Lasteasjad Mari

Eriti vajalikud asjad, kui sul on titt

16. november 2013
1454503_10151987809584911_624963685_n

Joosepi traumeeritud nägu on priceless. Ta kardab seda suurt veerevat palli 😀

Mul on kaks väga lihtsat viisi, kuidas Mari magama saada. Esiteks on selleks fitness pall! Umbes 10 minutit selle peal hüplemist ja laps magab koomaund. Ühtlasi treenib ema selle karglemisega oma vagiinalihaseid 😀 Ja käelihaseid…ja jalalihaseid. Üldse, sina treenid, laps põõnab!

1420455_10151987809579911_167273049_n

Retro värk!

Teise abimehe skoorisin eile sõbrannalt, kelle laps selle jaoks juba liiga raskeks muutus. Kuigi see on üsna istuv tool, siis vahet ei ole. Panen ta sinna sisse- kiigub natukene ja saan ta juba välja tõsta, et ta voodisse/diivanile panna. See on nagu eriti laisa rongaema parim sõber, et ise ei viitsi kiigutada, siis paned sinna 😀

Mmm.. Käte paradiis

Vankrimuhv on tõeline hingeõnnistus. Eriti minusugusele tuulepeale, kes talve jooksul suudab kaotada 76363 paari kindaid. Seda suurt jurakat on raske kaotada, seega on nii mõnus vankriga jalutamas käia, sest see on NII soe!

Mis teie peres tittedega seotult kõige asendamatud on?

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Heloiis 20. november 2013 at 00:15

    Meil oli esimesel 3-l kuul supermagamise tagamiseks mähkimislina – selline, mille sisse lapse käed-jalad kinni mähid (nagu vanasti) – tekitab lapsele emaüsaga sarnase kitsa tunde ja oi kui turvaliselt nad ennast siis tundsid ja kui rahulikult magasid! Imeline lausa.

    See fitness pall oli ka minu esimese lapsega meeleheitest tehtud ost, mis muutus kiiresti orjuseks – laps hakkab seda ajapikku ise nõudma ja ilma selleta pole peagi võimalik enam last kuidagi magama saada. Endale mõjus tõesti väga fitnessivalt 🙂 Sama sõltuvust tekitavad on lastele igasugused kiigutamised – hakkad kord kiigutama magama, kiigutad forever 🙂 🙂 Jaajaa, kõik on suhteline, et gaasivaludes teed midaiganes, et su silmatera rahuneks ja magama saaks jääda, aga mina olen hiljem seda võõrutamisröökimist ikka ka väga hullult läbi pidanud elama. Kuna mul on õnnestunud kahel korral saada maailmameistriks öösel mittemagavate laste emana, siis ausaltöeldes oma tuttavatele ma ei soovitaks mitte mingil juhul kasutada misiganes uinumisabilisi. Edasise elu mastaapseid ebameeldivusi õnnestub vältida, kui laps õpib maast madalast ise omas voodis magama jääma. Kui just lapsevanematel pole midagi selle vastu, et nad ka oma 10-13-kiloste “beebihantlitega” oma käe- ja vaagnapõhjalihaseid vabatahtlikult mitu korda päevas kuid ja aastaid järjest treenivad 🙂 Ja mitte siis kui nemad seda tahavad, vaid siis, kui neilt seda nõutakse. Ma lihtsalt pidin natuke teist värvi valgust sellele teemale ka heitma.

  • Avatar
    Vasta getlin (@kiizupoeg) 19. november 2013 at 23:18

    Meile(poja on 10 kuud) on tähtis meie kiikuv voodi ning igasugused mänguasjad (karud ja koerad, aga viimasel ajal on meil ka sinine Monstaz). Meil on väga harv kord kui poiss ei ei rahune nende peale maha ning kui siis ka ei rahune siis lähme me oma päris koera juurde.

  • Avatar
    Vasta v 17. november 2013 at 17:03

    Päris asendamatuid asju vist pole. Kuid olulisi kyll.
    Lutt koos ketiga ja ka ilma
    voodikarussell
    Vankril sangadega kookon, muidu ma vist õue ei jõuakski oma neljandalt korruselt, vanker ise on all.
    Turvahäll. Päris palju liigume ringi autoga ja ka toas on hea laps sinna torgata, kui tal hea olla, aga omaette olla ei taha, st kui ise köögis söön-toimetan.
    See läbilaskmatu linake, mis muidu
    voodi kaitseks mõeldud, kaitseb mähkimise ajal voodit-diiva

  • Avatar
    Vasta Mennu 17. november 2013 at 15:07

    Veits teemast mööda ei pannud v ?

  • Avatar
    Vasta kissi 17. november 2013 at 07:49

    See, et laps peab kuni 10aastaseni tissi saama on t2ielik pullikaka. Mu elukaaslane pole kunagi rinnapiima saanud, kuna ta ema j2i peale synnitust raskesti haigeks. Ta ei ole praktiliselt kunagi haige ja enda 28 eluaasta jooksul pole tal olnud yhtegi hambaauku. Ta vanem vend see-eest sai rinda kuni 5aastaseks saamiseni (!) ja tal on kohutavad hambad, k2ib pidevalt arsti juures ning praegu v6itleb mingite kahtlaste kasvajatega (mitmes kohas naha all on mingid mygarikud). Peale selle on ta peast soe. M6lemad on vaktsineerimata.

  • Avatar
    Vasta Pisi 17. november 2013 at 07:41

    Minu jaoks on asendamatu voodikarussell, mis siis ei ole ûles keeratava vaid vajutad nuppu ja màngib sul 20min. Lisaks vahetuvad meloodiad, kuna neid on neli.
    Marlid ka meil asendamatud. Alguses, kui toidu tagasiheide oli suur, siis oli tunne, et osta juurde, kuna olemasolevast kogusest jàáb váheks. Mul neid aga 12tk.
    Hipsikualuslina. Hea panna voodisse. Ei krôbise ja liigu paigast àra.
    Ûhekordsed imavad aluslinad. Ôhu vanni jaoks neid hea kasutada. Meil ikka peale iga màhkme vahetust on pepupesu ja siis lasen beebil palja pepuga olla. Harva, kui selle ajaga lina kuivaks jàtab.
    Lelust nii palju, et mina tellisin beebile facebookist ûhe kaudu nimelise kaisumômmi. Panin selle voodisse ja alguses ei tundnud ta selle vastu huvi aga nûûd, kus saab 6 kuuseks, siis oma voodisse saades kaisutab seda. Mulle on oluline, et lapsel oleks sûnnist saati mingi lelu voodis, et see tekitab lapsele turvatunde. Kui vàlja láhme, siis meil lutiketiga turvahàlli kûljes rippumas kaelkirjak sophie. See ka lapsele meeldib.
    Lamamistoole meil kaks. Ûks mis ainult kiigub ja teine, mis siis vibreerib. Ûtleks nii, et esimeses on laps harva olnud ja teises oli nôus kaks esimest kuud olema, et kiigutan ja siis neljandast elukuust sai ise lelusid kátte ja siis meeldib rohkem. Teist kasutasime söötmistoolina.
    Puzllematt. Palju puhtam, kui vaip ja hea lihtne hooldada. Lapsel seal peal hea mångida. Kui keera a hakkab, siis ei låhe midagi sassi ja saab ka liikuda.
    Söögitool. Mulle meeldib, et kuo laps ei ole nôus maas mángima vôi magama sel ajal, kui ma köögis olen, siis saab ta sinna panna natukeseks, et mángib oma leludega. Lisaks on palju mugavam sööta. Lamamistoolis hakkas end vibuks tegema.

  • Avatar
    Vasta Siku 17. november 2013 at 01:08

    See kiik on nüüd vist juba 5ndal ringil, kui mitte isegi 6ndal. Aga seda saab reguleerida sama lamavaks, kui on turvahäll. Kas Kätu ei näidanud? Taga on plaastikust jublakad, mida pead vajutama, et nad takistuse tagant ära tuleks ja siis vajub seljatugi rohkem lamavasse. Uuri veits, ära teda sinna päris istuvasse asendisse küll topi. Ma ei tea milleks need teised asendid seal üldse on, sest kiik on mõeldud nkn kuni 9 kg või kui laps hakkab ise istuma, emb-kumb enne kätte jõuab. Ehk siis veel mitte ise istuval lapsel istuvas asendis chillida pole nkn ju väga hea, seega võikski samahästi ainult see lamav asend seal olla ju 😛 Ühesõnaga uuri sealt tagant, saad reguleerida küll 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2013 at 01:36

      Kohe lähen kaen – tänud ütlemast 😀 Kätu ütles ainult, et seda EI saa lamavamasse panna 😀

  • Avatar
    Vasta isa, mitte ema 16. november 2013 at 23:38

    – Mikrolaineahi. Kõik, kes seletavad, kuidas sellega asjade soojendamine ei ole öko, sattuge sooja pimedasse kohta palun
    – Reisivoodi. Sisuliselt liikuv kodu. Laps magas selles kodus, maal, külas. Selle võrra olid suvised seiklused head lihtsad.
    – Igal lapsel oli üks või teine pehme lemmikmänguasi
    – Lutikett, millega lutt beebi kombe külge kinnitada

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2013 at 23:56

      mul mikrokat pole kunagi olnud, ei ole ka eriti puudust tundnud. Reisivoodi sain õnneks kolleegilt, mänguasjade vastu ta veel huvi ei tunne ja lutikett on ka olemas, aga ta lemmikluti külge see lihtsalt ei sobi 🙁

      • Avatar
        Vasta isa 17. november 2013 at 02:42

        Küll hakkad tundma, kui teile avaneb lisatoitude maailm.

      • Avatar
        Vasta SV 17. november 2013 at 16:56

        Ma küll ei usu, et hakkad mikrokast puudust tundma. Kuidas saab puudust tunda asjast, mida sul pole kunagi olnud?
        Mul emal on mikrokas, nii et lapsena kogu aeg kõik toidu soojendamine käis seal, kui sattusin kellegi juurde, kellel polnud mikrokat, siis mõtlesin, et kuidas nad küll soojendavad toitu või et kuidas nad küll viitsivad panni peal toitu soojendada…
        Nüüd minu kodus ka mikrokat ei ole ja ma ei tunne absoluutselt puudust. Mulle isegi ei maitse enam mikrokas soojendatud toit.

    • Avatar
      Vasta Ethel 17. november 2013 at 13:07

      Kas Mikro mitte ebaühtlaselt ei soojenda? Et kohati võib püree olla liiga tuline samas kui järgmine amps on külm. Vähemalt piima kohta küll õpetati et mikros ei tasu soojendada. Mina pistan püree topsiga mõneks ajaks kuuma vette ja töötab küll

  • Avatar
    Vasta helene 16. november 2013 at 23:10

    Kui mina veel marlikaid tais lagastasin.Siis oositi pani ema mulle veekeetja spiraali vee sisse selle kohina saatel ma uinusin.Sest siis on lootust suua saada.Mind lobustas vaiksena plassmassist viplala oli selle nimi mis pandi lae kulge kiikuma.

  • Avatar
    Vasta kah ema 16. november 2013 at 21:09

    ma praegu mõtlen…et mis oli asendamatu? … kusjuures ei tule meelde, et midagi sellist oleks olnud. eks mõni asi oli mugav. kuid kui eelmine vanker varastati (ABC design pramy luxe), millel oli sangadega kookon, siis pärast otseselt puudust ei tundnud. lihtsalt mugavus kadus. muidu aga…?
    aga mis tegelikult oli mugav, ja millest tunnen puudust, kuid ometi ei soeta, on võrevoodiääre pehmendus. selle eeliseks on see ka, et ei saa laps ukerdades oma jalgu läbi võrepulkade panna. samuti ei kao lutt ära 🙂 lisaks see, et laps ei näe mis ümber toimub.

    Mallukas. uue teema idee: ämmad-äiad-emad-isad ja nende õpetused. kuis sul nendega lood ja kas kipuvad õpetama?

  • Avatar
    Vasta mutukamoos 16. november 2013 at 19:00

    Meil täitis fitness palli rolli tavaline kiiktool – seda siis perioodil kui olid gaasivalud ja vaja terve õhtu nahk-naha kontaktis hoida. Vanavanemate juures oli selleks puhuks sama pall. Palli miinuseks on seljatoe puudumine 🙂
    Kui ma muidu olen seda meelt, et mida vähem träni, seda parem, siis üks asi, mis ennast väga ära õigustas oli beebimonitor. Uskumatu vabaduse ikka andis.

  • Avatar
    Vasta Grete 16. november 2013 at 18:35

    Mul vist siis vedas, et panin lihtsalt peale söömist voodisse ja magas, tähendab mul oli oma põhimõte, et ei mingit kiigutamist, sest mulle isiklikult tundub, et sellega oleks teinud oma elu raskeks 😉 aga igal ühel omad nipid 🙂

    • Avatar
      Vasta kah ema 16. november 2013 at 21:03

      mul samamoodi. on vedanud, et jääb ise tuttu. kui esimene laps sündis, siis olin ka ühes foorumis liige, ja seal leidus emmesid, kes pani lapse rahustamiseks fööni tööle, või tolmuimeja vms mis lapsele meeldis. mõni kiigutas unne…paljudel lapsed reaalselt ise oma voodis tuttu ei jäänudki. ja siis juhtus pirn…vool oli ära üksõhtu, ja kuidas saab lapse magama kes fööniundamise taustal on harjunud seda tegema?
      eks tõesti, igal omad nipid.
      aga mul varemalt ol Fisher Price kiiktool, pepualune vibreeris. päris kaua sai kasutada. eks magama ei lasnud jääda seal, kuid siis kui omal kõige kiirem hetk oli, siis oli hea sinna panna ja kiigutada. samuti haiguste ajal meeldis lastele seal olla. nüüd enam ei ole kiiktooli … samas nagu ei tunne hetkel puudust kah 🙂

  • Avatar
    Vasta Eve-Liina Toomsalu 16. november 2013 at 18:21

    Turvahäll sest sellega sai hästi last magama kiigutada 😀

  • Avatar
    Vasta suslik 16. november 2013 at 14:17

    oo, tänan selle muhvi vihje eest. mul on raudselt vaja seda, muidu raynaud’ sündroomiga nutaks jälle õues talvel.

  • Avatar
    Vasta Pirqu 16. november 2013 at 14:07

    Selle palliga oli meil selline teema, et ka meie majas oli ta asendamatu. Aga ühel heal hetkel läks ta vastu kuuma kaminat. Ja siis oli lapsel paar nädalat “võõrutusnähud”, sest ta oli ka harjunud selle pealli peal hüpeldes uinuma 😛

  • Avatar
    Vasta jultsik 16. november 2013 at 13:55

    Mul aitab see, kui panen ta pikali omale jalgade peale, ta jalad mulle kõhu peale ja siis õrnalt väristan ja kiigun samal ajal kaasa. Vot see on julm trenn jalgadele ja kannatusele, kuid laps on nokautis juba 5 minutiga.

  • Avatar
    Vasta ilona 16. november 2013 at 13:54

    Lamamistool kaarega, laulab ja väriseb supper asi!! Nüüd on 2,5a ja aitab paber ja pliiats kui jonnituju on.

  • Avatar
    Vasta merka 16. november 2013 at 13:18

    vot, seesama pall oli ka mul asendamatu. aelesin seal peal koos lapsega esimesel kolmel kuul ikka päris palju. sai laspse maha rahustada kenasti. samuti vankrikookon millel oli sang küljes. korduvalt panin lapse sinna ja kiigutasin magama, vahest ärkas ka õues ja ka nutune, siis taas võtsin kookoni maha ja kiigutasin edasi tagasi. ja millised käelihased ma küll sain :D. tisse ma muidugi invertariks pole kungi pidanud :). ausalt öelda on mul hea meel, et see tissimajandus nüüd läbi sai (10 kuud saab laps kohe). ma ei kuulu sinna emade ringi, kes arvab, et see on maailma lõpp, kui laps 10 aastani tissi ei ime :D. see tissinduse ainujumaldamine on ju nendele emadele õudus kuubis lugeda, kui juhuslikult pole võimalik nii palju tissitada. minu sõbrants näiteks pidi teise laps juba teisel kuul segule üle viima, kuna haigestus raskelt ja vajas tugevat ravi kolm kuud järjest. ta nuttis ikka omajagu, kuna kõik pasundasid, et nüüd laps sant elu lõpuni. aga poiss nagu ponks ja kolmene juba ja pole veel haige olnud.

    • Avatar
      Vasta Kadri 16. november 2013 at 13:38

      Just! Lapsel peab hea olema, aga emal ikkagi kaa!

  • Avatar
    Vasta Merily 16. november 2013 at 13:17

    Rõngaslina! Kuna meie beebi tahtis ainult süles/kõhul magada, kussutamist, kiigutamist, õõtsutamist, siis rõngaslinaga oli see kõige efektiivsem. Tema kiikus kaasa ja mina sain toimetada. Enne olin lihtsalt diivanil lapse all kinni. Ja kuna lisaks tekkis vankristreik, saime linaga õueskäigud tehtud.

    Lamamistool oli vajalik lühikest aega, hiljem käras ronimiseks. Ostsime spetsiaalselt sellise, mis vibreerib, sest pidi gaaside puhul aitama. Lõpuks võtsime selle “piiksu” (nagu mees ütles) tooli küljest üldse ära, lapsele ei sobinud.

  • Avatar
    Vasta Kati 16. november 2013 at 13:01

    (no ei lase reply-d kasutada) Minul ei olnud ka teab mis kallis lamamistool, osta.ee-st veel ostsin. Aga oli viisakas ja puhas, vibreeris ja isegi mingit muusikat mängis. Esimese lapsega mul sellist asja ei olnud, siis sellega võrreldes ikka hea asi. Kassile ka väga meeldis, põrisema ka veel talle panid siis kass vajus sinna lihtsalt nii laiaks kui oskas, kui ta oleks saanud oleks ta üleääre maha ka sulanud seal. Siis kui juba jalgu alla võttis, siis oli hea asi ka käimistool, oh see oli lihtsalt nii naljakas kuidas sellega joosti seinast seina- kõmdi 😀 Jälle mõtetu ost uuena, kasutust leidis oma kuu aega vast. Ennem ju ei pane sinna last kui jalga alla ei aja juba ja siis juba kohe kohe kõnnibki ise. Aga huumorit saab selle asjaga. Muidugi hea ohutu asi ka, ei roni ja ei kuku nii kaua kui ta seal sees püsib, ja see on nii palju lai ka, et kuhugi sisse ikka sõidab siis raam võtab kõik valu endale. Siinkohal pigem siis see Fisher P. massiivne alus etem, need odavamad imepeened raamid tunduvad et kohe kohe lähevad ümber ja katki 😀 Aga no sinnani on aega.

  • Avatar
    Vasta Kati 16. november 2013 at 12:40

    Minu tissid olid kõige/täiesti asendamatud! Veel oli lamamistool selline asi, hea mugav igasse tuppa kaasa võtta ja kõik sai tehtud ka siis kui laps ei maganud parasjagu. Ideaalne oli valik et käruraam sobitus ka turvahällile, igati mugav lahendus ikka! Kahju et ta napilt 3 aastasena enam sinna ei mahuks ja ei oleks, nii hea oleks poes käia 😀 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2013 at 12:42

      Mul ka käib käruraam turvahällile, tissid on ka üsna asendamatud. Mul on aga selline lamamistool, mis ei vibreeri ega midagi, seega ta ei taha seal eriti olla 😀

  • Avatar
    Vasta Gätlin 16. november 2013 at 12:39

    Kergkäru 😀 Ma kasutan seda peaaegu aastaringselt nii toas kui väljas. Hea abimees kui laps jonnib ja uinuda ei suuda või siis väljas on sellega hea liigelda kui kuhugi minna, kus suure vankri jaoks väga ruumi ei ole (poed, kohvikud, bussid) ja sellega saab jube kähku ka trepist üles või alla. Ja see käib väga lihtsalt kokku ja lahti ning see mahub kergelt ka auto pagasiruumi. Minu jaoks asendamatu olnud ning pole olnud vaja soetada eraldi lamasmitooli või kiiku…on koht kuhu laps panna kui ei soovi teda põranadale panna või diivanile kartuses, et keegi istub peale või ta kukub sealt maha. Ei ta pole seal 24/7 aga minu jaoks lihtsalt asendamatu 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 16. november 2013 at 12:36

    Nonii, palli pildil on midagi uut näha, hehe 😀 teatud telesaate “spoiler” 😀

  • Avatar
    Vasta Kelli 16. november 2013 at 12:28

    Kus kohast seda muhvi soetada saab? 🙂
    Minu jaoks on kõige vajalikum lapse issi 😀 Ma ei saa ise last ööunne, tema siis kussutab ta tuttu 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. november 2013 at 12:37

      beebicenterist on minu oma pärit 🙂 Issi on muidugi ka vajalik 😀

      • Avatar
        Vasta kah ema 16. november 2013 at 20:59

        selle kohta võiks öelda nii, et issi pole asi 😀 issi on keegi 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrid Roosimägi 16. november 2013 at 12:23

    Meie jaoks on eriti vajalikuks osutunud samamoodi beebikiik. Siis veel muusikaga voodikarusell, mis lapse ülikiirelt maha rahustab ja millega talle meeldib jutustada, eriti hommikuti. Need vankri külge käivad “kindad” on samamoodi meil väga vajalikud, mulle ei meeldi kindaid muidu kanda aga käed hakkaks külmetama. Meil olid need vankriga kohe kaasas. (Mitte üks suur vaid 2 eraldi asetsevat). Suurim sõber mul vist on telefonis asetsev muusikaboxi app, kust on hea lapsele unemuusikat lasta, kui ta väga palju jaurab ja magama ei taha jääda.

  • Avatar
    Vasta Janey 16. november 2013 at 12:20

    Meie peres on asendamatuks abimeheks koer. Kui Lennu (6 kuud) peaks jorisema/jonnima, siis kutsun Kenzo lapse juurde ja plika jonnituju on läinud 🙂 Samamoodi võin jätta lapse põrandale koeraga mängima, kui ise pessu või süüa tegema lähen.