Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari

boring myself back to death

28. oktoober 2013

Tahaks blogida nagu enne. Noh, asjadest, mis ei ole seotud raseduse või titega või mähkmete või piima või oksega. Aga see on paraku võimatu, sest ma ei puutu enam muude asjadega kokku 😀 Nii et kui ma mõtlen, et millest blogida praegu on variandid:

*Sellest, kuidas me täna arstil käisime.

*Mis on apteekidest saadava pakikese sees.

*Kuidas Andra meid külastas.

68bbdca83fdc11e3860a22000a1fa51d_8-4700657

Arstil muuseas selgus, et Mari on TÄIEGA juurde võtnud ja saab süüa mühinal. Arst soovitas mul isegi piimadoonoriks minna, sest ilmselgelt voolab seda minust välja nagu kraanist. Nagu ma juba piisavaltki Mari lüpsilehm ei oleks. Ma isegi muidu läheks, aga ITKH on nii kaugel mu kodust ja ma ei suuda uksestki välja minna.

Arstile MINNES avastasin ma, et ma EI SAA VÄLJA. Vanker on kolmandal korrusel. Et sellega välja saada oleksin ma pidanud lapse toas riietuma, ta oleks ärganud ja nutma hakanud.

Jätnud nutva lapse siia vedelema ja minema kolmandale, haakima seal vankrikookoni raami küljest lahti ja viima raami alla.

Siis tulema viiendale, võtma röökiva lapse, viima ta kolmandale, panema kookonisse ja viima kookoniga alla.

Seejärel üritama selle kookoni koos lapsega raami otsa saada. Ma ei saanud seda üksinda sinna tühjaltki külge 😀 Ühesõnaga tundus see võimatu missioon ja ma helistasin kasuisale ja halasin, et ma ei saa lapsega arstile minna. Hea inimene tuli mulle appi ja viis meid autoga ära 😀

Ja pärast arsti tõin ma ikka selle apteegipaki ära (sain sealt d-vitamiini, mille me JUST ostsime ka) ja siis tuli Andra külla, kes kostitas mind pomelote ja alksivaba shampaga. Jumal, kui rase ta oli. Ma ei mäletanudki, et inimesed nii rasedad olla saavad.

Ja nüüd ma võiks koristada või süüa teha või…midagi teha. Aga ei. Ma istun ja blogin ja joon coca-colat. Mis ma ikka rabelen, varsti tuleb Kardo ja võib ise süüa teha ja koristada 😀

Kallid lugejad, kes ei huvitu titendusest (kui mul veel on mõni säärane alles üldse), MILLEST ma kirjutada võiks? Ma muidugi tahaks kirjutada jälle Kristiina ilublogist, aga ma ei saa inimesele niimoodi hinge sittuda, sest see pole vist tema süü, et ta nõnda loll on 🙁 Niiet muid pakkumisi? Sest see pole minu süü ka, et ma nii igav olen.

tumblr_mgs71cdd6f1qhxx8bo1_500-8390964

 

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merilin 30. oktoober 2013 at 15:52

    Võiksid ehk kirjutada oma elust peale keskkooli. Kas käisid ülikoolis, kuskilt lugesin ,et Austraalias olid, võib-olla eksin ja kui on juba olemas sellised blogid siis jah, pole vaja. 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 29. oktoober 2013 at 19:57

    Mulle küll meeldib lugeda sinu blogi kõiki teemasi. Aga kunagi kui soovimiseks läheb siis huvitab mind väga vaktsineerimise teema. Kuskilt varasemast jäi silma et sa ei kavatse Marit vaktsineerida. Mina tegin ka juba ammu selleotsuse. Perearst andis ilusasti planketi , täitsin avalduse ja kõik ok. Aga kui nüüd neuroloogi juures käisime siis sealt sain küll sõimu et minu laps elab teiste laste arvet jne. Ma isegi ei viitsinud vaielda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. oktoober 2013 at 20:01

      Ma olen ka seda juttu kuulnud ja vastan alati, et no elagu siis pealegi, ega mul kahju pole 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 29. oktoober 2013 at 19:00

    Võiksid kirjutada sellest (kui sul on kunagi sellest asja olnud), kuidas oled händlinud situatsioone, kus su hea sõbranna peika on full mölakas ja käitub su sõbrannaga halvasti, aga sõbranna millegi pärast on armastusest pimestatud ja sinu märkused, et vb ei ole okei, kui su peika su elu kellaajaliselt kontrollib, jäävad tähelepanuta.

  • Avatar
    Vasta Epp 29. oktoober 2013 at 15:47

    mina ei tea üldse mis see Kristiina ilublogi on, niiet sooviks linki 😛

  • Avatar
    Vasta Eliisa 29. oktoober 2013 at 01:40

    Ei tea kas mul jai vahele see aga sa pidid kirjutama sellest raseduse fotoshuudist..aga siis trussikutydruk segas vahele!

  • Avatar
    Vasta ella 29. oktoober 2013 at 00:06

    Ok, juba nägin seda parooli värki 🙂

  • Avatar
    Vasta ella 28. oktoober 2013 at 23:40

    Avastasin selle blogi siis, kui oli aktiivne see Hitlerite teema 🙂 Ja olen sellest ajast saati jäänud seda lugema. Väga hea lugemine, kiidan! Mul on 3 last, väiksem on 1a ja 4k, kuid ikka on nii põnev neid beebijutte lugeda. Ise enam ei mäleta seda aega, see läheb väga ruttu meelest. Aga tekkis üks küsimus. Kas parooliga jutte saavad ainult valitud lugeda? 😉 Tahaks kaa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kea 28. oktoober 2013 at 21:08

    Jah, mis kus Kristiina ilublogi ?
    Aga mu arust on küll nii toreda need jutud Marist.
    Mul ka last pole, aga elan teile kaasa nagu vanadele sõpradele 🙂

  • Avatar
    Vasta Ruth Maria 28. oktoober 2013 at 20:56

    Oota, kas mulle ainult tundus või reetis seesamune Andra siin just meile, et beebiblogile võib lisaks hakata ka pulmablogi ootama?! Mul oma härra keelustas pulmadest blogimise ära.. või noh, vähemalt detailselt ei tohi, liiga privaatne olevat. 😀 Ma ilmselt salaja ikka natuke hakkan kirjutama, kui aktiivsemaks korraldamiseks läheb.

    • Avatar
      Vasta Andra 28. oktoober 2013 at 21:00

      Ei reetnud ma miskit, sulle ainult tundub! Kirjutasin lihtsalt nii, sest see teema oli täna päevakorras 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu Saareli 28. oktoober 2013 at 20:32

    Mina s6in ka esimesed kuu aega k6ike mida hing ihaldas ja j6in cocat. Raseduse aeg ajas coca mind oksele…Minu preili oli just ühe kuuseks saanud kui ta järsku täiest k6rist röökima hakkas keset ööd, m6lemad mehega ehmatasime jumala ära. L6puks tuli välja, et gaasid. Natukeseks ajaks jätsin gaase tekitavad asjad ära ja laps oli jälle roosa ja r66mus. Alla kuu vanustel ei teki tavaliselt veel kaase. Mallukas söö ja joo neid nii kaua kui saad 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 28. oktoober 2013 at 20:04

    Mul lapsi pole, aga lapsejutud meeldivad. 🙂

  • Avatar
    Vasta kkkohuke 28. oktoober 2013 at 19:30

    Mina loen küll hea meelega väiksest Marist ja sellest kuidas teil läheb, eks see kõik ootab mind märtsis ees ja saan natukene aimu mis täpselt. 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 28. oktoober 2013 at 19:28

    Mulle sobivad Mari jutud ka 🙂 Liiga lahe blogi on sul 🙂

  • Avatar
    Vasta B 28. oktoober 2013 at 19:26

    Kirjuta ikka Kristiina ilublogist jah! 😉

  • Avatar
    Vasta elex86 28. oktoober 2013 at 19:22

    Kas gaasilised joogid gaasivalusid pole Marile tekitama hakanud? Ma ei võinud mitte mingit gaasilist jooki juua.. Ja no, neid asju oli lihtsalt niiiiiiii palju, mida ma süüa/juua ei tohtinud.

    Ja just praegu tuli telekast reklaam, et täna on tippmodellid ja sealne stiilimuutus. Niiet, mõne tunni pärast saad juba sel teemal blogida 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2013 at 19:31

      Ma söön ja joon absoluutselt kõike, Maril ei ole häda midagi. Sööb ja magab 😀

  • Avatar
    Vasta Triin L 28. oktoober 2013 at 19:17

    Kas coca Marile gaase ei tekita? Ma raseduse ajal kaanisin limpsi nii palju, et imetamise perioodiks isu täis saaks 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2013 at 19:30

      Maril pole gaase. Või no on, aga ta laseb need rahulikult välja 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 28. oktoober 2013 at 19:11

    Mulle meeldib suhetest lugeda.

    Nt mida arvad nendest, kes tänava peal teineteisel süles on ja muud pornot teevad ja kas oled ise selline inimene, kes seda teeks? Kas sul on ükskõik või vihkad? Või meeldib?

    Okei, nüüd ma laon lihtsalt veel mingeid märksõnasid: tülitsemine, hingesugulus, eksid, millised mehed sulle meeldivad, monogaamia, lollid suhteprobleemid, ämmad-äiad jne.

    Võid individuaalselt ka kirjutada, kui kedagi teist ei koti.

  • Avatar
    Vasta Leen 28. oktoober 2013 at 19:08

    Ma ei tea, mul last ei ole ja ei kavatse saada ka veel niipea, aga blogi käin ikkagi lugemas ja elan teie tegemistele rõõmuga kaasa. Ma arvan, et kirjuta ikka nii, nagu ise tunned. Sinu blogi, sinu mured ja rõõmud:)

  • Avatar
    Vasta ;) 28. oktoober 2013 at 19:06

    kirjuta ikka sellest kristiina ilublogist :D:D:D:D

  • Avatar
    Vasta L 28. oktoober 2013 at 19:06

    Oot oot,mis selle kristiina ilublogiga on ??:D kus seda näha saab ?:D

  • Avatar
    Vasta Andra 28. oktoober 2013 at 19:02

    Jaa, nüüd saad pulmadest ja abiellumisest kirjutada 😉

  • Avatar
    Vasta Leila J 28. oktoober 2013 at 18:48

    Austraalia jutt jäi sul tõesti pooleli. Kirjuta sellest edasi 🙂

  • Avatar
    Vasta nell 28. oktoober 2013 at 18:45

    Kas Sul mitte Aussi memuaaride kirjutamine pooleli ei j22nud?

  • Avatar
    Vasta A.P 28. oktoober 2013 at 18:34

    Kuna sa olid kuni raseduspuhkuseni tööl, siis kirjuta näiteks sellest rahalisest poolest, et mis rahasid mis ajani maksti ning milla emapalka hakatakse maksma. Mulle kui mitte-rasedale on see süsteem ka korduva uurimise peale jäänud ikkagi segaseks, et kuidas see finantsiline poole toimib (mis olgem ausad, on väga oluline, eriti kui tahta planeerida oma materjaalset külge lisaks lapsele).

  • Avatar
    Vasta keity 28. oktoober 2013 at 18:32

    Kirjuta enda Austraalia elust.

  • Avatar
    Vasta meow 28. oktoober 2013 at 18:26

    Kahjuks pean ka tõdema, et satun su blogi lugema üha harvem, sest titte mul pole ja seega need teemad ei huvita. 🙁

  • Avatar
    Vasta Ellin 28. oktoober 2013 at 18:25

    Muide, piimadoonoriks minemisele mõtlesin ka mina viimase lapse beebiajal ja kui olin ka alguses hirmutatud, et kuidas ma hakkan seal ITK-s käima ja lüpsma, siis üks tuttav, kes oli juba doonor, selgitas mulle, kuidas süsteem tegelikult käib. Tegelikkuses pidavat saama sealt haiglast kaasa rinnapumba, hunniku rinnapiima säilitamise kotikesi ja kaasaskantava külmakirstu, millega siis teatud aja tagant (kui õigesti mäletan oli see periood ikka 3-4 nädalat) vahepeal kogutud piim haiglasse toimetada tuli. Lüpsta ja piima koguda võis siis ca iga päev ja see lihtsalt nõuetekohaselt sügavkülmutada, aga kohal käima nii tihti ei pidanud. Kuna leidsin, et kolme väikese lapse kõrvalt ma siiski ei leia päevas piisavalt palju vabu hetki, et ennast lüpsta, siis tol hetkel loobusin ideest, aga mõtisklen sellele järgmise lapse sünni järel kevadel. Seega mul endal kogemus puudub, nii et ma ei tea, kuidas seal praegu süsteem võiks toimida, aga kui huvi on, siis uurida tasub ikka. Mulle endale vähemalt meeldib see mõte, et kui mõni laps sünnib enneaegselt ja tema emal piima alguses ei ole, siis ta ei saa mitte kunstlikke asendajaid, vaid naturaalset rinnapiima. Tänuväärne algatus see rinnapiimapank.

  • Avatar
    Vasta Kadri 28. oktoober 2013 at 18:18

    Kirjuta enda maailmavaadetest. Võta mingi teema.. ja kuidas sina sellesse suhtud. Meik, loomad, mets, vaibad.. whatever siis. 🙂