Uncategorized

Detsembris tee head!

30. november 2013

Jõulukuul võiks ikka igas inimeses olla natukene soojust ja hellust. Isegi minusugune hingetu eit heldib paar korda aastas ja nüüd ma teile räägingi, et mille peale ma see aasta heldin:

JÕULUPUU

Kui keegi veel kuulnud pole, siis ka sel aastal saab jõulupuu kaudu teha kingitusi raskes olukorras olevate perekondade lastele. Sel aastal saavad minu käest kingituse 11-aastane Marina, kes soovis endale ehteid ja 2-aastane Madis, kes soovis jõuludeks komme ja autot.

Veel on seal nimekirjas paarkümmend last, kellele veel kingitegijat ei ole. Kui sina tahad ja saad aidata, ning kellelegi jõulurõõmu pakkuda, siis mine vaata JÕULUPUU KODULEHTE ja vali endale üks tänulik kingisaaja!

ÜLLATUS ENNEAGSETE LASTE EMADELE

Ma tegin hiljaaegu Nipiraamatusse loo emadest, kes olid oma lapsed enneaegselt sünnitanud. Kuna nad teavad nüüd omast kogemusest, et see on hirmus aeg, mil tuleb kaua (teinekord KUID) oma lapsega haiglas veeta, siis tahtsid nemad sellel jõulul neid emasid natukene rõõmustada ning koostasid neile vahva üllatuspaki.

Seal sees on ise kujundatud body, nipet-näpet emale ja ka näiteks Lenna uus album.

Kuigi palju asju suutsid nad sinna pakki tasuta hankida, siis tibatillukeste bodyde toorikud maksavad ikkagi 3 eurot tükk. Seega on vaja kokkusaada umbes 250 eurot. Et te saaksite aru, kui pisikesed tegelased neid bodysid kandma hakkavad, siis demonstreerin teile üht 800 grammise võitleja käekest:

1232773_10200322315298816_800200952_n-1970821

Väike- väike tita!

Aga kui kellelgil on kodus väikeseid 44-48 suuruseid ühevärvilisi bodysid, siis võtavad nad need hea meelega vastu! Kui aga bodysid ei ole, kuid aidata tahaks, siis ülekandeid ootab proua Kätlin Tursk kontole 1107753039!

Ja kuna kõik küsivad, mida ma selle arvutiparandusest järele jäänud 50 euroga tegin, siis nüüd teate, et see 50 eurot läheb minu poolt enneaegsete laste emade rõõmustamiseks nende kingipakki. Ma lihtsalt ei kujuta ette, et ma peaksin kunagi nägema väikest Mari torude ja voolikute all ja ma olen tänulik, et ma seda nägema ei pidanud. Kui aga ma oleks ise olnud sellises olukorras, siis see oleks kindlasti mind rõõmustanud, et keegi mind ka meeles peab kaunil jõuluajal 🙂

KOOLIKIUSAMINE

Mina ja Sander läheme esialgu minu vanasse keskkooli põhikooli lastele rääkima koolikiusamistest ja oma kogemustest sellega. Loodame, et saame vähemalt ühele lapsele sellega abiks olla 🙂

Kui keegi tahab meiega ühineda, siis kirjuta mulle!

 

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta effenbach 1. detsember 2013 at 09:18

    Eks tuleb teha valik, kas blogija tahab, et teda loetakse sellepärast, et ta hästi kirjutab, või sellepärast, et ta nänni jagab. Harva, kui need asjad ühte kuuluvad ja nännijagaja ka hästi kirjutab. Ka ei usalda ma ajakirjanikku, kes nänni jagab, sest ta sõltub omakorda neist, kelle nänni ta jagab ja pole erapooletu, vaid on tingitud. Õnneks on väga palju häid ja huvitavaid blogisid, mis pole nännijagamist endale eesmärgiks seadnud.

  • Avatar
    Vasta Katre :) 30. november 2013 at 15:49

    Ma saan aru, et väga paljud inimesed ei ole blogidega tõsisemalt kursis või selle maailmaga, aga saage ometi aru, et teatud koguses sponsoreerimist ja reklaami kuulub LOETAVATE blogide juurde. Mida kuulsam asi on, seda rohkem seda on. Mina olen küll just blogide kaudu tõesti saanud väga palju mõtteid ja ideid ja avastanud huvitavaid asju ja mul pole selle vastu midagi.
    Pealegi postitab Mallu isegi kolm postitust päevas kohati ja kui üks neist on reklaam, no mis viga vinguda. 😀

    • Avatar
      Vasta Silvia 1. detsember 2013 at 01:26

      Lugesin kokku köik need kommentaarid mis siin kahe postituse peale kokku tulid ja osad inmesed räägivad ju puhta aia-august!

      Kata, mina saan väga hästi aru miks seda reklaami siin tehakse. Selletöttu ma ju vingun! Näeme igapäev reklaame televiisorist, ajalehest, ajakirjast, fb-st, üleüldse internetis iga nurga peal, tänavatel plakatid jms.
      Minu arvates on blogi pidamine nagu raamatu kirjutamine aga kas raamatus on reklaame? Kui sa teed selle kommertslikuks sitamajaks, kaob igasugune ilu ja völu ära. Tean küll blogi pidamisest piisavalt et siin kaasa rääkida. Saab pidada väga edukat blogi ilma lamedaks muutumiseta.
      Ma ei ole mingi värdjas ennastäis mimm kes vingub ja vigiseb iga asja kallal, kord sai mul ka kopp ette ja avaldasin arvamust, so what? Selleks see kommentaarium siin ongi vöimis?
      Pole ma ka mingi tavaline budu vöi delfi tibuemme kellel jagamistest ja laikimistest silmad sada korda päevas särama lähevad.
      Milleks? Ma ütlen ausalt, et ma olen köik tuttavad fb-s ära blokkinud, kes non-stop jagamiste ja sheerimistega tegelevad. Küll tahetakse seda kleiti ja siis seda spaa paketti ja siis on vaja uusi rinnahoidjaid jnejnejne. Häbi ei tekita teis nende asjade jagamine? Kuhu te jõuate, mängige parem bingot..

      Nagu ma aru saan siis kohati puudutab see postitus mind ka.. Ja vöin vabalt oma mötted välja öelda.. Ma polnud sinu blogi kordki kommenteerinud, kui nüüd see esimene.. Poleks arvanud et nüüd see viimane piisk kukub 😀

      “Tahan teil lahedaid asju!”
      Jaa eestlased on kord sellise hingega et neile meeldivad asjad, mida kallimad seda vägevamad.. Mina ei taha ASJU, mind tegi önnelikuks see blogi ja selle blogi sisu.
      Kuu see on minu viga siis sorry tulihingelised kaitsjad, kes ütlevad et ei peaks ettekirjutama mida öelda vöi mida teha. Ma mötlesin et ei ole ainuke kellele kogu see kammaijaa pinda käib ja soovib tavalist blogi tagasi.
      Unustage ära et üldse kirjutasin, halb maik on sellest köigest ka mul suus. Nevermind 😀

  • Avatar
    Vasta SSSS 30. november 2013 at 14:43

    Vaata ülessepoole, Ta ütles välja enda seisukoha 😉

    • Avatar
      Vasta Silvia 30. november 2013 at 15:03

      Ahsoo.. Nojah, kahju.. Mis ma oskan kosta. Mind isiklikult ei huvita need asjad, mulle meeldib rohkem lugeda inimeste elust ja maailmavaadetest. Eks see ole minu arvamus. Kui ma ainuke olen, kes nii mõtleb siis ühest unfollowerist ei kaota Mallu kah midagi.

  • Avatar
    Vasta Silvia 30. november 2013 at 14:28

    Nojaa, eks see muidugi on Mallu otsustada mida ta sinna kirjutab. Kes ma olen siin ütleja eks 😀 Lihtsalt ma usun et lõpuks kaob see blogi point ära. Ma ise ei viitsi seda lugeda. Mulle käivad pinda need jagajad FB-s, kes iga hinna eest üritavad võita ja saada ja nänni ja tasuta kui tore kui tore. Tean ju küll et kui ei meeldi SIIS MINE ÄRA onju, aga ma ei taha ära minna. Ma tahaks veel lugeda su huvitavaid jutte ja veel itsitada ja muiata!! Äkki ma ei anna nii lihtsalt alla 😀 Mulle ei meeldi see kuradi jagamne-loosimine-võitmine, see on kõik nii nõme ja minumeelest see tuleks üldse ära keelata. Inimesed lähevad lolliks 😀
    Ma ei tea kas ma olen valesti aru aru saanud, aga selle blogi point ei ole maailma parandada või mis? 😀 Ütle Mallu ise kah asi välja, kuidas sina seda näed. Eksjuonju.

  • Avatar
    Vasta SSSS 30. november 2013 at 14:04

    Ega see ei ole Ta töö, et Mallu PEAB kirjutama endast ja Marist ja Kardost!

    Ta kirjutab täpselt sellest mida ta ise tahab! See on TEMA blogi!

    Nii, et tõsiselt ka, minge otsige mujalt meelelahutust, kui niiväga häirib, et keegi proovib teha teistele head!

    Kõik need väljaloositud asjad on ju TEILE!

  • Avatar
    Vasta Helen 30. november 2013 at 14:02

    Oleks pakkuda 1 uus body nr 44. Ei tea kas sellest just suur abi, aga kuhu neid anda saab? 🙂

  • Avatar
    Vasta S. 30. november 2013 at 13:50

    Nii nõus Silviaga. Loomulikult on tore, et sa osa võtad nt sellest imetamise värgist, et sellist iganenud mõtteviisi muuta, aga üldiselt oli blogi jah enne vingem. Praegu on see nagu järgmine kommertslik värk. Enne olid sa selline, kes kritiseeris, vingus ja ühtlasi ka naeris, lõbustas iseennast ja oma lugejaid, rääkis oma muredest ja rõõmudest. Praegu…pitsa on tore jah, aga sorri, see ei puuduta väga meid.
    Mulle väga-väga-väga meeldib su blogi, kuid hetkel on tõesti tunne, et see hakkab kujunema selliseks nö blogija blogiks – mingid loosimised ja asjad. Muidugi on tore, et sa oma lugejate peale ka mõtled ja midagi välja loosid, kuid noh, üldisemas plaanis. Ma arvan, et mõistad küll, mis ma öelda tahan.
    See on ka tore, et abivajajate peale mõtled. Eriti veel, et detsember ja särk-värk. Kuid üldisemas plaanis ootaksin ka mina rohkem sinu enda, Mari, Kardo, kasside, pere, äparduste, unetute ööde, Kardo korraldatud romantikaõhtute jm sarnase jutte!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. november 2013 at 14:03

      No seda kõike muud saab ja tuleb ju kah. Aga tõesti – kuna lugejaid on palju, siis ma tahan ära kasutada seda, et ma saan jagada asju, mis jõuavad tänu minule paljudeni. Ja kui mul on võimalus teile asju välja loosida, siis miks mitte seda teha? Ega ma ju halvaga 😀 Tahan teil lahedaid asju!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 30. november 2013 at 13:46

    Mina nt aitan mõne teise emmega ühte lasteküla kuhu alles hiljuti toodi ühest perest 1, 2 ja 4 aastane. Juurus, Raplamaal on lasteküla ..mitu majakest ja igas erinevas vanuses lapsi. Meie siht hetkel see kus need kõikse pisemad sest neile oli riideid vaja kui nad sinna tulid ja seega ongi jäänud selle maja toetus meile eesmärgiks. Seal majas muidugi veel mõni suurem laps. Oleme siiani saatnud ..st ma ise kohale viinud mänguasju, riideid, jalanõusid, meisterdamist. Nüüd kogume raha, ostame igale selles majas olevale lapsele jõulukingi..mõnel emmel veel riideid ja nipet, näpet. Lisaks isetehtud piparkoogitainast ja vormis …saavad ka ühel väga suure südamega emmelt vii konsooli aga selle kingime me sellisele majale kus on vanemaid lapsi,kes kaa sellega teha oskavad midagi. Me vähemalt üritame natukene nende südamesse jõulusoojust tuua. Eelnevalt aitasime ühte pisikest tüdrukut,kes oli ka saater “rääkimata lugu” ..ema mähkis teda sidemetesse 7 korda päevas, kreemitas jne jne. Kehale tekivad villid …vb keegi lugend selle kohta. Igatahes korjasime raha ja ostsime raha eest talle mitu kastj sidet ja neid spets kreeme millega ema pisikese piiga kogu keha määris …

  • Avatar
    Vasta Silvia 30. november 2013 at 13:37

    Mallu, ma hakkasin su blogi jälgima siis kui sa veel Mariga ei olnud päris hakkama saanud ja ma ausalt ütlen, et see blogi oli 100x lahedam. Praegu jääb mulje, et sa lihtsalt promod kõikvõimalikke asju.. Pitsa, kassipeldik, mingid muu ninn-nänn millesse süvenend väga pole. Samuti käib jubedalt pinda su häältekogumine..
    Lihtsalt ürita vähem seda bisnessi ajada ja pane ikka kirja mida see Mari teeb ja mida peiks teeb ja kassid teevad ja inimesed tänaval ja noh tead küll. Ära nendest ASJADEST räägi, ma kujutan ette küll et nad veits sponsoreerivad ka aga las olla 😀
    Mulle nii meeldis see algusaegade Mallu ja marunaljakas oli lugeda su blogi.. Jää oma raamidesse ja tee seda mis sul tõsiselt hästi välja tuleb, lihtsalt ei ole huvitav lugeda ju mingit loosimist ja peldikupromo jne. Saad vast aru küll mis ma mõtlen 🙂
    Just sayin et mul pole su vastu üldse mingit vimma ega miskit, mõtsin et annan oma sõna kah korra 😀 Edu ja jaksu!

  • Avatar
    Vasta Assu 30. november 2013 at 13:22

    SEB-l turva- ja asenduskodus elavate laste jõulupuu. Kes soovib aidata. 🙂 http://www.heategevusfond.ee/joulupuu/

  • Avatar
    Vasta Kati 30. november 2013 at 13:12

    Minagi teen sel aastal rohkem kinke kui tavaliselt, igaksjuhuks siis Tartlastele: http://joulupuu.jcitallinn.ee/tartu/
    Siin on veel nii palju lapsi, kes ootavad jõule, aita Sinagi!

  • Avatar
    Vasta WhatNot 30. november 2013 at 13:07

    Kolm body on parem kui mitteühtegi!