0
Uncategorized

vist suremas

5. november 2014

Pidin täna trenni minema, aga ärkasin hommikul selle peale, et mul on süda nii-nii-niiiii paha. Hakkasin kohe meenutama, et kas olen ma eile suuremat sorti pummeldamist ette võtnud, aga siiski-siiski, joonud olin vaid klaasikese roosat veini sõpradele korraldatud õhtusöögi kõrvale.

Jah, ma ka kohe hirmuga kartsin, et olen siin vaikselt rasedaks jäänud, sest mul pole nii ammu hommikul paha olnud ja kui oli, siis olingi ju rase. Tegelikult ma tean, et see on võimatu, et ma oleks, aga karta ju ometi võib ja seetõttu vitsutasin ma kõhu ropsi alla surudes ikka ääreni täis, sest kui ma rase olin, siis see küll aitas.

Seekord ei aidanud, nii et järelikult olen ma suremas. Mis muu see olla saab, kui pohmell või rasedus ei ole? Ikka surm ja kimbutav vanadus. Nüüd ma istun oma diivanil, pleedi sisse rullitud, juuksed sorgus, Kardo vana t-särk seljas ja tahan ühest küljest midagi süüa ja teisest küljest seda midagit välja ropsida.

Teate, kui paha mul on? Mul on peas mingi neli ideed, millest blogida, aga ma ei viitsi sedagi sissekannet teha.

Ma olen teada-tuntud “netiarst”, ehk siis googeldan igasuguseid sümptomeid ja arvan, et mul need haigused nüüd ka on. Täna kipun ma arvma, et mind kimbutab mõni järgmistest haigustest:

Düspepsia
•Mao-, kaksteistsõrmiksoolehaavand
•Gastroenteriit (kõhugripp)
• Laktoositalumatus
• Soolenakkused: salmonelloos, shigelloos, hepatiit, lamblioos,trihhinelloos jt.
• Sapikivitõbi
• Pankreatiit
• Soolesulgus
• Pimesoolepõletik
• Peritoniit
• Anoreksia
• Buliimia
• Hüpoglükeemia
• Ülekuumenemine (päikesepiste)
• Suurenenud koljusisene rõhk, aju hematoom
• Ajuvereringehäired, migreen
• Ajukelmepõletik
• Mürgistused (alkohol, narkootikumid, toidumürgistus)
• Ravimid (erütromütsiin, tetratsükliin, tsütostaatikumid)
• Sisekõrvaärritusest tingitud (kõrvapõletik, Meniere tõbi, merehaigus)
• Äge südamelihase infarkt!!!!

tumblr_neimeu8iuq1s2db3co1_500-6770531

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Ethel 6. november 2014 at 17:30

  Ilmselt jah päikesepiste see on…

 • Avatar
  Vasta marleen 5. november 2014 at 16:39

  Minul on tihti hommikuti iiveldus ja tavaliselt ka oksendan. Eks ma ka algul arvasin, et rase. Sest raseduse ajal olid ka hommikused iiveldused. Tavaliselt ärkangi selle peale, et nii halb olla. Ja siis jooksen ropsima. Olen nüüd asjale jälile vist jõudnud, miks nii on. Minu puhul tundub, et vedelikupuudus. Kui ma enne magamaminekut või päeva jooksul rohkelt vedelikku ei tarbi, siis on kindlasti hommikuti iiveldus ja oksendamine. Nüüd olen targem, joon päeval palju mahla, teed ja enne magamaminekut sidrunivett. Siis hommikul hea olla. Muidu ma suht kehv veejooja. Ehk sul samamoodi?

  • Avatar
   Vasta Kail 5. november 2014 at 17:04

   Sa muidu sööd korralikult või? Päris suure osa vajalikust vedelikuhulgast saab inimene ju söögist kätte. Ma tõesti pole kunagi kuulnud, et keegi suudab vabatahtlikult nii vähe vedelikku tarbida, et iga päev sellised vaevused on. No kui pole just 45 kraadi ja päike muidugi, siis on vedelikupuudus kiire tulema.

  • Avatar
   Vasta M 5. november 2014 at 18:29

   Issand, sa räägid nagu see oleks normaalne asi. Palun konsulteeri ikka arstiga!

   • Avatar
    Vasta marleen 6. november 2014 at 11:12

    Olen ikka arstil käinud selle murega. Uuringutel käinud jne, aga kõik on korras. Söön küll korralikult, ma arvan, aga veejoomisega on tõsised probleemid. Mitte ei lähe alla…Viimasel ajal teen maitsevett ja enesetunne on ka parem. Vahel lihtsalt unustan veejoomise ja siis olengi nagu mingi paksu vati sees ja jube halb on olla. Sellised asjad mul hooti juba lapsest saati, et hommikuti halb olla.

 • Avatar
  Vasta chstarina f 5. november 2014 at 14:48

  Vahel kui süda paha lambist või puperdab võib märk olla ka stressist. Millest pole ühtegi märki mis viitaks sellele enne kui oled muud haigused ümber lükanud. Tasub kontrollida..

 • Avatar
  Vasta milvikene 5. november 2014 at 14:25

  hulluseatõbi

 • Avatar
  Vasta Sandra 5. november 2014 at 12:58

  Ju Sa ikka rase oled. 😀 😀

 • Avatar
  Vasta K 5. november 2014 at 12:12

  Mina hakkasin öösel iiveldama, hommikul tõusis palavik ja õhtul olin juba pimesooleopil! Olgu, tegelikult oli mingi selline talutav kõhuvalu ka. Aga mitte selline nagu räägitakse, et püsti ei tõuse ja voodis kägaras. Muideks, panin ka endale algselt diagnoosi ise, aga emo’sse helistades mõtlesid nad sama.

 • Avatar
  Vasta maikell 5. november 2014 at 12:07

  äkki oled pesemata mandariine söönud? ja hetkel üleüldse mingi gripp liikvel

 • Avatar
  Vasta kata 5. november 2014 at 11:44

  Praegu on jah mingi kummaline kõhuviirus liikvel. Mul oli ka esimesel õhtul halb olla,kõht valutas ja ajas iiveldama,järgmine päev oli palavik,siis mõtlesin ka et suren ära,no ikka väga halb oli olla.aga iivelduse ja kõhuvalu vastu aitas mul suurepäraselt pipra viin.

 • Avatar
  Vasta meow 5. november 2014 at 11:44

  Suure tõenäosusega on see ikka toidumürgistus või mingi kõhuviirus. Mida sa eile sõid? Mingi päev sa sõid ju neid mereande… toidumürgistuse korral on nö peiteaeg sageli 24h või rohkemgi. Sinu välja guugeldatud asjad on ikka väga dramaatilised 😀

  • Avatar
   Vasta M. 5. november 2014 at 12:09

   Toidumürgituse korral tekib oksendamine just vastupidi esimeste tundide jooksul peale saastunud toidu söömist, mitte 24h ja hiljem.
   Gastroenteriitide puhul võib peiteaeg olla pigem 24h+.

 • Avatar
  Vasta regina 5. november 2014 at 11:35

  Minul oli pimesoolepõletik. Aga iiveldus kestis 2-3 päeva, kõik tuli välja mis sisse sõin. Lõpuks kutsus ema kiirabi, ja läksin lõikusele. Kartsin tohutult operatsioone aga sel hetkel oli mul nii pohhui et lõigaku kasvõi pea otsast, pea asi et valust kõhus saaksin üle ning toit sisse jääks. Võtsin 5 päevaga alla üle 10kg. Peale oppi nagu uuuuuesti sündinud. Aga sinul kindlasti ma arvan et lihtsalt viirus:D Saa terveks!!

 • Avatar
  Vasta Kristel 5. november 2014 at 11:33

  Mingi ulme kõhuviirus on lahti. Jäin üleeile ka sellesse. Öö jooksul käisin 10 korda oksendamas. Terve eilse päeva pole midagi söönud. Isegi vesi ei püsinud sees. Kuna olen beebiootel siis ei saanud ka ühtki rohtu võtta. Perearst soovitas et kui hullemaks läheb siis minna nakkushaiglasse. Aga täna on juba täitsa inimese tunne ja hommikusöök siiamaani püsib sees 🙂

 • Avatar
  Vasta mari 5. november 2014 at 11:25

  Hetkel liikvel mingi kõhuviirus ka,äkki oled selle külge pookinud?

 • Avatar
  Vasta E. 5. november 2014 at 11:23

  Minul on sedasi alati tervislikult toitudes.Võin väga puhtalt süüa kuu aega ja siis mingi hetk.. no mitte kuidagi ei lähe midagi alla. Rekord söömata olemises oli 5 päeva – no mitte midagi ei isutanud. Lürpisin vägisi vett alla.

 • Avatar
  Vasta Viivika 5. november 2014 at 11:14

  Äkki oled sa stressis. Mul näiteks stress tekitab iiveldust. Või on su organism ülekoormatud. Kuidagi peab ju keha märku andma sellest, et vajad puhkust. 🙂