Kingiloos Lapse üles kasvatamine LAPSED

elu läheb edasi*

2. detsember 2019

Kuigi ma plaanisin dramaatiliselt surmani koju lebama jääda, siis esiteks takistasid mind selles sõbrannad, kes mulle koju soojade kaneelirullide, lillede ja Tuplaga koju sadasid ja mind sööma viisid. Ja no lisaks ei saanud ma päris tuim olla ja kassida, sest lapsed ei tea, mis on kohtukulud ja muu säärane, seega nendega jätkus elu ikka nagu harilikult. Ühesõnaga, ma lihtsalt olin netist veits eemal, ei suutnud kellelegi vastata ja nii, aga muidu läks iga päevaga tunne aina normaalsemaks. Seda loogilisem oli ka see, et ei saa nüüd oma mossitamise pärast ära jätta midagi, mida Mari nii väga oodanud oli. Nimelt oli Vainemuine teater meid külla kutsunud “Detektiiv Lotte” muusikali vaatama. Ja Vspa oli nii armas, et pakkus meile ka Tartu reisiks majutust ja no ühesõnaga pakkisime eile varavalgel pakid kokku ja sõitsime Tartusse.

Tüüpiline mina, jõudsime nii viimasel momendil, et juba tormasime teatrisse loetud minutid enne muusikali algust. Mari oli super põnevil, sest kuigi Lotte multikaid ta isegi niiväga ei fänna, siis Lottemaale minekut ootab ta alati ja ta olla Youtube’ist ka selle muusikali reklaami näinud ja te vast teate, kui väga lapsed tahavad kõike, mille reklaami nad näinud on, hehe.

nagu te näete, valib Mari ise oma riided ja teda väga ei huvita, mis “kokku sobib” ja mitte. Ma arvan, et laps teab ise paremini, mis talle meeldib, las teeb mis tahab.

Ütlen ausalt – kui ma vaatasin, et see kestab 2h ja 10min, siis esimene mõte oli, et issand jumal, nad ikka pole üldse mõelnud, et lapsed ei suuda ju nii kaua ühe koha peal istuda. Okei, ma ei teagi, kas asi on selles, et Lende ja Mia (kolmesed) jäid maha, aga Carl ja Mari said väga kenasti selle etenduse jälgimisega hakkama ja mitte kordagi ei tekkinud lastel nihelemist või jauramist, et enam ei viitsi. Isegi pissile ei küsitud. Ja nii palju kui ma saali peal ringi vaatasin, ei näinud ma ühtegi rahulolematut last. Kõik vaatasid lummatult lava poole ja elasid Lottele ja teistele kaasa. Isegi mina vaatasin rõõmuga, sest nii äge oli näha asja, mida tehakse täiel rinnal, südamest ja rõõmuga.

Mari enda Lottet kõrgele tõstmas, et lava peal Lotte ka näeks, et temal on ju ka ometi Lotte kaasas ?

Mulle meeldib see, et kui oled Lottemaal käinud ja näinud, kuidas sealsed tegelased on 100% teemas sees, siis siin etenduses näed sama asja. Lapsemeelne, positiivne, lõbus ja naljakas isegi täiskasvanutele. Laulud olid hästi vahvad (ostsime pärast ka DVD, et ma saan neid ilmselt veel kodus palju kuulata) ja liikumine, tantsud ja üldse kogu muusikal oli õpetlik ja vahva. Et tõesti on ainult kiidusõnu öelda. Nii etendusele, kui ka Marile. Ma ei arvanud tõesti, et ta nii tubli on ja nii südamest kaasa elama hakkab.

Etendusi tuleb Vanemuines veel, seega kes on parasjagu Tartu kandis ja tahaks lapsega koos midagi toredat teha, siis soovitan raudselt “Detektiiv Lottet” vaatama minna. Lapsele meeldib see kohe kindlasti, seda ma usun küll. Infot ja etenduste ajakava leiab SIIT, Vanemuine kodukalt.

Nüüd puhkame me veel homseni Vspas ja eile saime nautida spaamõnusid (täna on seal hooldustööd) ja täna möllavad lapsed mängutoas, mul on veel vaja veits tööd teha siin Tartus ja loodetavasti saan ma homme tagasi koju tulla ja puhanuna uuesti ennast kokku võtta ja elu edasi elada, mitte nagu mauk nurgas masetsema. Elu läheb edasi ?‍♀️

Aga et teile ka midagi toredat anda, nagu teie mulle oma megapositiivsete kirjadega, siis tahan loosida välja kaks “Detektiiv Lotte” piletit ja need loosin juba välja kolmapäeval! Võitja saab ise valida, kas tahab etendusele tulla Tartusse või Tallinna. Loosis osalemiseks pole vaja muud teha, kui postituse all kaasa rääkida ❤️

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar