LAPSED

laste sünnad

27. august 2018

Keegi jättis mulle just siin kommentaari, et keegi pragas temaga selle eest, et ta laste sünnipäevasid koos pidas. Noh, ma olen ka siiani pidanud, sest neil on ju sünnipäevad kahepäevase vahega, mistõttu tundus natukene imelik kahte pidu korraldama hakata. Samas see aasta on esimene kord, kus Mari oskab nii palju rääkida ja suhelda, et ta esiteks saab 100% aru sünnipäevade olemusest ja ootab enda podu täiel rinnal. Ta tahab minna “SUURDE-SUURDE” mängumaale ja ta tahab, et ta saaks kingitusi ja ta tahab tordilt küünlaid ära puhuda ja kogu seda kupatust.

Kuna Muuuv seiklusmaa meile lahkelt enda teenuseid lapse sünnaks pakkus, siis saigi paika, et Mari sünnipäeva tähistame seal. Täpselt tema nõuetele. Suur-suur mängumaa, kus saab joosta ja turnida ja hüpata ja karata. Seal pakutakse ka juba valmis kombineeritud sünnipäevapakette, mis teeb planeerimise eriti kergeks. Ainult ütle mitu last tuleb ja mine rahumeeli kohale. Meie võtsime siis selle roosa unistuse paketi, otseloomulikult. Mari on ju meil suur “printsess”.

Paketis on snäkid, kook, õhupallid, kutsed – kõik vajalik. Teada tuntud tõde on ju see, et ega lapsed nagunii palju ei söö, enamasti joostakse niisama ringi ja heal juhul rüübatakse morssi või miskit, seega palju varuma ei peagi. Usun, et piisab täitsa sellest, mis lauale pannakse.

Nüüd on aga selline AGA, et Mari keeldub oma sünnipäeva jagamast. Ta tahab, et see oleks TEMA pidu ja kui aus olla, siis sinna suurde mängumaale vist ei olekski eriti tore selliste väikeste pudilastega minna, nagu Lende on. Samas võiks ju Lendega ka kuskile pisikesse mängumaale kobida, tema enda sünnal, kuhu kutsuda tema lasteaiast mõned lapsed ja mõned meie sõbrad lapsed ja? Ah, ma ei tea. Selles suhtes, et Lende tegelikult nagunii ei tea, et tal sünna on ja tal oleks üsna ükskõik, kui me seda üldse ei peaks, aga lihtsalt tuli mõte, et äkki teeks siis Lentsule kuskil siin kodulähedases mängutoas väikse pralle, kus tal ka hea ringi tuiata oleks?

Kardo arvab, et suva see Lende pidu, et lähme lihtsalt too päev kuskile temaga mängima, ostame talle Peppa õhupalli ja asi ants. Ju siis vist nii jääb ka, sest laste sünnad on MAX väsitavad, rääkimata sellest, kui ma lõpurasedana peaksin kolme päeva jooksul kaks tükki orgunnima ja pidama.

Uskumatu ikka, et nad juba kaks ja viis saavad!

Väike nali ka päeva. Lamame ükspäev voodis, kui Mari mulle lambist ütleb: “Emme, sa oled vana. Palju õnne” ja siis jätkas vaikselt mulle sünnipäevalaulu laulmist ?.

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maarja 7. september 2018 at 13:15

    Meil ei ole isegi veel päevagi vahel laste sünnipäevadel – 29.12 ja 30.12. Lisaks mul endal ka 29.12. Pole midagi, tuleb üle elada (lastel siis :D) ja oleme siiani pidanud sünnipäevad koos. Peale sellist jõulutralli ja enne aastavahetust ei taha tõesti hakata veel mitu pidu korraldama. Rahakotile mõjub ka.

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. august 2018 at 16:16

    Mina pidasin oma 4-se synnat Muuuvis ja kaasas oli 1,5a õde ja seal kõigil tore 🙂 kui batuudi peal on meister, siis väikestel ka seal väga vahva. Esmamulje kl, et nii tyhi ja igav, aga lastele ikka tegemist jagub ja nõuavad sinna alati tagasi 🙂 meie võtsime esimese korruse toa,(must tuba) aga see roosa unistusega kokku ei lähe vist 😀 muidu seal see trepp nii järsk, mida mööda joosta. Aga kõik olid synnaga rahul ja toit oli maitsev 🙂 miinuseks veel see, et samal ajal saavad teised ns mängima tulla v teile staaridele on kogu mängumaa bronnis? 🙂 soovitan Mari ikka ära rääkida ja koos pidu pidada 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2018 at 16:55

      No mis mul saaks selle vastu olla et teised ka mängivad 🙂

      • Avatar
        Vasta Kristi 27. august 2018 at 20:33

        Aga anna siis teada kuna on, tuleme ka kogemata mängima samal ajal 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 27. august 2018 at 20:36

          10,10 😀

  • Avatar
    Vasta M 27. august 2018 at 15:16

    Meie peame juba neljandat aasta kahe lapse sünnat koos. Kuna ühe lapse sünna 20.07 ja teisel 2.08, siis tōesti ei näe kahel peol mōtet.
    Ôigel päeval saavad ka nagunii oma tordi ja kingituse meie poolt. ?

  • Avatar
    Vasta Elsa 27. august 2018 at 13:21

    Minu mehel ja tema vennal on umbes kuu sünnipäevade vahel. Ja neil tähistati alati koos. Mehele see väga ei meeldinud, sest ei olnud õieti ei tema ega tema venna sünnipäev. Meie lastel on 3 nädalat sünnipäevade vahe ja koos pidusid ei hakka pidama, kuni nad ise ei taha. Hetkel 3 ja 1 aastasena tähistame pere keskel. Kui oskavad pidu küsida, siis saavad :)!

  • Avatar
    Vasta Terje 27. august 2018 at 11:55

    Ma esimestel aastatel kuti sünnipäeva väga ei pidanudki, ta ise nagunii ei jaganud, et tema sündi tähistatakse. Seega kutsusime vaid paar sugulast ja andsime koogitüki ette. Nüüd kus laps on suurem, talvel saab 7.. tuleb ette võtta see suurem tähistamine, sest nüüd on tekkinud ka omad sõbrad jne. Varem lihtsalt ei näinud mõtet ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 27. august 2018 at 10:51

    Kui nad väiksed on siis muidugi koos pidada, nagunii väga midagi ei adu 🙂 ja Kui vanemaks saavad, siis saavad ju ise valida kas koos v mitte ?. Mina esimesed kolm sünnipäeva pean lastel kodus( pereringis) ja ülejäänud kuskil mängumaal, Kui juba aktiivsemad ja tekkinud omad sõbrad ? Aga soovitan omalt poolt bibi mängumaa ? armas väike kohake kus pisikesega muinasjutuline sünnipäev maha pidada ?

  • Avatar
    Vasta MM 27. august 2018 at 10:05

    Ma olen eluaeg vihanud seda mõtet, et kahe lähestikku asuva õde-venda sünnipäevi peetakse koos, sest see näitab seda, et lapsed ei ole omaette isiksused, vaid kõigi, st vanemate, vanaemade-vanaisade, sõprade, arvates on tegu duoga. Võib-olla siis kui lapsed on veel väikesed ja päris 100% aru ei saa mis ja kuidas, aga mida vanemaks lapsed saavad, seda rohkem peaks üritama tekitada mingitki vahet kahe lapse vahel. Rahaliselt on muidugi kaks pidu kallim, mistõttu meie peres näiteks nn perepidu (kuhu tulevad vanaemad ja vanaisad ning tädid ja onud) peetakse lastele koos, aga kõik muud peod on eraldi – just seetõttu, et lastel ei tekiks tunnet, et nad peavadki kogu aeg kõike koos tegema ja et neil ei tekiks kadedust selle üle, kuidas kõik teised saavad OMA sünnipäevi eraldi tähistada, aga nemad peavad ALATI õe-vennaga koos tähistama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. august 2018 at 10:06

      Ma küll ei arva, et ühine pidu tähendaks seda, et ma arvaks, et mu lapsed isiksused pole 😀 Lihtsalt kui ise ei taha, siis ei taha, aga muidu tundub küll veits pseudokas

      • Avatar
        Vasta Raili 27. august 2018 at 11:26

        Hei. mul on 6ega s5nnip2evade vahe 1 p2ev. Lapsest saati koos pidanud ja pole kunagi sellep2rast end halvemini tundnud. Pigem just vastupidi 🙂

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. august 2018 at 12:37

        Ma ei tundnud mitte kunagi end alaväärtustatuna, kui õega koos sünnipäevi pidasime. 😀 Mingist vanusest oli hoopis eriti mõnus kahekesi koos juba ise mänge ja tegevusi planeerida.

        Meil peeti sünnipäevi alati kodus nagu toona ikka. Tulid minu sõbrad ja tema sõbrad ning kõigil oli tore.

    • Avatar
      Vasta Triin 27. august 2018 at 11:32

      Kas siis mitmikutele peaks ka eraldi peod korraldama?

      • Avatar
        Vasta Vaike 27. august 2018 at 12:38

        Hahahaaaaa, hea! 😀

      • Avatar
        Vasta MM 27. august 2018 at 14:13

        Samal päeval sündinud lapsed saavad meie suguvõsas eraldi kingitused, eraldi tordid, eraldi lilled. Pidu võib toimuda küll koos, aga kui näiteks on tegu juba vanemate lastega, kellel on omad sõbrad (tihti mitte samad sõbrad), siis nende puhul jah – tehaksegi kaks pidu.

    • Avatar
      Vasta Laura 27. august 2018 at 15:10

      Mul on mehega samal päeval sünnipäev, juba kuus aastat seda koos pidanud. Ei kujuta ette ka mismoodi seda eraldi tegema peaks ?
      Ja ma arvan, et me isiksustel pole viga midagi ?

    • Avatar
      Vasta ... 27. august 2018 at 19:39

      Kaksikute sünnipäeva peaks ka eraldi pidama?

  • Avatar
    Vasta A 27. august 2018 at 09:46

    Naine olla vana siis kui piss enam lund ei sulata või või suus ära ei sula ??