Kingiloos

kes muu muudab maailma, kui mitte meie? (ja tasuta asjad)

23. september 2014

Kõik inimesed, kes ütlesid, et nemad tahaks olukorra parandamiseks (seaduste ja sotstöötajate suhtes) midagi ette võtta, aga ei tea täpselt, mida. Andke ainult takka, sest petitsioon on loodud. Ükskõik palju neid allkirju sinna tuleb, selle sama petitsiooniga marsin mina riigikogusse ja nõuan vastuseid ja lahendusi. Keegi peab ju midagi tegema. Loomulikult proovin ma kasvõi iga ministriga eraldi jutule saada. Kes mind pikalt saadab, või kes aitab, seda kuulete juba tulevikus.

Aga teate, mis on kummaline? Panin petitsiooni üles juba tunde tagasi, ning hiljem lisasin väikse loosimise. Koheselt oli näha, et loosimisele oli rohkem jagajaid/kommenteerijaid. Eks see kurb ole, aga loomulik on, et kõik tahavad midagi SAADA. Isegi, et maailma päästa, tuleb midagi vastu saada, on ju nii.

Seega, teeme ka selle pakkumise natukene ahvatlevamaks. Selle postituse jagaja ja sõprade petitsiooni allkirjastama kutsuja võib endale võita (eee… ma nüüd pean mõtlema, et mis mul siin anda on :D)

  • Paarikene nunnusid vanatädi tehtud susse
  • VEELKORD purk minu marineeritud kuuseriisikaid
  • 3 enda valikul riideeset Sheinside’i leheküljelt
  • Hunnik random meigi/iluvidinaid, mida mulle saadetud on, aga mille hordidega mul essugi teha pole
  • Minu kirjutatud raamat “Püha taevas, sa oled rase!”
  • http://www.lastetarbed.ee/tooted/reisile-kandmisvahendid/babylonia-pikad-kandelinad  – sinine kandelina
  • Ainult paar kuud kasutuses olnud lumivalge lapsevoodi (http://www.lastetarbed.ee/tooted/voodid/troll-alva-voodi)
  • Soovi korral võrratu veiniõhtu Malluka kulul ja Mallukaga

Rohkem asju ma ei suuda välja mõelda, mida mul anda oleks. Ahjaa, kuna mulle siin viimastel päevadel palju heitmeili tuleb, siis teeme selle pakkumise ka neile ahvatlevamaks ja võitja võib mulle väikse obaduse ka anda. (Mitte näkku, mu väärtuslikud hambad!) (ja mitte veiniõhtul, mu väärtuslikud veinised hambad!)

Ühesõnaga, PETITSIOONILE ALLKIRJA ANDMISEKS, SISESTA VAID OMA E-MAIL. Näitame ükskord, et meie ka tahame midagi teha. Mis mõtet on istuda ja mõelda, et ah, mis MINA ikka teha suudan. Täiega suudame, aga kuskilt tuleb alustada!

Võitja loosin välja 31. oktoobril Malluka Facebooki leheküljel. 

you-can-do-it-5439177

Loe ka neid postitusi!

58 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Jaanika 30. september 2014 at 10:59

    Asja mõtte on üllas ja see loeb, minu allkiri on all 🙂
    Allkirja oleks muidugi pannud, aga mulle ei meeldi väga oma fb seina risustada, ilutoodete nimel siiski pidin seda tegema 😀

  • Avatar
    Vasta kati 29. september 2014 at 07:36

    Minu allkiri ka antud.

  • Avatar
    Vasta Liis 27. september 2014 at 12:56

    Tahaks allkirja anda, kuid see ebakorrektne väljendusviis ei anna rahu. Tegelikult ma toetan sind ja saan sinust aru, et loomulikult ei ole me kõik juristid ja ei oska seaduseid lugeda, aga natuke süveneda oleks vaja enne kui petitsiooni koostada. võta appi tasuta õigusabi ja äkki mõni Malluka lugeja, kes oma igapäevatöös selle valdkonnaga seotud on. selline kiiruga kokku kribatud emotsionaalne lugu ei anna ka petitsiooni allkirjastamisel lõpuks mingit tulemust.
    Kas keegi lastekaitse spetsialist ei ole sulle kirjutanud pärast seda hirmsat lugu? et oma kolleegide eest kosta ja tagamaid selgitad. Ja äkki oskab välja tuua konkreetsed kohad, kus täna seaduses lüngad on.
    Tegelikult on ju nii, et karistused võivad karmimad olla, aga ega see inimest ei muuda. seda hullu “ema” ja lugu ei oleks parem seadus ära hoidnud. Ainult lähedased, kes seda perekonda tundsid, oleks saanud. Aga ju siis ei paistnud enne asi nii hull, et midagi ette ei võetud.

  • Avatar
    Vasta Henrik 26. september 2014 at 12:03

    Petitsiooni pealkirjas oled sa väljendanud soovi muuta nii seadusi kui ka süsteeme, kuid selgituses oled viidanud ainult sellistele muudatustele, mida saab teha muutes seadusi. Mind huvitab, mida sa pidasid silmas süsteemide muutmise all.

  • Avatar
    Vasta Kristina 24. september 2014 at 20:00

    Üldjoontes kõik on õige, kuid ei ole osade punktidega nõus.. seega ei saa allakirjutada.

  • Avatar
    Vasta arvamus 24. september 2014 at 19:22

    Põhiseaduse järgi:
    Riigikogu: võtab vastu seadusi ja otsuseid; Riigikogu koosneb 101 liikmest, kes pole tingimata ministrid.
    Vabariigi Valitsus: korraldab seaduste, Riigikogu otsuste ja Vabariigi Presidendi aktide täitmist.
    Seaduseelnõu saab Riigikogus algatada ainult Riigikogu liige, fraktsioon, komisjon või Vabariigi Valitsus.

    Kuna Riigikogu liikmeid on rohkem, oleks minu silmis mõttekam mina eelkõige Riigikogu liikmete jutule, neid on rohkem ja siis on ka nende sõnal suurem võim. Loodetavasti.

    See on minu arvamus.

  • Avatar
    Vasta Merike 24. september 2014 at 15:44

    Allkiri antud, kuid mitte sellepärast, et midagi saada. Väga vajalik teema, kui viimase aja uudiseid lugeda. Kuid see veiniõhtu kõlas nii hästi, et kutsun ise hoopis Malluka veinile. Vein on siis minu poolt. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 24. september 2014 at 15:48

      Ütle mulle kuhu tulla ja ma tulen 😀

      • Avatar
        Vasta Merike 24. september 2014 at 15:55

        Kirjutasin Facebooki. 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 24. september 2014 at 14:29

    Petitsioonile andsin allkirja esimese 10 inimese seas. Jagasin hetkel ka linki, et ka need inimesed kes seda eile võib-olla ei näinud, seda täna näeks. Kuid mitte selleks et osaleda mingisuguses loosis. Ma usun et see pole koht kus tasuta asju saada, vaid koht kus sheering is caring asemel mõelda.

  • Avatar
    Vasta Liisu 24. september 2014 at 12:38

    Jagasin, sheerisin, allkirjastasin. Seekord oleks hea võita – ma tean täitsa täpselt, kellele kõigile ma suurema osa loetletud auhindadest ära annaksin 🙂 Küll aga võtaksin veiniõhtu Sinuga plaanidesse, Sina tood veini ja mina snäkid! 😀

  • Avatar
    Vasta aile 24. september 2014 at 10:24

    Tubli.
    Allkirjastatud ja saatsin kutse sealt sõbrale ka – kas see läheb jagamise alla? Kas fb ka saab jagada (linki? )?

  • Avatar
    Vasta Laura Raag 24. september 2014 at 01:52

    Andsin ka omaltpoolt panuse 🙂

  • Avatar
    Vasta Anne 24. september 2014 at 01:01

    Ühinen – allkiri antud. Raamat ja sussid kuluksid ära, muu annaksin abivajajatele edasi.

  • Avatar
    Vasta katu 24. september 2014 at 00:00

    Väga tubli, Mallukas. Andsin ka oma hääle juba ära ja annan mehele ka teada, et selline asi käimas.
    Muidu tema on päris tihti rääkinud, et Eestis ei karistata kurjategijaid õiglaselt, et ebaturvalimne riik elamiseks.
    Samas kui ühel suurel perel hukkus õnnetusjuhtumina pisipoeg (jäi traktori alla), said nad suure rahalise trahvi. Miks trahvida suures leinas olevat pere, kes isegi näeb suurt vaeva pere toitmisega, see on ka mulle mõistatus.

  • Avatar
    Vasta Keidi 23. september 2014 at 22:14

    Oleksin igal juhul allkirja andnud. Loodan, et see kuskile poole ka edasi viib. Siin riigis on vaja väga palju muutusi- üks samm korraga, miks siis mitte alustada just nii. 🙂
    Samuti veinitaks meeleldi inimesega, kellega nii ühised vaated tunduvad olema. 🙂

  • Avatar
    Vasta Marje 23. september 2014 at 21:20

    Loomulikult andsin oma allkirja! Loodame, et tõesti midagi muutub, sest see ei ole enam normaalne mis toimub. Soovin Sulle palju edu Mallukas. 🙂

  • Avatar
    Vasta Neiu 23. september 2014 at 21:18

    Andsin. Ei taha midagi. Tubli oled!

  • Avatar
    Vasta Renate 23. september 2014 at 20:49

    Mulle meeldib sinu suhtumine! Sa saad vähemalt aru mis asjad on antud teema juures olulised ja üritad seda muuta. Ōnneks on sul palju fänne ja loodan, et midagi muutub.
    Asju ei soovi. Veinitaks sinuga aga heameelega 🙂 oma kulud kataksin ikka ise 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 23. september 2014 at 20:18

    Minul lõi ette nt tehnilise rikke ja vb ei saanud mõned veel sp allkirja anda, homme katsetan uuesti 🙂
    Ma loodan et sellega saab midagi muudetud ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 23. september 2014 at 20:17

    Ka mulle on see petitsioon natuke ebakonkreetne, kuid ma usun, et sa tead, mida teed ja saad mu allkirja. Tean, et see muudab midagi, et sa võtad midagi ette ja siis on sul selles vähemalt toetajad ka. Edu!

  • Avatar
    Vasta J 23. september 2014 at 20:08

    Olen kõigest 16-aastane ja uudistega ka kursis. Täiesti kohutav, kuidas saavad üldse nii kergekäeliselt loobitud seadused Eestis aktsepteeritavad olla? Ei mahu lihtsalt pähe. Loosist ka ei hooli, sest mul poleks selle lapsevoodigagi midagi pihta hakata. Mainin ära, et kui võitma siiski peaksin, jagaksin põhimõtteliselt kõik “võidud” tõelistele abivajajatele laiali.

  • Avatar
    Vasta Kristina 23. september 2014 at 19:34

    Allkirjastatud ja jagatud.. tõsiselt loodan, et vaadatakse need seadused üle, kuna see on ikka väga kurb mis meil siin Eestis toimub hetkel ja asi tundub järjest hullemaks minevat! Muide, kommenteerida üritasin juba ennem, aga viimasel ajal järjest sagedamini lööb su koduleht lihtsalt errorisse 🙁 Ja enne juhtus see just kommentaari postitamisel.

  • Avatar
    Vasta maali 23. september 2014 at 19:32

    Mina ei kirjuta alla mitte seetõttu, et ma ei usu, et sadiste tuleks karistada, vaid kuna ma tean, et vanglad ei ole efektiivsed. Kui midagi, on nad vaid kulukad. Samuti ma ei arva, et sotsiaaltöötaja haridus inimesest kohe hea sotsiaaltöötaja teeb, pigem takistab hariduseta kui südamega inimesi sisenemast sellele ametikohale. Aga see, et inimesed abi ei saa, kui nad küsivad, see on küll igati fucked up, ent ma ei ole kindel, kuidas “süsteemi muutmine” seda muul moel parandada saab, kui senisest suuremate kontrollimehhanismide sissejuurutamise ja olemasolevate mädakohtade välja lõikamisega. Näiteks võiks mingite inimeste reaalsete süüdistuste alusel algata sisejuurdlus vastavates institutsioonides (prokuratuuris, lastekaitses vms) ja muuta selliste juurdluste algatamine lihtinimesel lihtsamaks. Mis puudutab riigikogu liikmete palgateema sisse toomisesse, siis siinkohal ma arvan, et sa lähed liiga ambitsioonikaks. Ühe petitsiooniga kõike korraga parandada ei saa. Pigem mõjub see negatiivselt, kui su nõudmised liiga laialivalguvaks jäävad. Pluss sellele järgneb ennemalt see, et nad konverteerivad saadud võimu endale rahaliseks kapitaliks, kui et nad “lihtsa eestlase” elu omast käest tundma õpivad.

    • Avatar
      Vasta T. 23. september 2014 at 19:52

      Hariduseta, kuid südamega inimesed saavad ju kas või kaugõppes selle sotsiaaltöö hariduse omandada.

      • Avatar
        Vasta maali 23. september 2014 at 20:04

        Ja kui nad tahavad ja/või kui tööandja seda soovib, siis ta võib ju seda teha, aga ma ei usu, et sotsiaaltöö on selline asi, mida ilma ülikoolita teha ei saaks. Mõni võib tööd tehes palju rohkem õppida kui mõni teine, kes reaalselt ei tee lõpuks selle kraadiga midagi. Ega hariduse olemasolu ei tee inimest kuidagi altkäemaksule vähem vastuvõtlikumaks või empaatilisemaks. Pädevusel ei ole nii üks ühele seost haridusega, aga ebapädev inimene tuleks kahtlemata ametist eemaldada, jah (sõltumata tema kraadist).

  • Avatar
    Vasta Liisa 23. september 2014 at 19:12

    Ei osale loosis! Aga loodan et Sul läheb seal hästi-PEAB MINEMA!

  • Avatar
    Vasta Marika 23. september 2014 at 19:01

    allkirjastatud ilusti, juba esimeste seas, aga veiniõhtust ära ei ütleks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 23. september 2014 at 18:47

    Muna ka loosis ei pea osalema selle allkirja andmiseks 😉

    • Avatar
      Vasta Kati 23. september 2014 at 22:04

      Mina siis ikka 😀

  • Avatar
    Vasta m... 23. september 2014 at 18:46

    Mina just lugesin sinu uut postitust ja ma küll ei soovi midagi vastu selle eest, kuna minu arust ka midagi tuleb ette võtta. Liiga palju lapsi jäetakse unarusse sotstöötajate poolt, kes ei tee enda tööd korralikult. ja eesti riigis pole lapse elul väärtust. Võiksid juurde lisada ka selle, et kuidas saab olla väiksel inimelul nii väike väärtus? See mõrtsukas kes tapab lapse ära, ta röövis ära selle inimese elu, tuleviku, mälestused, võimaluse olla keegi, võimaluse luua pere ja võttis ära aja olla koos inimestega, kes teda armastavad. Terve elu võis veel ees olla, nii 50 aastat võis veel sellel lapsel ees olla, et täita see kõik mälestustega ja kas tõesti kõik see võrdub näruse paari aastaga? See mõrtsukas saab paari aastaga välja, ja ta saab seda kõike ikkagi teha, mille ta enda ohvrilt ära röövis. Miks väärib see mõrtsukas täisväärtusliku elu pärast paari aastat, kui oled külgepannud käed inimelule, näitad sa ise et sa ei hooli teise inimese elust ja miks peab sinu elust siis korda minema pärast paari aastat.

    • Avatar
      Vasta m... 23. september 2014 at 18:50

      elu*

  • Avatar
    Vasta Anni 23. september 2014 at 18:11

    Lähemalt uurides selgub, et KarS-ku muutmisega tegeletakse Riigikogus juba mõnda aega ja nii mõnigi tegu kriminaliseeritakse, mõni aga dekriminaliseeritakse. See on pikk protsess ja muidugi on tore kui on selline petitsioon ja seda allkirjastatakse ning inimesed asja vastu huvi üles näitavad, aga soov peaks ju olema täpsemalt sõnastatud, mis seaduse milliseid paragrahve ja kuidas/kui karmiks neid sätteid muuta soovitakse. Lause “süsteemi tuleb muuta” on väga umbmäärane ja seda saab mitmeti võtta, tavaliselt oodatakse täpsemalt sõnastatud petitsioone

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. september 2014 at 18:14

      No vaata, mina ei ole poliitik, ma ei ole kursis seaduste ega eelnõude ega jumal teab millega. Usun, et ma pole ainuke selline. Mina tahan lihtsalt, et need, kelle TÖÖ on seda teada, muuta ja parandada, seda ka teeksid.

      • Avatar
        Vasta Anni 23. september 2014 at 18:16

        Aga võta kellegagi ühendust, kes selles abistada võiks, usun et sul see võimalus täitsa olemas. Ehk tehakse siis midagi ka reaalselt ära 🙂

    • Avatar
      Vasta Madli 23. september 2014 at 21:25

      Tehtud! Ei osanudki oodata, et ühest väikesest allkirja panekust võib nii hea tunne jääda.

  • Avatar
    Vasta elex86 23. september 2014 at 18:06

    Ma juba päeval allkirjastasin aga nüüd jagasin.
    Ja mul oleks hea meel mõne Sheinside’i riide eseme üle. 🙂

    • Avatar
      Vasta m... 23. september 2014 at 19:25

      Mul oleks hea meel, kui see petitsioon tõesti muudaks midagi, aga inimestel on erinevad prioriteedid.

  • Avatar
    Vasta M. 23. september 2014 at 18:01

    Idekas algatus, Mallu! Tahaks ka (seda) veiniõhtut, mis juba ammu lubatud sai! Millal ära teeme? 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 23. september 2014 at 18:00

    Tore,kui keegi sellise asja ettevõtab.
    Vähe on neid kes julgevad häält teha, kui märkavad väga väga suuri ebaõigluse märke.

    Igatahes sai allkiri antud ja siiralt loodan,et asi võetakse ette ja tehakse seadused sellekohapealt karmimaks!

    Jään antud teemat edasi jälgima.

  • Avatar
    Vasta riin 23. september 2014 at 17:43

    Vaadake petitsiooni lehel veel ringi – avastate veel petitsioone allkirjastamiseks!

    Minu jaoks eriliselt oluline on töövõimereformi vastane allkirjade kogumine. Reform tahetakse kohe-kohe vastu võtta, aga asjatundjate (nende, keda see reform otseselt puudutab – töövõimetud ja puudega inimesed) sõnul on reform nii mööda kui mööda saab olla. Varsti on vajalik allkirjade arv täis, aga palun aidake sellel juhtuda! Käegakatsutav tulemus oleks varsti näha 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 23. september 2014 at 17:43

    Mina soovitaks läheneda asjale spetsiifilisemalt. Kui käsitleda ainult lastega seotud seadusi on asi terviklik, aga kui sinna juurde panna veel riigikogulaste palgad, on seal liiga palju teemasid korraga ja kardan et ükski riigikogulastest sind tõsiselt ei võta. Kui tahad lapsi kaitsta, siis antud hetkel pead nende palku mitte torkima, et nad enesekaitse laiene ei läheks. Aga hääle andsin ikkagi.

    • Avatar
      Vasta Mari-Liisa 23. september 2014 at 19:59

      Just seepärast ma ei olegi veel andnud. Idee on hea, aga selle riigikogulaste palgalõigu võiks maha võtta tõesti. See on eraldi suur teema, mille võiks inimeste kaitsmise teemast lahus hoida.

      • Avatar
        Vasta Laura 23. september 2014 at 22:34

        Sekundeerin.

  • Avatar
    Vasta Kerli 23. september 2014 at 17:41

    Allkiri antud 😉 õige asja nimel alati käpp 🙂

  • Avatar
    Vasta katja 23. september 2014 at 17:26

    Muuda petitsiooni pealkiri söödavamaks!
    Midagi otsesemat ja lihtsasti arusaadavat kõigile. Võib-olla midagi isiklikumat isegi…
    Muudame Eestimaa süsteeme ja seadusi on liiga üldine. Paljud lasevad selle silmist mööda. Pealkiri on väga oluline!

  • Avatar
    Vasta Londiste 23. september 2014 at 17:22

    Petitsiooniga võiks mõelda ka roolijoodikutele ja maantekunnidele, kellele piirangud enda meelest ei kehti. Kui palju inimesi saab taoliste pärast aastas surma? Joosep Laiksoo ja Mikk Seger võiksid olla nimed, mida kõik mäletavad. 3 inimest, 1 inimene – 1 kuu. Masendav, masendav, masendav.
    Ja hiljuti sõitis ju mingi maasturiga munn Pärnumaal ühe 11 aastase tüdruku surnuks. Selle koha pealt on kuidagi väga vaikne – meedias enam miskit ei ole. Mehe eit pidi olema mingisugune jurist – ei tea, kas ta leidis kusagil seaduses auke või mis teema on, aga selliste värdjate tegusid ei või maha vaikida.

  • Avatar
    Vasta M 23. september 2014 at 17:15

    Allkirjastasin juba varem ja jagasin ka oma tuttavatega. Auhinnad on kõik magusad, aga kõige enam oleks meele järgi beebi asjad, sest olen pisikese tita ootel 🙂 Veiniõhtust peaksin loobuma, sest alkohol on nüüd mõneks ajaks minevik 😀
    Loodan, et allkirju tuleb palju ja et kordki saab heade inimeste algatusel mõni asi ka lõpuni viidud! Edu ja jaksu sulle 🙂

  • Avatar
    Vasta Egle 23. september 2014 at 17:03

    Minu allkiri on antud ja loodan, et saad riigikogus jutule!! 🙂

    Auhindades sooviksin kõige rohkem seda võrevoodit oma kõhubeebile :P.

  • Avatar
    Vasta Gerli N. 23. september 2014 at 17:00

    Mina nägin petitsiooni tegelikut juba siis, kui seda esmakordselt facebookis jagasid, kuid allkirja andsin alles nüüd. Enne ei süvenenud, kuidas täpselt anda ja ei uskunudki, et ainult meilist piisab 😀 Enne, kui ma veel allkirja andnud polnud, jagasin ka muidugi. Võin veelkord jagada, sest midagi tuleb ju ette võtta!
    Auhindade vastu pole mul ka midagi, kuigi ei teinud seda just nende pärast. Võtaksin kas 3 toodet sheinside lehelt või mingeid iluvidinaid (oleneb, mis vidinaid sul pakkuda on) 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 23. september 2014 at 17:00

    Andsin allkirja ja ükski loos pole seni nii huvitav olnud, pliis tee nii, et mina võidaks.

    Ja veiniõhtust ka ära ei ütleks. Saaksin esimest korda peale lapse sündi välja 🙂 Kandelina ja raamatut tahaks ka. Ja sheinside’st midagi, et veiniõhtul ikka imetabane välja näha 😛

    • Avatar
      Vasta m... 23. september 2014 at 20:25

      Masendav.

  • Avatar
    Vasta alvi 23. september 2014 at 16:54

    Andsin ka allkirja juba hommikupoole ära 🙂
    Loodan et mõni minister ikka jutule ka võtab, väga tahaks teada, kas saab midagi ette võtta ja kas võetakse ka 🙂

    • Avatar
      Vasta Pisi 23. september 2014 at 16:58

      Kui ei võta jutule, siis saab ju siin blogis kindlasti mainitud ja eks vaatab, mis järgmise aasta valimistest siis saab. Märtsis peaksid ju valimised tulema ja nüüd peavad ministrid enda koha riigikogus kuidagi kindlustama.

  • Avatar
    Vasta Pisi 23. september 2014 at 16:54

    Andsin ka enda hääle. Kuskilt peab alustama ja jagasin ka enda fb lehel, et ka sõbrad aitaksid sellega eesti elu paremaks muuta. Mis sest, et hetkel ma eestis ei ela aga kes ütleb, et ma tagasi ei tule. Auhindadest ma hetkel ei hooli. tahaks, et süsteem muutuks.

  • Avatar
    Vasta karinka 23. september 2014 at 16:50

    Mina andsin oma allkirja juba siis kui sa postitust jagasid ja sheerisin seda ka oma seinal, sest see mis toimub on ajuvaba! Võita tahaks alati aga kammoon, kui inimesed nüüd tõesti tulevad hordides JAGATUD siis on nad ikka päris tolad ja ei mõista kui kurb on tegelikult see mis toimub.

  • Avatar
    Vasta Merilin A 23. september 2014 at 16:50

    EI taha ma osa saada millestki, annan allkirja heameelega. Mu kurinahk telefon boikoteeris mind täna sajaga! Ma leian, et kõik oma loositud asjad peaksid saama need, kes on nii sotstöötajate töö kui seaduste pärast kõvasti kannatada saanud.

  • Avatar
    Vasta Kadri 23. september 2014 at 16:50

    Allkirjastasin juba enne, aga jagan ja soovin võitagi otseloomulikult. Veiniõhtust Sinuga kah ära ei ütleks, peaks tulema selle ülbiku üle vaatama kord. 🙂