Uncategorized

tere tulemast kehaparakas

30. oktoober 2013

Ema käis korraks külas. Puhusime niisama juttu, kui ema äkki küsis, et noh, kas ma hakkan kuskil trennis ka käima või mis plaanid on. Ütlesin, et ei tea, pole mõelnud ja tuli juba uus teema. Mõni aeg hiljem uuris ema, et kas mul mingit bandaaži vms ei ole. Mainisin, et on, aga seda on nii ebamugav kanda, sest see krõbiseb.

Jälle uus teema.

“Aga…kas sa mingeid kõhulihaste harjutusi kodus pole teinud…?”

-“Kas sa viitad sellele, et ma olen paks?”.

“No vaata, mis suur kõht sul ees on…”.

Ja tere tulemast kehaparakas. Mismõttes mul NII SUUR KÕHT ees on? Mulle tundub, et ta suht selline ehk nagu enne? Ega ta enne ka just maailma kõige lamedam polnud. Ja võrreldes EELNEVAGA, millega ma siin pool aastat ringi patseerisin, on see ju MEGA VÄIKE!

Ja mis mõttes Kardo mulle öelnud pole, et mul suur, rõve, tülgastav kõht on?! Kohe kui ta koju tuleb, siis saab ta sellist pragamist, mille sarnast tema kõrv enne kuulnud pole. Laseb mul paksuna ringi uitada ja ei ütle mulle. Kuidas ta julgeb?!

Ja nüüd probleemilahendusteni. Mis trennidesse ma saaksin lapsega minna? Kas mul on eratreenerit vaja, et taastada enda inimkuju? Kas keegi tahaks mul kodus minuga koos trenni teha lamedate youtube’i videode saatel? Ehk keegi teine, kes on ka just lapse saanud ja kardab teda voltide vahele ära kaotada, kui lapse kõhule paneb?

I can’t do it alone! I CAN’T!

Palju maksavad eratreenerid :D?

tumblr_mi0gqoryxo1r5exoao1_500-2996462

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kats 1. november 2013 at 23:30

    Ütlen ausalt et olen nii laisk inimene et mina küll ei ole viitsinud trenni teha. Päris ausalt. Ja tegelt on see kõht ise kuidagi tagasi tõmmanud mul suht kiiresti. Nüüd kui oli kolmas sünnitus siis võttis tagasi minek veidi kauem aega aga mitte rohkem kui 5 nädalat. Siis olin samas kaalus tagasi. Ja nüüd kui pisike preili saab kohe kohe 8 kuusesk on minu jaoks palju suurem probleem see et ma kaalun veel vähem kui enne rasedaks jäämist 🙁 Ja see ei ole ka just meeldiv tunne. Tunnen ennast nagu anorektik või liikuv riidepuu 🙁 Nii et ära põe selle kõhu pärast 🙂

  • Avatar
    Vasta merka 31. oktoober 2013 at 22:10

    Ma ei usu lihtsalt, et mulle nii arukana tundunud bloggija on nüüd nagu nats poolearuline. Võta seda naljana ja ära solvu, aga WTF mis probleem. No ausalt karp kukkus lahti :D. Ma

  • Avatar
    Vasta Aile Alveus-Krautmann 31. oktoober 2013 at 17:48

    Saatsin ka kirja FBs.

  • Avatar
    Vasta Kerli 31. oktoober 2013 at 12:45

    Alguses ei tohigi miskit trenni teha, lapsega õue jalutama ja ongi kõik! Kõht kaob imeväel, kui sellele tähelepanu ei pööra ja lihtsalt elad aktiivset elu koos lapsega.

  • Avatar
    Vasta Kadi 31. oktoober 2013 at 12:39

    Kõige parem trenn koos lapsega on igapäevane käruring 🙂 no ikka paaritunnine. Lapsele ka kasulik värskes õhus magamine 🙂

  • Avatar
    Vasta stixx 31. oktoober 2013 at 12:10

    Ma pole veel lapsega maha saanud, aga kohe-kohe peaksin saama. Ja juba praegu on ümberringi kõik targad oma trenni ja muude nippidega. Ei viitsi ennast hetkel närvi ajada nende jutu peale, tahan kõigepealt näha, mis must peale sünnitust järgi jääb ja esimese paari kuu jooksul ei kavatse küll mingit trenni teha. Ja kui ma juba ükskord sellise kangelasteoga nagu sünnitamine hakkama olen saanud, siis katsugu keegi mulle mingil kaalu teemal targutama tulla, ma olen kangelane ja saavad kõik, kes kobiseda julgevad.

  • Avatar
    Vasta Juhuslik 31. oktoober 2013 at 09:35

    Kui ma paar päeva pärast sünnitust ennast perepalatis peeglist vaatasin, siis mõtlesin, et kas ma tulin nüüd sünnitama või ma juba sünnitasin – kõhu järgi küll aru ei saanud:) Praegu on sünnitusest möödas viis nädalat ja kõhukest praktiliselt polegi.
    Emakas tõmbub tagasi 6 nädalat, just sellepärast peabki selle aja möödudes uuesti oma günekoloogile ennast näitama minema, et kontrollida, kas kõik on ikka korras. Kui tavaliselt on emakas väike, rusikasuurune organ häbemeluu taga, siis raseduse ajal peab ta mahutama nii lapse, lootevee kui ka platsenta. Lisaks venib eest ära ka kõhulihas. See toimub 9 raseduskuu jooksul. Selliste suurte muutuste tagasitõmbumine võtab natuke aega, enne 8 nädalat ei tasu küll trenni teha – võid lihtsalt midagi tuksi keerata. Üldfüüsise jaoks võiksid lihtsalt lapsega jalutamas käia. Sobiva trenni kohta küsi oma arstilt, kui kontrolli lähed – tema teab raseduse ja sünnitusjärgse olukorra kohta kõige paremini ka seda, et milline trenn on kõige parem ja ohutum.
    Aga imetaval emal on sünnitusjärgsed lisakilod normaalsed – organism hoiab igaks juhuks natuke tagavarasid. Mina oma seitsme lisakilo pärast ei muretse, kui on õige aeg, siis kaovad ise ära.

  • Avatar
    Vasta Maarja 31. oktoober 2013 at 01:19

    what’s wrong with ur mum !?

  • Avatar
    Vasta maijamarja 31. oktoober 2013 at 00:57

    Parim trenn mida tegema võiksid hakata – laps kärusse ja esialgu 30.min jalutama. Hiljem võiks juba pikemaid ringe teha 🙂 Hiljem võid ka koos Mariga ujumas hakata käima, aga oota veel natunatuke 😀

  • Avatar
    Vasta Ninnu 31. oktoober 2013 at 00:45

    keegi võiks mind ka vägisiiiiiii viia jõusaali ja sundida takka.. kahjuks ei keegi teine ega ka mu kallis iseloom seda ei tee 🙁 btw enamus ära sünnitanud on pärast rohkem timmis kui ennem, niiet anna aega atra seada 😛

  • Avatar
    Vasta Kati O 31. oktoober 2013 at 00:10

    Minu oma kogemus: 3 kuud peale sünnitust hakkasin toitumist jälgima ja trenni tegema. Kôik lapse uned, jalutasin ôues. Ka paksu lumega. Natukene harjutusi ka lisaks ja ca poole aastaga oli 33 kilo läinud. Piima uputas ikka ja laps oli ka rahulik ja tore.
    Kôige parem trenn, mis reaalselt aitab ka- käi Mariga iga päev ca tunnike jalutamas 😉

  • Avatar
    Vasta reedekolmteist 30. oktoober 2013 at 23:47

    Loe ja vaata seda enne kui trenniga pihta hakkad – http://www.pregnancy-info.net/separated_muscles.html

  • Avatar
    Vasta Gätlin 30. oktoober 2013 at 23:05

    http://mybody.ee/turule-tuli-ponev-iphone-app-asja-sunnitanud-emadele/ Iphonei saab osta appi, kuidas koos beebiga trenni teha 🙂

  • Avatar
    Vasta Inger-Liis 30. oktoober 2013 at 22:52

    Kas kärutamas käid? Nutitelefon on ? Siis soovitan ühineda endomondos mõne võistlusega. Näiteks Novembrist hakkab võistlus,et beebipekist priiks 😀 Kohesel küll mingit lamedat kõhtu ei saa, aga algus seegi. Ise sünnitasin ka mõned kuud tagasi ja jalutused on kenasti mõjunud ja motivatsioon üleval, et ikka ees otsas püsida 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 30. oktoober 2013 at 22:37

    Nii, füsioterapeut ja 4 kuud tagasi sünnitanu ka kobiseb. Esiteks kulub mitu head nädalat, et emakas tagasi tõmbuks, millest võib jääda mulje, et on kõhuke ees. Kõik need, kes äsjasünnitanutele figuurialaseid vihjeid teevad, võiks minna ja areneda.
    Esialgu on kõige olulisem teha vaagnapõhjalihaste harjutusi ja naba sissetõmbamist (kas või jalutamise ajal, treenib kõhu ristilihast). Ei mingeid istessetõuse ega plank-harjutust! Kui on suuremal määral kõhu sirglihase diastaas ehk lahknemine (mingil määral on see kõigil rasedatel), siis võib vale treenimisega enda olukorra hullemaks teha. Ehk siis chillax, trenniminekuga võiks oodata, kuni 6 nädalat sünnitusest möödas, enne seda on jalutamine ja lapse tassimine täitsa piisav.

    • Avatar
      Vasta Mariii 31. oktoober 2013 at 10:22

      Kas sa oma kontakte ei taha siia jätta? Ma tahaks natuke selle diastaasi kohta uurida 🙂
      Nimelt mul tekkis see eelmise raseduse ajal (päris suur vahe tekkis) ja peale sünnitust see ära ei kadunudki (3 aastat möödas) nüüd olen uuesti rase ja mõtlen hirmuga, et kas see läheb nüüd veel hullemaks ja mida ma selle parandamiseks ise ette saaks võtta jms.
      Sel korral pole veel ämmaemandalt uurinud, aga eelmise raseduse ajal ei olnud sellest kuulnud ei arst ega ämmaemand ja mind vaadati kui kuupealt kukkunut kui neile oma murest rääkisin.

  • Avatar
    Vasta Piret 30. oktoober 2013 at 22:12

    Issand, rahu… sa just tulid ju haiglast 🙂 Ma olin kuuga veel +3 kg võrreldes sellega, mis enne rasedust oli ja 2 kuuga juba miinuses. Nüüdseks 5 kuud peale sünnitust olen endiselt 3-4 kg kergem, kui enne rasedust. Seega kui sa imetad, siis küll see kõht kaob. Ja kui sa praegu mõtled, et hakkad trennis käima, siis mingi hetk, kui sul sellest imetamisest hakkab organismis kurnatus tekkima, siis ei viitsi sa äkki õue jalutamagi minna, rääkimata siis trennist 🙂
    aaa.. ja kui Mari juba pead vaikselt hoidma hakkab, siis hea lõbus kõhulihaste harjutus, mis lapsele kindlasti meeldib: lamad või toetad selga kuskile patjadele/diivani seljatoele, laps istub põlvede taga jalalabade peal, kõhuga su jalgade vastas, hoides ta käsi või selga tõstad jalgu üles-alla 🙂 Meil peletab igasuguse jonni ära, lisaks aitab krooksutada.

  • Avatar
    Vasta Lilia 30. oktoober 2013 at 21:55

    Peale esimest sünnitust toimis hästi järgnev tegevus (muide juba nädalake peale sünnitust alustasin ja kuuga oli kõht märksa rohkem toonuses)
    1. Heida tasapinnale selili
    2. Hinga sisse (kõhuga, ehk siis kõht punni)
    3. Hinga välja ja hoia kõhtu/kõhulihaseid pinges 3-5 sekundit, nii umbes 30 korda järjest, edaspidi kui läheb lihtsamaks tee rohkem
    Ohutu ja kerge teha ka mitte just kõige sportlikuma minevikuga inimesel.
    Edu!!!

  • Avatar
    Vasta kristel 30. oktoober 2013 at 21:50

    http://etv.err.ee/index.php?05593526&video=9017#.UnFUJKN8Kzo
    sattusin kord ringvaatest sellist asja nägema

  • Avatar
    Vasta Andra 30. oktoober 2013 at 21:41

    Mulle ei saa sa midagi ette heita, sest paks ei olnud sa kuskilt otsast vaadates 😉

  • Avatar
    Vasta h 30. oktoober 2013 at 21:28

    Issand, emad ei tohi nii teha oma lastele!

  • Avatar
    Vasta A.D. 30. oktoober 2013 at 21:20

    Tuli kohe meelde kui õde lapse sai. Paar päeva peale sünnitust tuli lapse isa ema beebit vaatama ja ütles nii muuseas õele, et ta on paks. Õde see niiväga ei häirinudki – ta on alati väga enesekindel olnud. Mul pole kunagi suu sõna otseses mõttes lahti vajunud, kuid siis olin tõesti hämmingus. Teine ju alles sünnitas!? Õe jutu järgi oli mu nägu ja ilme sel hetkel priceless. Ja ta isegi ei olnud paks, kaalus teine sama palju kui mina ilma sünnitamata ja ma olen koguaeg ~52kg kaalunud.

  • Avatar
    Vasta Kea 30. oktoober 2013 at 21:14

    Sa alles sünnitasid ja su nahk on veel veninud. Mu õetütar sai just 8 kuuseks ja õde on peenem kui enne rasedust. Varu kannatust!
    Ja teadjamad räägivad et rinnaga toitmine aitab ka kaalu kaotada, veelkord, varu kannatust 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli 30. oktoober 2013 at 21:04

    Ei tohi kohe trenni teha. Paar kuud veel ja su laps ongi su kõige parem trenn.
    Mul kysis kasuisa et kas mul teine veel tulemas. See oli paar nädalat peale synnitust. Nyyd olen lapsega jalutanud ropud maad maha ja märkamatult olen väiksem kui enne 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 30. oktoober 2013 at 20:54

    Saad valida, millist trenni teha, fat burnerit näiteks:D

  • Avatar
    Vasta Kaili 30. oktoober 2013 at 20:52

    Sellepärast ära küll oma pead vaeva. Need üleliigsed kilod kaovad mõne kuuga. Sünnitasin veebruari alguses ja oma kaalu sain tagasi paari kuuga. Nüüdseks kaalun veel vähem, kõik riided mida ma enne rasedust kandsin on suured. Selleks ei ole ma mitte midagi teinud, ainult lapsega pea iga päev 2-3 tundi jalutanud. Samuti ei ole ma söömist kuidagi piiranud, kuna imetamise ajal energia vajadus suureneb, siis sõin päevas paki lehmapiima komme isegi 😀 Nii, et ära muretse 🙂 Minu arvates lapsega tegelemine päevast päeva ongi üks paras trenn, mille koormus kasvab iga päev, kuid sujuvalt 🙂 Lihtsalt naudi seda ilusat aega 😉

  • Avatar
    Vasta Krissu 30. oktoober 2013 at 20:52

    http://www.koduaeroobika.ee/enn-meiesaar/

    Soovitan südamest Ennu koduaeroobikat! Saad kodus keksida palju tahad (väikse tasu eest), kui pelgad teistele oma kõtsi näidata:D Aga Enn on hästi vahva, olen tema juures spordiklubis tantsinud, kindlasti hakkab sulle meeldima 🙂

  • Avatar
    Vasta A.P 30. oktoober 2013 at 20:49

    Külasta sellist lehekülge nagu http://www.fitnessblender.com
    Tegemist on ühe treeneritest abielupaari projektiga, kus nad teevad täismahus lühemaid ja pikemaid treeninguid igasugusele tasemele. Seal on 10 minutilisi kõhulihaste treenimise videosid kui ka 1,5 tunniseid 1000 kcal kulutavaid treeninguid. Iga treening on põhjaliku infoga varustatud ja kõik on väga hästi videos ka ära seletatud. Treeninguid saab vastavalt soovile otsida (nt treenitava piirkonna, raskuse, aja, tüübi ja vajaminema varustuse järgi). Ja kõik see imeline asi on täiesti tasuta! Ja mis veelgi olulisem, siis lapse/töö/mehe kõrvalt on ilmselt ka kõige mugavam kodus kvaliteetset trenni teha.

  • Avatar
    Vasta Kriss 30. oktoober 2013 at 20:32

    No ma olen lapse saanud sõbrannadelt kuulnud, et kõhulihaseid ei maksa kohe tegema hakata, et kuna need kõhulihased lahus on, peab ootama kuni nad uuesti kokku tulevad kõhu peal, muidu võid veidra figuuri saada hiljem 😀 Muidugi ma mingi ekspert ei ole 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 30. oktoober 2013 at 20:29

    mul on natuke kahju siit lugedes, et peale sünnitust ei võigi kohe trenni teha, ma olin juba äksi täis, et noh davai, võtame need youtube’i videod ette ja hakkame vihtuma..
    a kui sa juba võid ennast liigutada ja tahad, siis pane oma gmaili proua stalker sisse ja kirjuta mulle 😀

    PS! sa näed väga hea välja, nii et ära pabista midagi! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. oktoober 2013 at 20:47

      Järgmisest kuust hakkame pihta 😀

      • Avatar
        Vasta Merilin 30. oktoober 2013 at 23:28

        ülehomme? 😀

  • Avatar
    Vasta :) 30. oktoober 2013 at 20:17

    Kirjutasin teile Facebooki, mis läks other kausta :).

  • Avatar
    Vasta vivian 30. oktoober 2013 at 20:14

    ma tellisin endale selle dvd: http://tracyandersonmethod.com/interspire/products.php?product=Post-Pregnancy-2

  • Avatar
    Vasta T. T. 30. oktoober 2013 at 20:08

    Meil spordiklubis oli selline treening nagu BabyFit, kus sai lapsega kohal käia ja last kasutad nagu treeningvahendina.:D Aga eeldus on see, et laps peab suutma kaela hoida, muidu ei tule trennist suurt midagi välja. Hetkel teda küll plaanis ei ole, kuid nõudlust on ja plaanis on see talvest tagasi treeningplaani panna. 🙂

  • Avatar
    Vasta reedekolmteist 30. oktoober 2013 at 20:06

    Mina tegin raseduse ajal ja pärast rasedust trenni Davina Pre and Post Natal Workouti järgi.
    Pärast sünnitust on kõhulihastel vahe sees ja päris kõik kõhulihaste harjutusi ei tohi teha.
    Räägi trennist oma arsti või ämmakaga. Kindlasti on ka treenereid, kes oskavad rasedusjärgseid harjutusi soovitada.

  • Avatar
    Vasta Kätlin Kaasik 30. oktoober 2013 at 20:04

    Tallinnas spartas on lapsega trennid, aga võtavad alates 3 kuu vanusest.

  • Avatar
    Vasta K 30. oktoober 2013 at 20:01

    Kui sa tahad enda last veel kaua rinnapiimal hoida, siis ära trenniga veel alusta! Rinnapiimaga toitmisel ning õigesti söömisel kaotad oma kilod kiirelt, usu! Sul on veel nii vähe sünnitusest möödas ka!! Näiteks mina võtsin 20kg rasedusega juurde, 15kg kadus kolme nädalaga, ülejäänud 5kg ja peale kaudus imetamisega (noh see on iga naise puhul erinev, mõni ei võta nii palju ja kiiresti alla, aga üldjuhul on imetamine parim trenn). Aga siis vaatasin mina ka, et oeh, missugune kõhuke. . ja hakkasin siis hulatama ja mis oli selle tulemuseks? Uued veristused, piima jäi väheks ja laps oli rahutu. Hiljem sain teada, et tugev treening ja kalorite põletamine viib piima sisse mürki, mis lapsed rahutuks teeb, ka vähendab see oluliselt rinnapiima hulka. Üks tüdruk hakkas üks kuu pärast sünnitust trennis käima ja nüüd maadleb oma väikese piimakogusega. Ühesõnaga, lase see jutt nüüd suurest kõhust ruttu teisest kõrvast välja ja naudi väikese Mari imetamist!
    Ja pealegi, usu mind, sa ei taha hakata teda pudeliga toitma, sest see on nii tüütu. Nüüd kui minu laps kaheksa kuuseks sai, jättis ise rinnapiima söömise. (Jah täitsa ise, karjub kui tissi välja võtan). Ja nii jumala tüütu on ärgata kell 5, et minna talle pudelit tegema, varem oli ilgelt lihtne, krabasin ta tema voodist sülle, panin rinnale, mähkmevahetus ja tuttu tagasi. Nüüd ma loen oma uniste ja kinniste silmadega neid kuradi lusikaid sinna pudelisse.

    Edu sulle ! Oled tubli 😉

  • Avatar
    Vasta Oimakas 30. oktoober 2013 at 19:56

    haha lubage naerda – ma tean küll, mis Kardost siis alles oleks jäänud kui ta sind paksuks oleks nimetand 😀 Tundub, et tal pole pääsu. Räägib – saab õiendada, ei räägi – saab ikka õiendada 😀

    • Avatar
      Vasta Oimakas 30. oktoober 2013 at 21:03

      issand, ma nüüd kindlasti ei mõelnud seda, et sa paks oleksid! Veel vähem, et su mees äsja sünnitanud naist paksuks peaks sõimama 😀 Sellised inimesed peaks vangi panema, kes nii teevad 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 30. oktoober 2013 at 19:50

    Ma loodan, et ma seda ei forcinud nüüd kuidagi…. Üldiselt võiks mõne nädala oodata küll veel.

  • Avatar
    Vasta Ellin 30. oktoober 2013 at 19:50

    Kui on kindlasti soov trenni minna, siis mina soovitaks beebivõimlemist, kus tegelikult ema saab ikka väga korraliku koormuse, samas seal pole eesmärk mitte treenida ju ema, vaid tugevdada lapse lihaseid, aga ema võhmale saamine on lihtsalt boonuseks. Kõht ei saagi muidugi nii kiirelt tagasi tõmmata ja bandaažiga selle kokkusurumine on iganenud teema. Põhiline kaob ikka imetamise käigus ja ca 2-3 kuud peale sünnitust võib siis ka raskemale trennile mõelda, kui see soov on. Samas muutub laps iga kuuga aina kaalukamaks, seega ema trennikoormus nö suurenebki igapäevaselt, sest endiselt peab ju last tõstma, süles kandma jne.

  • Avatar
    Vasta Keiu 30. oktoober 2013 at 19:43

    Kui sul on iPhone, siis Heiki Nabi naine tegi siukse appi, millega saad trenni teha ja samas Mari nunnutada – kasuta last! Tema su paksuks ajas, ajagu vormi ka 😛 http://www.babyweightapp.com/ Mul pole iPhone’i, aga kui keegi annaks, siis hakkaksin kindlasti seda asja kasutama. Või siis raudpoltkindlalt vähemalt laadiks alla.

  • Avatar
    Vasta Merilin 30. oktoober 2013 at 19:41

    Kindlasti on Tallinnas ka selliseid trenne kus saab koos lapsega käia, Tallinn nii suur ja lai. Näiteks Haapsalus on üks väga vinge BabyPower treening, loomulikult peab laps ennem ise hakkama pead hoidma aga väga mõnna trenn pidi olema, vähemalt nii muljetasid oma tuttavad. Aga ennem ikkagi oota kui Mari on 2-3 kuune ja kindlasti ei maksa nii kiiresti peale sünnitust kõvat trenni rühkima hakata ja ausalt öeldes ei ole sa paks midagi (nii palju kui piltidelt näha on olnud) 🙂

  • Avatar
    Vasta Sannu 30. oktoober 2013 at 19:40

    Sul pole häda mitte kui midagi!Iga normaalne naise ei saagi peale sünnitus olla nagu Miss Universum!:)

  • Avatar
    Vasta Pille 30. oktoober 2013 at 19:40

    ahja ning tegelikult 2 kuud peale sünnitust ei ole soovitatav trenni teha, veeel vähem kõhulihaseid ning imetamise aja peab ka jälgima mida teha kuna trenni käigus eraldab organism mürke mis lähevad rinnapiima.

  • Avatar
    Vasta meow 30. oktoober 2013 at 19:39

    Palun näita oma kõhtu ka, ma ei taha uskuda, et see on suur. Sa ei pea kõhtu paljaks võtma, sobib läbi pluusi ka 😀

  • Avatar
    Vasta Merilin 30. oktoober 2013 at 19:38

    Sul vara trenni teha . Füüsiline trenn mõjutab piima tekkele pärssivalt . Seega lase ema kommentaarid nüüd teisest kõrvast välja ja naudi oma väikest Marikest 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 30. oktoober 2013 at 19:38

    hahah, minu käest küsiti 3 päeva peale sünnitust ” NOHHH, KÕHT POLEGI VEEL TAGASI TÕMMANUD VÄÄÄÄÄÄ?”

  • Avatar
    Vasta Mirjam 30. oktoober 2013 at 19:35

    Mismõttes ema ütleb niimoodi? Sa ju sünnitasid. Tegelt öeldakse, et 9 kuuga võtad juurde 9 kuuga peaks ise maha minema.

  • Avatar
    Vasta karin 30. oktoober 2013 at 19:35

    Rinnaga toites kaovad titekilod ju mõne aja pärast niikuinii.
    Ära yldse põe nende paari lisakilo pärast. Sa oled äsja sūnnitanud ja ei peagī kohe tippvormis olema, nagu need Ameerika popstaarid. 😀
    Ja trenniga tõesti ei saa nii vara alustada.

  • Avatar
    Vasta Külli-Carmen 30. oktoober 2013 at 19:34

    Anna andeks, aga kust vaadates sul suur kõht on? 😀 Või õigemini, kus su ema nägi sinult suurt kõhtu? 😀 Isegi see foto, mis sa panid mingi aeg üles, kus sul see lapp rinnahoidja vahel oli ja kõht paljas oli pmt, seal ma vaatasin, et sul on mingid räiged kõhulihased :D. Reaalselt pole ma sind muidugi näinud, nii enne kui ka pärast sünnitust, aga ikkagi :D.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. oktoober 2013 at 19:37

      Need olid volditriibud 😀

      • Avatar
        Vasta Külli-Carmen 30. oktoober 2013 at 19:42

        Päris olidki! 😀

      • Avatar
        Vasta WhatNot 31. oktoober 2013 at 11:19

        Väga vormis volditriibud 😀 Petab ära küll.
        Tegelikult tahtsin selle jutu peale öelda- kas sa tõesti ütlesid seda?!?! Küsi oma ema käest, kas ta ei arva, et võiks rinnalihaseid treenima hakata, või näolihaseid. Loppis kuidagi või nii 😛 Lambianton

  • Avatar
    Vasta laura 30. oktoober 2013 at 19:34

    Peaks jah veidi trenniga ootama peale sünnitamist, uuri oma arstilt, ca. kuu või kaks… Kehal on ka oma taastumisreziim, mida ei maksa segada.

    • Avatar
      Vasta Merlin 30. oktoober 2013 at 19:46

      Vabandused, telefoniga läks vale pöidla peale

  • Avatar
    Vasta Piku 30. oktoober 2013 at 19:33

    Olen ise ka hiljuti sünnitanud ja kommuunikaaslased soovitavad sellist asja: http://www.hingepeegel.ee/tervis/planking-plankingu-10-paevane-valjakutse/
    Pidi tõhus olema…

  • Avatar
    Vasta Merily 30. oktoober 2013 at 19:32

    Hularõngas! Kaotasin kuu ajaga 3,8kg ja 10cm kõhuümbermõõdust. Tegin natuke otsa kõhulihaseid ja kükke ka. Peale teist sünnitust hakkan sama asjaga kohe tegelema, mitte ei oota aasta aega 😀

    • Avatar
      Vasta Marilin 30. oktoober 2013 at 21:45

      Kui tihti tegid hulaga? Igapäev? Kui kaua?

      • Avatar
        Vasta Merily 30. oktoober 2013 at 23:53

        Iga päev. Esimene nädal 15min (7,5 ühte pidi + 7,5 teist), teisel nädalal 20 min jne. Koostasin omale mingi trennikava moodi asja. Kokku 30 päeva.

  • Avatar
    Vasta KirsikaH 30. oktoober 2013 at 19:32

    Ma tegin kevadel ühe youtube video järgi trenni, võttis ähkima ja puhkima ning esimeste kordade aeg lubasin pühalikult mehele, kes kogu seda nalja pealt vaatas, et ära ma sinna kapi najale suren. Kui ellu jäin ning üpriski mõnna oli, kui keha liigutamisega ära harjus. Kuigi noh eks algul oli ikka enda ees ülimalt häbi, et mismõttes väikesed tüdrukud kes max 13 on suudavad selliseid asju teha aga MINA mitte. 😀
    Kui soovi on võin selle üles otsida 😉

  • Avatar
    Vasta Edith. 30. oktoober 2013 at 19:32

    mina võin trenni teha, aga mitte youtube video järgi 😀
    mul olemas üks hea trenn

  • Avatar
    Vasta IRW 30. oktoober 2013 at 19:31

    Mommy dearest on sul ikka diplomaat ma ütlen 😀

  • Avatar
    Vasta Edith. 30. oktoober 2013 at 19:30

    ma olen kuulnud, et peale sünnitust võiks kuskil kolm kuud oodata enne kui trenni teha 😛