LAPSED Lasteasjad Mari Riided

Mari ja suvesuss

11. august 2016

Maril oli täna üle pika suvepuhkuse esimene lasteaiapäev. Alguses läks natukene kurvaks, et sinna minema peab, aga õhtul järele minnes oli ta küll väga heatujuliselt mänginud ja nüüd kodus on ta ka eriti rõõmus ja sõnakuulelik olnud, et lausa lust on sellist naerupalli siinmail näha, kes pidevalt ei jonni ja jaura.

Läksime aeda tagaajamist mängima ja ma mõtlesin, et pole ammu Marist pilte teinud, seega võtsin mingi hetk kaamera ka õue kaasa. Ma panin Marile selga Aliexpressist tellitud komplektikese ja jalga Suvesussi jalanõud, enne kui see suvi puhta läbi saab. Saime need hiljaaegu kingituseks, mina muuseas sain samasugused. Jube mugavad, ehtsast nahast ja näevad mõnnad välja. Laste mudelite puhul on hea see, et neid on lihtne ära võtta ja jalga panna. Säästab mulle aega, kui mõngel ise neid asju teeb.

Aga eks me teeme matchivaid pilte kah kunagi kui Kerli külla tuleb ja meid jäädvustab. Kardo paraku sellega hakkama ei saa – tema tehtud pildid on reaalselt KÕIK alati udused, seega tuleb oodata kõrvalist abiväge. Aga noh, vaadake parem neid nunnusid pilte, mis ma täna Marist tegin!

DSC_5380

DSC_5350

DSC_5348

DSC_5326

Maril on viimasel ajal tekkinud hirmus emmeka faas. Ma pean IGAL pool kaasas olema ja iga väikse murega tullakse halisedes minu juurde: “Emmmeee….”. Muidu on see jube armas, eriti kuna tal enne minust üsna suva oli, aga noh, näiteks ei sobi tal minuta vannis olla. Ma ei tohi isegi vanni kõrval olla, vaid pean ka SEES olema. Ma pean batuudil lamama, kui ta seal hüppab ja ma pean kindlasti tema kõrval voodis magama. Seda viimast ma siiski ei tee, aga oi kuidas ta seda tahab.

Aga seda enam on see nii lahe, kui ta näeb, et meil midagi ühesugust on. Siis ta muudkui näitab näpuga meie sarnastele esemetele ja ohkab südamest “vaaaaaauuuu!”. Täna panin talle need suvesussid jalga ja endale tõmbasin Kardo plätud jala otsa, et aeda minna. Selle peale võttis Mari mu käest, viis mu esikusse, andis mulle minu sinised suvesussid ja ütles: “jalga!”.

Mõelda vaid, minu mugul ja RÄÄGIB MINUGA! Ma mõistan, et see on enamikele temavanuste laste emadele jumala ammu iseenesestmõistetav, aga minu jaoks kõlab see nagu… nagu midagi maailma kõige lahedamat! Isegi kui see on “emmmmmeeee!”, mida korrutatakse 3883373737 korda päevas.

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kaisa 12. august 2016 at 09:21

    Neid susse olen isegi vaadanud:) Nii ägedad on.

  • Avatar
    Vasta Gerli 11. august 2016 at 21:07

    Väike nunnukas :* 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 11. august 2016 at 20:36

    Mari on nii armas! Pisike preili! 🙂 ja Marile väga sobib pats- kohe suure tüdruku moodi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiina 11. august 2016 at 19:31

    Oi kuidas tahaks Marikest põsest näpistada ja kallistada ☺
    Ta on ikka eriti ninnunännununnu?

  • Avatar
    Vasta D. 11. august 2016 at 18:48

    Suss on vinge küll 🙂
    Kas lasteaeda paneksid need talle jalga? otsin parasjagu enda omale sisejalatseid 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. august 2016 at 18:50

      Ma muuseas mõtlesingi need homme talle lasteaeda sisejalatsiks kaasa panna 😀

  • Avatar
    Vasta MP 11. august 2016 at 18:33

    Ohh! Ta on sul ikka nii armas väike präänik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. august 2016 at 18:34

      Jaaa 🙂

  • Avatar
    Vasta aka 11. august 2016 at 18:31

    Ta on sul ikka megaarmas vãike poosetaja ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. august 2016 at 18:34

      Ega ta väga meelega ei poseeri mulle, et selliseid pilte saada, pean ma miljon kaadrit kätte saama ja siis seal mõni selline on 😀

  • Avatar
    Vasta kätlin 11. august 2016 at 18:29

    Oi, kui nunnu ta välja näeb 🙂 Ja see komplekt on ka üüüber kift. Peaks ka kohe Aliexpressi kondama minema. Pole ammu seda kohta külastanud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. august 2016 at 18:34

      Ma täna JÄLLLE shoppasin seal 😀

  • Avatar
    Vasta S 11. august 2016 at 18:25

    Pikk suvepuhkus? Minuarust kestis see tal kõigest kuu 😀 Aga Miks te üldse teda aeda viite kui teil omal puhkus Ja veel suvel kah? Enamus lapsed puhkavad ju ikka sügiseni…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. august 2016 at 18:29

      Kuu ei ole pikk siis või? 😀 Ma olen sada korda seletanud, miks Mari lasteaias käib ja mina ei tea küll kedagi, kes sügiseni puhkaks ausalt öeldes. See, et meil on puhkus, see ei loe väga, sest ma olen kogu aeg kodust töötanud ja seega alati kodus olnud enamiku ajast.

      • Avatar
        Vasta Leen 11. august 2016 at 18:37

        Meie lapsed 😀 Ja tegelikult peaaegu kõik nende rühmakaaslased. Aga paljud imestavad selle peale ja ma saan aru, et reaalselt pole enamikul võimalik kolm kuud puhkust võimaldada lastele suvel. Me õnneks saame ja mingil kummalisel kombel ka kõik rühmakaaslaste vanemad siis. Olin kindel, et enamik rühmast on suvel kohal, aga kui kevadel selleteemaline küsitlusleht üles riputati rühma, siis selgus jah, et sugugi mitte. Võib-olla paljudel töö kodukontorist ja vanavanemad/sugulased abis. Endal esimene variant.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 11. august 2016 at 18:51

          No nagu öeldud, mul on võimalik last üldse kogu aeg ka kodus hoida, aga paraku ei ole see ta arengule parim variant 🙂

          • Avatar
            J. 11. august 2016 at 19:17

            Kusjuures pigem see, et sa päevi lugesid lasteaia avamiseni, annab inimestele veits vale signaali. Tundub, et asi pole ainult arengus vaid pigem lapse käitumises. Suvel ei toimu ju lasteaedades mingit arendavaid tegevusi, ollakse pigem koguaeg õues, millega peaks ka lapsevanem hakkama saama 🙂 lugedes aga teie seiklusi õues käikudega siis võibolla on tõesti nii sinu kui Mari huvides see, et ta pidevalt pigem lasteaias on 😀 sussid on aga lahedad. Ega need ei hõõru? Tunduvad sellised kõvema äärega? Vaatasin, et seal on ka suuremaid suuruseid 😛

          • Mallukas
            Mallukas 11. august 2016 at 19:22

            Mari puhul ei olegi vaja mingeid “arendavaid tegevusi”, et lasteaed talle vajalik oleks. Selle jaoks on tal loovteraapia ja eripedagoog, kus on konkreetsemad harjutused, mida teeme ka kodus. Pigem on tal seal tarvis teiste lastega olla ja nendega koos samu asju teha. Vahet pole, kas sees või väljas.

            Sussidest võin öelda, et kuigi need tunduvad kuidgi jäigad, siis jalas on jube mugavad!

          • Avatar
            Brit 12. august 2016 at 10:01

            Tänapäeval on edu võti suhtlemisoskus. Kirjutama, rääkima, potil käimise õpivad lõpuks kõik selgeks. Aga suhtlemisoskus on asi, mida osad ei ole omandanud isegi vanaduspõlveks. Mul tegelikult vahet ei ole kui palju laps neid arendavaid tegevusi teeb, vaid pigem on oluline see, et ta õpiks suhtlema, teistega arvestama. Et ta saaks aru, et peale tema on veel maailmas teisi inimesi ja õpib lahendama konflikte. Seda kõike ta kodus minu kõrval istudes ei õpi lihtsalt 🙂

    • Avatar
      Vasta Päevalilleke 12. august 2016 at 10:32

      Need kes siin inisevad ei ole vist palju lastega kokku puutunud või kel endal lapsed, siis saadakse neid palju teistele sokutada.

      Mina olen lapsehoidja nt ja hetkel on mu hoolealusteks kolme poole aastane tüdruk ja kohe kaheseks saav vend. Isa neil suveks välismaal tööl ja kuigi lapsed vahepeal veidi vanavanemate juures, siis on tõeline hullumaja olnud emaga koos see kaks viimast nädalat, kuna plika tahab lasteaeda ning minu lõustast tal ka kopp juba ees.

      Üldiselt on need kõige hoitumad ja paremini kasvatatud lapsed kellega ma 6 aasta jooksul kokku puutunud aga hetkel on iga sekund jonn lahti ja pekstakse üksteist asjadega pähe…jne jne

      Ehk lapsed on erinevad ja see on iga vanema oma asi kuidas ja mis tema teeb. Ma arvan, et teie ’inisejad’ ei ole selle kuu vältel kogu aja Mari kõrval olnud, et teil siin mingit õigust tulla näpuga näitama on.

      Minge tegelege parem oma lastega 🙂

      • Avatar
        Vasta Kätlin 12. august 2016 at 21:59

        Hei Mallukas!

        Mul laps paar kuud noorem kui Mari, perearst ütles kui 3seni oskab tegutseda ja saab aru siis pole hullu. Kui selleks ajaks ka ei räägi siis logopeedi juurde. Kas sa oskad anda nõu, mis on Mari aidanud? ma saan aru et käite loovteraapias ja eripedagoogi juures. Kas näed ise mis teda aitab? Mis tegevused? Mis sõnaharjutused? või mismoodi Mari kõne on arenenud.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. august 2016 at 22:47

          No kõik lapsed on erinevad. Kui meie Mariga esimest korda arstile pöördusime (u 2 aastaselt), siis ta ei osanud MIDAGI. Ta ei imiteerinud, ei tundnud huvi meie tegevuste vastu, ei tahtnud midagi koos teha ja noh ei täitnud ka ühtegi käsklust ega palvet. See, et ta ei RÄÄKINUD, oli selle kõige juures kõige väiksem mure. Aga mis aitas… ma ütlen ausalt, et mulle tundub, et aeg. Ta lihtsalt oligi natukene aeglasem 🙂 Seega, kui ta sul kõigest aru saab ja kõike teeb, siis ma ei muretseks isegi.

          • Avatar
            M. 16. august 2016 at 10:10

            Minu laps hakkas kõndima 1a10k!!!
            Saadeti kõiksugu uuringutele Tartusse. Saadeti vereproove välismaale, lihasuuringud…kõiksugu erinevate aparaatide all, et midagi ju peab lapsel viga olema, et ta nii aeglase füüsilise arenguga on. Lisaks kasvas pea beebina kiiresti.
            Kõik proovid olid korras! Arst ütles, et tore kui vahel ka terveid lapsi siia satub. Aga milline närvipinge…koguaeg olin kindel, et laps lihtsalt arg, aga kui neid erinevaid proove leiutati, mõtlesin, et mine tea, pärast ongi mingi geeniviga.
            11k hakkas tugede najal kõndima, 1a10k lasi seinast lahti 🙂 Nüüdseks väga aktiivne ja julge tüdruk!
            Õe poiss hakkas rääkima pärast kolmandat eluaastat. Samuti terve poiss.
            Tore kui arstid muretsevad ja silma peal hoiavad, aga liiale ka ei tasu minna