pille 16. veebruar 2018 at 14:06

    peale esimest last oli suur kõht ees, aga siis ma ei teadnud diastaasist veel midagi. Peale teist last kuulsin sellest, diagnoosisin selle endale ise interneti abiga. Panin kõhukliinikusse aja ja käisin seal regulaarselt mingi 6 kuud. Vahe tuvastati seal kõige laiemas kohas 7,5cm. Tegin väga motiveeritult ja ausõna iga päev neid harjutusi, nägin jõhkralt vaeva. Sentimeetrid kõhult kadusid imeväel, aga vot 3-4 sentimeetrit jäi see vahe ikka. Päris korda ei saanudki. Põdesin siis veel seda aastakese kuniks võtsin end kokku ja läksin kirurgi jutule (riiklikusse). Kuna ma hoian päevad läbi omal kõhtu teadlikult sees, siis algul ei arvanud kirurg midagi. Oskan teha istessetõusu või seda diastaasi katsumise harjutust nii, et lihased on nii nagu peavad, ehk kinni. Sellepärast kirurg esialgu ei uskunudki, et mul miski diastaas on. Enivei, kui siis muud sümptomid ka juurde rääkisin, siis sain opile aja kirja. Nagu keegi siin veel kirjeldas, siis mul ka kõht vajub õhtuks nii laiali, tunnen kuidas soolikates liigub, veel enam, ma NÄEN kuidas miski allapoole liigub, täpselt nagu rase oleks ja laps suruks jalaga… Õõvastav. Lisaks kõht on meeletult raske, harjumus õhtul juba nagu rasedana käega alt kühtu toestada. Kõht vajub ette 6-7 cm suuremaks, võrreldes hommikuse mõõtmisega. Ma oppi ei karda, kohutavalt ootan juba, aga järjekorrad pikad- rohkem kui aasta olen järjekorras… Oleks raha, teeks tasulise jakohe koos plastikaga, mul veninud nahka ka ülearu. Aga lepin nahaga, las olla, peaasi, et oma kehas jälle end “vabaks” saan lasta ja ei peaks koguaeg meeleheitlikult kõhtu sees hoidma.

  • Avatar
    Vasta Ljhhs 16. veebruar 2018 at 13:56

    Mina olin samas olukorras. Käisin ka Viimsis konsultatsioonis rasvaimu suhtes. Paraku oleks see olnud lihtsama vastupanu minek. Ajus käis klõps ära ja ma saavutasin kõik toitumise ja väikese liikumisega. Ps! Peale rasvaimu, vajab rasv siiski kohta kuhu ladestuda, ja ladestub sinna, kuhu sul aimugi pole. Tervet keha sa tühjaks imeda ei saa:) Seega võib ta hoopis hakata kogunema nt lõua alla jne. Nii sain mina aru:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 14:35

      Nojah, ega kui toitumisharjumusi ei muuda ja liigutama ei hakka, siis loomulikult tuleb rasv KUSKILE tagas 😀

      • Avatar
        Vasta Kaja 16. veebruar 2018 at 16:29

        Aga, kui toitumisharjumusi muuta ja liigutama hakata, saab ka ilma rasvaimuta hakkama 🙂
        Igatahes, minu arvates oled kaunis naine ka ilma kirurgiata!
        Kui otsustad rasvaimu kasuks, siis raudselt tahaks kuulda iga detaili sellest protseduurist.

  • Avatar
    Vasta C 16. veebruar 2018 at 13:47

    Tead mis.. sina ja kõik teised kes on diastaasist mingi määral huvitatud on ja verd ei karda võiksid snapis therealdrmiami ja dr-smiley lisada. Mõlemad on ilukirurgid, teevad oma lõikustest igasuguseid snappe ja diastaasist ja selle õmblemisest ka. Rasvaimu ja BBL on ka tavalised.. ja vahepeal on mõni ninaopp ka. Või siis kätelt liigse naha ja rasva eemaldamine. Seega kui oppe ei karda tasub vaadata! 😉

  • Avatar
    Vasta Helena 16. veebruar 2018 at 13:47

    Mina läheks, soovitatavalt kohe ja kui vaja, kohendaks sama soojaga (loe:narkoosiga) tisse ka, vajadusel muudki?Elame vaid ühe korra ja olgu see elu siis selline, et kui on asju, mida jumal pole andnud ja millest puudust tunned, siis tuleks need ka “poest” osta!

  • Avatar
    Vasta Egle P. 16. veebruar 2018 at 13:34

    Sünnitusest kohe 2 kuud möödas ja katsusin ka siis juhendi järgi oma lihaseid. Tundus nagu pisike vahe oleks sees. Ei tea kas on lootust veel, et tõmbab ise tagasi, või peaks ka hakkama harjutusi tegema? 😀

    • Avatar
      Vasta Mari 17. veebruar 2018 at 15:49

      Mul oli veel 6 kuud pärast sünnitust pisike vahe olemas, praeguseks täiesti kadubud. 2 kuud on lühike aeg, min 4 kuud on taastumine.

  • Avatar
    Vasta lilllll 16. veebruar 2018 at 13:18

    Vaata sellist instagrami nagu beautybydrcat. Ta on üks megalahe LA ilukirurg, kes dokumenteerib oma tehtud operatsioone, mille hulgas on suur osa diastaaside opereerimisel ja rasvaimul. Ta seletab insta storydes mega hästi, miks on iganenud mõtlemine, mille kohaselt rasvaimu vaid neile on, kes trenni teha ei viitsi. Arstitudengi ja suure plastilise kirurgia entusiastina oleks vahva näha, kuidas kaoks sterotüübid ja tabud plastikaoppide ümbert.

  • Avatar
    Vasta Kats 16. veebruar 2018 at 13:14

    C 😀 Palun igat pisimat detaili!

  • Avatar
    Vasta Anneli 16. veebruar 2018 at 13:07

    No mina olen see kellel on/oli lausa 4 sõrmelaiune diastaas. Käisin kõhukliinukus ja sealse füsiöterapeudi abiga on lihaste vahe olematu praktiliselt. Õpid seal koos temaga harjutusi korralikult tegema ja tõesti aitab. Kodus tuleb ka ikka veits vaeva näha aga opp nii väikese diastaasiga tundub liiga Too much mu jaoks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 13:12

      opp ei olekski ju diastaasiks, vaid rasvaimu, see pole diastaasiga seotud 😀

  • Avatar
    Vasta Kärt 16. veebruar 2018 at 13:02

    Ka mul on eluaeg kõhurasv kaasas olnud..isegi kui olin suht sale – xs suurus (60kg/175cm) siis ei julgenud ümber pluusesid kanda just kôhupeki pärast..eriti nõme, et kuna pepu/puusad suht väiksed siis see kõht paistab eriti silma..isevr isegi 10-12 aastaselt ma virisesin oma kõhupeki üle olles jumala sale nooruk – ju siis minu kehatüüp. Ma nii kadestan neid kellel rasv puusadel ladestub sest siis on vähemalt talje väike ja nö liivakella figuur. Ka ise mõelnud rasvaimu peale seega oleks tore küll kogemust lugeda ja näha, kas se3 püsib ja kui palju vaeva vaja hiljem näha on..olen lugenid et hiljem rasv koguneb mujale topelt tagasi ala pãrast on selg pekine ? aga jah hetkel ma ise üritan suveks trimmi saada omal käel, -5kg oleks hea, sest pole ju praegu ülme paks 67kg vaid just nagu veidi lodev ja noh kõhupekk..aga vb tulevikus peale jãrgmisi lapsi võiks minna lihtsamat teed ja imeda rasva vähemaks ?

  • Avatar
    Vasta M 16. veebruar 2018 at 12:56

    Sain sama diagnoosi peale teist last, võimlemisega sain korda, suht kiiresti. Aga kui pappi on ja pekk ei meeldi, siis ilmselt prooviks opi ka järgi 😛

  • Avatar
    Vasta E. 16. veebruar 2018 at 12:55

    Minul on kaks last ja mōlemaga on tekkinud diastaas. Esimesel korral ei kontrollinud peale last keegi kas see on v mitte ja elasin ōndsas teadmatuses edasi kuni avastasin ükskord trennis et vagu on keset kōhtu. Kahe cm jagu umbes. Trenniga läks kokku. Peale teist last oli vahe vahetult peale lapse sündi 10cm. Âmmakas kontrollis. Kuna ma peenike inimene siis terve mu kõhusein oli eest pm lahti. Nägin kuidas sooled liikusid läbi kōhunaha. Puhusin ja hingasin neid kōhukliiniku harjutusi ja sain vahe 4cm peale. Läksin tagasi trenni ja siiamaani polnud see vahe rohkem kokku läinud kui 3cmini. Mingi vahe hakkasin tundma et valutab ka ja naba oli punnis väljas. Läks juba rasedusega ja peale lapse sündi tagasi ei läinudki. Ehk siis oli tekkinud ka song. Käisin riiklikus haiglas kontrollis et songa opile minna aga seal öeldi et ei ole hullu midagi, tehku ma aga harjutusi edasi ja kyll läheb paremaks. Ja kui song valu ka ei tee nii hullusti siis ei ole vaja lōigata. Mul ei andnud rahu. Kuna laste kandmisega nahka ka yle oli jäänud siis tahtsin sellest ka lahti saada. Läksin siis erasse kus kirurg ka katsus ja vaatas ja tōdes et toepoolest on 10cm kōrge ja 3cm lai diastaas ja ka song. Ütles et sellisel puhul ei aita muu kui operatsioon. Panin siis aja operatsioonile – suur kõhuplastika. Pidi tavaliselt aega votma 2h, kuna mul oli ka song siis arvas et vb 4h läheb. Kokku läks lõppvaatuses kuus tundi! Opi käigus selgus et mul oli ka kōhukelme rebend tekkinud millest mul ei olnud aimu ka siis eksole. Vb see valu oli ka sellest. Käisin ōndsas teadnatuses ringi endal seest koik laiali rebenenud ja vajunud. Opist taastusin ruttu, valud olid ainult esimesel kahel opijärgsel päeval. Olen rahul et lasin teha ja kui rahakott kannatab siis soovitan teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 16. veebruar 2018 at 12:55

    Kas ja kui palju see kontroll maksis 🙂 kolm last sünnitanud ja peaks ka vist laskma kontrollida 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 13:02

      Kodukal need hinnad väljas, odavam kui kõhukliinikus 😀

  • Avatar
    Vasta Ketlin 16. veebruar 2018 at 12:54

    Sõbranna tegi rasvaimu ja no kui toitumine paigast ära, siis ei aita see rasvaimu ka kahjuks.

  • Avatar
    Vasta Laapu 16. veebruar 2018 at 12:53

    Kui raha on, siis võib teha, kui raha vähe, siis unusta ära ja vihu trenni.
    Ja kui raha on, siis ma teeks alles siis, kui täiesti kindel, et trenni ja dieediga ei saaks kõhtu normaalseks. Kui sa oled täiesti kindel, et sul 50 kg juures ka kõht rippus, siis tasub teha. AGA äkki sa 50 kg kaaludes ei teinud eriti trenni ja olid “skinny fat”? Kui nii, siis ikkagi jääb võimalus, et suure trenni ja toitumise jälgimisega saaksid kõhu korda ja ma arvan, et seda läbi higi ja pisarate saavutada oleks veel magusam kui läbi rasvaimu.

  • Avatar
    Vasta E 16. veebruar 2018 at 12:49

    Mina käisin diastaasi opil. Haigekassa poolt sain Rein Adamson tegi. Kodus katsudes oli 2 sõrme, üleliigset pekki mul ei olnud, kuid tundsin kuidas minu soolikad liiguvad kui olen selili. Sain aja, olin järjekorras 6kuud. Kui päev kätte jõudis, selgus et olen liiga sale ja ega diastaas ka nii lai ei ole. Lõpuks peale pikka arutelu tehti operatsioon. Opp tehtud, ärgates mõtlesin, et olen surnud või kohe suremas. Jube oli. Kõht oli nii kokku tõmmatud nagu krevett, käisin nagu 100 aastane. Järgmine päev sain koju. Arst ütles, et operatsiooni käigus selgus, et diastaas oli 4 cm. 3ndal päeval oli ok juba enesetunne, naerda ei saa, lapsi tõsta ei tohi 2 kuud kindlasti. Trenni tohid teha 3nda kuu möödudes. Kuid see arm! Esiteks tõstetakse naba kui kõht sirgeks tõmmatakse, see pole enam ilus naba,naba lõigatakse ühest kohast ära ja õmmeldakse teise kohta. Arm ühest puusast teiseni on küll bikiini piirkonnas kuid seosed karvade kasvamisega selles piirkonnas, paraneb väga visalt. Hetkel opist möödas 4 kuud ja ikka mäkerdan kreemidega et arm oleks ilusam. Sest minul tekkis põletik just seal kus karva kasvas sisse jne. Kas kõik seda jama väärt? Kui suudad pärast selle armiga leppida siis oli kõik seda väärt. Mina veel pole leppinud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 13:03

      Rasvaimuga ei tehta sellist oppi, vaid 3-5 väikest “augukest”. Sa kirjeldad praegu kõhuplastikat, see on hullem opp jaa!

      • Avatar
        Vasta E 16. veebruar 2018 at 13:10

        Mina käisin diastaasi opil jah.

      • Avatar
        Vasta Helena 16. veebruar 2018 at 13:51

        Ta käis haigekassaga ka. Haigekassa ja ilukliiniku ômblusi ja oppe ei saa vôrrelda?

    • Avatar
      Vasta lilllll 16. veebruar 2018 at 13:23

      Kahjuks sellised asjad juhtuvad siiski suuremalt jaolt kirurgi oskamatuse tõttu. Kohe kindlalt on võimalik teha ka kõhuplastikat nii, et arm on vaid hambaniidipaksune, pea märkamatu. Tõesti kahju, et nii läks, kuid oskusliku töö korral ei tohiks sellist asja kunagi juhtuda.

    • Avatar
      Vasta E 16. veebruar 2018 at 14:30

      Mul jäeti mu enda nabapõhi mis tahendab et see ei ole kunstlikult istutatud uus imelik naba. Ka haav paranes väga kiirelt ja ilusti. Arm on megapeenike. Opist on möödas nyyd 8ndlat ja üsna hele teine.

    • Avatar
      Vasta Laura 16. veebruar 2018 at 15:20

      Sellepärast ma elus haigekassa raha eest ei lähekski. Olen käinud Pree juures konsultatsioonil ja ta ütles sama – “ilule” seal keegi rõhku ei pane. Enne maksan 4000€ ilukirurgiasse. Endal ka peale 3 last korralik diastaas + rippkõht. Mees jumaldab mind aga minu jaoks pole see mingi argument, ma ei raiska oma aisat elu ja olen liiga noor veel, et sellise rippkõhuga elada 🙂

  • Avatar
    Vasta T. 16. veebruar 2018 at 12:44

    Kõik need sajad inimised, kes siin alati kommenteerinud, et pole sul häda midagi ja nii püss naine, ei saa ju ometi nüüd öelda, et loomulikult vajab see vats rasvaimu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 12:45

      Aga kas ma vatsaga ei saagi püss olla? Või üks välistab teise? 🙂

    • Avatar
      Vasta Ma 16. veebruar 2018 at 12:47

      Mul on ka vats pärast laste sündi ja ära see ei lähe, aga püss olen ma ikka. Mallu samamoodi.

  • Avatar
    Vasta Kreebik 16. veebruar 2018 at 12:40

    Tegus noor inimene – tee ära! Enne muidugi uuri põhjalikult, aga seda teed sa nagunii.
    Ma olen terve elu oma imeliku kõhuga elanud ja see on mind häirinud. Praegu olen juba sellisesse vanusesse jõudmas, et enam ei näe pinget taljest absoluutselt sire välja näha, aga samas on mul hale, et ma seda ka nooremana polnud. Nii palju kõhupiirkonnale suunatud mõtteid, emotsioone ja varjamisi oleks olnud olemata.
    Ma kartsin lisaks veel rahalist kulutust, aga ausalt öeldes olen ma elu jooksul nagunii kulutanud veel igasugu mõttetuste peale, ostnud asju järelmaksugagi. Pigem oleksin võinud järelmaksuga ilusa kõhu osta.

  • Avatar
    Vasta A 16. veebruar 2018 at 12:38

    Põnev oleks lugeda küll sinu kogemusest rasvaimuga aga pigem ma mõtlen, et see sama rasv ju koguneb ajapikku ikka sinna kõhukesele tagasi? või ei? 😀 sel juhul tundub mõistlikum lihtsalt ikkagi oma elustiili ja toitumisharjumusi muuta ja jäädavalt hüvasti öelda pekile!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 12:39

      Muidugi koguneks tagasi, aga samas mul pole iial olnud lamedat kõhtu, mida oleks motti “säilitada”, äkki siis oleks :D?

  • Avatar
    Vasta Si 16. veebruar 2018 at 12:37

    Dr. Mart Eller oli pea 4aastat tagasi mu tissiopi arst, kui rindasid suurendada lasin. Väga meeldiv ja tore inimene :).. ja sellest rasvainust- mina laseksin teha, kui rahakott vähegi kannatab. Lõppude lõpuks sinu oma keha, savi, mida teised sellest arvavad ?

  • Avatar
    Vasta Marii 16. veebruar 2018 at 12:36

    Selle narkoosiga on see värk, et jääd rõõmsalt tuttu ja.. No kui ei ärka, siis sa ju ise seda ei tea, et sa ei ärganud. Ja kui ärkad, siis on ju kõik hästi. Täpselt sama, et kui ma nüüd täna poodi lähen, äkki sõidab mulle auto otsa. ✌️
    Aga äkki ikka proovida ise lahti saada, sest kui jätta narkoosivärk asjast välja, siis iga operatsioon on keeruline omamoodi ja nõuab taastumist. Ma ei viitsiks lihtsalt seda valu ja taastumist taluda. Niiet vuttvutt kõhulihaseid treenima.

  • Avatar
    Vasta Mari 16. veebruar 2018 at 12:29

    Ma teeksin harjutusi ja prooviksin alguses niisama. Seaks endale mingi kuupäeva ja kui asi üldse ei parane siis hakata rohkem uurima ja mõtlema rasvaimu peale. Nt pool aastat korralikult toituda ja treenida (kuna selle lihaseprobleemi pärast tuleks nkn harjutusi teha) ja siis otsustada. Kui teed opi võiksid kindlasti kirjutada sellest 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 12:32

      tahaks kohe peenike olla :D!

  • Avatar
    Vasta Ma 16. veebruar 2018 at 12:29

    Las dr Eller teeb sulle selle rasvaimu ära ja siis elad kenasti edasi ja hakkad maruuuu tervislikuks! 😀 Ja tead.. dr Eller paneb maailma ilusaimaid tisse ka! 🙂 😀 Aga neid sul vaja ei lähe, sul endalgi puhta püssid teised.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 12:32

      Tissid on normid ja, aga jube tühjad teised 😀 Samas, kes neid ikka näpiks, visuaalselt on super 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 16. veebruar 2018 at 12:42

        Küsi Mardilt, kas seda rasva, mis kõhust tuleb, sulle tissidesse saab süstida 😀 Siis oleks win-win! 😀

  • Avatar
    Vasta Mariana 16. veebruar 2018 at 12:29

    Variant C! ? siis tean protseduuri ilu ja valu, ja julgen ka sama teha ?? Mine muidugi proovi ära see, saad vb eluks ajaks lameda kõhu ? igatahes tasub proovimist

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. veebruar 2018 at 12:31

      See vist kahjuks nii ei käi, et eluks ajaks lameda kõhu saab, sest kui ma pärast oma kokat sisse lürbin jälle, küllap see vats mu üles leiab 😀