KARDO SUHETEST

off to Paris

11. september 2014

Juba jupp aega tagasi võitis Kardo Articu spordiklubis reisi kahele Pariisi ja kahe nädala pärast me sinna suundumegi! Mina olen enne Pariisis käinud (olin siis 16 ja tegu oli bussireisiga) aga selle käigus said kõik muuseumid ja asjad üle vaadatud, seekord enam küll ei viitsi. Kardo pole muidugi käinud ega näinud, aga ta niisama ei viitsi. Sellised ebakultuursed olemegi…

Üritasin nüüd 30 min leida pilti oma esimesest Pariisis käigust, aga ma ei leia ühtegi. Liis, kas sul pole kuskil midagi alles? Kas me tegime üldse pilte? Mis toimus :D?

first-time-paris-eiffel-tower-8279390

Seda ma tean, et me ööbime Kyriad Hotellis, mis peaks metrooga umbes 15 min kesklinnast olema. Ei tea, kodukal seda hotelli pilti vaadates näeb see jube välja, aga galerii on juba päris normaalne… Ah, vahet ju ei ole ka.

Mina tahan ainult romanssi ja romanssi teha. Käia ilusates kohtades söömas. Juua piknikul veini ja olla imeline.

Kui aga kellelgi on häid ideid, et kuhu minna ja mida näha, siis andke tuld. Või kui keegi Malluka lugeja elab juhtumisi Pariisis ja tahab kokku saada, siis andke sellest kah teada. Ahjaa, Mari jääb kodumaale, sest ma usun, et ta elab selle nädalavahetusekese üle ja lapsega ei ole eriti mugav romanssi teha, nagu te teate…

Merci!

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristina 16. september 2014 at 13:50

    Väga huvitavad on Pariisi kirbuturud, soojalt soovitan. Riideid küll seal vist ei leidunud, vähemalt seal, kus ise käinud olen, aga väga palju antiiki ja vanaaegset kihvti kraami leidus palju, odava hinna eest, isegi Eesti kroone müüdi ühes letis. Väga vahvad kohad.

  • Avatar
    Vasta Hedvig 12. september 2014 at 12:34

    Soovitan ka Vélibiga sõbraks saada, rattateid Pariisis jätkub, bussirajad on ka ratturitele avatud. Iga poole tunni tagant võid korra ratta maha toetada laenutuspunkti ja siis ta sealt jälle uuesti laenutada 🙂 Jala on vahemaad hirmus pikad.

  • Avatar
    Vasta R. 12. september 2014 at 10:57

    Eiffelisse saab muide ette broneerida ka kindlat kuupäeva ja kellaaega, millal soovid minna.
    Minu olin Pariisis viimase paari aasta jooksul tihe külaline, kuna üks minu lähisugulane elas seal. Peale kultuuri keskendusime meie mõistagi väga väga palju heale söögile. Kohe tuleb meelde restoran nimega Bistrotters (raudselt vaja laud eelnevalt kinni panna), aga see oli tõeline toiduelamus. Selliseid oli muidugi mitmeid, lihtsalt restoranide nimed ei ole meeles. Meeldis see, et ingliskeelne teenindus oli super, see ei ole Pariisis alati nii. Noored poisid teevad head asja.
    Kui meeldivad makroonid, siis Pierre Herme on üle prahi.
    Piknikuks on super koht Buttes Chaumont’i park – väga populaarne ka kohalike seas.
    Minu jaoks oli omapärane kogemus (Grande Mosquee) mošee aias tee joomine, see on kohe Le Jardin des Plantes’i (botaanikaaed, aed ise on väga ilus ja seal võib niisama jalutada) vahetus läheduses.
    Väga soovitan kasutada Velibi jalgrattaid https://aboen-paris.cyclocity.fr/How-it-works – 7 päeva pilet maksab 8 euri, 1 päeva pilet on 1.70€ pool tundi on ratta kasutamine nö hinna sees, kui lähed üle, siis esimene pooltund 1€ lisaks jne. Parklaid on igal pool üle linna ja see on suurepärane viis linna näha. Müüakse ka spetsiaalseid linnakaarte, kus Velibi parklad peal, ka nutitelefoni äpid on olemas, mis ütlevad, kui palju tühje kohti lähedalasuvates parklates on jne.
    Lafourchette on hea sait restoranide jaoks http://www.lafourchette.com/ville/paris/415144
    Lemmik boulangerie’d on Eric Kayser, Paul, Julien, neid on üle linna.
    Ahhh tahaks Pariisi!

  • Avatar
    Vasta kätu 12. september 2014 at 09:32

    vaata Anthony Bourdaini layover (kiirvisiit) Pariisi osa 😉

  • Avatar
    Vasta Mari 12. september 2014 at 06:16

    Meie ka ei keskendunud väga muuseumide külastusele (sest need järjekorrad tekitavad stressi), kuid jalutasime põhiliste vaatamisväärsuste ümbrused läbi. Küll käisime Fragonard parfüümimuuseumis, mis on põhimõtteliselt kesklinnas ooperiteatri juures – järjekordi pole ning aega ka palju ei kulu seal (~1h koos poodlemisega). Soovitan jalutada ka läbi juudikvartali ning käia söömas Pariisi parimat Falafel burgerit. Ühes väga mõnusas pargis käisime ka pikutamas, mis on keskklinnast kirde suunas ning kuhu väga palju turiste ei satu, hetkel ei tule nimi meelde. Lemmik linn…

    • Avatar
      Vasta Mari 12. september 2014 at 06:17

      Ja Tarte Tatin’i peab ka kindlasti proovima 🙂

  • Avatar
    Vasta kairi 12. september 2014 at 00:07

    Marais juudilinnaosa hipsterite poodide ja üliheade söögikohtadega jalutamiseks ja söömiseks, Pere Lachaise surnuaed kuulsuste haudadega (Oscar Wilde, Edith Piaf etc), mõni hea koht makroonide maitsmiseks ja kaasaostmiseks (Laduree Champs Elyseel on veits overrated), Pompidou ja moodne kunst, ja pikniku pidamiseks nt Luxembourgi aiad. Kui oled Amelie fänn, siis minge Montmantre´ile Cafe des 2 Moulins kohvikusse… ja parim jäätis (pistaatsia!) on Amorinos! Kui sulle lahedad loomad meeldivad, siis hiljutiavatud loomaaed on ka väga cool (ja seal kõrval järve peal saab aerutada ja romantikat teha).

  • Avatar
    Vasta Ave 11. september 2014 at 22:25

    Versailles on väga ilus, kui tekib võimalus minna.

  • Avatar
    Vasta K.o 11. september 2014 at 20:57

    Romantika tegemiseks http://www.le-train-bleu.com/fr/index.php

    Kui romantika on tehtud http://www.relaisdevenise.com.

  • Avatar
    Vasta k 11. september 2014 at 20:43

    Siin on igast ägedaid soovitusi: http://www.likealocalguide.com/paris

  • Avatar
    Vasta Ylbelill 11. september 2014 at 18:48

    Triumfikaare otsa soovitan minna küll ja just pimedal ajal, sest sealt avaneb Champs Elyseele imeilus vaade ja Eiffelile muidugi ka. Laevasõit Seine peal on ka kindlasti asi, mida tasub teha. Eelpool juba öeldi, aga kõik saiakesed ja koogid on tõesti imehead.

    Ilusat reisi!

  • Avatar
    Vasta Marta 11. september 2014 at 18:20

    Eiffelisse minnes ei tasu ära ehmata, kui seal hirmus pikk järjekord on -seal teise nö. jala juures on selline lühikene ja sealt kaudu saan kuni teise tasandini jala minna ja siis edasi liftiga! (ei olnud üldse pikk maa turnid kui esimesel tasandil jalga puhata ja ringi kolada. Kui ma oleks liftiga läinud, siis oleksin vist viis tundi seal järjekorras passinud! Valisime kerge trenni ja ootasime kümme minutit hoopis 🙂

    Louvre park oli jah ilus -kõik pargid olid.

    Võtke korgitser kaasa! Meie unustasime maha ja ei taibanud veini ostes, et seda ju läheb kaaa vaja ja iga kord ei tulnud meelde, et ka veinipoes avatakse neid vajadusel.

    Triumfi kaare otsa saab kaa minna, aga sinna viib juba imekitsas keerdtrepp, mis võib olla natuke killer 😀

    Vaade oli ilus eriti Eiffeli tornile, mis öösel iga mingi aja tagant särama lõi!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 11. september 2014 at 18:17

    Just tulin Pariisit. Võin kirjutada pikemalt kui huvi 🙂

  • Avatar
    Vasta Eljona 11. september 2014 at 18:11

    Mina elasin paar aastat tagasi Moulin Rouge’i kandis, Montmarte’is. Tegemist on vaieldamatult ühe multikultuursema ja kirevama linnaosaga, mis Pariisis on. Soovitan soojalt sinna kanti piiluma minna, eriti Montmartre mäe otsa, kus on ilus Sacre Couer kirik. Lisaks on Moulin Rouge’i ümbrua tuntud oma pika sekspoodide tänava poolest 😀
    Kui raha on ja raatsite raisata siis soovitan guugeldada kabarees Crazy Horse ja minna sinna kabarees vaatama. Pidi olema üks huvitavamaid ja vürtsikamaid seal.

    Kui tahad veel midagi küsida, mida teha/vaadata, kuidas ringi liigelda, siis kirjuta mulle e-mailile. Sa peaksid seda vist nägema..

    • Avatar
      Vasta Liis 11. september 2014 at 22:29

      Hei! Olen just praegu siinkandis puhkusel. Kuhu soovitaksid lõuna- või õhtusöögile minna? 🙂

  • Avatar
    Vasta Hanna 11. september 2014 at 17:48

    Kõik eelnev õeldu, kui on huvi siis soovitan shopata nii butiikides kui ka laiatarbe moe kaubamajades 😉

  • Avatar
    Vasta Janelin 11. september 2014 at 17:47

    Ma käisin kuskil lõhnaõli tehases, et mid nagu chanelile valmidtatakse vms ja mine pekkki mega odavalt sain nii ülihea lõhna.

  • Avatar
    Vasta Madli 11. september 2014 at 17:44

    Minge Luxembourgi aeda (kahtlemata kõige ilusam koht Pariisis) ning Saint Germaini avenüül asuvasse kohvikusse Café de Flore. Eiffelisse minek ei ole romantiline neile, kes rahvamasse romantiliseks ei pea. Kes peavad – palun väga. Seine’i ääres on ka mõnus jalutada ning kui vähegi võimalik, siis võtta laevasõit mööda Seine’i.

  • Avatar
    Vasta Mari 11. september 2014 at 17:35

    Kui muuseumi-reis plaanis pole, siis soovitan mugavaid jalanõusid ja jalutada-jalutada-jalutada. Ja kui nii suur jalutamise fänn ei ole, siis http://batobus.com/ paadibuss on imeline viis kõik linna vaatamisväärsused mööda Seine’i jõge seilates( ja kaasa võetud veini rüübates)üle vaadata/pildistada. Paat peatub kaheksas kohas Eiffel, Champ Elysees, Louvre, Jumalaema kirik, botaanikaaed etc. Iga natukese aja tagant tuleb uus paat, selline hop on-hop off süsteem. Päevapilet 16eurtsi. Suhteliselt mugav variant 🙂
    Restoranid-kohvikud on siin igalpool mõnusa fiilinguga. Kõikidel õhtustel aegadel on mõnus sumin igal terrassil. Hinnataset arvesse võttes soovitan õhtustamisteks valida mitte päris südalinna kohti. Kui just ei ole huvi 0,3l õlle eest 10-15 euri maksta :)) restoranid, mis jäävad teie hotelli lähedale 16arr.i ja teistesse linna äärsematesse linnaosadesse(13arr jne) on sama mõnusad.
    Linnas liigeldes ikka tavalised nõuanded, et oma telefon ja muud väärisesemed tasub kindlas kohas ja enda ligi hoida, eriti rahvarohketes kohtades, kus palju trügimist (räägib oma iphonest ilma jäänud algaja pariisitar)ja mustlaste moodi kuldsete hammastega tädidest/tüdrukutest, kes arusaamatutel põhjustel oma paberitele Su allkirja küsivad, tasub ringiga mööda käia. 😉
    Et veidi metroo liiklusega tutvust teha, siis soovitan seda lehekülge veidi uurida http://www.ratp.fr/en/ratp/c_21879/visiting-paris/
    Metroo piletid soovitan osta metroojaama piletiautomaadist. Muidu 1 pilet 1.70 (vist), aga mingi pakina (10-12tk) ostes on vist 1.30 pilet.
    Need olid nagu esimesed nõuanded, mis pähe tulid.
    Olen ise poolekohaga kohalik juba 3ndat aastat, kui mingeid küsimusi on, siis olen nõus aitama/vastama, kui oskan 🙂
    Praegu ilm väga suvine siin. 23-27 kraadi. Loodan, et Teie reisi ajal Pariis samamoodi hellitab 😉

    Päikest,
    Mari 🙂

  • Avatar
    Vasta Mina 11. september 2014 at 17:34

    Kui te Pariisi juba satute, siis Mallukas unusta oma dieet ja käi palju kohvikutes ning osta hästi palju kooke, torte, saiakesi pisikestest poodidest nii palju kui saad. Usu mind Eestis ei ole kuskil nii häid küpsetisi kui Prantsusmaal. Söö ennast sõna otseses mõttes lõhki 😀 Iga sealne küpsetis on kui hõrk delikatess. Eriti soovitan proovida creme brüleed seal. Kui magusasõber ei ole, siis osta lihtsalt soolaseid pirukaid, need on ka väga maitsvad. Ise käisin ka ja igatsen tagasi, sest nii head pagaritooted olid 😀

    Ilusat reisi! :

  • Avatar
    Vasta Liisu 11. september 2014 at 17:33

    Öine Eiffel on romantiline, Louvre park ka. Suurlinna tuled, noh 🙂

  • Avatar
    Vasta Sille 11. september 2014 at 17:11

    Mercy e ingl. k halastus.
    Merci e pr. k aitäh.

    Siiralt, nats.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. september 2014 at 17:25

      tänks 😀 ma muuseas TEAN seda tegelt ja ikka panin mööda 😀