Uncategorized

Eesti Maaülikooli dotsent: “Sellist hoora-pede-vabadust ei osanud õudusunenäos ka ette näha!”

8. oktoober 2014

Eile juhtis mu kasuisa tähelepanu ühe naisterahva Facebooki kontole. Naine, nimega Merike Lillenberg jagas seal minu homoteemalist postitust. Nonii, eks inimesed ikka jagavad erinevaid asju ja kujutate ette, ma olen isegi sellega juba rahu teinud, et osad inimesed ei jaga asju mitte selle pärast, et neile meeldis ja nad on nõus, vaid selle pärast, et neile ei meeldinud ja ei ole nõus. Merikese puhul oli tegu selle teise leeriga.

Merike ja tema sõbrad sõimasid mind üsna räigete sõnadega sitarattaks, “hoora-pedeks”, lastekodukasvandikuks ja joodikute lapseks. Ühtlasi on seal teised temaealised internetikiusamisega kampa löönud ja üks sõber, Maasika Mari, ütleb nii: “See blogija sõitku Taisse, seal on talle sobivad hooramajad, transud keksivad naistekingades ringi, rahvas kõik aidsis ja tervishoiuamet ei nimeta tema hälvet hälbeks.”

Hakkasin siis mina proua kodulehel ringi vaatama ja kae nalja, ta on kõrgharitud Maaülikooli dotsent! Õppejõud! Ja ega ta oma arvamuste väljaütlemisega tagasi hoia. Nopin teilegi ta lehelt ühe pärlikese:

Eesti on HIV leviku osas Euroopas esimene. Siin võib olla umbes 13500 HIV kandjat, kellest mitu tuhat ei tarvitse oma haigusest teadlikud olla ja levitavad seda edasi. Suur levitajate grupp on homoseksuaalsed mehed. Sellest meie meedia ei kõnele ja koolid vaikivad, mis on tegelikult kuritegu kõigi inimeste suhtes, eriti see, et selle sündroomi levitajatele tahetakse anda seaduslik õigus moodustada perekond, mille eest võitleb rahva enamuse tahte vastu Riigikogu saadikuterühm. Samal ajal toimuvad koolides teematsüklid homofiilsest elust ja selle sobivusest perekonnaks. Viimast saab nimetada propagandaks.

Lisaks vihab ta venelasi, mustanahalisi, sisserändajaid, loomulikult homosid, blogijaid, homofiile*, lastekodulapsi ja vist ka joodikute perest tulnud lapsi.

screen-shot-2014-10-08-at-00-11-11-6359978

screen-shot-2014-10-08-at-00-11-16-1486507 screen-shot-2014-10-08-at-00-11-20-5886581

Kahju, et Merike mu kõnet vastu ei võtnud. Ma tahtsin talt ainult küsida, et miks ta minust nii räägib, miks minust nii arvab? Loodame, et inimesed viitsivad seda postitust jagada, et see ühel hetkel ka Merikeseni jõuaks, et ta saaks siis siit postitusest lugeda mu küsimusi:

Kallis Merike,

Miks sa ütled minu kohta nii halvasti? Miks sa tambid mind mutta selle eest, et ma tahan arusaavat, toleereerivat ja vihavaba ühiskonda? Miks sina kutsud säärast ühiskonda “hoora-pede vabaduseks”? Miks sa sõimad mind homoks, nagu see oleks sõimusõna ja teeks mulle haiget? Su viha ei tee mulle haiget, ausalt. See kurvastab ja hämmastab mind. Miks sa pressid oma tagurlust mulle peale? Miks sa arvad, et lastekodulapsed on kuidagi halvemad? Miks lastekodulapsed peaksid homopooldajad olema? Mille järgi tegid otsuse, et olen lastekodulaps? Ja kui olekski? Kas ma oleks sõimu väärt? Kas ma oleks sõimu väärt, kui mu vanemad oleks joodikud? Kuidas sa suudad olla õppejõuks homodele? Või viskad nad loengust välja?

Su käitumine on kibedust täis, kas sa ise ei näe seda? Kujutan ette, et mõnisada aastat tagasi oleksid sina just üks nendest, kes põlevate tõrvikutega inimesi taga ajas või esimesena suure kivi krahmas, kui surnuks loopimiseks läks. See oli sulle sobiv ühiskond, ma mõistan. Aga see ei ole meie praegune ühiskond. 

Kirjutasid kuskil, et kui meie ühiskonnas veel vähem piiritletust hakkab olema, lendad sa esimese lennuga Pandorale. Aga miks sa juba kohe ei lähe? Kas sul ei ole raha? Mul pole täna veel emapalk üle tulnud, aga mingi 30 eurot saan sulle saata küll. Palju lennupilet maksab? Palun mine. Palun jäta meie hoora-pede ühiskond rahule. Meil, hooradel ja pededel, on hea. Me ei ärka iga hommik vihasena, mõeldes, kuidas teisi alavääristada ja maha teha. Kuidas võtta teiste õigusi. Kuidas elada “teistest paremana”.

Tead, Merike. Nagu öeldud, mul on ka laps. Ja kui ma kunagi näen sind oma lapse lähedal, siis ma näitan talle sind. Näpuga lausa näitan. Ja ütlen: “Vaata Mari, see on rumal tädi!”. 

Tervitustega, üks uhke Hoor-Pede!

Muuseas, ma helistasin ka Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Andres Alandile ja uurisin, kas Merikese seisukoht esindab ka Maaülikooli seisukohti. Sain vastuseks, et Maaülikoolil on häbi kuulata enda õppejõust selliseid labasusi ja kindlasti ei toeta Maaülikool tema väljaütlemisi. Andres leidis ka, et haritud inimene võiks oma sõnavõttusid pidada kuskil omas kodus, nelja seina vahel, mtte avalikult oma Facebookis.

Aland nentis ka, et Merikesel on iganenud maailmavaated, mistõttu on sattunud ka eelnevalt oma õpilastega konflikti. Põhjus, miks Merikest ei vallandata on kerge – pole lihtsalt mitte kedagi asemele võtta… (Edit: Andres Aland võttis minuga ühendust ja palus ära märkida, et nende koolist kedagi maailmavaatelistel põhjustel ei vallandata).

425230_10150728585763273_1724159380_n-9584770

Loe ka neid postitusi!

107 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Vasta Kas ma olen haige? Päriselt? | Kõik on võimalik vaid sellesse uskudes.. 24. juuni 2015 at 12:01

    […] käib nimelt Malluka blogis ilmunud homo teemalisest postitusest ning sellest, et Eesti Maaülikooli dotsent Merike Lillenberg selle kohta päris suuri inetusi avaldas, Mallukat erin…ning dotsent Talle omakorda päris vastuvõetamatu vastuse […]

  • Avatar
    Vasta Astraltrips 10. oktoober 2014 at 01:49

    Huvitav kes se pedede ja hoorade poolt on. Eks ikka peded ja hoorad ise. Jääge parem oma kappi ja ärge nina välja pistke. Üleüldse on normaalne et pedesi ja hoorasi vihatakse. Vähe sellest et nad suguhaigusi levitavad ja meie iivet negatiivse poole lohistavad, nüüd tahavad veel mingeid õigusi. Õige oleks sellised kõigepealt psühhiaatri juurde saata ja kui sealt abi ei saa siis vangi omasuguste seltsi, ühiskonna silmaalt ära.

  • Avatar
    Vasta Orochimaru 9. oktoober 2014 at 12:36

    Kui ma oma blogisse quigonjedi.wordpress.com samal teemal kirjutasin, siis enamus mu sõpru leidis, et hea kui ma natuke aktuaalsetest teemadest kirjutada viitsin. Mis sellesse Merikesse puutub, siis ma võibolla eksin ja ajan teda kellegagi segamini, aga kas ta mitte ei ole ka konservatiivne katoliiklane?

  • Avatar
    Vasta Liisa 9. oktoober 2014 at 11:55

    Issand, see proua on ju täielik hüsteerik. Tema intrigandiloomuse tõttu lagunes Tartus koduta loomadega tegelemiseks algatatud Tartu Kassikaitse esialgne koosseis. Lahkusid väga mitmed teotahtelised ja intelligentsed inimesed, kelle panus oli hindamatu (mh ka näiteks jurist, kes tegeles kogu vajamineva paberimajandusega täiesti vabast tahtest, tänu temale nt sai meie MTÜ üldse vormistatud). Mina lahkusin ka, ei loe end nende eelpoolnimetatute hulka küll, aga sellise inimesega oli võimatu koostööd jätkata.
    Minu meelest on ta vaimselt ebastabiilne või vähemasti oskab suurepäraselt sellist muljet jätta.

  • Avatar
    Vasta Ormes 8. oktoober 2014 at 23:17

    Ehe näide, et loodusõnnetustega ei ole mõtet võidelda ja vaieldes rumala inimesega, tõmbab ta sind oma tasemele ja kahjuks võidab kogemustega.

  • Avatar
    Vasta Imbi 8. oktoober 2014 at 21:29

    Jah, saan aru, et Sa toetad kooseluseadust – mul ei ole selle vastu midagi. Jah, mu naaber ei toeta kooseluseadust – mul ei ole selle vastu ka midagi. See, kas seadus võetakse vastu või mitte, peaks sündima sundimatult, ilma viha ja vaenu, mõjutamise ning töökohti pakule panemata.
    Ei pea õigeks avalikke sõnavõtte, mille eesmärk on panna inimesi midagi uskuma. Nagu usulevitajad – nii Sina, Mariann, kui ka dotsent Merike.

  • Avatar
    Vasta Gätlin 8. oktoober 2014 at 19:45

    Nagu öeldud, mul on ka laps. Ja kui ma kunagi näen sind oma lapse lähedal, siis ma näitan talle sind. Näpuga lausa näitan. Ja ütlen: “Vaata Mari, see on rumal tädi!”

    ????

    Pada sõimab katelt.

    Mulle tundub, et selle kooseluseadusega on inimesed ära keeranud, tuues välja kõigi halvad iseloomuomadused.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 20:15

      No aga ju ON rumal tädi 🙂

  • Avatar
    Vasta kristiina 8. oktoober 2014 at 19:26

    Jah, mind häriks kui inimene kes mulle eeskujuks olema peaks, peaks inimesi keda ta isiklikult ei tunne ega tea haigeteks ja muidu inimrämpsuks asjade pärast mida nad muuta ei saa. Põhjustel.mis teda ei mõjuta ja temasse ei puutu. Ja kui lugeda komentaare, omab ta sellist suhtumist ka tööpostil ja mind väga väga huvitaks kuidas selline suhtumine ja käitumine haridusasutuses lubatud on. On ilmselge et kui tema loengusse peaks sattuma mustanahaline või gei või koguni mustanahaline gei, ei oleks tema suhtumine erapooletu. Kas see ei peaks mitte olema õppejõu eeldus? Kohelda kõiki võrdsena ning hinnata neid ratsionaalselt, mitte mõjutatult oma eelarvamustest ?

  • Avatar
    Vasta kristiina 8. oktoober 2014 at 18:40

    Ebapädeva õppejõu teeb temast see, et isegi tema tööandja temast lugu ei pea. Pädev õppejõud on eeskujuks nii tööl kui vabal ajal. Või sinu meelest on okei, et inimene kes õpetab noori, räägib vabal ajal jubedamate sõnadega kui mõni voorimees poe taga pudelit kummutades?

    • Avatar
      Vasta Annu 8. oktoober 2014 at 18:52

      Mida muudab minu kui “õpilase” jaoks see, kui VABAL AJAL inimene teeb mis tahab? Kui mina saan tema tundidest teadmised eriala kohta teada, siis miks mind peaks kottima, mida inimene teeb vabal ajal? Sa oled ikka väga sinisilmne…arvad, et kõik õpetajad on ka vabal ajal eeskujulikud?! Minu point on see, et vaba aeg ei puutu kuidagi tööandjasse (kui see ei mõjuta otseselt tehtavat tööd). Loomulikult selline sõnakasutus pole eriti viisakas aga leian siiski, et see ei puutu mitte kuidagi tema tööandjasse.

  • Avatar
    Vasta kristiina 8. oktoober 2014 at 18:26

    Esiteks, ööklubisid ei loeta avalikuks kohaks, mis puudutab alkoholi tarbimist. Teiseks, alkoholi tarbimine ja isiklikud solvangud ning avalik laimamine on väga erinevad asjad. Järgmiseks võrdleme punase tulega teeületamist ja pimedas tänavanurgas inimese peksmist? Sest korralik kodanik peksmisest ju teatab politseisse. Miks siis mitte punase tulega tee ületamisest? Ka ju ebaseaduslik?

    • Avatar
      Vasta Annu 8. oktoober 2014 at 18:35

      Selline võrdlus? Aga miks mitte? Mõne inimese jaoks on joomine/pidutsemine maailmavaade, elustiil, mis ei tee temast ebapädevat töötajat. See, et naisterahva maailmavaade selline on, ei tee temast ebapädevat õppejõudu. GOT IT? See aga milliseid sõnu kasutab inimene vabal ajal, on juba teine teema.

  • Avatar
    Vasta Annu 8. oktoober 2014 at 18:20

    Kui sa näed ööklubis purjus riigi töötajat, kas helistad ka tema tööandjale ja kitud ära, et ta julges avalikus kohas purjus olla?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 18:55

      Kas sa võrdled purjus olemist internetis avalikku viha õhutamisega?

  • Avatar
    Vasta alvi 8. oktoober 2014 at 18:13

    Ma ausõna aplodeerin sulle,Kristiina 😀
    Väga hästi kirjutatud…100% sinuga nõus:)

  • Avatar
    Vasta kristiina 8. oktoober 2014 at 17:48

    Seleta mulle lahti, mis teeb geid haigeks ? Kas nad on kuidagi sinu tervist ohustavad? Kellegi teise tervist? Tulevad kõhivad oma geidbaktereid su peale? MILLE POOLEST NAD HAIGED ON? Sest neile ei meeldi see mis teistele meeldib? Kui enamus inimestele meeldib päike ja suvi ja soe rannaliiv aga mina eelistan jahedat sügist siis ma olen haige ? Ja ei, neid lapsi kes kasvavad gei peredes ei kiusataks ega mõnitataks koolis ega mujal, kui lapsevanemad võtaks oma kohustuseks oma lapsele seletada et selline tegevus on vale. Minu pikaaegne elukaaslane on pärit gei perest, USU VÕI EI aga ta on täiesti normaalne terve eesti mees. Ja mis veel uskumatu, teda ei kasvatatudku geiks :O. Ja see pole veel kõik, kujutad sa ette et teda ei pekstud ega mõnitatud koolis kuna ta valis suhela inimestega kellel on terve mõistus peas ja suudavad inimesi aksepteerina sellisena nagu nad on. So, i’m still stugling to find logic in your shitty arguments.

    • Avatar
      Vasta Liisa 8. oktoober 2014 at 21:45

      Sa ära hõiska enne õhtut. Vähe on pederaste kes algul naistega pikalt koos elanud ja lapsi saanud ja siis järsku lööb tuluke põlema, ja poiss saab aru, et naine ei ole ikka see õige asi ja võtabki kätte ja jätab su maha .. teise mehe pärast 🙁

      • Avatar
        Vasta Ka 10. oktoober 2014 at 20:56

        ma loodan et sa oled saanud saba alla sahistamist mõnelt nn pedelt kes avastas et sinust on paremaid ja see parem on MEES ! sul peakolus puhub tuuleiil … sind tuleks ravida mitte samasoolisi

  • Avatar
    Vasta hmm 8. oktoober 2014 at 17:30

    Kui seda asja võtta nii nagu Liisa siin seletada üritab, siis tema arvates tohiks lapsi saada need, kes on abileus, sest normaalsed lapsed tulevad ju ainult perest kus on ema+isa ja laps/lapsed. Paraku on paljud lapsed kasvanud üles peres, kus on ainult isa või ema. Rääkimata siis lastekodu lastest. Neil pole kumbagi ja kui on siis need vanemad neist üldjuhul ei hooli.

    • Avatar
      Vasta Liisa 8. oktoober 2014 at 21:33

      Ei no see on natukene teine asi, kui ühel või teisel põhjusel on laps ühest või mõlemast vanemast ilma jäänud. Kui vanem on hetero siis on laps ikkagi õigete tõekspidamistega üles kasvatatud.
      Ja rääkides lastekodulastest, käsi meediast läbi, et korraldati küsitlus lastekodulaste seas, kus küsiti kas nad soovivad omale perekonda? – kõik vastasid 100% ulatuses JAH. Aga siis küsiti, kas nad oleksid nõus ka sellisesse perre minema kus on 2 isa või 2 ema ja ÜLLA-ÜLLA vastus oli 100% ulatuses EI.
      Ei saa ju hakata vaeseid lapsi vägisi kuskile pervertide perekonda elama kupatada, kus issid üksteist trukivad ja neile samasugust ajupesu tehes vaeste laste elu ära rikkuma.

  • Avatar
    Vasta alvi 8. oktoober 2014 at 17:21

    Ok. Tegelikult on ju asi nii, et pole vahet kas nõustud Mallukaga või ei nõustu, kui normaalselt kirjutada oma argumendid. Kui tulla ja hakata klähvima ja ülbitsema, siis kes ei vastaks samaga? Nagu vanasõna ütleb: kuidas a koerale nõnda koer külale (või vastupidi) 😀
    ja mis puutub valgetesse pehmetesse ruumidesse, siis need on mõeldud tõenäoliselt neile kes endale ohtlikud on…Homod pole ohtlikud ei endile ega teistele!!! Püüdke nüüd aru saada: nad on INIMESED nagu kõik teised!!! Neil on samad õigused ja kohustused!
    Nende sõimamine ja halvustamine ja peksmine ei muuda seda, sellega näitate vaid,
    et olete neandetaarlased!
    Elage ise ja laske teistel kaaaa elada!

  • Avatar
    Vasta Liisa 8. oktoober 2014 at 17:02

    Kuule ole hea, ära unda. See on tüüpiline, et kui midagi tarka öelda pole, hakatakse kirjavigu välja noppima, eesti keel oli muide 5 ja kuna ei tegele hetkel siin ametliku kirja kirjutamisega, siis ei pööra väga tähelepanu oma kirjapildile. Sa keskendu oma elu paremaks muutmisele, mitte minu kirjavigadele friik, sest kui gei-paarid omale lapsi hakkavad hankima, siis hakkavad probleemid tekkima just nendel vaestel lastel, mitte nendel kes NORMAALSETES peredes üles on kasvanud 🙂 Tulevikus hakkate 3x rohkem oma koolivägivallast undama, mis on teie enda tekitatud- tolerantsuse jumalad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 17:07

      Liisa, kuidas sa ei mõista, et sinu suhtumisega kasvatatud lapsed ONGI kiusajad?

      • Avatar
        Vasta Liisa 8. oktoober 2014 at 17:25

        :O .. Aga thanks god, et nad KIUSATAVAD ei ole, see on vist nats suurem probleem v?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 17:28

          Kas sa oled 12?

        • Avatar
          Vasta fill 8. oktoober 2014 at 18:05

          *thanks to God or thank God

          Kui ongi 12, siis lapsi peab ikka harima 🙂

  • Avatar
    Vasta Marge 8. oktoober 2014 at 17:00

    Netiavarustest leitud küsimus: If there was a DNA test to see if a baby is gay. Would (Christians) be for or against aborting it?”
    (Kristlaste asemel võib vabalt kasutada mõnda ilusat nime, kes selle topin-nina-teiste-asjadesse-sest-mu-enda-elu-on-super-lill ürituse vastu siis on)

    Ei tea, mida tädi dotsent vastaks…

    • Avatar
      Vasta lily 8. oktoober 2014 at 20:20

      No tegelt see lause töötab ikka ainult kristlastega ja nendega, kes on selgelt väljendanud, et nad abordi vastu on ju, igasugune suva homovihkaja võib vabalt sellele küsimusele “jaa” vastata, ei teki küsimustki. Aga huumori mõttes täitsa ok lause jaa!

  • Avatar
    Vasta kristiina 8. oktoober 2014 at 16:45

    What now? Kust otsast on geid haiged inimesed? Mis valemiga võrdled sa neid vaimuhaigete inimestega? Kuidas on nad iseendale või ühiskonnale ohtlikud? Või oled ka üks neid kes arvavad et gei geen on uus seagripp ja selle eest peaks maailma kaitsma? Ma ei ole veel näinud uudist kus seisaks et keegi tegi midagi halba kellelegi sest ta on gei.

    • Avatar
      Vasta M. 8. oktoober 2014 at 17:14

      Ja kust otsast nad terved on? Terved on heterod.
      HOMO=HAIGE
      HETERO=TERVE

      Said aru?
      Lihtne ja loogiline, pole midagi keerulist.

  • Avatar
    Vasta G. 8. oktoober 2014 at 16:28

    Kallid eelkommenteerijad!
    Ma loen teie kommentaare ja naeran omaette, milliseid inimesi on maailmas olemas. Vaadake ometi asja kahepoolselt! Jah, ma olen aru saanud, Mallukas, et ega sinagi seda tihti tee, kuid olgem ausad, ega vist keegi meist ei raatsi mõelda kunagi teiste peale ja eriti totter on Mallukat hukka mõista seepärast, et ta üritab anda väärt õppetundi naisele, kes on ÕPPEJÕUD ja kellega on olnud PROBLEEMID ka varem ning kui juba õppejõud ei suuda internetis korralikult käituda, siis mida siit loota? Mallukat tunneme me kõik (nii hästi või halvasti, kui blogi seda võimaldab) ja teame, et ta on päris rutakas inimene – enne ütle siis mõtle, you know. Seega ärge pange siin pahaks kui ta OMA blogis OMA arvamusi avaldab + mina olen kahe käe ja kasvõi kahe jalaga selle poolt, et too naine saaks oma karistuse. Nii kibestunud ja teisi sõimavaid inimesi tuleb karistada. Ja üldsegi, mida see seaduse vastu võtmine SINU elus muudaks, kallis merike (jah, ma isegi ei vaevu su nime suure tähega kirjutama)? Sa ilmselt ei ela ühegagi neist koos ning ei istu kõrval, vaadates, kuhu keegi midagi pistab või pistmata jätab. Tule oma väikesest karbist välja ja õpi tundma ELU – elu, kus iga inimene võib olla täpselt selline, nagu tema tahab, olgu ta siis omasooihar või mitte. Lepi sellega.
    Ja tegelikult on mul sellest homoteemast juba täitsa üle visanud. Kõik kohad on seda täis ja see tekitab üha rohkem viha (millest enamus saadetakse teele Malluka suunal, kes pole seda teps mitte ära teeninud), mida poleks meie ühiskonda vaja. Keep Calm, people! Take it easy! Ise saadate Malluka poole vihanooli ja teete seejuures veel head nägu, et teie pole midagi teinud.
    Lihtsalt lõpetage kogu see sitt ära ja elage oma elu edasi. Malluka blogi on üks parimaid blogisid oma vabameelsuse poolest ning pole mõtet siin muutuda kibestunud kommentaatoriks, kes lihtsalt elab oma puudujääke teiste peal välja.

  • Avatar
    Vasta Maarja 8. oktoober 2014 at 16:27

    Sa kurivaim.. Vat näed seda ma enne ei teadnuki, et meid blogijaid ka vihatakse 😀
    Seega oskan arvestada kadeussidega 😉

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 8. oktoober 2014 at 16:10

    Need kes ei poolda Mallukat, miks just teie siin nii pöördesse lähete? Igal inimesel on asjast oma arvamus, Teie vastuhakk ei muuda siin ju mitte midagi. Liisa just kirjutas siin: “Omasoo ihaldajad on haiged inimesed ja haigeid inimesi tuleb ravida, mitte neile rohkem õigusi andma ja tervet maailmat nende pärast muutma hakkama.” – Mismõttes? Haiged inimesed on invaliidid, jala murdnud, peavaludes – neid tuleb ravida. Ravida ei tule terveid inimesi, kes tahavad teineteisega koos olla ja üksteist armastada, hoolimata soost, rahvusest. Ärge olge nii õelad:)

  • Avatar
    Vasta Liisa 8. oktoober 2014 at 15:54

    Ja sa tõsimeeli arvad, et sina kirjutasid ja tegid kõike õigesti? Antud olukorras ütleks ma küll, et sellel õppejõul on igatahes rohkem õigus kui sinul. Omasoo ihaldajad on haiged inimesed ja haigeid inimesi tuleb ravida, mitte neile rohkem õigusi andma ja tervet maailmat nende pärast muutma hakkama. Vaimuhaiged pannakse ka valgesse pehmesse tuppa kinni, ei hakata ju nende pärast tervet maailma pehmeks ja valgeks muutma? Imestama panebki see, et sellist juttu ajab inimene kellel endal laps on. Su oma võsuke kasvab siin haiges maailmas üles. Ja kui sa oma last nii kasvatad, et see ongi normaalne kui mõnel on kaks issit, siis anna andeks aga sinu lapsest ei saa ka normaalset inimest kasvada. Saan aru et õppejõud poleks pidanud selliste sõnadega postitusi avaldama, pidades silmas tema ametikohta. Aga samas avaldas inimene ausalt oma arvamust ja who care’s? Eestis kehtib sõnavabadus, ja las ta siis räägib kuidas heaks arvab. Pigem ma tolereerin seda natuke ebaviisakat kõnepruuki kui seda, et mingi madalalaubaline räägib siin ühiskonna survel, et kõike ja kõiki peab sallima ja tolereerima. EI PEA ja punkt.

    • Avatar
      Vasta triin 8. oktoober 2014 at 16:01

      hahah 😀 palun koli kuubale.

    • Avatar
      Vasta fill 8. oktoober 2014 at 16:05

      * õigusi anda
      *muutma hakata
      *who cares – ei tule ülakoma
      *pluss puuduvad komad nii mõnestki kohast
      Jah, olen küll filoloog – kahe magistrikraadiga. Õpi enne kirjutama ja siis tule maailmale ära panema. Või veel parem – mine kohe Raja tänavale. Kui Sa juhuslikult pole tartlane, siis seal asub see pehmete valgete seintega asutus 🙂

      • Avatar
        Vasta G. 8. oktoober 2014 at 16:33

        Kui Eestis kehtib sõnavabadus, siis kallis kommenteerija, miks sõnavabadus Marianni puhul ei kehti? Tee ka nägu, et sa ei hooli ja lõpeta oma vihanoolte tulistamine!
        Ja kui Kuubale kolid, siis õpi vähemalt kirjutamine ära. Kohutav on lugeda.

        Ja ilmselgelt oled sa tegelikult hullumaja patsient, kes valgest ruumist oma kibestumusega end läbi näris ja tuli nüüd maailma vallutama..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 16:33

      Muidugi ei pea. Mina näiteks ei tolereeri sind. PUNKT

      • Avatar
        Vasta Kk 8. oktoober 2014 at 18:32

        Ja ise räägid siin blogis tolereerimisest ja sallimisest aga teed inimesi maha, kes sinu moodi ei mõtle.. Kas see pole mitte silmakirjalik? Mina arvan, et on. Ärge isegi mõelge tulla ütlema, et Mallukas ütleb oma arvamust välja. See pole arvamus vaid siin peitub viha ja ülbus. Ei ole väga ilus peita ennast blogi postituste taha ja sõimata teisi inimesi, sest Sa asud sama madalal kui see Merike! Saab ka ilusti kirjutada nii, et jääks alles väärikus! Hetkel jääbki mulje “pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad”!

    • Avatar
      Vasta Janika 8. oktoober 2014 at 19:32

      Mis haigus see oma sookaaslase armastamine on? Kui selle haiguse sümptomiteks on armastamine, tolerantsus ja teineteisest hoolimine, siis võiks see haigus ju nakkav olla küll. Mitte kedagi ei saa hukka mõista selle eest, kui kaks täiskasvanud inimest teineteist armastavad – ja absoluutselt mitte mingit rolli ei mängi, mis soost need inimesed on. Ometi saab hukka mõista pahatahtlikkust, mõnitamist, alandamist, millega homofoobid, rassistid jms tõesti haiged inimesed enda enesetunnet parandada üritavad.
      Enne kui teha suu lahti, et maha teha häid, normaalseid, korralikke inimesi, kelle voodielu sinusse ei puutu, äkki mõtled sügavalt järgi, mis eluhetkel sa nii kõvasti pea peale kukkusid, et pole ikka terveks saanud. Äkki lähed arsti visiidile, saad ehk terveks?

  • Avatar
    Vasta Ka 8. oktoober 2014 at 15:48

    minuarust inimene kes teisele pede jne ütleb on labane… ma lugesin tolle kodaniku fb lehte ja ülla ülla eidekene ketra eidekene ketab oma rassismist jne . masendav
    kuidas saab 1 õppejõus olla niipalju viha kaaskodanike ja ka immigrantide suhtes… paras koht sellisele on alutagusel paksus metsas ….
    nu ja mis parata mida külvad seda ka lõikad …kogu ta sõpruskond on sama haiged…

  • Avatar
    Vasta kristiina 8. oktoober 2014 at 15:29

    Teemal miks selle seaduse pooldajad kõikjal oma arvamust avaldavad ja vastuolijatele vastu hakkavad.

    Mina oma isiklikukust vaatenurgast tahan, et kui mõni minu lastest või lastelastest või vendadestki avastab tunded samast soost inimese vastu, saaks elada omas kodus ilma, et teda vaadataks kui friiki ja kedagi kes pole piisavalt hea, et olla terviklik osa ühiskonnast. Kui ma selleks pean praegu kulutama oma närve, aega ja meelerahu võitlemaks inimestega, kes leiavad, et neil on õigus end paremaks pidada, õigus sõimata, solvata ja ähvardada inimesi kes ei mõtle samamoodi nagu nemad, siis nii olgu. Kui tuleb üks kooseluseaduse vastane inimene, seletab oma seisukohad lahti kasutamata solvanguid või ettekäändeid “traditsiooniline pere” ning “abielu on püha” siis ma olen meeleldi nõus ta lõpuni kuulama ja omad argumendid esitama. Aga minu kõrvad on kurdid sõimule ja silmad pimedad inetutele postritele ja plakatitele. Te ei näe geisid ringi jooksmas ja kisamas : issand kui rõve sa oled sest sa pole selline nagu mina !!

    malluka puhul.. kui mind rünnataks sedasi isiklikul tasandil, solvates minu VANEMAID kes ei ole asja ja oluga mitte mingil moel seotud, virutaks ma vist isegi tigedamalt vastu. Jah, sellega võib antud “õppejõu” karjääri ja muudki rikkuda aga kas tõesti arvate et säärased sõimukirjad, terved eraldi vestlused täis solvanguid marianni ja ta pere kohta, ei riku tema elu, tema päeva ja tema heaolu? tema pere heaolust rääkimata ? vorst vorsti vastu…

    • Avatar
      Vasta T 8. oktoober 2014 at 21:21

      Thumbs up!

  • Avatar
    Vasta k 8. oktoober 2014 at 14:51

    “selle sündroomi levitajatele tahetakse anda seaduslik õigus moodustada perekond”
    Mulle teeb nalja, kui inimesed vihjavad sellele, et geid levitavad enda “sündroomi” edasi. Geid ju teadupoolest omavahel lapsi juurde teha ei saa, seega tulevad nad just nende samade Merikeste perekondadest. Kes nüüd “sündroomi” levitab?

  • Avatar
    Vasta Riina 8. oktoober 2014 at 14:12

    Kas proua Mjauka sooviks siis, et kõik värdjad jääks ilma karistuseta? Kui poleks Malluka suguseid inimesi, kes asju suure kella külge paneks, siis saavadki sellised Merikese sugused naisterahvad rahus oma sitta loopida. Go-go Mallukas!

    • Avatar
      Vasta Mjauka 8. oktoober 2014 at 14:17

      Kes oleme meie, et kedagi karistada? Olgu, kajastas teemat! Sellistel inimestel tulevad ühel hetkel omad vitsad. Kurjus sünnitab kurjust ning arukalt mõtlev inimene saab sellest aru, et kui õelusele õelusega vastata, siis see surnud ring ei lõppegi ning unistus tolerantsest maailmast jääbki unistuseks. Igal selgelt mõtleval tudengil, kes peakski tema käe alla sattuma on endal pea otsas, et teha järeldused, kas tädi on veidrate arusaamadega või mitte. Ülikoolides polegi õppejõud nii raamides nagu keskkoolis. Ja see on ka vajalik, et me näeks, kui erinev võin kontingent olla. Milleks peaks inimene tööst ilma jääma? Kas saate siis öösel rahulikult magada?

      • Avatar
        Vasta Mikk 8. oktoober 2014 at 14:26

        okei. tõesti – kes oleme meie, et kedagi karistada!
        kes oleme meie, et karistada neid inimesi, kes on samast soost armastuse leidnud. kes me siis sellised oleme, et aga karistame neid selle eest?
        imelik on see, et kõik need “värdjad pedrastid”, “seadustame pedeabielu, siis seadustem ka seksi loomadega” jne mõtte avaldused on ju tegelt karistus inimesele, kes on veidike erinev kui sina, kes sa armastad vastas soost inimest.
        a kes oleme meie, et neid karistada?

        • Avatar
          Vasta Mjauka 8. oktoober 2014 at 14:35

          Kes neid karistanud on? Too konkreetne juhtum! Maailmas sünnib iga päev inimestega ebaõiglust olenemata sinu soost, seksuaalsest eelistusest, rassist, vanusest… mis nüüd teeme siis? Laseme kõik töölt lahti?

          • Avatar
            Mikk 8. oktoober 2014 at 14:46

            a milles nad süüdi on, et nad sellisena sünnivad? neid ei peaks ju lahti laskma.

            ma jälle näen seda, et igal ühel on võimalus jääda viisakaks isegi siis kui ta ei nõustu millegagi – argumenteeritud arutelu on vägagi okei.

            aga mu meelest see daam ei argumenteerinud küll siin midagi – hakkas kohe enda sõnadega pedesi-hoorasi-jne karistama.

            do you get my drift?! (igaks juhuks tõlgin ka sulle: kas sa saad must aru?!)

  • Avatar
    Vasta seep 8. oktoober 2014 at 13:53

    Pane asi suure kella külge, saada meediasse. Küll ta siis oma töökohast ilma jääb ja Taist juba uue leiab. 🙂

    • Avatar
      Vasta Mjauka 8. oktoober 2014 at 14:02

      Milleks seda vaja on? Uskumatu! Kuidas sellised soovid ja palved ja lootused selle naisterahva käitumisest hetkel paremad on?

      • Avatar
        Vasta seep 8. oktoober 2014 at 16:44

        Mida sa vingud siin iga kommentaari kallal? Kui see inimene minu õpetaja oleks, siis ma ütleks talle otse näkku, mis ma temast arvan.

  • Avatar
    Vasta Mjauka 8. oktoober 2014 at 13:40

    Mida sa ise teed? Lood vaenu ja viha õhutamisega tolerantset keskkonda? Sa oleks võinud siinkohal targem olla, mitte lumepalli veerema lükata ning vihast veel rohkem viha toota. Uskumatult labane!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 13:46

      Kui sina saaksid teada, et su lapse lasteaiakasvataja on neonats, siis sa hoiaksid selle enda teada, et mitte viha toota ja lumepalli lükkama veeretada?

      • Avatar
        Vasta Jants 8. oktoober 2014 at 13:53

        Kas sa said sellest just teada? EI, miks siis soppa loopida, ma aru ei saa.. Mis see annab sulle, et kogu aeg draama keskmes elada?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 13:59

          Aga kuidas on võimalik elada nii tuimalt ja ükskõikselt kurjuse vastu nagu sina seda teed? Mida see sulle annab?

          • Avatar
            Jants 8. oktoober 2014 at 14:39

            Ma ei ela tuimalt ja ükskõikselt kurjuse vastu. Kirjutasin ju sellest, et sa ei saanud teada, et su lapse lasteaiakasvataja on neonats, kuid tood selliseid “tabavaid” võrdlusi mitte millestki. Ära pane mulle sõnu suhu 😉

      • Avatar
        Vasta Mjauka 8. oktoober 2014 at 14:02

        Oi, kas see naisterahvas on Mari lasteaiakasvataja? Sa ei saa selliste väärate väidete taha pugeda ja õigustada seda, miks sa räägid üht, kuid tegutsed täiesti vastupidiselt. Täpselt samasugused olete! Ehk saate kokku ja juttu jätkub teil kauemaks. Sinu utoopilise nö lasteaia teema saaks lahendada ka tsiviliseeritud inimese kombel. Hetkel sa teed liiga nii endale kui ka Marile, sest kõik, mida sa siia netiavarustesse külvad, jääb siia igaveseks. Lugedes selle postituse aluseid kommentaare sinu Facebookis, siis mõned sooviks, et see naine sureks, mõni väidab, et pole iial nii palju kedagi vihanud kui teda jne. Tubli emme, Mariann, sa külvad ka vaenu! Ilmselt on Mari su üle kunagi väga uhke!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 14:05

          Ma usun, et ongi. Tänud 🙂

          • Avatar
            Mjauka 8. oktoober 2014 at 14:09

            Jah, kindlasti. Teised blogijad lihtsalt irvitavad su üle. Su blogi tullakse lugema, nagu freak show’d vaatama. Piinlik.

          • Mallukas
            Mallukas 8. oktoober 2014 at 14:11

            Uuuh, panid mulle nüüd ära. Ilmselgelt sulgen kohe igaveseks blogi! 😀

        • Avatar
          Vasta tinya 8. oktoober 2014 at 20:37

          Mjauka, miks sa häbistad mu hüüdnime? 😀

  • Avatar
    Vasta P. 8. oktoober 2014 at 13:39

    😀 Mallu, sa võiksid isegi koomikuks hakata. Kiri Merikesele on küll 5++ .

  • Avatar
    Vasta Maiken 8. oktoober 2014 at 12:39

    Tahaks väga kirjutada isiklikult Prouale ,et mul on häbi .
    Häbi kui kitsarinnalisi ja vildaka maailmavaatega inimesi leidub.

  • Avatar
    Vasta Merle 8. oktoober 2014 at 12:34

    Ma korra elus olen selle tädi Merikesega kokku puutunud.
    Miski asi talle ei meeldinud, otsis mu FB-st üles, saatis pikki ja labaseid sõimukirju.
    Needis mind ja minu perekonda. Lõpuks saades teada minu elukoha lubas tulla
    ja risti mu aia taga põlema panna. Ma nimelt olla usurüvetaja kõigele lisaks.
    Asi päädis lõpuks õnneks ainult minu blokeerimisega FB-s kuid
    kummaline kogemus minu elus. Mitte midagi nii labast ja vihast polegi ei varem ega hiljem kohanud.
    Muide, tal kodus kasside hoiukodu ja reklaamib ennast välja kui usklikku ja vagast.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. oktoober 2014 at 12:36

      Kas sul on need kirjad alles?

      • Avatar
        Vasta L. 8. oktoober 2014 at 14:22

        Tundub, et see tädike on oma suhtumiselt vägagi Westboro Baptistliku Kiriku suunda 😀

  • Avatar
    Vasta Mari 8. oktoober 2014 at 12:09

    Ma olen ise ka Maaülikooli lõpetaja õnneks temaga mul kokkupuude puudub aga ikka päris
    õudne, et selline inimene annab koolis loenguid. Kuigi õnneks ülikooli ajaks on küll enamikul vist juba arusaamad enamvähem paigas ja ta seal suurt lobitööd oma vaadetele teha ei saa on see siiski õudne, et noored puutuvad kokku sellise vihaga.. Mõelge nüüd kui mõni gei satub tema ainesse või ükskõik kes tema standardist natuke erinev. Terve ta FB sein on täis vihkamist ja viha .

    Neile kes siin kirjutavad, et pada sõimab katelt – siis Mallukas on lihtsalt blogija (no offence Mallukas) Teine osapool aga ülikooli õppejõud, kes puutub igapäevaselt kokku sadade noortega, kes peaks olema austust tekitav ja näitama eeskuju, kuid kes tegelikult alavääristab, laimab ja on lihtsalt õel.

    Mu oma tutvusringkonnas on ka paljud selle seaduse vastu aga reaalsus on see, et mitte keegi ei ole seda seaduseelnõud isegi mitte sirvinud, lugemisest rääkimata. Mis pagana homoabieludest te kõik räägite, sesllist asja ei ole seal seaduses sees ja ei saa ka olema. Jah mulle ka teatud punktid selles seaduses ei meeldinud aga need parandused on sisse nüüd viidud (kui palju lapsed pärivad ja milline on vastutus peale ühe osapoole surma). Palun lugege enne seaduseelnõud läbi, siis tulge kisama, et oi see on nii õudne ja on homoabielu seadus.

    Ma pole vist kunagi näinud eestlasi rohkem usklikuna ja abielu pühaks pidavana kui praegu, kahju ainult, et see on puhas illusioona, sest oleme siiski üks ateistlikumaid rahavaid maailmas ja lahutuste protsent on meil ka üks suurimaid. Ning traditsiooniline peremudel on ammu juba üksikvanem oma lastega mitte ema-isa ja lapsed.

  • Avatar
    Vasta Sume 8. oktoober 2014 at 11:58

    Ma saan aru sellest, et inimesele homod ja-kes-iganes ei meeldi ja inimesel on ka õigus väljendada oma arvamust. Samas, kui inimesele homod ei meeldi, siis see ei tähenda, et tal on õigus homode elu-olu reguleerida ja nende heaolu üle otsustada. Kui inimesel on tungiv soov piirata teiste rahumeelsete ja oma eluga toimetulevate inimeste õigusi, siis tuleb see soov küll väga-väga-väga tugevate argumentidega ära põhjendada ja mingist igapäevasest arvamusest või isiklikust sisetundest siin enam ei piisa. Kooseluseaduse vastaste nö argumendid ongi ju kokkuvõtvalt ilma roppusteta, et ei meeldi ja ei taha. Ma saan aru, et kooseluseadus võib-olla lonkab siit-sealt (kuigi täiuslikku seadust vist polegi olemas), aga selle vastu olla nö arvamusega, et klge, mulle ei meeldi – see on ikka palju absurdsem kui see lonkav seadus. Jutt on seadusest ja inimeste eludest, kui siin hakataks arvestama arvamustega stiilis “OMG, mulle ei meeldiää!! A ma aint arvan nii XOXO!”, siis oleks ikka päris hukas lugu meil.

    • Avatar
      Vasta Steffi 8. oktoober 2014 at 17:54

      Täiesti nôus! Teiste ôigusi piirata, sest sulle lihtsalt ei meeldi on ikka vägagi vale.

  • Avatar
    Vasta Merilin 8. oktoober 2014 at 11:32

    No halloo. Tegelikult on Eestis kehtiv sõnavabadus ja kellele tõepoolest tunduvad Malluka postitused vahest täis ülbust ja “pada sõimab katelt” teemasid, siis palun, keegi ei keela teil ise blogida. Blogis sa blogidki ju oma arvamust, sissekannet ei saa kirjutada kellegi teise arvamusele tuginedes.

    Aga tõesti aplaus sulle Mariann. Ma juba mõtlesin, et kurat peaks selle naise töökaslaste ja ülemuste käest küsima, et mida kuradit. Sest selle naise tööandjaks on ju ikkagi riik. Seesama riik, mis rõhub tolerantsusele ja demokraatiale.
    Samas olen ma ka kindel, et sellelt tädilt tuleb ka vastus. Eks ta kogub end natuke, kuid midagi kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Viktor 8. oktoober 2014 at 11:26

    Mida sa lits köhid

  • Avatar
    Vasta M. 8. oktoober 2014 at 11:16

    Ja mul on temaga kahe tunni pärast loeg. Ilmselgelt ma sinna ei lähe (ta on vast eriliselt kibestunud täna ja vihkaks mind mu kampsuni värvi pärast). Ma arvasin kogu aeg, et temaga pole kõik korras.

    • Avatar
      Vasta Anni 8. oktoober 2014 at 11:55

      Hahahahah! 😀 Nice

  • Avatar
    Vasta K! 8. oktoober 2014 at 11:04

    Njh, tundub et pott on leidnud kaane. Sina sõimad kooseluseadusevastaseid, too tädi sõimab kooseluseaduse pooldajaid ja gay’sid. way to go! sõimake kõik nüüd üksteist rohkem, äkki saab maailm korda sellest.

  • Avatar
    Vasta LG 8. oktoober 2014 at 11:02

    Jah, aga samas on oma iva küll selle õppejõu jutus olemas. Eestis on tõesti
    HIV väga levinud, samuti kerged elukombed vahet pole kas suhtes või
    abielus. Ühesõnaga jh, enamikul pole moraali ollagi ja nendele vaadatakse
    viltu, kellel on . See võib tõesti põhjustada kibestumust. Ja jh paljud
    kapihomod on välja tulnud kapist, aga ma ei saa aru miks see kedagi
    peaks otseselt riivama? Kui endal otsest kokkupuudet ei ole et mees
    või naine omal tuleb kapist välja vms? Siis oleks see mõistetav muidu mitte.
    Sellest hooramaja suhtumisest saan isegi aru. Küllap paljud on oma
    mehi klubist koju oodanud kus nad üle poole oma palgast mingite
    lambi libude jootmisele jne raiskavad . Kurb, aga tõsi .
    Enamikel eesti meestel ei ole põhimõtted eks see on juba pikemat aega
    kestnud ju siis nende ema talus kõike enda mehe poolt et nad
    julgevad ka ise niimoodi käituda. Ja kuidas need suguhaigused
    levivad ja soovimatud rasedused, palju üksikemasid… kel samuti
    kõlbmatud kombed üleüldse laste saamiseks jne. Jõhker ikka .
    Muidugi selline väljendusviis on vale ja sobimatu eriti positsiooni
    pärast, inimene ju ise alandab ennast kuigi üritab teisi alavääristada
    hoopis. Aga jah, üritasin veidi teemasse süveneda ja mõttest aru saada.
    Ja tunnen kaasa sellele inimesele, et temas viha niipalju kogunenud,
    et kaan üldse peal ei seisa ja puudub igasugune ventilatsioon.

    • Avatar
      Vasta Pisi 8. oktoober 2014 at 20:23

      Eestis on hiv levinud, kuna ei kasutata kondoomi partneriga, kes on nö üheöösuhte partner. Ka on inimestele üritatud selgeks teha, et enne, kui loobute kondoomist, tuleks teha suguhaiguste test. Kas keegi seda teeb? Mina ja mu abikaasa tegime selle testi, kuigi olime süütud. Tegime, kuna tahtsime kindlad olla selles, et meile ei ole sündides midagi kaasa antud. Tãnapãeval petetakse oma partnereid ja tahetakse lihtsalt halgevahe sügada ja ei mõelda turvalisusele.

  • Avatar
    Vasta Karin 8. oktoober 2014 at 10:58

    Tõsised eestlased olete teie kaks siin ülevalpool (Jants ja Reelika).

    PADA sõimab KATELT ja Sina tegid ja tema tegi. Blabla. Küsimus ei ole hetkel ju selles kes on kedagi milleks või kelleks sõimanud, vaid maailmavaatelised ja vähe laiemad probleemid, kui üksteiste poole näpuga vehkimine 😉

    Tsiteerides piiblit, siis “Kes teie hulgast on ilma patuta, visaku selle naise poole esimene kivi”.

    • Avatar
      Vasta Jants 8. oktoober 2014 at 11:10

      Ja mis paneb sind meist erinema? Miks peavad kõik sinu arvamusega nõus olema, EI PEAGI! Miks peavad kõik minu arvamusega nõus olema, EI PEAGI! Samamoodi kehtib see kõigi kohta. Olgu nendeks siis maailmavaatelised ja vähe laiemalt levinud probleemid- eri arvamuste avaldamine ja üksteise mustamine- MILLEKS?! Leppige kokku, et arvate erinevalt ja vsjo! Kuidas te jaksate jageleda.. ega see ei muuda teise osapoole suhtumist ja arvamust sellesse.

      • Avatar
        Vasta Karin 8. oktoober 2014 at 11:19

        Mina jaksan täpselt selsamal põhjusel jageleda, mis Sinagi 🙂

        • Avatar
          Vasta Jants 8. oktoober 2014 at 13:48

          Erinevalt sinust ma ei jagele. Esimest korda võtsin sõna ning ei kavatsegi selle teema üle vaielda.

        • Avatar
          Vasta Cac Tus 9. oktoober 2014 at 07:56

          Sellist jama on üsna raske kommenteerida.

          • Avatar
            Cac Tus 9. oktoober 2014 at 07:57

            Mõtlesin seda Karini viimast kommentaari siis.

            Ääretult lapsik.

  • Avatar
    Vasta Reelika 8. oktoober 2014 at 10:54

    Sama siin: plaksutan kõvasti ja saadan sulle pika pai! 🙂

  • Avatar
    Vasta Jants 8. oktoober 2014 at 10:53

    Kas Sa selle peale ka vahel mõelnud oled, KUI PALJU sina oled teisi inimesi sõimanud ja veel koledamalt nimetanud? See, et tema arvamus erineb sinu omast, paneb teda ropendama, samamoodi, kui sina arvad teisiti, siis ropendad ja sõimad ka teisti arvajaid.. Pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad.

    • Avatar
      Vasta Jants 8. oktoober 2014 at 10:54

      teisiti* arvajaid

  • Avatar
    Vasta alvi 8. oktoober 2014 at 10:49

    Tõsiselt piiratud maailmavaatega inimene! Nähtavasti pole ta oma eluga rahul ja üritab teiste elusi ka peesse keerata! Kahju et vähemused just jalgu jäävad. Homod ja neegrid ja muud on täpselt samasugused inimesed nagu me kõik…pole mina veel mingit erinevust leidnud.
    Minu suureks üllatuseks ja pettumuseks tuli mul eile üritada kasuisale selgeks teha, et “peded” ei oli pedofiilid ega pederastid (kuna see minule enesest mõistetav, siis oli see
    üllatavalt raske ettevõtmine). Lihtsalt kui inimene ei taha asja näha nii nagu see on, vaid on kinni oma arusaamas, sis teda muuta on suht võimatu :/
    Aga sina Mallukas lase samamoodi edasi 🙂 ikka otse ja mitte vassides ja jahudes 🙂

    • Avatar
      Vasta Lii 8. oktoober 2014 at 16:51

      Olen tõesti rumal, kuid nüüd tahaks tõesti teada: kes on PEDE? Kas just sõnast PEDERAST polegi tulnud sõna PEDE? Hoopis teine asi on sõna HOMO. Tehke mulle, rumalale, asi selgeks!

      • Avatar
        Vasta Qwerty 2. november 2015 at 09:13

        Kui oled arst doktor teadlane või äärmisel juhul insener oled sa gay või homo kui tööline lukksepp
        kolhoosnik siis lihtsalt pidorass-Pede( yhest vanast nõukaaja anekdoodist:)

  • Avatar
    Vasta Marleen 8. oktoober 2014 at 10:49

    Kallis tuuli

    Üldse ei saa aru millest sa räägid. Äkki mõned elulised näited sellest kelle ja kuidas (väga täpselt palun) elu on tuksi keeratud?! (hea oleks ka sinu definitsioon ”tuksi keeramisest” )
    Ja võta mõni selline postitus lahti ja loe kommentaare ja seda kuidas Mariann vastab neile, kes ” ei ole tema leeris”… ja siis mõtle natuke.

  • Avatar
    Vasta Heleri 8. oktoober 2014 at 10:48

    Issanda loomaaed on kirju,ütleks selle peale! :/

  • Avatar
    Vasta Karin 8. oktoober 2014 at 10:46

    Üha enam paneb pead vangutama see, kuidas “HARITUD” inimesed selliste sõnavõttudega ennast labastavad.

    Mis kuradi (vabandust) pärast peaks kedagi huvitama mida nad OMA kodus OMA armastatud inimesega teevad?! MIKS OMETI. Kogu see olukord on ajanud mind nii ahastusse, et ma tahaks nutta ja karjuda.

    Vaatasin eile riigikogu infotundi, kui nad “homoabieluseadust” arutasid ja uskuge või ei, paljud seda just niimoodi nimetasidki. Minus tekitas see küsimust, et kas kodanikud sõnavõtjad on ISE lugenud seaduseelnõud? Kuskohas mainitakse kasvõi poole sõnagagi sõna HOMOABIELU? Kas lugupeetavaid teeb kuidagi vähem meheks või naiseks see, kui nende ligimene armastab ja tahab jagada samu õiguseid mis nemad, aga samasoolise inimesega!? Kas ABIELU, mis on meie ühiskonnas ju NIIIIIIIIIIIIIIIIII “püha” liit, et lausa 59% (2013 seisuga) lõppeb lahutusega?

    Mina sattusin vestlema ükskord oma endise klassivennaga, kes ütles, et tema pigem paneks homode lapsed kõik lastekodudesse ja ausaltöeldes pidin ma selili kukkuma! Sotsiaaltöötajana tean millised on lastekodu tingimused. Millist elu elavad VÄGA PALJUD Eestimaa pered ja lapsed.

    Üksikvanemagaperest tulnud lapsena tean, mis tunne on kasvada isata. Alkohoolikust vanaisaga üles kasvanuna tean millised on alkoholismi tagajärjed. Lapsendanud õe Suure ja ÜLIMALT uhke õena saan öelda KUI VÄGA ma seda väikest ilmaimet armastan.

    Olen ka seisnud Balti ketis ja nutnud laulukaare all, kogedes rahvuslikku õlg-õla tunnet, kui me kõik oleme üks hooliv ja armastav “pere”.

    Nüüd tahan aga nutta seetõttu, et on olemas nii palju hoolimatuid, sallimatuid ja kalke inimesi!

    MIS OMETI INIMESTEL VIGA ON!!!

  • Avatar
    Vasta tuuli 8. oktoober 2014 at 10:42

    Ma ei pea küll selle naisterahva kirjutisi ja mõtteid õigeks, aga ka sinu, Malluka, postitusesd on täis vihkamist ja ülbust. Kõik, kes ei arva sinu moodi, on kohesed sinu vastasleeris ja pälvivad raudselt sinu pahameele. Oma blogiga on sul võimalus paljude elu sõna otseses mõttes tuksi keerata. Tihti sa ei adu, et oma suure lugejaskonnaga sa kuritarvitad oma nö mõjuvõimu.

    • Avatar
      Vasta Reili 8. oktoober 2014 at 13:30

      +1

      • Avatar
        Vasta Kk 8. oktoober 2014 at 17:36

        +1

    • Avatar
      Vasta Yaix 9. oktoober 2014 at 00:54

      ? avalik kommentaar avalikule postitusele. Viisakalt kirjutatud miski soimaja-vihkaja vastu, mitte kuidagi ei ole see proportsioonist valjas ning eks votku vastutus ja seletagu nyyd…

  • Avatar
    Vasta Katu 8. oktoober 2014 at 10:41

    Tubli tüdruk!

  • Avatar
    Vasta Kairi J. 8. oktoober 2014 at 10:40

    Ma ei tunne isegi kaasa sellele nupust nikastanud õppejõule 😀 Loodan, et ta saab korraliku pasarahe omale kaela sellise debiilse suhtumise eest.

  • Avatar
    Vasta Olga 8. oktoober 2014 at 10:38

    Ma väga loodan, et järgmine kord sa ise ka enne emotsionaalse ja labase sõimu kirja panemist (mida siin blogis nii mõnigi kord kohtab) meenutad seda naist, loed kümneni, rahuned maha ja väljendad end viisakalt. Praegu on muidu natuke “pada sõimab katelt” olukord.. Või see ongi karma?

    • Avatar
      Vasta Kadri 8. oktoober 2014 at 11:42

      Minule näiteks just tundub, et selle postituse puhul(võrreldes teistega) on Mariann tõesti paar korda sisse-välja hinganud ja siis alles kirjutama hakanud.. Märkimisväärselt viisakas postitus võrreldes teiste samasugustega, mis ta kirjutanud on :).

    • Avatar
      Vasta H. 8. oktoober 2014 at 12:00

      Muidugi ei ole Mariann oma seisukohti alati kõige paremini väljendanud, aga on ikka vaks vahet, kas tegemist on n-ö suvalise blogijaga või õppejõuga(!).

  • Avatar
    Vasta meow 8. oktoober 2014 at 10:38

    Appi :O olen ka maaülikooli lõpetanud, aga õnneks selle eksemplariga ei ole kokku puutunud. Väga häbiväärne ühe haritud inimese poolt. Ja siis Mallu, sinu, sõnavõtte nimetab mõni vahel labaseks… uskumatu. Ei teagi kohe kas nutta või naerda.

  • Avatar
    Vasta Piret 8. oktoober 2014 at 10:36

    Mallukas! Ma seisan nüüd hetkeks püsti ja plaksutan sulle! Tubli! 🙂

    • Avatar
      Vasta kait 8. oktoober 2014 at 13:59

      Sama siin! Myts maha su ees.

  • Avatar
    Vasta K. 8. oktoober 2014 at 10:34

    Selle kooli õpilastest on tõesti kahju, et nad on n.ö. suluseisus sellise õppejõuga.

  • Avatar
    Vasta Reena 8. oktoober 2014 at 10:29

    Paras sellisele idioodile avalik häbipost tema töökohas!