Uncategorized

kõne arendamine raamatutega

17. september 2016

Nii lahe on see, et koos esimeste sõnadega hakkas see kõnemaailm Marile rohkem huvi pakkuma ja esimest korda tema elu jooksul hakkas ta ka päriselt huvi raamatute vastu tundma. Eks ta neid ennegi lappas, aga seda, et ta näitaks näpuga ja küsiks, et mis see on, või prooviks ise öelda, mis ta arvab, millega tegu, sellest polnud juttugi. Ja täitsa ootamatult haaras Mari ühe raamatu ja hakkas iga päev 150x kõikidele piltidele osutama ja mina pean siis ütlema, mis see on. Jube tüütu, aga nii lahe!

Ainukene asi, mis mind häiris, oli see, et see raamat oli joonistatud piltidega. Ehk siis seal on näiteks pilt trummist, aga kui talle näidata päris trummi, siis ma ei usu elu sees, et ta aru saaks, et tegu sama asjaga on. Ma juba plaanisin teha talle ise väikesed kaardid, kus on päris pildid asjadest, umbes nagu see tegevusraamat, mis ma talle tegin (link siin). Aga just siis kirjutas mulle Amii World firma ja pakkus Marile tutvustamiseks kahte raamatut.

DSC_8307

Esimesed sõnad minu ümber

“Esimesed sõnad minu ümber” on sarja “Mida näen kuulen katsun maitsen” esimene raamat, mis on mõeldud beebidele alates sünnist. Näidates lapsele raamatu pilte ja rääkides neist, aitame areneda tema aju kõnekeskusel ja nägemistäpsusel. Laps mõistab kõige paremini seda, mis teda ümbritseb, mistõttu on raamatus kujutatud need asjad, mis on igapäevaselt tema ümber. Kui kõrvutada raamatu pilte päris asjadega, anda võimalus neid vaadelda ja katsuda, areneb ka lapse peenmotoorika, mis on kõne arengu aluseks. Vastsündinu näeb kõige paremini 20-30 cm kaugusele ja vaatab korraga ühte objekti, seetõttu on raamatu igal leheküljel üks ese. Hea nägemistäpsuse huvides peab laps kõige pealt õppima pilku hoidma kindlal objektil. Raamatu piltide taust on valge, et mitte lapse tähelepanu hajutada.

 Sõnad minu päevas

“Sõnad minu päevas” on sarja “Mida näen kuulen katsun maitsen” teine raamat, millest on eelkõige kasu alates kuuendast elukuust. Kui vastsündinu keskendub korraga üksikutele objektidele, siis kuuekuusel lapsel hakkab kujunema jagatud tähelepanu. Nüüd on sobiv aeg anda talle raamat, mille lehekülgedel on temaatilised pildid tema kodusest keskkonnast ja vajalikest asjadest. Näidates raamatu pilte ja rääkides neist, aitame kaasa lapse kõne arengule. Papiraamatu värviliste piltide abil saab lapsega rääkida tema päevast ja valmistada teda ette päeva tegevusteks. Piltide juures võib kasutada liisusalme, lihtsaid luuletusi või rääkida lihtsate lausetega pildist, värvidest, tegevusest. Kuula, mis lapsel oma keeles piltide kohta öelda on!

Jah, nagu te näete, siis üks (või mõlemad) on päris väikestele titadele, aga see teine, mida soovitatakse kuuendast kuust, on praegu Maril aktiivselt kasutuses ja sobib ideaalselt, sest tõepoolest pakuvad need pildid talle huvi ja iga päevaga tuleb neid lapates väike areng. Muuseas, just praegu seda postitust kirjutades tegi Mari lahti ühe diivanipadja luku, vaatas seda valget sisemust ja ütles: “see’n pilv!”. Nagu… Te ei kujuta ette, kuiiiii lahe see minu jaoks on! Seega soovitan neid raamatuid kõigile, kellel lapsel kõne arenguga probleeme.

Aga mille poolest siis need raamatud erinevad nendest, mis Maril olemas olid, ongi see, et seal on igapäevased asjad ja tegevused PÄRIS fotodega. Ma usun, et niimoodi suudab ta palju kergemini neid seoseid sõnade ja asjade vahel enda peas looma hakata. Nagu näha, siis suudabki! Nende raamatute pildid kujutavad lapse lähimat ümbrust ning igapäevaseid tegevusi, mitte mingisuguseid pasunaid ja trumme, mis päris eluga väga seotud pole. Lisaks on lehekülgedel on täpselt nii palju pilte, kui väikelaps selles vanuses suudab korraga vastu võtta.

DSC_8311

Mari midagi väga ilmekalt jutustamas 😀

Ainukene asi on see, et kui suvalise joonistatud trummidepiltidega raamatu võid kätte saada juba paari euriga, siis need raamatud on natukene kallimad. Mis teha, väikeses tiraažis ja Eestis trükkimine on kulukas, nagu mulle öeldi. Seega on nende hind pea poole kallim, kui teistel sarnastel raamatutel. Aga nagu minu kogemus näitab, siis pigem jäta kaks odavamat ostmata ja soeta see üks ja parem. Tõesti on ju 🙂

Kust saab? Eks ikka raamatupoodidest. Näiteks Rahva Raamatus maksab “Sõnad minu päevas” 10.74€ (link) ja “Esimesed sõnad minu ümber” 9.36€ (link) ja Apollos vähe kallimalt. “Sõnad minu päevas” maksab seal 11.49€ (link). “Esimesed sõnad mu ümber” maksab Apollos 9.99€ (link). Natukene krõbedad hinnad, aga noh, ausalt, on seda väärt. Hea katsikukingitus kah, kellel lähiajal selline tee ees!

Odavamalt on ka võimalik saada! Näiteks siis, kui tellid firmalt Omniva automaati näiteks mitme inimesega koos tellimuse, et postikulu väiksem oleks. Aga no seda infot saate Amii World Facebooki lehelt SIIT. Ja mis saaks olla veel odavam, kui täitsa tasuta?! Ma loosin mõlemast raamatust ühe välja ka ja mul on ausalt hea meel seda teha, sest kui ma näen, kuidas Mari sõnavara lihtsalt neid raamatuid lapates aina areneb, siis no patt oleks ju jagamata jätta.

Ma vahepalaks ütlen, et viimase kahe päevaga on Mari hakanud ütlema: puu, pamm (pall), ill (lill), kuku (papu). KAHE PÄEVAGA! Eks enamus vanemad, kelle laps ammu juba soravalt räägib, nende jaoks on need sõnad ja asjad juba aastatagune muusika, aga mina plaksutan vaimustusest käsi, kui ma näen, kuidas lihtne piltide näitamine ja sõnade korrutamine aitab mugulal aina enam meiega suhelda. Ja tema enda vaimustus, kui ta näitab näpuga pildile ja ütleb õige sõna ja meie teda kiidame, see on ka nii suur ja lahe 🙂

Et loosis osaleda, siis ei tule teha midagi muud, kui hakata Amii World sõbraks Facebookis (ikka veel SIIN) ja jätta kommentaar, kumba raamatut sina võita sooviks. Kas väiksematele või suurematele mõeldud versiooni. Raamatud loosin välja juba teisipäeval!

DSC_8315

Loe ka neid postitusi!

240 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta K 14. mai 2018 at 11:52

    Ma soovin oma pea 4a lapsele seda raamatut. Sest mina olen temaga öppinud suhtlema, kuid võõrad ei saa aru. Ta öpib igapäev midagi uut, kuid vahel omas keeles.
    Nii palju ta ei räägi, kui Teie Mari, kuid ootan aega mil ta hakkab juttu ajama meiega 🙂

  • Avatar
    Vasta Klaarika 13. mai 2018 at 19:15

    Meie poiss kohe saamas aastaseks, siis sobiks Sõnad minu päevas.Täna just käisin RahvaRaamatus ja ostsin
    kaks raamatut aga mitte neid?

  • Avatar
    Vasta Maarja Sepp 13. mai 2018 at 17:15

    “Sõnad minu päevas” ?
    Kui just valima peab ? … aga ma leidsin nende lehelt veel nii mõndagi, mis minu pisikeses loodavas lastehoius rakendust leiab ??

  • Avatar
    Vasta Mariel 13. mai 2018 at 10:26

    Mina sooviksin suuremate raamatut.

  • Avatar
    Vasta Liia 12. mai 2018 at 14:14

    Sooviks 2,8 aastasele mõeldud raamatut, see vist siis suurematele. Meie preili on väga vähese jutuga, mõni sõna ainult. Ja kuna temast ei saa aru, mida ta parasjagu soovib, siis on tagajärjeks pahur ja nutune laps, kuna ema, isa ei mõista, mida laps tahab. Viipekeel või näpuga näitamisest ei saa iga kord aru?.

  • Avatar
    Vasta Liia 12. mai 2018 at 14:04

    Meie preili 2,8 aastane ja mõni sõna ainult tuleb. Nii hea oleks, kui juba tuleks see kõne, sest kui ta midagi soovib või tahab, siis kahjuks jääb emme, issi arusaamine temadt väheseks. Ja tagajärg on pahur ja nurune laps, kes ei saa, mida ta tahab. ? Meile kulujs ära vist see suurematele mõeldud raamat.

  • Avatar
    Vasta Nele Rohde 10. mai 2018 at 09:36

    Sõnad minu päevas.

  • Avatar
    Vasta Katrin 10. mai 2018 at 08:48

    Esimesed sõnad mu ümber :)))

  • Avatar
    Vasta Reena 9. mai 2018 at 12:08

    Minu väike mandariin arendaks meeleldi oma jutuvada raamatuga “Esimesed sõnad mu ümber”.

  • Avatar
    Vasta Kaidi 8. mai 2018 at 19:52

    Sooviksin võita suurematele mõeldud varianti 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 8. mai 2018 at 11:30

    “sõnad minu päevas”

  • Avatar
    Vasta Chris 22. september 2016 at 22:11

    “Sõnad minu päevas” oleks meie valik.
    Mul laps 2,5 ja ei taha ka eriti rääkida. Sõnu tuleb 20. Palli kohta ütleb paaa ja juua küsides tsssss. Kui õues sajab vihma- ütleb tfuuu.
    Võib-olla aitab meid ka taoline raamat.
    Mari üle on mul küll nii hea meel. Tundub, et varsti hakkab vabalt lobisema, lihtsalt ilmselt varem polnud vaja ja kogus sõnavara.

  • Avatar
    Vasta gerda 20. september 2016 at 06:38

    Esimesed sõnad minu ümber 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 19. september 2016 at 19:25

    Sõnad minu päevas ☺

  • Avatar
    Vasta Birgit 19. september 2016 at 14:36

    Meie sooviks raamatut väiksemale 1,9 aastasele poisipõnnile kes oskab vaid öelda “äitäh” ja “emme” 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli 19. september 2016 at 13:34

    Meie sooviksime pisemale mõeldud raamatut, 🙂

  • Avatar
    Vasta K 19. september 2016 at 10:16

    “Sõnad minu päevas” kuluks väga ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 19. september 2016 at 08:57

    Sooviksin raamatut ” Esimesed sõnad minu ümber”.

  • Avatar
    Vasta Liisa 19. september 2016 at 07:37

    Soovin “Sõnad minu päevas” raamatut 😉

  • Avatar
    Vasta Jana 19. september 2016 at 07:24

    meie peres ka need raamatud veel puuduvad aga oleks õnnelik kui saaksime pisematele mõeldud raamatu 🙂 ja kuna võrus neid raamatu poode pole siis tartu jääb ka 100 km kaugusele (elame võrumaal) 🙂

  • Avatar
    Vasta Lilian 18. september 2016 at 21:14

    Mõlemad raamatud on minu pojale vajalikud?Valin raamatu väiksematele! Aitäh info eest, teisipäeval lähen ostan môlemad.

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. september 2016 at 21:14

    Sooviksin väga suuremale mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Mirjam 18. september 2016 at 20:54

    Sooviksin oma Präänikule “Sõnad minu päevas” raamatut.

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. september 2016 at 20:48

    Pandud “like” ning soovin väiksematele mõeldud raamatut, kuigi mõlemad on väga head?aga kuna minu laps Marikesega samal tasemel siis alustaks väiksemate omast…nii maru ??

  • Avatar
    Vasta Carmen 18. september 2016 at 20:11

    Oleksime väga õnnelikud suurtematele mõeldud raamatu üle ☺️

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. september 2016 at 19:52

    Tegelikult on valik päris raske! Mõlemad raamatud tunduvad põnevad aga eelistaks Sõnad Minu Päevas!

  • Avatar
    Vasta Liina 18. september 2016 at 19:30

    Oi, meid teeks kindlasti väga rōōmsaks see pisematele mōeldud raamatuke “Esimesed sōnad minu ümber”. 🙂

  • Avatar
    Vasta Inger 18. september 2016 at 18:23

    Nii lahe nende raamatute kohta lugeda ja hea meel, et need Marile huvi pakuvad. Minu nunnudel võiks olla “Sõnad minu päevas”. 🙂

  • Avatar
    Vasta Angelika 18. september 2016 at 16:55

    sooviksin väiksemale mõeldud raamatut. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. september 2016 at 16:04

    Sooviksin väiksematele mõeldud raamatut 🙂 laps küll kahene aga rääkimine ja sõnad ei tule väga 🙂

  • Avatar
    Vasta Maret 18. september 2016 at 14:20

    Sooviks pisematele mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. september 2016 at 14:10

    Suuremale lapsele. 4a poiss, kes väga hästi rääkida ei oska. Kuna elame sellises kohas, kus pole ei tasnadusrühma ega ka logopeedi, Siis pean hästi palju kodus ise temaga tööd tegema. Iga paari kuu tagant käime Linnas logopeedile last näitamas, et kuidas areng on olnud. Selline raamat aitaks hästi meie kodusele iseseisvale tööle kaasa 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. september 2016 at 13:52

    Soovin oma 1a suurematele móeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Marit P. 18. september 2016 at 12:39

    Soovime väiksemate raamatut “Esimesed sõnad minu ümber” 😛
    Meie pisi oskab praegu ainult aitäh öelda 😛
    Olen ka otsinud sobivat raamatut päris piltidega, tänan hea vihje eest!!!

  • Avatar
    Vasta Kärt 18. september 2016 at 12:20

    Sooviksin väiksemale lapsele mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Karolin 18. september 2016 at 12:14

    “Sõnad minu päevas.”
    Minu vanem (6a) laps ka kõnepuudega ja see on ikka hullumeelne teekond olnud. Aga nüüd saab temaga rääkida juba ja loeb sõnugi kokku. Peaasi ongi oma lapse väikestest edusammudest rõõmu tunda. Igasugustes komisjonides ja spetsialistide juures on kõik niikuinii alati nende arvates halvasti. Raamatut soovin aga oma teisele lapsele, kes on ühene.

  • Avatar
    Vasta Mariell 18. september 2016 at 12:13

    Soovin oma 1,4 aastasele pojale väiksematele mõeldud raamatut ?

  • Avatar
    Vasta tyy 18. september 2016 at 11:30

    See on pilveke – tegi mu silma niiskeks kohe-rõõmu pisara muidugi. Ma tõesti tean kui suur on su rõõm sellest. Tead sellised lood lastega annavad võimaluse, oskuse kogeda palju sügavamat rõõmu, eriti pisikestes asjades. Vahel vaatan kurbusega mõnd ema, mitte et ta halb oleks aga ta ei adu oma tegelikku õnne, tema jaoks on kõik lapse oskused iseenesest mõistetav ja sinna pole midagi parata. See ongi normaalne. Teistsugune kogemus ju puudub.
    Ärge nüüd arvake, et ma mõtlen, et nobeda arenguga lapsest sügavat rõõmu ja õnne ei tuntaks, ei,ei. Rõõmu ja valu ja õnnetunnet ja muretki on ikka iga lapsukesega.
    Ja igaks juhuks ütlen veel, et see sügavam ei tähenda et oleks teistest üle või parem.
    Ma ei oska seda teisiti sõnastada. See muudab sinu enda maailma ja isiksust, mille läbi tuleb elutarkus, enesekindlus , kannatlikus, suutlikus ületada kõik raskused ja veel rõõmuga. No eks see ole vaid minu kogemus ja vaatenurk.

  • Avatar
    Vasta Karin 18. september 2016 at 11:19

    “Sõnad minu päevas” oleks abiks:)

  • Avatar
    Vasta Pihel 18. september 2016 at 11:04

    Mulle ikka teevad nalja need lauselühendi äpardused. “Just praegu seda postitust kirjutades tegi Mari diivanipadja luku lahti.” Nii väike ja juba multitaskib.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. september 2016 at 11:23

      haha, jah,tegelt mari minu eest blogibki :D:D

  • Avatar
    Vasta Tatjana 18. september 2016 at 10:34

    Iga laps on erinev minu poja hakkas juba 4 aastaselt lugema aga tütar on 2a.4k ja sõnu minu arust piisavalt venna,onu,tädi,vana,taadu,baba,deda,emme, issi, ei taha, palun, aitähh, süüa, juua jne.. Lauseid koostada muidugi ei oska aga sõnadega teeb selgeks mis tal vaja :D. Iga päev lisandub mingi sõna, üks naljakas asi mis talle hommikuti meeldib öelda on issile kohvi 😉 . minu rõõmiga sõna üle on meeletu suur 😉 Iga ema on õnnelik kui lapsel tulevad esimesed sõnad ja ex tahame seda ka teistega jagada aga on paraku ka neid kes jooksevad selliseid asju kritiseerima .. Aga Mallu sina pead olema rahulik sinu sees on väike ime mis tahab et sa rahulik oleks 😉
    Ole tubli ja jõudu ja jaksu sulle 😉

  • Avatar
    Vasta Kaidi 18. september 2016 at 10:24

    sooviks seda suuremale lapsele mõeltud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 18. september 2016 at 10:20

    Sooviks “Sõnad minu päevas”.

  • Avatar
    Vasta Kr6bin 18. september 2016 at 10:01

    Minu tibile kindlasti meeldiks see “esimesed sõnas minu ümber” 🙂

  • Avatar
    Vasta N. 18. september 2016 at 09:56

    Kuna ma nende sisu ei tea,siis ei oskagi valida kumb oleks mu 2,5a lapsele sobilikum,kes räägib vähem kui võiks ?
    Praeguseks on ta sõnavaras sellised sõnad: pime, vihma, ikka, ogu(olgu), ooda(oota), mhm, auto, miima(piima), kiissa(enamvähem soome keeles- kass), kitti (soome keeles-aitähh), aitähh, anna, emme (tuleb tal suure kisa korral võibolla suust välja)
    Ma oleks elu häppi kui saaks talle raamatust näidata asju ja korrutada neid talle nagu papakoi,et ehk saaks ta rohkem rääkima hakata ja jääks seda vinguvat ja hädaldavat kisa ka vähemaks. ? Ma arvan,et kui ta suudaks sõnadega öelda mida ta tahab,siis ma ei peaks elusees kiirelt pakkuma talle üht või teist asja ja arvama,mida ta nüüd siis soovib saada ?

  • Avatar
    Vasta L 18. september 2016 at 09:52

    Sooviksin pisemale lapsele mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta kirssu 18. september 2016 at 09:38

    Mina sooviks esimesed sõnad minu ümber. Ehk siis alates sünnist. Beebi näeb varsti ilmavalgust ja osta on veel nii nii palju (pea kõik :D) ja see oleks nii vahva, kui saaks juba soetada midagi harivat.. Praegu enda mõtted rohkem selle ümber, et elementaarsed asjad valmis saaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Kylli 18. september 2016 at 09:31

    Minu laps on samuti suur suur raamatusõber ning minul juba ammu sama probleem – kõik raamatud selles vanuses lastele on täiesti abstraktselt joonistatud piltidega seega selline raamat oleks meie ideaalne. Sooviks just vanematele lastele mõeldud raamatut ” Sõnad minu päevas”.

  • Avatar
    Vasta A 18. september 2016 at 09:31

    Sooviks “Esimesed sõnad minu ümber” ?

  • Avatar
    Vasta Liisa 18. september 2016 at 09:24

    Palju õnne Mari edusammude puhul!

    Ise oleksin huvitatud väiksematele mõeldud raamatust 🙂

  • Avatar
    Vasta Karoliine 18. september 2016 at 09:22

    Sooviks pisemale mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta KTY 18. september 2016 at 09:16

    Väiksemate oma sooviks 🙂

  • Avatar
    Vasta Lilli 18. september 2016 at 09:07

    Kuigi sinna on veel natuke aega, siis ikkagi sooviksin suurematele mõeldud raamatut!

  • Avatar
    Vasta agne-riin 18. september 2016 at 09:04

    Sooviks väiksematele mõeldud raamatut

  • Avatar
    Vasta Kätlin J. 18. september 2016 at 08:57

    “Sõnad minu päevas” Just vaatasin poes neid raamatuid. Minu jaoks on ka päris piltidega raamatud esialgu lapse jaoks paremad 🙂

  • Avatar
    Vasta Hbjb 18. september 2016 at 08:57

    “Ainukene asi, mis mind häiris, oli see, et see raamat oli joonistatud piltidega. Ehk siis seal on näiteks pilt trummist, aga kui talle näidata päris trummi, siis ma ei usu elu sees, et ta aru saaks, et tegu sama asjaga on. ”

    Usu mind, aga kuidagi nad saavad aru. Mäletan kuidas 1,5 aastane laps ütles lõhefilee kohta mull-mull (mida ta kalade puhul kasutas). Isegi kui joonistad talle maailma mitte kassilikuma kassi, saab ta aru, et see on kass. Põhjuseks võib see olla, et kuna ta teab nii vähe sõnu, siis märkabki neid asju esimesena ja saab ka neist paremini aru, mida ta õppinud on.
    Ma soovitaksin sul temaga koos maha istuda ja joonistadagi talle asju (lill jne) ja sa samal ajal ütled, et see on lill jne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. september 2016 at 08:58

      Me joonistame iga päev 🙂

  • Avatar
    Vasta A 18. september 2016 at 08:53

    “Sõnad minu päevas” valiks.

  • Avatar
    Vasta Daisy 18. september 2016 at 08:49

    Sooviks suuremale mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Kati 18. september 2016 at 08:44

    Suuremale lapsele mõeldud raamatut sooviksin, minu 3a kratil ei ole kõne arenguga eriti kiiret, ehk on just see raamat abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarika 18. september 2016 at 08:44

    Minu preili kohe 2.5 aastane. Tuleb väga vähe sõnu. Oleme üritanud nii silbitamise,sõnade venitamisega . Igati suur rõõm on kui uus sõna tuleb. Viimane saavutus on muna. Laos otsis poes üllatusmuna . Kui leidis siis jooksuga tuli minu juirde ja kõva häälega seletab munnnn…a. . Täitsa kõlab muna moodi. Aga müüjatel oli nalja nabani. Meile oleka kindlasti see raamat abiks.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. september 2016 at 08:43

    Sooviks pisematele mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Carmen 18. september 2016 at 08:41

    Sooviks väiksematele mõeldud raamatut:) kuna mõlemal õel väga väikese vahega beebid sündimas, siis kingiks neile 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 18. september 2016 at 08:24

    Tegelikult ei ole väga suurt vahet, kas pärispilt või mitte. Võid julgelt ka joonistatud pilte näidata (Mari saab raudpoltkindlalt aru, et trumm on trumm :D) , kui need joonistused just sellised pole, et ise ka aru ei saa mis loom või asi pildil on 🙂
    Minumeeelst maailma parim fotodega otsimise raamat. http://w.koolibri.ee/book.php?nid=3700 Kui mu tütarde kõne arenema hakkas ei tahtnud nad seda käest panna 🙂 Logopeedid soovitavad ka neid otsimise pilte.

  • Avatar
    Vasta Saarekas 18. september 2016 at 08:11

    Sooviksin “Sõnad minu päevas” oma 2,4a pojale, kes ei räägi veel eriti. Sõnad küll tulevad,mingisugused, aga tema vanuse kohta vähe. Tahaks arendada teda!
    Tänan!

  • Avatar
    Vasta Merily 18. september 2016 at 08:09

    Väiksematele mõeldud raamat?

  • Avatar
    Vasta Egle P. 18. september 2016 at 08:06

    Mina sooviksin väiksematele mõeldud raamatut. Laps on aasta ja neli kuud vana. Mõned sõnad juba on, millest võõrad ka aru saavad, aga raamatuga saaks asja ehk lapse jaoks põnevamaks muuta. 🙂

  • Avatar
    Vasta Avokaado 18. september 2016 at 08:04

    Väiksematele mõeldud raamatut soooviks ?

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. september 2016 at 08:02

    Mina sooviks oma pojale seda raamatut, mis sobib pisematele 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariella 18. september 2016 at 07:57

    Suurematele mõeldud raamatut:)

  • Avatar
    Vasta Kadi 18. september 2016 at 07:54

    Sooviks suuremale mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaana 18. september 2016 at 07:32

    Mina soovin väiksemale mõeldud raamatut

  • Avatar
    Vasta M 18. september 2016 at 07:32

    Sooviksin raamatut suurematele lastele 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 18. september 2016 at 07:31

    Sooviks väiksemale mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 18. september 2016 at 07:25

    Mina sooviksin lapsele “Sõnad minu päevas” raamatut ?

  • Avatar
    Vasta Reti 18. september 2016 at 07:06

    Meile sobiks väga väiksematele mõeldud raamat ☺️ Olen pikalt piilunud seda, ja nii tore oleks võita, preilile väga meeldivad raamatud ☺️?? ja muidugi, mul nii hea meel, et Mari sõnavara suureneb, varsti jutustab sul ööd-päevad vahet pidamata ?

  • Avatar
    Vasta Siiri 18. september 2016 at 07:03

    Suurematele mõeldud raamat oleks tore kingitus pojale 🙂

  • Avatar
    Vasta Elli 18. september 2016 at 07:02

    Suurematele mõeldud raamat läheks otsemaid lugemisse.

  • Avatar
    Vasta Mariete Petrov 18. september 2016 at 07:00

    Väiksematele mõeldud raamat! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kärol 18. september 2016 at 07:00

    Sooviks sõnad minu päevas. 🙂
    Usun, et see raamat aitaks ka minu 2a preilil uusi sõnu õppida.

  • Avatar
    Vasta Kati 18. september 2016 at 06:55

    Sooviks suurematele mõeldud raamatut ??

  • Avatar
    Vasta Riina 18. september 2016 at 06:53

    Käisime eile mehega raamatupoes enda pojale (1a2k) raamatut valimas. Mees oli ka mures, et laps ei tunne päris maailmas neid asju ära, mida ta olemasolevast raamatust näeb. Ainuke, millest laps päriselt ka aru saab on sokid. Kui see pilt tuleb, siis hakkab endal sokke jalast ära võtma.
    Leidsime eile poest just need raamatud. Olime ka vaimustuses. Lõpuks ometi päris pildid!! Kahjuks jäi see meist poodi, pelgasime veidi krõbedat hinda ja ma polnud kindel, kas laps suudab raamatus Sõnad minu päevas ikka neid väikeseid pilte eristada või on pilt liiga kirju ja informatiivne jne vabanduse leiab alati… Nii hea kuulda, et sa kiidad seda raamatut. Annab kindlust juurde ja saame selle kindlasti ühel või teisel moel pojale ka 🙂
    Soovin osaleda raamatuloosis Sõnad minu päevas.

  • Avatar
    Vasta Sandra 18. september 2016 at 06:51

    Piiga 1,5a niiet ilmselt väiksemate versiooni 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 18. september 2016 at 06:37

    Sõnad minu päevas.

    Mul on lapse kõne pärast ka suur mure. Oktoobrist hakkame ka siis logopeedi juures käima.

  • Avatar
    Vasta Regina 18. september 2016 at 06:17

    Sooviks väiksematele mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Riina 18. september 2016 at 06:10

    Väiksemale mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit 18. september 2016 at 06:04

    Sõnad minu päevas

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. september 2016 at 05:49

    Sooviks suuremale mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. september 2016 at 05:48

    Meie armsakesel (1a 2k) hakkavad esimesed sõnad tulema hiljem, kuna “kuulma” hakkas ta teistest pool aastat hiljem. Veel on vaja läbida palju etappe. Hetkel otsimegi raamatuid millega temas huvi tekitada. Kodus on juba üks n-ö (kapsaks keeratud lehtedega) päris piltidega raamat, mis talle väga meeldib. Iga päev vaatab ta seda ja näitab erinevate piltide peale näpuga. Ja ma ütlen et tõesti on hea vaadata, kui ta ainuüksi juba lihtsalt osutab esemele, kuid midagi ei ütle.

    Eks iga väiksem areng lapses teeb ikka südame alt soojaks küll ja muudab meid emotsionaalsemaks. (mitte ainult enda lapse vaid ka teiste laste n-ö edulood).
    Mina juba ootan oma lapse esimesi sõnu, kuigi tean et selleks võib kuluda aasta vöi kaks. Aga mis siis sellest. Kui rääkima hakkab, siis ei jõua raudselt enam ära kuulata!?

    Marigagi lood nii: algul ei vedama, hiljem ei saa pidama. Tüüpiline eestlane.

    Aga nii lihtsalt ongi, et tuleb edasi püüelda. Kannatust on vaja!

    “Sõnad minu päevas” tundub huvitav raamat olema.

  • Avatar
    Vasta Stiina 18. september 2016 at 05:12

    Suurematele mõeldud versiooni!

  • Avatar
    Vasta ivi 18. september 2016 at 04:53

    Suurematele mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta jekaterina 18. september 2016 at 03:57

    Ma sooviks ramatut vaiksemale lapsele

  • Avatar
    Vasta Egle 18. september 2016 at 02:47

    Suurematele mõeldud raamatut sooviks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 18. september 2016 at 01:35

    Suurematele mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. september 2016 at 23:46

    Juhul kui ime läbi läheb õnneks . Siis ma soovin suuremat, kuna poja hakkab sellise ikka jõudma kus oleks rohkem sõnu vaja.

  • Avatar
    Vasta Meril 17. september 2016 at 23:42

    Väiksematele mõeldud raamatut ?

  • Avatar
    Vasta Raili 17. september 2016 at 23:37

    Sõnad minu päevas

  • Avatar
    Vasta Merle 17. september 2016 at 23:35

    Sooviks pisemale mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianne 17. september 2016 at 23:21

    Väiksemale möeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaie 17. september 2016 at 23:18

    Sooviksin loosis osaleda ja suurematele mõeldud raamatut, mis sobiks minu 2a7k Marlenile ja Merlinile.

  • Avatar
    Vasta Triin 17. september 2016 at 23:08

    Mina tahaks väiksemale möeldud raamatut:)

  • Avatar
    Vasta lipsukese pereblogi 17. september 2016 at 23:06

    Tahaks suuremale lapsele mõeldud raamatut. 😀

  • Avatar
    Vasta Eleril 17. september 2016 at 23:05

    Väiksematele ?

  • Avatar
    Vasta Heli 17. september 2016 at 22:55

    Sooviks pisemale mõeldud raamatu 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 17. september 2016 at 22:47

    Ooo, mul nii hea meel teie üle!
    Mari on ütlemata vahva tüdruk ja sina hea ema. Oma lapse edusammudele peabki kaasa elama.
    Kõik tuleb täpselt omal ajal!;)
    Pisematele mõeldud raamatuloosis sooviks ka osaleda.

  • Avatar
    Vasta Einike 17. september 2016 at 22:45

    Loosiõnne korral sooviks “Sõnad minu päevas” rqaamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirru 17. september 2016 at 22:43

    Sooviks pisematele mõeldud raamatut ☺️

  • Avatar
    Vasta Janika 17. september 2016 at 22:24

    “Sõnad minu päevas” võiks meie raamaturiiulile maanduda.
    Marile soovitus ka, ehk meeldib sama palju kui minu mudilasele: https://www.rahvaraamat.ee/p/v%C3%A4rvid-%C3%B5pime-selgeks/45175/et?isbn=9789985030356

  • Avatar
    Vasta Käxu 17. september 2016 at 22:23

    Kuna vanema raamatu jaoks “õigesse ikka” jõudmiseni on veel 3 kuud aega, siis sooviks õnne korral noorematele mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta Mari 17. september 2016 at 22:23

    Meile sobiks suurematele mõeldud raamat. Poiss saab peagi 3 aga sõnad võib ühe käe sõrmdel üles lugeda!

  • Avatar
    Vasta Jana Reinumäe 17. september 2016 at 22:19

    Minu 2ne on ka hirmus raamatute fänn! Võidu korral valiks Rasmus kindlasti suurematele mõeldud raamatu ?.

  • Avatar
    Vasta Annika 17. september 2016 at 22:19

    Meile sobiks suuremale mõeldud raamat 🙂

  • Avatar
    Vasta Moonika 17. september 2016 at 22:18

    Mina sooviks suurematele lastele mõeldud versiooni. Hetkel saaks seda kasutada minu suurem laps, kelle kõne võiks ikka tunduvalt asjalikum olla, ja juba praegu tegelikult vaataks ka minu pisem lapseke suure venna kõrvalt ja harjutaks oma esimesi sõnu

  • Avatar
    Vasta Siret 17. september 2016 at 22:18

    Kuna mu laps veel üsna pisike siis sobiks see pisematele mõeldud variant väga hästi 🙂 aga samas ei tee ka halba teist lugeda/vaadata 🙂

  • Avatar
    Vasta T.K 17. september 2016 at 22:18

    ESIMESED SÕNAD MINU ÜMBER huvitaks väga. Sooviks osaleda loosis.

  • Avatar
    Vasta Aire 17. september 2016 at 22:18

    Sooviks pisematele lastele mõeldud raamatut.
    Käisin Sõbra tänava laadal ja sealt ostsin lapsele mitu muinasjutu raamatud (neid loen ise talle ette). Plaan lähiajal osta ka temale lappimiseks raamatuid, mis oleks paksemate lehtedega. Seega kui võidaks, siis saaks ta lihtsalt ühe raamatu rohkem oma kogusse 🙂
    Minu laps on alles väike (6,5kuud), aga kui loen muinasjuttu, siis kuulab hoolega 🙂

    • Avatar
      Vasta Aire 17. september 2016 at 22:18

      Lappamiseks*

  • Avatar
    Vasta liina 17. september 2016 at 22:16

    Meie pere kahele sõbrale (3 ja 1 aastased) sobiks see suurematele mõeldud raamat ?

  • Avatar
    Vasta Aveli 17. september 2016 at 22:09

    Meie sooviks väiksemate oma ☺️

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. september 2016 at 21:59

    Minu preili saab oktoobris 2 aastaseks ja räägib väga vähe. Max 4-5 sõna. Meile sobiks ideaalselt suurematele mõeldud raamat 🙂

  • Avatar
    Vasta Banaan 17. september 2016 at 21:55

    Muidugi tubli, et sa nüüd promod selliseid raamatuid. Aga ma ei saa ütlemata jätta, et kuidas küll ei tule ema selle peale, et õiges vanuses lapsega selliseid raamatuid vaadata või talle osta. Alles siis kui keegi koostööd pakub. Täpselt sama lugu ka igasugu muude mängudega ja arendavate vidinatega, mis blogist läbi on jooksnud. Arusaamatu lihtsalt. Jah v-o polnud laps vaimselt valmis varem, aga kuidas ta saigi olla, kui ta kasvaski sellistes reegliteta oludes, kus paigalpüsimist ega keskendumist ei suunatud. 25 aastaselt ei saa ju nii eluvõõras ja rumal olla. igal juhul tore, et Mari saab vajalikku õpet nüüd ja et tulemused on silmaga nähtavad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. september 2016 at 22:26

      Tead, ausalt, viimast korda, kui ükski sinu kommentaar siin blogis ilmub, edaspidi lihtsalt ei võta neid vastu ja sellegi võtan, et lihtsalt sulle öelda, et MINE *******! Ei tahaks nii inetusti öelda, aga reaalselt, kas sa tuled siia ainult siis, kui sul jälle midagi kaagutada või targutada on? Saad ju ise ka väga hästi aru, et sa ajad lolli juttu ja miskipärast üritad ära panna. Või tõesõna arvad, et nii kaua kuni mulle koostööd ei pakuta, ei siis niikaua laps mängis nurgas saapaga? Et need on meie esimesed raamatud? Kas sa elad minu kodus? Kas sa oled mingi vaimuekspert, et tead, mis ja kuidas meil siin toimub?

      Ausalt, ma soovitan sul kuskile ravile pöörduda, sest sinu nõme negatiivsus on ilmselgelt märk su enda rahulolematusest enda eluga. Muud põhjust, miks sa siin kogu aeg kiunumas käid, ma välja mõelda ei oska. Oleks sust lausa kahjugi, kui sa mind hetkel nii närvi ei ajaks. Tross, raisk!

      • Avatar
        Vasta Heli 17. september 2016 at 22:54

        + 1 Mallu ?

      • Avatar
        Vasta Piiga 17. september 2016 at 23:33

        Ära tee sellistest üldse väljagi.Nagu öeldakse “võõras teab alati paremini”. Sellistel ei ole oma elu ja kui ongi siis nii igav,et on vaja teisi torkida et oma haige rahuldus kätte saada.Põhiline on see kuidas sina kasvatad oma last ja sina tead seda meist kõigist paremini .Ole marurahulik muidu beebsu on ka närvis seal kõhus. 🙂

      • Avatar
        Vasta Kelly 18. september 2016 at 07:56

        Go Mallu, Go Mallu. 😉

        • Avatar
          Vasta Annely 18. september 2016 at 08:31

          Mängis nurgas saapaga ?

      • Avatar
        Vasta Kaidi 18. september 2016 at 10:30

        Mõnel inimesel lihtsalt on pind tagumikus ja on vaja koguaeg nii negatiivne olla. Minu vanema lapse lasreaiarühmas on ühel lapsel selline ema. Muudkui vingub ja targutab nii koosolekul, meili teel kui hommikuti/õhtuti last tuues/viies. Ta ei ole rahul absoluutselt mitte millegagi. Õudne lihtsalt ja lapsest on kahju…ja mina puutun sellega ikkagi suht harva kokku, ma kujutan ette, kui tore võib olla kasvatajatel iga päev seda inimest näha…

      • Avatar
        Vasta tyy 18. september 2016 at 11:48

        See on täitsa tore, et sa sellise tropi postitust ei kustutanud. Saame osa ka sellest, mis paska inimesed suust välja ajavd ja see selgitab ka miks sul on täielik õigus plahvatada. Miski ei käivita paremini su huumorisoont kui maailma lollus.
        Saapa peale hakkas film mu peas jooksma ja ma lõkerdan siin totakalt naerda, ümber küsivad pilgud. 🙂 🙂 🙂
        Lähen nüüd teen mõnuga Banaani smuutit….

      • Avatar
        Vasta A 20. september 2016 at 15:43

        Lase ikka ka negatiivsed kommentaarid läbi. Issanda loomaaed on põnev ja mitmekesine. Vigisejatel on samasugune õigus selle päikese all olla. Rahu ja paksu nahka.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. september 2016 at 18:26

          Ikka võivad olla, aga mitte minu kommentaariumis ennast välja elada 😀 Tehku seda mujal

    • Avatar
      Vasta O 17. september 2016 at 22:56

      mis vaimselt valmis? Sa võid pooleteiseaastasele ka raamatu anda, talle meeldib lihtsalt lehti lapata, mitte uurida, mis ja kes seal kujutatud on. Tean lapsi, kes on hakanud raamatute vastu 4-5-aastaselt huvi tundma – mõni oskab juba viieselt lugeda. Lapsed on erinevad, saad sellest aru või?

  • Avatar
    Vasta Tii Na 17. september 2016 at 21:53

    “Sõnad minu päevas” oleks meile hea abimees 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 17. september 2016 at 21:51

    Soooviks seda suurematele lastele. Poja juba 2 aastane aga juttu ja sõnu väga vähe.

  • Avatar
    Vasta Maren 17. september 2016 at 21:51

    Sooviks võita väiksemale lapsele raamatut. Miks? Lapsel esimesed elementaarsed (mämm, pai) sõnad öeldud. Usun, et just see raamat aitaks meid paremini suhtlema ja aru saama üksteisest. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. september 2016 at 21:50

    Meile sobivad mõlemad. Enda 3a5k räägib üsna vähe ning see raamat kuluks igati ära. Mida rohkem räägib suurem õde, seda kiiremini hakkab rääkima ka väike õeke.

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. september 2016 at 21:46

    Mina sooviks osaleda väiksematele mõeldud raamatu loosis, kuna meie perre on paari nädala jooksul sündimas esimene beebi ja oleks tore päris poisikesena hakata näitama raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 17. september 2016 at 21:44

    Meile läheb kaubaks suurematele mõeldud raamat! Aitäh asjalike soovituste eest!

  • Avatar
    Vasta Ketzz 17. september 2016 at 21:38

    Mari nii tubli ja pyydlik ?
    Mõistan 100% Sinu rõõmu, kui tuleb uus sõna…mu laps praegu 2,3a ja oli ka kaheks aastaks vaikimisvande andnud. Kuuaega tagasi tuli essa sõna emmm mmmeee ja jälle vaikus. Paar päeva tagasi lisandus “opa” ja “ei taha”, ma lihtsalt olen nii õnnelik, lõpuks ometi mõned sõnad.
    Loosis ma ei osale, lähen kohe homme raamatuid ostma ? Thänxx info eest!

  • Avatar
    Vasta Piia 17. september 2016 at 21:36

    Sooviks võita suuremale, kuna lapsel kohe sünnipäev tulemas oleks see supper kingituseks 🙂 kõne areng on meil just praegult teemas ja raamatuid meeldib ka vaadata 🙂

  • Avatar
    Vasta Karita 17. september 2016 at 21:32

    Suurtematele mõeldud versiooni! Oleks samuti vaja abi sõnadega minu väikesel 3 aastaseks kohe-kohe saaval õepojal! 😉

  • Avatar
    Vasta G 17. september 2016 at 21:32

    Suuremate raamat.

  • Avatar
    Vasta Lona 17. september 2016 at 21:28

    Meile meeldivad mõlemad raamatud, ei ole vahet kumb minu piigat harib 🙂 Kuluks marjaks ära küll, kuna ta just on hakanud mõningaid sõnu ütlema ja keelt katsetama.

  • Avatar
    Vasta Aveli 17. september 2016 at 21:28

    Minul veel raske öelda kumba mul vaja läheks. Sobiks nii väiksematele kui suurematele mõeldud raamat ja võidu korral annaksin selle kellelegi, kes seda rohkem vajab kui mina – kellelegi nt siitsamast kommentaariumist, kes vajab abi lapse kõne arenguga..:) Tänuväärsed raamatud tunduvad olevat 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. september 2016 at 21:26

    Meie sooviks väiksematele mõeldud raamatut.Minu piigale meeldivad väga raamatud.Ja mul on jällegi nii hea meel,et su blogi loen,nii palju kasuliku saab teada.
    Päikest 🙂

  • Avatar
    Vasta Stefani 17. september 2016 at 21:26

    Sooviksin seda suurematele

  • Avatar
    Vasta Kaidy 17. september 2016 at 21:24

    Sooviks pisematele lastele mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta laura 17. september 2016 at 21:23

    Olen huvitatud raamatust “Sõnad minu päevas” 🙂

  • Avatar
    Vasta Katri 17. september 2016 at 21:20

    Meie Mariile sobiks “Sõnad minu päevas”.

  • Avatar
    Vasta Keiti 17. september 2016 at 21:19

    Sõnad minu päevas 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianne 17. september 2016 at 21:18

    Sooviks väiksematele mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Raina 17. september 2016 at 21:17

    Sõnad minu päevas! See raamat tundub lausa vajalik me poisipõnnile kes mitte ei kipu uusi sõnu ütlema..
    Go Amii! 🙂

  • Avatar
    Vasta Krista 17. september 2016 at 21:17

    Mina seda raamatut ei soovigi, tahtsin vaid Sind kiita, et nii tubli ja järjepidev oled 🙂

    Tubli ema! Ja nagu näha järjepidevus vib sihile 🙂 Edu ja jaksu ning kordaminekuid edaspidisekski 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 17. september 2016 at 21:13

    Meile sobiks suurematele mõeldud versioon ehk “Sõnad minu päevas” 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirju 17. september 2016 at 21:13

    Sooviks väiksemale lapsele mõeldud raamatuga loosis osaleda.
    Poisil on sünnist saati raamatud kõige lemmikumad olnud aga suure huvi vastu on need täiesti kapsaks vaadatud ja enamus neist peale mitut restaureerimist ka prügikastis oma lõpu leidnud. Oktoobris sündivale õele sobiks tema esimene raamat juba riiulisse ootama, lootuses, et temastki niivõrd hakkaja raamatuhuviline tuleb 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 17. september 2016 at 21:12

    Just täna poes vaatasin analoogeid raamatuid ja üks selline pisematele möeldud sobiks minu poisile kui valatult!

  • Avatar
    Vasta Nele 17. september 2016 at 21:12

    Meil oleks huvi väiksematele mõeldud raamatu vastu :). Küll jah selle kasutamiseni on veel veidi aega, aga beebi peab oma raamatuhullu emmega leppima ja minuga koos neid vaatama-uurima hakkama ja “õppima” :).

  • Avatar
    Vasta Krissu 17. september 2016 at 21:11

    Mo poiss 2a.3k. ja selgeid sõnu ei ühtki ja ei proovi ka öelda. Äkki oleks sellest raamatust abi, sooviks siis raamatut “Sõnad minu päevas”. Päikest kõigile! ?

  • Avatar
    Vasta V 17. september 2016 at 21:11

    Meie pretendeeriks ka sellele suuremate raamatule – mu 3a poeg on ka kuidagi takerdunud ega räägi veel. Ja peagi on ka väike õde sobivas eas ?

  • Avatar
    Vasta T 17. september 2016 at 21:09

    Sooviks väiksematele mõeldud raamatut oma 7-kuusetele nunnudele.

  • Avatar
    Vasta Kärt 17. september 2016 at 21:04

    Oma 4-kuusele pojale sooviks alustuseks ikka pisematele mõeldud raamatut ja eks siis soetaks teise ka, kui juba üks selge on 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri Rähn 17. september 2016 at 21:03

    Minu tüdrukule sobiks suurematele lastele mõeldud raamat.?

  • Avatar
    Vasta Raili 17. september 2016 at 21:01

    Kui loosiõnn vaid naerataks, siis me sooviks sarja esimest raamatut “esimesed sõnad minu ümber”. Saime eile poole üheseks ja see oleks nii armas kingitus

  • Avatar
    Vasta Pisi 17. september 2016 at 21:00

    Suurematele mõeldud raamat. Meil preili on pool aastat Mariat vanem aga kuna me elame Soomes, siis kahjuks meie emakeelsed sônas on raskesti tulemas. Ikka räägib soome keelt. Usun, et see raamat meid aitaks palju. Oleme siin ostnud erinevaid raamatuid, neid lugenud ja pilte vaadanud, et arendada emakeelt. Pole vahet, mis riigis elad. Oma emakeelt peaks lastele ikka ôpetama.

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. september 2016 at 21:00

    Meile sobiks “Esimesed sõnad minu ümber” , 🙂

  • Avatar
    Vasta E 17. september 2016 at 21:00

    Väiksematele mõeldud ?

  • Avatar
    Vasta Käti 17. september 2016 at 20:59

    Oma pooleteise aastasele pojale sooviksin “sõnad minu päevas”. Vahel ajab juba täitsa tigedaks, kui aru ei saa mida laps soovib 🙂

  • Avatar
    Vasta Elina 17. september 2016 at 20:58

    Meie sooviksime suurematele lastele mõeldud raamatut!

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. september 2016 at 20:58

    Sooviks suurematele mõeldud versiooni ?

  • Avatar
    Vasta Darja R. 17. september 2016 at 20:56

    Minu poja 6-kuune ja sooviks alustada väiksematele mõeldud raamatuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Anny 17. september 2016 at 20:56

    Meil piiga aasta ja seitsme kuune-sõnu on minimaalselt. Poiss sel ajal juba vuristas pikki lauseid. Seega vist peaks alustama sellest väiksemate raamatust.

  • Avatar
    Vasta Kristi Tuisk 17. september 2016 at 20:56

    Sooviks hirmsasti seda väiksematele mõeldud raamatut. ☺

  • Avatar
    Vasta M 17. september 2016 at 20:55

    Eelistaksin väiksematele mõeldud raamatut, poeg saab peagi 7-kuuseks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Carmen 17. september 2016 at 20:55

    Ma sooviks ka seda raamatut, mis suurematele mõeldud, kuna mu väike vend ei räägi veel, aga tal on varsti sünnipäev (saab 4’jaseks) ja tore oleks teha talle asjalik sünnipäeva kink, mis arendab ka tema rääkimis oskust. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis L. 17. september 2016 at 20:55

    Sooviksin suuremate versiooni 🙂

  • Avatar
    Vasta reeli 17. september 2016 at 20:54

    Soovin suuremale! Eriti tore on see, et just mulle mõeldud, õpin logopeediks ja hea õppevahend

  • Avatar
    Vasta A 17. september 2016 at 20:53

    Sooviks seda vanematele lastele mõeldud. Poiss 3, 4 ja kasutab üksikuid arusaadavaid sõnu. Seega arenemisruumi on ja veel sellise vahva raamatu seltsis. Kindlasti osalen ☺

  • Avatar
    Vasta Gaia 17. september 2016 at 20:53

    Mina sooviksin suuremale mõeldud raamatut, väga hea esimese aasta sünnipäeva kink ma arvan 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. september 2016 at 20:50

    Sooviks pisematele mõeldud, neiu 9 kuune ja lemmiksõna ( pmst esimene) on Lamp aka Amp:D

    • Avatar
      Vasta Kristel 17. september 2016 at 21:02

      Lugesin oma suurema lapse kohta kirjutatut kui ta veel alles väike laps oli ja sealt tuli välja, et peale “emme” oli lapse teine sõna “lamp”. Mõtlesin, et miks küll… Nüüd siis olen oma 5 kuuse pojaga kodus ja kui ta ikka ringi uudistab siis ta vaatab kogu aeg põlevaid lampe ja ma siis muudkui kordan lamp, lamp, lamp. Sealt siis ka vastus mu küsimusele, et miks lapse peaaegu esimene sõna “lamp” oli 😀

  • Avatar
    Vasta Rane 17. september 2016 at 20:49

    Meile sobiks raamat mis mõeldud väiksematele ?

  • Avatar
    Vasta Brita 17. september 2016 at 20:45

    Sooviks hea meelega seda suurematele mõeldud raamatut, meie põnn juba natuke räägib, aga kasuks tuleks kindlasti see raamatu vaatamine!

  • Avatar
    Vasta Helvija 17. september 2016 at 20:44

    Sobiks suuremale lapsele mõeldud raamat

  • Avatar
    Vasta Karina 17. september 2016 at 20:44

    Soovin suurematele mõeldud raamatut 1 a 1 k vanusele pojale?

  • Avatar
    Vasta Annam 17. september 2016 at 20:42

    Meile sobiks väiksematele mõeldud raamat 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 17. september 2016 at 20:41

    Sooviks väiksemate raamatut ?

  • Avatar
    Vasta Egle 17. september 2016 at 20:41

    “Sõnad minu päevas” kuluks kúll ära. Olen kodulinnas kôik poed läbi kãinud ja selliseid häid raamatuid on väga vähe.

  • Avatar
    Vasta Mare 17. september 2016 at 20:39

    Sooviks suurematele mõeldud.Tibu saab kolmeseks ja ei räägi eriti

  • Avatar
    Vasta h 17. september 2016 at 20:38

    tore, et su laps juba vaikselt räägib rohkem ja aina õpib juurde 🙂
    kas uuele lapsele on ka juba nimi valmis või kui näed siis tuleb õige nimi pähe alles

  • Avatar
    Vasta Kaari-Kertu 17. september 2016 at 20:37

    Võita sooviksin suurematele mõeldud versiooni ehk “Sõnad minu päevas”! 🙂

  • Avatar
    Vasta Annely 17. september 2016 at 20:37

    Sooviks raamatut sõnad minu päevas. Meil pojal suur suur probleem rääkimisega. Laps 6kuud arengust maas ja suureks abiks oleks selle raamatu võit 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelli 17. september 2016 at 20:36

    Meile sobiks “Esimesed sõnad meie ümber” Saaks pisike hakkata harjutama kergemaid sõnu 🙂

  • Avatar
    Vasta Kreete M. 17. september 2016 at 20:36

    Sooviks väga seda “Esimesed sõnad minu ümber” raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Tupsu 17. september 2016 at 20:35

    Väga sooviks suurematele mõeldud versiooni 🙂 🙂 poisile nii meeldivad raamatud. Päevas vaatame raamatuid iga tund.

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. september 2016 at 20:35

    Sooviks raamatut suurematele et hakata 3a ja 1a juttu õpetama, 1a tuleb juba vaat et paremini välja see sönade loopimini kui kolmeaastasel poisiklutil

  • Avatar
    Vasta Kristin 17. september 2016 at 20:35

    Kui loosiõnn mulle naetatab, siis soovin saada raamatut Sõnad minu päevas.

  • Avatar
    Vasta kaja 17. september 2016 at 20:35

    Tere, sooviks seda väiksemate raamatut. Mu pisike preili hakkab ka juba raamatuid lappama aga piltidest ei tee veel välja.

  • Avatar
    Vasta GRETE 17. september 2016 at 20:35

    Minu piiga sooviks suurtematele mõeldud raamatut.

  • Avatar
    Vasta kelly 17. september 2016 at 20:33

    Mina tahaks väiksemale, kutt sai täna viie kuuseks ja varsti juba tarvis ju ?

  • Avatar
    Vasta Tene 17. september 2016 at 20:33

    Meile pakuks huvi see suurematele mõeldud raamat.
    No loosiõnn, naerata nüüd ometi!

  • Avatar
    Vasta Kerli R. 17. september 2016 at 20:33

    Meile sobiks samuti suuremate versioon :). Ma 6a tütrega näen samuti suurt vaeva, et ta ykskord ilusti rääkima hakkaks. Iga sõna, iga uus lause teeb meile kõigile meeletult rõõmu! Ja kindlasti kui me selle raamatu saaksime, arendaks see teda vast veelrohkem! 🙂

  • Avatar
    Vasta mammu 17. september 2016 at 20:32

    meile sobiks hästi väiksematele mõeldud raamat.

  • Avatar
    Vasta Egle V 17. september 2016 at 20:32

    Meile sobiks suurematele mõeldud raamat, me saame juba veebruaris neljaseks ja juttu ei taha eriti kuskilt tulla ?

  • Avatar
    Vasta A 17. september 2016 at 20:32

    Meil lapsel kõnega probleeme, kindlasti kulub suuremate versioon ära.

  • Avatar
    Vasta gerli 17. september 2016 at 20:32

    Meile kuluks suuremate versioon ?

  • Avatar
    Vasta Ave 17. september 2016 at 20:30

    Ma sooviksin väiksemale, järgmine kuu saab mul piiga aastaseks, ja ongi idee olemas mida aastasele lapsele kinkida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 17. september 2016 at 20:29

    Sõnad minu päevas, ehk vanemale lapsele. Laps suur raamatute fänn ja hetkel Marist natuke noorem ja selline raamat oleks meile väga lahe! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirli 17. september 2016 at 20:29

    Sõnad minu päevas oleks väga tore raamat mu 11-kuusele 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 17. september 2016 at 20:27

    Meile sobiks see väiksematele.

  • Avatar
    Vasta Epp 17. september 2016 at 20:26

    Suurtematele ehk siis Sõnad minu päevas.
    Kuna minu 2aastane poja ka absoluutselt ei räägi veel ja ainuke sõna on aitäh, on mul sellepärast täitsa mure. Hea meelega katseteks kas sellest raamatust on abi 🙂

  • Avatar
    Vasta T 17. september 2016 at 20:26

    Rõõm lugeda seda postitust, et asi hakkab juba ilmet võtma. Minu kohekohe kaheseks saav ka ei ütle peale aitähhi mitte ühtegi sõna. Näitan pilte, räägin aeglaselt ja selgelt jnejnejne aga ei miskit. Ei tea, kuna tal see õige aeg tuleb :/ Ilmselt kahe aasta kontrollis arstiga rääkima ja vaatab edasi

  • Avatar
    Vasta Viivika 17. september 2016 at 20:26

    Suuremate versiooni sooviks 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. september 2016 at 20:25

    Meile sobiks ka see vanemale lapsele mõeldud raamat! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. september 2016 at 20:25

    Minul poiss on 4 aastane ja ka kõne probleem! Meile oleks raamatud väga vajalikud kuna raamatud aitavad väga kõne arengule kaasa! ?

  • Avatar
    Vasta Eleriin 17. september 2016 at 20:25

    Minaaaaaaa…väiksemate oma sooviks.
    Elame soomes ja selline raamat oleks ÕNNN!!!:)
    Kristofer-Robin kes vãga veel ei räägi oleks kindlasti õnnejunnis:D

  • Avatar
    Vasta Katu 17. september 2016 at 20:24

    “Sõnad minu päevas” oleks super meile :).
    Poiss mul on 1a3k ja ainuke sõna mida ütleb on “emme”.
    Ehk aitab see raamat meil rääkima hakata 🙂

  • Avatar
    Vasta Liina 17. september 2016 at 20:23

    Meie sooviks suurematele mõeldud raamatud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. september 2016 at 20:23

    Meile palun suurt versiooni kuna ka minu 2 aastasel on kõnega suured probleemid 🙁 teame ainult nelja sõna

  • Avatar
    Vasta Kirsika 17. september 2016 at 20:22

    Meile sobiks see suurematele mõeldud versioon. Laps praegu just ses staadiumis, kus igat asj pildil näitab ja ma pean ytlema, mis see on . Praegu ei ole meil peale puzzleraanatu yhtegi ?

    • Avatar
      Vasta Kirsika 17. september 2016 at 20:24

      Vabandan kirjavigade pärast.

  • Avatar
    Vasta M. 17. september 2016 at 20:22

    Meile sobiks väiksemate versioon.! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 17. september 2016 at 20:21

    Sooviksin väiksematele mõeldud versiooni.

  • Avatar
    Vasta Merlin 17. september 2016 at 20:20

    Meile suuremate versiooni!

  • Avatar
    Vasta Marii M 17. september 2016 at 20:20

    Väga väga sooviks suurematele lastele mõeldud versiooni. Luban, et raamat läheks tihedasse kasutusse 🙂 !

  • Avatar
    Vasta Gea 17. september 2016 at 20:20

    Väiksematele möeldud versioon.?

  • Avatar
    Vasta Kristin 17. september 2016 at 20:20

    Meile kuluks ära suurematele mõeldud versioon. 🙂

  • Avatar
    Vasta Aive 17. september 2016 at 20:19

    Suurematele mõeldud versiooni sooviks 😉

  • Avatar
    Vasta Anneli Kuusk 17. september 2016 at 20:19

    Sooviks raamatut väiksematele, kuna mul on alla 6-kuune laps 🙂

  • Avatar
    Vasta Madli 17. september 2016 at 20:18

    Mina sooviks väga just seda väiksematele mõeldud versiooni, sest ma tahaks väga oma lapsel kõne arendada. Ma näen, kuidas ta saab jutust aru, küsimise peale näitab asju, toob ja viib, aga ise rääkida ei taha. Nii oleks selline raamat väga heaks õpikuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Merli 17. september 2016 at 20:18

    Sooviks ka suurematele mõeldud versiooni 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilin K. 17. september 2016 at 20:18

    Suurematele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kd 17. september 2016 at 20:18

    Väiksematele! Laps kohe 6 kuune 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. september 2016 at 20:17

    Suurematele mõeldud raamatut sooviks!:)

  • Avatar
    Vasta Maris 17. september 2016 at 20:16

    Sooviks suurematele mõeldud versiooni ?

  • Avatar
    Vasta Titiyo 17. september 2016 at 20:16

    Mina sooviksin väiksematele mõeldud versiooni oma pojale, kuluks väga marjaks ära. Praegu on ta 2 aastane ja 4 kuune ja juttu on ikka palju vähem kui võiks olla. Oleks kohe huvitav vaadata, kas nende raamatute abil hakkab ka meil asi kiiremini edenema.

  • Avatar
    Vasta M 17. september 2016 at 20:15

    Kuna neiu juba oskab päris palju sõnu, siis sooviks kõhubeebile seda esimest raamatut. Olen korra ka sirvinud seda Apollos, aga tõesti hind tundus krõbe ?

  • Avatar
    Vasta sigrid 17. september 2016 at 20:14

    Sooviksin oma 3a. tütrele raamatut: Sônad minu päevas. Kuna meie tirts sündis 31+6 nädalal ja väga soravalt veel siiani ei räägi, siis äkki meil ka aitab?:)Nii tore, et Maril ka uued sônad ikka tulevad:)

  • Avatar
    Vasta M 17. september 2016 at 20:14

    Mina sooviksin väiksemale mõeldud versiooni 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilyn K 17. september 2016 at 20:13

    Oh ma just mõtlesin ükspäev,et pean hakkama mingeid raamatuid koju ostma sest beebi juba 8kuune 🙂 aga kellele ei meeldiks tasuta saada eks:) tunduvad väga huvitavad ja see täitsa tõsi,et need odavad on lihtsalt niii ilustatud piltidega,et lapsel ongi raskem aru saada.. Oeh jah, ma sooviks küll seda pisikestele mõeldud raamatut 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 17. september 2016 at 20:11

    Meile, palun, suurematele mõeldud versioon 🙂 !