PULMAD

pulmavärvid

8. august 2014

Ühinesin mina siis ka fesaris ühe pulmagrupiga sain teada, et kui ma tahan abielluda järgmine august, pean ma põhimõtteliselt kohe pulmakoha paika panema ja ära broneerima. Ma mõtlesin seda mingi kõige varemalt mais teha, aga noh, eks eksperdid teavad, millest nad räägivad.

Uurisin siis sealt, et mis kohti nad soovitavad, kui nemad hakkasid hoopis vastu küsima, et mis stiili pulm ja palju külalisi ja mis on ikka pulmavärvid. Oh appi, kas ma tõesti peaksin kõiki neid asju teadma? PRAEGU? Muuseas, ma abiellun täpselt täna, aasta pärast. Mul on AASTA aega!

Aga kuna ma nende värvide peale mõtlema jäin, siis minule on kõige südamelähedasem kollase-halli temaatika. Näitan teile mõningaid inspiratsioonifotosid:yellow-and-white-wedding-ceremony-decorations-1972569 yellow-wedding-candy-buffet-1024x698-2126157
gray-and-yellow-dresses-3502137 yellow-and-grey-themed-wedding-marianne-taylor-photography-3147478 grey-yellow-8031902
grey-and-yellow-wedding-7614669 grey__yellow_wedding_9-6718109 gray-and-yellow-wedding-centerpieces-1024x682-2139286

Aga mis olid teie pulmavärvid? Või millisena te neid ette kujutaksite?

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Gerly 10. august 2014 at 11:42

    Meie abiellusime augustis ja pulmi hakkasime planeerima sama aasta veebruaris. Olime lootusetult hiljaks jäänud. Pidime võtma pulmaisa, kes oli enam-vähem ainsana vaba ja see oli pehmelt öeldes katastroof. Pulmaisa/-ema on meeletult oluline! Meil oli tore pidu, aga mulle (ja mu külalistele) jääb eluks ajaks meelde, kui nõme oli mu pulmaisa käitumine (näiteks üleskutse “ämmad-äiad risti kibe!”) ja kuidas ta suutis täiesti totaalselt persse keerata põhimõtteliselt ainsa asja, millega olime temas kokku leppinud (et pulmaoksjon ei toimu raha peale). Jah, vanaema 75. juubelile ma ta võtaksin, aga pulmaisana ei soovita teda küll kellelegi.
    Enihuu, mis ma selle kõigega öelda tahtsin, on see, et isegi kui pulm on väike (ka väikesel pulmal võivad värvid ja uhke valge kleit olla), tuleb see läbi mõelda ja selleks varakult valmistuda. Olles ise juba mitu aastat abielus ja emakski saanud, ei ütle ma enam kellelegi, et see on sinu elu tähtsaim/ilusaim vms päev, aga see on kindlasti SINU päev, nii et asjad peavad vähemalt sel päeval olema just nii nagu sina tahad (seepärast tuleb eelnevalt selgusele jõuda, mida sa ikkagi tahad).
    Igatahes soovin sulle külma närvi selleks valmistumisel ja juba ette toredat pidu!

  • Avatar
    Vasta Kadri 9. august 2014 at 20:22

    Mina abiellusin eile – 08.08.14 🙂 Imelisim päev, mis möödus liiga kiiresti, kuid hinges siiski alles värin.

    Paraku peab nõustuma nendega, kes rääkisid, et aasta aega varem oleks vaja pulmakoht broneerida.
    Meie hakkasime oma pulmi planeerima kuskil märtsis ja pulmakohaga juhtus nii, et mitu kohta käisime enne läbi, kui leidsime koha, kus too päev vaba oli. Too koht oli vaba ka vaid tänu õnne, s.t teiste õnnetus oli meie õnn.
    Lisaks võib olla näiteks see, et abielusõrmuste tellimine läheb kuni 3 kuud – sõltub muidugi, kas lased ise teha või tellid mõnest poest.

    Kohati võib planeerimine tunduda üle pea keeruline ja tahaks alla anda, kuid see päev tasub sajaga ära! Jõudu Teile! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 9. august 2014 at 14:34

    Nagu munadepühad. Kollased munad ja hallid urvd, vot mis mulle selle kõigega seostub:)

  • Avatar
    Vasta Ma 9. august 2014 at 09:42

    Paaripanijaks valige kindlasti Olavi Ilumets 🙂

  • Avatar
    Vasta kiku 9. august 2014 at 09:36

    Meie pulm toimub järgmine nädal 16.aug , meie pulmavärvid on sinine,hall, valge. Pulmakleit on valge sinise paelaga mehel hall läikiv ülikond ning pruudikimp tuleb ka valge ja siniste lilledega arvatavasti ka kultuur rukililledega:) mehe rinnakaunistus samuti sinise ja valge lillega. Peokohta kaunistame valgete lilledega mida külalised toovad ning salvrätid on meil sinised. Detsembris kihlusime ning märtsikuus hakkasin asju asjama. Kuna me oleme elanud ka 10aastad koos siis tegelikult oli meil plaanis ammu pulmad teha kuid nüüd tundub hea ja sobiv aeg seda enam meil ka laps siis kõik oleksime ühe perekonna nimega 🙂 Oma meest ma armastan ja tahan temaga elu lõpuni jääda 😀

  • Avatar
    Vasta L. 9. august 2014 at 09:17

    Tegelt on täitsa debiilne, et eeldatakse, et kihlumise hetkeks on pulm juba planeeritud. 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 8. august 2014 at 20:58

    Ma lugesin just artiklit et kõige olulisem asi mille peale pulmas kulutada on sõrmus, kuna see on reaaalselt ainus asi mida sa kannad terve abielu aja 🙂

    Enda pulmavärvidena kujutaks ette valget koos helelilla või roosaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 8. august 2014 at 20:43

    Minu pulmad on täpselt nädala pärast- reedel 15 august- rukkimaarjapäeval, sellega seoses sai ka valitud et sooviksime pulma rukkililli 🙂 Aga kuna rukkilille aeg on ametlikult möödas saame siiski kultuurrukkililli kusagilt lillekasvandusest 🙂 Minu kimp seega tuleb valge ja sinisega, arvatavasti valge roos ja rukkilill, lihtne ja armas. juustes mõned käsitööna valmistatud rukkilille juuksenõelad. Mehel shampanja valge ülikond ja siis temalgi sinist (lips ja kaunistus ülikonnal) Tordilgi kaunistusena moonid, rukkililled ja karikakrad ! Pidu toimub aidas, seega selline maalähedane lähenemine asjale, kuid laulatus on meil lossivaremetes 😉 Kõige korraldamisega alustasime meie 3 kuud varem, uskumatu, kuid oleme suutnud kõik asjad pm valmis saada nii vähese ajaga. Loodame nüüd et ka pulmapäev sujuks ning meie 60 külalist jääksid rahule ning peo lõppedes meenutaksid seda ikka positiivselt!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 8. august 2014 at 20:42

    Oeh.. Mina olen kihlasõrmust oma sõrmes keerutanud juba aasta… Mees tahaks kasvõi registreerimise ära teha. Aga mina ei ole nõus. Põhjus tundub võibolla totter, aga kuna olen ristitud ja leeritud, siis tahaks kirikus teha seda asja… Aga mees ei ole nõus (no peaks ristimas siis käima)… Eks näha kumb kivi tugevamalt peale jääb… 🙂 Hetkel siis keerutan oma sõrmust ja mõtlen lihtsalt (unistan…)

    Suvel võiks olla puhtad värvid… Aga ise teeksin enda pulmad väiksed, ja panustaksin hoopis pulmareisile…

    Aga värvid… Kollane ja hall oleksid ilusad… Aga jääb küsimus, mis teema on pulmal? Sellest hakkaks pihta.. Siis värvid, pulmaisa, bänd jne… Või kui suurelt sa tahad teha 10 – 50 – 100 – 200 inimest???

    • Avatar
      Vasta Gerly 10. august 2014 at 11:49

      Meil oli mehega kaks varianti – me kas abiellume kuskil perekonnaseisuametis täitsa kahekesi või tuleb suur pidu kirikliku laulatusega. Mees ei olnud mul ka eriti vaimustatud sellest, et peab end ristida ja leeritada laskma (mõlemad on vajalikud), aga me leppisime kokku, et ta käib vähemalt ühes leeritunnis kohal ja kui tõesti ei meeldi, siis me teeme muudmoodi. Aga talle meeldis ja ta jäigi käima, nii et ülestõusmispüha öisel jumalateenistusel ta ristiti ja mai lõpus (leerikursuse lõppedes) ka leeritati ning ma saingi kauaigatsetud kirikliku laulatuse.
      Samas – kui mees oleks ikkagi kategooriliselt vastu olnud, siis ei oleks ma teda ka sundinud. Tegelikult on nii, et kui teha paaripanemine kuskil mujal kui perekonnaseisuametis, kus räägitakse vaid sellest, mis juhtub siis, kui te lahku lähete ja loetakse kõigile abiellujatele sama juttu, on see sama ilus kui kirikus (ehk isegi ilusam). 🙂

  • Avatar
    Vasta Ann 8. august 2014 at 19:50

    Miks sa räägid “ma” vormis? “Me” ikka.

  • Avatar
    Vasta Mammu 8. august 2014 at 18:46

    Meie pulmavärviks tuleb hele/õrnlilla. Pulmad peame 25 juuni 2015.
    Pulmapeo peame mõisas, millele ka juba sissemaks ära tehtud, registreerimine/laulatus tuleb ilmselt kirikus(pole veel valmis vaadatud). See vist ongi kõik, mis hetkel meil tehtud on 🙂
    Kleidi ma leidsin ikka väga varakult.. Kihlusime aprillis ja umbes juuni alguseks oli mul kleit olemas. Mitte, et ma oleksin meeleheitlikult seda otsinud vms vaid läksime emaga lihtsalt uudistama hindu ja mudeleid jne. Anna-Bella salongis jäi mulle üks kleit silma. Ma lihtsalt pidin seda proovima, mida ma muidugi ka tegin ning.. oligi minu 😀

  • Avatar
    Vasta Mutt 8. august 2014 at 17:32

    Pulm on nii isiklik sündmus, et pole kellegi teise asi öelda, mis peaks või ei peaks pulmas olema. Kui inimene tahab “tilu-lilu”, siis ongi nii ja teised ei tule materdama.
    Mina näiteks isegi ei mõelnud oma pulmi planeerides mingite värvide peale. Ma ei tulnud selle pealegi, et värve ka peaks jälgima. Ja kuna meil oli talvine pulm (dets. algus), siis sain kolme kuuga kõik kenasti korraldatud. Kusjuures pulmaisa leidmisega oli küll tõsine ikaldus, sest samal päeval oli jõuluvanade konverents ja enamus pulmaisasid olid seal hoopis.

    Suvise pulmaga on kardetavasti tõesti nii, et kõik vähegi head kohad ja tegijad bronnitakse juba varakult ära. Kuigi ma ausalt ei saa aru, mismoodi pulmade värviteema ja peokoht omavahel nii tugevas sõltuvuses on, et ilma värve teadmata ei saa kohtagi valida… Saab ju laudlinade ja lilleseadetega sobiva värvigamma luua… Või ei?

    • Avatar
      Vasta Mutt 8. august 2014 at 17:38

      Ahjaa, kutsed tegime ise. Ostsin Tiimarist paberid, ümbrikud ja sädelevad liimid ja meisterdasin ühe õhtuga valmis. Ei ütleks, et väga koledad oleksid saanud…
      Lilleseaded ja tordi tellisin umbes 5 päeva ja pulmaauto vist kaks nädalat enne pulmi. (Soovitan soojalt Suhtesepa vana Volgat, super auto ja super autojuht!)

  • Avatar
    Vasta Viia 8. august 2014 at 15:51

    Mina loomulikult jätan pulmakutsed kõik alles. Kui mõtlema hakata, siis üleüldse kõik kutsed mis on paberil… See selleks.
    Minu jutu point oli see, et üüber summat ei ole mõtekas kulutada peole, kui sellega saaks nt kodu renoveerida ja muud ma ei tea mis tarka peale hakata. Olgugi, et kõik need pulmakaunistused laual on ilusad, 500.- kuni 1000.- just selleks kulutatud, et kõik lilled ja vidinad oleksid õiget värvi, õiges mõõdus ja jumal teab mis veel. Aga reaalselt mõtlema hakata, see kõik ju lõpeb prügikastis, põhimõtteliselt viskad raha minema. Mina eelistan iga kell selliseid “kodukootud” pulmi. Omas aias, oma valmistatud toitudega, istuks meelsamini isekorjatud lilledega laua taga, kui istuks kuskil grandioosses pulmas, kus iga sits ja sats on nii ülevõlli, et meenutab beebi Betti seelikut. Ja minu meelest ei ole vaja teha pulmi kogu suguvõsale, istuge maha ja mõelge läbi, kellega reaalselt suhtlete pidevalt. Kõik ebameeldivad inimesed jätaks lihtsalt nimekirjast välja olgugi, et lähedasem sugulane vms. Minu vaateväljast on pulmapidu romantiline, rahulik, lõbus, kõige paremate inimeste keskel tehtud, mitte mingi sünnipäeva vms läbrakas! Sellist sõprade täisjootmist ja söötmist mina ei poolda. 100.- nägu on ka ülepakutud summa! Aga kui kaaviari ja tigusid pakutakse sakuskaks ja joogiks parimat vene viina, siis kõik on võimalik.

  • Avatar
    Vasta Kerttu 8. august 2014 at 15:08

    Mina olen juba seitse kuud kihlasõrmust sõrmes keerutanud ja üritanud välja mõelda, millist pulma ma õigupoolest tahan. Mõtteid on palju ja kõik seinast seina, alates asukohast ja lõpetades külaliste arvuga. Tõenäoliselt tuleb ikka selline keskmisest natuke suurem pulm ja maalähedane stiil. Tõenäoliselt saab pulm toimuma 2016. aasta suvel, sest tahaksin, et tseremoonia toimuks meie talus, mida hetkel renoveerime. Värvidest mõlgub mõtteis türkiissinise ja valge kombinatsioon.

    Ja olen nõus sellega, et pulmadele ei saa vaadata ainult ühe mätta otsast. Keda huvitavad pruudi kleit, sukkade ja pesu sobivus, lauakaardid-kutsed ja lilleseaded? Mind kui pruuti näiteks huvitavad, kas see siis polegi oluline? Samuti on mul alles kahe väga hea sõbranna pulmakutsed. Ei ole tulnud mõttessegi neid ära visata…

  • Avatar
    Vasta Heidi 8. august 2014 at 14:29

    Meil on nädala pärast pulmad, värvideks valge ja lilla. Korraldama hakkasime aprillis ja saime peaaegu kõik, keda tahtsime, isegi Maarja-Liisi 😉 Algul mõtlesime, et 5000 on max, aga nüüd tuleb nii välja, et 10 000 on ka veel vähe. Mees on mul muidugi kalli maitsega ja tahab, et kõik oleks üli-üli hea. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anu 8. august 2014 at 14:26

    Meil oli ja kollane ja hall, ning lisaks valge. Kasutasime kaunistustel valget pitsi. Kohakaardid olid puidust ketastel. Meisterdasin palju asju ise – kutsed, pulmaraamatu, kingituste/ kaartide karbi, kaunistused jpm.

    Pulmi planeerisime umbes viis kuud ja kõik sai ilusti tehtud. ( Viis kuud enne hakkasime alles kuupäeva valima ) Kõik muidugi oleneb tõesti sellest, mida sa ootad ja tahad. Meil oli tseremoonia Tartu Laulupeomuuseumis, pulmapidu Tartu lähedal Ilmatsalu motellis ( seal on majutusvõimalus umbes 25 le inimesele) ilus ümbrus. Meil oli pigem selline lihtne pulm, kust ei puudunud ka mõned südamlikud traditsioonid . Kui tahad tegijateks tuntud nimesid, siis peab tõesti juba aasta ette broneerima. Aga usun, et on ka natuke vähem tuntuid tegijaid, kes teevad oma tööd hästi. Suurimad kulud olid meil toitlustus ja ruum 1397 euri ( 55 täiskasvanut ja u 5 last) , pulmaisa/ dj 600, fotograaf 360 ( tuli tallinnast ja seega lisandus ka sõidukulu) , tseremooniakoha catering 270. ( Kleidi tallisin netist kokku u 100 euri, enda sõrmuse lasin teha oma kullast, mehe oma ostsime kokku u 250 ) Lilled olid oma aiast ja nende peale ei kulutanud. Kimp oli karikakardest ja lauakaunistuskimbud rukkililledest. ( lillede pealt hoidsime palju kokku) aga mõte sellest, et osta kalleid lilli, mis niikuinii närtsivad, ei olnud vastuvõetav ja mulle meeldivad põllulilled.
    See päev on väärt planeerimist ja ootamist. Ütlen ainult üht. Tee teoks kõik oma hullud ideed, et pärast aastate pärast ei oleks tunnet, et näe oleksin võinud veel seda ja toda teha. Olgu selleks siis kindel peostiil, hullud mängud, vuntside ja muude vidinatega fotonurk, traktor pulmaautona või midagi muud.
    Meie päev oli just selline, et süda on rahul ja see oli vaeva väärt.

  • Avatar
    Vasta mariann 8. august 2014 at 14:26

    Meil oli kollame ja lilla. Abiellusime pea kaks aastat tagasi ning mina soovitan küll teha sellised pulmad nagu sa ise unistad, sest abiellud ju korra elus. Tagant järgi mõeldes oleks ma rohkem kulutanud ja päeva rohkem nautinud. Me kihlusime juunis ja abiellusime septembris, jõudsime kõik organiseeritud ja saime soovitud koha, pulmaisa jne. Suvel vb raskem saada.

  • Avatar
    Vasta Anna-Liis 8. august 2014 at 14:07

    Ka on samad sõnad nagu Viial – pulmadele ei ole mõtet kulutada nii suurelt. Sest ausalt – miks? Keda tegelikult kotivad need disainitud kutsed ja see, kas su sukad ja kingad sobivad 100%? Kasvõi sihuke näide. Käisin hiljuti sõbranna pulmas. Enne sain sinna ikka kutsekaardi kah. Sihuke kaunistatud käsitöövärk. Noh, vaatasin sealt pealt kuupäeva ja koha ära, panin telefonimärkmikku kirja ja viskasin kutse prügikasti. Sest mis ma sellega ometi teen, eks? Kui sama sõbrants mingi aeg külla sattus, siis veinitasime ja ta rääkis pikalt-laialt, KUI RASKE oli olnud ikka kõigi nende 50 kutse käsitsi meisterdamine ja KUI ilusad need ikka tema arust said ja KUI hea mõte see ikka oli need ise teha… Ma olin vait kui sukk ja ei julend öelda, et kutsed visatakse ju ära… Kesse säänset paberipahna hoiab? Loo moraal on, et ära pungesta teha asju, mis su külaliste enamikule korda ei lähe. Ja ei, ei ole mõtet kulutada ka kuupalka kleidile, mida kannad vaid ühe korra ja mis hiljem võtab kapis vaid ruumi. Kuluta peol sellele, mis loeb: söök ja jook, mõnus istumine ja hea muusika, et inimestel oleks tore. Endale hangi mõõduka summa eest kleit, millega kannatab pika päeva olla. Kokkuhoitud raha eest minge mehega reisule, ostke midagi praktilist või annetage loomakaitsele. Kutsekaartidele, lilleseadetele, spetsjomm-valgustusele (kallid kaunistatud küünlad vms pahn), lauakaartidele ja muule rämpsule pole mõtet kulutada. Need ei huvita nagunii kedagi peale mõne üksiku obsessiivse tibi, kellel on mehele saamine ja pulmapidu kui selline kinnisideeks. Ja veel – pulmapidu ei ole su elu tähtsaim päev. Või vähemalt ei tohiks olla. See on lihtsalt päev, kus sa armastatud mehega registreerid juba olemasoleva suhte. Sellest tähtsamad on näiteks su lapse sünd või päev, mil te otsustasite mehega koos olema hakata, või päev, kus sa ennast ületasid kõige rohkem, või päev, kus said ametikõrgendust tänu oma suurepärasele tööle või minupoolest kasvõi kaduneljapäev, kui viitsisid teha koitõrje kõigis kappides. Pulmapäev on lihtsalt üks pidu. Ei midagi enamat.

    • Avatar
      Vasta Britt 8. august 2014 at 14:23

      Tegelikult ei saa asja ikka nii ühe mätta otsast võtta 🙂 See, et sind konkreetselt sellised asjad ei huvita ja sa neid hinnata ei oska, ei tähenda, et keegi teine ei oskaks. Minul oli sama suhtumine näiteks pulmamenüüde osas ( noh, et laual on paber, kus kirjas, et mida õhtu jooksul lauda tuuakse). Mina ütlesin, et issand, mille jaoks seda vaja on? Suur oli mu üllatus, kui tuli aga välja, et suurem osa prantslastest võtavad sellised asjad endaga pulmast kaasa ja jätavad mälestusena alles.

      Samamoodi hoitakse alles ka eraldi karbikestes kutsed. Ja hoiavad nii noored, kui ka vanad. Mehed, kui ka naised. Ei ole keegi neist obsessiivne 🙂

      Ja olen ka mina saadud kutsed alles jätnud. Jah, ma ei tee nendega midagi ja eks nad tegelikult olegi “lihtsalt üleliigne träni”, aga kuna ma tean, et keegi on näinud vaeva ja pühendanud aega selle jaoks, et just meie perele see kutse saada, siis mingi osa minust tahab seda austada ja kutset alles hoida.

      • Avatar
        Vasta Kris 8. august 2014 at 15:46

        Ma olen ka sama meelt kui Anna-Liis. Kutsed ja muud paberid viskan minema, sest vahetan tihti elukohta ja kas ma peaks siis seda paberikarpi riigist riiki vedama?

        Ja mind paneb ka alati imestama kui räägitakse, et pulmapäev on elu tähtsaim. Miks ometi? Minu meelest on palju olulisem päev, mil sa näiteks saad lapse või midagi saavutad näiteks lõpetad ülikooli vms.

        Aga see kas ja kuidas keegi abiellub on tegelikult igaühe oma asi. Peaasi, et paar ise õnnelik on ja teeb seda iseenda pärast.

      • Avatar
        Vasta Cac Tus 8. august 2014 at 15:49

        Ma arvan, et asi ei ole mitte selles, et ta neid asju hinnata ei oska, vaid asi on selles, et inimestel on erinevad prioriteedid ja väärtused, mida nad elus tähtsaks peavad.

        Teile võib-olla meeldivad sellised (pealtnäha mõne jaoks tühised) tilu-lilu asjad, temale mitte. Ei arva sugugi, et ta sellepärast teist kehvem inimene oleks ja “tähtsaid asju hinnata ei oskaks”.

      • Avatar
        Vasta Karin 8. august 2014 at 18:23

        Sry, aga selline maniakaalne pulmaplaneerimine on kodus igavlevate tibide värk,kellel nagu tõsisemat väljakutset pole. Neid asju peab rahulikult võtma ja nautima ise,mitte appimunärvidütlevadüles kammajjaad produtseerima. Neurootililine värk, paneb kulmu kergitama. Tundub kuidagi,et inimene püüab sellise tõmblemisega muid vajakajäämisi elus kompenseerida.

      • Avatar
        Vasta Sigrid 8. august 2014 at 20:00

        Mul on ka parima sõbranna pulmakutse alles. On kusagil kastis koos sünnipäevaks saadud kaartidega. Minu arust kuidagi armas mälestus ja kuna ta ruumi just eriti ei võta, siis las ta vähemalt esialgu olla. 🙂

    • Avatar
      Vasta Ma 9. august 2014 at 09:55

      Kurat, äge naine oled! Kuradi äge!

    • Avatar
      Vasta Neiu 9. august 2014 at 20:42

      Mina olen küll kutsed alles jätnud….Ja tean veel selliseid inimesi, kes nii teevad.. Samuti on kutse kindlasti oluline vanematele ja vanavanematele.. Ei tasu üldistada…. Ja kindlasti mitte ei ole pulm LIHTSALT üks pidu.. Aga Mallu – edu organiseerimisel ja hoia ikka oma lugejaid ka kursis! 🙂
      Endale meeldiks pulmavärvideks must ja kuldne.. kuid see vist tuleks liiga sünge … 😀

    • Avatar
      Vasta Sille 10. august 2014 at 10:14

      No kui ei ole mõtet kulutada, siis võib ju köögilaua taga külalistele kartulit ja sousti pakkuda, vohmivad ära ja nägemist.
      Ma arvan, et kui on kenasti planeeritud ja armas pulm, tõepoolest peensusteni läbi mõeldud ja mängitud, kui külalised näevad kui palju on pingutatud ja neid oodatud sellel olulisel päeval osalema, siis ollakse ka kingitustega heldemad. Reeglina praegu oodatakse kingiks eelkõike raha, osadel kindlasti sellel eesmärgil, et samast rahast pulmapidu kinni maksta. Kui ikka on mingi 120 inimest kokku aetud, pulm toimub kuskil õues aasa peal või pargis, söögi pealt on väga kokku hoitud ja alkoholist esindatud Lauaviin, pulmavana mängib mõni lähisugulane ja tort on naabrimuti tehtud, siis andke andeks, minu rahakotirauad küll eriti ei avane. Kui aga on vaeva nähtud, siis võib uskuda, et külalised tasuvad elamuse eest heldemalt.

      • Avatar
        Vasta Gerly 10. august 2014 at 12:01

        Anna andeks, et küsin, aga kas sa käid pulmas ära ja siis teed tagantjärele kingituse, vastavalt sellele, mida sina sellest pulmast said? Et sa ei lähegi pulma ümbrikuga või ei tee kannet vastavale kontole enne pidu? Või küsid pärast lihtsalt tagasi, kui ei meeldinud?
        Mis on sellel pildil küll valesti…
        Ehk on pidu just selline nagu ta on just seetõttu, et noorpaaril pole raha sinu mõistes vingema peo jaoks, aga nad on ikkagi tahtnud oma tähtsat päeva paarikümne neile olulise inimesega jagada, on proovinud neile midagigi pakkuda jne. Iga pulmakülaline peaks olema meelitatud, et teda on pulma oodatud. Mina küll ei mõtle kutset saades, et nonii, nüüd kutsusid küll ainult selleks, et minult raha saada. Olin just pulmaemaks oma vennale, kes palus mind seda rolli täitma tõepoolest vaid seetõttu, et neil ei olnud raha kedagi professionaalset palgata, ja kui uskuda tagasisidet neilt ja külalistelt, siis ei olnud lähisugulase valimine sellesse rolli üldsegi mitte paha variant. Kuni pulma tegijad teevad asja hingega ja on kõik läbi mõelnud, ei ole ju vahet, kas ja kuidas nad pruutpaari tunnevad või kui palju neile makstakse…

  • Avatar
    Vasta Katre 8. august 2014 at 14:04

    Mm, mis sul sellest asjast sai, et “Tahan oma männiku aias midagi armsat, väikest ja mitte ülepaisutatut korraldada ja pulma alla mitte suuri rahasid ja tähelepanuvajadust panna?” 😀 Võinoh, kuskilt nagu mäletan, et oled rääkinud, et ei taha kutsuda palju rahvast ja tahad teha ainult armsate inimeste keskel registreerimise ja hiljem omakeskis istumise ja pidutsemise ehk siis.. kindlasti mitte mingit spets kohta rentida ja uhkeid dekoratsioone (vaid pigem ise DIY teha). 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 8. august 2014 at 13:44

    Minu soovitused.
    1. istu kardoga maha ja kirjutage ûles, keda te oma pulma tahaksite. Kui nimekiri koos, siis teate, kui paljudega peate arvestama.
    2. Kui palju olete nôus kulutama
    3. otsustage, et kas tahate pulmi peoga vôi istumisega.
    4. Kas tahate nt turismitalus, lossis, rannamajas vôi muus kohas pidu.
    5. kaua pidu peaks kestma.
    6. palju on lapsi tulemas, kas vajavad hoidjat.
    7. Kas bànd vôi dj
    8. Pulmaisa/pulmaema

    • Avatar
      Vasta Sille 10. august 2014 at 10:01

      Minu soovitus- pulmad ilma lasteta. Juhul kui soovite täiuslikku õnnestumist. No on küll sõbrannade väiksed lapsed nunnud, aga see on ikkagi teie päev ja titekisa võite nautida külas käies.

  • Avatar
    Vasta Sannuke 8. august 2014 at 13:25

    Meil oli kaunis talvepulm – värvideks olid valge ja lilla 🙂

  • Avatar
    Vasta Viia 8. august 2014 at 13:21

    Eks iga naise unistus on teha uhked ja suured pulmad. Aga minu silmis, ei näe mina sel raha kulutamisel pointi. Tehke parem lähedamate inimestega vaikselt ära ja kulutage see raha parem reisidele vms. Reaalselt mõtlema hakata, siis 5000-10000 magama panna puhtalt mingi ühepäevase peo peale, kus on palju stressi, aasta aega planeerimist, närvisöömist, tülisid ja kurat teab mida veel, ebareaalne summa ju!
    Meie tegime vaikselt ära, kõik krempel- sõrmused, riided, toit- läksid maksma natuke üle 500.- Aga meil oli inimesi ainult 10. Rohkem meil vaja ei olnud ja küll me jõuame sellist suurt summat ülejäänud elu koos magama panna.

  • Avatar
    Vasta Eveliis 8. august 2014 at 13:20

    Me kihlusime aprillis ja abiellusime sama aasta augustis, kõik sai korraldatud. Ma teadsin, milliseid lilli, kaunistusi, laudu, toite, registreerimist jne ma tahtsin ja läks libedalt. Mõned detailid on näha siin postituses: http://johannamariaprangel.blogspot.com/2011/08/24072008.html
    Muidugi praegu oleks meie pulm ilmselt hoopis teistsugune, ma kujutan ette et me abielluks mõnes Itaalia mägikülas, aga seitse aastat tagasi oli selline pulm just see, mis 24.augustist meie päeva tegi.
    Pulma organiseerides soovitan meeles pidada üht lihtsat tõde: inimene ei armasta täiuslikkust, vaid teeb täiuslikuks selle, mida armastab. Ära aja taga täiuslikkust ja ära planeeri üle, usalda sisetunnet, palka abilised või palu mõni hea sõber abiks ja sellest tuleb ilus päev, olgu see siis lihtne registreerimine rannas või uhke mõisapulm.
    Ps: võin soovitada imevahvat lillseadjat

  • Avatar
    Vasta Sandra 8. august 2014 at 13:14

    Koht ja tegija ja fotograaf ja pulmaisa kindlasti vähemalt aasta varem, muidu ei saa enam midagi,. Isegi aasta varem bronnides saab juba kuhjaga äraütlemisi, et sorry, juba broneeritud,.

  • Avatar
    Vasta Kris 8. august 2014 at 12:47

    Ma siin mõtlen selliselt hallika-lilla segi, või punast . Vahepeal käis ka mõte teha kuldsetes toonides. Ise alguses mõtlesin ka , et oh koht, bänd jne, aga kui arvutama hakkasin ja nägin, et alla 5000 sa midagi korraliku ei saa siis loobusime sellest ideest, panime kuupäeva 25.07.14 ja lähme registreerima ainult ja peale seda sõidame kuskile lähedastega , toit ja pidu – pildistamine ka vahepeal 🙂 Ei ole rahakott kummist ja osad asjad ikka niiiii mõtetult kallid , et noo ausõna, pulmakleidi mõtlen ka rentida või kuskilt tellida mõistliku summa eest :).

    • Avatar
      Vasta Kris 8. august 2014 at 12:48

      2015 , läks sassi 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 8. august 2014 at 12:41

    Minul on ka täpselt aasta pärast 8.08.15 pulmad ja koha,pulmavana broneerisin juba mai kuus ära. Nüüdseks olemas ka bänd,fotograaf ja filmija 🙂
    Minu pulma teemaks on samuti kollane ja kuldne

    Ei jõua ära oodatagi oma elu parimat päeva! 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 8. august 2014 at 12:28

    Enne jäi märkamata, et kuupäevaks on valitud 8. august. Kui ajad “lahti lähevad” (saab vist 3 kuud enne per-büroos maksimaalselt ette panna aega) siis on raudselt seal ukse taga hommikul saba.
    07.07.07 olid esimesed abiellujad kell 3 öösel järjekorras, seega loobusime sellest kuupäevast ise.
    Vaatamat sellele aga, et läksime perbüroosse päev hiljem kui kuupäev avati (30. juuni) siis saime veel napitl viimase aja kella 18.00ks õhtul registreerimiseks.
    Seega 08.08 abielu sooviga tuleb kindlasti ka selleks “lahinguks” valmis panna 🙂

  • Avatar
    Vasta K! 8. august 2014 at 12:23

    Meie pulmavärvid olid valge ja sinine. Ja me olime vist soodad. Kuna pulmareis sai broneeritud veebrauaris 2014 siis avastasime alles aprillis et oih, peaks pulmakuupäeva määrama. Pulmakuupäev sai juuni keskele ning kõik asjad saime selle ajaga ära korraldatud. (Ma ei tea kuidas). Soovitan aga hakata kasvõi pool aastat varem pihta, et kui kleidiga tuleb mingi jama siis saab klattida, või et saada parim ja maitsvaim pulmatort. (Ära Tampe’st telli).

  • Avatar
    Vasta Helle 8. august 2014 at 12:19

    Vabandust vigade pärast, toksisin telefonis kirja. Minu pulmatoonideks olid koha värvide tõttu must ja kollane/kuldne.

  • Avatar
    Vasta Mari 8. august 2014 at 12:16

    Ma planeerin ka pulmi, ajaks juuni 2015. Me pole veel kuupäeva suutnud välja valida ja selle taga broneeringud seisavad. Aga tõesti, tegutsema tuleb hakata varakult.
    Ma tahan värvideks kollane ja sügav sinine, kuigi jah, halliga on ka ilus.

  • Avatar
    Vasta Helle 8. august 2014 at 12:16

    Minul oli aprillis võrdlemisi ekspromtpulm (planeerimisarg kaks kuud), külalisi 30 ja raha kulus kõige jaoks kokku 3000, aga tegin linnas (Tartus) ja minu jaoks ei olnud olulised paljud asjad, mis muidu pulmades on, nt auto ja pulmarong, eraldi ilupildid ja pulmaisa või bänd. Samas pulmad olid minu jaoks peaaegu ideaalsed, väiksed ja armsad. Kleidi lasin oma kopsakamale ja kolm kuud rasedale ihule õmmelda, söök oli peokohast. Samas oli mul väga hea fotograaf, lilled laudadel, Õie Pritsobi tort jne. Ehk siis, 100 eurot külalise kohta tundub reaalne, aga raha on võimalik säästa mitme asja pealt, mis pole sulle nii olulised ja nt mitmed dekoratsioonid, kutsed jm saab ka ise meisterdada. Mina tellisin enda kutsed nt Tartu trükimuuseumist ja sain väga lahedad ja eripärased kutsed ja lauakaardid 35 euroga. Avastasin veel tagantjärgi, et kuna nii kiiresti pulmad ära planeerisin, tuli hind ka palju soodsam, sest paljudeks asjadeks oli tõesti ka hilja jne. Kuna abiellusin aprillis, siis õnneks olid nii fotograaf ja ka teised teenused kohe saadaval, õnneks oli ka ilm tol päeval 20 kraadi. 8.08 kuupäev on kindlasti selline veidi rebimine, mingil ajal võiks isegi mõelda perekonnaseisuameti aja broneerimisele, kui pole plaanis ametnik ürituskohta tellida või kiriklikult laulatada. Mina hoidsingi teadlikult raha kokku, sellega, et käisime mehega registreerimas, see maksis 20 eurot. Tegimegi seda kahekesi, ukse taga oitad vaid õde ona peikaga, kes olid autojuhtideks. Kaasas oli fotograaf. Edasi läksime peopaika ja siis oli veel tunnike külaliste tulekuni. Tegime siis rahulikult pilte, jõine šampust. Kogu päev kujunes äärmiselt rahulikuks, armsaks ja mõnusaks.

  • Avatar
    Vasta A 8. august 2014 at 12:02

    Ma mainin ära, et mulle anti enda pulmade korraldamiseks kolm kuud ja saime täpselt need kohad/esinejad/toitlustaja, mida tahtsime ja pidasime suured pulmad maha (50+inimest). Aga ehk meil lihtsalt joppas. Või siis ei olnud meil veel nii detailset visiooni (mina olin 20, mees 19).

  • Avatar
    Vasta A 8. august 2014 at 11:50

    Meie pulmavärvid olid kreemjasvalge ja vanaroosa koos kuldsete detailidega. Mehe ülikond oli tumehall. Veel olen korraldanud pulmi puhasvalge-potisinise kombinatsioonis ja kuningliku lilla-vana valge kombinatsioonis.

  • Avatar
    Vasta Keiu 8. august 2014 at 11:37

    Meil oli punane-sinine-valge. Rukkilill-moon-karikakar.

  • Avatar
    Vasta Pille 8. august 2014 at 11:35

    Keskmise pulma maksumuseks üteldi krooniajal, et 1000kr inimene (ehk siis kui sul on 70 inimest, siis kulus kuskil 70 000kr) nüüd räägitakse, et selleks on 100€ inimene. Seega on pulmade pidamine kordades kallimaks läinud kui vanasti. Ja selle eest ei saa suurejoonelisi ja uhkeldavaid pulmi, vaid noh, korralikud eesti pulmad.

    • Avatar
      Vasta Riina 8. august 2014 at 11:39

      See on ilmselt täitsa tõsi. Meil on mõeldud ca 70 külalist ja ma naiivsena lootsin, et saaks äkki 5000ga hakkama, aga see vist ei õnnestu hästi. Ja ei plaani me samuti midagi üliuhket ega grandioosset. Tavaline korralik pulm :).

      • Avatar
        Vasta Pille 8. august 2014 at 11:40

        Tundub nii 🙂
        Vähemalt on seda väitnud eelmisel aasta kõik mu 3 sõbrannat kes tegid korralikud 70-90 inimesega pulmad.

  • Avatar
    Vasta Annika 8. august 2014 at 11:34

    Meil küll pulmad juba peetud, kuid soovitan samuti varakult planeerima hakata. Siis saad sina valida, keda soovijad oma pulma tegijateks, mitte ei pea vaatama lõpuks, kes veel saadaval on. Põhilised asjad mis peaks ca 1 aasta enne bronnima on peokoht, toitlustus (kui ei ole peokohast), bänd, fotograaf.
    Meie pulmavärviks oli oranžikas-roosa/ rõõsa, ei teagi mis see õige nimetus on 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 8. august 2014 at 11:34

    Mul oli ka algul kuupäevaks välja valitud 08.08.2015, aga mehe soovil tõstsime maisse. Ja ega mul endal ka mai vastu midagi pole, piibelehed on ühed mu lemmikud :). Aga planeerimise osas on tõesti nii, et need põhiasjad (koht, bänd, pulmaisa, fotograaf, vb ka catering) tuleks ca aasta ette broneerida. Meil on palgatud pulmakorraldaja, kuna ma ise ei tahaks kindlasti kogu korraldust enda peale võtta, pole ka väga orgunnija tüüpi inimene, ja ma ei tahaks pulmapäeval olla närvipundar, et kas kõik on ikka paigas ja kõik on korras, rippuda närviliselt telefoni otsas jne. Soovitan sul leida kedagi orgunnimisele abiks, et sa pulmapäeval saaks ikka ise kõike rahulikult nautida.

    Värvide valimise osas ütleks, et mõelda võib selle peale ikka, aga enne tuleks ikka need suuremad ja tähtsamad asjad paika saada :). Soovitan teil alustada üldiselt visioonist, eelarvest ja külaliste arvust. Seejärel saate juba mõelda ja vaadata võimalikke peokohti ja bände.

    Edu planeerimisel!

    PS. Mingi aeg sa vist uurisid ka kleitide kohta. Mulle hiljuti soovitati dressilyme.com lehte. Tuttavad, kes on tellinud, on väga rahule jäänud.

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. august 2014 at 11:30

    Sinu valitud inspiratsioonifotod on küll lahedad ja kollane väga äge.

    Aga mäletad, kunagi kirjutasid midagi sellist:
    “Teate, kuidas mina oma pulma ette kujutan? Läheme paneme kuskil allkirjad ära, siis teeme aias väikse tseremoonia ja peo. Tahan küll valget kleiti, aga päris lolliks ma mingisuguse tarbetu tilu-liluga ei läheks. Mitte kunagi ei kulutaks ma oma pulmapeole tuhandeid ja tuhandeid eure. ”

    Nüüd paistab, et tuleb ikka suht grandioosne värk… 😀 No võibolla tõesti mitte tuvide ja altari ja keelpillikvartetiga, aga tundub, et päris aiapeoga sa ka ikkagi lõpuks ei lepi. 😀 Pulma stiil võib ju Britti omast erinev tulla, aga tahaks näha, kuidas sa kõik asjad alla paari tuhande euri tehtud saad…
    Aga tegelikult on mul ainult hea meel selle üle, et tuleb siiski natuke läbimõeldum üritus kui aiapidu, sest ideid on sul alati olnud ja mitte halbu. 🙂 Ootan huviga järge. 🙂

    • Avatar
      Vasta Britt 8. august 2014 at 11:32

      Ma lihtsalt mainin siinkohal igaks juhuks, et mul ei tule ka tuvisid ega keelpillikvartetti. Ma ei tea kuidas inimestele on jäänud mulje, et mul tuleb uhke lossipulm koos hobukaariku ja kõige muuga 😀

      • Avatar
        Vasta Kristi 8. august 2014 at 11:42

        Britt, tean-tean, et ei tule. 😀 Olen su pulmajutte jälginud. 🙂
        Võibolla väljendasin ennast segaselt…
        Lihtsalt, hetkel tundub, et Mallukas sööb oma sõnu ja hakkab ikka planeerima pulmapidu, kus omavahel sobivad lauakaunistused, tort, kutsed jne. 🙂
        Mitte et selles midagi halba oleks, et inimene oma arvamust muudab…

  • Avatar
    Vasta M 8. august 2014 at 11:29

    Hehh,
    Ja alles Mariann rääkis, et teda sellised asjad ei huvita ja pole üldse oluline milline miski on. Ja nüüd siis kui ettepanek tehtud, tegeleb Mallukas tõeliste pulmade planeerimisega.
    ma ise olin ka samasugune enne kui tehti abieluettepanek. Rääkisin kõigile, et ei mina pulmi ei taha ja see mõttetu ja meil niigi hea olla. Nii kui mees ettepaneku tegi hakkasin minagi unistama kleitidest ja ilusatest kutsetes jne.
    Minuarust valge kollasega on super kombinatsioon, aga hoolega peab jälgima, et liiga kollaseks ei läheks.
    Sinu pakutud värvi kombinatsioon on ka ilus, ära ainul halli kleiti osta – ei näe just kõige ilusam välja 😀

    Ilusat pulmade planeerimist

  • Avatar
    Vasta Karin 8. august 2014 at 11:27

    Väga ilus on kollane-hall! kumba värvi Sa juuksed selleks puhuks värvid?:D

  • Avatar
    Vasta Aili 8. august 2014 at 11:23

    Kui unistada võib, siis valge ja hõbedane. Olen alati unistanud talvel, lume sees abiellumist 😀

  • Avatar
    Vasta Mannu 8. august 2014 at 11:22

    Meil oli punane ja valge läbiv teema.
    Pulmi hakkasime planeeerima oktoober ja pulmad olid järgmise aasta juulis. Pulmaisa panime juba novembris kinni. 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 8. august 2014 at 11:20

    Meil olid värvideks türkiissinine, must ja hõbedane 🙂

  • Avatar
    Vasta Trints 8. august 2014 at 11:14

    Minu lemmik on lilla+ puhas valge. Või siis roheline + valge.

    Roosa , kollane ja punane on liiga…tavalised:)

  • Avatar
    Vasta Käts 8. august 2014 at 11:12

    Ma tahaks ka korralikke pulmi, kuid otsustasime, et teeme lihtsalt registreerimise, enne kui septembris teine laps sünnib. Abiellume siis nüüd 29.august ja peale seda teeme väikese istumise vanematega.
    Sellegipoolest ma ikka korraldan väheke asju, sest see on ikkagi MEIE päev 🙂
    Esmalt siis läheme fotostuudiosse pildistama, siis registreerima ja peale seda sööma.
    Värvideks valisin kollase ja valge. Mul on valge kleit ja ümber suure kõhu tuleb kollane lint lipsukesega. Mehel on valge ülikond ja kollane särk ning valge lips.
    Lilledeks on päevalilled ja lauakaunistuseks, kui väikeseid päevalilli ei saa, siis panen kollased gerberad.
    Oma nime saadan ära kollase heeliumi-õhupalliga.
    Söögikohas on ka valge-kollase teema. Lauanõud on valged ja linad ka ja lilled ja mahl kollased. Küünalde osas ma pole veel otsustanud kas valged või kollased. Praegu mõtlen, et võiks kollased olla, kuid võib-olla läheb liiga kollaseks asi ära ja panen ikka valged 🙂 Salvrätid samuti kollased või valged. Kui riidest salvakad, siis kindlasti valged.
    Pulmaalbumi soovi annan ka edasi, et ikka kollase ja valgega ning teemaks päevalill 🙂
    Kutseid me ei teinud, kuid muidu oleks need ka päevalilledega tulnud.
    Aga soov on nt 5 aasta pärast pidu ikka korraldada, siis saavad kõik need unistused teoks 🙂
    Ilmselt ma siis küll sama kleiti ei kanna, kuid mõtted ja soovid on juba paberil olemas ja nii mõnigi asi juba selge 🙂

    Edu planeerimisel!

  • Avatar
    Vasta Pille 8. august 2014 at 11:11

    Järgmise aasta mais??
    Värvide kohapealt ei oska ma midagi ütelda, aga seda küll, et kui sa hakkad mingeid broneeringuid alles maikuus tegema, siis võid enamustest kohtadest suu puhtaks pühkida. Tähtsamad asjad nagu pulmaisa, pulmavana, bänd, fotograaf, peopaik jne tuleb KINDLASTI minimaalselt pool aastat ette broneerida.
    Meie abiellusime juuni lõpus ja asju hakkasin ajama jaanuaris, paljudest kohtadest jäin siis paraku ilma juba…

  • Avatar
    Vasta Britt 8. august 2014 at 11:10

    See võiks sul küll selge olla, et palju külalisi mahutama peaks ja kas ööbimisvajadus on oluline. Lisaks kas tahad, et kogu trall oleks ühes ruumis või mitmes erinevas. Kui need paigas, siis peokoha otsing kordades kergem.

    No ja eelarve ka muidugi 🙂

    • Avatar
      Vasta Britt 8. august 2014 at 11:13

      Aa ja pulmavärvid on meil roosa&valge, kuigi see kedagi ei üllata naguni 😀

  • Avatar
    Vasta meow 8. august 2014 at 11:09

    Oeh, nii lahe. Kade olen 😀 selles suhtes, et ma ootan juba 5 aastat seda ettepanekut, aga no ei tule. Isegi kui olen sellele teadmata kordi vihjanud 😀 ei tea kas meestel on mingi hirm selle ees või on nad lihtsalt laisad ja naine peab ise initsiatiivi haarama. Aga nagu näha, on ka neid mehi, kes asja kätte võtavad 😉

  • Avatar
    Vasta Kristi 8. august 2014 at 11:08

    Lilla ja valgega kujutaks ma oma pulmi ette.

  • Avatar
    Vasta elge 8. august 2014 at 11:00

    Meil olid eesti rahvusriided ja kõik eesti teemaline 🙂 Muidugi kui ma vaid saaksin siis iga naine oma südames igatseb ikkagi neid printsessi pulmi!!! Aga….ega ma pulmadega oma elu lõpuni koos ei ole, ikka sellega kellega abiellud eks, ju ongi kõige õigem teha nii nagu süda tahab, sa ei abiellu oma sõbranna eest et teen nii oma asjad nagu sulle meeldib, SEE ON TEIE JA AINULT TEIE PÄEV! 🙂 tee nii nagu süda tahab, kui sa ikka ei taha neid inimesi neid värve -siis nii teegi!