Uncategorized

ei ole head ilma halvata

22. detsember 2014

Hea:

Ülle ja Pets leidsid endale Triinu Liisi juures kodu! Eile kolisidki nad oma uue perenaise juurde ja saavad nüüd seal nii poputatud, et paha hakkab. Ja kuigi nende peres siga pole, siis seevastu on neil tuhkur, kellega nad kindlasti suurteks sõpradeks saavad!

unnamed-3317933

Halb:

Ma lagunen! Mu üla- JA alahuulel on 678 meetrine ohatis, mis tänu Mari öisele jalaga näkku peksule suurenes kaks korda, kui nüüd eilsega võrrelda. Sellega kaasneb ka väike palavik. Ühtlasi otsustas Mari täna öösel mitte magada ja ma olen nii väsinud, sest see peenike preili pidas vajalikuks öösel VÄGA õnnelik ja meeleolukas olla. Näiteks surus oma otsaesist minu otsaesise vastu ja AINULT NAERIS. Eks see lapse naer ole selline – soojendab südant küll, aga ühel hetkel tahtsin ma küll lihtsalt joostes allakorrusele magama tulla ja Kardo selle rõõmurulliga rüselema jätta.

Tagasi tulles ohatise juurde, siis tänu sellele, et ma näen välja nagu viimane leeprahaige, ei saa ma teha täna videoblogi, ei saanud minna Riiga kontrolli, ei saa minna pulmakleite proovima, ei saa Sheinside’i pilte teha ja ei saa elada, sest mu huuled on paistes ja valusad ja ma tahaks ainult nutta.

AINULT NUTTA.

tumblr_m1vp8qgeqo1qej7plo1_500-2237120

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Hellu 23. detsember 2014 at 12:04

    Mallukas, kõige-kõige parem ohatise ravim on Traumeelsi geel! Kohe kui tunned, et miskit hakkab tekkima, pane korralik kogus geeli peale ja lase tal olla seal! See tõmbab ohatisehakatised tagasi! Sama ka vistrikega 😉 kui tunned, et hakkab midagi tulema – geeli-täpp peale ja mure murtud!!!

  • Avatar
    Vasta kea 23. detsember 2014 at 03:40

    Mul plikal aitab ainult saialille salv, natuke kipitab esimene kord aga teeb korda:) Tal ka ikka sellised ohatised et ei julge last inimeste sekka viiagi 😀

  • Avatar
    Vasta elis 22. detsember 2014 at 23:28

    Ei saa minna Riiga kontrolli ega pulmakeliti proovima,sest sul on OHATIS?!
    Ma saan aru, kui sa oleks jalaluu ära murdnud või piinleksid kohutavates valudes..aga sul on huuled katki.
    Meenutab nii kangesti neid semusid, kes ei saa sammugi uksest välja minna,sest neil on nohu ja kõik peavad kaasa tundma selle kohutava nohu pärast.
    Oeh, esimese maailma probleemid:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. detsember 2014 at 10:17

      Ma ei saa minna Riiga, sest kuna ma teen ju neile reklaami, on mul vaja teha video teine osa. Kas sa arvad, et nad tahavad, et ma nende reklaamvideos kõdunevate huultega olen? Pulmakleidiproovi tulen kohale fotograaf ja ma pean pärast neid pilte blogisse panema. Kas sa arvad, et salong tahab reklaampilte modelli seljas, kelle HUULED MÄDANEVAD?

      Ma saan aru, et sul on mingid debiilikud semud, aga nüüd meenuta endale, et meie sinuga ei ole sõbrad ja seejärel lõpeta oma “esimeste maailma probleemide” üle vingumine.

  • Avatar
    Vasta K 22. detsember 2014 at 20:46

    Mina soovitan hoopiski propoliste tinktuuri (ehk taruvaigu tinktuur). Kuivatab villi üsna kiirelt. Suurtemate ohatiste puhangute ajal (näevad välja tavaliselt sellised, et 75% huultest on ühe suure ohatise all) olen kiirema paranemise nimel villid peenikese nõelaga katki teinud ja tinktuuri peale pannud. Kipitab küll, aga ei midagi hullu. Paar päeva käid kollase mokaga, aga juurde ei teki ja paraneb kiiresti. Samuti on viimasel ajal minu ohatisi ära hoidnud dr. hauschka huulebalsam. Neil pidavat ka olema SOS balsam, mida tuleb ka koheselt peale kanda ja pidavat ohatise ära hoidma. Viimasega aga isiklikku kokkupuudet ei ole olnud.

    • Avatar
      Vasta K 22. detsember 2014 at 20:49

      Ja minule ei ole ei ükski apteegi kreem ega ka need kanged tabletid aidanud (ja infolehel kirjas, et kõrvalmõjuks võib olla nt kooma 🙂 ).

  • Avatar
    Vasta Maria 22. detsember 2014 at 14:02

    Ma soovitan ka teepuuõli. Kärnale on vist piin seda peale möksida, aga kui on alles algusjärgus, siis hoiab hullemaks minemise ära. Tsinksalv peaks ka pisut aitama. Astelpajuõli olevat ka väga tõhus, aga mina ei jaksa seda endale osta.

  • Avatar
    Vasta T 22. detsember 2014 at 12:41

    Ohatisele soovitaksin teepuuõli.

  • Avatar
    Vasta Helts 22. detsember 2014 at 12:20

    Minul selle plaastri pärast läks ohatis poole suuremaks, kuna läks nö hauduma seal all. Panin plaastri peale ja järgmine hommik olid juba suured vett täis villid huultel. Minul ja mehel aitab väga hästi tsinksalv, kuna on kuivatava toimega ja villid ei saa tekkida. Et see kõige koledam etapp jääb vahele. Kui sügelust tunnen, siis paneb Urgo geeli, aga tihti tuleb mul öösel une pealt 🙁

  • Avatar
    Vasta Ronja 22. detsember 2014 at 11:07

    Mina julgen soovitada ohatise vastu hoopiski sidruni mahla. Vötab kiirelt ära ja enam tagasi ei tule. Ei ole valus ka. Odav ja lihtne kätte saada.. Köik, kellele soovitanud olen, on saanud oma ohatisest 2 päevaga lahti ja enam pole tagasi tulnud.

  • Avatar
    Vasta Sirle 22. detsember 2014 at 10:36

    Mina maadlen ka pidevalt ohatistega ja mulle on perearst välja kirjutanud sellise rohu nagu Valaciclovir Actavis ( https://www.kliinik.ee/ravim/valaciclovir-actavis-500mg/id-12975). Tegemist on väga hea rohuga, nii kui oled kaks tabletti sisse võtnud, hakkab ta kohe toimima ja kuivatab ohatise väga ruttu.
    Minu puhul need geelid ei toimi, aga see rohi on alati aidanud. Mul on pakk alati tagavaraks olemas.
    Mina soovitan – helista oma perearstile, ütle, et sul terve nägu ohatist täis ja las ta kirjutab sulle selle rohu välja. Digiretsept jõuab sulle ID -kaardile kella viieks.

  • Avatar
    Vasta Laura 22. detsember 2014 at 10:25

    Ohatist paraku ei ravi (võib väga varajases staadiumis ehk leevendada) mingite plaastrite, geelidega.
    Lase endale perearstil kirjutada korralikud ohatisevarimid välja ja tee endale nädalane kuur. See pidev ohatises olemine sul ei ole üldse hea. Tundub süütu asi aga tegelikult pole see midagi.
    Seega kohe kõne perearstile ja hea kui sul need tabletid (näiteks Acyclovir) kodus olemas ja KOHE kui tunned, et hakkab kihelema koht kus ohatis sul tekib teed kuuri veel
    Mina vaevlesin ka aastaid ohatisega ja nüüd enam ei pea seda tegema!

  • Avatar
    Vasta Gerly 22. detsember 2014 at 10:23

    Lase perearstil tabletid välja kirjutada. 2x võtad ja paistetus kaob. Paranemine võtab küll aega aga tulemus on valuvabad huuled 😉 elasin just sama läbi 🙂
    Olin nagu neeger oma huultega 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 22. detsember 2014 at 10:18

    Samuti ka mulle 2x antibiootikume välja kirjutatud paar aastat tagasi ning nüüd ei ole ikka ohatist väga pikka aega olnud, varem oli iga paari kuu tagant. Esimese korraga mul kohe ei olnud toimet näha, aga äkki umbes poole aasta pärast sai uuesti kuur tehtud ning nüüd on olnud täiesti mureta. 🙂

  • Avatar
    Vasta mari 22. detsember 2014 at 10:14

    Ma soovitan ka seda plaastrit. Endal tuli ka täpselt enne reisile minekut jõhker ohatis. Plaaster on hea..ei lase sellele kõva kärna peale tekkida ja samas märjaks saada. Ja püsib väga ilusti peal ka.

  • Avatar
    Vasta Egle Pent 22. detsember 2014 at 10:11

    tead sa, ohatise kohapealt niipalju, et mine oma perearstile ning kurda et sul pidevalt ohatis.
    mul oli paar aastat tagasi sama jama, igal jõulupeol, koolipildistamisel v muul tähtsal sündmusel oli mokk rullis ja nägin nagu marutõbine välja. Algul arst väga antibiootikume välja kirjutada ei tahtnud aga kui ta nägi et mingid muud möksid ei aidanud kirjutas mingi ravimi (nime enam tõesti ei mäleta) välja. Ütles et mul olevat see pisik(?) veres sees olnud ja sellest ka see allumatus.
    igatahes pika jutu lõpetuseks, mul pole juba paar aastat mingit ohatiselaadset asja olnud, seega see toimis. 🙂

    • Avatar
      Vasta evelin 22. detsember 2014 at 10:22

      Aga minul isegi see ei aitand 🙁 tegid ka selle kuuri läbi, Aga ohatised on ikka igakuiselt platsis. Ega sa rohu nime mäleta?

      • Avatar
        Vasta EgLe Pent 22. detsember 2014 at 12:43

        Leidsin täitsa kapipõhjast isegi karbi üles, rohuks oli : “Valtrex”, pidavat olema väga kange antibiootikum, sellepärast ka arst seda esimese asjana kohe välja ei kirjutanud.

        • Avatar
          Vasta meow 22. detsember 2014 at 15:18

          See pole siiski antibiootikum. Antibiootikumid on bakteriaalsete haiguste vastu, ohatis on ka viirus. Ja Valtrex ongi herpesviiruse vastane ravim. Lihtsalt tähelepanek 🙂

          • Avatar
            Egle Pent 22. detsember 2014 at 18:36

            sel juhul on see kivi minu arsti kapsaaeda, sest just nii ta seda ravimit tol ajal minule esitles. Kuna minul puudub igasugune meditsiiniline haridus, siis ei oska vaielda :))

  • Avatar
    Vasta Eveli 22. detsember 2014 at 10:08

    Kui juba ohatis on,siis aitab ohatiseplaaster kõige paremini, see mis 12h peal püsib ja mille peale omakorda meiki saab panna, sellega ei paista ohatis nii silma ja plaastri all paraneb ohatis kiiresti ära ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Katri-Helena 22. detsember 2014 at 10:05

    Uskumatu, et praegusel ajal mil kõik on niiii arenenud ei ole rohtu, mis võtaks ohatise ära hetkega või ei laseks üldse neil tekkida.
    Minul ohatise geeni pole (öeldakse, et kui teatud vanuseks pole ohatist olnud siis ei tule ka) aga õel ja emal on. Päris kohutav. Nüüd on harvem, ehk selletõttu, et nad söövad vitamiine ja immuunsussüsteem on tugevam.

    • Avatar
      Vasta Mann 22. detsember 2014 at 10:12

      Kullake, kust sa sellise arvamuse võtsid? 😀 See on siiski nakkushaigus. Võid olla ka 79-aastane ja kui musitad kellegagi, kellel ohatis ehk herpes on, siis väga suure tõenäosusega saad ka selle endale kui sul on vigastatud nahk samal ajal. Ohatis alati ei avaldu, ainult u 20% viiruskandjatest lööb see mingi hetk välja.

      • Avatar
        Vasta Mann 22. detsember 2014 at 10:12

        Ei, nakkushaigus pole vist õige sõna ikka. Nakkav viirushaigus on ehk parem väljend?

        • Avatar
          Vasta Gerda 22. detsember 2014 at 10:34

          Viirushaigus on ka nakkushaigus. Nagu grippki.

      • Avatar
        Vasta Liis 22. detsember 2014 at 16:30

        No minul on nii ema, õed kui ka elukaaslane herpese kandjad ja ma kasutan nendega ühiseid huulepulki, elukaaslasega suudlen, ka siis kui tal herpes on, aga kõigi nende aastatega pole mulle külge hakanud. Imuunsus muidu ei ole mul just kõige tugevam, kõik muu korjan ma alati külge endale. Mõned inimesed tõesti on immuunsed herpes simplex viiruse suhtes, mäletan, et seda rääkis mu mikrobioloogia õpetaja. Ju mina kuulun siis nende hulka.

    • Avatar
      Vasta K 22. detsember 2014 at 12:20

      Muide, ohatise jaoks on olemas antibiootikumikuur. Kui tunned, et hakkab tulema, teed viie päevase kuuri, üldjuhul, kui õige hetke tabad, jääb ohatis tulemata ning see kuur muudab ca 4-6 kuuks selle vastu immuunseks.

      • Avatar
        Vasta R 22. detsember 2014 at 13:23

        Antibiootikumid need kindlasti pole. Ma pole eriti kursis, kas ohatise vastu suukaudseid ravimeid kasutatakse (ilmselt siis kasutatakse; endal pole nii hull kunagi asi olnud), aga kui jah, siis need on viirusevastased ravimid.

        • Avatar
          Vasta R 22. detsember 2014 at 13:26

          Ja väike parandus veel – immuunseks ei saa see ravim kindlasti muuta, sest herpesviirus on organismis olemas ja sealt mitte mitte kunagi kuskile ära ei kao. Kahjuks.
          Ehk siis kui inimene on kunagi nakatunud, siis viirus lihtsalt võib avalduda aeg-ajalt, mitte ei toimu koguaeg uuesti nakatumist.

    • Avatar
      Vasta Kets 23. detsember 2014 at 14:03

      Minu emal tuli esimene ohatis 35-aastaselt, nii et ära veel hõiska! Võib tulla igas vanuses.

  • Avatar
    Vasta karo 22. detsember 2014 at 09:58

    Urgo ohatiserohi(geel) aitab kõige paremini!!!!mina sain vähem kui nädalaga lahti sellest.

    • Avatar
      Vasta Ass 22. detsember 2014 at 10:00

      Jah urgo on mega hea! Kui tunnen et hakkab tulema siis topin ruttu peale ja siis tavaliselt on tulemata jäänud

  • Avatar
    Vasta E. 22. detsember 2014 at 09:57

    Kas tegu on selle blogija Triinu Liisiga ehk Costany’s Sparklesiga? Kui nii siis said need kiisud küll endale maailma parima kodu 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. detsember 2014 at 10:08

      Jah, just tema 🙂

      • Avatar
        Vasta K 22. detsember 2014 at 13:35

        Tal oli ju vahepeal koer ka, mis sellest sai?

        • Avatar
          Vasta - 22. detsember 2014 at 19:00

          Koer pidi tal kellegi tuttava juures olema. Kuskilt kommentaarist ta blogis lugesin…