LAPSED Lasteasjad Mari

mida kinkida aastasele lapsele?

29. august 2014

Maril on üsna peatselt tulemas ta esimene suur sünnipäev. Ah, no mis ma ikka siin ütlen, et üsna peatselt, tegelikult on sinna ju veel pea poolteist kuud aega, aga mulle tundub ikkagi, et see on nüüd kohe-kohe käes. Siinkohal panengi oma mõtteid natukene kirja ja ehk annan mõnele lugejale ka ideid, et mida sõprade lastele kinkida või miks mitte ka enda omale soetada.

Eile sattusin ühte mänguasjapoodi ja mõtlesin seal natukene ringi kiigata, et mis Marikesele siis päriselt ära kuluks või tarvis oleks. Mänguasju oli igasuguseid, aga miskipärast need plastikust vilede ja kelladega asjad mind väga ei tõmba. Mõtlesin vaadata näiteks puidust klotse, aga näiteks Juku Mänguasjapood neid ei müü. Ainult…plastmassist vilesid ja kellasid. Minule on aga südamelähedased hoopis puidust asjad, seega oli kena avastada, et Karupoeg Puhhi poes on lausa eraldi kategooria puust asjadele ja sealt võib üht-teist põnevat leida küll.

puidust-kraam-4979146

1. Minu meelest eriti lahe asi. Noh, ühest küljest on ta käimistugi, aga eespool on palju asju, mida niisama näperdada. Ja peegel! Mari armastab peegleid! Ainuke kahtlus on mul selle suhtes, et kui laps selle najale üles vinnab ennast, kas see lihtsalt eest ära ei sõida, nõnda, et latseke näoli kukub?

2. Uhke järelveetav loom. Pidavat konn olema, aga minu meelest on nagu roheline nälkjas 😀 Kas keegi oskab öelda, miks neil alati nii lühike nöör on? Nii ei saa ju midagi normaalselt järgi lohistada.

3. Puidust klotsid! 

4. Mis siis, et see puidust pusle on natukene suurematele. Sellised asjad võivad majapidamises olla küll, näiteks selleks puhuks kui suuremad sõbrad ja sõbrannad külla satuvad.

5. Seda klaverit ma näitasin teile kunagi enne ka, aga ma ei pannudki toona tähele, et seda on punast kah! Mul on nüüd selline plaan olemas küll, et Mari tuba tuleb valge-punase-sinisega (see idee tuli sellest, et mul on imearmsad meremehe stiilis lastetoa nagid kunagi kaltsukast skooritud) ja see punane klaver sobiks sinna IDEAALSELT!

marisünna

1. Kuigi pole suur “väikse plastikpudi” fänn, on mulle sellised magnetist tähed alati meeldinud. Mäletan, et kunagi ühel klassiõel kodus külmiku peal olid ja ma olin alati nii kade, sest nendega sai ju näiteks “LOLL” kirjutada ja siis pihku kihistada. Ütleme ausalt, need tähed oleks rohkem mulle kui Marile.

2. Puidust motoorikakeskus oleks Marile kindlasti vahva, kuid samas ka arendav mänguasi. Ma juba kujutan ette, kuidas see sobiks ta uue toaga ja…

3. ja 5. Nagu öeldud, on Marile vaja rattatooli ja kiivrit. Miks siis mitte neid lapsele sünnipäevaks soetada?

4. Kuigi Mari kohe kindlasti ei oskaks veel selle tõukerattaga ringi sõita, siis selle najale oleks ka vast vahva püsti tõusta? Ja aeg pidavat ju lendama, küllap see talle varsti juba meeldiks.

6. Kuigi see pole mänguasi, siis on see siiski midagi Marile tema uude tuppa. Kohe, kui ma seda nägin, teadsin ma, et Marikese uues toas peab selline asi olema. Kuigi see näeb välja nagu lahe võrevoodi kapikeste ja sahtlitega, on see tegelikult hoopis smartbed, millest lapse kasvades saab teha voodi, kirjutuslaua ja tahvlikese. Tahan-tahan-tahan!

Kui lastega lugejatel on veel ideid, mida võiks aastane laps tahta/vajada/millest huvituda, siis ootan teiepoolseid soovitusi väga. Ega ma ju ise ette tea, mida tulevikus vaja oleks. Miks siis mitte sellised suuremad asjad esimeseks suuremaks sünnipäevaks küsida/osta. Sugulasi ju kamaluga segada 🙂

Loe ka neid postitusi!

59 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 1. september 2014 at 19:55

    Esimesel fotol see nr 1…SEal pole peeglit vaid see asi, mida peegliks võib pidada on trumm. 🙂 Aga lapsele väga meeldib ja kõndima õppimisel on igati abiks ja ei veere lihtsalt eest ära 🙂

  • Avatar
    Vasta kertu 30. august 2014 at 14:29

    Lühike nöör selle pärast, et laps end sellega üles ei pooks ja tootjal sellega vastutust poleks.

  • Avatar
    Vasta Helena 29. august 2014 at 21:49

    Minu esimene sai aastaseks sünnaks pallimere koos liumäega. Kõik kolm kasutasid palju. Käimistugi – kingiti kuid mõttettu teema. Keegi ei kasutanud seda üle paari nädala. Pealeistutav auto ka väga kasutatav aga selleks peab ruumi olema. Väikses ruumis edasi tagasi vastu seinu sõita……Meil hakkasid aastasena ka loosi minema esimesed lego duplod. Käimistoe asemel kindlalt mõni vanker või käru. Et saaks manti vedada

  • Avatar
    Vasta Mömm 29. august 2014 at 21:25

    1.Aastasele lapsele pakuvad rohkem huvi asjad mida saab vajutada ja mis häält teevad.. siin üks FP telefon, väga moodne http://www.4kids.ee/fisher-price-tahti-opetav-telefon/
    2.Minu lapsele kingiti kohe kallim nukuvanker 3in1.. praegu lükkab tavalist vankriosa, tulevikus saab lisasid peale panna 🙂 http://www.lastemaa.ee/manguasjad/nukuvankrid/nukuvanker-emotion-3in1-64077-lillifee
    3. veel soovitan õue kiik/liumägi..
    4. raamatud on alati in !
    5. lastearvuti

  • Avatar
    Vasta Kerli 29. august 2014 at 20:08

    Juba pikemat aega on blogis kahjuks mingi jama.. osad laused nagu puudu ja jutt läheb kuskilt poole pealt edasi.. mõtlesin, et annan igaks juhuks teada. 🙂
    Aga veel – Mari on imearmas tüdruk 🙂

  • Avatar
    Vasta jääkuubik 29. august 2014 at 15:08

    Pealeistutavad autod/traktorid/loomad (või nagu sa seda siin nimetad “tõukerattad”) on aastasele ideaalsed kingid. Autod on etemad, need on veel aastate pärast populaarsed.

    Kui Mari nüüd järsku ootamatult üleöö käima peaks hakkama (mõned teevad selles vanuses sellise triki) siis võib lausa nelja- või kolmerattalise jooksuratta poole vaadata. Võib ju tunduda tobe, et ilma pedaalideta. Ma täitsa kahetsen, et enda suuremale lapsele ei ostnud omal ajal esimeseks jooksuratast. KÕIK tuttavad lapsed kes on alustanud jooksurattal on pedaalidega rattale ümber õppinud palju sujuvamalt kui kolmekal või abiratastega kaherattalisel alustanud lapsed.

    Rattatool … talvel väikse lapsega ei velota. Kevadel on ta juba poolteist. Sügisel saab juba kaks. Tegelikult on ikka päris ebamugav kahesega ringi sõita. Ma ei julge mõeldagi kui õudne on manõõverdada kusagil liikluses. (Kogemus maakoha vähese liikluse ja alla kahese kaassõitjaga olemas).

    Hea kingiidee on Schleich loomad (Prismades ja mänguasjapoodides ja .. ). Meie lastel on neid igasuguseid – kassid, koerad, hobused, erinevad taluloomad, metsloomad, haid… Külas käivate laste seas on nii populaarsed, et mitmed sõbrad on lastele (vanuses 1-4 aastat) just neid kingiks küsinud.

    Sellel targal voodil paistab üks oluline etapp vahelt puudu olevat. Kui laps enam võrekasse ei mahu siis järgmise asjana on tavaline voodi aga piirdeid ma ei märanud. Kui sa tahad sadaseitseteist korda ööjooksul voodist välja kukkunud last rahustamas käia, siis on see hea voodi.

    Vanakooli kiikhobused on selles suhtes jubedad, et mõni laps on nii osav ja jääbki oma nägu vastu selle hobuse kaela siniseks taguma. Uuema aja karvased hobused on pehmemad ja ohutumad. Ja laste meelest armsamad ka. Vaata, et voodise kaasa ei tarita.

    Täispuhutavad hüppeloomad on ka aastasele päris parajad kingid. Esialgu on tal kül vaja abi selle kasutamiseks aga varsti peaks juba ise hakkama saama.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 29. august 2014 at 14:56

    Kuna sa ise vurad rattaga ringi, siis rattatool on mega hea idee.
    Mu vanem poeg sai vanavanematelt esimeseks sünnipäevaks rattatooli ja see oli super kingitus. Käimistugi ja igasugused arendavad mänguasjad on ka väga head. Igasugune tilulilu jääb niikuinii seisma ja võtab mõttetult ruumi.

  • Avatar
    Vasta A. 29. august 2014 at 13:03

    Mina kinkisin oma vennatütrele eelmine kuu ( sai ka üheseks ) puidust kiikhobuse ja ollakse rahul.

  • Avatar
    Vasta Kat 29. august 2014 at 12:40

    Oi nende klaveritega saab palju põrgulärmi teha, tuttavatele kingiti, harva võetakse nüüd kapi otsast alla, sest olgem ausad, ühene sellega just kuulatavat muusikat ei loo 😀

  • Avatar
    Vasta Pisi 29. august 2014 at 12:06

    Käimistoe asemel ma ostaks hoopis sellise käru http://www.osta.ee/brio-hello-kitty-kaimistugikaru-alghind-0-1eur-26946558.html . Neid on punaseid, rohelisi, musti, kollaseid ja roosasid. Sellega saab laps ise liikuda ja panna endale sinna kärru ka mingeid huvitavaid lelusid.

  • Avatar
    Vasta Agnes 29. august 2014 at 11:09

    Meie kinkisime aastasele lapsele pealeistutava auto ja kuigi ta ei kõndinud aastaselt ( kõndima läks 1 ja 2 kuuselt) ronis ta ikka sinna istuma ja on üks lemmikumaid mänguasju siiani. Nüüd ta ju tõukab juba jalgadega autod edasi ja tagasi ning nalja kui palju.
    Fb telefoni ja laulukoera lasin ka osta sünnipäevaks aga need jäid seisma ning avastab neid praegu.
    Vanavanemad kinkisid väntadega traktori… see seisab siiani ( laps 1 ja 7 kuune ), kuigi peale on roninud ja näppinud ta seda on. Eks paistab kuna ta väntama õpib, talv tuleb ka vaehele niiet eks ta veel seisma jääb.
    Pidu oli muidugi selline, et kõik lähedasemad inimesed olid enamvähema kohal, mitte midagi suurt. ( http://ilosaaragnes.blogspot.com/ )

    Mina soovitan midagi arendavat kinkida või siis midagi mis on hädasti vajalik ning kui Teie plaanite Marile tuba remontida, miks siis mitte midagi sinna osta ? Nt see voodi.

    A.

  • Avatar
    Vasta j 29. august 2014 at 10:29

    Ma kinkisin ka pealeistutava auto ja see on siiani, pea aasta hiljem, ikka ta lemmikmänguasi. See oli kindlalt parim kink,mille teha sain, kõik muu oleks ammu juba nurka visatud olnud :p

  • Avatar
    Vasta Kristlin 29. august 2014 at 10:09

    http://www.lastekaup.eu/milly-mally-kaimistugi-soiduk-lepatriinu/ – super lahe puidust põrnikas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristlin 29. august 2014 at 10:04

    Nöör laste mänguasjadel on lühike, et mingisugust õnnetust ei juhtuks! Lastele ju väga meeldib igasuguseid asju ümber kaela panna jne … Aga jah pigem on see häiriv – vedada ju pole võimalik 🙁

  • Avatar
    Vasta Enelyn 29. august 2014 at 09:53

    http://www.infano.eu
    Tellisin oma poisile sealt täheklotsid. Väga ilusad on ja kusjuures päris palju mängib nendega.

  • Avatar
    Vasta Gea 29. august 2014 at 09:40

    aa, ja FisherPrice asjadest soovitan laulvat küpsisetünni. Aastasele juba täitsa paras kujundeid aukudest sisse toppida ja see laulab ägedaid eestikeelseid laulukesi preemiaks.

  • Avatar
    Vasta Gea 29. august 2014 at 09:37

    siin toodud valikust minu soe soovitus – pealeistutav auto/loom vms. Kus rattad all ja jalgadega saab end edasi tõugata. Ta saab selle sul jube varsti selgeks ja rõõmu on sellest veel mitu aastat, mul vahel viienegi veel rallib sellega ringi. Soovitan vaadata sellise, kus taga on seljatugi – esiteks ei kuku laps sealt siis nii kergesti maha, teiseks saab ta toest kinni hoides siis ise autot enda ees lükata. Ja kui istme all on veel asjade ladustamise koht, siis on eriti äge. lastele meeldib asju ära peita.

  • Avatar
    Vasta Viivu 29. august 2014 at 09:05

    Aga miks sa nukke kardad? Varem või hiljem tuleb sul tõenäoliselt talle ikka mõni nukk soetada, õnneks ei oska Mari neid veel nõuda :D. Meil on hetkel kingi listis motoorikakeskus ja laulukoer. Väga vahvad asjad on kummist klotsid, meil suuremast lapsest alles. Nende eeliseks see, et saab ka lisaks ehitamisele loopida neid ilma endale või teistele haiget tegemata ja aastased armastavad tihti asju visata.

  • Avatar
    Vasta Külli 29. august 2014 at 09:00

    Puidust klotsid osta raamatupoest nagu siin üks lugeja juba soovitas. Saad ilusad suured klotisid millega Maril palju kergem torni ehitada. Need pildil olevad klotsid on palju vanemale lapsele. Pisikesd ja libeda lakiga, ning lähevad kergesti ümber kui midagi ehitada. Aastane laps mängib nendega vaid nii palju, et kallab karbi tühjaks ja siis nii sama hoiab neid käes.

    Selle klaveriga tasub enne kontrollida kui hästi see püsti seisab. Ühene läheb ligi ja taob oma käed klahvidele ja lendabki see suur puidust klaver ümber. Ilus näeb välja küll, aga kas ka praktiline?

  • Avatar
    Vasta Liana 29. august 2014 at 08:51

    Kirjutasin postkasti 🙂

  • Avatar
    Vasta AF 29. august 2014 at 08:51

    Minul just üks motoorikakeskus üle, annan Sulle sümboolse viieka eest nt.

  • Avatar
    Vasta Oksana 29. august 2014 at 08:49

    http://www.chicco.ee/productet/arendavadmanguasjad-9/tegevuskeskusvotmetega-14.html
    Lasime lapsele kinkida sellise majakese, 1.aasta sünnipäevaks. Tegeles küll, ehkki tegi sohki (tegi katuse lahti ja viskas sealt kujundid sisse, aga ega aastaselt rohkemat ei oodanudki). Siis mõneks kuuks läks maja kapi peale seisma ja natuke enne lapse kaheaastaseks saamist võtsin uuesti välja. Nüüd oskab panna õiged kujud õigesse kohta, samuti ka loomi külje pealt. Praegu on 2,3 aastane ja möllab nende võtmetega, sai juba põhimõttest aru, natuke veel käed ei kuula sõna.
    Kõndimiskeskus oli samuti kink esimeseks sünnipäevaks, laps suti enne aastat hakkas kõndima. Kindlasti oli vaja kõrval olla ja jälgida, sest tõepoolest sõidab kiiresti eest ära ja laps ei jõua järgi. Aga kui laps hakkas juba rohkem kõndima kui paar sammu ja harjus ära keskusega, siis vudis hoogsalt järgi. Samuti oli tal lõbus neljkäpukil vudida ja seda enda ees käega lükata.

  • Avatar
    Vasta Sandra 29. august 2014 at 08:43

    Meie lasime vanavanematel täpselt samasuguse motoorikakeskuse kinkida nagu pildil. Väga asjalik ja suuruselt ka paras. Kui laps tuli esimest korda selle najale püsti ja käed lahti lasi nihutasin kasti muutkui eest ära ja nii saime aasta ja kahe kuuselt oma esimesed sammud 🙂

    • Avatar
      Vasta Sandra 29. august 2014 at 11:16

      Aaa ja ise kinkisime pealeistutava traktori. Kui valida pealeistutavat mänguasja siis uuri kindlasti, et ratastel oleks kummist jubinad ( ei tea kuidas neid täpselt nimetatakse), et mööda tuba sõites ei kraabiks nii palju põrandat ja masin nii kohe palju vaiksem st. ei tee praktiliselt üldse kolinat, kui mööda tuba ringi vurada. Müra vaigistavad rattad vms.

  • Avatar
    Vasta hmm 29. august 2014 at 08:39

    Kui huvitavad puidust mänguasjad siis http://www.dinoxo.ee/index.php?act=galerii&subact=vaata&gid=1 väga vahvaid asju teevad.

  • Avatar
    Vasta Merilin 29. august 2014 at 08:38

    Kinkisin auto , kuhu saab peale istuda ja olgem ausad 😀 esimesed kaks päeva ei läinud ligi ka sellele ja siis voilaaaaa enam ei saanud seal pealt ära 🙂 aga kiik lammas puidust on ka väga lahe 🙂 kurrrjam ma ei mäletagi mis sai kingituseks veel 🙂 aga teiseks sünnaks kingin igaljuhul puidust laua ja toolid 🙂 puidust asjad on lihtsalt nii ilusad ja vahvad 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin 29. august 2014 at 08:37

    Minu lapsele kinkis tema tadi (sry, tapitahed seadistamata, kuna tooarvutil kasutan vaid inglise keelt) vaga laheda kiikpodra (ikeast leidis). See talle meeldib vaga ja eriti nuud, kui ta on aasta ja 7 kuud vana. Mina tegin lapsele hoopis kingiks fotosessiooni 1 vaha andeka fotograafi juures, kel nat kreatiivsemad ideed, kui tavaline karude v nukkudega pildistamine. Selle kingi ule on tal hea meel aastate parast, kui vaatab, et oi, kui age sunna oli. Pilte oli igast masti. vaikse tordiga ja ohupallidega jne jne. Ideid valja ei kirjuta, kuna see on fotograafi intellektuaalne omand, aga jah ma jain vaga rahule piltidega. Aastasena vaevalt ta veel vaga moikab , et mida ta saab jne. Pohiline on ikka kvaliteetaeg oma emme ja issiga ja maitsev toit ja rahulik paevareziim ning hea uni :). asjadest saab laps roomu tundma hiljem. Praegu ma naen (1,7 a), et asjad juba pakuvad huvi. Ostsin eile uue jope talle ja siis kais sellega pool paeva kodus ringi ja keerutas peegli ees. Aga koige roomsam on ta muidugi siis, kui ma toolt koju tulen :).

  • Avatar
    Vasta Mari 29. august 2014 at 08:37

    Motoorikakeskus on hea kink.
    Aga üks ilus ja vinge sünnipäevapidu on alati hea kink 🙂

  • Avatar
    Vasta Brit 29. august 2014 at 08:31

    Mina lasin kõigil külalistel raha kinkida. Kuna mänuasju oli ja on meil väga palju, siis ma arvasin, et lahedam on teha üks suur ja uhke kink, millele enda võim peale ei hakka. Kogusime rahad kokku, ise panime ka veel juurde ja ehitasime lapsele suure mänguväljaku liumäe, kiikude, torni, rõdu ja trepiga. Muidugi ostsime ise ka veel tavalise kingi, et midagi ka mälestuseks alles jääks. Aga olen otsusega rahul, sest nt katsikuteks saime me väga palju korduvaid kinke-oli vist midagi lausa 3 eksemplaari.

  • Avatar
    Vasta Elerin 29. august 2014 at 08:28

    Näed, sain oma poja sünnipäevaks ühe mõtte juurde kohe 😀 mulle meeldib see puidust konn, olen mõelnud et noh niikuinii hakkab ju varsti kõndima siis võiks ju olla tal keegi kes järgi lohiseb 😀
    Selle käimistoe asemel (ja ka selle tõukeratta) on meil pealeistutav auto ja lõbu on laialt, ise küll peale ei istu ja ei sõida, aga no tulevikuks peaks ka midagi olema 😀 hetkel käib auto najal, aga enne kui veel ei julgenud ise samme teha siis uuris rattaid ja veel igast asju mis autol küljes (need tegid ju häält ;))
    Motoorikakeskuse kingiks ma arvatavasti veidi hiljemaks (nt kui saab 2?!?)
    Rattatooli ja kiivrit vist sünnipäevaks ei kingi, sest peale ta sünnipäeva enam palju rattaga ei liigu sest tulemas on talv, nii et muretsen selle ka endale hiljem 😀
    Ise olen koostanud sellise nimekirja:
    *Turvatool- kuna me ikka vahest autoga sõidame ja just mitte 5-30 minutilisi otsi siis oleks seda väga vaja, aga olen siiski otsustusvõimetu et millist kas 9-18 kg (Laps suht kerge võrreldes teiste oma vanustega ja see tundub kuidagi mõnusam ja mugavam) või 9-36kg (mida saaks ju jube kaua kasutada ) <<–siinkohal võivad siis lugejad soovitada kumba võtta ja miks
    *Inhalaator- 1 eluaastaks oleme olnud hädas 2x köhaga mille vastu aitab ainult see ime aparaat
    *Fisher Price rääkiv koer- mulle on see kuts alati meeldinud ja kuna Oliver mängib ka pidevalt üksi siis oleks ju lahe kui mõni mänguasi temaga räägiks ja veel eesti keeles !
    *Fisher Price telefon- olin seda enne jälginud, aga polnud just konkreetselt plaanis seda osta, aga kuna ükskord sai seda proovida ja Oliver oli pehmelt öeldes sillas sellest siis läheb ostuks- kas te kujutate ette et üks mänguasi räägib sinuga uskumatu 😀 peale seda on Oliver aru saanud et telefon käib kõrva juures mitte suus 😉
    * Avent tass jooma õppimiseks- ei ole veel hakanud harjutama tassist jooma ja see on suht hea, sest sellel on mingi kaas peal mis tähendab, et kui tass kummuli läheb siis ei ole kõik märg 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:32

      Mul on see koer ja tass olemas. Turvatooli on ka Marile HÄDASTI vaja, aga selle postituse teen ma mõni teine kord. Turvahäll on talle täitsa out!

      • Avatar
        Vasta Elerin 29. august 2014 at 08:42

        oh väga hea 😉 vaatasin et mytoys.de on soodsad ja vahvad toolid ja üldse igast asju 🙂 plaanin poisile sealt kindlasti tellida tooli.

  • Avatar
    Vasta Liana 29. august 2014 at 08:23

    Mina kirjutasin sõnad, viisi tellisin Marco Margnalt ja laulis Helen Adamson. 🙂 Väga abivalmid muusikud, mõnus oli koostööd teha. Seesama Marci aitas mul ka mu vanematele juubeliaasta loo teha 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:30

      Palju selline nali sul kokku maksma läks, kui tohib uurida?

  • Avatar
    Vasta mmm 29. august 2014 at 08:23

    Kõik, mis teeb häält, on silmapaistev(tulekesed jms.) ja millel on nupud 😀
    Ma kinkisin enda preilile Fisher Price looma laule laulva seadeldise, mis on nüüdseks juba 3a. kasutuses. Sellest on rõõmu rohkem kui küll, väiksenaoli põnev niisama näppida ja proovida ja tasapisi hakati siis kaasa laulma. Klotse Mari pigem lutsutaks, näriks ja loobis ehk.. vähemalt minu oma oleks seda teinud.

  • Avatar
    Vasta Alli 29. august 2014 at 08:21

    Puidust vanakooli kiikhobune. Saab siit kõige sootsamalt : http://www.vineerimaailm.ee/tooted/vineerist-kiikhobune-ojars

    Baby Bjorni nukk (sisuliselt hävitamiskindel).

    Nukuvanker. Kõndima hakkavad lapsed jumaldavad lükatavaid ja pisut hiljem tõmmatavaid asju. Siis nad tunnevad, et saavad asjade liikumist kontrollida ja on maailmadirektorid.

    Puidust täheklotse olen näinud raamatupoodides. Ka hea ost.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:22

      Oh, see hobune on lahedam küll, kui see plastik kaelkirjak!

      Ma nukke üldse ei tahaks osta, sest ma KARDAN NUKKE KUI PÕRGUTULD!

      • Avatar
        Vasta mmm 29. august 2014 at 08:25

        Kuule, mul on üks selline hobune üle. Leidsime prügikasti kõrvalt ja ei raatsinud sinna jätta, vajaks ehk üle värvimist ja suts liimi, muidu täiitsa ok.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:31

          Kas sa saad mulle postkasti kirjutada?

      • Avatar
        Vasta Sandra 29. august 2014 at 12:23

        Mida paganat Sa nukkudest kardad? 😀 :O Mingi eriskummaline foobia? Neid ju igat sorti. Miks nukud hirmsad on? 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. august 2014 at 12:25

          Sest nad on nagu väikse beebi laibad :(((

    • Avatar
      Vasta Külli 29. august 2014 at 10:22

      See hobune on väga asjalik. Kinkisime enda lapsele aastaseks sünnipäevaks sellise ja isegi praegu, 3,5-sena pakub see veel huvi 🙂

  • Avatar
    Vasta helen 29. august 2014 at 08:20

    http://www.beebipood.ee/beebivoodid-reisivoodid-hallid/laste-ja-beebitoakomplekt-bartek-cream-walnut.html siin oli ka voodi, mida hiljem saab suurema lapse omaks teha…endale meeldis see 🙂 enda omal oli juuni alguses sünnipäev ja mänguasju ei ostnudki…palju külalisi tuli sugulaste näol ja kõik tõid piisavalt..riideid ja mänguasju preilile 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:21

      Jah, see umbes sama, aga see mida ma näitasin on ikka spetsjomm eesti disainer ja värgid särgid 😀

  • Avatar
    Vasta Nele 29. august 2014 at 08:17

    Nöörid on lühikesed ohutuse mõttes, et lapsed neid endale ümber kaela ei saaks panna. Mõningatel mänguasjadel on lihtsalt tehtud konks/aas/auk, kuhu lapsevanem saab omal vastutusel nii pika nööri panna, kui heaks arvab.

  • Avatar
    Vasta Anni 29. august 2014 at 08:17

    Minu meelest sellest valikust on kõige asjalikum see motoorikakeskus ja punane klaver meeldib ka 🙂 Käimistugi on ka vägev asi, aga ma pole Mari arenguga väga kursis-kas hilja pole juba selle jaoks või alles alustab tugede najal sammumist?

    Nöör on lühike järelveetavatel sellepärast, et laps ei saaks seda ümbe kaela tõmmata ja üles puua end 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:20

      Mari käia ei oska. Isegi seista ilma toeta ei oska (või siis ei julge, ma ei tea). Tugede najal tatsab ringi küll, nii et ehk oleks just õige aeg sellel vidinal praegu?

      Okei, nööriga üles puua ei saa, aga järgi ka ei saa ju lohistada nii :D?

      • Avatar
        Vasta Anni 29. august 2014 at 08:23

        ilmselt praegu jah täpselt õige aeg, sünnipäeval äkki hilja juba? 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:30

          Aga kui juba käia oskab, siis on ju sellega ikka mõnus ringi lasta, või ei? 😀

          • Avatar
            Anni 29. august 2014 at 09:06

            Minu laps ei tahtnud küll enam käimistoega ringi jalutada kui juba kõndida oskas, see oli pigem segav faktor juba 😀 Siis tahtis pigem nukukäru lükata vms 🙂

          • Avatar
            Katre 29. august 2014 at 09:11

            Ma ostsin käimistoe siis kui laps hakkas toe najal püsti end ajama. Sellest edasi ta tükk aega selle käimistoega väga ei asjatanud, näppis neid ees olevaid vidinaid, aga nö “toena” seda kasutada ei söandanud. Mingi 2 kuud siis käis tugede najal ja nüüd mingi 2 nädalat tagasi võttis esimest korda käimistoe ja kõndis selle toel mööda tube ringi. Sellest 2 nädalat edasi ja tegi oma esimesed isiklikud sammud ilma abita.
            Seega, minu arust on täitsa asjalik ost ja võib vabalt osta siis kui laps alles toe najal müttab.

          • Avatar
            Katre 29. august 2014 at 09:12

            See mis Anni just ütles, seda kardan ka.. et noh, praegu tundub täitsa asjalik asi, et päris ise veel ei käi ja mööda mööbliäärt käimisest on ka kopp ees ja siis on põnev. Aga ilmselt nii kui täitsa omale jalule saab, siis võib see asi nurka jääda. 😀

          • Avatar
            Getlin 29. august 2014 at 13:42

            Tegelikult ma vaatan prg lastehoius, et isegi paariaastased kihutavad meil mõnuga toega ringi. Neil on küll selline kuhu saab midagi sisse panna aga eks ma arvan, et Maril oleks lõbus ka sellega hiljem ringi kimada.

  • Avatar
    Vasta Liana 29. august 2014 at 08:16

    Mina lähtusin emotsioonist ja tegin oma lapsele esimese aasta täitumise puhul nö igavese kingituse- temale isiklikult pühendatud laul. 🙂 Muud asjad, tilulilud, mänguasjad jne, tulid külalistelt. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:16

      Ise kirjutasid selle laulu?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. august 2014 at 08:20

      Muuseas, sa andsid mulle just eritiiii laheda idee 😀