Uncategorized

solaariumihirmud

10. veebruar 2015

Eile oli mul teine kord käia D-päikses ja pean tõesti tunnistama, et tavalisse solaariumisse enam tagasi ei kipu. Tavasollis tundsin ma alati rämedat kärsahaisu peale päevitamist, D-päikses vedelen ma lihtsalt sooja käes ja ei ole pärast põlenud. Ainult põsed õhetasid eile väheke roosakalt kui oma 15 minutit seal ära lamasin.

Ühtlasi ma pean kiitma Narva mntl asuva D-päikse töötajat. Mitte, et ma oleks ta nime tähele pannud, aga ta on tööl olnud mõlemad korrad, kui ma seal käinud olen ja ta on lihtsalt nii sõbralik ja tore ja abivalmis, et kohe lust on päevitama minna.

Reegel olevat, et päevitamiste vahe peab olema 72 tundi, nii et kui Maril neljap proovipäev on lastehoius, ehk lippan siis mina solaariumist läbi. Kolmanda korraga pidi pigment ka tulema, ehk saan pruuniks, teiiiiseeeks juuuuniiks.

Aga millest ma üldse siia rääkima tulin, olid minu solaariumikiiksud.

 • Ma ei suuda kunagi otsustada, kas ma jätan aluspesu selga või mitte. Üks osa minust tahab selle selga jätta, et rante näha. Teine osa minust ütleb, et randid on ju rõvedad. Siis ma alati seisan seal sada aastat dilemma ees.
 • Kui ma olen otsustanud ennast siiski ihualasti võtta, on mul teinekord selline “ratsionaalne” hirm, et keegi seisab selle solaariumi otsa juures ja vaatab sealt alt sisse, otse mu jalgevahele 😀
 • Kolmas on tavaline “keegi raudselt paneb selle solaariumikaane kinni ja ma suren siia päevitades” hirm.

Rääkige välja, kas rante armastate ja piilureid ka kardate?

1599055_377756425741706_460426383_n-7695958

Solliselfi!

Loe ka neid postitusi!

37 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Kaisa 11. veebruar 2015 at 00:05

  Kas solaariumiga ei peaks olema hoopis see hirm, et selle tagajärjel on nahavähi risk suurem?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 11. veebruar 2015 at 09:31

   d-päiksega on see risk sama suur, kui niisama rannas päevitades. kui piiri pidaada, on kõik ok 🙂

 • Avatar
  Vasta Kadi 10. veebruar 2015 at 19:35

  Jumal küll, poleks pidanud neid hirme siit lugema 😀 pole kunagi mingeid hirme olnud solaariumi ees, aga see lampidesse kukkumine pani veits kartma küll 😀 okei, tglt mitte, aga mingi väikese ebaratsionaalse hirmu pani sisse küll.
  Ja rante ma ei salli, solaarium on üks koht, kus saad rahus päevitada, ilma, et randid tekiks… why oh why on vaja ikka midagi selga jätta

 • Avatar
  Vasta wic 10. veebruar 2015 at 19:06

  Ma jäin ükskord solli kinni!
  Seansi lõppedes kaas ei avanenud ning ise ma ei jõudnud seda lahti lükata, vastavat nuppu vms ka ei leidnud.
  Kuna ma olin seal esimest ja ka viimast korda, siis ma isegi ei tea, kuidas selle solli kaas avanema oleks pidanud.
  Käin küll harva aga nüüd vaid püstises 🙂

 • Avatar
  Vasta Gätlin 10. veebruar 2015 at 18:01

  Maril homme esimene proovipäev? Siis sa ei lippa küll kuhugi 😀 Ikka tuleb kolm esimest korda lapsega koos olla ja talle kõik võõras detailselt ette näidata.

 • Avatar
  Vasta Riin 10. veebruar 2015 at 17:34

  endal täpselt samad hirmud

  • Avatar
   Vasta Riin 10. veebruar 2015 at 19:29

   krt, enne kadus pool teksti ära 😀 igatahes mul mitmed sõbrannad kurtnud, et nemad on sollist mingi nahaseene saanud, mille tõttu tekivad üle keha valged laigud, millest raske lahti saada. Seen levib siis selle tõttu, et kabiine ei puhastata korralikult

 • Avatar
  Vasta Tsein 10. veebruar 2015 at 16:46

  Ma päevitan pükstega. Ostsin endale spetsiaalselt solaariumistringid

 • Avatar
  Vasta k 10. veebruar 2015 at 16:12

  Mulle meeldib päevitades muusika võimalikult kõvasti mängima panna, et ma seda praksumist ei kuuleks ( seega esimene hirm, et see klaas läheb katki) ent hea laulukorral maigutan suud vaikselt kaasa, siit ka teine hirm, kardan Et näo kohal on kaamera ja kui ma seal laulan siis näidatakse seda kuskil suurel ekraanil.. Samuti on mul alati hirm, et ei keeranud ust lukku ja keegi astub sinna sisse.:)

 • Avatar
  Vasta Brigitta 10. veebruar 2015 at 13:38

  Ma käisin kunagi kaubamaja sollis(ei mäleta nime).Lamasin seal rahulikult lõpuni ja tõstsin kaane yles,lõpuks märkasin,et uks on pärani lahti ja ootavad kliendid vahivad sisse,ise olin paljas.Enda arust panin ukse isegi lukku.Ehmatasin väga ära ja rohkem pole sinna läinud 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:50

   näed, sellised asjad juhtuvad!! 😀

 • Avatar
  Vasta Merje 10. veebruar 2015 at 12:40

  Eelmisel sügisel-talvel käisin ka sollis ja alati kahtlesin, kas jätta pesu selga või mitte. Ma kartsin, et suren seal ära ja mõtle kui siis keegi mind sealt leiab, niimoodi alasti 😀 Mitte et mul oht surra oleks, aga no mine sa tea.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 12:42

   ma ei julge samal põhjusel laevades paljas olla (mitte, et ma väga tihti tunneks laevas paljaks kiskumise vajadust 😀 aga no nt kruiisil pesema võiks minna ju)

   • Avatar
    Vasta LiaMia 10. veebruar 2015 at 14:02

    Mulle ka ei meeldi laevas alasti olla/pesemas käia. Kui olen kruiisidel käinud siis olen enam jaolt ilma pea pesuta hakkama saanud ja keha pesuga saab õnneks kiiresti aga üks kord olin küll sunnitud pead pesema, sest kruiisilt oli otse laagrisse minek ja ööbimine oli koolimajas ja seal oleks olnud veel ebamugavam. Aga seal laeval ma siis kuidagi pesin pea nii ära, et riided olid seljas, kummardades, sest ma ei suutnud ennast nii kauaks paljaks kiskuda :D. Pesin siis pea ja keha eraldi.

 • Avatar
  Vasta hehe 10. veebruar 2015 at 12:21

  Alati kui ma õue lähen ja päikest näen kardan ma,et see kukkub meile peale ,sest see on lihtsalt nii raske ju:D

 • Avatar
  Vasta Kp 10. veebruar 2015 at 12:13

  Ma ka hullult põdenud seda kaane asja (palju andis juurde “Final destination”), sp käin ainult nendes kabiinides, kus saab seista 😀

 • Avatar
  Vasta Kaja 10. veebruar 2015 at 12:06

  Mulle randid ei meeldi. Ja hirme on kaks. Esiteks, et minu all olev plastik/klaas puruneb ja ma vajun nende lampide peale ning kõrben 🙂 Siinseid kommentaare lugedes täitsa tavaline hirm, eksole. Ja teiseks, et ma olen liiga ahneks läinud ja võtnud liiga pika seansi ning kõrben enivei 🙂 Hakkan alati paar minutit enne lõppu rahutult nihelema.

 • Avatar
  Vasta sips 10. veebruar 2015 at 12:03

  Mul on see kaane teema. Nii megalt kardan, et kukub peale ja kärssan sinna surnuks.
  Stringid jätan jalga alati. Rinnakad võtan ära ja panen nibukaitsmed peale

 • Avatar
  Vasta Mia 10. veebruar 2015 at 12:03

  Mismõttes kardate, et keegi lükkab selle kaane kinni? 😀 Päevitate lahtise kaanega või? 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 12:13

   no et paneb lukku 😀

 • Avatar
  Vasta Gerli 10. veebruar 2015 at 11:58

  Mina päevitan alati pükstega, aga tavaliselt kõige väiksematega, mis mul on, et randid võimalikud väiksed oleks. Põhjuseid on kaks – esiteks, et näha päevituse mõju ja mitte ülepingutada, nimelt, kui püksterantidest ülevalpool nahk ei ole mitte pruun, vaid punakas-roosa, olen ülepingutanud ja teen pikema pausi. Seal on nahk hästi hell, seega paistab hästi. Teine põhjus on hügieen, jah, ma tean, et nad pesevad igakord kabiini pärast inimese käimist ja ma ise tavaliselt tõmban ka veel lapiga üle, aga millegi pärast ei kipu ma palja tutiga sinna peale ronima, pisikuid on ikka palju tänapäeva maailmas.

 • Avatar
  Vasta Mia 10. veebruar 2015 at 11:45

  Mul täpselt samad hirmud 😀 Et keegi paneb kaane kinni ja põlen seal elusalt ja kui alasti olen päevitanud solis, siis tekib paranoia, et äkki keegi on tulnud vahepeal kabiini ja vahib mu tutti 😀 Ise saan ka aru, et totter aga ikka tekivad sellised mõtted.
  Aa ja kolmas hirm on, et see klaas vms läheb minu all katki ja siis lendan paljalt nagu porgand sinna kildude ja kuumade lampide otsa, see mõte tegi veel eriti “nauditavaks” päevitamise 😀 Kusjuures see totrus mul viimasel ajal pähe tulnud, kunagi ei osanud sellist asja üldse karta. Peale seda hakkasin kartma kui käisin sellises solis kus see klaas/plastik/mis iganes ta on kahtlaselt ragises ja kriiksus kui seal vedelesin. Pmst liigutasin natuke kätt ja see juba vappus ja krigises, päris jube hakkas.

 • Avatar
  Vasta Kessu 10. veebruar 2015 at 11:44

  Need kes kardavad läbi kukkumist, siis käige püstises sollis 😀
  Dpäike oli enne lihtsalt päike.

  Mallukas, kus kabiinis sa käid? 5ndas?

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 12:14

   narva mnte omas seitsmendas 🙂

 • Avatar
  Vasta terts 10. veebruar 2015 at 11:38

  minu suuurim hirm solaariumis on, et see pool kuplist mis peal on ei pea vastu, kukub mu peale ja ma suren sinna vahele ära!:D üsna veider hirm eksole, aga ma olen ka videot näind, kus see inimesele peale kukub ja ta lömastab, ma pole päris kindel, kas see oli päris või ei aga ikkagist hirm on olemas:D

 • Avatar
  Vasta Leenu 10. veebruar 2015 at 11:38

  Mulle tuleb solaariumis alati meelde see osa filmist “Final destination”, kus nad solli sisse põlesid 😀

  • Avatar
   Vasta Triin 10. veebruar 2015 at 12:26

   See ongi minu suurim hirm solaariumite juures, et ma jään sinna kinni ning kärssan seal ära ja siis nägin ma seda armsat filmi ja ega too kaasa ei aidanud hirmust üle saamisel 😀 Olen vist üldse 3 korda solaariums käinud ja kahel esimesel korral pidi sõbrants tooliga mu “kirstu” kõrval istuma :P. Olin täitsa uhke enda üle, kui viimane kord sain üksi käidud- nagu suured tüdruk 😀 Ahjaa, silmakaitseid ka väga ei taha kanda, kui midagi peaks juhtuma, siis tahan kohe näha ja nii ma seal kissitangi. Plaaningi just uut solaariumikülastust, just D-päikesesse. Viimane kord sollida jääb kahe aasta tagusesse aega.
   Ps! Püksikuid kannan, nii igaksjuhuks ja et oleks randid millega annaks jumet võrrelda

 • Avatar
  Vasta Sirli 10. veebruar 2015 at 11:33

  Mina kardan ilma püksata seal olla, solaariumikollid raudselt ründaksid mind , pluss ma ei tea, äkki just seekoht jäi puhastamata kus mu pissuke asub. Niiet igaljuhul pükstes, pluss randid on ilusad

 • Avatar
  Vasta Kristiina 10. veebruar 2015 at 11:28

  Minu suurim hirm on, et seal pikutades puruneb mu all see plastik ja ma kukun lampidesse. Õudne, ma igakord mõtlen seda kui käin päevitamas. 😀 Vaimusilmas kujutan ette juba, kuidas mu seljalt nahk sulab ja ma abitult seal kildudes suren 😀

 • Avatar
  Vasta Ma 10. veebruar 2015 at 11:26

  Ma ei tea, kas ma olen maha maganud selle koha, kus rääkisid, aga küsin igaks juhuks siiski. Mis vahet on D-päikesel ja tavalisel solaariumil? Kas D-Päike oli enne Päikesekiir? Päikesekiire aadressile minnes jõuab hoopis D-Päikese kodulehele.

  • Avatar
   Vasta Ssh 10. veebruar 2015 at 11:57

   Päikesekiir ja Päike ühinesid, uus ühine nimi on D-päike päevituskeskus.
   D-päike on tervislikum ja ohutum

   • Avatar
    Vasta Ma 10. veebruar 2015 at 13:19

    Kas vana Päikesekiire kliendikaartiga saab ka D-päikeses käia või tuleb kaart kuidagi ümber vormistada? Kas tead?

    • Mallukas
     Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 13:51

     vist ikka saab!

    • Avatar
     Vasta Bertha 10. veebruar 2015 at 14:45

     D-Päikese salongides saab kasutada Päikesekiire, Päikese ja D-päikese salongide kliendikaarte, samamoodi kehtib ka uus D-Päikese kliendikaart Päikese ja Päikesekiire salongides, mis pole veel uuenduskuuri läbi teinud.

    • Avatar
     Vasta Liina 10. veebruar 2015 at 15:40

     Minuteada saab tavalise kliendikaardiga edasi käia.

 • Avatar
  Vasta MB 10. veebruar 2015 at 11:25

  Ma alati mõtlen, et äkki jätsin ukse lukust lahti ja keegi tuleb sisse, kui ma seal alasti laman 😀 Alati on mingid uste hääled ka, mis tegelikult tulevad kõrval ruumidest, kuna lagi on seal lahti, kus ma käin 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 12:15

   haha, seda ma olen ka mõelnud ja siis sada korda kontrollin lukku 😀