Rasedus SÖÖK

Rasedaisudest

8. juuli 2013

Katre kirjutab siin oma rasedusaegsetest isudest ja minul tuli ka kohe isu nendest kirjutada. Naljakal kolmbel vaatasin ma ta listi ja jumala paljud asjad kattusid. Ehk sellepärast, et kuna me Katrega palju jutu puhusime, siis tema ajas mulle oma isud peale ja mina kohe tahtsin ka. Või siis ehk ongi paljudel samasugused isud?

  • Absoluutselt kõik värske – õunad, pirnid, viinamarjad, banaanid – kõik need asjad, mida aina öeldi, et ei tohi palju süüa. Kuna mul alguses aga nii paha oli olla, siis ma pidin tegema valiku: kas ma söön värsket kraami, või ei söö üldse mitte midagi. Tundus parem idee MITTE nälga surra ja puuvilju vitsutada.
  • Absoluutselt kõik magus – Kui olid õndsad hetked, kus süda paha ei olnud, siis vitsutasin magusat. Eriti shokolaadi! Mitte, et see faas mul praeguseks mööda oleks läinud ja mitte, et see mul tegelikult terve elu olnud ei oleks 🙁
  • Kuivanud leib – See on mu imelik thing olnud terve elu. Ma ARMASTAN üldse leiba ja ma võin suvalt terve pätsi nahka pista. Parimas olekus on leib aga siis, kui ma olen ta ööseks kuskile vedelema jätnud ja siis hommikul on ta selline…poolkuiv. Mmm, tahaks praegugi kuivanud leiba 😀
  • Purgijoogid – Katre rääkis oma fantaisust ja peale seda hakkasin ka mina neid purgijooke ihaldama. Mitte isegi ainult Fantat, vaid iga kord miskit erinevat.
  • Mahlapulgad – Jälle pani Katre selle mõtte pähe ja siis ma ostsin neid täiega kokku. Üldse jäätis on teemasse läinud, kuigi ma pole kunagi olnud eriti suur jätsisõber. Aga nii hea on palavaga midagi külma ja jahutavat süüa.
  • Röstitud kõrvitsaseemned – Ma tahaks abielluda kõrvitsaseemnetega! Ma võin neid vabalt mitu pakki päevas nahka panna, sest nad on võrratud! Arvake, mida ma praegu teen. Jah, ma tõepoolest söön kõrvitsaseemneid.

Selliseid imelikke isusid mul vist ei olnud. St. korraga ma ei tahtnud küll süüa imelikke asju. Aga teinekord sõin küll heeringat ja kohe shokolaadi otsa. Aga see polnud imelik, see oli lihtsalt imehea!

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sigrid Roosimägi 12. juuli 2013 at 05:20

    Mul küll minged isusid ei ole, pigem on raske leida midagi, mida süüa tahaks. 😀
    Rasedate lemmik kuivatatud hein ja näkileib ajab mind lihtsalt oksele. Aga puuviljad ja piimatooted lähevad hästi peale. Neid tarbin nimelt palju, lapsele head. Ja kaalunumbritest on mul küll täiesti poogen, küll need kilod hiljem kaovad. Eks viimasel kuul vast vaatan veidi mida söön.. noh, et viinamarju just peoga suhu ei aja, viinamarjasuhkur pidi tõesti last suureks kasvatama. Aga pool arbuusi korraga nahka pista pole mingi probleem.

  • Avatar
    Vasta kats 10. juuli 2013 at 08:11

    minu arust mitte, et lapse sööb nendest puuviljadest suureks, vaid need sisaldavad lihtsalt nii palju vedelikku ja mingeid aineid, mis võivad liiga palju lootevett tekitada, aga kes teab. iga arst räägib ju ka erinevat juttu kohati 😀

  • Avatar
    Vasta Kellukas 10. juuli 2013 at 07:41

    Mul on sellest nimekirjast ka värske, magus ja jäätis. Kuna aga värsket olen ma kogu aeg söönud ka enne rasedust, siis see ei lähe isuna vast arvesse. Magus on küll meeldima hakanud. 🙂 Erinevalt ühest eelpool kommenteerijast, ütlen mina, et ei tee need puuviljad midagi beebile. Minu arst on öelnud mulle mitu korda, et sa ei saa enda beebit suureks süüa, kõik saab olema su oma pekk. Laps võtab selle, mis vaja ja palju vaja. Kui sul rasedusaegset diabeeti pole, siis anna aga tuld.
    Pealegi ajab mind tohutult närvi see Eesti inimeste täielik ajusulg kaaluteemal. Jeez, elus on muud ka peale igapäevase kaalunumbri. Sorry, ma ei taha nüüd kõiki ühe mütsi alla panna, normaalseid inimesi on ikka ka. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. juuli 2013 at 07:49

      mulle tundub ka naeruväärne hakata praegu muretsema selle üle, palju ma juurde võtan. YOLO – nagu noored ütlevad 😀

  • Avatar
    Vasta lipsuke 8. juuli 2013 at 16:34

    Mu sõbranna emme rääkis kunagi, et kui ta beebiootel oli siis sõi praekartuleid moosiga ja heeringat ka vist… Jälk 😀

  • Avatar
    Vasta kats 8. juuli 2013 at 12:18

    Nii kerge on kellelegi millegi isu peale ajada. Selle rasedusega on mul tihti väikese jonnaka lapse tunne. Poes käies ka mõnikord kiikad kellegi ostukorvi ja tekib niisugune nutune mõte pähe “aga ma tahan ka seda, mis tal seal on – nüüd ja kohe!” 😀

  • Avatar
    Vasta Krissumissu 8. juuli 2013 at 11:22

    Puuviljad pole pahad, aga lugesin just juhusetahtel Katre blogi ja kirjutasin sinna ka, et puuviljasuhkur kasvatab beebi vaid suureks, kui sööda tonnide viisi värsket. Muideks ma esimene 3 kuud sõin vaid viinamarju ja täietsa ok laps sündis. Ei soovitatud üle 1 banaani süüa (banaanides mingid ained sees, mida pole vaja nii palju) aga mida mina tegin ? Päevas läks kui mitte 2, siis 3 banaani. Vandusin kurja küll aga mis teed, kui jube imu oli. Mainin kohe ära, et eelneva 20ne aata jooksul olin söönud 3 banaani, kuna vihkasin banaane ;))) JA oi, kuidas ma arbuuse ja kartulikrõpse jumaldasin ! Üldse, soola isu oli, unistasin, et mul oleks selline soola kamakas nagu hobustel ja siis limpsiks seda. Rääkisin arstile ka, arst ütles, et pole hullu, siis tuleb süüa, sest organism teab mida vaja on !

  • Avatar
    Vasta tafkav 8. juuli 2013 at 10:58

    Hmm, mulle küll ämmaemand pole öelnud, et puuviljad pahad on. Kui meil kunagi alguses toitumisest juttu oli, siis rääkisin ausalt, et söön igapäevaselt frukte ja suvel söön ma pea põhitoidusena igat sugu värsket kraami ka mitterasedana. Kas ma peaks nüüd murelik olema, et valesid asju söön?

  • Avatar
    Vasta Andra 8. juuli 2013 at 10:21

    Uhhh. Kui ma enne mõtlesin selle teema peale, siis ei suutnud ma midagi välja mõelda. Nüüd aga sinu ja Katre isusid lugedes tulid ikka mõned asjad meelde.
    Näiteks see, et PIIM on maailma parim jook. Ja noh, pulgakommid. Mahlapulgad, puuviljad, pähklid. Ja hapukurk.
    Naljakas on see, et totaalselt on ära kadunud isu liha ja šokolaadi vastu.