Ilukraam

päevitamine on “so yesterday”*

27. juuni 2020

Ei saa mina aru, miks inimesed juba esimeste päiksekiirtega reied paljaks kisuvad ja päikese kätte pikali heidavad. Nagu ma saan aru, et jumekas olla on veidi kenam, kui laibavalge, aga sellist asja, nagu “tervislik päevitus” ei ole olemas. Kui sa päevitud – rikud oma nahka. See on lihtsalt fakt.

Ja arvestades, et ma pole enam esimeses nooruses, siis ei aitäh, ma juba niigi hakkan veits kortsu minema, ei ole mul vaja seda protsessi kiirendada, ega muuhulgas ka endale nahavähki saada. Teate ka, kui levinud melanoomid on? Ehk siis jah, ma vaatan kadedusega kõiki kuldpruune inimesi, aga samal ajal ei kavatse ise selle suhtes muud teha, kui endale suvel hoolega päiksekaitsekreemi peale määrida, või aeg-ajalt ennast isepruunistajaga kokku kreemitada. Seda muidugi juhul, kui ma leian selle viissada aastat, et käia pesus, koorida, kreemitada, sheivida, otsida välja kreem ja kinnas, võtta 100 aastat, et kõik kohad ühtlaselt katta, võtta veel 6 nädalat, kus ma paljalt mööda maja ringi hiilin ja alles siis saab pruun olla. Ma kasutan ainult Vita Liberta kraami, muu jääb alati laiguline. Aga see on alati nii suur tegemine, et lihtsam on… tegemata jätta. Ja isegi see jääb laiguline, kui korralikult ei tee, mida te saate ise ka aru, on minu jaoks taakade taak.

Jep, saate ehk ise aru, et ma olen üsna alla andnud. Olen valge, siis olen. Las ma olen pealegi. Ma olen see vend, kelle kõrvale kõik alati oma kätt topivad, et issand, vaata kui valge sa oled. Ma olen parim võrdlusmaterjal – konkreetselt aastaläbi laibavalge. Ups.

Küll aga on mulle tekkinud vannitoariiulile üks vahend, millega ma inimesi natukene ära petta suudan –  isepruunistavad tilgad näole. Need peaks ka vananemisvastased olema, seega hoiame pöialt, seda osa ma veel märganud pole. Isepruunistavat osa küll. See on hästi vedel ja kui seda konsentraati otse näole panna, siis ongi vaja pmst ühte pumbatäit, et saaks terve näo tehtud.

Mul oli siin üks nädal see, et tahtsin teile enne-pärast pilti teha eks. Panin vedeliku näkku ja kuigi peeglist nägin kohe sellist kuldsemat jume, siis pildile see kuidagi ei jäänud, tee või tina. Samas ma ei taibanud oodata, sest õhtuks nägin ma kenasti, et suvalt näkku hõõrumine, nagu sa kreemiga teed, selle imeasja jaoks kõne alla ei tule, sest tulemuseks oli mega suur rant mu otsa ees. See lihtsalt võtab paar tundi aega, et lõpptulemust näha.

Peale seda olen targem ja panen ühe pumbatäie enda tavalise näokreemi sisse – niimoodi jaotub ta näol ühtlasemalt ja rante pole enam tekkinud. Ega ma nüüd mingi super jumekas ka tänu sellele pole (ilmselt oleneb, kui tihti ja palju seda kasutada) aga minu jaoks on tulemus nii hea, et praeguste palavate ilmadega ei viitsi üldse jumekat kasutada. Näonahk on ka selle kuumusega vigurdama hakanud, seega parem ongi au naturelle olla, või kuidas selle kohta öeldaksegi. Ja no kenam oleks, kui see au naturelle natukenegi mingit jume omaks, mitte mu harilik tumedad silmaalused, paar punni ja see arm, millelt vaikselt botox maha kuluma hakkab ja uuesti piltidele ronib. Mis teha, vanus seal maal…

Minu soovitused selle kasutamiseks, mis tagab sulle ilusa ja särava tulemuse:

  • Pese nägu, kuivata hoolikalt ja kanna ettevaalikult kogu näole. Hõõru hoolikalt ka juuksepiiri, muidu jääb imelik. Kui kreemi sisse segad, võid hooletum olla.
  • Pese kindlasti pärast käed (paari tunni pärast on su peod muidu väga vale tooni).
  • Peale kasutamist oota meikimise või pesemisega vähemalt tunnikese.

Et jah, ta ei jää üldse laiguline, kui ise kenasti peale paned. Kulub mega ühtlaselt ja loob inimestele illusiooni, et sa oled elus päikest näinud. Mida veel tahta ühest tootest? Hetkel on see viiekas alla hinnatud ja ma võin öelda, et isegi igapäevasel kasutamisel jätkub teda väääga kauaks, seega suveks täitsa must-have ost mu meelest.

Ühe loosin kõikide postituse kommenteerijate vahel välja ka, niiet rääkige kaasa: kuidas teie päevitust saate? Kreemidega või peesitades?

*Postitus sündis koostöös Kehapood.ee’ga

Loe ka neid postitusi!

83 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Annika 14. august 2020 at 11:30

    Enne lapsi käisin solaariumis. Olen aru saanud, et see siiski ei ole kõige mõistlikum variant. Õues päikese käes lesida pole aega. Tahaks väga leida enda jaoks sobiva isepruunistava toote.

  • Avatar
    Vasta Kaire 6. juuli 2020 at 22:27

    Ei päevita, viimane päevitamine jäi aastasse 1998. Iga suvi olin teismelisena pruun ja sai palju rannas käidud .Tol ajal ei räägitud, et on ohtlik, eriti kui on sünnimärgid. 2000 a. räägiti pisut rohkem , et tuleks hoiduda päikesest 11- 15 vahel. Kasutada kreemi 30 spf vähemalt. Läksin nahaarstile end näitama ja tulemus eemaldati sünnimärk. Sain teada, et tuleb hoiduda päikesest 11- 15 vahel, spf 50, päevitamine keelatud. Paljud imestavad Endiselt, et oleme valged ja ei lase päikest ligi ! Päike muudab naha vanemaks ! Nii öelda üle päevitunud ei näe kenad välja. Olen ka valge ja sa pole üksi!!

  • Avatar
    Vasta Kristin 4. juuli 2020 at 11:33

    Käin küll solaariumis, aga alati kreemitatult. Kõrvale tarbin kollageeni, et nahk ikka vastu peaks.

  • Avatar
    Vasta Helen 1. juuli 2020 at 13:56

    Mul on selline kiiks, et ma ei suuda loomuliku valgena randa minna, pean enne isepruunistavat panema peale, et jumekamaks saada. Samas pole mõtet rannas siis enam isepruunistava peale päevitust saada, seega päevitamisele ma rannas väga ei keskendugi. Aga näkku ma tavalist isepruunistavat ei pane, seega see on valge. Nüüd tahaks proovida seda Vita Age toodet kohe, et nägu ka jumekas oleks ilma jumestuskreemi kasutamata 🙂

  • Avatar
    Vasta Tigram 30. juuni 2020 at 11:43

    Mina olen ka üks neist, keda on kahvatu nahaga “õnnistatud”. Oleks ma siis veel lumivalge nagu aadlipreilid ennemuiste – sellisena käiks uhkena ringi. Aga häirib just see, et jume on pigem haigevõitu kahvatu läbikumavate veresoontega. Teismelisena sai päevade kaupa ja tundide viisi rannas hängitud, tulemuseks ärapõlemine ja naha koorumine. Lisaks on väga palju sünnimärke üle keha tekkinud. Nüüd tundub päevitamine kõige igavama ja tüütu tegevusena, millel puudub soovitud tulemus. Eelmine aasta käisin päevitamas 1 kord kolm tundi ja olin tulipunane, nii et nädal aega oli valus liigutada, magada ja riideid kanda. Lõpuks koorus kõik maha ja jumest polnud märkigi. Seega olen sellest loobunud, kuigi iga suvi peab mõni ikka kommenteerima “issand, sa nii valge, õues ka käid?”? Mis teha, kui päike ei hakka peale niisama õues olles. Seega, et oleks suvel julgem paljaste käte ja säärtega ringi lipata, kasutan st moriz isepruunistavat vahtu ja dove isepruunistavat ihupiima. Kuna näkku need ei sobi, siis jume andmisel on abiks bronzer. Seega prooviks need tilgad heameelega ära, siis saaks muretult palja näoga ringi kõndida.

    • Avatar
      Vasta TT 30. juuni 2020 at 13:19

      See on ju rumalus võtta 3h päikest valgele nahale. Mina lähen kergesti pruuniks ja isegi ei võta üle poole tunni või tunnikese korraga. Kolme tunniga põleks ka minusugune ära

  • Avatar
    Vasta M. 29. juuni 2020 at 15:43

    Ma ostsin need tilgad kevadel. Olen pannud otse nahale neid, laiguliseks pole jäänud. Ühe korraga jumekaks siiski ei saanud ning peopesad jäid ikkagi kollased kuigi pesin neid kohe peale kasutamist alati. Aga mind siiski häirib see isepruunistuja spetsiifiline lõhn ka selle toote puhul.
    Aga suvel eelistan iga kell päriselt päikesepruuni nahka ehk et käin hea meelega rannas. Õnneks hakkab päike väga kergelt külge.

  • Avatar
    Vasta Camme 29. juuni 2020 at 11:08

    Bikiinid seljas kui suvilas oleme- päikesekaitsekreem peale ja aiatööd võivad alata. Sügiseks ikka pruuniks saab. Randa peesitama ei roni, eelistan vees liguneda. Aga see seerum tundub lahe, seda prooviks küll.

  • Avatar
    Vasta Kärt 29. juuni 2020 at 09:08

    Eks liiga palju päikest ole muidugi halb, aga suvel võiks ikka reied paljaks võtta.. palav on muidu ? Ja on keegi 100% kindlalt väitnud, et näiteks Botoxi süstid nii ohutud on? Kes käib päevitamas ja ei saa aru, miks inimesed endale Botoxit süstivad ja vastupidi..

  • Avatar
    Vasta K 29. juuni 2020 at 07:19

    Niisama ei päevita kunagi, aga bikiinides aiatöid tehes jääb jume ikka õnneks külge 😉

  • Avatar
    Vasta Kristi 29. juuni 2020 at 06:27

    Peesitanud ei ole enam aastaid, see jume hakkab lastega õues olles ise külge. Õnneks kõige hullemal ajal on lastel lõunauni ning nende mänguväljak jääb pooleldi villu, nii et põletuse oht on väiksem. Lastele mökerdan peale ökošmöko kreemi, mis jätab veidi geisha mulje, ise püüan lihtsalt mõistlikult aega vilu ja päikese vahel jaotada. Kuigi päevitun kergesti, siis talveks olen ikka jälle lumivalgeke, selline tore seerum kuluks küll marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Marleen 29. juuni 2020 at 01:35

    Päevitan spf50ga, ega suurt peale ei hakka, aga mōnna peesitada ikka ?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 28. juuni 2020 at 23:19

    Suvel olen nyyd laisk päevitaja, kardan ka melanoomi..
    Oatsin thetanco iselruunistaja, see ka päris hea ikka 🙂 aind et koorida tuleb korralikult..
    Näole kasutan täpset sellist collistari vedeliku ja super rahul. Tahaxki nyyd teada , kas see parem? 😀

  • Avatar
    Vasta KRISTIIN 28. juuni 2020 at 22:03

    Mulle väga meeldib päevitunud jume,teeb keha kohe kuidagi palju ilusamaks. Õnneks hakkab ka päike mulle kergesti peale ning pole pidanud suurte põletuste pärast muretsema. Viimastel aastatel olen püüdnud nägu rohkem katta ja varjata,ikka selleks,et kauem noorem püsida 🙂

  • Avatar
    Vasta Ethel 28. juuni 2020 at 21:31

    Ma tahaks ka pruun olla..alati vaatan, kuidas kõik nii jumekad on. Käivad päevitamas või solaariumis. AGA mina jään vaid punaseks ja sollis 3x elus käinud. No käed lähevad pruuniks, jeeeiii. Teine AGA on selle asja juures see, et ma ei võikski päikest võtta. Nagu ma oleks seda üldse kunagi väga teinud. ? Nimelt eelmine aasta lõigati mul sünnimärk ära, mis oli 0 staadium. Pärnu arstid väitsid, et aa see tühiasi. Aga igaks juhuks võid ju Tallinnas kontrollis ära käia. Perhis öeldi, et mida pekki, miks ei tehtud peale diagnoosi laiendatud lõikust ja kuidas tühiasi- see võib tagasi tulla või mujale organisse lüüa. Nojah siis, eks ma siis naudin valget tagumikku elu lõpuni. Ja kunagi sai proovitud neid mökse, pärast olin da sebra ??

  • Avatar
    Vasta Leili 28. juuni 2020 at 17:37

    Mulle väga meeldib päevitada ja sollis käia. Hetkel aga lõpurase ja ei suuda päikse käes üldse olla ?

  • Avatar
    Vasta Ülle M 28. juuni 2020 at 17:24

    ..olen siiani Päikest kasutanud..pole lihtsalt kindel olnud, et purgipäevitus laiguliseks ei jää või ebaühtlaselt maha ei kulu..võibolla on need lihtsalt minu luulud..

  • Avatar
    Vasta Manna 28. juuni 2020 at 17:08

    Ei kannata üldse päikese käes lesida. Hakkab palav ja paha. Kui suvel nt pulma minek käin sprey tännis. Kui välja minek,siis isepruunistuv vaht. Kõige odavam st.moriz ajab ilusti asja ära.

  • Avatar
    Vasta D1sny 28. juuni 2020 at 17:04

    Tööd tehes! Otseselt sihiks ei vôta et nüüd kolmapäeval lähen kella 11ks randa ja olen 5tundi. Ikka maale emale appi, tegutsen omal kodus, vôi siis koeraspordi vôistlused ja trennid jms. Koertega ujumas, muud väljasôidud ilusate ilmadega jne. Nagu väga pruuniks ei saagi ega lähegi(pôlen korraks aga peale ei jää), siis selliseks viisakaks saan iga aasta ??

  • Avatar
    Vasta kadri varik 28. juuni 2020 at 16:35

    Heameelega peesitaksin, aga olen üks neist, kellel on sadatuhat sünnimärki ja pigem peaksin pruuniks saamiseks kasutama isepruunistujaid, nagu näiteks see toode, millest siin just juttu tegid. Pane mind kindlasti loosirattasse!

  • Avatar
    Vasta Merru 28. juuni 2020 at 15:56

    Mina käin aeg-ajalt d-päikest saamas, et kehal oleks õrn jume. Samuti proovisin nüüd esimest korda toonivat kreemi, mille tulemus jäi väga positiivne, aga no ei viitsi koguaeg kreemitada ja oodata mõjuaega, sest üldsiselt kardan pidevalt, et äkki ikka jääb laiguline vms

  • Avatar
    Vasta Kerli 28. juuni 2020 at 15:46

    Ma olen siis numero 2 laibavalge kui sa end esimeseks tembeldasid. Olen alati tahtnud pigem natukenegi jumekam olla aga never ei taha solaariumis grillkana mängida või päikese käes end kärsatada. Siis olengi selline jahukott.. Kunagi ehk proovin spreypäevituse ära. Sellele olen küll mõelnud aga seda ehk kunagi kui depilleerija juures olen ära julgenud käia. ?

  • Avatar
    Vasta Janika Kanarik 28. juuni 2020 at 15:41

    Ma juba nii vanamutt, et ei mingit päevitamist. Tänu sellele olen hästi säilinud:) Ikka 5o SPF.
    Ma nii heleda nahaga ka muidugi, mis pärvitamisest ma ikka unistan.

  • Avatar
    Vasta Liina 28. juuni 2020 at 14:11

    Reied on paljad, sest õues on palav! 😀
    Tervislik ON väike jume, päike on hea, aitab nahas dvitamiini sünteesida jne. Vähki tekitavad kreemid! Laibavalge olla on ebatervislik, sest siis on ilmselge et inimene istub toas ja ei saa vârsket õhku. Ka päevitamine on ok, mediteerimine päikse kâes 😉 , aga liialdada ei maksa. Päike ei tee meid vanemaks, vaid jube hirm kõige ees.

  • Avatar
    Vasta Annika 28. juuni 2020 at 09:47

    Panid päris mõtlema.. prooviks seda seeumit hea meelega 😉

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. juuni 2020 at 09:00

    Ei päevita ega kreemita, lihtsalt õues olemisega tekib kerge jume. Mega pruun pole, laibavalge ka mitte.

  • Avatar
    Vasta Aljona 28. juuni 2020 at 06:29

    Niipalju kui õues olles päikest külge saan. Varem käisin Dpäikese solaariumis, et jumet oleks. Kreeme pole kunagi kasutanud. Prooviks hea meelega ?

  • Avatar
    Vasta Merilin 28. juuni 2020 at 03:32

    Mind on “õnnistatud” heleda ning kergesti põletust saava nahaga. Selleks, et suvel esimese päikesega kohe nahk kooruma ei hakkaks, tarbin beetakaroteeni kapsleid ning SPF 30 päikesekaitset kehale, näole SPF 50. Isepruunistuvaid ei kasuta, pigem selliseid kreeme, mis pärast seda päevitust rohkem esile toovad. Aga siis on ka nii, et vaatan, et oo kui pruun ma olen…aga kõik teised on ikka 10x pruunimad ?

  • Avatar
    Vasta M 28. juuni 2020 at 03:09

    Armastan rannas käimist, nii päevitamist kui ka ujumist ja päevitus on kerge tulema. Talvel kasutan puudrit või kreemi, et veidigi jumekam olla.

  • Avatar
    Vasta Triinu 28. juuni 2020 at 00:41

    Kuna olen hetkel tudeng, siis konkreetselt viimane asi, kuhu raha tahaks panna, on paar tooni tumedam jume – seega olen kindlasti päevitaja, mitte kreemitaja. Küll aga kuluks need tilgad ära, et nägu kehaga ühte värvi saada, kipub teine heledaks jääma 😀

  • Avatar
    Vasta K 27. juuni 2020 at 23:54

    Sihilikult ei päevita ma never,sest mul on nii raske päikese käes peesitada. Nii kuum on ja eelistan olla varjus. Sellegipoolest olen ma juba paari päikeselise ilmaga päris pruun. Hetkel seis juba selline,et ei kannata enam üldse päikese käes olla. Paar päeva juba tekin lööve poole päeva pealt. Isegi siis kui varjus olen. Lastega aga siiski veedan aega õues ja kannatan ära. Täna oli minu jaoks liiga hull kuumus ja igakord kui pidin varjust väljuma mõtlesin, et ma lihtsalt kuumenen üle :D. Mere ääres ka varjuda pole kuskile ja tegelt ma ei saakski seda teha,sest 2 aastasel tuleb vees kõrval olla koguaeg. Vahelduseks ma ootaks natukenegi jahedamat ilma.

  • Avatar
    Vasta Reelika Suluste 27. juuni 2020 at 23:28

    Ma olengi väga valge nahaga, päevitada mulle küll meeldib aga ega pruuniks ei lähe 🙂 See aasta ei ole saanud isegi päevitada, sest pisikese beebiga sellise kuumusega õue päikse kätte ei lähe, nii et selline abivahend kuluks väga ära. Saaks ka teeselda et olen päikest see aasta näinud ?

  • Avatar
    Vasta kertu 27. juuni 2020 at 22:18

    Kunagi ammu-ammu proovisin isepruunistuvat kreemi, aga see oli liiga töömahukas ettevõtmine.
    Enamasti panen päikesekreemi, kui ei unusta. Otseselt ei päevita, aga liigun palju õues nii et pruunistunud muude tegevuste käigus.

  • Avatar
    Vasta Kadi 27. juuni 2020 at 21:57

    Lähen kiirelt pruuniks ja ära ei põle, aga kasutan 30-50spf kaitset siiski. Ja näkku proovin päikest mitte lasta (nokamüts ja spf 50), sest mul lööb huulel herpes välja päikesest 🙁 Ei pea randa lamama minema pruunistuma, liigun ja teen väljas tööd ja seda iga ilmaga. Sel kevadel proovisin vita liberata isepruunistavat (oli vist BB kreem) näole (üle väga pika aja isepruunistava katsetus) ja tulemus üllatavalt kena ja ühtlane ja muu meigi vajadus minimaalne.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 27. juuni 2020 at 21:57

    Aastaringselt isepruunistajaga, kuid suvel paar korda vean ennast ka päikese kätte. Aga seda kindlasti ainult korraliku kihi päikesekreemiga. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid 27. juuni 2020 at 21:52

    Ei saaagi. Võtan või ei… mingi jume kätele ja näole hakkab aga muu keha on valge. Masendav

  • Avatar
    Vasta Gerli 27. juuni 2020 at 21:44

    Suvel päevitades, teistel aastaaegadel solaariumis. Kunagi ammu sai ka isepruunistajaid proovitud.

  • Avatar
    Vasta Anna 27. juuni 2020 at 19:48

    Sel kevadel mõtlesin, et proovin esimest korda isepruunistavat kreemi. Ostsin apteegist, et sobiks tundlikult nahale ja kandsin peale. Kinnast ei kasutanud, sest juhendis öeldud ei olnud ning arvasin, et ju siis jääb ilusti peale (ajusopis oli muidugi mõte, et tavaliselt inimesed kasutavad kinnast, aga ignoreerisin seda). Oh issand, ma olin üle keha laiguline ja kõige hullem oli üks jalg, kus kenad pruunid triibud olid. Koorijaga maha seda ei saanud ja nii ma ringi käisin paar nädalat. Ostsin kinda ja proovisin uuesti, jäi parem aga mitte nii hea, et viitsiks jännata sellega. Näost oleks muidugi tore jumekam olla. Kui lisaks kulmud ja ripsmed keemiliselt värvitud, siis poleks muud vajagi.

    • Avatar
      Vasta Tups 27. juuni 2020 at 22:50

      Kasuta kuivõli. Nt kodumaisel brändil Luuv on 3 erinevat tumedusastest. Paari päevaga on ka kõige heledama tooni puhul tulemus näha. Laiguline ei jää. Iga päev kannad peale ja muutub üha tumedamaks. Paar päeva ei kasuta, kulub heledamaks. Tundlikkuse osas igati ok. Ilmselt raseeritud nahale pole arukas panna. Käega kannad peale, pärast pesed hoolikalt. https://www.luuv.ee/et/c/isepruunistavad

  • Avatar
    Vasta C 27. juuni 2020 at 19:19

    Päevitades rannas, agaa see protsess on tohutult tüütu, põlen ära, ja üldse randa minemine ja lamamine pole üldse minu teema.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 27. juuni 2020 at 19:11

    Ma olen seda toodet väga kaua piidelnud. Vahel ka juba ostukorvi pannud, aga siis mõtlen, et KAS ON IKKA VAJA. Selle eest saan juba palju vajalikumat osta… Ja nii see jäänud ongi…
    Proovin ikka päikest püüda, aga ma ei suuda kaua päikese käes olla. Nii palav hakkab ? Seega vahel ka “lollitan” ennast ja teisi kreemidega, aga no nagu sa mainisid, siis nende miinuseks on laigud…Aga vot näoga on jamad lood. Talvel on nahk hele ja siis seda õiget jumekat leida keeruline, ikka jääb rant näha.

  • Avatar
    Vasta L. 27. juuni 2020 at 17:45

    Ma mingi haige inimene, ei lähegi pruuniks kunagi, isegi ära ei põle 😀 Mingi paar suve tagasi katsetasin, kui palju vaba aega oli. Istusin ÜLI palju päikese käes ja surin igavusse (kõige mõttetum tegevus maailmas), tuppa minnes arvasin, et ok, nüüd raudselt pruunim. Ootasin päeva-paar, sittagi 😀 Sama valge, võib-olla isegi valgem haha.
    Elukaaslasel vastupidi, korra näeb päikest ja juba jume peal, aastaringselt:D
    Inimesed ikka nii erinevad, kahju, et just mina siukse imbetsillina pidin sündima 🙁

    Isepruunistavaid asju pole proovinud, sest alati on mulje jäänud, et ülihalb on peale kanda ja 99% ajast jääb liiga tume ja laiguline:D

    • Avatar
      Vasta Andra 27. juuni 2020 at 23:09

      Tooniv päevakreem. Päevitamisest olen loobunud, see on nii igav ja tüütu protsess ja isepruunistajatega olen alati laiguliseks jäänud.

  • Avatar
    Vasta Hanna 27. juuni 2020 at 17:13

    Otseselt ei peesita, aga maal tegutsedes ja linnas last kärutades saan paratamatult iga aasta päris pruuniks, aga lihtsalt päevitanud pole mitu aastat.

  • Avatar
    Vasta MH 27. juuni 2020 at 16:54

    Mulle on alati meeldinud suvel jumekas olla, aga esimest suve tunnen, et seekord tahaks vaid mingi piirini jume. Kindlasti kn süüdi vanus, seat enam ei ole päevitus ühtlane pruum, vaid pigmentide/tedretähnide laiguline. Tunnen end süüdi kui päevitan – justkui tahaks naha käest vabandust paluda. Samas just päevitasin natuke…tilgake isepruunistajat näokreemi sees on kindlasti põhjus, et näole päikese võtmine täielikult lōpetada.

  • Avatar
    Vasta Kapsauss 27. juuni 2020 at 16:21

    Olen sellega nõus et päevitamine on nii eilne päev. Oi ma mäletan neid aegu kui ma ise olin teismeline kuni 20 ringis ja hull häda oli ikka selle pruuniks saamisega, käisin ka mõnikord sollis ja kohe kui päike väljas pidi minema ja endale sellest viimast võtma. Kuid nüüd ma ütlen ausalt mulle isegi ei meeldi päevitunud nahk, palju kenam on kas kerge suvine jume või valge nahk. Selline grillkana on lihtsat nii öakk! Ma andsin ka selleks alla kuna ma sain aru et minu nahk päevitub teatud piirini ja ma kasvõi elaks rannas siis ka ei oleks selline tumedam. Ma olin aastaid tagasi Aasias kolm kuud ja võrreldes ennem kui ma sinna läksin olin ma muidugi pruunim aga kindlasti mitte selline nagu tavaliselt inimesed eeldaksid et lõunast tagasi tulev inimene on. Seega jah mulle meeldib mu hele nahk.
    Pruunistav kreem ei tõmba mind üldse, ma kaks korda proovinud kunagi ja ma olen täielik kloun ja maakaart peale seda, ei aidanud naha koorimine ega miski.
    Igasugused rannapuhkused välismaal on mu jaoks välistatud, ma viitsin maks kaks päeva rannas olla ja mul on juba kopp ees. Ja suvel muidu ka rannas väga päevitada ei viitsi, ainult ujumas käin. Päikesekreemi kasutan ka!

  • Avatar
    Vasta Net 27. juuni 2020 at 14:55

    Peamiselt päevitades, kuigi põlen ruttu ära ja päris pruuniks saab vaid mõned piirkonnad kehal. Lisaks on ka päikeseallergia 😀
    Isepruunistavatest on kodus st moritze kreem, aga sellega ka tükk tegu, et jääks minu nahale ilus (enamasti liialt kuiv nahk ja jääb kuidagi ketendav), kasutan vaid kord- paar aasta jooksul suviti

    • Avatar
      Vasta Triinu 28. juuni 2020 at 20:23

      Vastavalt võimalustele. Eks kõige loomulikum ja kenam jääb ikka päris päikesega. Sel aastal on kuidagi eriti vedanud, et ka nädalavahetustel päike paistab, mullu oli kontoriroti nöök, et nädala sees päike ja siis laupäeval-pühapäeval vihm.
      Aga, jah, kasutan isepruunistuvat ka vahel ja talvel käin korra kuus vast solaariumis. Kui meelde tuleb või tuju on ?. Kreemidest olen kasutanud Nivea oma, Dove oma ja nüüd on Palmersi oma. Kõige parem oli tegelikult Hawaiian Tropic õli, mille puhul oli kohe näha, kus on ja kus pole ja õrn tulemus kohe näha. Ammu enam pole müügil näinud. Nivea ja Dove jätsid kummalise lõhna, mitte halva, aga kummalise. Mis puutub laiguliseks jäämist, siis ei ole ükski justkui väga laiguline jäänud. Tõsi, ühtlaselt tuleb peale kreemitada, ikka korralikult sisse hõõruda ja juuksepiirile, küünarnukkidele, põlvedele ja muudele liikuvatele kohtadele erilist tähelepanu pöörata. Ja kõrvalestad, sinna ikka ka õrnalt näolt “ülejääk” lükata, et ranti ei tekiks. Üldiselt ei koori end enne möksimist ja raseerimine pole ka takistanud. Pärast käed ikka ülikorralikult puhtaks, sõrmevahed ka ja küüneharjaga küpnealused ja ümbrused ja siis… Viimane lihv väike törts käeseljale ja siis käeselgasid kokku hõõrudes ja veits ka randega hõõrudes ühega ja teisega, saab ka labakäe osa ühtlaselt kaetud.
      Hiljuti avastasin enda jaoks porgandiõli. Esimene lörts, mis peale kandma hakkasin, võttis seest õõnsaks, see ikka oli algul pipilota juuksekihara oranz. Näos! Ausalt, õudne hakkas. Aga kui laiali hõõrusin ja sisse imendus, siis oivaline. Selle pluss jälle see, et on näha, kus ja kui palju.

  • Avatar
    Vasta Signe 27. juuni 2020 at 14:52

    Peesitada pole aega ja ei viitsi ka, no ja lisaks veel see, et rikub nahka. Mida vanemaks saan seda vähem kotib, kas olen pruun või valge.

  • Avatar
    Vasta Anu 27. juuni 2020 at 14:49

    Hetkel ei päevitagi, beebi kõrvalt pole selleks aega. Varem pärvitasin nii looduses kui sollis. 😀

  • Avatar
    Vasta Heidi 27. juuni 2020 at 14:46

    Avaldan lihtsalt arvamust, loosis osaleda ei soovi.
    Nõustun Sinuga, et kui olen valgeks loodud, siis las ma olen nagu ma olen.
    Päevitada ma ei suuda, sest mul hakkab päikese käes sõna otseses mõttes halb. Kui ma olengi kuskil rannas vms. pikemalt päikese käes, siis põlen ma täiesti tulipunaseks, ükski päevituskreem ka ei aita. Nahk hõõgub ja valutab mitu päeva ja tuleb pärast maha ka. Ükskord on mul jäänud ühele planeeritud üritusele minemata, sest ma lihtsalt ei saanud riideid selga panna. Nii valus oli.
    Kui enamusel päevitub kogu nägu kenasti, siis mul põlevad punaseks näo kõrgemad kohad: ninaots kulmude pealne, põsesarnad ja lõug. No ei ole ilus vaatepilt. Seetõttu väldin otsest päikest ja ei unista juba ammu enam mingit kaunist päevitusest.
    Võtsin siis tarvitusele alternatiivid.
    Solaariumis olen käinud 2 x elus. Nooremana. (Praegu 47.) Käisin 10x, raiskasin lihtsalt raha, mingist päevitusest ei olnud märkigi.
    Siis olen proovinud isepäevitajaid.
    Ka nooremana. Oijumal, no see porganditoon, mis tuligi, see oli nii õudne ja laiguline. Ei olnud koorimisest ka mingit kasu. Ja see hais… Rõve. Käis mul kannul kogu aeg. Üldse üks tülikas ja aeganõudev protseduur. Loobusin.
    Nüüd, aastaid hiljem läksin reklaami õnge ja ostsin ühe auhinnatud Eveline isepruunistaja. Noooh, tegin siis üle terve keha koorimise ja hakkasin ennast möksima. Tead, sain käed tehtud ja mul viskas kopa nii ette…Nii tüütu ja vastik protseduur ja ma mõtlesin, kuidas ma kõik kohad üldse korralikult tehtud saan…Mul on jalg haige ja kannan jala tugisidet ning panen rohtu. Hakkasin siis mõtlema, et jalale ma ei saa ju siis kreemi panna, äkki ei sobi rohuga kokku. Kuidas ma siis jala tegemata jätan? Lõin käega ja loobusin üldse.
    ?
    Järgmisel päeval olid käed kauni jumega, laigulisust ei märganud. Ja mis kõige mõnusam, see lõhnas jumalikult. Selle lõhna pärast oleks küll meeleldi kasutanud, aga pidasin targemaks see toode tütrele anda, enne kui see ära aegub.
    No vot, pikk jutt s–t jutt, aga loo moraal on selles, et pole mõtet üle oma varju hüpata. Lumivalgukesest Pocahontast ei saa ja ma olen sellega täiesti leppinud. ??? Las ma olen nagu ma olen. Las teised kõrbevad, kui see nende soov on. Mina elan valgena sama rõõmsalt edasi ja soovitan teistelegi saatusekaaslastele teha sama. ?

  • Avatar
    Vasta Kris 27. juuni 2020 at 14:32

    Suhteliselt kergelt hakkab päike peale ja seetõttu ei ole vaja otseselt päikese käes lamada, et pruun välja näha

  • Avatar
    Vasta Silja 27. juuni 2020 at 14:22

    Kasutan Evolve pruunistavat kreemi, päikse käes kannan päikesekaitsekreemi.

  • Avatar
    Vasta Agnes 27. juuni 2020 at 14:21

    Kreemide ja päiksega.

  • Avatar
    Vasta Marge 27. juuni 2020 at 14:15

    Üldiselt on nii, et ma ei päevitagi, suve jooksul 2-3x, umbes nii et üks päev üks pool ja teine päev teine pool ?
    Siis on käib kah ja jume ei ole enam lumivalgukesele omane. Üldiselt ei armasta päevitada kuna siis tulevad ka venitusarmid kohe kenasti esile ja kuigi ma ei häbene, et veidi tiigriline olen siis ei taha, et need liialt nähtaval ka oleks.
    Päevitamine on lihtsalt megaigav, ujunas käies lastega ikka rohkem vees ja kaldane soojenema enamasti. Samuti olen teinud ise porgandiõli jume jaoks aga ka see oli vaid hetkeline ettevõtmine. Isepruunistuvaid kreeme ei ole julgenud kasutada, viimati olin siis 15 vist ja see oli kohutav, laigud ja oranzikas nahk, riided määrdunud…. vb peab veel +10a ootama enne kui tulevad kvaliteedsed asjad ??

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. juuni 2020 at 14:13

    Lapse kõrvalt suht raske päevitada, seega vahel harva satume ikka randa ka, aga muidu isepruunistav õli ja näkku olen kasutanud vita liberata näokreemi ?

  • Avatar
    Vasta Kairit 27. juuni 2020 at 14:08

    Kuna ma töötan köögis siis suvel on hooaeg ja tavaliselt põle aega kusagil rannas nagunii päevitada. Ma olen see õnnelik ,kel hele nahk ja kõrben kohe ära nahk tuleb maha ja päevitusest põle halli haisugi. NII ma siis olen aastaringselt valge luik ja sellega harjund.. Kõige tobedamad küsimused on need ,kuidas sa niiii valge oled? Kas sa rannas ei käigi.Muide elan veel Pärnus a käin küll rannas siis läen sups vette ja ujuma ..koju tagasi.Suvel on palju mõnusam kusagil Valgerannas käia kui kesklinna omas see nii üle rahvastatud tavaliselt:) Solaariumis ei ole ma ka kunagi käind,ega plaani ka minna raha eest oma nahka kahjustama.

  • Avatar
    Vasta Liis 27. juuni 2020 at 13:46

    Ei saagi ? mul selline nõme nahk, et ma võiks kasvõi igapäev päikese käes istuda, aga selle tulemus on et ma põlen ära ja pärast olen ikka valge. Mulle lihtsalt ei hakka päike peale. Mul elukaaslasel on nii, et kui ta paar tundi päikese käes on, siis on kohe ilus pruun ja see teeb lihtsalt nii kadedaks.

  • Avatar
    Vasta Klarika V. 27. juuni 2020 at 13:44

    Mina kasutan isepruunistajaid suht harva, kuna kardan triibuline või laiguline jääda ja mulle tavaliselt ei meeldi nende spetsiifiline lõhn ka. 😉 Kreemitan enne päikese kätte minekut näo SPF 50 või 30’ga ära ja kehale siis kuskil SPF 20 või 15. Eriti kaitsen õlgu, sünnimärke ja tätoveeringuid st. et kreemitan kindlasti hoolikalt sisse. 🙂 Peesitan kuskil 30 minutit max järjest. Ega väga ei kannata pikali olla ka, kui higi jooksma hakkab ja vaja kindlasti midagi koguaeg lastega toimetada.
    Kõige valgemaks pole ma niiviisi tegutsedes jäänud kuid paar korda olen siiski õlad natsa suutnud ära põletada. Aga mingi aja on selline soojema nahatooni jume ikka peal. 🙂
    PS. Solaariumis käia ei armasta.
    Seega oleksin Vita-Age Aurum tootest huvitatud küll, et ikka noorem, säravam ja tervem olla. 😉
    Tervislikku päevitamist!

  • Avatar
    Vasta Liis 27. juuni 2020 at 13:42

    Natuke päikest ja natuke kreeme ?. Hetkel kasutan ka BB kehakreem Bon Merite oma! Väga hea toode! Ei ole isepruunistav kreem aga tõmbab naha tooni ühtlaseks ja lisab ka veidi jumet! Looduslik ka veel, ei sisalda mingeid naftasaaduseid ?

  • Avatar
    Vasta Kerli 27. juuni 2020 at 13:36

    Ma ei mõtle ega keskendu üldse päevitamisele. ? Mingi joodikupäevitus suvega tekib, aga kui kuskil rannas reied paljaks võtan siis jäävad kõik inimesed vist pimedaks.

  • Avatar
    Vasta Lorean 27. juuni 2020 at 13:22

    Mul pole piisavalt kannatust, et jumet ootama jääda, “pudelipäevitus” päästab päeva ?

  • Avatar
    Vasta Laura Luhari 27. juuni 2020 at 13:10

    Päevitan või kasutan LUUV isepruunistuvat õli.

  • Avatar
    Vasta Maris 27. juuni 2020 at 13:09

    Kreemidega 🙂

  • Avatar
    Vasta Helina Sõukand 27. juuni 2020 at 13:07

    Olen heleda nahaga. Suvel ilusate ilmadega ikka peesitan. Talvel eelistan solaariumitele isepruunistavaid kreeme?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 27. juuni 2020 at 12:59

    Kasutan aasta läbi Dove järkjärgult isepruunistavat kreemi. Vahepeal segan sellesse ka St Moriz isepruunistavat kreemi, siis jääb veel jumekam nahk. Nii jääb triibuvaba ja niisutatud nahk. Vahud mulle ei meeldi, kuivatavad nahka.
    Suvel tuleb ka päris päikese all peesitamist ette, aga seda pigem harva. Kasutan alati ka päikesekaitset.

  • Avatar
    Vasta Hanna 27. juuni 2020 at 12:54

    Mulle hakkab päike ülikergelt peale. Päevitanud otseselt pole enam aastaid, aga ujumas käies ja lastega aias veesõda tehes on korralik jume ikka peal. Näkku panen alati päikesekaitsekreemi, aga kahjuks tegi juba kevadine päike otsaette koledad pigmendilaigud ? ei mõelnud üldse, et päike nii tugev oli juba..

  • Avatar
    Vasta M 27. juuni 2020 at 12:54

    Iga suvi sama nali: mõtlen, et tahaks ka pruun ja jumekas olla, aga no ma liiga luik selleks kõigeks. Isegi, kui päikest saan, siis lähen aga vahvasti punaseks ja kõik.

    Mul see seerum juba mõnda aega silma jäänud, aga Saksamaal pole leidnud võimalust tellida.. seega põidlad pihku!

  • Avatar
    Vasta Anete 27. juuni 2020 at 12:52

    Mina olen päevitaja ? Ilusate ilmade korral võin päevast päeva rannas vedeleda. Ei tee seda vaid seepärast, et pruuniks saada, vaid naudin päikest ja vett 🙂
    Kahjuks näole mul päike nii hästi ei hakka, kasutan sama põhimõttega seerumit, aga teiselt firmalt ja segan samuti igapäevaselt koos näokreemiga. Ma olen väga rahul ja nägu nii ilus ning peale kasutama hakkamist ei ole enam ammu jumestuskreemi kasutanud. Nüüd kahjuks hakkab mu ime-eliksiir otsa saama, nii et hea meelega prooviks ka teise firma toodet ?

  • Avatar
    Vasta Keidy 27. juuni 2020 at 12:51

    Oiii mina samamoodi, aasta ringi olen nagu laip 😀 Kõik muutkui käivad ja võrdlevad end minu kõrval 😀 see suvi esimest korda avastasin endajaoks isepruunistajad ja olen neid nüüd kindaga kehale kandnud, aga kuna tavalist isepruunistajat näkku ikka panna ei taha, siis siiani olen pidanud kuumal päeval hakkama saama jumekaga, mis on niiii tüütu ja ebameeldiv, sest noh, see hakkab sulama näos, kui õues on 25 kraadi 😀 täielik no-go teema 😀 ainuke lahendus tundubki need tilgad võii eraldi mingi teine pruunistaja, mis spetsjomm näole mõeldud 😉

  • Avatar
    Vasta Sandra 27. juuni 2020 at 12:50

    Ma enne ei olnud ka väga lamaja kuskil rannaliivas, pigem kas mingit tööd tehes või vees ligunedes. Nüüd on mul pisike beebi, kelle kõrvalt see päevitamine veel raskem. Pigem ka see, et vahepeal kui viitsin vita liberata või siis olen ka laip. Tore teada, et ma pole ainuke kellega käsivarsi võrreldakse ?

  • Avatar
    Vasta K 27. juuni 2020 at 12:45

    Sa ilmselt pole tancot kasutanud, 😀 see on PARIM LEIUTIS!

  • Avatar
    Vasta S. 27. juuni 2020 at 12:31

    Mina kasutan tanrevelit. Hea saada pruunakamaks läbi auru laskmise ja ei ole mingit mure, et jääks laiguline. Mul selline nahk, et suvel mingi väike jume tuleb peale aga enne talve on see juba kadunud. Solaariumites käia ei viitsi. Suvel päevitada ka mitte, sest ma vihkan kuuma, pea hakkab kohe lõhkuma. Kuna päris laibavalge olla ei taha, mõni veel hakkab arvama, et surmahaige ? siis tanrevel parim leid mu jaoks!

    Isepruunistuvad tilgad tahaks kùll ära proovida, kõik kiidavad, ju on siis väärt kraam. 🙂

  • Avatar
    Vasta K 27. juuni 2020 at 12:31

    Ma, kui on aega, lebotan rannas. Saab kena, ühtlase (okei – valged tissid ja intiimpiirkond välja arvata) ja kauakestva jume. Spreipäevitus on ka mugav asi, aga no, kulub ta nii kiiresti ja rahast hakkab kahju.

    Näole seda seerumit tahaks proovida küll. Ma jumaldan päikest, aga vihkan oma
    nägu. See jääb laiguline nagu maakaart. Pigemendilaigud tulevad ja ikka korralikult. Oleks siis üle näo ühes tükis, olgu. Aga krt, ei ole noh! ?

  • Avatar
    Vasta Triin 27. juuni 2020 at 12:30

    Mina olen ka seda juba paar aastat kasutanud, ma panen näole hajutan laiali ja siis panen näokreemi, pole nii ranti jäänud ja jääb ilus ühtlane!

    • Avatar
      Vasta M are 27. juuni 2020 at 12:51

      Olen päikse käes aga näole päike ei hakka. Olen proovinud solaariumi, ei midagi. Niiet kas BB kreem või olen hele ?

  • Avatar
    Vasta Mariza 27. juuni 2020 at 12:27

    Koos ujumas käimisega on päike ikka mingil määral peale hakkanud aga muidu olen ka laibavalge ja pean kasutama päikesekreemi, et mitte kohe vähjaks muutuda ja nahka hakkata maha viskama.

  • Avatar
    Vasta Kristi 27. juuni 2020 at 12:26

    Kunagi sai ikka korralikult peesitatud,aga nüüd enam ei suuda lihtsalt,kuigi päike hakkab mulle ülikiiresti peale. Olengi nn.naturaalne ?. Päris lumivalge nahaga ma ka pole,ilmselt kaasa antud nii?.Praegu ei kasuta ka mingisuguseid isepruunistuvaid kreeme,aga neid tilkasi küll prooviks?.

  • Avatar
    Vasta Anneli K 27. juuni 2020 at 12:24

    Kehale võtan päikest spf kreemiga nii, et kerge jume on peal aga ei ole pruun. Näole ei saa kahjuks üldse päikest võtta, kohe on tumedad pigmendilaigud otsa ees. See toode oleks mu lumivalgele näole ideaalne ?

  • Avatar
    Vasta Sigrit 27. juuni 2020 at 12:24

    Mingi aja käisin pikalt solaariumis. Nüüd vaikselt olen ka liikunud pigem isepruunistavate toodete poole, kui soovin mingit jumet 🙂 salfrätikud toimivad ka päris hästi, nende ainuke miinus on see isepruunistajale omane hais.

    • Avatar
      Vasta Evelin 28. juuni 2020 at 00:26

      Päevitan ilma kreemita, et ikka pruuniks saada. Nina peale panen ainult 50 faktoriga kreemi. Või kui mõni koht, nt õlad praegu, on liialt päikest saanud ja hellad, siis sinna panen nt 6 faktoriga kreemi. Talvel kustutan vahel päikesenälga solaariumis, aga üldiselt olen siis hele. Isepruunistajad on seni tundmatu maa.

  • Avatar
    Vasta K.K 27. juuni 2020 at 12:22

    Satun korra kogemata päikese kätte ja ongi olemas.? Sellessuhtes mind vist õnnistatud?!

    • Avatar
      Vasta Kahju jah, et päike nii ohtlik on 27. juuni 2020 at 23:57

      See on huvitav jah, et öeldakse “tervislik jume” kui bioloogiliselt on ükskõik milline päevitus ju tegelikult nahakahjustus ja selle kaitsereaktsioon. Nagu üks USA dermatoog tavatseb öelda, et päevitamise kohta võib öelda sama hästi ka, et “lähen nahka vanandama” . Aga muidu on näha, et ühiskonnas on siiski suured muutused tekkinud, kuna vastasti müüdi igast spf6 ja spf10 tooteid, aga nüüd ikka spf30 ja spf50 ja ikka igasuguste kiirte vastu. See muutus on ikka päris suur.