PULMAD

pulmajutud

20. november 2014

Aili pulmajuttudega (PS! Palju õnne!) tuli mulle meelde, et ma ei olegi teile rääkinud suurest muudatusest pulmaplaanides. Nimelt matsin ma maha kõik oma eelmised mõtted ja jäin mõtlema Katre lausele, kes kunagi mulle ütles midagi säärast, et haha, enne rääkisid küll, et teed tagasihoidlikud aiapulmad ja nüüd plaanid siin ma ei tea mida. Tõsijutt – ma olin üle hakanud mõtlema.

Tegelikult ei taha ma ju midagi nii uhket. Ma tahan, et mul oleks ilus kleit, armastatud inimesed ümber ja noh, mees võiks ka olla. Ja muidugi ma tahaks enda pulma kikilipsudes kasse ja shleviga Milvit ja kus mujal ma seda saaksin, kui mitte oma enda kodus?

Meil on täitsa adekvaatse suurusega aed, mis mahutab kenasti 50 külalist ja kuna meil nagunii oli plaanis kevadel hakata aeda üles pimpima, siis nüüd on selleks veel suurem motivatsioon ja tahe. Seda enam, et sellise plaaniga ei pea ma maksma mitte ühelegi kohale, et ma saaksin oma ilusat päeva seal pidada, vaid ma saan olla oma kodus ja tunda ennast hästi, mitte kuskil ringi joosta. Nii tseremoonia kui ka pidu tulevad meil siinsamas, meie tagaaias 🙂

Kuna aga päris lageda taeva all ei maksa pidu korraldada, siis olen endale ära bronninud ka Funrentist peotelgi. Mitte ainult telgi, kallid sõbrad, vaid telgi koos põranda ja soojustuse ja igast muude viguritega, et külalistel ikka võimalikult mõnus oleks, olenemata ilmast.

Olen kindel, et Grete oskab nii selle telgi, kui ka meie aiaga absoluutselt imesid teha ja need nii kauniks dekoreerida, et paha hakkab. Mul on usku, ma ütlen! Aga motivatsiooniks siis midagi säärast:

garden-wedding-decoration-ideas-300x199-9895638 outdoor-wedding-ideas_wedding-receptions_entertaining_home-decor-2-199x300-6619577 outdoor-wedding-ideas-600x399-300x199-3347884

Mida rohkem ma sellele mõtlen, seda rohkem see mõte mulle meeldib, sest kogu see…pulmandus on mu nii juhtmesse ajanud, et vahepeal hakkasin ma juba Kardole peale pressima, et käime seal Õnnepalees ära ja asi ants. Et ma ei taha miljoneid kulutada ja ma ei taha kulutada raha, mille eest saaks me oma kodu ilusamaks või minna lahedale reisile vms, ühe peo peale. Õnneks on praegu nii läinud, et igasugu lahendusi otsides saab teha koostööd ja kompromisse ja nõnda ikkagi jääb see plaan, et minu pulm üle 3000 euro ei maksa, tehke või tina!

Ja kuigi ma selle pulmaplaneerimisega üldse tegelenud pole, siis mul on ikka päris korralik hunnik asju olemas ja ausalt 100% selle üle paanitsemata või ülemõtlemata. Sest mind lihtsalt ei huvita see nii väga 😀 Appi, see kõlab kindlasti nii pahasti, sest ma tegelikult tahan ilusat ja toredat pidu ja tseremooniat, aga ma ei viitsi hulluks minna ja juba praegu midagi meisterdada vms. Kõik omal ajal!

Olemas on mul praegu siis telk, fotograaf ja inimene, kes video teeb, bänd (kuna kasuisa on muusik, siis küllap ta midagi välja mõtleb:D konkreetselt midagi ei tea, aga mul on temasse usku, mu sõbrakesed), paaripanija, dekoraator/meisterdaja/kõigeplaneerijamillepealemaeitule ja mees. Minu meelest päris hea tulemus!

Isegi kleidiproov on mul järgmine nädal tulemas, aga ma ei tea, kas ma julgen selle juba ära osta, sest ma olen nii kohutavalt juurde võtnud ja kavatsen oma pulmaks nii vormis olla, et inimesed hakkavad appi karjuma mu ilust ajendatuna vms. Aga siis ongi ju kõik peaaegu olemas, eksole. Sõrmuseid oleks vaja ja Kardole mingit hõlsti selga ja…OLEMAS! Pulm peaaegu planeeritud 😀

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helena 21. november 2014 at 15:05

    Kui pead kodu aias ja linnas oleks hea plaan lähimate naabritega see teema läbi rääkida. Töökaaslase tütre pulmas, mida ka koduaias peeti (ilma bändita) kusjuures, kutsuti täpselt kl 23.00 politsei 🙂 Seleta siis. Kella 2-3-ni öösel aga bändi saatel tantsu löömie võib igal juhul probleeme tekitada.

  • Avatar
    Vasta A. 21. november 2014 at 14:27

    Mina just abiellusin eelmine nädalavahetus. Pulmad planeerisin ise 2kuuga ja mees maksis. Ja sain ka hakkama väikeste kuludega ja kõigile meeldis. 🙂 peab oskama planeerida 🙂

  • Avatar
    Vasta Monika 21. november 2014 at 02:53

    Kaks aastat tagasi tegime ka meie nö sâästupulma 3000 euri eest. Ja tead, kui toredasti see välja kukkus! Koht oli minu vanaema maatalu Otepää lähistel, kus ma salaja alati olin tahtnud abielluda 🙂 kuna oli augustikuu, siis saime väljas pidada. Telgi saime vanaema naisseltsi kaudu tasuta, õhtujuht/isamees/pulmavana oli mehe sõber, soengu/meigi tegid sõbrannad, kleidi lasin ühel tuttaval õmmelda 70 euri eest (kuna kõht selleks ajaks oli ees nagu keskmisest suurema läbimõõduga arbuusil :p ) ja sellise siidise rohelisevalge kirju, mida olen saanud suviti veel kanda 🙂 kaunistused tegime õega ise, lillebuketi endale tegin ka vanaema aialilledest 🙂 eriti armsad asjad oli pulmaplakatid, mis olid tehtud minu vanemate pulmadeks ja mis emal oli alles hoitud. Isa vedas telki lampide jaoks elektri (ei mäleta, kust ta pirnid sai), lauad vedasime maja pealt kokku, pingid tegi isa ja ema klammerdas tapeediga üle. Eriti uhke olengi just telgi kaunistuste suhtes, õmblesin ise kaunistuseks riidest südamed, mille riputasime telki sisse. Õues igal pool olid rohelised-valged õhupallid seotud, mille enne pidu külalised täis puhusid. Oeh, mul neid nippe ja asju oleks veelgi kirjutada! Pulmaautoks oli meie enda ameerika auto Lincoln Continental Mark IV (mul mees käseks kirjutada automtäisnime siia, nagu see oleks kolmas laps :p), millele kaunistuse tellisin kohalikust lillepoest. Ahjaa, ja registreerimisega tegime hoopis nii, et kuna kohapeale notari tellimine oleks jubehirmkalliks läinud, siis neljapäeval käisime Õnnepalees ära, kaasas ainult kolm inimest ja laupäeval tegime nö vale-registreerimise. St et see õhtujuht pani meid “paari”. Kõigile ütlesime, et jajaa kohapeale tuleb notar ja regab ära 😀 lasin isal ennast altari ette vedada oma suure kõhuga, nagu filmis noh 😀 ja mehe sõber luges pühalikult teksti ette ja meie siis panime uuesti sõrmused sõrme. Bänd ja toitlustus olid mujalt, aga no täiesti oma raha väärt. Meil jäi niiiii palju toitu üle, et kohutav tegelt 🙁 aga sul Milviga seda muret vist ei teki :p ainus asi, mida kohutavalt kahetsen, et ametliku fotograafi ei palganud 🙁 nuuks 🙁 vot. Selline pikk, aga mitte s**t lugu 🙂 PS: kui soovid, võin sulle privalt mailile oma pilte saata inspiratsiooniks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. november 2014 at 09:54

      Oiii, kui armas! Just säärast asja tahan ka mina! Saada jah pilte, kui viitsid 🙂

  • Avatar
    Vasta hahasa 20. november 2014 at 23:56

    Milvi pasandab su kleidi täis :S

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. november 2014 at 00:27

      Ikka võib juhtuda, et Milvi ronib puu otsa ja pasandab

  • Avatar
    Vasta Lis 20. november 2014 at 22:51

    Mallukas, ärge siis seda vahvat mängu palun unustage 🙂 https://www.facebook.com/video.php?v=10204105263665052

  • Avatar
    Vasta rreexu 20. november 2014 at 22:28

    Mu naabritel ehk parimal sõbrannal suur suur telk. Nad laenavad seda tasuta(juhul kui tervelt tagastad). Naabrite tütred siis, õmblesid endale(selleks ajaks kui sõber a iellus)nagu päris koka riietuse valged ja kahe nööbireaga. Nad olid cateringi eest kes tegid siis toidud valmis, siga grillisid jne. Pidu peeti nende maja õuel, muru peal ja telgi all. Õhtujuht oli mingi tüüp kes ei tahtnud tasu, pea asi ei pidu saaks pärast. Nad ehitasid ekstra pulma jaoks lava ka :DBändiks oli “peaaegu”kohalik ansambel. Õhtu lõppes sellega et kõik tantsisod laca ees mudas rockn rolli. Pruudile tegi meigi sõbrannast meikar. Kleidi..vist laenutas. Fotograaf oli ka oma tuttav kes sai peegelkaameraga väga professioonalseid pilte mälestuseks. Vot see on pulm väheste kuludega:)

  • Avatar
    Vasta Jen 20. november 2014 at 22:14

    https://38.media.tumblr.com/tumblr_matv79pHA51qge05wo1_1280.jpg Enda pulma kunagi väga kauges tulevikus sooviksin ehk sellist kirjutist. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. november 2014 at 22:21

      Kas eestis üldse on see “poolte” valik?

      • Avatar
        Vasta meow 20. november 2014 at 23:21

        Kirikus küll on näiteks. Muidu ehk suva 😀

  • Avatar
    Vasta Tr 20. november 2014 at 20:33

    Tuttaval oli suvel aiapulm. Telk ja põrand olid samast kohast. Ütleme nii, et vaesel ajal kärab ka. Põrand koosneb lihtsatest plaatidest, rahvast üle käis siis hakkas see enne peo keskpaika juba lagunema. Meesterahvad õnneks ise nokitsesid asja paika. Palaval ajal oli telgis ikka üüber umbne, isegi kui 1 pikk sein oli täiesti eest ära. 50 ruudune telk oli neil 30 inimese jaoks.

    Kodune pulm on kift aga kõik tuleb VÄGA läbi mõelda,et asi eriti vuhvel ja odav välja ei kukkuks. See oht on selliste pidude juures täitsa reaalne. Kui pole peojuhti/õhtujuhti siis on raske kõigel silma peal hoida. Pole vaja korraldada meeletus kogused jaburaid mänge ( kui neid ei taha) vaid see inimene aitab kõigel toimida, alustades pulmarongist ja muust rääkimata.

  • Avatar
    Vasta meow 20. november 2014 at 19:18

    Mina olen ka lihtsa pulma poolt. Olen vist liialt praktiline ja suure peo korraldamine tundub raha tuulde loopimisena, aga kellele meeldib, siis palun. Hakkan ka ise talvel abielluma. Algul soovisin teha mehega ainult kahekesi, aga ta sai mu ikka nii kaugele, et olin nõus sugulastega päeva jagama, sest ma ju põhimõtteliselt ei tahtnud algusest peale suurt “läbu”. Me isegi sugulastele tegelikult nö süldilauda ei tee, vaid pärast laulatust on lihtsalt väike bankett, pärast mida läheme ise reisile. Aga ka kogu see väike üritus tuleb ikkagi suhteliselt kallis – kleit, ülikond, laulatus, meik, sõrmused, soeng, kimp, bankett paarikümnele inimesele, fotograaf ja muidugi nipet-näpet veel ja juba on 4000 eurot läinud. Ja kindlasti lisandub veel. Seega, tee kui väikselt tahes, nö põhiasjad on ikka olemas nii väikese pulma kui suure pulma puhul. Ja sahmerdamist sama palju 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. november 2014 at 19:25

      Õnneks mul on see eelis, et ma kavatsen enamusele asjadele sponsorid leida – pulmatordid, alkohol, söögid jne. Kindlasti saan blogi kaudu ka need asjad, mida päris tasuta ei saa, vähemalt soodukaga 🙂

      • Avatar
        Vasta Britt 20. november 2014 at 20:05

        Siin tulebki tõdeda lihtsalt seda, et nö “tavainimene” siit säästunippe ei saa, et kuidas ilusat pulma odavalt teha, sest lõppkokkuvõttes läheb su pulm ikkagi päris palju maksma, sa lihtsalt saad need asjad tasuta/odavamalt 😀

        Lihtsalt tähelepanek, sest kui sa alguses oma 3000.- jutuga alustasid, siis ma tegelikult täitsa lootsin, et siit kasvab välja ehk midagi põnevat, mille abil paljud tulevased pruudid saavad häid kokkuhoiunippe 🙂

        Aga noh, mis mul ikka sellest, mu pulmad peetud 😀

        Btw, kui suure telgi võtsid?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. november 2014 at 20:07

          No kindlasti tegelikult lõppkokkuvõttes saab, sest ega ma ju kõike ka endale hankida viitsigi ja midagi tahaks ikka lõpuks ise ka teha või meisterdada 😀

          Telk oli see… eee 6×12 m