KODU

uksed ja kohvimasinad

13. oktoober 2021

Ma tahaks teile praegu juubeldada, et mul on lõpuks magamistoa uks (tegelikult varsti on kõik uued uksed ees) ja see teeb mind väga õnnelikuks, sestt noh. Viie kassiga elades tunduks lausa taevalik ööseks uks kinni panna, et ma nende ringi jooksmist ei kuuleks ja keegi mu varbaid öösel maha murda ei saaks. Rääkimata sellest, et see uks, mis elutoast suurde lastetuppa viib oli enne selline pruun ja valge muudab toa kohe palju helgemaks ja heledamaks.

Sorri, ma ei leidnud paremat pilti, kus eelmine uks näha oleks ja ausalt öeldes, siin ta isegi ei kriibi nii silma, sest kõik on ümbertringi päris pruun. Praegu on tasapind ilus ja hele, kapid peaksid sellel nädalal heleda kuue peale saama ja noh, aitab sellest pruunist lihtsalt.

Aga mitte see ei olnd see, millest ma rääkida tahtsin. Nimelt tegin ma ükspäev sellise vea, et täiesti lampi sattusin FBis peale mingisugusele kohvimasina jutule ja täiesti huvi pärast lugesin siis sealt erinevate masinate soovitusi. Mul on endal tegelikult ju kohvimasin täitsa olemas, pildi järgi praegu eeldan, et see, aga üleni must. On teine alles aasta vana ja ega tal midagi häda ju ei olnud, aga lihtsalt “window shoppasin” või kuidas iganes selle kohta öeldakse.

Kohvimasinakarma ei lasknud ennast kaua oodata, sest eile öösel hakkas ta lampi kohvi tegema. Mitte ennast isegi puhastama (mida ta ka muidu niisama lampi tegema ei hakka), vaid konkreetselt valas mulle rahumeeli kaks tassi kohvi.

Mina muidugi eeldasin, et see on kummitus, aga nüüd saan aru, et masin lihtsalt solvus, et ma üldse uute poole vaadata julgesin ja tahtis näidata, kui töökorras ta ikka veel on. Teeb kohvi isegi siis, kui ma seda küsinud pole! Kui üllas!

Tänaseks oli masin juba puhta solvunud, sest hommikul ei tahtnud ta enam mulle üldse kohvi anda. Esimese asjana palus ennast puhastada. Tegin seda. Siis palus enda alla asetada 600ml anuma, et ta saaks ennast põhjalikumalt puhastada. Tegin ka seda. Täpsemalt tegin ma seda umbes 15x kuni mul läks kohviisu ära ja ma jätsin masina rahule. Kui ei taha kohvi teha, vaid ennast surmani puhastama jääda, siis jumal temaga.

Ühel hetkel märkasin, et mu põrand ujub veest. Kohvimasin oli mai tea kust lekkima hakanud ja terve saar koos põrandaga ujus. Mis seal ikka, koristasin ära ja elasin oma elu edasi. Kuni see juhtus JÄLLE. Masina enda see vedelikuanum on täiesti tühi nii et mina ei tea, kust krdi kohast ta üldse selle vee võttis, aga mis mul üle jäi, kui see jälle ära koristada. Kui see juba KOLMANDAT korda juhtus, olin ma juba insuldi äärel. Võtsin ta veeanuma küjest, juhtme seinast ja kui see veel korra juhtub, siis ma pean küll tondipüüdjad kutsuma.

Ja noh, ühesõnaga on mul tunne, et mul on siiski uut kohvimasinat vaja. Eriti meeldivaks ei tee seda olukorda see, et kui ma eile neid vaatasin, oli ainult üks, mis mulle meeldis ja see on noh, päris kallis. Aga no ma vaatasin ka neid masinaid ainult värvi järgi, ega ma nende erinevusest suurt midagi ei tea. Tahaks lihtsalt valget ja soovitatavalt kummitustevaba.


Kuigi seal FBi grupis ka päris paljud soovitasid Mielet ja noh loomulikult Jura ka. Minu meelest on nad suht samas hinnaklassis, seega kui keegi oskab öelda, et mis nende erinevus on, siis kuulaks hea meelega. Või milline kohvimasin teil on? Ootan kommentaare nii neilt, kes enda omaga mega rahul on ja neid ka, kes enda omaga rahul ei ole.

Muidu mulle sobiks Smegi oma ka idekalt, aga ma tahaks masinaga ikka cappucinot ka saada, ainult espresso peal väljas ei ole. Aga kuna mul Smegi asju on veel, siis disainilt nagu sobiks. Ja noh, ma ei kasuta oma masinal ammu seda piimavahustamise osa, sest… see piimajuhe kadus ära, seega valan nagunii ise piima peale nagu loom, aga no kena oleks, kui mul ikka see võimalus oleks, eksole 😀

Vabandan enda avapildi pärast, mu köök näeb praegu välja nagu … noh, näete isegi ju. Paigaldatakse siin uksi ja kõik sassis ja segamini ja ma tõesti ei viitsinud kohvimasina pildistamiseks isegi teeselda, et mul kuskilt praegu korras on 😀 Aga mu uut ilusat tasapinda on ikka natsa näha 😀

Loe ka neid postitusi!

25 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Katu 2. november 2021 at 15:54

    Ei ole automaatne, aga teeb NIII head kohvi. Kena välimusega ning ei ole nii kohmakalt suur. Olen väga rahul…toimib nagu kellavärk.
    https://www.k-rauta.ee/p/kohvimasin-delimano-deluxe/chw0?mtd=search&pos=regular&src=searchnode

  • Avatar
    Vasta LM 14. oktoober 2021 at 16:37

    Mina vaataks hoopis käpaga masina poole. Kindlasti mõni sõbranna oskab õpetada ka kuidas sellega head kohvi teha. Jurad jne on tonni ringis ja saad (minu arust) rõvedat piimavahtu. Käpaga masina saad 600 ringis ja saad teha restorani tasemel kohvi.

  • Avatar
    Vasta Annakas 14. oktoober 2021 at 11:59

    Mul Jura E8 ja super rahul! Ülilihtne puhastada – lihtsalt vajutad nuppu ja masin teeb ise vajaliku puhastuse ära.
    Lisaks Jura kohvimasinatel selline kihvt asi nagu Smart Connect – ostad Bluetooth lisavidina ja saad telefonist äpi kaudu kohvi teha! Täiega mugav! Äppi saad salvestada just enda maitse järgi erinevate kohvide “retseptid”, et kas tahad kangemat/piimasemat vms. Ma muudmoodi enam ei kujutagi kohvi tegemist ette, kui et nt magamistoas avan äpi ja kööki jõudes on värske kohv juba ootamas 🙂

  • Avatar
    Vasta Silja 14. oktoober 2021 at 09:56

    Lihtsalt tahtsin mainida, et kui tõmbad magamistoa ukse kinni, et kassidest rahu saada, siis võib juhtuda selline imeline asi, et kassid tulevad ukse taha kraapima, sest nad nii igatsevad sind ?? ja lõpuks magad ikka uks lahti ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. oktoober 2021 at 10:12

      Nad tegid seda ka jaa 😀

  • Avatar
    Vasta O. 14. oktoober 2021 at 09:55

    Meil on Miele, muidu väga hea masin, kohv on super, paljude eri valikutega. On hea kitsas, suht kenavaadata, sga ubade jahvatamisel kn päris kõva müra. Kindlasti mõne kallima mudeli puhul on see probleem ka väiksem.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. oktoober 2021 at 10:13

      ma jah hingehinda maksta ei tahaks 🙁

  • Avatar
    Vasta K. 14. oktoober 2021 at 03:10

    Kui ta sul vaid aasta on olnud, siis peaks, idee poolest, miski garantii ka olema endiselt.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. oktoober 2021 at 09:39

      Ma pean uurima jaa, aga ma sain selle koostööna ja ma absull ei suuda leida, mis firma käest, mingi Läti teema oli ?

  • Avatar
    Vasta Merili 13. oktoober 2021 at 22:33

    Meil see: https://m.euronics.ee/koogitehnika/espresso-ja-kohvimasinad/espressomasinad/15381/espressomasin-jura-s8-piano-black . Vaikne, mugav, lihtne, palju erinevaid võimalusi kohvijookideks jne. 100% Üli rahul, ei väsi kiitmast.

  • Avatar
    Vasta JJ 13. oktoober 2021 at 22:22

    Protip: sa teinekord uduta kõik need sassis toanurgad fotodel ära lihtsalt, siis ei pea vabandama ka ega midagi 😉

  • Avatar
    Vasta H 13. oktoober 2021 at 21:27

    Meil samamoodi valge kivist tasapind ja taust ning megaaa hästi sobib sinna peale valge Jura ENA 8. Masin ise aus, meile meeldib et pigem kitsam (kunagi pole tasapinda liiga palju) ja no stiilne ka, äge veeanum on.

  • Avatar
    Vasta kats 13. oktoober 2021 at 21:15

    meil on midagi sellist https://www.kaubamaja.ee/severin-kohvimasin-ka4478-h0291911
    hea odav ja pidanud vastu juba ca 10 aastat ilma igsuguste probleemideta. et meil on 2 pere liiget pidevalt kodukontoris, siis kulub meil kohvi ca 2 kannutäit päevas ja pole mõtet tassikaupa kohvi üldse tegema hakata.

  • Avatar
    Vasta Lilit 13. oktoober 2021 at 20:25

    Ma tean, et Eestis pole Nespresso üldse populaarne ega tuntud, aga mulle juba ammustest aegadest Nespresso kapslite kohvi maitse meeldib rohkem kui ühegi teise kohvimasina kohv, kuna need kapslid on vaakumis ja sealt tuleb kohv, mis pole õhuga kokku puutunud. Plus kapslite valik on suur ja Eestis nt müüakse LOR kapsleid selverites, mis sobivad Nespresso masinatele. Lähis- Idas nt kus eelnevalt elasin, kõik muud kohvi väga ei tunnistatagi. Plus suurtel kohvimasinatel tekib ajapikku sisse hallitus, millest keegi ei raagi, aga inimesed, kes töötava kohvimasinate hoolduses, teavad seda kinnitada. See tekib ka siis kui koguaeg masinaid hooldada.
    Miks mulle veel meeldib see Nespresso masin? Sest see nii väike ja ei võta köögi tasapinnal üldse ruumi ja minu teada on mõned eksemplarid Euronicsis lausa 100EUR. Nespresso piimavahustaja eraldi juurde osta, ei pea mingit piimatoru pesema.
    Aga Eestis pole oma Nespresso poodi ja sellele pole ka tehtud sellist reklaami nagu mujal. Igaljuhul suure kobaka asemel võtsin imepisikese kohvimasina, mis mu emal 7 aastat vastu pidas ja ei läinud seest hallitama 🙂 ja kui lähen kuskile road tripile, siis võtan selle kaasa, sest see võtab nii vähe ruumi ja hommikuti on hea kohv garanteeritud.

  • Avatar
    Vasta Gessu 13. oktoober 2021 at 20:22

    Ma ostaks jura piano e 8 valge kuna see nii ilus..aga samas nii kallis ?

  • Avatar
    Vasta Lily 13. oktoober 2021 at 20:18

    Kui see Smeg teeb espressosid, siis sellega just saabki cappucinot piima vahustamise näol, sest õige cappucino ongi espresso + vahupiim ju 🙂 Meil ka espressomasin, aga veel agrom, käpaga, st itaallaste jaoks kõige õigem espressomasin. Soovitan!

  • Avatar
    Vasta H 13. oktoober 2021 at 19:39

    Meil oli järelturult soetatud Nivona CafeRomatica masin, täpset mudelit ei tea. Paari kuu pärast hakkas ekraan aina tumedamaks minema, et lõpuks ei näinudki enam, mis sorti kohvi ma valin. See pidi selle mudeli tüüpviga olema. Kohv ise oli hea. Ekraani vahetus pidi ka nii krõbeda hinnaga olema, et järsku hakkas meile hoopis pätikohv maitsema ?

  • Avatar
    Vasta Paula 13. oktoober 2021 at 19:20

    Meil kasutusel see masin: https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-nivona-caferomatica-nicr-779/
    Valituks osutus, kuna jahvataja vaiksem, nuppudega (kindlasti kauakestvam, kui puutetundlik), saab teha nii lattet kui cappuccinot (ostsime juurde Nivona piimaanuma ka).
    Ahjaa, kuna majas lapsed, siis sellega saab teha ka sooja piima/piimavahtu, millega meil siis kakaod tehakse.
    Kõige etem minna kohvisemu poodi. Seal tõesti asjalikud müüjad ja leiad kindlasti endale sobiva masina!

  • Avatar
    Vasta Kristi 13. oktoober 2021 at 18:07

    Mina soovitan Siemensi masinaid. Endal juba teine siemensi ja ülimalt rahul. Uuem teeb nii lattet kui ka cappuchinot, millede piimavaht on lihtsalt super ? uuem aparaat on mind juba ilusti 2 aastat teeninud ja vanem toimis vist kokku vähemalt 6-7 aastat.

    • Avatar
      Vasta Christi 13. oktoober 2021 at 18:43

      Soovitan ka Siemensit. Juba 4 aastat kenasti teeninud, pole ühtegi probleemi olnud ? Jura on ikka enda nime vääriline. Pole endal ja ei tea ka kedagi, kellel nende masinatega hea kogemus oleks. Iga kord mingi jama, küll ei vahusta piima, temperatuuri jama, koguseliselt teeb valesti jms. Isegi täisautomaatse puhul peab lisaliigutusi tegema enne kui kohvi saad.

      • Avatar
        Vasta Le... 13. oktoober 2021 at 20:34

        Mul näiteks on Jura ENA8, mis on mõnusalt väike ning mõnusalt minimalistliku disainiga. Peaks olema saadaval erinevaid värve ka. Ma ei saanud päris täpselt aru, mis lisaliigutusi kohvi saamise jaoks tegema peab? Nuppu jah tõsi, peab küll kõigil masinatel vajutama. Mina olen rahul ja hinnaklass oli igati mõistlik (st hingehinda ei maksnud). Vastu on pidanud ta juba kaks aastat ilma probleemideta. Masin on see siis (mina sain kampaaniapakkumise ajal tunduvalt parema hinnaga): https://www.kohvisemu.ee/p/kohvimasin-jura-ena-8-nordic-white/

        Miele osas tahtsin kommenteerida, et meil peretuttavatel on see masin ning ei saanud kuut aegagi kasutada, kui juba läks garantiiremonti. Ei anna pead, et täpselt sama mudel, kuid muidu Miele peaks ikka kvaliteetseid asju tegema. Ei tekkinud usaldust selle kaubamärgi osas.

      • Avatar
        Vasta P 13. oktoober 2021 at 21:53

        Jura ena5 pidas vastu 12 aastat. Siis ütles ubade jahvatamise veski üles.

  • Avatar
    Vasta Kristin 13. oktoober 2021 at 17:49

    Mis muud kui, et su vanal masinal ka kõhuviirus, nakatasid teda.