Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari

Esimesed katsetused Hipsikuga

19. oktoober 2013

Kui me alguses Mari koju tõime, siis ta tundus nii imetilluke, et tundus, nagu mahuks ta ÜLENI nendesse Hipsiku XS suuruses mähkmetesse. Sellepärast kasutasingi kuni tänase päevani kõige väiksemaid Pamperseid. Neid samasid, mida haiglas ka anti. Eile aga ütles mulle üks lugeja, et tegelikult kui panna kaks mähkmesisu sisse, siis pole üldse hullu ja saab kasutada küll. Ütles ka seda, et kuigi jalaaugud on üsna suured, siis mööda naljalt laps ei pissi/kaka.

Noh. Vahetasin siis täna hommikul mähkmeid. Võtsin esiti need oranžid, kõik ühes mähkmed, aga panin ikka ühe sisu ka sisse. Oligi paras ja ei pidanudki teist sisse toppima. Ja jumal tänatud, sest mul ainult kaks mähkmesisu ongi :)) Ok, tegelikult ei ole hullu, sest mul on piisavalt imeilusaid marlilappe. Jah, need on roosad ja lillelised ja valgeid on ikka kah. Neid võib ka südamerahuga sinna sisse panna ja seda ma just teha kavatsengi.

Kui mähe mustaks saab, siis loputan mähkme ja mähkmesisu kraani all ja hõõrun kokku sapiseebiga. Mul on tõestiimehea sapiseep, mida saab Mahekaupadest. Esiteks on pudelit mugavam hoida, kui seebitükki. Teiseks on pudelil mõnus harjastega otsik, millega saab seda plekki ikka mehemoodi küürida.

20131019_152655 20131019_152703

Mari on muidugi rahul. Endal ka kohe süda rohkem rahul, sest kintsude juurde on tulnud kaks haudumisjälge, tundub, et hakkab isegi varsti katki minema 🙁 Kuigi ma panen kreemi peale, siis oleks ikka nagu hullemaks läinud. Eks ma siis proovin teda rohkem paljalt hoida ka ja nii, aga ta enamasti hoiab ikka jalgu niimoodi koos, et need kohad on ikka voltis. Vaene lapsuke. Talki ju ei soovitata kasutada? Valus tal igatahes ei paista olevat.

20131019_144717 20131019_145551

1396489_10151912160999911_1418599182_n

 

Loe ka neid postitusi!

59 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mariliis 24. oktoober 2013 at 14:19

    Haudumise vastu soovitan ka tavalist kartulitärklist – see ei ole keemia ja aitab ilusti. Tee sõrm tärklisega kokku ja määri õrnalt haudunud kohale. Kõik tärklis, mis sinna kinni ei hakka, pühi sõrmega õrnalt maha, muidu tekivad rullid… Ja kindlasti tee õhuvanne ning kui vähegi võimalik, pese teda puhta vee ja vajadusel lasteseebiga (nt Nurme seebi laste saialilleseep). Niisked salfakad ongi tihti see kurja juur (kui neid kasutad, siis soovitan Naty omasid). Ma usun, et Kardogi saab Mari pesemisega hakkama. Ega ta katki ei lähe 🙂
    Haudumine võib tulla ka sellest, kui lapsel palav on. Näiteks meie pojal läksid needsamad kintsuvoldi vahed momentaalselt hauduma, kui tal palav oli.

  • Avatar
    Vasta merka 22. oktoober 2013 at 22:01

    Ahjaaa, lisan veel juurde, et dermatiit oli üsna kole vaadata (õnneks polnud see atoopiline, see sügeleb ja on kroonilist laadi) ja perearst kirjutas kohe hormoonsalvi. Selle ma muidugi jätsin targu välja ostmata ja otsisn oma vana taimetarga üles ja tema aitaski. Nahks paranes jõudsasti. Ja kui hiljem peps nats punaseks tõmabas , siis kasutasin jälle ja paari päevaga läks korda kõik. Nüüd ongi kummutil õli alati valmis, et kui miski jama tuleb. Seega julgen südamest soovitada, kuna on täiega imehea abimees.

  • Avatar
    Vasta merka 22. oktoober 2013 at 21:52

    Mina kasutan igasugu nahaprobleemide puhul Kõrvitsaõli (konsumis saadval 500 ml purk, 100% kõrvitsaõli, maksab ligi 10 euri). On väga tõhus abimees nii mähkmelööve, kui ka dermatiidihakatiste puhul (plika põdes 5 nädalaselt seborroilist dermatiiti). Ma pole kordagi mingeid kreeme kasutanud. See on põletikuvastse toimega, aga samas täiesti looduslik. Ainuke neg asi sealjuures on see, et see on kollakas ja võib riideid määrida, aga ma usun, et see on ka blogipidaja jaoks pseudoprobleem, aga kui mitte, siis kasuta kehvemaid riideid sel ajal, kui lapse nahka ravid :). Mulle soovitas seda üks väga hea loodusravitseja.

  • Avatar
    Vasta Jänx 22. oktoober 2013 at 14:15

    Ohjummel, Mari on nagu modelli ajakirja vahelt välja hüpanud..:) No nii armas kohe, et jah..:)

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 21. oktoober 2013 at 21:43

    Väga äge blogi on ja väga nunnu Mari on teil!

    Mähkmetest nii palju, et mina ostan oma beebsile ka Libero mähkmeid. Pole ka haudumisest jälgegi. Ja määrin Weleda saialille tsingikreemiga. Tipatapas see nt odavam ka, kui enamuses apteekides. Aga Liberod mo meelest imavad väga hästi ja beebi pepu ilusti kuiv, kuigi mähe ise ajab juba praktiliselt üle. Soovitan neid ka proovida 🙂

    Kiiret paranemist Marile! 🙂

  • Avatar
    Vasta Haly 21. oktoober 2013 at 12:47

    Minu poisil oli ka u 3 kuuselt mähkmelööve vms.. Kasutasin sel ajal Pamperseid.. Mitte midagi ei aitanud.. Hoidsin vaid ilma mähkmeta ja kasutasin tärklist, see kõige parem.. Ja siis vahetasin Pampersi Libero vastu ja kõik sai korda ja enam pole kummalgi lapsel kunagi olnud.. Kasutasin plikal ka kohe Liberot ja Johnssonsi talki vms ning tärklist 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri-Leen 20. oktoober 2013 at 22:26

    Proovi Brittoni mähkmeid need selveris suht odava hinnaga kaa ja siiani pole meie tibul allergiat ega punetust põhjustanud seega julgen soovitada proovi kasvõi esialgu paari mähkmega nt võin sulle paar prooviks anda ,pole ju mõtet kohe tervet pakki osta, kui sobib saad alati soetada terve paki kus 50tk sees. Loodan, et saad sellest voldi punetusest jagu.Pikad paid ilusale Marile ja olge sama vaffad edasi:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2013 at 23:02

      Ostsin täna paki Natysid, eks ole näha, kas hakkab parem :))

  • Avatar
    Vasta Getu :P 20. oktoober 2013 at 12:17

    Mina soovitaks rohkem seda sudokreemi… Minul poisil see küll aitab väga hästi 🙂

  • Avatar
    Vasta B 20. oktoober 2013 at 10:44

    Mina soovitaks ühekordsetest mähkmetest Naty või Muumi omasid, Pampersitel selline keemialõhn juba juures.. Hinnaklass neil suht sama. hauduma mu lapsel pole midagi läinud kunagi, põnn 10-kuune. Ning au ja kiitus sulle, et Hipsikuid kasutad! Tahaks isegi aga ütlen ausalt- olen vana laiskvorst ja ei viitsi mässata 🙁

  • Avatar
    Vasta K 20. oktoober 2013 at 09:23

    Minu tirtsul läksid ka esimese nädala lõpuks jalgade voldivahed hauduma. Kuna veetsime esimese nädala haiglas, siis pidime beebi salvrätikuid ja ühekordseid mähkmeid kasutama. Kodus hakkasin päeval Hipsikuid kasutama, need on riidest ja lapse pepu saab hingata. Laisa inimesena panen ööseks ikkagi ühekordsed alla. Kuna riidest mähkmetega pepu ei haudu, siis pole ka mingeid kreeme tarvis olnud kasutada.
    Suure laiskuse tõttu pole ma lapse peput viitsinud kraani all pesta vaid kasutan tavalisi salvrätikuid (need 100 tükki karbis) ja seda veepihustit, millega triikimisel saab vett pihustada või lilledel lehti niisutada. Öösel eriti mugav, pihustad pepule vett ja pühid salvrätikuga ära. Kui vaja, siis mitu korda. Seni on lapse nahk väga ilus (ma korra päevas ikka loputan ta kergelt üle vannis, millele on lisatud teelusikatäis õli). Ainult jah, ühekordsetega tuleb vaadata, et kõik voldivahed ilusti kuivaks saaksid. Nagu keegi eelpool mainis, ma puhun ka enne ühekordsete mähkmete panekut kõik voldivahed ilusti kuivaks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2013 at 11:28

      Mina ka ööseks panin tavalise mähkme. Täna ostan need Naty mähkmed ka ära, need Pampersid ajavad juba ropsima. Ja voldivahesid puhun ka hoolega 😀

  • Avatar
    Vasta Eger 20. oktoober 2013 at 03:28

    Tsink küll kuivatab jube hästi (ja kõik need variatsioonid erinevatest kreemidest ja pulbritest), aga seesama kardolas aitab ka tegelikult täpselt samaväärselt. Igakell soovitan.

  • Avatar
    Vasta kasss 20. oktoober 2013 at 01:00

    haudumise puhul kasutan mina hoopis astelpajuõli. niipea, kui pepu hakkab punaseks minema, kohe õliga kokku ja nii mitu korda päevas. vist oli senini kõige hullemal korral kolm päeva õlitamist. tavaliselt on juba järgmine päev väga okei.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2013 at 11:31

      Pepu ei lähe punaseks, mõlemal kintsul ülemine voldike 🙁

  • Avatar
    Vasta Sirts 20. oktoober 2013 at 00:03

    Pole küll endal kogemust riidest mähkmetega, aga kui suurem kaka hakkab tulema soovitataks mähkmete sisse panna veel mähkmepaberit mida saab siis koos kangema kraamiga ära visata. Nt sellist http://looduspere.ee/lastetarbed/riidest-mahkmed/disana-mahkmepaber-100-lehte

  • Avatar
    Vasta Katu 19. oktoober 2013 at 23:15

    Rõõm lugeda, et riidemähkmeid kasutavaid emasid tuleb järjest juurde, kiitus sulle selle eest! Mina olen neid nüüdseks oma aastasel lapsel kasutanud alates tema 2. elukuust. Eks see natuke rohkem mässamist ja aega nõuab, aga ei midagi kontimurdvat. Ja nii keskkonna kui ka lapse heaolu silmas pidades on riidemähkmed ühekordsetest paremad.
    Ka minu pojal oli esimesel elukuul pepu päris hullus olukorras tükk aega, nahk oli täiesti katki ja lausa leemendas. Tegin iga päev mitu korda tunniseid õhuvanne ja proovisin kõiki tuntumaid pabermähkmeid, kuid lõpuks selgus hoopis, et kurja juureks olid Huggiese niisked salvakad, mida öösiti kasutasin, kui ei viitsinud peput pesta. Kahjuks oli selleks selguse hetkeks pepu olukord juba nii hull, et aitas ainult perearsti poolt kirjutatud Hydrocortisoni hormoonsalv, mis lahendas probleemi paari päevaga. Ega sa Maril pole mingeid niiskeid salvakaid kasutanud?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2013 at 23:59

      Olen kahjuks neid Pampersi omasid, lõhnavabad mingisugused. Täis keemia on see ikka, tean. Ma ise neid eriti ei kasutagi, aga tean, et kui Kardo mähkmeid vahetab, siis ta ei julge teda vist eriti üksi pesta ja siis kasutab 🙁

  • Avatar
    Vasta Gertu 19. oktoober 2013 at 21:40

    Ma ütlen ausalt, ma isegi ei mõlnud mitte korduv kasutatavate mähkmete peale. Mul on kodus kolm kassi, jooksen siin niigi nende sitaga ringi ja siis hakka veel lapse omaga ka jaurama, no thanks 😀 Respekt nende emmede ees, kellel leidub aega ja tahtmist neid mähkmeid pesta 🙂

  • Avatar
    Vasta M, 19. oktoober 2013 at 21:34

    Maril on sinu jalad pärinud 🙂 Siuksed spagetid 🙂

  • Avatar
    Vasta Ymarik 19. oktoober 2013 at 21:11

    Kui temperatuur kodus vähegi lubab, siis soovitaksin Marile teha õhuvanne ka. Nii saab nahk kõige paremini haudumisest puhata.
    Meie kasutame Sudocremi, aga nagu siin teisedki maininud, see kõigil ei aita. Muidugi oluline on ka, et seda mitte paksult peale panna (http://www.sudocrem.co.uk/antiseptic-healing-cream/how-to-use) ja nahk peab all kindlasti kuiv olema.
    Sudocrem aitab muide väga hästi ka igasuguste kriimustuste peal, nt kui kass on kriimustanud-küünistanud. Ja kui on selline nohu, et koguaeg tilgub ja nina alt läheb väga valusaks, siis sinna ka on hea Sudocremi peale panna, sest ta on ju barjäärkreem niiskuse vastu ja samas tsingi abil parandab nahka kiiremini. Ma ise kasutan seda ka näiteks õhukese kihina kaenla all pärast raseerimist 😛
    Mähkmetega võib ka nii teha, et kui ühekordseid kasutada, siis vaheldumisi kasutada erinevaid. Kohati isegi oli meil neli erineva margi mähet kasutusel. Pamperseid pole me küll kunagi kasutanud, seega nende kohta ei oska midagi öelda. Ja mähkmelööbega pole meil eriti probleeme olnud, ainult mõned korrad, kui see on selgelt tulnud reaktsioonist mingi toidu vastu või siis olen ma ise tähelepanematu olnud ja kakane mähe liiga pikalt jalas on olnud 🙁
    Ise olen harjunud alati mähkmevahetusel pärast rätiga kuivatamist lapse pepu kuivaks puhuma (lihtsalt puhun õrnalt peale), sest rätt ei tarvitse päris kuivaks nahka teha. Mehe venna peres kasutatakse sellel samal otstarbel fööni 😀 Muidugi mitte kuuma õhuga ja mitte liiga lähedalt, aga neil paistab see süsteem igatahes töötavat.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. oktoober 2013 at 00:13

      Ma tõesti panin seda kreemi valesti. Panin ikka paksu kihi ja lootsin, et nõnda aitab paremini 🙁

  • Avatar
    Vasta Anu 19. oktoober 2013 at 21:11

    Ühekordsetest kiidan Naty mähkmeid (naty.com), mida müüakse Prismadest, esiteks on nad kloori ja lõhnavabad, 100% biolagunevad ja lisaks ka odavamad kõvasti kui nt Pampersid või isegi teised ökomähkmed. Olen neid kasutanud lisaks riidest mähkmetele – õues ja külas – üle aasta ja olen väga, väga rahul!

    • Avatar
      Vasta marget_avon 19. oktoober 2013 at 21:41

      Tere. Õnne kõigepealt Marile ja emmele-issile. Mina ka soovitan Naty mähkmeid, mida kasutame öösel ja linnas käies. Ei ole mähkmetest tekkivat haudumist ja väga hea hinnaga. Muidu meil Bambino Mio mitmekordsed (pestavad) mähkmed.

  • Avatar
    Vasta Andrea 19. oktoober 2013 at 21:07

    Ei noh, ikka Sa pead vaidlema ja sõnas peale jääma ja ka oma eksikombel tehtud viga ei saa tunnistada:)

    Minu wc on puhas ja see ei ole probleem. Tegelikult on see Sinu asi, kas Sa loputad Mari mähkmeid oma wc potis või kuskil mujal. Mina Sinu koju ei tüki.

    Kuid mina ei loputaks ei mitte ühegi lapse mähkmeid mitte üheski wc potis.

    Oluline on, et Maril hästi on:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2013 at 21:13

      Mis viga ma siis tunnistama pean, aru ma ei saa. Ma räägin, et mina ka ei ole ju seda teinud veel. Lihtsalt sellise soovituse olen saanud, et nõnda on neid kerge puhastada. Siis, kui ta ei kaka mitte kollast piimakakat, vaid konkreetset SITTA, kallid sõbrad.

  • Avatar
    Vasta Andrea 19. oktoober 2013 at 20:13

    No ega isegi ju ei tahaks wc potis loputatud asja pärast kasutada, nuh ja seda eriti sellise väikese nummiku puhul:)

    Haudumise puhuks on kindlasti head, pesemine, kuivatamine ja õhutamine, pluss salvid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2013 at 20:47

      Ma ei tea, milline WC sul on, aga mul ta on ikka puhas 😀 ja pesumasinasse läheks nagunii

  • Avatar
    Vasta Ülle 19. oktoober 2013 at 20:03

    mina kasutasin Weleda tsinksalvi, see aitas ikka väga hästi haudumise vastu, panin kohe paksult seda ja õige pea võttis punetuse tagasi…

  • Avatar
    Vasta Andrea 19. oktoober 2013 at 19:32

    Tsinksalv on hea. Kuid kindlasti pese hauduma läinud koht korralikult puhtaks ning kuivata väga-väga korralikult ära enne kui salvi paned. Kui nahk jääb niiskeks, siis ei pruugi ükski salv aidata.

    Ma saan aru, et, wc potis Sa ju täiskakatud mähet ometi ei loputa nagu Sa delfi beebibolgis kunagi lubasid:)

    Edu Sulle ja paid lapsele:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2013 at 20:05

      Mul hetkel pole vaja seda WCs loputada, sest ta kaka on ju nii.. piim lihtsalt 😀

  • Avatar
    Vasta Külli 19. oktoober 2013 at 18:40

    Meil läks asi nii hulluks, et saime lausa mingi spets allergiakreemi, retseptiga. Ükski käsimüügivahend ei toiminud. Õnneks oli titt vanem, nii 5-6kuune. Talle ei sobinud ei Liberod, Pampersid ega Huggiesed (see hull allergia tuli Huggiese ujumismähkmest). Edasi kasutasime ühekordsetest Moltexeid, Muumisid ja Prismas müüdavaid Naty’sid. Need viimased on ökokatest kõige odavamad, aga täiesti hea kvaliteediga. Aga müüakse vist ainult Prismas, kusagil mujal pole näinud.

  • Avatar
    Vasta Kätu 19. oktoober 2013 at 18:35

    Mina sudocremi ainult kasutangi igapäevaselt, väga hästi toimib. Kuid kui on juhtunud, et hambad tulevad ja see kõhu lapsel korrastära löönud, sis olen kasutanud üht retseptikreemi, kuna ma hetkel kodus pole, siis võin hiljem nime kirjutada, kui on soovi.Igatahes, see on nagu imeravim. Paar mäsuvahetust ja kreemitust ja kohe näed, et punetus kaob. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaili 19. oktoober 2013 at 18:32

    Meil aitas kõige paremini Bebantheni roosa triibuga salv. Sudokreem ei mõjunud üldse. Samuti olen poisile talki pannud ja midagi ei ole juhtunud, tegi haudunud koha vaid paremaks. Haudunud kohti võid veel puhastada kummeliga. Mina tegin isegi kummelivanni.
    Mähkmete kohta on raske nõu anda, sest lapsed on erinevad ja kõigile ei saagi sobida üks sort. Meile sobivad väga hästi Pampersi Premium Care mähkmed.

  • Avatar
    Vasta berit1984 19. oktoober 2013 at 18:15

    Kõigi kolme lapsega alati tärklist kasutanud kui miskit olnud.Ema mul rääkind kuidas minu ajalgi tema seda kasutas 🙂 Aga Pampersi kohta halba õelda pole.meie oleme rahul.

  • Avatar
    Vasta k2tu 19. oktoober 2013 at 17:47

    Mallu soovitan tsinksalvi, seda spreina ka olemas. Ise ostsin ka paar päeva tagasi ja meie kutil aitas…

  • Avatar
    Vasta Laura 19. oktoober 2013 at 17:29

    Oota kuni kaelevoldid hauduma lähevad, või parem ära oota. Kui pisike on selline paksu nagu mul siis on see ikka tõeline battle..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2013 at 18:31

      Minu oma on nii peenikene, aga need jalad on ikka ülevalt väikse voldi sisse löönud 🙁

      • Avatar
        Vasta L 20. oktoober 2013 at 12:23

        Ma just vaatasin et tal samasugused peenikesed pikad jalad, mis Sul. Kardole ka meeldivad 😀

  • Avatar
    Vasta jaanika 19. oktoober 2013 at 17:20

    Soovitan pepule sudokreemi..see spets pepu kreem ,kui punetus vaevab ..haudumise jne vastu.

  • Avatar
    Vasta Eneli Petermann 19. oktoober 2013 at 17:17

    Mina soovitan ka nn kergematel puhkudel Sudocremi aga kui on juba selline mähkmelööve siis aitab selline ravimtaim nagu kolmisruse mis on apteegis käsimüügis. Mu vanemal 13 aastasel tütrel tekkis suvel hull mähkmelööve Muumini mähkmetest.Kolmisruse tõmmises leotamine ning selle tõmmisega puhastamine aitas max 3 päevaga.Nii kadus ka mu nooremal 2,5 aastasel poole päevaga mähkmepiirkonnast punnid.Proovi järgi 🙂

    • Avatar
      Vasta Oima 20. oktoober 2013 at 00:12

      Ma ei tahaks küll kedagi solvata, aga uudishimu on piinav… Kas ma saan õigesti aru, et teie 13-aastane tütar kannab Muumini mähkmeid?

  • Avatar
    Vasta ylle 19. oktoober 2013 at 17:08

    tupsuta punast kohta tavalise kartulitärklisega, ( vatitupsule võtad veidi tärklist) aitab kõige paremini ja ei mingit keemiat

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. oktoober 2013 at 16:54

    Muumi mähkmed on odavaimad öko mähkmed. Või äärmisel juhul libero. pampers on pehmeltöeldes pask.

    • Avatar
      Vasta Sigrid Roosimägi 20. oktoober 2013 at 00:11

      Libero mähkmed tekitasid mu pojale jubeda mähkmelööbe, kuigi ma vahetasin mähkmeid enne igat söögikorda. Praegu kasutame pamperseid ja laps võib öö rahulikult mööda saata ühe mähkmega, ilma et pepu hauduma läheks. Pampers võib olla keemia aga hoiab lapse pepu vähemalt kuivana.

  • Avatar
    Vasta Tiina 19. oktoober 2013 at 16:40

    Sudocrem on parim. Olen seda igal pool kasutanud. Kui titad ilastama hakkavad ja suu alla punane võre tekib, siis natukese ajaga on see kadunud. Pepul mõjub ka väga kiiresti.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. oktoober 2013 at 16:50

      Sudocrem mul ongi, aga ei paista töötavat. Hakkasin seda juba siis panema, kui natuke katki oli, aga ikka läheb koledamaks.

      • Avatar
        Vasta Merily 19. oktoober 2013 at 17:13

        Meie lapsel tegi nt Sudocrem asja palju hullemaks.

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. oktoober 2013 at 16:37

    Haudumise vastu on hea Bepanthen, Sudocrem või kõige parem Tsinksalv, tärklisest ma pole midagi kuulnud, seega ei kommenteeri sellel teemal. 😀

  • Avatar
    Vasta Riine 19. oktoober 2013 at 16:33

    kõige parem asi haudumise vastu on sudocrem 🙂 apteegis täitsa saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli Soomann. 19. oktoober 2013 at 16:24

    Meil aitas punase pepu vastu roosa Bebanthen salv. Just Roosa kriipsuga, oranž tegi hullemaks ja sinist ei hakanud proovimagi.
    Keegi ütles mulle, et see võib tulla ka siis kui liiga tihti mähet vahetatakse.

    Aga Mari on nii armas 🙂

  • Avatar
    Vasta kristina. 19. oktoober 2013 at 16:21

    Pidin just kirjutama et nooo niiii armas väike nupsu on 🙂 Aga Reet jõudis sõnadega ette 🙂 Super vanemad olete oma väiksele Marile 🙂

  • Avatar
    Vasta Age 19. oktoober 2013 at 16:17

    Pampers on saatanast, mu kõigil kolmel lapsel võttis see naha maha.
    Kui ühekordseid vahest tahad kasutada, osta beezis pakis Huggies mähkmed.

  • Avatar
    Vasta Kadri-Leen 19. oktoober 2013 at 16:16

    Proovi Tsinksalvi panna neisse haudunud kohtadesse peaks toimima.see on apteegis käsimüügis.

  • Avatar
    Vasta t 19. oktoober 2013 at 16:16

    Just, kartulitärklis aitab kõige paremini.

  • Avatar
    Vasta M 19. oktoober 2013 at 16:13

    Tärklis on imevahend, proovi seda, meil aitas alati ja seda võid kohe hulgim panna 🙂

  • Avatar
    Vasta Reet 19. oktoober 2013 at 16:12

    Ta on sul ikka üliarmas!