Uncategorized

5 asja, mida ma enda auto juures armastan ja vihkan

27. detsember 2018

Alustame headest asjadest, nii on vist kuidagi viisakam, mulle tundub?

  1. Uskumatu, et ma seda ütlen, aga mulle tegelikult natukene alguses meeldis VÄGA see, et ta pole uus auto. St. ma endiselt TAHAN uut autot, aga arvestades, et ma esimesed kuu aega kindlasti roolis ja eriti parkides niimoodi…ebakindlalt tundsin, siis kogu aeg mõtlesin, et noh, kui ka kuskile aeda tagurdan, siis pole hullu ? Muuseas, mul on parklas juba auto ühest kohast mega ära kriibitud, aga mul on jumala suva, sest noh, vana auto ju, keda ikka huvitab. Ju siis sattusin kellegi kõrvale, kes ka väga hästi parkida ei oska, mis seal ikka. Enda “vana panniga” oli kohe palju mugavam sõita selles suhtes, et ei pidanud mõtlema aina, et shit, loodan, et ma esinduse autot ei kriibi või katki sõida. Aga no eks nüüd sõidukogemusega on endal ka lebom ammu sõita ja nüüd tahaks juba uue autoga sõita, enam ei karda, et kuskil ära kriibiks miskit. Mõelda, mul varsti kolm kuud load olnud!
  2. Mulle meeldivad mu auto tagauksed – hea on, et nad on eee…liuguksed? Käivad külgedele. Siis on hea, et lapsed kuskil parklas kellelegi vastu autokülge ei lajata meie uksega. Mitte, et nad praegu üldse ise uksi avaks, st Lende ei oska ja Mari istub pmst pagassis, aga sinna tuleme tagasi miinuste juures, hehe.

    3.  Mulle meeldib, et ta mahutab ära kõik lapsed + Kardo ka. Selles suhtes on ta üsna ruumikas, et Kardol on ees enam-vähem piisavalt ruumi ja taga on ka vähemalt poekraamile ruumi, sest Mari kõrval olev iste on alla lastud. Et noh, võiks rohkem ruumi olla, aga mahume ka nii ära, ilma, et keegi peaks põlved kurgu all istuma.

   4. WEBASTO! Jah, polnud kohe autos olemas, aga lasin paigaldada ja no nii mugav. Ei mingit auto kraapimist lumest. Lihtsalt teen väikse kõne ja 10 mintsaga on auto kenasti sulanud ja salong soe. 

  5. Ma nüüd pikalt mõtlen, et mis see viies punkt olla võiks…Sai ju pealkirjas lubatud. Hmm.. Püsikiirusehoidja olla hea asi? Ma ei tea, pole iial kasutanud, kuigi see on olemas. Kojamehed lähevad ka ise tööle, kui sajab, aga seda teevad vist kõik autod ise? Ühesõnaga jah, ma ei tea, sorri, ei venita vist viiendat välja ?

Lähme nüüd nende asjade juurde, mis mulle niiväga ei meeldi…

  1. Esiteks ta võtab megalt kütust. Ma sõidan ka ainult väga väikseid otsi, aga no kuulutuses väideti, et linnas võtab 11.3 liitrit sajale, mis on juba väga palju, aga auto ise ütleb hetkel, et 13.2 liitrit sajale, upsss. Samas ma olen selle aja jooksul, mil ma autot omanud olen, ainult 3x kütust võtnud, iga kord u 50 euri eest paagi täis, väga hullu pole, odavam kui takso ?
  2. Kõik mahume küll autosse, aga ma VIHKAN seda, et Mari seal taga nagu mehhiko teetööline istuma peab. Veits imelik on lasteaia ees pagass lahti teha ja Mari sealt välja udjada, nagu orb või miskit, keda pagassis transporditakse. Aga küljeukselt ma teda ka sisse panna ei saa, sest ühel pool on Lende tool ja teisel pool Marta turvahälli isofix, nii et see on ainus võimalus. Jumaaaal, kuidas ma tahaks, et meie auto ka niimoodi istmetega oleks, nagu Liivil (loe siit). 
  3. Ma ei tea, kuidas seda täpsemalt nimetatakse, aga ta … võtab jube kiirelt kohalt. Et gaasipedaal on niii tundlik, et paha hakkab. Kardo ka tihti ohkas, et mida ma niii järsult siin teen ja sõidan, aga no tõesõna mitte meelega. Eriti, kui ma pean kuskil kiirelt pöörama, kohalt võttes “kets käib” nagu ossil. Isegi isa ütles, et tal oli ka veits harjumatu sõita nii tundliku gaasipedaaliga ja tema ju max kogenud juht minuga võrreldes. Eks ma harjunud juba vaikselt, aga natsa ikka häirib.
  4. Ma nii igatsen roolisoojendust, mu auto võib seest Webastoga soojaks minna, aga rool on ikka nagu jääst, krt.
  5. Mu auto on SÕIDU ajal kaks korda ise signa tööle pand. Ma ei tea miks, või kuidas, aga igatahes on. Ja selle vastu aitab vaid see, kui ma lülitan oma auto korra välja ja siis sisse ja mingi keset sõitu liikluses on seda veiiits kehv teha. Also kõik vaatavad mind nagu debiilikut, aga ma ausalt ei ole ise midagi teinud, et see juhtuks?

Vot, selline autojutt siis tänasesse öösse. Ma pole tegelt siiani otsustanud, et kas me suvel üldse liisime uue auto, või mitte päris nii tutika, ma lihtsalt EI TEA. Krt, et meid nii palju autosse mahtuma peab, kahe lapsega oleks elu nii kerge…

Rääkige mulle, mida teie oma auto juures täiega armastate ja kas vihkate ka miskit v?

Loe ka neid postitusi!

56 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lii 28. detsember 2018 at 22:14

    Mul neli last, sõidame Seat Alhambraga (sama mis VW Sharan), loomulikult automaatkäigukastiga:

    +
    Superpalju ruumi ka turvatoolidega, taga 5 täisväärtuslikku eraldi istet.
    Kütusekulu.
    Liuguksed.
    Parkimisandurid koos kaameraga.
    Püsikiirusehoidja.


    Puudu on automaatne pikivahe hoidja(ACC), mehe autol on see olemas ja enam iial ilma selleta autot ei ostaks.

  • Avatar
    Vasta Rooza 28. detsember 2018 at 07:18

    Parooliga kaitstud.

  • Avatar
    Vasta E 27. detsember 2018 at 21:25

    Meil Peugeot 5008. 3 Cybex cloud Q-d mahtus ilusti kõrvuti keskmiste istmete peale ära 😉 aga kuna meil neli last siis paratamatult on üks neist pagassis 😉

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. detsember 2018 at 20:13

    Ma armastan oma skoda superbi! Parim auto ja miinusteks võib lugeda ainult talvel külmad nahkistmed 🙂 Kõik muu üli mõnus. Kuid pereautoks soovitaks vist rohkem Ford Galaxyt, millel on piisavalt ruumi ja kõige suuremaks plussiks see, et kõik istmed on eraldi ja ka kõige taga on ruumi istuda 🙂

  • Avatar
    Vasta K 27. detsember 2018 at 19:43

    Meil ka Mazda, õigemini peika auto, aga nüüd, kui ma load sain, olen ka ikka mõned korrad sõitnud…ja ma heidin seda autot niii vägaaaa. Ma ei taha heitida, sest küvalistujana tundus nii tore ja nunnu auto. Meil on siis Mazda 3 ja manuaal. Aga nagu see sidur on maailma kõige idikam ja gaasipedaal arvab, et ta on vapsee ralliauto. Täpselt samamoodi võtan ristmikel kohalt nagu mingi täisoss, vastasel juhul suretan välja. Ja roolis on lõtk sees, alguses ei saanud aru, miks peika õiendab koguaeg, et ma oma reast välja kaldun. Aga siis sain aru, et pean lihtsalt koguaeg rooli vasakule hoidma veits. Ühesõnaga igavene häda. Ma olin autokoolis nio harjunud kruiisima nende lobudikega, olin jummala osav 😀 aga nüüd ei saa üldse käppa sujuvat sõitu.

  • Avatar
    Vasta Suslik 27. detsember 2018 at 17:41

    Miks inimesed ikka veel LIISIVAD autosi???
    Maksan asja eest, mis ei ole minu oma!?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2018 at 18:45

      las liisivad kui tahavad 😀

    • Avatar
      Vasta Gerda 28. detsember 2018 at 16:34

      Näiteks sellepärast, et ma ei taha seda autot pärast endale jätta? Vahetan pigem uue vastu välja ja maksan samamoodi edasi. Ma ei viitsi pärast hakata auto müümisega tegelema jne..

  • Avatar
    Vasta maisa 27. detsember 2018 at 16:04

    Seda kuulen küll esimest korda et keegi arvab et kojamehed ise tööle lähevad 😀 Minul küll ei lähe, ikka ise pean tööle panema kui vaja.

  • Avatar
    Vasta Helle 27. detsember 2018 at 13:29

    Minul on selline auto nagu Liivil, 3 last ja koer ning me ei mahu ühte autosse terve perega normaalselt. Reeglina sõidame kahe autoga. Muidu peab üks lastest pugema kahe keskmise istme vahelisest ülikitsast pilust tagumisse ritta. Praegusel ajal on siis jalanõudega kõik ära pläkerdatud. Jalgade jaoks tal seal ruumi normaalselt ple. Tooli annab sinna pressida, kuna vanus lubab siis nendeks harvadeks sõitudeks võtab tagumikualuse.
    Kuna meil on perega koos sõite aastas max 3-4 siis mulle ikka meeldib see auto ja järgmist tahan ka sellist
    Aga see kiidulaul, kui palju see mahutab, seda mai mõista. Ma pean valima, kas kaasa saab inimene, koer või käru ja seda kolme lapsega (mis siis neljast rääkida)
    Varem oli 2 koera ja siis konkreetselt sõitiski mees teise koeraga eraldi autoga
    Isofixide paigutus on ka nii lollisti, et ühe lapse tool on turvavööga 🙁

    Kui koera poleks ja 3 last siis Henry auto lahendus tundub parem
    Kõik lapsed ühes reas.

    • Avatar
      Vasta Reili 27. detsember 2018 at 18:24

      Meil on üks keskmise rea iste kogu aeg põrandas (juhi taga olev) ja kaks poissi, 8a ja 4a istuvad tagumises reas. Plika, 2a, oma tooliga siis keskmises reas. Ruumi kui palju. Koera muidugi pole. Aga tagimise rea lastel ka ruumi piisavalt. Ja sisenemine ja väljumine ja turvavööde kinnitamine lihtsam kui üks keskmise rea tool on põrandas.

      • Avatar
        Vasta helle 30. detsember 2018 at 17:08

        mul oli ka varem nii, et keskmise rea juhi taga olev tool põrandas
        1 laps ees, 1 keskel ja 1 kõige taga (kuidagi kipakalt keskel, sest seal on isofix imeliku koha peal. üle kahe tooli)
        aga keskmise rea tooli asemele koera puuri pannes ei pääse lapsed sellest mööda, et taha ronida. muidu see suur avarus, ilma puurita on küll seal hea jah. koera puuri kogu aeg sisse ja välja tõsta ma küll ei jaksa ja viitsi

  • Avatar
    Vasta Mi 27. detsember 2018 at 12:42

    See viimane punkt – mul oli eelmise autoga täpselt sama, ainult, et mul isegi muidu ei olnud signat peal autol 😀 😀 mu mees ei usu siiamaani, et signa karjuma hakkas autos. Aga nii see juhtus 2 korda, täiesti lampi sõidu ajal 😀 😀 mul natuke karjus ja siis jäi ise vait. Viimane kord jäin veel tee äärde seisma, et lindistada heli, aga nii kui telefoni kätte sain siis jäi vait 😀 ja ma olen 100% kindel, et raadiost see ei tulnud kuna panin raadio kinni ja seee heli oli ikka.

  • Avatar
    Vasta C 27. detsember 2018 at 12:35

    Kas Webasto on tasuta?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2018 at 12:46

      miks peaks üldse mingi teenus TASUTA olema ?? 2000 euri maksab 😀

      • Avatar
        Vasta Evelin 28. detsember 2018 at 12:43

        No ja, ärikate värk. Isegi mu 2015 aasta autol pole eelsoojendust- polegi vaja minuarust seda vanale autole.
        Eriti kui auto niikuinii välja plaanite vahetada- edasi müües tema eest ikka sama hinda ei saa..
        10 minutit varem välja, auto sooja ja täpselt sama asja ajab ära 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. detsember 2018 at 13:05

          mul suva mis hinda ma saan või ei saa, ma tahan et mul mugav oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Krk 27. detsember 2018 at 12:34

    Mul on 2004a Audi A4. Mulle meeldib selle välimus, minu meelest üldse Audid on ühed ilusaimad. Mulle meeldib selle madal kütusekulu (keskmiselt 5L/100km), ruumikas pagass, samas väljast universaalkere kohta suht kompaktne ja lihtne manööverdada.
    Mulle ei meeldi, et ta on vana pann 😀 külmaga sidur juksib, vahepeal ei lähe käik sisse, ukselink logiseb, külmaga jäätuvad uksed ja aknad kinni, kõlarid ei tööta korralikult, pole ISOFIXi ja on vaid kassetimängija, mitte CD ega AUX. Samuti ei meeldi mulle, et taga on kolm istet, aga keskmine on poolik, ehk laste turvatooli ja -hälliga ei mahu sinna keegi istuma. Miks siis üldse seal iste peab olema!?
    Uuel aastal ostan uue auto ja hetkel olen valinud Volkswagen Tourani, millel on kõik need omadused, mida mu Audil pole, aga lisaks on sama säästlik ja ka üsna kompaktne mahtuniversaali kohta. U 2011-2013a mudelit peaksin saama endale lubada 😀

  • Avatar
    Vasta Hellu 27. detsember 2018 at 11:40

    Meil X5. Plussid:
    1. Püsikiirusehoidja. Pole vaja vist kommenteerida ?
    2. Parkimisandurid. Oskan ka ilma ilmselgelt parkida, aga ikkagi, anduritega ikka mugavam.
    3. Automaat. Nii mugav, et ei pea käike lappama linnas.
    4. Mahutavus. Meie suuuur emmaljunga käru mahtus ilusti pagassi. Vanas autos pidi ikka megalt mahutama ja suruma.
    5. Nahkistmed ja istmesoojendus. Lastega ei tuleks minumeelest muu sisu kõne allagi. Lapiga yle ja puhas. Ja endal nii mõnus autosse istuda kui iste soe juba ?
    Ning 6 ja 7 pluss tuleb ka veel Webasto ja auto kõrgus. Saab kiiremini liiklust lugeda ja seetõttu kiiremini kulgeda, ridasid vahetada jne. Ning seetõttu ka turvalisus- mees ajas 100km/h kiirusel kitse alla, see pani otse põhja alt läbi ja ainult numbrimärk ja 1 parkimisandur läksid vahetusse. Muidu polnud kriimugi. Madala autoga oleks klaas sees olnud.
    Niiii ja miinused.
    1. Kütusekulu ? võiks ju 5L/100km võtta aga no suur auto võtab ikka ligi 11L keskmiselt. Palju sõite ja no ainult tangi.
    2. Velgede tasakaalustamisel lõhuti klaasipesuvahendi mahuti ära ja see lekib. Ja nyyd muudkui ainult täida seda ? Kuna kui klaasi pesta siis laseb automaatselt esituledele ka ja niii palju kulus ennem juba seda. Nyyd topelt. Peaks vist ikka laskma uue panna ?
    3. Pole astmelaudasid ja krt ei viitsi ise osta ka. Lapsel oleks palju mugavam ise autosse saada.
    4. Roolisoojendust pole. Sama nagu sul – auto soe aga rool jääs ?
    5. Juhi ja kõrvalistuja vaheline käetugi käib nii raskelt ? kui see ees on, siis ei mahu kohvitops topsihoidjasse ja nii raskelt liigub see taha. Altkätt lükata ei jaksa, peab ikka küünarnukiga täiega lykkama. Ja kui tahan tagasi ette lükata, et sõidu ajal kätt toetada, siis jälle nii raske ?

    • Avatar
      Vasta Pia 27. detsember 2018 at 23:05

      Hmmm.. Ma olen üsna resultatiivne jahimees (autotega). Viimase 2 aasta jooksul olen neli kitsekest autoga kätte saanud jm(nii madala kui kõrgega) ja pole ükski neist esiklaasini jõudnud.??

      Pigem väga õnnelik juhus, et vaid auto alt “läbi lendas”.

  • Avatar
    Vasta Gerly 27. detsember 2018 at 11:35

    Bemm. Meeldib, et on püsikas. Maanteel kasutan, linnas ei saagi pmt. Seepärast sa ei saagi selle môttest veel aru. Vihmasensoriga esiklaas on ka. Nagu sul. Ja seda ei ole kõigil autodel. 😀 Meeldib ka see, et auto annab märku, kui temp on selline, mis tekitab musta jääd. Parkimisandurid ka meeldivad.
    Nahksisu meeldib. Katuseluuk meeldib 😀
    Kui suvel aknad lahti sõita ja parkides piisab sellest, kui autost väljuda ja pulti vajutada. Aknad lähevad ise kinni kaasaarvatud katuseluuk. Rohkem kohe ei meenugi, mis meeldib. Kõik meeldib 😀
    Kütsi palju ei võta. Linnas mingi 9 ja maanteel 6,7-7,2.Kuigi ega ma ei hellita seda gaasipedaali. Olen rahul 😀
    Ainuke asi, mis ei meeldi, on see et ta on madal. Päris igalpoolt läbi ei lähe.
    Ehk nüüd keegi heitima ei hakka selle bemmi jutu peale. 😀 aga mulle meeldivad lihtsalt võimsamad autod. Ja maru mugavad on ka ikka. Nagu mersugi.

  • Avatar
    Vasta A 27. detsember 2018 at 11:02

    No kui ainult linna sisesed sõidud siis ei saagi oodata et auto väga palju vähem tarbiks 🙂
    Meil on nissan qashqai no ja mina loven seda autot. Piisavalt ruumikas, töökorras, istesoojendused on talvel must have 😀 aga no mees pani selle müüki ja tahab bemmi?!??

  • Avatar
    Vasta Merilin 27. detsember 2018 at 10:17

    Mul on load peaaegu aasta olnud, auto ostsin aprilli lõpus. Leidsin endale siis Kia Rio 2012 aasta mudel. Läbisõit oli tal vaid 47000 ja maksks 7500…võtsin küll auto laenu aga see on seda väärt, kuna olen läänemaalt pärit, siis bussiga oli masendav liikuda. Eriti kuna minu maa koju lähevad kaks saaremaa bussi ja need üldjuhl täis ja bussile ei saa.
    Kui autot valisin, siis olid kriteeriuniteks: aasta, kindlasti et peab olema autotelefon, istmesojendus(tundub imelik kriteerium, aga see oli minule oluline), ja no ka see et auto nüüd mega pisike ei oleks… Ja no ega ta mul ka väga suur ei ole.
    Kui ma ta sain siis pärast hooldused käimist häiris see et pean tagumised piduriklotsid ja kettad ära vahetama… No sai ka see suvel tehtud…
    Hiljem sain ka teada et mu auto lõheb pereauto alla… Seega kui peaks pere looma, siis on auto sobilik alguseks. Tegelt on ta ruumikas ja üli mugav. Kütust võtab ka vähe, diisel ikkagi.
    Miinuseid ma ei oska leida….elu esimene auto aga mõnus….ma tõesti naudin sellega sõitmist.

    • Avatar
      Vasta Triinu 27. detsember 2018 at 11:48

      + on see automaat. Sellega regullib auto ise su bensiini tarbimist, manualiga regullid sina.

      Mul võtab manual ka 10l/100km AGA neid asju mida ma om auto juures armastan, on rohkem niiet bensukulu jätab külmaks!;)

  • Avatar
    Vasta Monsa 27. detsember 2018 at 09:37

    Minul on 2011a Volkswagen Touran. Vahetasin alles suvel ümber, enne oli 2007a Peugeot 407 SW Sport. Kuna ka kolmas laps tulemas ja mu pikka kasvu mees mu sporti ei mahtunud, siis touran on ideaalne. Suurem plika nagunii enam ei tooli ega patja ei kasuta, siis mahub tulevane beebi ka õdede juurde taha ära. Mehel on 7 kohaline Audi Q7. Ideaalne just selleks puhuks kui terve perega kuhugi minna tahame ?. Mina oma suksul miinuseid ei leiagi hetkel. Aga üks suur pluss on see, et beebi vanker mahub pagassi lahtiselt ära.

  • Avatar
    Vasta Kerttu 27. detsember 2018 at 09:13

    Ma ei saa jätta ütlemata, et pardon aga 3k pole veel aeg, et pidada end juba kogenuks juhiks.

    Mina olen autode suhtes, eeee, vähenõudlik. Mulle need uued kosmoselaeva laadsed ja maru elektrit ja elektroonikat täis masinad ei meeldi.
    Automaatkast ka ei meeldi.

    Peres on meil 3 autot ja kui vähegi saaks siis eelistaks kõige vanemat aga talvel mees ei luba lastega sellega sõita. Olude sunnil sõidan siis maasturiga millel on nõme veojõukontroll, tobe abs ja automaatkast.
    Eks ma tegelikult saan iga autoga sõidetyd, tutikaid ka saanud proovida aga ikka tahaks oma vana romu roolitaha ronida ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2018 at 09:19

      Kust sa seda loed, et ma ennast kogenud juhiks pean? 😀

  • Avatar
    Vasta Age 27. detsember 2018 at 09:09

    Küsisin sult kuskil postituse all, et kas Kardo soojendab sügavkülmast piima Martale kui sind pole võtta ntx, aga see postitus parooli all nyyd ja ei näe vastust 😀
    Tahaks ka lapse anda korra nädalas ööseks ainult mehe hoolde, aga imetan ju..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2018 at 09:19

      No tal endal piima ei tule rinnast, seega soojendas jah 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 27. detsember 2018 at 08:54

    Audi a6 2013
    Jumaldan!

  • Avatar
    Vasta L 27. detsember 2018 at 08:25

    Autoks Toyota RAV4. Mõned miinused on – pole eelsoojendust, püsikiirusehoidja (nii hea asi!) alla 40 km/h ei tööta, kolm last sinna ei mahuks. Muus osas väga meeldib see auto ja mõtlen, kas üldse on vaja 3 last saada ? Hetkel ühe lapsega täpselt paras see auto. Aga noh, kunagi ikka tahaks kolme, eks tuleb siis auto välja vahetada ?

  • Avatar
    Vasta Egle P. 27. detsember 2018 at 07:46

    Mulle lihtsalt meeldib me auto. Ilus voolujooneline, mugav, nahksisu, võtab vähe kütust, meie pere mahub enam-vähem peale ära.
    Enam-vähem, sest elame Soomes ja Eestisse tulles/minnes on alati nii palju asju, et ma olen juba pakkimisgeenius, et kõik ikka ära mahuks (vanker ka). Ja miinus on see ka, et automaks on ka nats krõbe. Aga üldjoontes ma vaatan parklas ikka mitu korda autole veel tagant järgi. Kunagi kuulsin ütlust, et kui sa oma autole tagant järgi ei vaata, siis on sul vale auto. 😀

  • Avatar
    Vasta Ellen 27. detsember 2018 at 07:17

    1. kindlasti webasto (tehases paigaldatud ja puldiga). 2. istmesoojendustega nahksisu (hooldamise ja puhastamise mõttes) 3. elektriliste mäludega istmed, sest sõidame mehega kahekesi ja meie pikkuse vahe on 30cm – jama on koguaeg istmeid timnida. Üks nupuvajutus ja korras. 4. toonklaas (koera säästmiaeks). 5. nelikvedu maatingimustes, eriti talvel, on võrratu!
    Autoks audi a6 (universaal kerega} ja no auto ise tundub suur, aga seest tibatilluke,isegi koeral on kitsavõitu (aga turvaline!) . Suur ja raske masin, lisaks nelivedu, võtab väga palju kütust mnt 7-8l/100km linnas 10-11l/100km.

  • Avatar
    Vasta Di 27. detsember 2018 at 07:00

    Mul ka mazda5
    Armastan täiega
    1. elektrilisi liuguksi (saan puldist juba kaugelt uksed avada).
    2. Tagurduskaamerat ja parkimiandureid
    3. Nahkistmeid (no lastega idekad)
    4. Maanteel arastan püsikat ka

    See kütusekulu suurus on su enda jalas kinni ja selles, et sinu jaoks gaas äkiline ☺ meil keskine talvel 10,8 ja suvel 8

  • Avatar
    Vasta Kt 27. detsember 2018 at 06:10

    Ford Galaxy. 7 kohta, kõik istmed eraldi, kõigil mugav istuda.
    Auto kõvasti suurem kui sinu Mazda aga kütust linnas võtab 10l, maanteel 6-7.
    Nahk-tekstiil istmed, mugavad ja ilusad.
    Palju ruumi ka pikemale inimesele.
    Parkimisandur (piiksub kui parkides liiga lähedal millelegi/kellelegi).
    Klaasisoojendi. Ei mingit kraapimist.

  • Avatar
    Vasta Maarja 27. detsember 2018 at 04:11

    Meie auto ülalpidamiskulud on väikesed, kui uue auto soetasime siis minu üks kõige suurem kriteerium oli see et peqb olema rahakotile sõbralik ülalpidada.
    1. Võtab vähe kütust(keskmiselt 6l 100-le)
    2.esinduses hooldused soodsad
    3. Kui miskit parandust vajab siis autojupid on soodsad
    4. Ma armastan püsikiirusehoidjat
    5. Väikese mootori kohta lippab teel väga hästi edasi-kui vaja vahel möödasõitu teha siis kiirendab päris hästi edasi

  • Avatar
    Vasta Tyy 27. detsember 2018 at 02:22

    Oma auto juures hindan just seda millejärgi ta valisin.
    Esiteks mega väike kütuse kulu . Umbes 30€ kuus kohalikud sõidud.
    Teiseks pisut alla 100€ kuumaks mis pole surve mu rahakotile.
    Kolmandaks pole vajadust olnud aasta jooksul miskit vahetada remontida veel. Vanust tal 5a.
    Neljandaks kena kriimudeta nupsik, kõik arvavad, et on tutikas.
    Viiendaks mu autol on nii istme kui roolisoojendus.
    Kuuendaks konditsioneer! Mu eelmisel autol polnud. Õde imestas- kas ilma ka toodetakse !?
    Kuigi ta on pisike, on see täpselt see mida vajan. Kõik muu tundub nii ise-enesestmõistetav.
    Aa kiirusehoidja on tal ka . Aga see tore asjake ei määra mu valikut.
    Eks rahulolu sõltub vajadustest ja võimalustest. Need asjad tuleb enda jaoks kirja panna ja siis tähsuse järjekorda seada.
    Sama nõu andsin sulle kui küsisid kuidas valida. Minul oli nr 1 väike kütuse kulu ja vanust mitte rohkem kui 4-5 aastat. Margi suhtes olin täielik Toyota usku. Kuid märganud KIA ˇt pimestas ta hea hind ja vanus ja kehtiv garanii ning väike läbisõit need panid mu mõtlema ja võtma “riski” mis on olnud õigustatud.

  • Avatar
    Vasta Maša 27. detsember 2018 at 01:40

    1. Ülimalt ülim on distantsihoidja. On paar korda avariist päästnud, eriti just linnas sõites. Hoiab distantsi eesoleva autoga, et kui eesolev auto ootamatult pidurdab, märkab seda su auto ja pidurdab hoo maha.
    2. Roolisoojendus on tõesti niii hea, eriti naiste jaoks, sest miskipärast kipuvad just naistel talvel käed rohkem külmetama ja seetõttu lähevad marraskile. ?
    3. Eelsoojendus on ka Must be! Krt milline mugavus… Niiii mõnus on sooja autosse istuda… Tänu sellele ei tundugi talv niiii hull. ??
    4. Parkimiskaamerad ja andurid on ka kui jumala kingitus. ? Eriti hea lapsevanematele, sest krt kui raske on keskenduda kui lapsed tagareas karjuvad samal ajal.

  • Avatar
    Vasta Kadri 27. detsember 2018 at 01:32

    Meil Chevrolet Captiva. Naudin seda autot, sest tal nii palju plusse. ? automaat, püsikas, webasto, kojamehed mis ise tööle hakkavad. ? mõnusalt suur, parkimisandurid, taga ning esi kaamera. Ja palju muid lisasid. Ja kõige suurem pluss on see, et kiirust näitab otse aknale. ? mees tellis ebayst mingisuguse junni, ühendas ära vms. Spidokat üldse ei vaata, vaid vaatan aknalt (max 5cm x 5cm- ei ole terve akna ulatuses). Ausalt, maailma kõige mugavam asi. ??

    • Avatar
      Vasta M 27. detsember 2018 at 10:30

      Pean lihtsalt kommenteerima .
      Meil oli captiva mitu aastat ja kui ma neid captivasid linnas näen siis ma tahan eemale vaadata ? Plussid on see et nad on väga ilusad linnadziibid .Üleüldiselt ilusad minu arvates .Meil oli beezikas ,no väljaspoolt nii kena ja seest ka . Aga ei tea kas meil oli ebaõnn aga no jamad selle autoga from day one .Esimene jama oli see et ei kuskilt hakkas eesistmel põlema airbag ,ehk siis pidi selle taastama .Siis veel sada tuhat jama ja peale paari aastat ,kui ROOL krigisema hakkas siis vahetasime välja .Juba nii kopp oli ees ,väikesed jamad igalpool .Ja kui autot korda tahad teha siis aja autoosi tikutulega taga .Meil siin rootsis ameerika autod väga popid pole seega kui viisin parandusse siis võttis mitu head nädalat mehhaanikutel osade leidmiseks ,tellimiseks jne . Kokkuvõtteks kaunis auto aga väga ebapraktiline .ja väga janune ka ( ei olw uus juht ja ei sõida gaas pidur gaas pidur ).
      Peale seda ostsime volvo ja tegime “auto arve” ehk siis kogusime üsna suure summa teatud kaardi peale ,auto parandamise jaoks sest captivat parandasime üle kuu ja iga kord oli see kallis lõbu .Volvoga pole mingeid jamasid ,ainult tavalised ülevaatused .
      Aga nagu juba ütlesin siis võimalik et meile sattus lihtsalt üks väga õnnetu captiva.

      • Avatar
        Vasta Kadri 27. detsember 2018 at 15:00

        Tundub küll , et sattus õnnetu isend. ? meil olnud 2 aastat, enne seda naisterahva käes, kelle mees oli automehaanik. ? meile sattus ülikorralik. Remontidest oleme pisiasju teinud, tahmafilter, turbo, genekarihm jms peened. Seepärast olemegi sellega ülirahul. ?

  • Avatar
    Vasta Anny 27. detsember 2018 at 01:30

    Mulle meeldib mu auto üldse väga, aga sellistest ebavajalikest lisadeks toon välja, et mul on valge nahksisu, mis on lihtsalt nii ilus silmale vaadata. Nahksisu on mu arvates lastega must have. Aga see et ta valge on, see on lihtsalt ilus.
    Miinusena tõmbas mees pagassi luugil käepideme puruks ja praeguste sopste ilmadega on max näästi seda sulgeda. Ikka peab seda luuki väljast katsuma ja see on niiiiiiii must.
    Luukpära tõttu on terve tagumine ots nii must ja mul pole veel porilapakaid ka seega pritsivad rattad eriti seda jama peale.
    Ja mulle ei meeldi üldse automaatsed kojamehed, sest vahel panevad nad nii villast, väljas sajab seenekat need on valmis eest ära kargama, et klaase puhtaks nühkida. Keegi pasandab ees ja pritsib max jama klaasile kojameest ei huvitagi see. Seega ma kruti. Alati ise neid omale sobivaks.

  • Avatar
    Vasta Katarina 27. detsember 2018 at 01:23

    Osta roolikate, maksab alla 10 euri ja ajab asja ilusti ära, roolisoojendi on suht möttetu minuarust.

  • Avatar
    Vasta Saarlane 27. detsember 2018 at 01:06

    Võtke järgmine auto diisel, saate veelgi ökonoomsema. Diisli keskmine kütuse kulu linnas on ca 4L vähem 100km kohta, kui bensiinil (Mazda 5 puhul võrreldud andmed).

    • Avatar
      Vasta Ellen 27. detsember 2018 at 07:07

      Diisel linnas ja lühikesi otsi… Ei ole just kõige parem variant. Ise selgitada ei oska, aga mees tegi selgeks, et see väga halb. Isegi mu 13km otsad ei sobivat diislile, sest mootor ei lähe piisavalt soojaks. Selliste tõksutamiste peale tahab diisel saada pikemaid ja vängemaid otsi, et vältida mootori probleeme.

  • Avatar
    Vasta Eve 27. detsember 2018 at 00:54

    Leppisite Kardoga ära? 🙂

    • Avatar
      Vasta Gerly 27. detsember 2018 at 11:40

      Diiselmootoriga autod tahavadki natukene pikemaid otsi, et moto korralikult soojaks läheb ja ka elus püsiks. Siuke 45mintsane maantee sõit piisab. Korra kuus või paari tagant võiks jah natukene nunnutada motot.

  • Avatar
    Vasta Annika R-L. 27. detsember 2018 at 00:29

    Keskel kolm eraldiseisvat istet on minu lemmik, soovitan sulle ka. Mul taga 2 istet veel,kuid te võite vabalt 5kohalise võtta….jääb pagassiruumi tublilt, pagasikate peal ja asjad oma kohal. Hetkel ei ole Mari kuidagi kaitstud nende eest. Mul Ford S-max . Mida vihkan? Ma ei saa aru kuhu ma pagasikatte panema pean kui tagumisi istmeid kasutada vaja. Alati ei saa ju tuppa viia kuid kohta kuhu panna autos veel leidnud pole? Kui keegi teab öelge mulle ka?

    • Avatar
      Vasta Kadri 27. detsember 2018 at 00:42

      Meil ka smax, oleme ka väga rahul. Ruumi on täpselt parajalt. ?

  • Avatar
    Vasta A 27. detsember 2018 at 00:26

    Keskmine kütusekulu on suurem siis, kui teed väikeseid otsi. Kui sõidaksid ühe korra Tallinnast Tartusse ja sõidaksid stabiilselt 70-90 kilomeetrit tunnis, kukub keskmine ka kohe alla 🙂

    • Avatar
      Vasta katsike001 27. detsember 2018 at 18:32

      X5, 2012.a. diisel automaat – kõik head, mis vaja:)
      Miinuseks, et kallis pidada, kasko kuumakse nt 100 EUR, kütet võtab linnas ikka räigelt, maanteel muidugi vähe…
      Vahetan tutika Honda CRV vastu, aga mul 2 last ja koer, 3 lapsega vist liiga väike…

  • Avatar
    Vasta Tiina 27. detsember 2018 at 00:23

    Minu esimene auto oli paras pann, aga samas kõige ilusam auto mis mul olnud on 😀 Aga jumal tänatud, et see juba roostetas ja vana oli. Ma reaalselt sõitsingi sellega aeda 😀 Ja parklas keegi sõitis mu autole sisse, nii et tagastange jäi veidi rippuma.. polnud probleemi, lõin jalaga kinni 😀

    Aga püsikiirusehoidjast niipalju et linnas sees sõites ei näe ma ka selle järgi suurt vajadust. Küll aga sõidan ma tihti mööda trassi ja seal on see küll asendamatu abimees 🙂 Panen sobiva kiiruse peale püsima ja kulgen rahulikult 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariana 27. detsember 2018 at 00:23

    Roolisoojendi❤ jätsin ühe uue auto ostmata lausa, sest sellel polnud roolisoojendit. Never ever ei loobuks sellest enam.

  • Avatar
    Vasta Katrin 27. detsember 2018 at 00:19

    Kojamehed ei lähe tööle ise kui pole vihmaandurit, niiet tuli ikka 5 plussi ära ?

    Mu auto puhul meeldivad mulle nahkistmed, aga see talvel ka paras nuhtlus, sest noh, jääkülmad alguses ?

    • Avatar
      Vasta Evelin 28. detsember 2018 at 12:48

      Suvel nahkistmed ju hullemad- kõrvetad taguotsa ära autosse istudes 😀

      • Avatar
        Vasta Katrin 28. detsember 2018 at 22:05

        Sellevastu aitab toonitud klaas. Aga mul hele nahk ja pole veel istmed kuumad olnud.