Riided TÄNA ON MUL SELJAS/JALAS TESTIN JA ARVUSTAN

kust lastele odavalt riideid skoorida vol 1*

15. juuli 2019

Mul on sellega viimasel ajal nii palju kogemusi, sest Marta kasvas pahinal enda riietest välja ja ühel hetkel avastasin ma, et ma võin neid 68 suuruses asju üritada talle selga vinnata, aga tolku ei miskit. Mul on küll õnneks päris palju poode mingitel perioodidel koostööpartneriks olnud, aga enamasti saadavad nad oma kingitusi randomilt ja tunduks ise ka imelik kirjutada, et jou, kuule, saatke veel lambist tasuta asju, mu lapsel pole riideid, haha. Aga enamikke kingiks saadud asju ma lihtsalt EI RAATSI ise osta täishinnaga. Andke andeks, aga mul süda sureb sees, kui ma mingi body eest 30€ välja käima pean, nagu… appii. Ainult Joha (ales olevaid) asju olen raatsinud nii osta paar tükki, sest neid saab kaua kasutada ja on kuidagi sellised pehmed ja õhulised, aga samas hoiavad sooja jne. Et head talvel kui suvel. Ja okei, Mimidisaini sooduste lehel olen ka aeg-ajalt väikse tellimuse teinud, sest 21 euri on palju, aga 12ga veel mõnikord harva võib, kui mingi muster või kangas väga meeldib.

Jah, selliseid ilusaid ja uhkeid asju võib ka olla, aga Marta on praegu sellises eas, kus ila lahmab kahte lehte, iga toidukord=uus riietus ja üldse ei püsi tal midagi väga kaua seljas kuiv või puhas. Seda enam, et ta roomab mööda maja ringi ja no tõesti on kahju anda lapsele ära rääbata mingi mitmekümneeurine rüü.

Mitte, et kodus peaks räbalates käima, aga no veidi soodsamad võiksid need trööpamiseks mõeldud riided olla küll. Nii Martale, kui ka suurematele jubinatele. Selle pärast olen ma juba päris pikalt olnud Paavli e-poe klient. Vanasti käisin seal sagedasti ka kohapeal, aga kuna see on teisel pool linna, siis enam tihti ei satu. Samas e-poes on minu meelest nagunii paremad palad, ole vaid meheks ja hoia silma peal. Uut kaupa lisandub iga jumala päev!

Hiljuti tehti e-poes ka uuendus: nimelt nüüd on nii, et kui sul 15 min on asi ostukorvis on olnud, siis kui sa ostu ei soorita, tühjeneb see automaatselt, et teistele võimalus anda. Samas kui 15 minuti jooksul midagi veel lisad, siis see jälle pikeneb. Ma esimene kord läksin super närvi, lappasin seal sada aastat ja panin hunniku asju ostukorvi, siis aga lapsed tahtsid midagi ja kui arvuti taha jõudsin, oli ostukorv tühi. Aaaaaghgggggg! Aga nüüd avastasin nipi, et avan kõik meeldivad asjad uues tab’is ja kui kõik valitud, siis lisan ükshaaval ostukorvi. Siis ei kao ostukorvi sisu vahepeal ära, kui ma munema peaks. Samas noh, vahepeal võib keegi midagi head ära ka osta, kui sa kaua ootad, aga siiani mul on vedanud ja pole nii juhtunud.

Teine uuendus on veel – aled! Kui toode on e-poes olnud nädala, läheb see automaatselt -10%, kui kaks, siis -20% jne. Päris hea!

Ma olen sealt saanud endale ja lastele täiega riideid, aga väike nipp – minu meelest eriti palju ja eriti nunnusid riideid on just vastsündinutele. Ma tean, et rasedana on täiega selline tunne, et omg, tahaks igast kraami kokku osta ja niimoodi taskukohaselt on täitsa ok shopata. Mul endal sõbranna on rase ja kui endale tellimust tegin, siis kohe ei suutnud mööda vaadata nendest pisikestest asjadest, mis tegelikult jumala uued ja korralikud, hinnaga 1-5€.

Sorri, järgnevad pildid on mu telefonist võetud, lihtsalt kõik need asjad on mu viimasest Paavli tellimusest:

Riided sõbranna beebipojale, kõige kallim asi oli vist 2.50€ ?‍♀️

Õhukene jope. Marile ostetud, aga näed, Lendegi saab kanda kui tarvis. Hind oli vist “lausa” viiekas, kui ma ei eksi.

Sellised kleidid beebidele on suht random ost, sest ega kodus üldiselt paned ikka pluus+püksid, aga see oli nii armas ja maksis vaid 3€, las siis inimesel olla ilus kleit kah.

Kui viimase tellimuse kätte sain, saatsin sõbrannale pilti ?

Minu hall pluus, 0.5€ Paavli e-poest, mega hea saak, tõmbab mind super “kõhnaks” 😀

Mitte, et siin väga näha oleks, aga selline varrukatega kleit – paavlist!

Marta komplekt Paavlist, see oli tutikas ja siltidega, kokku vist 5€ jälle.

Lende komplekt, pluus ja pihikseelik – 4€

Marta jänkukampsik – 3€

Jälle komplekt… Või olid eraldi? Igatahes samast tellimusest, pluus oli minu meelest 2 või 3€, tutikas.

Igatahes soovitan mina Paavli e-poodi soojalt. Seal on nii ägedaid asju. Nii suurtele, kui ka väikestele. Mul on teile jagada ka seekord lausa viis 20€ kinkekat, mida Paavli e-poes laiaks lüüa. Loosis osalemiseks pole vaja teha mitte midagi muud, kui klikka like Paavli e-poe uuele FBi lehele SIIN ja jäta kommentaariks, et kust sina kõige rohkem lasteasju soetad. Kas järelturult, kaltsukatest, poodidest või… Paavlist? ??‍♀️

Aga kes võitu oodata ei viitsi, siis kood MALLUKAS annab -20% ale teie tellmuselt (v.a siis need asjad, mis juba ales on). Niiet kasutage julgelt!

*Post sündis koostöös Paavli e-poega, obv

Loe ka neid postitusi!

137 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merje 25. juuli 2019 at 20:08

    Paavlist ?

  • Avatar
    Vasta Mirjam P 22. juuli 2019 at 11:19

    Mina ootan hetkel oma esimest beebit, seega olengi sellises staadiumis, et teengi just otsinguid, mida ja kust mõistlikum soetada oleks, nii et sellised postitused on väga teretulnud. Sooviksin loosis osaleda! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. juuli 2019 at 05:43

    Ma olen netist ostja, satun tihti ässade diilide peale ja soetan enamus asju uuena. Võiks ju skoorida vähekasutatud asju, neid gruppe on terve internet täis ja tihti seal ägedaid hilpe, aga kui ma saan uue asja ainult natukene kallimalt kätte, siis tundub mõttetu osta tegelikult tundmatu ajalooga riideid. Eriti hull on see laste välisriiete ja jalanõude puhul, kus ma ei tea kunagi, kuidas ja kui palju seda on pestud või trööbatud. Mul ei ole mitte midagi taaskasutuse vastu, olen isegi selle poolt , aga jah, viimasel ajal on meie garderoobi jõudnud uued asjad. Õnneks on kaks ühest soost last majapidamises, siis saab riided peale nende poolt kasutamist edasi anda või maha müüa.
    Aga loosis osaleks küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaija 18. juuli 2019 at 21:51

    Vot ma ei tea, mina ei leia kunagi kaltsukatest eriti midagi. Enamus laste riideid on sõbrannade käest saadud. Ise ostan vahel miskit H&Mist ja Lindexist. Peab uurima, võibolla netipoest leiaks paremini, kui Paavlist koha pealt…

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. juuli 2019 at 21:55

      Mulle kunagi öeldi, et epoodi nopitakse nn paremad palad 😉

  • Avatar
    Vasta Mariann 17. juuli 2019 at 22:20

    Paavlist!! Arvan, et 60% minu riietest on kindlasti sealt ??

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 17. juuli 2019 at 16:48

    Üldiselt üritan osta järelturult, kuid kui on head pakkumised, siis ka uuena.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 17. juuli 2019 at 12:03

    Ostan lastele palju riideid Buduaari järelturult ja ka kaltsukatest (Lastekirbukas, Sarapuu kirbukas, Humana, Mustamäe keskuse all on mingi kirbukas, kuhu inimesed oma asju on müüki viinud) aga ka poodidest 🙂

  • Avatar
    Vasta Keesu 17. juuli 2019 at 10:57

    Kui rase olin elasin Tallinnas ja beebile sai kõik vajalik riidekraam Paavlist ostetud. Nüüd Tartus elades olen ostnud Paavli e-poest ning kui Tallinnasse satun, on Paavli külastus kindel! Ainuke probleem on nüüd see, et 0 kuni 6 kuud beebiriideid liigub väga palju seal aga näiteks suurus 80, 86 pole enam midagi väga saada sealt.
    Paavli kaltsukas kindlalt top 1, aga olen ka mujalt teise ringi poodidest hankinud riideid. Mõned korrad inglismaalt tellinud. Aga jagan samuti sinu mõtet, et põrandale roomamiseks 30 euro eest body ei raatsi ja ei olegi otstarbekas shopata. Ka ei mõistama neid vanemaid, kes ostavad lapsele kalli raha eest riideid, panevad need lapsele maale selga ja pahandavad, et laps ajas maasika pleki peale, et nüüd ei saa järelturul maha müüa.

    Lõuna Eestisse oleks ka ühte Paavli kaltsukat tarvis 😉

  • Avatar
    Vasta Imbi 17. juuli 2019 at 10:39

    Meie ostame nii järelturult, kaltsukatest, poodidest ja ka tellime interneti poodidest.
    Paavlist veel ostnud ei ole, aga peaks vist pilgu peale viskama ?

  • Avatar
    Vasta Landa 17. juuli 2019 at 10:29

    Mul tulevad enamik riideid hulgim ,sõbrannade käest. Neil sutsu vanemad preilid ja üldiselt ,kui neile riided väikseks jäävad kasvab ,minu preili õigesse kasvu ? ja paavlist ei tule ka kunagi tühjade kätega välja. Love that store! ?

  • Avatar
    Vasta Raili 17. juuli 2019 at 08:19

    PAAAVLIST ikka ???

  • Avatar
    Vasta Kaie 17. juuli 2019 at 07:58

    Mina ostan enamus laste asju George lehelt. Kvaliteet ja hind on seal väga ok.

  • Avatar
    Vasta Evelin 17. juuli 2019 at 06:49

    Siis kui last veel polnud käisin Paavlis palju ja ostsin sealt riideid ette. Nüüd laps 3 ja sellele vanusele liigub vähe kraami seal e-poes. Ei ela enam ka Tallinnas. Riided ostan kaltsukast ja saanud tuttavatelt. Uusi asju ostan põhimõtteliselt vähe. Neid laste asju on teisel ringil küll mega palju kui otsida.

  • Avatar
    Vasta Krista 17. juuli 2019 at 02:46

    Paavlist pole veel tellinud, kuigi olen seal sobranud küll. Enamasti ostan hm, reserved jms ja facebookis on ka palju gruppe ja lehti kust tellin ?

  • Avatar
    Vasta Pauliine 17. juuli 2019 at 00:08

    Endal veel lapsi pole, kuid olen MAX kaltsukate fänn. Pisiku sain emalt juba lapsena, kes on suur taaskasutuse pooldaja. Paavli ustav kunde olen ilmselt juba varsti 10 aastat (olen 23). Hetkel võin julgelt väita, et 90% minu riietest pärinevad second-handidest/kaltsukatest jne. Ei salli ÜLDSE H&M, Zara ning muid selliseid kiirmoekette. (pool aastat tagasi tegin lubaduse, et ei osta enam kunagi ühtegi asja h&m-ist, viimane piisk mu karikas oli, kui lugesin, et neil on massiiiiiivsed laod, kus on tonnide viisi uusi riideid, mis lihtsalt hävitatakse, tänu ületootmisele). Viimasel ajal nii palju kaltsareid külastanud ei ole, kuna asju on kogunenud suht palju (sõbrannade sõnul on mul selle peale täielik anne :D), olen üritanud osta vaid vajalikku. Kuna olen õppinud rätsep-stilistikat, siis olen üritanud ka vanu asju ümber õmmelda/tuunida ägedamaks (lihtsamad näited: pusade pluuside croppimine, neetide jne nikerduste lisamine). Aga võiks küll üle pika aja Paavli e-poele pilgu peale visata 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 17. juuli 2019 at 00:01

    Ma ainult kaltsukastest ostangi- ei näe mõtet kulutada ulmesummasid riietele, mis saavad ajuvabalt kiiresti mustaks, katkiseks või tulevaseks tolmulapiks lausa…

  • Avatar
    Vasta Eleen 16. juuli 2019 at 23:19

    Kusjuures Paavlist ostangi 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 16. juuli 2019 at 23:01

    Enamus asjad järelturult. Olen täielik shopaholik ???‍♀️

  • Avatar
    Vasta Mann 16. juuli 2019 at 22:59

    Pepco ja kaltsukad. Lätis mega hea pood R. D. A – kõik oma suvised kleidid ostan sealt. Ja Sinsay(soodukate ajal asjad 1-4 euri)

  • Avatar
    Vasta Silvia 16. juuli 2019 at 22:34

    Ma ostan täiesti juhuslikult riideid lapsele, järelturult on enamus skooritud, aga olen läinud ka poodi ja sealt ostnud, kui on midagi meeldinud, palju on ka niisama saadud asju, sest riideringlus säästab ju maailma ?

  • Avatar
    Vasta Siret 16. juuli 2019 at 22:33

    Kõige rohkem asju tulnud sõbrannade kãest, ise väga vähe ostnud lastele, taaskasutus ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Efka 16. juuli 2019 at 21:58

    Kõik järelturult, FBst, kaltsukatest ja no Paavli – mi amor! ?

  • Avatar
    Vasta D1sny 16. juuli 2019 at 21:26

    Lapsi pole aga
    Endale peamiselt aftermarketist, kas eraisikult vôi kaltsukates ja vahel kah NY, H&M vms.

  • Avatar
    Vasta Maarja-Liis 16. juuli 2019 at 21:24

    Pepcost olen viimasel ajal ostnud. Seal head odavad hinnad ja ss ei ole kahju, kui laps riided ära trööpab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 16. juuli 2019 at 21:23

    Kus vähegi kuskil hea hinnaga midagi lahedat on läheb loosi ?✌️

  • Avatar
    Vasta Viivika 16. juuli 2019 at 21:19

    Lahe.Midagi kasulikku.Lähen kaema!Ostan igalt poolt.mis meeldib ja kuhu sattun.

  • Avatar
    Vasta Anne-Grete 16. juuli 2019 at 21:16

    Mina ostan oma kahele poisile üldiselt taaskasutuskest. Pole Paavlist kahjuks midagi kuulnud, aga postitus lugedes juba väga meeldib ?. Lähen kohe sinna tsekkama?

  • Avatar
    Vasta Merka 16. juuli 2019 at 21:03

    Enamus asjad ostan Pepcost ja uuskasutuskeskusest.

  • Avatar
    Vasta Merkel 16. juuli 2019 at 21:00

    Üldjuhul saab asjad soetatud pepcost. Tsekkan ka kohe nüüd paavlist.

  • Avatar
    Vasta Moonika 16. juuli 2019 at 20:56

    Alede ajal poest,või kaltsukatest (sarapuu,paavli). Pepcost olen ka asju soetanud

  • Avatar
    Vasta Evelin Kahju 16. juuli 2019 at 20:08

    Alede ajal poodidest, Lindex põhiline.

    • Avatar
      Vasta Stp 16. juuli 2019 at 21:39

      Jàrelturult ja poodidest ilmselt vôrdselt?

  • Avatar
    Vasta Ingrid 16. juuli 2019 at 20:00

    Ma olen viimasel ajal paar tellinust paavlist teinud. Ja pepco!! Mega head hinnad ja mõnusad asjad 🙂 Kodutarvete osakond on lausa lust, nii palju ilusat kraaami krabaks kokkku! Muidu selline tavaline taks, HM, reserved jms “tavaline” ?

    • Avatar
      Vasta Vivian 17. juuli 2019 at 08:57

      Olen viimaseid kuid lapseootel ja alles nüüd avastasin tänu Sinu postitusele sellise ägeda koha! Ma ei olegi veel beebile midagi soetama hakanud, kuid oli plaanis vaikselt nüüd riideid muretsema hakata. Kindlasti vaatan nüüd selle e poe läbi. 🙂 Vanemale poisile olen leidnud riideid nii järelturult,saanud tuttavatelt või ostnud poest.

  • Avatar
    Vasta Maiu 16. juuli 2019 at 19:27

    Õde võiks ise paavli avada, ta seal liiiiga tihe klient ? ja vahel toob ikka mu lapsele ka midagi, kui ise ka tallinna satun siis käin..
    Muidu pepco,h&m, igast e-poed muidu ka, tellida mulle meeldib?aga paavli e poest pole veel tellind.. mega palju olen saanud sõbrannadelt või vanemalt õelt kellel mitu last ja järelturult ostan ka?

    • Avatar
      Vasta Jana 16. juuli 2019 at 21:37

      Enamasti H&M-ist.

  • Avatar
    Vasta Darja 16. juuli 2019 at 19:24

    Ostan enamasti kõik järelturult, aga vahest tellin ühistellimusega Lidl’ist või George’st. Ja mõnikord ostan ka H&M’ist alede ajal või Pepcost.

    • Avatar
      Vasta Kaisa 17. juuli 2019 at 06:56

      Soodsamatest poodidest (nt NewYorker) ostan aastaläbi kui midagi tundub puudu olevat või jääb silma. Kallimatest poodidest (Denim Dream) ostan soodukate ajal, just eile sain Guessi käekoti poole hinnaga, skoor ? Sarapuu kirbukast olen ka häid leide saanud ning vahel satun ka kaltsukatesse. Ehk siis riidekapis on nii üliodavaid kui ka kallimaid tooteid,hea tasakaal ?

  • Avatar
    Vasta Kristina 16. juuli 2019 at 18:38

    Kui laps pisem oli sain väga palju riideid tuttavatelt. Ise olen üldse vähe ostnud, aga enamasti poodidest, h&m näiteks. Lapse vanaisale meeldib ka Poolas shopata pisile riideid :).

  • Avatar
    Vasta A 16. juuli 2019 at 18:11

    Humanas on sellised toredad päevad, kus kõik asjad on 3.- , 1.- , 0,5.- no täiesti parajad hinnad koduriiete jaoks. Pole väga kahju kui miski ära läbustatakse või ära lõhutakse. Sõbralt sõbrale ja muud kohalikud kaltsukad ka on imelised ?

    • Avatar
      Vasta Kristi 16. juuli 2019 at 20:49

      Poest ja sõbrannade käest

  • Avatar
    Vasta Annela 16. juuli 2019 at 17:55

    Kõige rohkem ikka internetis – Gap, Next. Tavapoodidest H&m, ZARA, Lindex vahel harva ka Reserved. Nexti ja Gapi asjadega alati ülirahul.

  • Avatar
    Vasta Helen 16. juuli 2019 at 17:42

    paavlist ning ka pepcost olen hea saagiga koju tulnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Ülle M 16. juuli 2019 at 17:30

    ostan ikka sekkaritest ja poodidest allahindluste ajal. lihtsalt poistele teatud vanuses on päris keeruline korralikke riideid saada.

    • Avatar
      Vasta Kristina 16. juuli 2019 at 19:27

      Ikka järelturult, ka sõbrannadelt. Muksula, buduaar jne ?

  • Avatar
    Vasta Liina 16. juuli 2019 at 17:28

    Ostan järelturult(muksula,osta ja müü) paavlist olen ka tellinud. Kinkeka üle oleks mega rõõmus ja ostaks enda väiksele riideid ❤️

  • Avatar
    Vasta Teele 16. juuli 2019 at 17:21

    Hetkel kodus kolmenàdalane ja kolmeaastane. Mõlemale tuleb palju asju ikka järelturult, ja soodukad poodides ka ikka tõmbavad. Paavli e-poodi olen korduvalt vahtima jäänud aga ostuks pole ikka läinud lõpuks, lähen vaatan kohe jälle.

  • Avatar
    Vasta Du 16. juuli 2019 at 17:10

    Pepcost siiani ostnud ? sooviks osaleda loosis

  • Avatar
    Vasta Riina 16. juuli 2019 at 16:53

    Väiksemale ehk siis aastasele kutile ostan palju järelturu kaupa kuna riided tõesti koguaeg plekilised ja kulub neid palju, samas ostan ka väga tihti H&M ja Lindex kauplusest kui seal head aled. Ise olen ma samuti teise ringi asjade fänn sest olgem ausad, poest ma küll nii ägedaid asju ei suuda leida ja veel sellise hinnaga.
    10.a tütar aga tahab juba ise endale riided valida(poest, mitte järelturult) ja minu ostud talle ei sobi 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 16. juuli 2019 at 16:51

    Riideid muretsen ikka kaltsukatest -nii mõnna vahest ikka sobramas käia?.mõne asja tellin ka Aliexpressist.

    • Avatar
      Vasta Anne 16. juuli 2019 at 17:30

      Ma olen umbes sada aastat üritanud Paavlisse minna aga nüüd kahe väikse lapsega tundub see eriti karm ettevõtmine. Üldiselt ostan riideid uuena, endale meeldib Reserved, HM ja Cropp. Uus hea leid on Pepco.
      Aga mul on päris toredaid asju mida olen saanud Juuru kaltsukast. Seal on selline süsteem et kõik on tasuta ning sinna võib ka ise viia enda korralikke riideid. Olen sealt leidnud nii endale kui lastele väga kvaliteetseid ja uueväärseid rõivaid. Aga see Paavli kinkekaart paneks kotti pakkima küll sõiduks Tallinna poole, et seal lõpuks ära käia.

  • Avatar
    Vasta G 16. juuli 2019 at 16:48

    Bredenist, aga beebik hakkab ka sinna mäkerdamis ikka jõudma. Täna käisin siis kirbukal, Põnnilt Põnnile on supper 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 16. juuli 2019 at 16:42

    Osta. ee st ja pepcost

  • Avatar
    Vasta Heidi 16. juuli 2019 at 16:32

    Kõige rohkem ostan lasteriideid ikka erinevatest kaltsukatest. Midagi siit, midagi sealt. Väga palju olen ostnud ka Pepcost ja need ostud on küll alati õnnestunud. Aliekspressist olen ka odavaid ja erilisi riideid saanud. Kvaliteedi üle pole ja siiamaani kurta saanud.

  • Avatar
    Vasta Jaana 16. juuli 2019 at 16:30

    Kaltsukatest põhiliselt .

  • Avatar
    Vasta Helge Saare 16. juuli 2019 at 16:14

    Enda omad liiga suured aga lapselapsele ostan Pepcost ja Hop Kirbukas(faces) on ka väga häid leide!

  • Avatar
    Vasta Ellu 16. juuli 2019 at 15:58

    Kusjuures sammuti paavli e poest ?
    Vahest harva käin ka kohapeal, kuid kolme pisikesega on see korralik ettevõtmine.
    Ostan sealt nii endale kui ka kõigile kolmele lapsele riideid ja jalanõusi, siiani ei ole olnud kordagi pettumust, pigem just vastupidi olen saanud nii ilusad ja korralikud asjad sealt ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. juuli 2019 at 15:49

    Kõige rohkem ostan järelturult fbs v pepcost riideid lastele?

  • Avatar
    Vasta Hak 16. juuli 2019 at 15:48

    Nii ja naa. On välja kujunenud poed, kust saab aegajalt sootsalt asju 🙂 nt Okaidi, sealt saab odavalt ja lahedaid T-särke ning soodukad ulatuvad isegi – 70%. Ja ka järelturg on koht, kus pidevalt ringi luusin 😀 kuna tõesti ei raatsi poistele kalleid pükse osta, lihtsalt trööpamiseks.

  • Avatar
    Vasta Kristel 16. juuli 2019 at 15:46

    Ostan nii kasutatud kui uusi, aga viimasel juhul võimalusel soodsamaid, kui just midagi väga konkreetset vaja pole, mida tõesti odavamalt ei leia, siis vahel võib ka rohkem välja käia. Kohalikult kirbukalt olen megasoodsalt häid leide kohanud. Saab ka väljamaa lehtedelt tellitud vahel, aga laps ise valib alati H&M-ist miskipärast. ? Avastasin hiljuti emmystore-i, sain sealt ühed püksid tüdrukule, milliseid mujalt pole leidnud. Paavlis pole käinud kuna elan mujal, aga seda e-poodi ma nüüd kiikan küll huviga.

    • Avatar
      Vasta Auli 16. juuli 2019 at 16:20

      Enamused lasteriided ikka järelturult ?

  • Avatar
    Vasta Janne 16. juuli 2019 at 15:46

    Järelturult vaatan kõigepealt ja kui sealt ei leia siis sean sammud tutikate asjade järgi. Enamasti saab kõik vajaliku järeldurult?

  • Avatar
    Vasta Kristin 16. juuli 2019 at 15:42

    Soetan 90% riietest kaltsukatest viimasel ajal, kuid siiani on mulle meeldib kohal kâia.

  • Avatar
    Vasta tiia 16. juuli 2019 at 15:39

    Laste riided on enamus järelturult ostetud. Sõbrad tuttavad on ka oma vanasid lapse riideid andnud.

  • Avatar
    Vasta Paula 16. juuli 2019 at 15:30

    Järelturgudelt ja H&Mst 😉

  • Avatar
    Vasta Doris 16. juuli 2019 at 15:28

    Järelturult ja osa ikka poest ka ?

  • Avatar
    Vasta Eliise 16. juuli 2019 at 15:27

    Enamus asju fb vöi poest, kaltsukad nii kalliks läinud et tundub rumal kasutatud asja eest sama palju maksta kui uue eest.

  • Avatar
    Vasta Aniat 16. juuli 2019 at 15:24

    Laste riided on enamus järelturult ostetud.

  • Avatar
    Vasta Merili 16. juuli 2019 at 15:23

    Täitsa nii ja naa ostan riideid. Olen ka Paavlist tellinud ning ostudega alati väga rahul. Aeg-ajalt viskan sinna pilgu ikka, mis head juurde tulnud on. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 16. juuli 2019 at 15:14

    Üritan ikka taaskasutust teha, sest just nimelt – lapsed mökerdavad niii palju ja kiiresti. Kasu mul sellest 30€ hilbust, kui heal juhul korra selga saab?! Mõne erandiga- talvekombed, saapad, meriino. Hetkel beebi kõrvalt ei jaksa mööda kaltsukaid käia ja pigem kasutan e-poes ostlemist.

  • Avatar
    Vasta Elina 16. juuli 2019 at 15:11

    Viimasel ajal olen asju soetanud järelturult kuid olen ostnud ka poodidest alede ajal. Olen hetkel rase ning ei näe pointi, et peaks omale uusi asju soetama. Lapsele olen paar korda tellinud paavlist ja igakord rahul olnud oma saagiga, leiab nii endale kui ka lapsele. Valik on ka üsna suur ja lai. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 16. juuli 2019 at 15:05

    Ostan oma beebile enamuse asjadest järelturult. Kas siis kolan mööda kaltsukaid ringi või FB gruppidest. Hiljuti sai tehtud ka Paavli E-poest tellimus, super rahul!

  • Avatar
    Vasta Laura 16. juuli 2019 at 15:01

    Ma lapsele kipun riideid ostma Reservedist, kuna töötan sama firma all ja saan soodust ? aga ka kaltsukatest leiab vahetevahel head kraami ?

  • Avatar
    Vasta Karin 16. juuli 2019 at 15:00

    Kõige rohkem ostan väiksemale lapsele pepcost riideid. Saab odavalt ja suht normid on. ?

  • Avatar
    Vasta Nele 16. juuli 2019 at 15:00

    Mul lapsi veel pole aga endale pool riidekapi sisust paavlikaltsuka lehelt soetanud, lihtsalt nii hea ja mugav on sealt osta, kunagi ammu käisin kohapeal ka aga ei jaksanud seal otsida ja vaadata ja mässata sest see oli nii suur, aga kodus ntks hommikukohvi kõrvale väike shopping teha why not?

  • Avatar
    Vasta Marielle 16. juuli 2019 at 14:58

    Mina ostan kõige rohkem asju järelturult, aga ka e-poodidest, sest beebiga ei ole ju vaja riideid päris poes proovimas käia, üldjuhul lähevad kõik vastavasse numbrisse riided ilusti selga. Pealegi ei viitsi üldse beebiga poodides šoppamas käia, niiet kindlasti kasutaks seda Paavli kaltsukast e-poe varianti ?

  • Avatar
    Vasta K. 16. juuli 2019 at 14:58

    Ootan oma esimest beebit ja otseloomulikult olen sattunud “nunnude mustrite” lõksu. Ühe korra käisin lastekirbukas ja paar asja sealt ka sain (nr 50, mida täishinnaga kuskilt osta ei raatsinud – äkki polegi vaja). Muidu kõik muud asjad on uued. On nt HMi suuri kombopakke kui ka kodumaist kraami. Kindlast oleks kõvasti raha kokku hoidnud, kui oleks kannatust olnud kirbukates käia, aga kodus arvuti taga istudes on ju nii suur kiusatus beebile asju shopata. Kinkekas kuluks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta T 16. juuli 2019 at 14:56

    Mina ostan lapsele riideid enamjaolt e-poodidest, konkreetsed lemmikfirmad. Me peres ei käi keegi järelturu riietega, seega ei käi ka laps. Riideid on meil kõigil üsna vähe, vaid vajalikud. Lapse (2,5 a) riided mahuvad kõik 2 kummutisahtlisse, lisaks kombed-joped. Laps kannab umbes juba aasta aega samu riideid, 86/92 suurus on super, väga pikalt selle suuruse peal. Ühtki riideeset pole ära veel visanud, et oleks ära trööbatud või plekiliseks läinud. Plekid tulevad pesus välja, trööpamist ka ei meenu. Asjad on kvaliteetsed ja peavadki kaua kaua vastu. Ilmselt müün ise need hiljem järelturul maha (t-särgid a la 10€, pusad-püksid 15€, üleriided max 30€). Olen loobunud H&M ja teiste selliste kiirmoebrändide toodete lapsele ostmisest, sest ei kannata pesu ja lähevad kohe koledaks. Ostangi 20€ t-särke jne, ausõna, minu lapse seljas on aasta vastu pidanud.

  • Avatar
    Vasta Marje 16. juuli 2019 at 14:47

    Enamus asju otsin kirparitelt. Ja palju asju saan ka teistelt emmedelt.

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. juuli 2019 at 14:41

    Enamus riideid tuleb siiski teiselt ringilt, Paavlis olen käinud 2x, kui Tallinna olen sattunud. Võidu võtaks vastu ja shoppaks E-poes ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 16. juuli 2019 at 14:40

    Ikka paavlist ? 3 kuud tagasi sündis teine laps.. ma enne seda konkreetselt vihkasin shoppamist aga rasedusega läks midagi paigast ära ja paavlis on hea seda paigast läinud asja rahuldada. Kõik on nii odav ja niiii ilusad asjad ? kui ikka linna minek siis vàhemalt korra kuus üritan läbi käia (paavli on õnneks/kahjuks minust 60 km kaugusel ) polegi nende epoodi veel vaadanud..ei tea kas üldse peaks ? ??

  • Avatar
    Vasta Kaisa 16. juuli 2019 at 14:36

    Care4Wear. Uued ja odavad aga väga hea kvaliteediga riided. Mitte üheski pole pidanud kunagi pettuma. Ka leidub seal H&M riideid mida poest osta ei raatsiks ?

    Ning teine lemmik koht on Viljandis Second Best. Kus inimesed oma riideid müüki toovad. Sealt tulen alati 2-3asjaga ära ?

  • Avatar
    Vasta Kädy 16. juuli 2019 at 14:34

    95% meie pere garderoobi jõuab järelturult 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 16. juuli 2019 at 14:34

    Kui laps oli väike, ostsin palju järelturult. Nüüd olen rohkem poest ostnud.

  • Avatar
    Vasta Grete 16. juuli 2019 at 14:26

    julgen öelda et 90% nii enda kui lapse riietest on taaskasutustest või kirbukates. Teksapükse ostan ainult uuena. Kodusteks riieteks soovitan kindlalt Paavli Angaari. Saabki siukseid riideid, millest kahju pole aga ikkagi nunnud ja väga heas seisukorras.

  • Avatar
    Vasta Sigrid 16. juuli 2019 at 14:25

    Lasteasju ostan enamjaolt kaltsukatest. Ilmastikukindlamaid asju ostan ikka poest. Ja alati kui Paavlisse lähen, tulen suure koti asjadega välja. Mõned korrad kasutanud ka nende e-poodi. Aga kaup alati ilus ja korralik 🙂

  • Avatar
    Vasta Eleri 16. juuli 2019 at 14:21

    Üldiselt ostan järelturult aga osa asju ka uuena kuid ainult aledes siis. Viimasel ajal olen k paavlil dilma peal hoidma hakkanud kuid üile veel miskit silma hakkanud

    • Avatar
      Vasta Merli 16. juuli 2019 at 15:10

      Kõige rohkem järelturult.

  • Avatar
    Vasta Helina Kabin 16. juuli 2019 at 14:19

    Mina soetan rohkem järelturult, aga kui tõesti midagi poes silma jääb ja meeldib väga, siis ostan poest ka.

  • Avatar
    Vasta L.I.L 16. juuli 2019 at 14:17

    Kaltsukad ja järelturg.
    See Paavli kaltsuka e-pood on nagu parim asi eveeeer. Ma selline reaalselt šoppamist vihkav kaltsukafänn 😀 ja see uudis tegi ikka päeva täiega ilusaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 16. juuli 2019 at 14:17

    Mina soetan poisile asju köige rohkem järelturult.

  • Avatar
    Vasta Silja 16. juuli 2019 at 14:16

    Eelistan osta järelturult, laps kasvab kiirelt ja paljud uued ning kallid asjad ei jõuagi selga muidu, endalegi meeldivad paari eurosed paavli leiud??

  • Avatar
    Vasta Mariel 16. juuli 2019 at 14:05

    Järelturult, care4wear + lindex, hm jne

  • Avatar
    Vasta Kairit 16. juuli 2019 at 14:04

    Enamus asju ikke järelturult ostetud,mõned asjad ikke poest ka jalanõud näiteks tellind või poest.Lindexi ja h&m olen ka ostnud riideid lapsele ..Kaltsukast ei leidnud midagi oma preilile ja eks tal hetkel on neid riideid omajagu kaa:) tüdrukule kuidagi rohkem neid riideid tuttav ka andis mõned riided ää 🙂 😉 kleidi puudust pole igatahes:)

  • Avatar
    Vasta Triin 16. juuli 2019 at 14:03

    Mina ostan peamiselt oma lastele riided sõbralt sõbrale poodidest,osta.eest ja palju toovad ka sugulased,sõbrad kellel lapsed riietest välja kasvanud. Ostan ka FB Beebibutiigist ja senimaani pole kahetsenud. Olen päri sellega et pole mõtet ühe pluusi või püksipaari eest nii palju välja käia,kuna lapsed on nagu nätsukomm. Natuke aega ja juba jälle uus suurus.

  • Avatar
    Vasta Maiu 16. juuli 2019 at 14:00

    Kõige rohkem olen vist next.com tellinud. Meeldivad väga ja hinnad ka head. 5 bodi komplekt 18 eur ehk siis 3.6 eur tk. Aga jah, liiga ruttu kasvab riietest välja?

  • Avatar
    Vasta D 16. juuli 2019 at 14:00

    Enamus riideid lastele saan oma õe käest Tema laste väikseks jäänud korralikud riided. Aga üldiselt Viljandis ostan pigem tutikad riided poest, sest taaskasutuskeskustes siin kasutatud riided uueväärse hinnaga tihti.

  • Avatar
    Vasta Marianne L 16. juuli 2019 at 14:00

    FB järelturg, Pepco ja tuttavad lapsevanemad, vahel jahin ka hm ja linde alede ajal. Ei raatsi ka osta 30 euro eest pluusi, kui ta ökab selle kohe ära. Sobib see 1.50ne ka 🙂

    • Avatar
      Vasta J 16. juuli 2019 at 17:36

      Järelturult olen ostnud üsna vähe ja kui siis pigem õueriideid. Mulle tundub, et enamus kaltsukates on asjad ülehinnatud ja sama ka FB gruppides. Iga kord kui Paavli kaltsuka e-poodi vaatan, siis pole seal minu lapse suuruses mitte midagi võtta, seega tellinud sealt pole. Samas ühe korra olen koha peal käinud (pole eriline kaltsukahund) ja siis sain sealt 4€ eest püksid ja särgi lapsele. Enamasti siiski ostan riided uuena ja kõige rohkem asju Nextist, sest sobib hinna ja kvaliteedi suhe. Pepcost pole leidnud eriti midagi meeldivat, samas Maximast ja Reservedist olen paar korda leidnud hea kvaliteediga 2-3€ hinnaga asju.

  • Avatar
    Vasta Merit 16. juuli 2019 at 13:59

    Enamasti järelturult, sest lapsed sellises eas, et paar korda kannavad ja juba on sellised plekid peal, mis enam maha ei lähe. Rohkem raha raatsib välja käia vaid õueriiete või pidulike riiete puhul.

  • Avatar
    Vasta Elina 16. juuli 2019 at 13:57

    Kui mul esimene laps sündis (8 aastat tagasi), siis olin esialgu küll mingil tobedal arvamusel, et kuidas ma panen oma tuttuuele beebile kaltsukariided selga ja ostsin ikka poest uusi. Arvestades, et lastel ikka neid riideid kulub, siis raha läks toona riietele ikka ülemõistuse palju :S. Teise lapse sünniga (2 aastat tagasi) olin palju teadlikum – ostsin hea meelega just teise ringi riideid, vahel leidsin eriti toredaid leide ning süda ei tilkunud verd, kui poiss oma riided püreega kokku pläkerdas 😀 Nüüd, kui kolmas tulekul on, siis pärib ta palju asju oma suurelt vennalt, aga olen ka juba kirparitelt ja kaltsukatest talle vahvaid asju leidnud. Ainult sellised “erilisemad” riided nt kojutoomiskomplekti plaanin uuena soetada. Ja üldiselt üleriided (kombed, joped, saapad jne) ostan ka uuena.

  • Avatar
    Vasta M-M 16. juuli 2019 at 13:55

    Ostan ise ainult poodidest pole kuidagi julgenud lastele kaltsukatest midago soetada:)
    Prooviks isegi:)

  • Avatar
    Vasta Kristi 16. juuli 2019 at 13:53

    Ma alles hiljuti avastasin tänu sinule paavli kaltsuka ja nüüd on juba päris palju kleiti endale ja piigale sealt soetatud. Üldse ostan enamus riideid järelturul ja kaltsukatest, korralikud saab siis miks mitte ??‍♀️

  • Avatar
    Vasta Kati 16. juuli 2019 at 13:52

    Enamus riietest tuleb e-poodidest, aga mittemingil juhul täishinnaga vaid siis kui soodukad on. Viimati skoorisin Reservedist bodisid, dressikaid ja pluuse 2-5eurot tk nende suure sooduka ajal. Ostsin mitme numbri jagu ette kohe ? Paavli e-poest olen endale päris palju asju skoorinud, selle suve kõik outfitid pea sealt pärit ?‍♀️

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 14:02

      reservedi bodyd on nii nadid! mul KÕIK truki kohalt katki läind 🙁

      • Avatar
        Vasta Kati 16. juuli 2019 at 15:57

        fuck, siis ma pean uue “kullaaugu” leidma ?

  • Avatar
    Vasta Laura 16. juuli 2019 at 13:44

    Mulle on kõige rohkem meeldinud need kirbukad, kuhu inimesed ise oma asju viivad. See on nagu aardejaht kuna enamus hindavad oma asju ikka täiega üle aga samas vahest saab mega häid diile 😀
    Uuena ostan asju soodukate ajal, kui siiski. Kaubamajast, Lindexist.

  • Avatar
    Vasta E# 16. juuli 2019 at 13:43

    Meie lemmik on ka Paavli. Kui jälle nimekiri puuduolevast pikk, siis alati käin esimesena tiiru seal ja kui miskit jäi saamata, siis alles ostan poest. Kuigi peab tunnistama, et tihti poodi ei jõuagi, sest vahel letist küsides oleme vajamineva asja otse tagant laost ka saanud 😉

  • Avatar
    Vasta Karin 16. juuli 2019 at 13:43

    Pepcost ja järelturult.

  • Avatar
    Vasta S. 16. juuli 2019 at 13:42

    Mina olen selline inimene, kes lihtsalt ei suuda endale ega lapsele kaltsukast asju osta. Mitte et imelik hakkaks vms, aga mul on mingi veider mõtlemine, et kunagi ei tea ju mis inimesel need enne seljas on olnud. Ja noh, lihtsalt ei tõsta käsi ostma. Koju ja õue trööpamiseks ostan ma põnnile pepcost riideid. Siiani pole ühegi riideesemega seda probleemi olnud, et paar pesu ja viska minema pmst. Ja enamasti ma üldsegi tellin riideid talle, sest pole mina veel leidnud eestist poodi, mis müüks minu silmis vau-efektiga riideid poistele. Kõik on sellised… tavalised. Sealsamas igas poes vaatan tüdrukute riideid ja mõtlen, et no on alles nunnud riided.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 14:03

      Minul jälle ei tõuse käsi rohkelt seda pepco paska koju ostma, milleks? ma üks kord pidin, kui tuuri ajal Marta riided otsa said ja muud poodi polnud, esimese pesuga koledad, täitsa mõttetu keskkonna risustamine.

      • Avatar
        Vasta S. 16. juuli 2019 at 16:02

        Nojah, kellel kuidas, nagu ma ütlesin siis pole minu poisil ükski pepco riietus kasutamiskõlbmatuks muutunud 😀 ja jään 1000% pigem pepco “pasa” juurde kui kaltsukate.

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 16:04

          mõtle nats keskkonnale ka mõnikord, taaskasutus on ikka mõistlikum 🙂 isegi kui läbi ime sa suudad neid riideid normina hoida, kas sa ise ka mõtled, kuidas ja kes seda 2 eurist body teeb? mis tingimustes?

  • Avatar
    Vasta Kerttu 16. juuli 2019 at 13:42

    Väga palju saab ostetud Pepcost, sest liiga odavad asjad ja kohe kannab välja või tuleb plekk pole kahju ka. Aga viimasel ajal ka kaltsukast vaatama hakanud ja Paavlist ka tellinud, lemmik koht , koguaeg vaatan mida uut ☺️☺️☺️

  • Avatar
    Vasta Piret 16. juuli 2019 at 13:42

    Ikka kaltsukatest Pärnust
    Aga kuk kinkekaardi saab, siis põhjust tallinna ka minna. ?

  • Avatar
    Vasta Maigi 16. juuli 2019 at 13:41

    Riideid ostan kõigist- nii järelturg, kaltsukad kui ka Paavlist kohapeal, aga ka uuena poest, kuid piegm siis kui aled. E-poodi polegi veel kasutanud

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. juuli 2019 at 13:41

    Paavli e-pood on mu suur lemmik?

  • Avatar
    Vasta Kersti 16. juuli 2019 at 13:38

    Ma käin väga tihti Paavli angaaris ??.
    Super hinnad ja laste riideid vääga palju. Endale olen ka üht-teist saanud ☺️.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 16. juuli 2019 at 13:35

    Loomulikult järelturult. ? Kinkekas kuluks ära. Olekski vaja lapse riidekappi täiendada ja ei ole veel paavlist tellinud.

  • Avatar
    Vasta D 16. juuli 2019 at 13:26

    Magdast, muud kaltsukad, ka paavlist . Suuremale siiski uusi asju rohkem.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 16. juuli 2019 at 13:12

    Pepcost ,kaltsukahinnad aga asjad uued ja ilusad 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 13:19

      ma paar korda sealt ostnud, kahe pesuga niii koledad, et raha maha viskamine ?‍♀️

    • Avatar
      Vasta Kätlin 16. juuli 2019 at 21:25

      Ma olen kaks korda järelturult ostnud – enne lapse sündi, millest ükski riie kasutusse ei läinud ja teinekord fb kirbukalt, mis lendasid prügikasti. Rohkem ei osta ka. Parem poest kvaliteetsed riided mis kestavad. Lemmik on POP.. Ja kasutan ära allahindlusi!

  • Avatar
    Vasta Piret 16. juuli 2019 at 12:31

    Mina olen suht vähe uusi asju ostnud pisikesele preilile, enamus ägedaid asju saab ikka kaltsukatest. Eriti hea, kui koju trööpamiseks vaja, pole kahju ka, kui mustaks v katki lähevad. Samas on kaltsukas hea sellepoolest, et kellelgi teisel seda riide eset pole? ja üldse saab sealt omanäolisi ja ägedaid leide. SUPER?

    • Avatar
      Vasta Viktoria 16. juuli 2019 at 13:49

      Pepcost aga rohkem koduseks kandmiseks, paavlist ja isegi soovitan ka täiega seda kohta, sain hunnikus riideid beebile sealt ostetud. Suure tuhinaga läks nagu niuhti 50€ 😀 ning ka järelturult ja vahest ikka uusi riideid ka ostnud, täiega meeldib see t1 beebi/laste riiete pood, riided ilusad ja niii pehmed

  • Avatar
    Vasta C. 16. juuli 2019 at 09:15

    Enamasti fb järelturult. Muidugi ka HM ja lindexi asjad meeldivad ja hinda nähes ei saa südarit.
    Paavlis olen korra koha peal käinud aga teenindaja ei olnud just õnnelik, et oma lapsevankriga sinna uudistama läksin. Olen ka paar korda nende epoest ostnud.
    Sikupillis on ka üks laste kirbuka. Rõõmsad Lapsed vms seal ka mõnus valik ja mõistlikud hinnad.

  • Avatar
    Vasta Katre 16. juuli 2019 at 08:32

    Kõige rohkem… Ei teagi. Vist ikka järelturult. Püksid õmblen viimasel ajal ise, sest selliseid mis oleks pikkuselt parajad ja keskelt alla ei kukuks pole leida ka uuena.

  • Avatar
    Vasta Deini 16. juuli 2019 at 08:23

    Tegin just paavli tellimuse ära ja siis tuled sina oma sooduskoodiga. ??
    Ei ole ok noh.
    Aga lastele asju sealt olen harva vaadanud, neile vaatan eraisikutelt, h&m, george.

  • Avatar
    Vasta Neltz 16. juuli 2019 at 08:15

    Oo, kust sellist autotee-teipi saab osta, mida põrandale kleepida?

    • Avatar
      Vasta Neltz 16. juuli 2019 at 08:25

      Google andis motoneti oma, mis on otsas ja veel mingi teistsuguse, mis pole päris see

      • Avatar
        Vasta K 16. juuli 2019 at 13:54

        Tigeris olen näinud 🙂

    • Avatar
      Vasta Laura 16. juuli 2019 at 13:46

      Tigeris oli vahepeal aga ei tea kas enam on kuna neil asjad nii kiiresti vahelduvad.

  • Avatar
    Vasta Emiilie 15. juuli 2019 at 22:21

    Enamasti ostan järelturult ja suurepärasest kaltsukast nimega Vaksali Võrukael (Tartus asuv lasteriiete kirbukas. Saadavad ka postiga. https://m.facebook.com/vaksalivorukael/).
    Suure osa riidetest saan ka sugulaselt, kellel 2 aastat vanem laps. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 15. juuli 2019 at 21:38

    Ma ostan kõige rohkem beebiriideid kaltsukast, sest ma ka ei raatsi body osta 30€ eest

    • Avatar
      Vasta Kristina 16. juuli 2019 at 13:34

      Poest ja Bredenist 🙂 (bredeni järelturult olen ka paar korraliku asja soetanud)