Uncategorized

lust ja lillepidu see pangamajandus

22. mai 2014

kleit2-6143473                                   Kleit, kust mujalt, kui vanast heast Sheinside’ist.

Helistasin siis täna jälle panka, et neile täpsustada, et olen nüüd kõik kalkulatsioonid ja asjad, mis nad tahtsid, ära saatnud. Mainisin ka seda, et hindaja käis eile ja tänaseks/homseks lubas akti valmis kirjutada.

“Oi, et juba tellisite hindaja? Ma siin praegu mõtlen, et võib-olla oleks piisanud sellest, et te oleks ise maja peal pilte teinud…”

“Nojah, ehk oleks siis võinud seda mulle enne ka mainida? Te loetlesite mulle ette kolm asja, mida teha. Mina tegin need ära, on ju loogiline?”.

“Aga mida te siis kiirustate nii?”

-“Eee. No laenu saama kiirustan ikka. Te oleksite mulle võinud ju kohe mainida, et võin esiti need pildid näiteks ise teha või midagi.”

“Meil ei ole aega kõigile nii täpselt seletada neid asju kohe. Ega meie ei teadnud, et te kiirustate.”

-“Ega seda ongi raske teada, arvestades, et ma kogu aeg rõhutan, et ma kiirustan sellega…”

giphy-6744756

 

 

Loe ka neid postitusi!

42 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Liska 15. veebruar 2018 at 20:15

    Tjah, Eesti väikeses konnatiigis summimisel on küll nii omad head kui vead. Pangadussektor on küllaltki monopoolne, aga vähemalt ei ole olukord ikka nii hull kui USAs, näiteks. Lisaks on nüüd tulemas ka päris mõistlikud alternatiivid pankadele, Transferwise aitab valuutavahetusega ülekannetega, internetipangad nagu Revolut ja Monese teevad igapäevapanganduse mugavaks ja LHV murendab isegi suurte rootsi pankade jalgealust (küsimus jääb muidugi, kui kaua see aega võtab, kuni nemadki ära keeravad). Ainuke mure on veel see laenumajandus… Kui vaadata, mis tingimustel hetkel raha on kuskil võimalik kätte saada (https://www.coolfinance.ee/laenud), siis on laenud veel viimane murepunkt, kus pankadel väga korralik edumaa on. Ühisrahastus võiks ju sellele kunagi järele jõuda, aga hetkel on see ka veel väga korralikult riskantsete laenude pärusmaa..

  • Avatar
    Vasta olizia paul 26. jaanuar 2015 at 22:36

    Tere armas rahvas, Am pr Helen Bugan, olen eralaenu laenuandja, kes laenata laenu neile, kes vajavad rahalist abi, nii et kui sul on seal otsin kiiresti laenu 1,000.00USD et 10,000,000.00USD, siis sisestage allpool toodud andmed edasi edasi
    tehingut Kokkuleppel eespool laenutingimuste palun täitke allpool vorm, et saaksime teie kõik
    üksikasjad meie töötlemise fail. 1)nimi ………………..
    2) AGE ………………………….
    3)SEX ………………………….
    4)Riigi ………………….. ….
    5)riigi ………………………..
    6)amet ……………….. ….
    7)Perekonnaseis ……………….
    8)Numbriotsing …………………… …
    9)kuusissetulek …………………..
    10)pöörduda ………………… ………. 11) vajaminev summa ………………………..
    12)EESMÄRK …………………………
    13)KESTUS ………………………..
    14)telefoni ………………. ……..
    Tule tagasi mu juurde
    ülaltoodud teavet VIA (oliziapaulloaninvestment.com),
    et saaksime edasi tegutseda selle tehingu?

  • Avatar
    Vasta Sr Fernando 9. november 2014 at 14:19

    Laenu pakkumine kõik
    Vajad laenu? Kas sa oled võlgades ja vaja laenu kustutada oma võlad ?? Vajad laenu mingil põhjusel? Kui jah, siis muretse enam oma abi on lõpuks siin. Oleme erasektori laenu andmise firma pakub laenud eraisikutele ja ettevõtetele madala ja taskukohane intressimäär 2% võtke meiega täna kell (wemacompany@gmail.com) nende odavad laenud täna. Laenuvõtjad huvitatud peaksid meiega täna meie e-posti aadress (wemacompany@gmail.com) ja nautida meie finantsteenuseid.

  • Avatar
    Vasta EASYFINANCE LOAN COMPANY 14. oktoober 2014 at 10:36

    Vajad kiiresti laenu, et lahendada oma rahalisi probleeme ja ka alustada, et suurendada oma äri või oma äri võimalus? Kui nii võtke meiega ühendust e-posti teel: easyfinance4all2@gmail.com

  • Avatar
    Vasta ninni 23. mai 2014 at 17:43

    Haha. Ma arvan et ta loeb su blogi, sellepärast saadki,sellist teenindust 😀

  • Avatar
    Vasta Maidu 23. mai 2014 at 14:45

    Vb loll mõte, aga äkki keegi sinu ´´hateritest´´.
    Vaatas,et nooo krt mallukas sattus mulle, a samas sitasti ei saa ka öelda. Siis ei võta väga tõsiselt oma tööd..?

    • Avatar
      Vasta Siiliramo 23. mai 2014 at 15:14

      Hah 😀 Ma ei taha hästi uskuda, et pangas töötavad inimesed, kelle mõistus on lapse tasemel ning mõtlevad kellelegi “keerata”. Pigem oli tegemist lihtsalt isikuga, kes alles suhteliselt uus tööl ning ei oma erinevates situatsioonides töötamise kogemust või lihtsalt väheken pikaldasem.

  • Avatar
    Vasta ylle 22. mai 2014 at 18:58

    Aga minu “positiivne” kogemus pangaga on selline,
    maksime ligi pool laenust, 20 000 eurot ennetähtaegselt tagasi, “preemiaks” saime 510 eurose lepingu muudatuse, lisaks tõusis meie marginaal 0,75 lt 1,75% -le
    Laen on mehega kahepeale, maksnud oleme seda 8 aastat, mitte kunagi pole ühtegi senti võlgu jäänud, töökohad stabiilsed, sissetulek samuti, lihtsalt tekkis uitmõte lisatagatis maha müüa. Kuna osta tahtjad ilmusid kohe, siis müüsimegi ja tahtsime pangale suurema osa raha tagasi anda, aga kuna me veidi raha endale plaanisime jätta siis saimegi kirvehinnaga lepingumuudatuse.
    loodame lähiajal kogu laenu korraga tagasi maksta never ever sinna panka me enam ühtegi senti ei vii.

    • Avatar
      Vasta SV 22. mai 2014 at 20:24

      Eks säärastel tingimustel teevad lepingumuudatusi ka teised pangad. Keegi midagi niisama ei kingi.

    • Avatar
      Vasta Mai 23. mai 2014 at 08:30

      Kuule sa oled ise rumal. See on igas pangas nii. Kui sa pangalaenu varem tahad tagasi maksta, siis sellega kaasnebki nö trahv, sest pank saab vähem raha tagasi kui sa kohe kõik ära maksad kui siis, kui sa aastate jooksul maksad. Loe leping läbi enne kui kuskile oma allkirja paned, et sa ei peaks pärast netis end lolliks tegema.

      • Avatar
        Vasta ylle 23. mai 2014 at 12:13

        Ma oskan lugeda küll, isegi lepinguid, sealt lugesingi välja et max trahvisumma oleks meile olnud 196 eurot. 510 euro meilt “kantimiseks” kasseerisid nad meilt sisse laenulepingu sõlmimise kulu, kusjuures aluseks võeti see summa kus juba makstud 20 000 oli ka sees, väites et kui me avaldasime soovi lepingut muutma hakata oli meie laenusumma ju 42000, see et sõlmimise hetkel oli see juba 22000 neile ei lugenud. isegi laenu võttes ei maksnud me nii suurt laenulepingu sõlmimise summat.
        Möödunud aastal ütles laenuhaldus selge sõnaga ja saatis ka meili, et osaline ennetähtaegne tagastamine ei tähenda meie jaoks trahvi. Kahjuks seda haldurit enam tööl ei ole ja asendus teavitas trahvist alles siis kui meil juba notari aeg kokku lepitud, enne seda 2 nädalad pank lihtsalt ei vastanud, Tegemist ei ole sebiga.
        Nad nägid, et meie arvele ole klient juba suure summa ettemaksu maksnud ja eks see andis hea signaaali, et ju meil on raha ja võtame nüüd.

  • Avatar
    Vasta mai 22. mai 2014 at 14:21

    Huvitav, kas haldur ei tea, et kinnisvarahinnnagud maksavad ja mitte vähe? Paar aastat tagasi maksin oma eksperthinnangu eest mingi 80.- eur, ja see oli veel soodushind tutvuse kaudu. Tore muidugi, kui sul on maja kohta igasugu pabereid, aga kui igal asjal on hind, siis ikka valid, mida ostad.

  • Avatar
    Vasta Kai 22. mai 2014 at 13:31

    Küsimus: Miks on nii, et kui inimestel on tekkinud mõte hakata tegema remonti, siis on vaja kõike korraga, kohe, suurelt ja kiiresti? Nagu remondi objekt jookseks eest, poest saab ehitusmaterjal otsa ja pangast laenu ei anta enam? Sealjuures arvates, et ollakse laenuhalduri ainuke klient ning ainuke kellel on kiire.
    Suuri laene võttes, tuleks seda teha mõistlikult ning läbimõeldult, ja kindlasti mitte kiirustades. Paari aastapärast kui on mingi maksmise kriis, siis on muidugi kohe pank süüdi nagu antaks laenu üks kõik kellele, ükskõik kui palju…

    • Avatar
      Vasta kardul 22. mai 2014 at 14:06

      Vastus: Remonti tehakse korraga, sest remondi ajal ei saa ju sees elada. Suht kahtlane on iga poole aasta tagant kuuks ajaks kodust välja kolida, et iga aasta kuus korra ühte tuba remontida. Lisaks on siis ju topelt töö ehitusmehe leidmiseks, mida tules teha 10x, selle asemel, et korraga kõik ära teha ja asi 1x kellegagi kokku leppida.

      Kui raha pole, siis loomulikult saab ka jupphaaval, aga kui vähegi välja pigistab, siis kõik korraga ära teha ja oma eluga pärast edasi minna on ju palju mugavam. Ma küll ei viitsiks aastaid remondist rääkida, planeerida ja iga värvipoti pärast eraldi poodi joosta. Muidugi inimesed on erinevad.

      Kui aeglaselt siis on mõistlik laenu võtta? Pool aastat oodata ja läbi mõelda? Iga inimene on ju erinev ja mõni ei taha ühe pisikese projektiga elus tegeleda pool aastat. Tähtsad asjad vajavad nautimist ja elu on liiga lühike, et kõike kuid läbi planeerida ja kalkuleerida.

      • Avatar
        Vasta Kai 22. mai 2014 at 18:57

        Kes rääkis jupi haaval remontimisest, kuude viisi planeerimisest.. Kui on vaja hakata remonti tegema, siis pole see ju ka päevade ega tundide küsimus. Et täna tekkis mõte, homme olgu olla.

      • Avatar
        Vasta Eveliis 22. mai 2014 at 20:07

        Me ehitame seitsmes aasta maja. Ja tead, mul on hea meel, et kohe ei saanud kõik valmis, sest just aastatega oleme jõudnud selgusele, mida tahame jne. Kodu on meie nägu võtmas:) kui meil seitse aastat tagasi oleks olnud raha kohe võtta, elaksime hetkel igavas kataloogikodus.

  • Avatar
    Vasta Katré 22. mai 2014 at 12:26

    Johhaidii, see su laenulugu on juba nagu anekdoot.

  • Avatar
    Vasta Kaitlin 22. mai 2014 at 12:03

    Kõige parem on üldse mitte laenu võtta. Mina ei kavatse seda kunagi võtta, palk on niigi piisavalt hea ja korteriarved ka mõistlikud. Mille nimel kõik?

    • Avatar
      Vasta Siiliramo 22. mai 2014 at 12:42

      See sõltub ikka puhtalt inimesest. Mina jällegi ütlen, et ei taha elusees elada üürikorteris. Üürihinnad on umbes 400 eurot kuus. Samas see korter ei kuulu sulle. Ikka vahepeal remondid või midagi kohendad, kuid samas korter kuulub kellelegi teisele. Minu meelest on kordades kasulikum võtta hoopis laen ja soetada oma elamine. Kusjuures laenu tagasi makstes võib olla hoopis nii, et maksad vähem kui korterit üürides 🙂 Pealegi see vara kuulub lõppkokkuvõttes sulle ja teed ise mida heaks arvad. Ütlen ausalt, et mina ei mõista inimesi, kellel on piisavalt suur sissetulek, et omada oma maja/korterit ja selle asemel elavad üüripinnal. 🙂

      • Avatar
        Vasta kardul 22. mai 2014 at 13:22

        Üürikorteri eeliseid on päris palju. Esiteks näiteks uude linna kolides ei tea sa täpselt, kas üldse jääd 30ks aastas sinna elama. Päris tobe on osta kohe korter ja siis selle kinnisvara pärast oma plaane ringi teha. Isegi kui üürid selle väja, siis vaadates, mis probleemid või lihtsalt lisatöö üürimisega kaasnevad, siis ei aitäh. Teiseks, elades erinevates linnaosades, saad alles seal elades aru, kas üldse oled selle kohaga rahul. Kui kohe korteri ära ostad, siis istud selle kinnisvara otsas ja kannatad. Olen ise kolinud poole aasta pärast üürikorterist minema, sest selgus, et ma ikka ei viitsi iga päev 20 minutit tööle sõita, kuigi alul tundus soodne hind ja ilus kodu seda väärt olevat. Aga teooria ja praktika on erinevad. Kolmas ja minu arust kõige tähtsam point-noorte inimeste elupinna vajadus muutub iga aastaga-kolitakse kokku, saadakse lapsed. Kui oled omale kahetoalise ära ostnud, siis kus sa oma last kasvatad? Samas üksikuna ei ole nagu mõtet kohe neljatoalist osta 😀 Päris paljud ostsid kokku kolides omale hubase kahetoalise ja nüüd on lapsetuba puudu. Korter on ostetud buumi ajal ja maha müües maksaks peale. Üürikaga teataks kuu aega ette ja koliks endale sobivale pinnale.

        Üüri ja laenu maksimise mõistlikkusest-pangale maksad ka esimesed 15 aastat ainult intresse. Ei kuulu see korter ka sulle. Kui oled oma 30 aasta sissetulekutes kindel, siis on ainult see eelis, et see korer on kunagi sinu laste jaoks olemas.

        • Avatar
          Vasta Pille 22. mai 2014 at 14:26

          Minu arust mallukas ei kolinud uude linna ja ei ole ka üksik ning tal on elukaaslane ja laps juba olemas. Viimane aeg mõelda oma kodu soetamisele. Ainul rumal elab üürikorteris. Sinu välja toodud üürikate “eelised” on niivõrd jabuvad, et ei hakka neid kommenteerimagi.

          • Avatar
            Eveliis 22. mai 2014 at 18:16

            Mina võtaks endale küll hetkel linna üürika ostmise asemel. Vbla muidugi ka sel põhjusel, et ma ei viitsi debiilsete panadega hakata oma närve raiskama jälle.

        • Avatar
          Vasta meow 22. mai 2014 at 16:24

          Kuule kardul.. kas sa müümisest oled midagi kuulnud? Kui pere suureneb, siis pole ju väga keeruline oma kahetoaline maha müüa ja selle asemele suurem elamine muretseda.

          • Avatar
            Kadri 22. mai 2014 at 17:36

            Olen kuulnud ikka, tänud muret tundmast. Hetkel müün ühte neljatoalist kesklinnas juba ca aasta ja pole huvilisi, kellele mu hind sobiks. Odavamalt pole jälle mõsitlik müüa. Nii et see aasta peaksin siis seal sees elama ja ainult sobivamast elukohast unistama, kui ei oleks varianti mujal elada. Seega müümine ei ole alati selline kiire tegevus, et tuleb idee ja homme kirjutad rõõmsalt lepingule alla.

    • Avatar
      Vasta Pille 22. mai 2014 at 14:22

      Seda on nii raske mõista, et inimesed tahavad elada oma enda kodus ja majas mitte korteris?
      Maksan iga kell 30-40 aastat enne laenu kui elan kuskil paneelmajade otsas korteris ja veel hullem üürikas.

      • Avatar
        Vasta kardul 22. mai 2014 at 16:06

        Kes ütles, et üürima peab ainult korterit? Üürida võib ju ka maja või majaosa nagu mina seda tegin. Minu arust on rumal hoopis see, kes väidab, et teise valikud on rumalad 😀 Mina ei ütle, et kodus osta rumal on vaid selgitan, et üürimisel on minu jaoks olnud väga palju eeliseid ning olen õnnelik, et ei ostnud kiirustades kodu, sest hetkel on maitse, eelistused ja vajadused 100% muutunud võrreldes 5 aasta taguse ajaga. Pole rääkinud oma kommentaaris Mallukast vaid iseendast ja üldiselt.

        Maksa siis 15 aastat pangale intresse ja pea seda enda koduks 😀 Kui makseraskused tekivad, siis tõstetakse sind sealt “oma” kodust ka rõõmsalt välja:)

        • Avatar
          Vasta Kissu 22. mai 2014 at 22:15

          No kui te natuke aru saaksite, siis see kõik läheb ju teemast välja või olen ma valesti aru saanud? Mallukas ju ei osta maja ega korterit, vaid võtab laenu, et remonti teha? Samuti on tal juba korter ju ka olemas, miks enam jahuda midagi kuskil ostmisest ja üürimise eelistest?

        • Avatar
          Vasta Pille 23. mai 2014 at 07:17

          Mind ajab alati naerma kui üürijad räägivad kuidas kõigil laenu võtjatel tekivad varem või hiljem makseraskused ja neid tõstetakse kindlasti kohe kohe oma kodudest välja. Ja kui üürijatel makseraskused tekivad siis ega ju nemad puu alla ei jääks eks?
          Lisan veel, et pangaga on alati võimalik läbirääkimisi pidada laenumaksepuhkuse saamisel. Oleme seda ise kasutanud kaks korda, esimene kord peale esimese lapse sündi kui emapalk oli lõppenud ja tööle sai minna alles 6 kuu pärast ja teine kord samuti peale teise lapse sündi samas olukorras. MIDA OLEKS SAANUD TEHA ÜÜRIKORTERIS? Korteri omanik oleks käskinud mul jalga puhata selle jutu peale kui ma oleks ütelnud, et ei kavatse järgmised 6 kuud talle üüri maksta.
          Lisan veel, et see 15.a intresse on sul küll kuskilt pastakast välja imetud.
          JAH, see ongi MINU KODU lepingu alla kirjutamise hetkest peale, sest vajadusel saan seda iga kell MINA maha müüa kui soov tuleb, vaatamata sellel kaua hetkel laenu olen maksnud.
          Ise ostsime mehega kunagi 2-toalise korteri, 3.a hiljem tuli pisipere peale ja müüsime maha selle, 300 000kr kasumiga, tegime sellest sissemakse ja ostsime endale maja.
          Laenumakset maksame hetkel neljandat aastat, 400€ kuus umbes, millest 250€ on põhiosa ja 150€ intressid. Selle 400€ kuus ma saaks kuskilt Mustamäel 3-toalise korteri üürida. Jah, minu jaoks on ja jääb üürimine täiesti jaburaks ja ebavajalikuks asjaks.

  • Avatar
    Vasta Siiliramo 22. mai 2014 at 11:54

    Päris nõme. Selles suhtes, et see hindaja ei ole ju tasuta, vaid talle tuleb selle eest ka tasuda ? Või tean valesti !? Kui tuleb tasuda, siis see justkui niisama raha tuulde loopimine oli, kui oleks lõppkokkuvõttes piisanud ka piltidest. Väga nõme suhtumine.

  • Avatar
    Vasta Kerli 22. mai 2014 at 11:51

    Mina võtsin laenu danske pangast ja sain selle kätte nädala ajaga. Kinnisvara hindamise kohta öeldi et piisab piltidest. Laenuhaldur oli väga tore ja tegi kõik puust ette ja punaseks. Intress tuli ka väga madall, erinevalt swedi pakkumisest.

  • Avatar
    Vasta Annili 22. mai 2014 at 11:34

    Ma ei saa aru, kuidas Sul nii palju probleeme pidevalt tekib. Võibolla on see Su enda rahutusest ja kiirustamisest tingitud. Kõiki asju ei saa tagant lükata/tõmmata ning teinekord peab lihtsalt lõdvaks laskma.
    Samas kui kliendihaldur nati aeglase mõttetööga on, siis on ka hästi nunnu ju. Samas keegi peale Sinu ei tea kuidas täpselt see esimene kohtumine laenuhalduriga läks ja millest seal räägiti ja millest mitte -st. mõned tähtsad asjad võisid ühe kõrvust mööda minna ja teisel osapoolel kogemata küsimata jääda.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 22. mai 2014 at 11:33

    Minul sai ka laen Nordeast võetud. Käisin ühe korteri puhul lihtsalt teoreetiliselt uurimas, kas ja kui palju laenu saaksin, ja juba 2 päeva hiljem anti teada, et vot nii ja nii palju saaks ning nad oleksid selle korteri puhul nõus kenasti andma. Siis aga valisin lõpuks ühe teise, käisin 8. märtsil vaatamas seda, siis panka ning juba 28. märts oli notari juures lepingu sõlmimine ja korteri üleandmine 🙂
    Miks ma siis ikkagi Nordea võtsin? Neil oli omafinantseering 10%, lepingutasu 0 ja ka notarikulud lisasid lihtsalt laenusummale 🙂 Swedbank, kus ma olen juba aegade algusest klient olnud muidu, oleks vähem laenu andnud, neil oleks pidanud lõpuks ostetud korteri puhul omafinantseering 20% (muidugi veel parem kui 30%) olema, lepingutasu mingi minimaalselt 119 euri, oleksin pidanud hindamisakti tellima (ahjaa, see oli muidu korteril olemas, kuid aegunug, kuid Nordeale kõlbas küll!), notarikulud ka kuskilt kokku kraapima jne. Ja Swedbanki ainus soovitus: NO KOGUGE SIIS RAHA! Ei no aitäh küll – leian oma unistuste korteri ja selleks ajaks, kui ma omafinantseeringu kokku oleksin saanud, oleks keegi selle korteri juba ära ostnud…

  • Avatar
    Vasta Ssdea 22. mai 2014 at 11:05

    Mul on jälle positiivne kogemus SWEDiga. Laen 9 päevaga käes.

  • Avatar
    Vasta Ema 22. mai 2014 at 10:17

    Meil positiivne kogemus Swediga just. Väga tore ja asjalik haldur, kes alati soovitas parimaid lahendusi ja mõtles kaasa, alati kuulas meil rahulikult lõpuni – kunagi ei jäänud tunnet, et peame halduri juures kiirustama, sest järgmine tuleb peale. Küsisime täpselt nii palju ja nii kaua kuni enam küsimusi ei olnud. Kõik sai selgeks. Laenu oli samuti vaja kiirkorras, sest maja ostsime ka kohtutäiturilt oksjonil.
    Samuti saime hea diiliga laenu juurde, et ka teine korrus remontida. Ühtegi venimist ega viivitust ei tekkinud.
    Siiamaani linnas kohtudes vahetame halduriga paar sõna ja uurib kuidas meil läheb 🙂
    Palju sõltub inimesest seega! Nii enda suhtumisest kui ka halduri omast.

  • Avatar
    Vasta Karin 22. mai 2014 at 10:08

    Mina pean ka ütlema, et ei ole KUNAGI nii head (panga)teenindust saanud, kui Nordea pangas. Kuna ostsime korteri oktsioni korras, oli väga kiiresti laenu vaja saada ning kõik korraldati nii hästi ära, et umbes 10 päevaga oli raha käes. Mu tolleaegne “kodupank” Swed oli kõige hullem venitaja üldse!

    • Avatar
      Vasta Riina 22. mai 2014 at 13:20

      See sõna on “oksjon”, btw.

  • Avatar
    Vasta P.K 22. mai 2014 at 10:00

    Hullult targad soovitajad on siin kõik, aga selle peale ei tulda, et ka sellel halduril on kolleegid? Kui saag käima tõmmata, võib juhtuda, et saavad oma laenu augustiks. Kui üldse. On jah uimased, minu haldur Nordea pangas näiteks venitas esimese asisema vastusega 2 kuud (!) alates taotluse esitamisest. Selle aja peale oli meil muidugi juba teisest pangast laen võetud ja kodugi juba ostetud 🙂 Jäi üle talle vaid edu soovida.

  • Avatar
    Vasta Liis 22. mai 2014 at 09:54

    Olen võtnud/ muutnud laenulepingut kolm korda elus ja alati võtnud ka Seb ja swedi kaudu pakkumised. Aga alati on Nordeal parem diil, parem suhtumine. Hästi inimlikud ja teevad sinu jaoks elu lihtsaks.

    • Avatar
      Vasta meow 22. mai 2014 at 10:33

      Täiesti nõus

  • Avatar
    Vasta Liis 22. mai 2014 at 09:52

    Kas nagu päriselt päriselt on sellised vastused ja sa kirjutad siia 100% õiget juttu. Midagi juurde ei pane, et ägedam jutt saaks?
    Kui see nii on, siis see kliendihaldur tuleks lahti lasta ja kohe. Kui tema ülemused ka seda ei arva, siis võib see Seb oma uksed kohe kinni panna.
    Aga hirmsasti tahaks teada selle halduri versiooni. Tema versioon on ilmselt, et klient on loll vms.

  • Avatar
    Vasta Merilin A 22. mai 2014 at 09:43

    Tõdesime ise ka sellist uimasust ja üldse tobedat büroktaatiat eluaseme laenu võttes!

  • Avatar
    Vasta SV 22. mai 2014 at 09:42

    “Meil ei ole aega kõigile nii täpselt seletada neid asju kohe.”
    Ma võtaks ühendust selle halduri ülemusega ja küsiks, et mis värk on, kas selline suhtumine ongi nende pangas või saaks mõne kompetentsema halduri omale, kes ka seletab asju õigesti või kellel on aega seda teha 😉