Ilukraam

kole blogija

15. jaanuar 2015

Saatis mulle keegi sellise huvitava lingi, kus arutatakse blogijate välimuse üle. Põhimõtteliselt on enamik inimesi ühel nõul, et näiteks Marina on väga ilus ja stiilne, Mallukas on aga kole ja räpakas.

Olgu jumal tänatud mu ebaadekvaatselt kõrge enesehinnangu üle, aga ma mõtlesin kohe selle peale, et issand, kas on mingi teine Mallukas blogija ka, kes on nii kole, et perekoolis kõik sellega nõustuvad? MINA see ju küll olla ei saa, sest mina, kallid sõbrad, olen ju nii ilus!

Seda vist pole viisakas öelda? Olen täheldanud, et mõnikord tehakse naisterahvale kompliment ja ta on nagu: “Ah mis sa nüüd…Ei, SINA oled ilus!” või midagi muud jaburat. Mina leian küll, et ma olen täitsa ilus inimene. Ma ei väida, et ma oleks KOGU AEG ilus inimene  – näiteks praegu tsillin  ma kardo t-särgi ja villasokkidega diivanil, huul natukene katki ohatisest, mille käest ma siiski peaaegu pääsesin, dušši all käimata ja juuksed sassis. Siinkohal on hea trikk – ma ei vaata peeglisse!

Sinna vaatan ma alles siis, kui ma ennast korda klanin ja niikaua saan ma elada õndsas teadmises, et ma olen kogu aeg ilus. Va siis kui ma kogemata teen lahti arvutis selle veebika asja ja siis see mulle näitab, kuidas ma siin tuima näoga oma viie lõualotiga arvuti taga kössitan 😀 See on päris jube, I must say!

Aga jah, ma pean ennast ikka ilusaks inimeseks. Olenemata, mida arvavad mingisugused suvalised perekooli inimesed. Maitsedki on erinevad, ei saagi kõigile meeldida. Peaasi on siiski iseendale meeldida. Ma lihtsalt kujutan ette, et paljudel inimestel on niigi juba eos madal enesehinnang ja kui nemad endast sellist asja loeks, võiks see nõrgema närvikavaga inimestel lõppeda mingisuguse enda näljutamise või jumal teab, mis drastiliste meetoditega. Seega soovitan ma enne siiralt järgi mõelda, et kui keegi tõstatab kuskil teema, et kas keegi on kole või mitte, mõtle hoolikalt järele, et kas sina oled just see, kes teisele inetult ütlema peab.

Loomulikult on igal inimesel õigus arvata, mida tahab ja ka oma arvamust avaldada, aga pigem võiks inimest hinnata siiski ta tegude, mitte ta välimuse järgi, sest selle suhtes ei saa ta ju ise nagunii midagi teha. Või noh, oppidele saaks minna, aga kui adekvaatne see oleks?

Vaatasin, et perekoolis heideti mulle ka ette mu “kasimatust”. Tjaa, alles lisasin ma Facebooki pildi, kuidas ma käisin hommikumantliga, mille peal oli sulejope ja jalas lillelised kummikud, väljas Milvit naabri aiast koju toomas. Minu meelest oli see selline naljakas situatsioon ja selle pärast ma selle pildi tegingi – et ma nii naljakas välja nägin. Kummaline on mõelda, et keegi vaatab seda pilti ja mõtleb, et omg, Mallukas ikka nii ebastiilne ja kasimata, et ta selline on.

Tõsi on samas ka see, et enda üles löömine minu prioriteet ei ole. Mul on sõbrannasid, kes ei läheks näiteks IIAL dressides poodi, aga minu jaoks see probleem ei ole ja mingi poe jaoks ennast üles ma vuntsida ei viitsiks. Mõnikord on nii ka, et olen esimesed kätte sattuvad riided selga tõmmanud, et “korra kuskil käia” ja lõppeb asi sellega, et ma käin sajas kohas ja igal pool näen tuttavaid jne, aga see on harilik Murphy, et sellistel hetkedel kellegagi kokku puutud, eksole.

Mina lihtsalt tean iseenda väärtust ja leian, et kui MINA ennast ilusaks ei pea, kes siis veel? Ilmselgelt mitte anonüümsed internetihuligaanid 😀

Sõbrakesed, kas teie arvate, et te olete ilusad?

valmis55-3012279Lõpetuseks lisan pildi, mille ma just sekund tagasi endast läpakaga tegin. Sellisena ma siin arvuti taga ennast praegu peidangi 😀

photo-on-15-01-15-at-13-03-2473133 

Loe ka neid postitusi!

62 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta m... 16. jaanuar 2015 at 23:02

    oh jummel, kui paljudel perekooli muttidel on alles pseudoprobleeme.
    Vahest ikka loen Malluka blogi, küll paneb vahel eriti debiilset juttu ja siis vahest ka asjalikumat juttu, aga kunagi pole ma arvanud, et tegemist oleks koleda inimesega. Just inimesega kes on loomulikult ilus, aga et hakata lapse välimust niimoodi maha tegema, nende elu peab küll väga kurb ja masendav olema.

  • Avatar
    Vasta Liis 16. jaanuar 2015 at 21:12

    Lugesin ka huvi pärast perekooli teemasid, kus Mallukas on räpakas ja ta laps on ka kole…oeh
    Need Käod on nagu kogum mutante, tõsiselt. Massipsühhoosis Käokesed. Soovitaksin nende teemade algatajatel kusagile spaase sõita, et pinged maha saaksid laaditud või trenni teha, kardinaid õmmelda, ükskõik mida…
    Ps. Mallukas sa ei ole kindlasti kole ja su laps ka mitte. Kui sa kogu aeg sätitud pilte siia lisama hakkad, siis on see palju igavam.

  • Vasta Ilusa blogija keskeakriis | Suurte inimeste jutud 16. jaanuar 2015 at 19:45

    […] osa blogijaid (Mallukas – liiga kuulus, seega kole, ja palju teisi väiksemaid) arutavad perekoolis püstitatud teemal millised blogijad on ilusad ja […]

  • Avatar
    Vasta D 15. jaanuar 2015 at 21:55

    Kadedus paneb mõrrad rääkima, mis muud 😀 lase aga samas vaimus edasi!!

  • Avatar
    Vasta Kerli 15. jaanuar 2015 at 20:06

    Huuh tänks sa just kirjutasid minu ka ilusaks, ehk mu enesehinnang ka tõusis tänu sulle. Muidugi ma olen ilus!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 11:46

      no loomulikult oled, kammoon!

  • Avatar
    Vasta Mia 15. jaanuar 2015 at 19:37

    Jeesus mõnel seal Perekoolis pole ikka muud teha kui teisi koledaks sõimata. Kusjuures minu arvates väga lahe, et ise ka ütled, et oled ilus (mida sa oled ka :D).
    Just jooksis kuskilt see teema läbi, et aina rohkem noori naisi on enesekindlamad oma ilu suhtes. Nt kui kuskils sotsiaalvõrgustikus tuleb lambi tüüp komplimenti tegema (a la “sa oled nii seksikas” jne), siis selle asemel, et suurest tänutundest nuttes röökida “Aitäh” või tagasi ajada, siis nad vastavadki hoopis nt et “Jah, olen”, “Tõsi ta on” jne. Minu arvates on see väga viis! Muide vahepeal ringlesid ka vastused mis selle peale meestelt tulid kus nad hakkasid kohe ikkagi neid naisi maha tegema, sest jumala eest kuidas saab üks naine mõelda et ta on ilus????? KUIDAS TA JULGEB! Millegipärast on meil ühiskonnas levinud see, et kui keegi ütleb sulle, et oled ilus vms, siis peaksid sa suurest õnnest ja tänutundest nuttes kokku kukkuma. Ja jumala eest ei tohi välja näidata, et sa vb samamoodi arvad. Idiootsus. Mina mõtlen, et kõik naised peaksid mõtlema/teadma kui ilusad nad on! 😀

    • Avatar
      Vasta mai 16. jaanuar 2015 at 14:36

      kuidas sotsiaalvõrgustikus saab ” suurest tänutundest nuttes röökida “Aitäh” ” ? Minu meelest on “Aitäh” kõige õigem vastus komplimendile. FB-s paneks vist ainult laigi 😀 Kui hakkan targutama “Tõsi ta on”, siis see jätab minu meelest snoobi ja ülbe mulje. Kui ma teeks kellelegi komplimendi ilu kohta ja ta vastaks, et “Tõsi ta on” või “Ma tean”, siis mõtleksin, et miks ma pidin üldse sõna võtma, kui inimene ise nii tark on.. Aga no inimesed on erinevad.
      Teismelised vastavad vist üldse : ” Ise oled ilus” ja mingid huvitavad emotikonid lisaks.

      • Avatar
        Vasta Mia 16. jaanuar 2015 at 15:10

        Samm 1: Hakkad suurest õnnest nutma, et keegi sulle komplimendi suvatses teha
        Samm 2: Röögid natuke suurest õnnest samal ajal nuttes
        Samm 3: Läbi pisarate tipid raevukalt vastuseks “Aitäh”

        • Avatar
          Vasta mai 20. jaanuar 2015 at 15:21

          🙂

  • Avatar
    Vasta Aveli 15. jaanuar 2015 at 18:27

    Minu meelest peamine vahe sinu ja siis nende n-ö stiilsete ja väljapeetud blogijate vahel on asjaolu, et sina räägid kõigest nii, nagu asi on, teised lihtsalt ei näita teistele, pilti oma toast kui see sassis on või endast, kui meiki peal ei ole, see ei tähenda, et et neil 24/7 majapidamine läigiks, nägu möksiga koos oleks ja piduriided seljas. Tegelikult on ikka suurem osa inimesi täpselt sama “räpakad”, lihtsalt tavaliselt ei näidata seda teistele, sest ei julgeta öelda, et ma tegelikult olengi nii laisk, et ei viitsinud eile tuba koristada… 😀

  • Avatar
    Vasta M 15. jaanuar 2015 at 18:23

    Meigi mitte maha võtmine võrdub ju kasimatusena küll.

  • Avatar
    Vasta Anna Mari 15. jaanuar 2015 at 17:46

    Mallukas, sa oled minu meelest väga lahe ja iseseisev ning muidugi ILUS naine. See on lahe, et sul on juuksed sassis ja sorakil, sest miks mitte? A miks ei või? 😀 kes keelab? Sinu juuksed ja sa teed ja hooldad neid nii nagu sina tahad. 😀 Mulle meeldib sinu juures väga, et sa ei lase end niisama lihtsalt solvata, sest nii ongi õige! Ja sa oled tõepoolest ilus. Ka siis kui su riided on sitased või liiga suured või liiga “maakad” või liiga mida iganes. Sina oled minu meelest igas riietuses ilus ja igas olekus ja iga meigiga ja ilma meigita. Ja mulle meeldib su julge sõnavara. Sest inimesed ongi oma kuradi vingumise ja negatiivse ellu suhtumisega vahel väärt, et neid pimedasse kohta saadetakse. No mida nad vinguvad? Sa nagunii ennast nende nimel ei muuda 😀 ja miks peakski? Sest Sa oled Mallukas ja see oledki sina. Miks sa peaks ennast, enda iseloomu, sõnavara ja riietust muutma mingite tühikargajate pärast, kes (vähemalt minu silmis) sinust nagunii ilusamad EI OLE. Keep it real Mallukas, sa oled sitaks ilus. 😉

  • Avatar
    Vasta Pille 15. jaanuar 2015 at 17:29

    Kallis Mariann!
    Mulle väga siiralt meeldis see postitus 🙂
    Sinu rahulik, mõeldud ja väljapeetud kirjastiil on nii malbe ja täiesti intelligentsele inimesele omane.
    Väga hindan, et ei läinud lahmimiseks. Ja sinu enesehinnanguga on kõik täiesti ok.
    Muideks – viimase pildi peal oled ikka väga kaunis naine!
    Päikest ja palju kordaminekuid!

  • Avatar
    Vasta A 15. jaanuar 2015 at 16:22

    Kle, sa näed viimasel pildil täpselt välja selline, nagu kodus mugav olla on: meigita, erilise soenguta ja uhkete riieteta. Ja ma pean tunnistama, et sa näed täiesti tip-top välja. See, mida ütlevad teised, ei oma mingit tähtsust, tegelikult on palju neid, kes näevad, vabandan väljendi eest, ilma meigita ja soenguta välja nagu zombie’d. Aga kelle asi see on, mind küll ei huvita.
    Iluideaal tulebki nendest botoxit täis süstinud ja tuhandeid iluoppe läbi teinud inimestelt või siis väga heast jumestusest. Keegi pole ideaalne ja kelleks peab ennast mingi perekooli aktiivne kommenteerija, öeldes, et sa oled kole. Tänavapildis on samuti, et vaatad vastutulevaid inimesi ja mõtled, et päris head näevad välja. Aga põhjus, miks mõnedki neist head välja näevad, on korralikud riided, soeng ja meigikiht. Tunnistagem nüüd kõik, et jumestus ja meik on see, mis teevad inimese ilusamaks ja välimuse ALATI paremaks, isegi kui ta ilma meigita ka super välja näeb. See on reaalsus, millega tuleks leppida ka neil, kes neid kommentaare pilluvad ja ise ILMSELT hommikul esimese asjana end pahteldama asuvad!

  • Avatar
    Vasta Sirly 15. jaanuar 2015 at 16:05

    Oimakoheeivõi!! Ma ei tea, miks see teema mind nii keema ajas. Mallukas, mulle ei mahu pähe, et sa nii paljudel hambus oled?! Ma arvan, et tõsta nina taevasse ja tunne uhkust 🙂 Kle, kas su nime kuidagi patendeerida ei saaks, et iga kord kui keegi sinust kirjutab, tiksuks sulle raha?? 😀
    Aga mitte seda ei tahtnud ma kirjutada. Keema läksin, sest see perekooli “tarkade klubi” – need on need emmed, kes poe beebitoidu peale kiljuvad “appi, mina küll lapsele poetoitu ei osta, mina ikka kasvatan ja keedan ja püreestan ise”, ühekordseid mähkmeid nad ei kasuta, kindlasti on nad ökoemmed, kes ise marlikaid jms hommikust õhtuni ökopulbriga pesevad, õhtuks perele ise kolmekäigulise õhtusöögi valmistavad jne jne jne. Ükskõik, mis teema, nemad teevad ikka nii nagu peab! Kuidas, kurjam, jääb neile veel arvutis selle kõige kõrvalt sinu välimuse kritiseerimiseks aega, kuidas???? Vot on superinimesed!
    Mallukas, sulle aga külma närvi meiega oma eraasju jagada, ausalt öelda, kui oled laisk või lohakas või milline oled, kui üles end lööd või mida iganes veel. Tubli, tubli oled!! 😉

  • Avatar
    Vasta Birgit 15. jaanuar 2015 at 15:52

    Ma jäin ka hambusesse, aga tiitel on kihvt, vähemalt märgati ära 🙂

  • Avatar
    Vasta J. 15. jaanuar 2015 at 15:15

    Tutvusin ka selle teemaga ja minu meelest polnudki olukord niiiiii hull! Usu mind perekooli-käod suudavad ka ennast koledamini väljendada 😀 muidugi ei poolda ma absoluutselt seda, et selline teema seal üldse eksisteerib! Kas adminidele kirjutamisest poleks kasu?
    Ja sinu kohta otseselt keegi ei öelnud, et sa oled kole ja sul on see ja see jne. Aga sa kirjutasid: “…aga pigem võiks inimest hinnata siiski ta tegude, mitte ta välimuse järgi, sest selle suhtes ei saa ta ju ise nagunii midagi teha. Või noh, oppidele saaks minna, aga kui adekvaatne see oleks?”
    Nad on sind kuulda võtnud?! 😀 vot seda minu meelest sinu puhul seal ka hinnatigi? Kõige enam heideti ette su käitumist ja ropendamist ning su iluoppe (just seda planeeritavat tissioppi 🙁 ). Sest väga vähesed kommenteerisid konkreetseid asju su välimuse kohta (kui va kasimatust ka, mida sa juba ise välja tõid oma blgipostituses)…

    • Avatar
      Vasta Mia 15. jaanuar 2015 at 19:40

      Aga ma ei saa aru miks Malluka tissiopp mingeid lambikaid üldse torgib? Kas ta läheb nende koju seda tissioppi tegema või? Kasutab nende voodit operatsioonilauana????

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 11:48

        oli plaanis jah 😀

  • Avatar
    Vasta sandra 15. jaanuar 2015 at 14:59

    Sa võid ju maailma pehmeim, magusaim ja ilusaim virsik olla aga kuskil on ikka keegi, kes vihkab virsikuid 😀 kõigile ei saagi meeldida 😉

    • Avatar
      Vasta Mannu 16. jaanuar 2015 at 09:37

      hahaa, nii armas võrdlus! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 15. jaanuar 2015 at 14:38

    Ma ei tea miks, aga olen minagi välja toodud 😀 Sportlik, aga näost mitte kõige kaunim 😀 Ma ei tea, ma näen küll modell peeglist hommikul ärgates 😀 😀 Ja noh, näiteks Sina oled viis korda sportlikum praegu kui mina, nii et kui see on ilu kriteerium, oled sa miss maailm :).

    Nali naljaks, aga nagu Sa enne siin mainisid, siis mõnele õrnemale hingele võib selline maha tegemine tuua depressiooni ja veel hullema põntsu enesehinnangule. Eriti kole oli minu jaoks kommentaar Briti kohta, millest ta isegi avameelselt ja raske käega kirjutas. Kuidas keegi tuleb padurasedale naisele ütlema, et ta on kole, sest tal on nahaga probleem?! Seda ju ei varja meigi jms ära. Õudne!

  • Avatar
    Vasta Eve 15. jaanuar 2015 at 14:37

    See on tegelikult lausa hämmastav, kuidas inimesed tihti poevad solvamiseks vabanduse “aga kõigil on ju õigus oma arvamust avaldada” taha. Minu arvates tuleks enne kommenteerimist alati mõelda, kas minu öeldu muudab selle inimese jaoks midagi paremaks? Näiteks kui sõbranna tuleb tööle määrdunud pluusiga või auguga sokis, siis kutsun ta viisakalt kõrvale ja mainin seda nelja silma all. Kui hõikan seda üle ruumi nii, et kõik seda kuulevad, ei ole see teene vaid solvang. Küll aga arvavad paljud inimesed, et “häh, ma tahtsin ju talle vaid head!”. Sama on ka antud olukorras, kellegi solvamine niimoodi avalikult ei ole kuidagi õigustatud. Tuleks siis keegi neist kommentaatoritest sinu juurde ja ütleks diskreetselt nelja silma all, et “kuule, olen märganud… ja ehk võtaksid midagi ette…” annaks veel andeks anda, aga nii, ära tee väljagi! Õelad inimesed!

    Ja mis muidugi kõige iroonilisem – kas need inimesed ise istuvad tõesti kodus diivanil ballikleitides ja meigitult? Juuksed on alati 100% pestud ja hoolitsetud? Ma olen enam kui kindel, et nad on kõik samasugused – postkastist hommikust lehte tooma silkavad kõik hommikumantli ja suvaliste saabaste väel. Aga noh, kui nemad seda blogis avalikult ei väljenda pole seda järelikult olemas 😀

    Üleüldse paneb mind imestama, kuidas on mõistusega täiskasvanud inimetel aega sellistes foorumites kolada ja seal ajuvabalt kommenteerida…

  • Avatar
    Vasta kasutaja 15. jaanuar 2015 at 13:59

    Ma olen päris kindel, et kasimatuse all on silmas peetud su sorakil juukseid. Isegi fotosessioonidel, kus oled teinud omale meigi, on sul juuksed sorakil. See, et sul on õhukesed juuksed ja lähevad kergelt sassi, ei ole mingi vabandus. Tuleb sel juhul juukseharja kaasas kanda. Hoolitsetud juuksed ja küüned näitavad naisterahva kohta väga palju ja on minu arvates kõvasti olulisem isegi kui meik. Sorakil juustega ei ole ka meigist kasu, üldmulje on ikka rääbakas 🙂
    P.S. Ma loodan, et sa ei loe siit kommentaarist nüüd välja, nagu ma üritaks väita, et sa oled kole. See on konstruktiivne kriitika.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 14:00

      Ma tean, mida sa mõtled, ma olen seda ise ka tähele pand 😀

    • Avatar
      Vasta Pisi 15. jaanuar 2015 at 15:07

      Sellisel juhul olen mina eriline ráábakas. Mul kodus ainult huulelàihe. Ei mingeid vàrve ma nàkku topi. Lisaks on juuksed koguaeg sorakil, kuna mul lokkis juuksed ja need ongi lihtsalt sellised. Mida rohkem kammid, seda rohkem nàed nö lambana vàlja. Kui tahad ilusaid juukseid, siis kammi neid vôimalikult vàhe.

  • Avatar
    Vasta maris 15. jaanuar 2015 at 13:39

    Ma ikka olen omadega väga rahul, et ma nii tagasihoidlik blogija olen, et perekooli hammaste vahele pole jäänud 🙂 ma juba kujutan ette, mis “komplimendid” mu suunas lendaksid.

    Aga enda arvates olen ma alati ilus olnud 😀

    • Avatar
      Vasta elex86 15. jaanuar 2015 at 15:01

      Kusjuures, ma mõtlesin seda postitust lugedes täpselt sammuti. 🙂

  • Avatar
    Vasta riin 15. jaanuar 2015 at 13:38

    Mina pole ka just ilus. Noh, mitte nii üldiselt. Aga kui peeglisse vaatan, näen ikkagi ilusat naist 🙂 Tean, et on vaja kaalu kaotada ja vahepeal võiks natukene rohkem juuste kammimisele tähelepanu pöörata, aga siiski – kena. Nagu sa ütlesid – kui ise ennast ilusaks ei pea, miks siis teised peaks seda tegema?

    Olid ajad, kui solvamise peale isegi solvusin, aga enam mitte. Solvajatel pole niikuinii midagi öelda, mida juba ei tea, nii et mul polegi solvuda millegi peale. Olen paks, no ja siis? Võiks küll kaalust alla võtta jah. Aga seda kohe ei juhtu niikuinii, see võtab aega. Kõik muu aga, mida inimesed öelda võivad, on lihtsalt maitse küsimus.

    Ilu on vaataja südames.

  • Avatar
    Vasta Katri-Helena 15. jaanuar 2015 at 13:35

    Nägin juba paar päeva tagasi seda teemat, Britt pööras tähelepanu kuidagi sellele lehele. Täiesti debiilne postitus.

    Aga kui sa tahad siis võin teha sinna kasutaja ja öelda, et sa pole kole vaid hoopis omapärase pin up girl välimusega?!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 15. jaanuar 2015 at 13:14

    Ma tahaks täiesti karjuda sellise teiste inimeste kritiseerimise/sõimamise vajaduse peale. “Nad ise panevad end avalikkuse ette, järelikult peavad ka kriitikaga leppima”. Ku*at, ega ikka ei pea küll!
    See on minu jaoks niiii kahepalgeline suhtumine. Samahästi võiksin minna poodi ning igaühele, kes mööda kõnnib mingi kommentaari pilduda: “Kuule mine trenni paks”, “Meigi vähem”, “Maru inetu oled”, “Miks Sa käid riides nagu poiss”, – ise nad ju tulid poodi, avalikkuse ette, järelikult leppigu ka kriitikaga. Selline käitumine oleks reaalselt täiesti vastuvõetamatu, kuid internetis on kõik millegipärast lubatud.
    Aga Sina ole ilus edasi! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 13:16

      Sul hea öelda, sina oled seal jumalanna lausa 😀

      Aga muidu sinu jutuga nõustun jah, huvitav, kas need inimesed poes ka niimoodi sõimamas käivad? Päris normaalne oleks ju sellist oma silmaga ka näha.

      • Avatar
        Vasta Kätlin 16. jaanuar 2015 at 11:29

        Ei ole mingi jumalanna, suurte hammastega hobusenägu hoopis 😀 sain õhtu lõpuks kõhutäie naerda.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. jaanuar 2015 at 11:47

          hobusenägu lausa või 😀

    • Avatar
      Vasta Svea 15. jaanuar 2015 at 14:37

      Word!

      Tahaks kasutaja sinna teha ja sõimata sealseid inimesi, aga sellel ei ole mõtet ilmselt. 😀

  • Avatar
    Vasta Haha 15. jaanuar 2015 at 13:12

    Koguaeg keegi saadab sulle neid linke? Häbi öelda, et ise perekooli lugemas käid või milles asi, et jama ajad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 13:15

      No vaata kui palju inimesi siin lugemas käib, nii mõnigi kirjutab mulle aeg-ajalt. Häbi mul ei ole, kui loeksin, aga miks sa eeldad, et ma jama ajan, kui ma ütlen, et ma ise http://www.perekool.ee enda arvutisse sinna üles ribale ei kirjuta. Kunagi jah, raseduse alguses veel eriti käisin seal ja lugesin asju, nüüd enam ei viitsi. Lapseteemadel saan blogist ka lugeda ja seda, kuidas ma loll, paks, nõme, vaene, kole ja kerjus olen, see on seal üsna tavaline jutt, niiet ma mitu korda üle lugema ei pea 🙂

      Mulle tundub, et sul endal on vist häbi, et seal sage külaline oled, või kust see häbijutt tuli?

  • Avatar
    Vasta nell 15. jaanuar 2015 at 13:01

    Õnneks on mul põhjendamatult kõrge enesehinnag. Liigsed kilod on küll kukil ja nägu ilmetuvõitu aga endale tundun isegi peeglis kaunis. Vahel mõnel fotol näen ikka väga löts ja rääbakas välja aga siis süüdistan kaamerat ja fotograafi ning olen ilus edasi 😀
    Ei näe mõtet põdeda ja paanitseda mida keegi arvab või kuidas vaatab. Hea on seni kuni enda esenetunne on hea.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 13:02

      Mul sama asi, et mõnelt pildilt vaatan, et JEESUS kristus, aga siis süüdistan ka pilti, mitte enda nägu 😀

  • Avatar
    Vasta mannu 15. jaanuar 2015 at 12:50

    ma mõtlesin, et küsimus lõpus on – Mis te arvate, olen ma siis ilus/kole ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:58

      😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 15. jaanuar 2015 at 12:39

    Maal ma lasen ka ringi nagu viimane kaltsakas ja köin niimoodi ka poes, kelle asi. Kui ikka poriste kummaritega kartulivagude vahelt poodi minna, siis so what. 😀 Tihti kuulub sinna juurde veel ribadeks kulunud küünelakk, kuna ma olen reedel linnast tulnud. 😀 Näen ka päris koomiline välja, ag aise ma tunnen ennast hästi. Mitte et ma nüüd muidugi pidevalt niimoodi ringi laseks, ei. 😀
    Mis aga ilusse puutub, siis on see keeruline teema minu jaoks. Ma ei pea ennast ilusaks inimeseks, kaugeltki mitte, pigem pean ma ennast inetuks. 🙁 Mees on vahel lausa ahastuses, kuidas ma ei näe ennast nii nagu tema näeb, sest ta ise õhkab alatasa, kui kaunis ja täiuslik ma tema jaoks olen. Tema silmis olen ma imekaunis. Enda silmis on mul ainult ilusad juuksed, kõik muu on kole ja rõve ja inetu. Viimasel poolaastal on see ehk hakanud vahetevahel kergelt muutuma, kus ma tunnen, et ma olen ka omamoodi ilus ja ma olengi selline ja kelle jaoks ma siis veel ilus pean olema kui mitte oma kalli tulevase abikaasa jaoks, eks. Aga enda jaoks tahaks ka ilus olla. Mul on selles suunas veel pikk tee minna ja suur töö endaga teha.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:48

      Enda jaoks ilus olemine on ju imelihtne! Vaata ennast peeglist ja kiida iga päev ennast – ütle midagi ilusat. Kui iga päev teed, küllap jääd lõpuks ise ka uskuma 😀 Fake it, till you make it! Ma olen FBist su pilte vaadanud ja mina ei ütleks elusees, et sa inetupoolegi oleks! Sale, ilusa naeratusega, juuksed on tõesti veel erakordselt ilusad 🙂

      • Avatar
        Vasta Sandra 15. jaanuar 2015 at 13:29

        Aitäh! Eks ma üritan ja püüan oma mõtteviisi muuta. Positiivne on see, et ma olen ikka natuke juba arenenud võrrledes mõne aja taguse ajaga. 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 13:29

          Väga hea, tuleb aega anda atra seada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kairi J 15. jaanuar 2015 at 12:39

    Ise pean ennast suht kobedaks tükiks aga perekoolis arvatakse vastupidist, ei oskagi kohe seisukohta võtta 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:46

      äkki sul sama asi, mis mul, et on keegi teine blogija Kairi ka, kes on kole;)

  • Avatar
    Vasta Anni 15. jaanuar 2015 at 12:38

    Ma ei usu, et mõeldakse nii julmalt ikka, et kole oled. Ma arvan, et vahepeal võib-olla ainult selline juuksed sorakil välimus jätab mulje nagu sa poleks end nädal aega pesnud 😀 Ükskord seda saadet vaadates, kus teie teleri ees neid saateid vaatate, siis mul mees, kes tavaliselt ei ütle midagi, ütles, et ei tea kuidas naisterahvas selline välja saab näha 😀 Olin päris hämmingus. Aga kui sa end natukene utsitad, siis oled ju megatimm! 🙂 Ei mõtle siinkohal täismeiki, lihtsalt ehk väike kamm oleks sõbraks 😀 Ja nõustun eeskõnelejaga, et kuna sa näitad end igas kaadris, siis võibki selline mulje jääda 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:45

      Haha, tead, ma vist isegi tean, mis osa te mõtlete. Ma pidin enne võtet pessu minema, aga kiireks läks, meeskond oli juba kohal ja siis pidin kuidagi.. olema 😀

      • Avatar
        Vasta Kail 15. jaanuar 2015 at 15:47

        Huvitav, kas te ise ka kodus vaatasite telekast, kuidas te telekat vaatate?
        Järgmisel hoaajal võiks veel telekast näidata, kuidas te telekast iseenast telekat vaatamas vaatate 😀
        Appi, see on nii abrurdne lihtsalt, kogu selle saate formaat 😀

  • Avatar
    Vasta meow 15. jaanuar 2015 at 12:36

    Oeh, Mallu… vähem perekooli! 😀 Ei, tegelikult ma saan aru, et looooogiline, et meid kõiki huvitab tegelikult see, mida keegi kuskil meist räägib. Ja kes ütleb, et ei huvita, see valetab.

    Aga ma tahaks ka kiita just sinu blogi naturaalsust ja loomulikkust. Ei ole mingi übertuunitud beibendus, sest noh, s*tast saab ka saia teha. Ja kui sa näed juba hommikumantlis ja kummarites Milvit taga ajades änks välja, siis milles üldse probleem? 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:44

      Ma päriselt ise perekoolis luuramas ei käi, aga mõnikord lugejad saadavad mulle linke, et vaaata näed, sinust juttu 😀

      Aga aitääh 🙂

  • Avatar
    Vasta eveliis 15. jaanuar 2015 at 12:35

    Me saame teha klubi – Ebaadekvaatselt enesekindlad aga koledad blogijad:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:43

      no ikka VÄGA koledad kahjuks 🙁

  • Avatar
    Vasta Jaanika 15. jaanuar 2015 at 12:33

    Nöustun sellega, et kui ise ennast ilusaks ei pea siis kes siis veel 😀 ega ma ise ka ei vasta nendele “iluideaalidele” mis naistele seatud on aga koledaks ka ennast ei pea. Olen önnelikus suhtes ja minu härra peab mind väga ilusaks, millest mulle isegi piisab. Julgesin ühe Eesti (väga ilusa!!) kuulsuse Instagrami pildi alla postitada söna “kole”, et näha millist vastukaja saan, postitades midagi täiesti teistsugust. Tulemuseks oli instant söim ja laim, ma olevat ise nii kole, et ei suuda leppida sellega, et teised minust ilusamad on. Ise naersin päris pikalt nende kommentaaride üle. Jutu point on selles, et inimesed on vastikud ja öeldad ja kadedad ja hästi tore, et eksisteerib selliseid positiivseid inimesi nagu sina, Mallukas. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:43

      Aga miks sa üldse niimoodi kirjutad teisele, niisama nalja pärast, et ta on kole? Vaata, minu meelest see, et keegi riputab endal kuskile iga päev mega poseeritud/klanitud/superilusakstöödeldud pilte, see näitabki minu meelest madalat enesehinnagut. See, et sina lähed veel ütlema, et ta on kole, see võibki päädida siis mõtlematu sõimuga. Ei ole seda talle vaja, ega sulle 😀 Inimesed on erinevad ja las nad olla 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 15. jaanuar 2015 at 12:32

    minuarust just lahe, et suudad näidata enda kodust poolt, mitte ei pane kogu aeg pilte, kus sa oled jõhkralt meigitud ja ära sätitud. igaüks ei julgeks seda teha. pealegi oled sa ilus isegi hommikumantli ja kummikutega. Respect sulle! Oled cool 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 15. jaanuar 2015 at 12:32

    Pane palun link ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Deisi 15. jaanuar 2015 at 12:28

    Ilmselt need lahmijad arvestavad pilte, mida näevad… on loogiline, et suurem osa inimestest paneb endast üles vaid tuunitud pilte- sina seda aga ei tee. Julged ka avalikustada jubedad kaadritagused:D mis tegelikult pole jubedad, vaid loomulikud. Ilmselt need inimesed ärkavad juba printsessidena!;)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. jaanuar 2015 at 12:30

      Jah, ma seda unustasin mainida, et ma tõepoolest ei huvitu sellest, et ma iga kord ainult ilusaid, poseeritud ja töödeldud pilte üles saaks panna. Kui selliseid ON, siis ikka näitan, aga kui ei ole, siis lepin muuga ka 😀