KARDO Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari

lüpsilehmake

11. november 2013

Nagu ma eile kirjutasin, siis pidin ma laupäeval tunde ja tunde kodust eemal veetma, nõnda, et Kardo jäi Marikesega kahekesti koju. Kuna laps vajab ka süüa, siis pidin selle talle ju jätma. Siinkohal kerkis kaks probleemi: mul polnud rinnapumpa ja Mari polnud kunagi lutipudelist söönud.

Trippisin siis Mothercare’i, kus müüjaks juhtus olema vana tuttav, kes oskas mulle asju soovitada ja seletada, mis imevigureid mul üldse vaja läheb. Lõpuks lahkusin poest Innosense elektrilise rinnapumba ja sama sarja lutipudeliga. Näevad nad siis välja sellised:

u1601_u1603_7-9943822

bottles_copy1-5995627

Meil tegelikult üks lutipudel on kodus olemas, aga kuna kiideti nende pudelite kuju (et lutt pole keskel, vaid ääres), kust laps saab kõik viimse tilgani kätte ja seal on isegi olemas koolikutevastane auk (umbes, et laps õhku ei neelaks) siis ma otsustasin uue kasuks. Maril on komme alati palju õhku neelata ja siis toitu välja ajada.

Rinnapump on küll kallis (umbes 100 euri), aga vähemalt on ta kergesti kasutatav ja teeb oma töö hästi. Ühe korraga pumpasin mõlemast rinnast ja sain umbes 110 mml kätte umbes 10 minutiga. Ma alguses kartsin, et see võib valus olla, aga tuhkagi. Palju lärmi ka ei tee. Mina panin juhtmega enda oma seina, aga saab ka patakatega, mida mul hetkel kodus ei ole.

Mari oli koheselt pudelit usinalt imema hakanud ja õnneks sellega mingit probleemi ei olnud. Ma pean 22. novembril jälle võtetele minema, siis saab mu ema Mari hoida ja hea on teada, et vähemalt nälga ei pea laps sellel ajal jääma. Lihtsalt natukene mängid lüpsilehma, pumpad piima välja ja annad lapsele – olemas!

Rohkem saab nende Innosense tootevalikust lugeda Mothercare’i kodukal.

Aga kui ma poes ringi vaatasin, siis jäid mulle veel mõned asjad silma. Nendest räägin ma aga järgmises postituses, sest Marike ärkas üles!

Teie aga nii kaua jagage kogemusi: millised rinnapumbad teil on? Kas on mugavad? Kui tihti üldse kasutate? Ja kui vanalt lapsele esimest korda pudelist süüa andma pidite?

 

 

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 13. november 2013 at 00:44

    Küsimus: nüüd, kus sul selline peen varustus olemas on, mis sa sellest piimadoonoriks minemisest/olemisest arvad? Äkki motiveerib see ka paljusid lugejaid ka midagi head tegema?:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. november 2013 at 00:47

      Mulle tundub, et mul enam küll nii palju piima ei tule, aga samas peaks uurima. Kas seda kogust kuidagi mõõta ei anna :D?

  • Avatar
    Vasta V 12. november 2013 at 14:29

    kuna pojal hakkas syndimisega kiire, siis olid esimesed 2 elunädalat suht ebatraditsioonilised. mul oli rasedusdiabeet ja systisin insuliini, seega esimese piima sai poja vist pudelist, imetamise algus oli ysna vaevarikas ja seda ei teinud karvav6rdki lihtsamaks poisi pidev UVlambi all olemine (tugev kollasus 2.-15. elupäeval), ehk polnud v6imalustki koos 6ppida, lisaks olid nibud l6hki ja polnud mul piisavalt piima, et etteantud norm täis saanuks (poisi kaal kukkus kolinal ja siis lihtsalt seisis paigal, eks lambi all oli ka vedelikukadu suurem). haiglas oli juba mainitud kolmefaasiline medela swing elektripump, selle abil sain vähemalt piima säilitada ja pumbatud piimaga enamiku ettekirjutatud söötmisnormist katta. kuna kodus pumpa ei olnud, jäi pudel ja pumpamine päevapealt ära ja 6nneks kaalunumbris/kasvus tunda ei andnud (käisin 2 nädalat yle päeva v6i kahe kaalumas). algul yritasin käsitsi pumbata, kuid l6in käega. nyyd kodus Emma käsipump, mida eriti kasutanud kyll pole, kuid ajab vajadusel asja ära. eks peab ka piima natuke varuks pumpama, sest v6imalusel hakkan nov-dets 1 päeva nädalas tööl käima

  • Avatar
    Vasta thejanette 12. november 2013 at 01:17

    Ma arvan, et nädalas paar korda võiksid pudelist anda natuke, et pärast ära ei põlgaks. Isegi siis, kui ära ei käi. Lihtsalt, et ei ununeks ära lutist imemine, rinnast ikka mõnusam ja rahustavam. Ma olen märganud, et mul laps mõnuleb rinnal, olen natuke nagu elus lutt aga mul pole sellest enamasti midagi.

  • Avatar
    Vasta Kadi 11. november 2013 at 22:49

    Kõige tähtsam on, et ta sealt väga hästi kätte ei saaks (aga sama sinu rinnast tuleb ka piim kergelt, nii et pole hullu). Aga minu laps pidi paraku juba kolmandal elunädalal pudelist jooma hakkama ja tegi seda kokku järjest kolm nädalat. (Pumpasin iga jumala korraks piima välja . . olgu valetan, vahepeal sai lisatoitu, sest tal ei saanud kõht täis – mul ei tekkinud piima juurde pumpamisest nagu väidetakse). Pidin pumpama, et mu rinnad saaks lõpuks paraneda, sest mul olid megalõhki – MEGA, siiamaani on veidra kujuga 🙂
    Aga rinda hakkasin edasi andma rinnakaitsmega, sest ta suutis ikkagi megakõvasti imeda . . mul ei tulnud piim üldse hästi välja.

    Kasutasin AVENT manuaalset rinnapumpa, kokku kulus ühele rinnale ca 10-15min. Jäin rahule ka pudelitega, kuigi noh hiljem avastasin mothercare pudelid, mis rinnakujule kõige lähemal, aga ei hakanud siis uusi ostma, laps leppis nendega ka 🙂

    Tubli pliks, kui mõlemat kasutab . . pealegi, sa ei anna talle ju iga päev pudelist, vaid siis kui vaja ja vaevalt ta sellega nüüd nii kiirelt ära harjub.

  • Avatar
    Vasta kadri 11. november 2013 at 22:11

    mina olen lastehaiglas veetnud tunde lüpsitoas. Seal oli kolm pumpa ja siis emad lüpsid oma lastele piima. Ka mina külastasin seda tuba, kuid kahjuks ei tekkinud mul üldse piima. Proovisin, mis ma proovisin, stress oli teinud oma töö. Aga emade seas oli ruum väga populaarne, vahel oli lausa järjekord.

  • Avatar
    Vasta thejanette 11. november 2013 at 22:10

    Minul on Aventi manuaalne. Mõnikord kasutan aga eriti kätte ei saa, 80 ml max olen praegu saanud. Esimest korda pumpasin, kui laps oli 1-kuune, siis võttis pudelist. Aga pikk vahe jäi sisse, enam ei tunnista ei lutti ega pudelit. Lutti ei pole kunagi võtnud ja see on tegelikult päris tore. Kuna pudelit ei võta, siis hankisime nokaga tassi, sellega tasapisi harjutame aga ma üldse ei viitsi pumbata. No ei saa sellist kogust kätte, et oleks üks söögikord vähemalt. Ikka pean pärast rinda juurde andma. Piima on täpselt nii palju kui laps sööb ilmselt. Mul pole vaja tihti kuskil ära käia aga siiski, mõnikord tahaks välja minna koos mehega või sõbrannadega, siis oleks hea, kui teaks, et süüa on. Õnneks kuu pärast saab pooleaastaseks, siis hakkab püreed saama ja ei pea alati use juures olema.

  • Avatar
    Vasta kah ema 11. november 2013 at 21:47

    ah jah…miks mu lapsed rinda ei võtnud? seda sellepärast, et esimest kahte nägin ise alle paar tundi peale sünnitust, kuna sünnitused olid rasked. selle aja peale oldi juba pudelit antud ja tissi proovida ei tahetudki.

  • Avatar
    Vasta Riina 11. november 2013 at 21:43

    Esimene laps sündis 5 nädalat varem, kui oleks pidanud. Kõik oli korras, aga tissi imeda ei jaksanud. Proovisime küll paljude nöustajatega, aga ei edenenud. Haiglas oli elektriline pump, millega siis pumpasin välja ja seda ta siis sai. Haiglas olime pärast 10 päeva ja kogu see aeg oli niivõrd stressirohke, nutsin palju ja seega hakkas kaduma ka piim. Kodus veel üritasin, ostsin AVENTi käsipumba ja puha, aga kuna poiss ise ei söönud, siis järjest vähemaks teda jäi ja umbes 2-kuuselt lõpetasin ära.
    Tütar, seevastu, sai kohe pärast sündi natukene asendajat, kuna mind alles õmmeldi ja tema veresuhkur hakkas langema. Aga pärast seda – ainult rinnapiima. Kuni praeguseni (1a.5k. vana). Haiglas, kohe esimesel ööl andsin talle ka lutti, aga ämmaemand arvas, et “oi, pole vaja, rikub äkki imemisvõtte ära”. Niipea, kui ta palatist jalad tõstis, panin luti tagasi. Midagi pole see ära rikkunud.
    Ja pumpa läks tütrega vaja vast paar korda, kui ta hakkas öösiti söömise asemel magama, siis olid rinnad hommikuks kivikõvad ja valusad ja piima voolas isegi pärast seda, kui ta oli kõhu täis söönud.
    Aga elektripump on ikka parem kui käsipump, seda ma võin küll öelda.

  • Avatar
    Vasta kah ema 11. november 2013 at 21:43

    mul ka mitu kogemust 🙂
    esimese lapsega kasutasin esialgu nn “pasunpumpa”, et kergemaks saada vahepeal. siinkandis paremat polnud sel hetkel. siis ei raatsinud hiljem miskit kallimat osta ja valisin NUK pumba, mis on põhimõtteliselt selline pikk katseklaasi laadne toru. kumbki polnud suurem asi, kuid asja sai aetud. neid ei soovitaks kellegile. tänu nendele pumpadele rinnapiima korralikult ei tekkinudki, kuna laps ei olnud nõus üldse rinda võtma.
    teise lapsega oli esialgu NUK käsipump, kuid pika peale väsib ju käsi ära kui mitu korda päevas pumbata. lisaks läks käsipumba sang katki. murdus lihtsalt ära. ajutiseks kasutamiseks suht ok. seejärjel ostsin NUK elektrilise pumba. müra tegi omajagu, ja pidi ise reguleerima nupuvajutusega seda vaakumit. suht tüütu, kuid asja ajas ära. piima oli, kuid tervise tõttu pidin ootamatult pumbagaj ändamise lõpetama.
    nüüd kolmanda lapsega olin ette valmistunud põhjalikult. teise lapsega sain haiglas kasutada MEDELA SWING kolmefaasilist rinnapumpa. superhää ja vaikne. seega otsustasin sama soetada. kuid kahjuks ei hakanud hammas peale selle hinnale, ja suht raske oli leida ka (maksis tookord u 150-160 eurot), siis valisin omale odavama versiooni (jukus oi sel hetkel tommee tippeele soodukas ja sain selle 75 euriga 🙂 ) Tommee Tippee closer to nature kolmefaasiline rinnapump. müriseb tiba rohkem, kuid suht samaväärne kui medela. kokku mässasin pumbaga 6 kuud :D. iga päev 3-5 korda pumba all passida. ja kogu selle aja sai laps peaaegu kogu aeg puhast rinnapiima. mingil ajal hakkas talle väheseks jääma, ja kuna rinnapiima koguse suurendamine oli suht keeruline, siis hakkas lisa saama. nüüdseks olen ära lõpetanud pumpamise, kuna lihtsalt tervise peale hakkas.
    Tommee Tippee plussiks võin öelda, et selle tootja on väga sõbralik. mul juhtus nii, et piima tuli kole palju, ja pump tõmbas selle vaakumvoolikusse. loputasin ja kuivatasin ära küll, kuid voolik läks siiski hallitama. korjasin oma vigase inglise keele kokku ja võtsin ühendust Tommee Tippee tootjaga, kes siis otsis üles mulle lähima varuosadega varustaja ja saatis uued vaakumvoolikud (2 tk muidje). Nadi on see, et sellel firmal ei ole eestis varusoadega varustajat, esimene vist oli kas leedus või poolas…

    ja selles suhtes, kui on valida,kas anda lapsele seisnud jahedat piima või otse tissist, siis valiksin viimase. kahjuks mul seda luksust polnud ja pidin pudelit kasutama.

  • Avatar
    Vasta Helena 11. november 2013 at 20:13

    Mul kohe palju kokkupuuteid:) Kõik kolm last on alguses teinud tissi streiki. Esimene keeldus terve kuu nii rinda kui ka pudelit võtmast. Abiks oli siis Avent manuaalne rinnapump koos näpu ja süstlaga. ITK imetamisnõustamise igapäevane külaline kuu aega. Aga rinnale sain, kuigi ühele, teist ei võtnud. Siis paar kuud pumpasin seda teist, aga kuna ta ka pudelit endiselt ei võtnud (katsetasime palju erinevaid), siis loobusin ja jätsin selle rinna kinni. Laps oligi aasta ühe rinna laps, pudelit ei hakanud kunagi võtma, lutti võttis. Sisuliselt ei lahkunud lapse kõrvalt esimesed 6 kuud rohkem kui paariks tunniks. Kui hakkas lisa saama, siis juba lisatoidu korra arvelt tuli ka mõni pikem käik.
    Teine oli nagu tublim, rinda võttis aga nädal hiljem tuli välja, et mitte piisavalt, olime billirubiini tasemega haiglas, kus oli kuvöösis lampide all ja jälle pidin pumpama, kuna kuvöösis sai süüa läbi ninasondi. Seda korda sai provitud ka haiglas olevaid Medela elektrilisi pumapsid, ei sobinud üldse, oma hea manuaalne Avent tegi asja ära. Kodus tagasi oli ainult rinnalaps. Esimest korda jäi pooleks päevaks üksi 2 kuusena, meie pulmaaastapäeval. Võttis ilusasti TommyTippey pudelit. Rinnal aasta, vajadusel sai väljapumbatud piima pudelist.
    Kolmas oli jälle tegelane, rinnal istus kaua, kuid tulemus nulli lähedane, seega pumpasin juurde ja andsin jälle näpu ja süstlaga, kui esimesel kuul põletikuga haiglasse satusime, siis nad seal sellist söötmisviisi ei lubanud ja leppisin ninasondiga, pumpaqsin nii Medela käsi kui elektrilise pumbaga. Igatahes õnneks lapsele ninasond ei meeldinud ja enne kui haiglast välja saime hakkas ise sööma. Pudelit sai juba seal samas haiglas esimesel kuul, kui läksin koju suuremate laste juurde ja issi mõneks tunniks haiglasse jäi, pudeliks siis Medela Calma. Minult ta pudelit ei võta, küll aga issilt. Igatahes on ta 9 kuuseks saamas ja endiselt rinnal, pudelist saab nüüd tavaliselt vett, st pudel tal käejala juures, kui janu siis võtab ise. Sööb juba nii palju lisatoitu, et pole tarvidust pumbata. Usun, et aastaselt jätan ta jälle ilma.

  • Avatar
    Vasta Ave 11. november 2013 at 19:04

    2007 aasta juunis sündis minu poeg – ta oli kohe nö “laisk imeja” – st et imes niikaua kuni söök suhu kukkus – ise tööd ta teha ei viitsinud. Alates sellest kui ta sai 2-e kuuseks hakkasin igapäev pumpama – piima mul ju oli ja kuna ta ei viitsinud seda imeda jäid ka rinnad valusaks. Pumpasin piima Avendi sügavkülma topsikutesse – seal need mõnda aega säilivad. Alati kui teadsin, et on paari päeva pärast minek kuhugi – alati oli võtta. Pumpamise lõpetasin kui laps oli 7-e kuune.

  • Avatar
    Vasta Maret 11. november 2013 at 18:43

    Mul on Medela manuaalne pump ja Calma lutt. Umbes kuuselt sai laps esimest korda piima väljapumbatult ja sõi ilusti. Harva oli vaja ja siis kui ta umbes kolme- või neljakuune oli, siis mingi valemiga teda enam pudelist sööma ei saanud. Mees proovis erinevaid pudeleid ja lutte, aga ei miskit. Laps ainult karjus ja lükkas pudeli ära. Ehk siis mina soovitaksin hoopis regulaarselt pudelist ka pakkuda, et lapsel see harjumus ka olemas oleks, Ma muidugi ei kujuta ette, kui tihti seda teha võiks. Korra kuus oli meie oma jaoks selgelt vähe.

  • Avatar
    Vasta Birgit 11. november 2013 at 17:47

    Minu kaksikud poisid said pudelit juba enne kui laps sünnitusmajas minu kätte toodi ehk kuskil 2 tunniselt. Miks neid minu juurde ei toodud, sellel põhjendust polnudki. Kuna esimene imetamine hilines, siis poistel veresuhkur langes ning viidi intensiivi, kus pudel oli oluline, selleks et saaks ikka kindla ühiku piima sisse. Õnneks hakkasin kohe pumpama ja said pudelist minu piima. Kodus proovisime imetamist ka kuid ei hakanudki võtma nad korralikult ja niimoodi olimegi 6 kuud suhtes rinnapumbaga.
    Kolmas laps oli üksik ja teda üritasin ikka rinna otsa saada. Esimene nädal tundus õnnestuvat, kuigi üks söögikord oli kuskil 3 tundi nonstop rinna otsas (seda keskmiselt, rekord oli 7 tundi). Siis käisime kaalumas ja selgus, et isegi selle kolme tunni jooksul ei saanud laps piisavat sööki kätte ja sai siis ka tema pudelist välja pumbatud piima. Minul on medela mini electric, väga hea masin. teenis mind väga hästi ja pumpasin mina ju kuskil 5korda ööpäevas. Patareidega töötab ka, aga eriti ei tasu, kuna patareid on sekundiga tühjad.

    • Avatar
      Vasta SV 11. november 2013 at 19:57

      Kas neid Medela rinnapumpasid saab ainult internetist osta või on kuskil kaubanduses ka olemas?

      • Avatar
        Vasta Birgit 11. november 2013 at 20:16

        Peaks apteekides täitsa olemas olema.

  • Avatar
    Vasta Siki 11. november 2013 at 17:44

    Ma kasutasin Avent manuaalset pumpa ja minu jaoks oli see asendamatu, sest olin konkreetne lüpsilehm ikka. Laps sõi algul ainult ühest rinnast (teisest anda ei saanud, sest tekkis kohe rinnapõletik) ja teisest pidin välja pumpama. Pumpasin küll ainult nii palju, et kergem oleks aga siiski sai mingi 140-160ml korraga. Esialgu külmutasin aga kui 4l kokku sai, hakkasin seda juba ära viskama.
    Nüüd olen küll pidevast pumpamisest lahti, sest sain lapse mõlemast rinnast sööma, kuid pumpa kasutan aegajalt uuesti. Tänaseks on külmutatud varud aegunud ja need tuleb uuemaga asendada. Varusid kogun seetõttu, et kui peaksin haigeks jääma ja palavik tõuseb, kaob rinnast piim. Kuna käsimüügi palavikualandajad mulle ei mõju, on palaviku raskem alla saada. Selleks, et tips nälga ei jääks, tuleb varusid koguda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2013 at 17:46

      Peaks vist kah. Aga mis te arvate, kui ma lähen terveks päevaks minema, mitu ml ma peaks Marile jätma?

      • Avatar
        Vasta Siki 11. november 2013 at 17:48

        Kuune laps peaks kuskil 50-70ml sööma korraga, kuid alati tasub natukene varu ka pumbata

      • Avatar
        Vasta Birgit 11. november 2013 at 17:53

        Tegelikult peaks kuune laps sööma juba kuskil 100 -120 ml. 50 ml peaks sööma 5-päevane laps. TÜK Intensiivis oli valem, et päevade arv x 10 . Peale 10-ndat päeva jääb see 100 ml ühe korra kohta kehtima pikemaks ajaks.

  • Avatar
    Vasta Abiks sulle 11. november 2013 at 17:33

    Soovitan sulle tegelikult medela calma lutioudelit. http://www.medela.com/IW/en/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

    Kuna pisikene on sul rinnalaps.. ja kui ta saab lutipudelit, siis võib juhtuda see, et ta harjub lutipudelist lihtsalt piima kätte saamisega ära ja ei soovi enam sinu rinna otsas vaeva näha.
    Medela calma pudel püüab imiteerida rinnast söömist.
    Minule soovitasid seda imetamisnõustajad ja meie olime väga rahul!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2013 at 17:38

      Mul õnneks võttis Mari hea meelega pärast ikka rinda ka :)) Ja palju ma ikka neid pudeleid endale kokku ostan, lepin nendega, mis on

      • Avatar
        Vasta Anni 11. november 2013 at 17:57

        Aga proovi siis seda lutipudeli võimalust võimalikult harva kasutada, päris tihti niimoodi juhtuvadki need lood, kus piim saab otsa kahjuks.. (Absoluutselt ei taha õpetada või õiendada, aga lihtsalt, et sa teaksid 🙂

  • Avatar
    Vasta L 11. november 2013 at 17:23

    Mis võtetel sa käid ? 😀 Taas telekasse? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2013 at 17:32

      Noh, laup aitasin sõbrannal teha kooli jaoks filmi (õpib stsenaristiks) aga varsti tuleb telekasse kah ronida jah 😀

  • Avatar
    Vasta elex86 11. november 2013 at 17:16

    Poeg sai mul esimest korda pudelid täpselt 3 kuuselt. ” päeva kisa tissiotsas ja pudeliga jännates ja muul ajal ka, kui lõpuks oli köht vist nii tühi, et kogemata sai asja käppa, kuidas pudelit imeda 😀 Ta lihtsalt ei osanud ja mul tissist piima ei tulnud, niipalju kui vaja ja pakkusin pudeliga lisa.. oh seda kisa, neil päevil :S 😀 .

    Plikale andsin pudelit, kui oli ühe kuune. ta võttis pudelit ilusti. kuid 2 päeva tissi ja pudelist lisa juurde tekitasid olukorra, kus enam tissist imeda ei tahetud.. jändasin ikka veel kusagil nädala, kui lõpuks loobusin ja kõik 100% pudeli peale jäi. Üle söökikorra sai rinnapiima pudelist.

    Poja ajal mul rinnapumpa ei olnud ja polnud vajagi. Plika ajal ostsin aventi rinnapumba. Manuaal varjandi ja olin sellega rahul.. samas ei oska ju midagi muud õelda ka, kas oli hea vms. Pole lihtsalt teisi pumpasid proovinud. Oma töö tegi pump igatahes ilusti ära 🙂

    • Avatar
      Vasta Sorry 11. november 2013 at 22:27

      Variant on i-ga, mitte j-ga;
      Teiseks, mulle kohe üldse ei meeldi, kui keegi oma armast tütrekest plikaks kutsub, nii häiriv kohe 🙁
      Poeg on poeg, aga tütar plika. Nagu oleks mingi suvakas plikajorss

      • Avatar
        Vasta merka 11. november 2013 at 23:15

        mis mõttes :D. plika on nii lahe sõna. mulle jälle ei meeldi, kui tüdrukuid printsessideks ja tupsununnudeks ja “eiteamidaveel” kutsutakse. plika on just õige sõna väikestele tüdrukutele :). selles on kindlasti rohkem iseloomu, kui mingis tüdis või tibus jne :).

      • Avatar
        Vasta elex86 12. november 2013 at 10:13

        Mulle meeldib ka pigem ikka plikaks kutsuda. 😉

  • Avatar
    Vasta Kati 11. november 2013 at 17:15

    Käsipumpa kasutasin, aga eesmärgil ennast kergemaks saada, sest ma usun et ma tahtsin lõhkeda. Ei ütleks et see mugav oleks, elektroonilisi proovinud ei ole aga usun et etemad!
    Luttide ja lutipudelitega läks aga nii et ostsin iga kujuga, iga materjaliga- aga mitte ühtegi ei võetud, nii et meil pidi tissilett olemas olema 1aasta ja pea 4 kuud. Ja alles siis hakkas ka terve öö piiga magama kui tissist pidime üle öö loobuma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2013 at 17:29

      Ma ka kartsin, et ei võta, aga pudel talle meeldis – alguses natuke jorises, aga siis vaatas, et ohhoo, piima tuleb välja 😀

  • Avatar
    Vasta Anni 11. november 2013 at 17:15

    Mu laps ei ole kunagi pudelit võtnud. Nii noorelt ei tahtnud ma talle pudelit üldse tutvustada, sest kartsin, et siis võõrdub rinnast vms. Hiljem pudelit ega lutti ega mitte midagi ei võtnud, aga polnud probleemi, võtsin igale poole lapse kaasa. Ainult max 2 tundi olin eemal temast esimesel poolel aastal küll..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2013 at 17:28

      Ma olin mingi 1-8 vist ära

  • Avatar
    Vasta katukas 11. november 2013 at 17:15

    Kui kirjutad kui lihtne see piima pumpamine jms on ja Mari sööb ilusti lutipudelist, siis saaks ju ka poodi (või kuhuiganes välja minnes) väga hästi kodus piima valmis pumbata ja lutipudeliga kaasa võtta. Kui ütlesid et sinu jaoks on kõige tähtsam, et Mari ei röögiks ja ta oleks kõht täis (ja võibolla mõndasid inimesi häirib sinu avalik imetamine) siis saaksid ju kõik mida nad tahavad ja oleks kõigil süda rahul? 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2013 at 17:16

      Aga piim läheb ju külmaks, ma ei hakkaks lapsele külma piima sisse toppima? Ja noh, minu jaoks on ikka lihtsam oma tiss kaasa võtta, sest see on kogu aeg minu küljes, pudel ei ole 🙂

    • Avatar
      Vasta Kati 11. november 2013 at 17:17

      Kas Sina sööksid üleeilset putru kui pliidil sai äsja uus ja värske valmis?

  • Avatar
    Vasta thefame189 11. november 2013 at 17:10

    Mina kasutasin tuttavalt laenatud Avent rinnapumpa. Muidu ülepäeva kasutasin NUK’i käsipumpa, mis oli täiesti saast. Tegi valu ja kätte ei saanud sellega suurt midagi..
    Kaua ma pumpa ei saanudki kasutada, kuna laps läks üsna ruttu asendaja peale üle, veel siis kui laps oli 3.5-kuune, sai viimati veel pumbatud välja.