Uncategorized

Kati Murutari “Lagerii”

31. detsember 2008

Nendele, kes ei tea on see näidendikogumik, mis  sisaldab kuut aastatel 1995–2005 kirjutatud näidendit. Viis neist on lavastamata, kuid kõik tellimuse peale kirjutatud. Ütleme nii, et positiivseid asju oli minu jaoks palju. Näiteks iga näidendi ees, oli kirjutatud väike lugu, kuidas just see konkteetne asi sündis või juhtus.

“Lembit Lembitu tänavas” oli vast kõige põnevam lugeda, sest pidavat see olema ju kirjutatud päris elu sündmuste põhjal? Muidugi oli ka huvitav “Mina, naine” kuigi jah, naistegelane seal on suhteliselt ülepingutatud: pidevalt purjus, taha aina iluoppidele minna ja mõtleb vaid meestest. Kuigi teener on tal päris naljakas.

Paratamatult hakkasin ma mõtlema neid lugedes, et kui selline näidend lavastataks, milline see välja näeks?

Ma ei suutnud ÜLDSE ette kujutada. Ma isegi ei teanud keda ma tahaksin mängida. Ei tea kas see on nüüd hea või halb? Sest lugesin , et see mina naine, sai etendusena suhteliselt hea kriitika osaliseks? Tahaks näha.

tn_eefv-79ddxt

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar