Uncategorized

blogimine, raha, klikid

28. juuli 2016

Mari-Leen kirjutas ükspäev sellest, kuidas mõned turundajad ei hinda blogijate tööd kui sellist. See postitus ja eriti kommentaarid panid mind mõtlema. Esiteks tuli pähe mõte, et blogimaailma ja rahateemade ümber oleks nagu mingi saladuseloor. Kõik nagu teavad, et “blogija saab klikkide pealt raha”, aga mismoodi ja kuidas ja kui palju, see on nagu mingi riigisaladus. Lisaks võtavad mingid blogijad reklaamartiklite pealt raha, aga jälle, kui palju? Kes maksab? Kas tooted/teenused on blogijatele tasuta? Kuna üldse rahateemad on siin ilmas miskipärast kõigile jube privaatsed, aga ma usun, et paljusid see kindlasti huvitaks, siis ma võin teile rääkida nii palju, kui ma enda seisukohalt öelda oskan.

Esiteks, kas klikid annavad blogijale raha? Nii ja naa. Selles suhtes, et kui blogijal on diil reklaamfirmaga (millega kaasnevad siis need pop-up bännerid blogilehel) siis saavad nad enamasti tõepoolest raha iga kliki pealt, mis antud pop-upile klikkides tehtud on. Kuu lõpus saad sa sellise aruande, kus on kirjas, et mis kuupäeval mis bänner üleval oli, mitu korda sellele klikiti ja mitu euri see sulle sisse tõi. Minul näiteks on põhimõtteliselt sama diil, aga no mitte päris. Selles suhtes, et minul on tehtud reklaamfirmaga fikseeritud tasuga aastane leping.

Seega jah, iga kuu saan ma ikka oma raha teie klikkide pealt (miinus maksud) aga kuna aasta ringes on summa kokku lepitud, siis kui seda peaks vähem tulema, maksavad nemad selle vahe mulle kinni. Rohkem võib muidugi tulla, seega kellel aga vähegi viitsimist on, siis võite nende pop-upidega ristiga kinni panemise asemel neile korraks klikkida juhul, kui teile see pakkumine näiteks huvitav tundub, mida seal näidatakse. Selles suhtes on kasu kahepoolne, et okei, teie teete ühe kliki asemel kaks, aga pmst kui te olete juba pop-upi avanud, siis uuesti lahti ta teil ei tule ja mina saan mingisuguse kopika rohkem. Kui palju, seda ma ei sa päriselt täpselt öelda, sest see oleneb minu meelest sellest tootest, mida reklaamitakse. Igal firmal omad summad jne. Samuti ei viitsi ma praegu kuskilt meilisügavusest enda seda lepingut välja otsida, et vaadata, kas seal on midagi kirjas selle kohta, et kas ma üldse tohin avalikult öelda, kui palju on mu fikseeritud tasu, mis ma siis saan. Ütleme lihtsalt nii, et kuna siiski iga kuu on summa erinev, siis kõlgub ta suht selle 500-1000 euri piirimail. Jumala seinast seina.

Igatahes on see summa piisav, et võite kindlad olla, et siit blogist vähemalt lähiajal lugeda ei saa, et ma hakkasin oma blogilugejate mugavusest nii palju hoolima, et igasugused pop-upi diilid ära lõpetasin. Need rahad moodustavad lihtsalt nii suure osa meie pere eelarvest, et maha ma seda raha visata ei taha, ega kavatse. Pole ju nii suur probleem neid kinni panna, või ehk isegi peale klikkida? Ega see kopikas teie taskust tule 🙂

Ometi oli Leenu blogis selline kommentaar:

Selliseid blogipostitusi, kus on küllalt läbinähtav reklaam, ma üldse ei loegi. Ma mõtlen just seda, kus blogija kirjutab mingist tootest suhteliselt pika postituse, koos piltidega jne ja lõpetuseks soovitab nendel linkidel klikkida, mis ta lisanud on ja ise järgi vaadata ning kindlasti ka sealt ise midagi osta. Kui ma midagi osta tahan, siis küll ma juba ise leian need lehed ja moodused sealt ostmiseks. Olen küllalt õel ja enamasti ei kliki blogija antud lingil, vaid lähen teise brauseriga sisse ja otsin viite peale Google otsingust selle lehe, kui see minus huvi äratab, ja uurin asja.

See on minu meelest nüüd küll ka natike tobe suhtumine. Ei? Selles suhtes, et esiteks kui blogija on teinud reklaamartikli, siis SELLEL ta küll klikkide pealt mingit raha ei saa. Reklaamartikli eest tasumine toimub enne artikli ilmumist ja minul näiteks on jumala suva idee poolest, et kas nüüd inimesed klikivad sinna peale ja mitu korda nad seda teevad. Loogiline on, et keda antud teema või ese huvitab, siis ta klikib ja keda ei huvita, seda ei huvita. Aga MEELEGA, et mitte mingit klikki anda, ala uus arvuti osta, uus wifiühendus tellida ja teise brauseriga asja googeldada tundub mulle ka tobe.

Muidugi mõnes mõttes ma saan aru, miks linkida vaja on. Esiteks on peale iga postituse ilmumist postkast umbes kirjadest: “kust seda asja saab?”. Isegi kui see ON LINGITUD. Seega on endal mugavam lihtsalt see pagana link sinna panna. Teiseks kindlasti näeb ettevõte pärast, et kui palju klikke sinu lehelt tuli ja sellest olenevalt soovib võib-olla teinekordki sinuga koostööd teha, mis siis omakorda tähendaks seda, et ta maksaks mulle uuesti reklaampostituse eest mingit raha.

Palju firmad mulle maksavad? See on jube individuaalne. Osad firmad ei maksa sentigi, sest see toode, mida nad mulle pakuvad on juba iseenesest mulle vajalik ja ma olen nõus tegema bartertehingu. Mõnikord on see toode kallis, mõnikord odav, aga ma lähtun sellest, et kui mul seda asja tõesti vaja oleks, siis võin ka teha barteri. Näiteks eile kirjutas mulle üks tore kutt, kes restaureerib vanu rattaid ja temaga lõime me käed, et ta teeb mulle pmst nullist ratta ja pildistab selle igati üles. Minu meelest lahe mõte, huvitav projekt, taaskasutus on ju IN ja hea meelega teen ma temaga säärast barterdiili, et tema tegevusi ka teistele tutvustada. Eks neid näiteid ole igasuguseid.

Enamike käest tahan ma ikka raha saada, sest nagu Leenu ütles, huulepulgas ma arveid ei maksa. Neid ilukaupade pakkujaid on nii palju, seega tahan ma neilt üldiselt saada raha, siis ise oma stuff nende lehelt välja valida ja siis lõpetuseks palun ma alati ka võimalust teha kingiloos, sest mulle tundub kuidagi pläss niisama teile rääkida, et vaadake kui uhke lõhna ma sain vms. Et kui ma juba reklaami teen ja nagunii ise tasuta selle asja saan, siis võiks minust niigi palju tolku olla lugejatele, et keegi veel saaks midagi head tasuta, mida võib-olla ise osta ei raatsiks või millele rahakott peale ei hakka.

Seda enam on mulle alati üllatuslik, kui keegi vingub, et miks sa teed aina neid loose, sest ausalt, minul polegi neid vaja teha. Veelgi enam, need tekitavad mulle lihtsalt lisatööd, sest ma pean ju ükshaaval kõik kommentaarid vastu võtma ja siis pärast välja loosima ja mõnikord ise posti ka panema. Aga no mulle tundub see natukene nagu kingitus teile. Vot.

Aga konkreetsetest summadest rääkides, siis olenevat sellest, kui suur või väike firma on, võin ma küsida reklaamartikli eest 50-250 eurot. Keskmiselt küsin ütleme umbes sott viiskümmend. Seega, kui keegi blogija mõtleb, et kui palju ta võiks firmalt küsida reklaamartikli eest, siis küsi näiteks 50€ kui rohkem ei tihka. Kui tihkad, küsi sott. Midagi säärast julgen ma pakkuda. Meil pole mõtet siin rääkida, et osadel ju rohkem lugejaid ja teistel vähem, mis seal ikka. Aga aeg kulub meil kõigil samamoodi ja no seda peavad firmad väärtustama. Selles suhtes, et kui tema ise võtab aega su blogiga tutvuda, siis peaks ta selle järgi oma otsuse tegema, kas soovib seal midag turundada või mitte.

Samuti ei pea paika ka see, et kui firma on mulle maksnud, siis on ta sellega ostnud nn positiivse arvustuse. Maksnud on ta selle aja eest, et ma kuskile smartposti ronin, toote ära toon, seda proovin, pilti teen ja muu säärane. Just mingi aeg kirjutas mulle mingisugune hambapastafirma, et tere, tahaks teile pakkuda harukordset võimalust, et saadame teile jumala tasuta lausa KOLM hambapastat ja siis teilt ootame vastu reklaampostitust viie (!!!) päeva jooksul.

Vastasin siis, et ei no tänud pakkumast, 150€ ja ma võin neid pastasid proovida lausa neljaga, kui tuli nii takus on. Siis kirjutati mulle, et kahjuks maksta nad ei soovi, sest muidu oleksin ma ju kohustatud neid pastasid kiitma, aga nemad tahaksid ikka päris arvamust. Ma vastasin omakorda, et maksate ikka selle eest, et ma oma arvamust avaldan, mitte ei osta mult pühalikku vannet, et ma kirjutan kindlalt, et mulle see toode meeldib.

Siis mulle enam ei vastatud 😀

Ühesõnaga, kõik reklaamartiklid, mis te lugenud olete, ongi minu konkreetne arvamus tootest. Olgu ta kinni makstud või mitte. Ma usun, et enamikel blogijatel on samamoodi, küll aga tuleb mulle blogimaailmast meelde üks näide blogist, mis on mulle meeletult vastumeelne ja iga kord kui ma selle avan, siis ma olen lausa hämmingus, et miks ÜKSKI firma temaga koostööd teha soovib. Ma arvan, et asi on selles, et ta arvatavasti raha ei küsi, on nõus toote eest kirjutama maailma jubedaima fondiga, et issand, nii tuuz asi! Soovitan täiegaa naqqq! Selliste blogijate pärast raudselt mõned turundajad blogidega koostööd teha ei soovigi. Ütleme, et nad pole enne blogindusega kokku puutunud, siis kirjutab neile üks, et jeje, teeme koostööd, nad on nõus proovima ja siis saavadki vastu loetamatu fondiga ja telefonipiltidega postituse, mida loeb käputäis ja kellest ükski pole lõpuks nende potensiaaalne klient. Ja arvata on, et kui nüüd järgmine kord mõni blogija nendega ühendust võtab, siis pole nad loomulikult nõus, veel vähem võtaksid nad ise mõnega ühendust.

Ühesõnaga, ma pean nüüd Mari magama panema hakkkama, aga ma ei oskagi rohkem nagu midagi öelda selle teema koha pealt. Loodan, et saite nüüd natukene infot, et mismoodi ja kuidas need blogijad raha saavad ja kui palju. Kui teil veel on mõni küsimus selle koha pealt, siis küsige aga, kui oskan, siis vastan.

Nii kaua aga…võtke adblock maha ja klikkige mu bännereid, kes nagu kiita tahaks mind vähe või nii. Teile lihtne ja tasuta, mulle kasulik. Ma polegi vist enne seda siin blogis maininud, et risti asemel võiksite korraks neile klikkida, seega tehke siis seda ja ma järgmine kuu ütlen teile, kas mul see summa siis tõusis ka või mitte 😀 Uue aruande esitamise ajani on täpsseeeeelt  nädal aega, nii et kes arvutiga on ja neid üldse näeb, siis oleksin tänulik. Loomulikult ei ole see kellelegi kohustuslik ja kui soovite mind VEELGI vähem toetada, siis tulge Nelgi 37 ja röövige mind näiteks hoopis vastutasuks paljaks vms 😀

IMG_9155

Lõpetuseks pilt Kardo tavaolekust ja minu aina kosuvast lotist. See on nii suur, sest ma hoian seal klikke ja blogiga teenitud tulusid!

Loe ka neid postitusi!

53 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Olga 5. august 2016 at 12:59

    Isegi, kui teksti sees olev link ja selle klikkimine tooks blogijale raha sisse, siis on see igati õiglane, sest ma ju sain tootest teada
    blogija kaudu, kes on võtnud vaevaks seda toodet tutvustada ja linkida. Kadedus on kole asi ja olen minagi nõus, et headus tekitab
    headust.
    Tegelikult on kõigil võrdsed võimalused oma elujärje parandamiseks. Vahe ongi selles, et mõni teeb midagi selleks, et paremini
    elada, aga mõni lihtsalt vingub, kadetseb ja suunab oma energia sellesse, et välja mõelda, kuidas veidi edukamaid takistada.

  • Avatar
    Vasta Emand 1. august 2016 at 14:27

    Tubli tüdruk! Mulle meeldib, kuidas sa oled ja teed seda blogindust, nii targalt. Ja rõõmsal meelel. Loen sellepärast, et saan teada,
    et issanda loomaaed on ikka väga kirju. Ära lase oma nahale ligi eestlase kadedust ega kurjust, enamus lugejatest on ikka head. Ja
    nüüdsest, kui lugema juhtun, ikka ka klikkima asun! Parimad suvised tervitused perele ka, ning ära sa kutsu kedagi röövima,
    sõnadega tuleb ettevaatlik olla, tühista see lause ära!

    • Avatar
      Vasta hle 3. august 2016 at 02:00

      Nõustun kõige eelnevaga!!!

      Palju edu sulle Mallukas, sinu blogi on alati väga huvitav lugeda, sest need sõgedad röhitsejad on lõpuks ikka omaette.

  • Avatar
    Vasta rait 29. juuli 2016 at 08:14

    Mis telefoniga tehtud piltidel viga on? Kes pildistada
    ei oska, sellel pole vahet millega ta pildistab! 😀

  • Avatar
    Vasta Morgie 29. juuli 2016 at 04:23

    Teksti sisse linkide mähkimine selleks, et lisainfole, allikale või
    ostukohale viidata, on vana ja viisakas komme, mis pärineb
    ajast, mil eesti blogijatest mitte ükski veel klikkide eest raha ei
    saanud, blogisid kirjutati hanesulega ja internetti sai kah ainult
    ämbriga vallamajast. Kolmapäeviti.

  • Avatar
    Vasta tanel 29. juuli 2016 at 01:31

    hmm, aga mul hüppab malluka avaleht väga kiiresti on24ks või hansapostiks edasi, ilma klikita
    juba. nii et suht agressiivne on see värk.

  • Avatar
    Vasta A4 28. juuli 2016 at 23:41

    ma lugesin just postitusi järele ja
    iga postituse juures vajutasin täna
    bänneritele 😉 yritan ka
    edaspidi…telefonis nõme aga arvutis
    käib kiiremini 😉

  • Avatar
    Vasta ritsik 28. juuli 2016 at 21:00

    Huvitav, kui suur see lugejate arv blogis peaks olema, et
    ettevõte blogijat üldse jutule võtaks?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuli 2016 at 21:11

      Hmm. Seda ma ei tea, aga minule saadeti esimene tasuta asi väga väikeste lugejanumbritega, võrreldes sellega, mis praegu on 😀

  • Avatar
    Vasta Ene 28. juuli 2016 at 18:24

    Väga hariv lugemine, ma aina
    vajutasin neid ristist kinni ja ei
    teadnud et kaob kui korraks avada,
    kohe katsetasin ja voilaaa 😉
    Et see sulle kuidagi ka kasulik on ,
    seda ei teadnud ammugi mitte 😉
    Jaksu Malluke võitluses lollide ja
    loodusjõududega ;D
    PS.Loodan siiski et sind ära ei
    röövita ,kotti ei topita ja
    internetita saarele ei viidaks .

  • Avatar
    Vasta Kaire 28. juuli 2016 at 16:14

    Blogi pidamine nöuab aega. Ise hakkasin blogi pidama,
    et hiljem lugeda oma tegemistest. Võib olla on
    teemasid, millega saab nõu anda teistele. Muidugi
    tahaks blogiga raha teenida ?. See võtab aega ja ühel
    päeval see teenibki raha
    ?.Www.mesisidrun.blogspot.com

  • Avatar
    Vasta Heli Künnapas 28. juuli 2016 at 16:06

    Minu jaoks oli ka väga põnev
    postitus. Ja klikkisin ka. Ei ole
    kade 🙂 Tore, et telgitaguseid
    avasid. Kasulik uus teadmine
    artiklist oli see, et peale
    klikkimist reklaam ära kaob 🙂
    Minu äriplaan näiteks on see, et
    inimesed, kes loevad mu blogist muud,
    ostavad ja loevad ehk ka minu
    raamatuid.
    Reklaampostituste puhul olen ka
    kuulnud, et tellijad ootavad
    positiivset postitust ja see on nõme.
    Ausa arvamusega reklaampostitused
    huvitaval teemal aga on kindlasti
    huvitavad.

  • Avatar
    Vasta MariiM 28. juuli 2016 at 16:05

    See postitus oli tõesti huvitav! Ma klikkisin nüüd ka nendel pop-up reklaamidel ja mõtlesin, et nüüd tahakski näha seda filmi-
    Josephine, rase ja imeline. Pealkiri tundus küll alguses superlame 😀 . Selle järgi poleks seda neverever vaatama läinud.
    Kusjuures, mul on hea meel lugeda, et Sa küsid väärikat tasu oma töö eest! Tore on lugeda seda, kui inimene julgeb küsida oma töö
    eest väärikat tasu. Muidugi on armas ja südamlik ka see, et tasu pole alati esmatähtis, vaid isik ja teenus selle taga.
    Tahtsin veel öelda seda, et alati pole näiteks Sinu reklaamitud toodet koheselt tarvis või pole selle jaoks piisavalt raha, kuid kui
    toode on minus huvi tekitanud, siis proovin ka järgi. Seda just tänu sellele, et mulle on jäänud mulje, et Sa räägid asjadest ausalt 🙂 .

  • Avatar
    Vasta Eve 28. juuli 2016 at 15:21

    See ju tore kui kellegil hästi läheb
    ja mulle jätkuvalt väga meeldivad
    need lood mis kirjutad,ei sega need
    reklaamid ka ning pole ju raske seda
    paari klikki teha! 😀 Kasvatan ka
    yksi kahte neiut,yks synnist saati
    erivajadustega ning teine paar aastat
    raske haiguse tagajärjel kuid õnneks
    paraneb,ei saa ka tööl käia ning elan
    yyrikas ja elan ikka päris viletsalt
    võrreldes teie perega kuid ma pole
    sugugi kade,et kellegil paremini kui
    mul läheb see teeb vaid head
    meelt!Jõudu ka edaspidiseks ning loen
    su blogi ka edaspidi!

  • Avatar
    Vasta keegi teine 28. juuli 2016 at 15:19

    Tundub, et ka minu kommentaar on kuulda võetud ?
    Esimesed kaks klikki reklaamidele tehtud ?

  • Avatar
    Vasta mm 28. juuli 2016 at 14:56

    Me siin teeme ühte uut Eesti käsitöötoodet (ei hakka siin reklaamima) ja ka meile kirjutas üks tüdruk, kes küsis, kas äkki
    tahaksime talle saata oma jooke ja ta prooviks neid. Vaatasin ta blogi üle, midagi nagu kohutavat polnud, selline okei, otseselt
    mitte minu maitsele, aga see selleks, pluss neiu vaatajanumbrid olid suht suured ja mõtlesin, et mis siis ikka, pole raske mul kaks
    asja saata. Jeesus Kristus halasta, kui see blogipostitus valmis sai. Comic sans, pool teksti meil kodulehelt võetud, suvalised
    seebikarbiga tehtud fotod – mul oli nii piinlik seda vaadata, et pole siiani kuskil maininud ja jaganud seda. Tema kokkuvõte oli
    muidugi, et megahea toode naq ja osta ja norm. Never again. (Ma loodan, et see oli see sama tüdruk, kelle kohta sa kirjutasid,
    kohutav on mõelda, et neid on siin maailmas rohkem).

    • Avatar
      Vasta Kati 28. juuli 2016 at 15:30

      Ma tahaks teie tooteid proovida 😀 😀

      • Avatar
        Vasta Mm 28. juuli 2016 at 16:08

        Kui sa comic sansis kräppi ei kirjuta, siis
        küll midagi välja mõtleme 😉

        • Avatar
          Vasta Kati 28. juuli 2016 at 16:35

          Ei kirjuta :). Ma blogile siin reklaami
          tegema vast ei hakka, aga kirjuta mulle
          meilile :
          kati.remmel@gmail.com

          🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. juuli 2016 at 14:49

    Kusjuures mul pole kunagi mingeid reklaame olnud ega ette karanud. Millest te räägite? 😀 Aa päris üleval vist oli Hansaposti
    reklaam, aga kuna see on postitustest kõvasti kõrgemal, siis ma ei pane seda tähelegi enamasti. Praegu kommentaari kirjutades
    on lehe allservas kaup24 mingi reklaam. 😀 Neid ongi silmas peetud või? 😀 Esiteks need ei häiri ja teiseks sinna isegi klikkida pole
    suur vaev. Kui ma neid tähele panen. 😀

  • Avatar
    Vasta Roxy 28. juuli 2016 at 14:44

    Kallis Mallukas!
    Ega meie pole süüdi, et Sina rajad
    oma sissetuleku sellele, et meie
    mingeid reklaame vahiks. Sitt
    äriplaan Sul lihtsalt. Igaüks vaatab
    oma raha eest ikka seda, mida ta
    tahab näha, mitte seda, mida talle
    tahetakse näidata. Kui Sa hindad enda
    loomingut nii kõrgeks, tee blogi
    tasuliseks. Siis näeme kohe, palju
    Sulle kasutajaid jääb.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuli 2016 at 14:46

      Kes, kus, mis kedagi süüdistanud on? Mul muuseas polegi äriplaani, raha tuleb piisvalt sisse ja kedagi süüdistada pole tarvis 🙂

    • Avatar
      Vasta Emand 1. august 2016 at 14:20

      Oh jumal küll, nii kuri siis kohe?! Kas Mallukas hammustas sind?

  • Avatar
    Vasta Elve 28. juuli 2016 at 14:20

    Sa vist vihkad mind tõepoolest, et just minu kommentaari näitena tõid. 😀 Asjalugu on tegelikult nii, et mina ei ela teiega samal
    tasemel. Mul pole mõnikord juba kuu keskpaigas raha soola ostmisekski, kuna elan ka ainult pensionist ja pean veel üleval oma
    täiskasvanud töötut pereliigetki. Samuti, nagu siin blogija Raili on kirjutanud, et pension läheb toimetuleku arvutamisel arvesse.
    Mina ei osta iga aasta uusi riideid või jalatseid, veel vähem teen mingeid meeleoluoste. Aga jh, see on minust tõesti natuke tobe,
    et ma olen kade ka neil blogijate lisatud linkidel klikkima. 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuli 2016 at 14:26

      Ei ma kindlasti ei vihka sind, ega midagi säärast. Lihtsalt naljakas tundus, et noh ISEGI kui huvitab, et ma siis jumala eest näen lausa rohkem vaeva, et teised ka ei saaks midagi. Sa ütled, et sul on enda vähe raha ja siis nn kadedusest ei taha ka teisi, paremal järjel, inimesi toetada. Oma asi muidugi, aga minu meelest kadedus sünnitab kadedus ja heldus samamoodi heldust. Minu elu on näidanud, et mida rohkem ma annan, seda rohkem ma saan 😉

      • Avatar
        Vasta Kkk 28. juuli 2016 at 15:20

        Nii hea vastus!

      • Avatar
        Vasta Greiss 28. juuli 2016 at 15:27

        Tõsi, maailm on ümmargune 🙂

      • Avatar
        Vasta MariiM 28. juuli 2016 at 15:47

        Tõesti ilus mõte- mida rohkem Sa annad, seda rohkem saad 🙂 .

      • Avatar
        Vasta Elve 28. juuli 2016 at 16:21

        No-jh, aga toda oma kommentaari kirjutades ei pidanud ma sinu või isegi Marimelli blogi silmas vaid hoopis kedagi
        kolmandat. Muide, kandideeris ka eluliste blogide kategoorias. Mina küll ei hääletanud tema blogi poolt, sest tal on blogis
        üldkokkuvõttes nii ümmargune jutt ja ainult need otsesed(läbinähtavad) ja kindlasti ostusoovitustega reklaamid. Ps! Almers
        Jane see ka pole. Aga mis kadedusse või headusse puutub, siis Sul on õigus. 😉

  • Avatar
    Vasta põmm 28. juuli 2016 at 14:16

    Appi, ma võtsin korra adblocki maha, et vaadata mis bännerid tulevad siis… avastasin, et leht hoopis teistsugune reklaamidega 😀
    Kirjumirju, tegin mõned klikid ka. seda tagasisidet ootaks küll, et palju rahaliselt juurde tuli pärast seda postitust.

  • Avatar
    Vasta A. 28. juuli 2016 at 14:07

    Ma nüüd istun tööl ja ainult klikin 😀 Thank god, et sa seda ütlesid. Nüüd on huvitav reklaame taga ajada 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 28. juuli 2016 at 14:05

    Kusjuures see on sul õige jutt, et kui ettevõtjal on ühe blogijaga negatiivne kogemus, siis nad edaspidi ei tahagi enam ka teiste
    blogijatega koostööd teha. Ma kirjutasin mõni aeg tagasi artikli eesti kosmeetikatööstusest. Uurisin muuhulgas, kuidas nad oma
    tooteid turundavad ja küsisin, kas nad blogijatega koostööd teevad, sest see on veidike nagu tõusev trend tänapäeval. Mitu
    ettevõtet ütles, et nad alguses proovisid teha küll, aga see koostöö ei olnud kuigi edukas. Et keegi oli kirjutanud täiesti
    mittemidagi ütleva postituse umbes sarnases stiilis nagu sa välja tõid, et täiega tuuz toode 😀 Nad oleksid oodanud veidi
    sisukamat arvamust, et kui tuuz toode, siis miks. Üks firma mainis ka, et nende endi viga, et nad ei uurinud enne blogija tausta,
    vaid olid nõus, kui neile kirjutati ja tasuta asju küsiti ja ütlesid ka, et nad parem otsivad nüüd muid kanaleid, kus oma tooteid
    reklaamida.

  • Avatar
    Vasta Y- põlvkond 28. juuli 2016 at 13:52

    Kuna kõik noored ripuvad enamasti
    mobiilse interneti otsas, siis on iga
    megabait meile tähtis. Nii et lisaks
    reklaamidele blokeerime me ka sisu ja
    elemente, mis meid ei huvita.
    https://www.upload.ee/image/6010919/2016-07-28-143140_1920x1080.png

  • Avatar
    Vasta Maria 28. juuli 2016 at 13:37

    Mul on AdBlock peal ja ma ausõna ei viitsi reklaame taluda:)
    Hea asi välja mõeldud:), aga küllap neid klikkijaid on nüüd ka rohkem.

  • Avatar
    Vasta A 28. juuli 2016 at 13:30

    Muide paljudel (välismaistel igatahes)
    blogijatel/youtuberitel on oma mingid spets lingid, et
    kui selle lingi kaudu lähed ja ostad, siis tiksuvad mõned
    sendid ka blogijale 🙂 nii et vahel on ikka blogijatel kasu
    sees nende linkidega.

  • Avatar
    Vasta Annu 28. juuli 2016 at 13:29

    Aga tahvlis vms. postitusi lugedes neid bannereid ju ei
    tule ja seega pole võimalik ka klikkida 🙂

    • Avatar
      Vasta G 29. juuli 2016 at 15:33

      Tuleb ikka.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 29. juuli 2016 at 15:34

        Mul telefoniga ka ei tule.

  • Avatar
    Vasta Muki 28. juuli 2016 at 13:20

    Potentsiaalne. Sõnast potents.

  • Avatar
    Vasta mailis 28. juuli 2016 at 13:08

    Kade olen, aga sellepärast et olen osanud oma hobi
    teenima panna?

  • Avatar
    Vasta KARDO TREIMANN 28. juuli 2016 at 13:01

    Palun ärge tulge meid paljaks röövima. Paljalt võib külm hakata ja haigeks võib nii jääda. Mulle ei meeldi haige olla 🙁

    • Avatar
      Vasta aka 28. juuli 2016 at 13:24

      Samas on praegu suvi…kui paljaks röövida, siis patem
      praegu ja mitte talvel ?

    • Avatar
      Vasta Katri 28. juuli 2016 at 13:47

      Nii armas…?

    • Avatar
      Vasta A. 1. august 2016 at 12:29

      irw need sinu kommentaarid teemade all on omaette
      klass 😀

  • Avatar
    Vasta Edith 28. juuli 2016 at 12:57

    Kust sa sellise kollase kleidi said? ?

  • Avatar
    Vasta Mia 28. juuli 2016 at 12:53

    Oleks ma seda teadnud, et klikkima peab, oleks juba ammu klikkinud. Ma arvasin ka, et nende eest saab niigi mingi väikse
    kopika. Mis mul muud ikka teha kui klikkida ja oodata uusi postitusi:)

    Aga see Leenu lugeja kommentaar on ikka eriti nõme!

    PS! Minu meelest see on igati õiglane, et blogijad teenivad raha, sest see blogimine ikka võtab kõvasti aega ja meie lugejad
    tahame ju meelelahutust. Sina oled selle küll igati ära teeninud, sest sa blogid nii tihti:)

    PPS! Isegi kui ma sama kuu neid tooteid ei osta, siis mulle jäävad need nö reklaamitud tooted meelde ja ostan mõni teine kord
    kui silma hakkab. Sinu arvamust julgen küll usaldada. Samuti Briti ja Leenu. Nad tunduvad ka ausad minu silmis:)

  • Avatar
    Vasta Janeli 28. juuli 2016 at 12:36

    Heh, ma isegi ei teadnud, et need reklaamid ära kaovad, kui peale klikid. Ainuke reklaam mis mind häirib on see (hansapost vist?)
    mis tuleb lahti kui blogi lehel klikid, sest et see ei avane uues aknas ka. Aga muidu huvitav ülevaade, reklaam sai kliki ja igasugu
    huvitavate toodetega tutvub. Mina käin küll aegajalt poes nii ringi, et “oh, see on see toode mida kõik blogijad kiidavad, nüüd võiks
    ära proovida” 😀

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. juuli 2016 at 12:35

    Ma näiteks läksin klikksin kõige peal
    su lehel, nüüd kui sellest kirjutasid
    ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse ema 28. juuli 2016 at 12:34

    Mulle meeldis see postitus: otsekohene, aus ja vahet
    ei ole kuidas keegi raha teenib, peaasi, et ausalt.

  • Avatar
    Vasta Katrin 28. juuli 2016 at 12:26

    Ma enne ei teadnud, et sellel
    mitteklikkimine mingit lisa sulle ei
    too, arvasin, et toob nagunii, kuna
    see hüppab ette iga kord. Ma siis
    edaspidi klikin, kasvõi mitmeid
    kordi päevas, vabalt! 😀 ma pole kade 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. juuli 2016 at 12:30

      Mkm, kui ei kliki, siis ei too jah miskit, vähemalt loogika nii ütleb, sest seal “aruandel” on kõik klikid kenasti üles loetud 😀

      • Avatar
        Vasta Leane 28. juuli 2016 at 19:11

        Tegelikult on võimalik teenida ka ilma, et neid
        reklaame klikkima peaks. Ehk oled kuulnud
        sellistest terminitest nagu CPI(cost-per-
        imoression) ja CPM(cost-per-thousand-
        impressions)? Kui ei, siis soovitan
        uurida/googeldada. Selle pealt tuleks kõvasti
        juurde seda nutsu sul 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. juuli 2016 at 19:15

          Ei ole kuulnud ja ma olen tegelt nii netikauge inimene, et ma ei suudaks aru saada isegi siis, kui googeldaks 😀