Uncategorized

Kes tahab asju vahetada?

23. november 2013

Kõik asjavahetajad on oodatud minu koju järgmisel reedel ja laupäeval. Millal endale sobib. Tegin Facebooki evendi ka, nii et tulijad saaksid seal JOIN klikkida, et ma umbes teaks, kui palju inimesi oodata on.

Kellel Facebooki pole, aga tahavad ikka tulla, siis olete muidugi oodatud. Aadressi saab teada nii, et kirjutage mulle Facebooki, või meilile mariannkaasik@gmail.com

Tuua võib kõike ja ma usun, et leida võib ka kõike. Ootan juba põnevusega 🙂

Muudest teemadest nii palju, et minu küünlaloosi võitja Minni sai küünla kätte ja saatis pildi koos enda meisterdatud küünaldega:

unnamed (6)

Minni meisterdatud küünlad

Mina tegin ka ükspäev venna ja sõpradega küünlaid. Mul oli isegi natukene geeli, nii et sain mõned uhkemad valmis meisterdatud.

1477557_10152006324569911_1395973562_n (1)

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Eva 25. november 2013 at 20:26

  No…olen ise enneaegse lapse ema, tean vägagi hästi kui tähtis rinnapiim lapsele on jne. Selle tõttu oman veelgi kindlamat arvamust, et rinnapiima doonoriks olemise soov peab tulema inimese enda seest ja siirast soovist. Kui see nii ei ole, siis ei olda ka piimaga eriti hoolsad…ja ükski ema ei taha lapsele anda piima, millega pole hoolikalt ümber käidud!!

 • Avatar
  Vasta Jane 25. november 2013 at 15:42

  “Kellel FB’d pole saavad aadressi nii et kirjutavad mulle fb’sse või meilile” Geenius oled 😀 !

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 25. november 2013 at 15:47

   ma mõtlesin rohkem, et meilile 😀

 • Avatar
  Vasta Andrea 24. november 2013 at 22:07

  Rinnapiima doonoriks sundimistest ma siin omastarust ei kirjutanud. Muude doonorlustega ei saa seda ka päris hästi võrrelda. Verd ju lihtsalt niisama üle ei jää ja organitega on ka nii, et neid ju tavaliselt üle ei ole mingis eluperioodis mitte nagu imetamise ajal rinnapiima. Lihtsalt paljude enneaegsete elu ja tervis sõltub rinnapiimast.Teema, mis siin on õhku vistatud ütleb, et kui sul on midagi üle siis anna sellele kellel see puudub. Mina muidugi ei ole Marianni rinnapiima kasutamise üle otsustaja. Kui rinnapiima annetamine tõesti nii ebamugav on, siis miks mitte pakkuda seda perefoorumis vms. Kindlasti leidub emasid isasid, vanavanemaid, kes oleksid valmis ise rinnapiimale järgi tulema. Minu enda lapsel oli piimaõde. Käidi kodus järgi ja kõik sujus kenasti.

  Võib olla natuke häirib siinkohal see, et heategevus peaks nagu hea teo tegijale mugav olema.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 24. november 2013 at 23:09

   Ma ei teadnudki, et seda kuulutustes ka pakutakse. No jumala haud, kes tahab, tulgu aga järgi 😀

 • Avatar
  Vasta Eva 24. november 2013 at 13:32

  Mina olen olnud rinnapiima doonor ning see tõesti ei ole nii lihtne ega suva asi, mida mõned siin arvavad. See ainult ja AINULT inimese enda otsus kas hakata doonoriks või mitte, ei saa nagu eriti aru, mis võõra asi sel teemal sõna võtta ja targutada?

 • Avatar
  Vasta Helena 24. november 2013 at 11:23

  Lisan, et väga oluline on kuidas rinnapiima säilitada, see küll pastöriseeritakse ära, enne teistele andmist, aga see ei ole nii sama, nagu siin “teadjad kirjutavad”, et Mallu lüpsab pangetäie välja nädala jooksul ja viib “meiereisse”. Ja see mis Mallu korraldab, ei ole ju ainult talle tasuta asjade lunimine, vaid vahetus kõigi vahel. Mul on ka igasugust titekraami aga müüa ma neid ei taha/viitsi. Esiteks on nad ikkagi kasutatud ja mis raha ma nende eest ikka küsiksin. Aga kus ma leian need hordid muidu, kellele anda, olen andud taaskasutuskeskusesse, Humanasse jne, sõpradele ja sugulastele. Ei ole kunagi aru saanud nendest “peaaegu uus” müügikuulutustest kus hind 10% odavam, kui uuena. Siis lähen parem poodi ja ostan uue. Enamus poode annavad lisaks niikuinii küsimise peale veel 5% allahindlust ka.

 • Avatar
  Vasta Pisi 24. november 2013 at 09:33

  Mina uppusin ka piima aga annetama ei låinud. Kuna kaugelt mustamãelt hakata veel piima, kàrus oleva lapse ja ûhistranspordiga seiklema oli minu jaoks jama. Kui omaks autot, siis ehk oleks sellele môelnud vôi siis tingimus, et keegi tuleb ise piimale jårgi. Aga kedagi sundida on alatu. Sama moodi ei saa sundida kedagi nåiteks verd andma, kui ei taha, siis ei pea. See ikka iga inimese enda asi, mida enda keha mahladega teeb. Ja pealegi on lihtsam kodus mingit laata teha, kui ûhistranspordiga teise linna otsa piimaga minna. Ja mallu ju kirjutanud, et káib kôhukotiga, kuna ei saa viiendal korrusel elades kàruga alati vàlja. No ja takso peale mina kûll ei kulutaks, kuna see jamamine ha rahakoti kergendamine ei ole seda vààrt.

 • Avatar
  Vasta Andrea 23. november 2013 at 23:29

  Mariann, püüad siin oma blogis taaskasutust, heategevust promoda. Kõige selle juures ei saa ma aru, miks sa ei viitsi ennast kokku võtta ja piimapanga annetajaks hakata? Enneaegsete laste ja nende pere jaoks oleks suur abi kui saaks päris rinnapiima. Kas see, et Sul on ebamugav rinnapiima pangaga suhelda kaalub üles hädaliste laste mure?

  • Avatar
   Vasta Greete 24. november 2013 at 00:47

   Nõus! Mina olen pigem nii asjast aru saanud, et inimeme lihtsalt kerjab tasuta asju ja tähelepanu.

   • Avatar
    Vasta ENKA 24. november 2013 at 12:00

    mismõttes kerjab tasuta asju? 😀 ega ta neid endale ei võta. ikka kõik, kes kohale lähevad, saavad osa tasuta asjadest ja tähelepanust 😀

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 24. november 2013 at 12:52

     Kurat, mu geniaalne plaan KÕIK asjad endale võtta ja inimesed nahui saata, on paljastatud 🙁

   • Mallukas
    Vasta Mallukas 24. november 2013 at 12:42

    Mulle tundub, et su arusaam on ikka jumala metsapoole 🙁

  • Avatar
   Vasta Karin 24. november 2013 at 00:57

   Selliseid asju ei tehta silmad kinni ja isamaa nimel. Igasugune doonorlus on väga sygavalt vabatahtlik ning isetu tegu, olgu see siis rinnapiima, organi, vere või munaraku loovutamine. Seda ei saa kellelegi peale sundida või võltssyytunnet tekitades nö välja pressida.

  • Avatar
   Vasta thejanette 24. november 2013 at 02:11

   Mariann kirjutas ühes eelnevas postituses, kuidas ta nädal aega kogus piima oma lapsele selleks puhuks, kui ta ise eemal on.
   Võin oma kogemusest öelda, et vahel pole lihtsalt annetamine võimalik, sest laps on kogu aeg ise rinnal ja kui ta magab, siis on aeg iseendale puhkamiseks. Ei taha küll kõigepealt oma last toita ja siis kohe pärast seda veel pumpama hakata. Lisaks ei saa mõnikord pumbaga väga hästi kätte.
   Sellisest suhtumisest kumab välja teadmatus, mida tähendab olla vastsündinu ema. See ei ole mingi “kokkuvõtmise asi”. Mõnikord pole lihtsalt aega muude toimetuste kõrvalt ja selline etteheitmine on ebaviisakas, eriti kui ei teata kogu tõde.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 24. november 2013 at 12:40

   Sa räägid nagu mulle oleks helistatud ja kirjutatud sada korda selle teemaga ja mina ütlen ei. Ma ju ei välista, et ma seda tegema ei võiks hakata 🙂

 • Avatar
  Vasta J. 23. november 2013 at 23:19

  “Kellel Facebooki pole, aga tahavad ikka tulla, siis olete muidugi oodatud. Aadressi saab teada nii, et kirjutage mulle Facebooki”
  Sul on väike apsakas sinna tekkinud. Kui kasutajat pole, siis ei saa ju fb kirjutada ka:D
  aga eniveis, väga lahedad küünlad tunduvad olevat. Tahtsin ka mingi aeg teha, aga kui googeldasin ja uurisin küünalde tegemise kohta, siis jäi mulje nagu see oleks väga aeganõudev töö ja sisaldab palju väga erinevaid ja vajalike koostisosi, mida kodus endal kindlasti poleks.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 24. november 2013 at 12:39

   Kellel FB pole, nende jaoks on email 😀 Aga küünlaid pole raske teha – veevannis sulatad kas geeli või vaha, soovi korral paned sisse lõhna- või värvainet ja valad vormi. OLEMAS!

 • Avatar
  Vasta Liina Kerman 23. november 2013 at 23:02

  Mis geeliga sa tegid?

 • Avatar
  Vasta Tiia 23. november 2013 at 22:35

  Kas oma mehe võib ka kaasa võtta?
  Suure tõenäosusega olen ma nädalavahetusel Tallinna poole liikumas ja sellisel juhul tuleks küll läbi 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 23. november 2013 at 22:56

   Ikka võid, kui ta siin olla viitsib 😀

 • Avatar
  Vasta K 23. november 2013 at 20:56

  Aga, kas poleks parem kui kõik tooksid juba varasematel kuupäevadel asjad ära. Nii, et nädalavahetusel tulijad saaksidjuba kõikide asjade seast valida? Ma mõtlen muidu võib juhtuda, et keegi kellel üliväga on mingit asja vaja, tuleb oma asjade sellel esimesel päeval, aga temale vajalik asi saabub teisel päeval hoopis. Ja kui varem toodaks, saaksid asjad ju valmis panna jne. Võimalik ju ka, et esimesel päeval polegi midagi veel mille vahel valida jne. Lihtsalt selline mõte, ma ise muidugi ei ole sellist üritust korraldanud, seega ega ma ei tea ka, võibolla on mul pseudoprobleem:) Ise olen Tartust ja tulla ei saa, aga mõtlesin, et asju oleks saata küll. Kui viitsin komplekteerida, siis teen paki. Mul on palju uusi peaaegu kandmata riideid näiteks.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 23. november 2013 at 22:11

   No vabalt võivad inimesed varem ka tuua, kes tahavad! Kirjuta mulle FBi!