Kingiloos Lasteasjad

Medela Swing rinnapump ja KINGILOOS!

17. oktoober 2016

Mulle väga meeldib teile tutvustada ja soovitada asju, mis minule endale meeldinud on, aga mõni asi on lihtsalt selline, et ma ohkan südamest, et kuidas ma küll selleta hakkama saaks?! Just selline asi ongi Medela Swing kahefaasiline rinnapump, mis on peale beebi sündi mul kogu aeg kasutuses olnud, sellest ajast peale, kui piim majja tuli. Minu poolt suurimad tänud Mediq24‘le, kes mulle sellise väärtusliku kingituse enne beebi sündi tegid!

Tean, et on naisi, kellel piimapaisu ei tekigi, vaid piim tekib tissi sisse vaikselt ja rahulikult, mistõttu ei ole pump neile üldse vajalik. Vähemalt mitte nii kaua, kui tekib soov või vajadus natukene kodust väljas käia ja beebile sellel ajal pudelist rinnapiima pakkuda. Minul endal ei ole veel loomulikult plaanis kuskile minna ja ka pudelit ei taha ma veel mõnda aega beebile pakkuda, kuid rinnapump on sellegipoolest asendamatu kaaslane.

Nagu ma põgusalt maininud olen, saabus piim sellise pauguga ja kogustes, et kuigi üritasin kuuma duši all tühjemaks tilkuda ja ise rinda mudides piimast lahti saada, siis oli see kohutavalt raske ja teiseks – VALUS! Ma ei tea, miks ma pelgasin esiti pumpa kasutusele võtta, aga kui ma sain esimest korda selle suurema paisu pealt ära pumbata, oli mul tunne, et ma olen taevas! Kõik inimesed, kelle tissid ei pakitse praegu piimast ja mida annab näiteks näpuga puudutada, ilma, et sa valust tihkuma hakkaks – nautige seda momenti! Ega ilmaasjaga ei öelda, et inimesed ei oska asju hinnata enne, kui neid enam pole. Pehmete tissidega on sama lugu! Kõlab naljakalt, aga ometi valus elu tõsiasi.

Muidugi ei ole pump vaid neile hädavajalik, kellel minuga sarnane probleem liigse piimaga. Ka need, kellel piima vähe, saavad kvaliteetse pumbaga stimuleerida piima teket rinnas ja nõnda suurendada oma vähesed piimakoguseid. Ega beebid ju enamasti söövad ja magavad, mõnikord tunde ja tunde järjest, ega neid aina sööma sundida saa. Siis saabki emme samal ajal näiteks paar korda pumbata, et kehale märku anda, et ou! Juurde on vaja tekitada! Ega see alati vist ei aita, aga enamasti pidi see inimkeha niimoodi töötama küll.

Ja loomulikult kulub pump ära siis neile, kellel kodust väljapoole asja on. Ei ole ju mõttekas lapsele hakata selle pärast kohe pulbrit andma hakata, kui saab mugavalt enda piima välja pumbata ja külmikusse visata. Minu sügavkülmas on praegu ootamas vist vähemalt kümme piimakotikest. Mitte, et ma minekul oleks, aga mida ma selle väärt kraamiga muud teen, kui panen tallele, mustemateks päevadeks. See kestab seal ülikaua ja ehk läheb tulevikus tarvis.

Väljalüpstud rinnapiima saab kenasti erinevatel temperatuuridel säilitada:
1) tavalisel toatemperatuuril umbes 8h (võib näiteks hommikul lüpsta välja samaks päevaks)
2) tavalises külmutuskapis 2-3 ööpäeva  (võib alustada piima varumist üle-eelmisel päeval, kui on ette teada lahusolek)
3) sügavkülmas -18 kraadi C 2-3 kuud
4) sügavkülmas -24 kraadi C kuni 6 kuud

DSC_9505

Kuigi ma sain lapse imetamisvõtte õigeks ja enam NII valus süüa anda pole, siis paraku on katkine nibu ikka selline asi, mis nii kiiresti ära ei parane. Seega olen ma eilsest saati “sohki teinud” ja paar korda jätnud vahele toidukorra vasemast tissist (kust väga valus on) ja selle lihtsalt välja pumbanud. Õnneks tekib seda piima nii palju ja kiiresti, et saab vabalt ka kaks korda lapsele ühte rinda anda, sest paari tunniga tekib seda korralikult juurde. Samal ajal saab aga valus tiss rahumeeli paraneda, ilma, et ma pakitsusse sureksin. Eile küsisin imetamisnõustajalt ka, et kas nii tohib, ta arvas, et ikka võib.

Nii hea on see ka, et see on elektriline, sest ma olen kunagi proovinud ka manuaalset ja kuigi sellega saab asja aetud, siis käsi väsib nii himsasti ära. Medelaga saan ma rahumeeli ühe käega pumbata ja teisega näiteks… blogida või titat kussutada. Mitte, et ta seda väga vajaks 😀 Saab kasutada nii patakatega, kui ka juhtmega.

Pumbata saab ka otse kotti!

Pumbata saab ka otse kotti!

Nii et mul on ainult hea meel öelda, et koostööd Medela ja Mediq24.ee’ga loosime me blogilugejate vahel välja ühe imelise Medela Swing rinnapumba+ calma komplekti (LINK), mille väärtus on lausa 175€! Kas pole mitte awesome? Mul küll on, sest see on tõesti kvaliteetne, hea ja ilmselgelt pea igale emale hädavajalik asi, mis tegelikult ju päris kõrbeda hinnaga ja auhinnaks selline asi saada oleks ju eriti hea, eks?!

Et loosis osaleda, jäta blogisse kommentaar, et millist rinnapumpa oled sina enne kasutanud või millist soetada plaanite? Kas elektrilist või manuaalset? Juba reedel loosin välja ühe õnneliku, kes enda emaduspõlve hea pumbaga kergemaks teha saab! 

Loe ka neid postitusi!

463 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta karmen 30. oktoober 2018 at 19:59

    Leidsin odavalt järelturult avent pumba. No ei toimi ja ausalt uue jaoks finants puudub.
    Niiet kodust üle tunni ära olla ei saa. Beebi saamas 3 kuuseks.
    HELP MEE!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 31. oktoober 2018 at 16:07

      See loos oli mingi kaks aastat tagasi 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 24. november 2016 at 11:39

    Tere!
    Majja tuli teine laps, esimesel korral oli juba lapsel kaaluprobleeme (ehk siis minul ei tekkinud piisavalt piima) ning pump muutus vajalikuks. Olen kasutanud manuaalseid, nii tommee tippee kui aventi, millest aventi oma sobis nagu paremini. Aga kokkuvõttes ikkagi suur jama nende kasutamisega, küll ei hoia piisavalt vaakumis ja tohutu ajakulu. Oleks ülimalt tänulik sellise kingi üle :).
    Edu kõigile!

  • Avatar
    Vasta Kristiina 25. oktoober 2016 at 00:34

    Kuna oleme alles esimest last saamas ning noorpaar kellel just raha nagu muda tagataskus pole. Siis on hetkel sugulaselt saadud käsitsipump. Kuid eks muidugi elektrilised mugavamad ja paremad. Kuid endal kahjuks jah sellist raha pole et seda endale soetada. Seega osaleks loosis heameelega. Ning soovin kõigile edu 🙂

  • Avatar
    Vasta Gadi 21. oktoober 2016 at 15:11

    Mina olen kasutanud kahte erinevat medela pumpa, mõlemad olen saanud laenuks ja mõlemaga väga rahul olnud. Sooviksin endale kindlasti medela pumpa!

  • Avatar
    Vasta Lizett 21. oktoober 2016 at 14:49

    Olen tavalist kasutanud, aga tollega sain ainult mõned tilgad piima! 🙂 Elektriline oleks palju parem! 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 21. oktoober 2016 at 13:32

    Mul veel beebi sündimata, aga umbes kuu pärast on ta siin maailmas meie juures ning pump oleks elutempo juures suureks abiks. Eelistaksin elektrilist pumpa.

  • Avatar
    Vasta Diana 21. oktoober 2016 at 13:10

    Mina kasutasin manuaalset pumpa,sest need elektrilised on hirmkallid!eelistaksid ka pigem elektrilist pumpa !!soovin osaleda loosimises!!?

  • Avatar
    Vasta Si 21. oktoober 2016 at 13:09

    Olen ootamas oma esimest beebit ja ilmselt ka väheke selle pärast tunduvad kõik need sellised abividinad hädavajalikud 😀 Ja kui veel lugeda sinu kommentaare kogu selle beebimajanduse ja ka selle pumba kohta siis tundub et just seda vaja olekski 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 21. oktoober 2016 at 13:00

    Kui üks beebi lõpuks ometi otsustaks meile tulla, siis soetaksin kindlasti just selle pumba 🙂 äkki kui pump kodus ootab, siis tuleb beebi ka kiiremini!

  • Avatar
    Vasta Karolin Maurus 21. oktoober 2016 at 12:53

    Pole varem rinnapumpa kasutanud, aga varsti läheb vaja seega osalen heameelega loosimises. Ja kindlasti eelistaksin elektrilist pumpa et elu sel ajal ikka lihtsam oleks ?☺️

  • Avatar
    Vasta Kristi 21. oktoober 2016 at 12:34

    Minul tähtaeg dets algul ja nii kardan, et äkki ei ole piisavalt piima ja siis saan seda pumbaga stimuleerida. Ja no tahaks ikka juuksurisse jm iluprotseduuridele ka jôuda ja siis saaks mees lapse toidetud minu piimaga ?. Plaanis on just see sama Medela pump osta, kuna selle kohta olen ainult kiidusônu kuulnud.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 21. oktoober 2016 at 12:24

    Saame oma esimese beebi, seega ma olen rinnapumpade maailmas veel päris algaja. Aga sinu blogi lugedes olen ma otsustanud endale just selle sama Medela elektrilise rinnapumba soetada. Andsid nii hea ülevaate sellest ja ma nii tahaks seda proovida juba! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 21. oktoober 2016 at 12:14

    Minul ei ole olnud rinnapumpa kuna beebi alles kõhus ja tuleb siia 21.02.2017
    Ma ikka olen kuulnud/näinud,et need elektrilised rinnapumbad on head ja mugavad (laisa inimese parim sõber onju) 😀 Aga kui ma nüüd hinda vaatan,siis kahjuks pean ikka musklit vist hakkama kasvatama.

    Hetkel ei ole väga vaadanud ka neid pumpasid,firmad kõigil erinevad,aga näevad kõik ühesugused välja ja töö on neil ju sama-ma ei tea…äkki lasen mehel hoopis hommikul kohvi peale lüpsta anda 😀

  • Avatar
    Vasta Evelin 21. oktoober 2016 at 12:01

    Mul veel beebi sündimata, seega ei ole ühtegi pumpa varem kasutanud, aga kuna ma tean, et oma elutempo juures on mul kindlasti vaja ka vahel rinnapiim välja pumbata, et oma beebit anda mõneks ajaks näiteks oma emale hoida 🙂 ma nii väga tahaks elektrilist pumpa! Varsti-varsti juba vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta egle 21. oktoober 2016 at 11:54

    Mina olen proovinud manuaalset ainult ja tulemus 0. Seekord tahaks proovida midagi tõesti head ja mis ka mind aitaks ? 39 rasedusnädal hakkas tänasest. ??

  • Avatar
    Vasta A 21. oktoober 2016 at 11:53

    Plaanis oli soetada manuaalne hinnakohane, kuid see võit oleks väga vahva ja toeks uue inimese sünnil 🙂

  • Avatar
    Vasta Heili 21. oktoober 2016 at 08:48

    Ma manuaalsega ei saa midagi kätte!? Sain sõbrannalt kasutatud Medela Mini aga ma ei tea kas see on juba oma töötunnid täis teinud, et nii nõrgalt teeb. Swing kuluks ära küll, mul laps ei taha väga vasakut rinda võtta ja nii ma siis vahepeal panen vasakust piima külma. Kuna mul pikali on mugavam rinda anda ja laps ka nii harjunud siis kodust väljas on parem pudeliga kaasa võtta piim kui istuli pusida.?

  • Avatar
    Vasta Sokuke 21. oktoober 2016 at 01:05

    Oeh.. elektriline Medela on just mu elust puudu hetkel. Alustasin 3 kuud tagasi samuti metsiku piimspaisuga. Mu tagasihoidlikest praemunadest said üleöö täielikud (valutavad ja lekkivad) melonid, aga kuna beebi tuli siia ilma veidikene enneaegse ja hästi pisikesena, ei jõudnud ta seda ära tarbida (sõi max 4-5 minutit korraga ja siis jälle tudus tunde) ning pidin pumba appi võtma, et kuidagimoodigi olla kannataks. Kasutasin suvalist manuaalset pumpa, mis enam-vähem tegi küll töö ära, aga milline metsik ajakulu ja kui väsinud käelihased… siis hakkas keha ajapikku aina vähem tootma ja nüüd on pumpa vaja juba piima säilitamiseks. Käsipumbaga seda tööd enam ära ei tee, mistõttu ostsin paar nädalat tagasi kasutatud (samuti paljukiidetud) Difrax elektrilise rinnapumba, sest uut polnud paraku võimalik soetada. Mis aga selgus – pump ei tööta korralikult, tundub, et miski jubin seal sees katlakivi täis vms, aga eelmist omanikku see enam ei huvita… Nii et siiski parajalt suur summa raha magama pandud, aga endiselt pumbata. Teeb õnnetuks küll 🙁

  • Avatar
    Vasta Kelli 20. oktoober 2016 at 18:09

    Mõtlesin, et rinnapumpa pole mul küll kunagi vaja, kuid nüüd vaevlen juba teist päeva 10-päevase poja kõrval rinnapõletikus ja kõrges palavikus. Raamatud kirjutavad, et mine dušši alla – masseeri ja lüpsa… No mina küll ei suuda palavikuga dušši alla minna. Nii et rinnapump kuluks hetkel väga-väga marjaks ära.

  • Avatar
    Vasta Sigrit 20. oktoober 2016 at 14:11

    Mina kasutan hetkel manuaalset rinnapumpa. Ja see on nii tüütu, käsi väsib väga ruttu ära ja tõmbub krampi. Aga kuna mu beebi on laisk imeja siis on piima välja pumpamine väga vajalik. Ja kui ma peaksingi selle pumba võitma siis annaksin enda oma kellegile heameelega ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 20. oktoober 2016 at 13:49

    Kogemus puudub, kuna ootan oma esimest printsessi. Tähtaeg 12.12.2016.Olen mõelnud, et selline elektriline kulukski marjaks kindlasti ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Elina 20. oktoober 2016 at 13:23

    Oli endal ikka see vana tore käsipump kuid sellega ikke jube ebamugav ja raske. Ja siis ta otsustas ka et ei võta enam nii hästi vaakumisse tõmmata 😉 Kuna vahepeal rinnaga toita ei saanud ja tegelikult saaksin oma piimatööstuse uuesti tööle sooviksin seda kindlasti. Oleks hea aidata neiut et ta saaks uuesti emme piima 🙂 minisünnipäevaks oleks tore 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariin 20. oktoober 2016 at 10:50

    Oii seda pumpa oleks küll väga vaja, kuna plaanin jaanuaris uuesti kooli minna. Siis oleks vaja piima välja pumbata, et poja saaks isaga kodus olla rahulikult ja ei peaks nälga tundma, samal ajal kui tema püsimatu ema õppimisega tegeleb 😉 kahjuks töö kõrvalt oleks koolis käimine olnud väga keeruline, kuid lapse kõrvalt tundub kaugõppes õppimine täiesti reaalne 🙂 kuigi poja alles sündis ja kodus olemise aega veel on, mõtlen ka juba ette – kui tuleb tagasi tööle minna, siis kindlasti on suureks plussiks vahepeale enesetäiendus erialaselt ning seeläbi on ka äkki rohkem võimalusi 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 20. oktoober 2016 at 09:39

    Jutud räägivad, et ilma rinnapumbata võib päris keeruliseks minna. Pean uskuma ju seda, mida eelnevad sünnitajad räägivad. Seega rinnapumba plaanin osta kindlasti, aga millise, ei oska öelda. Tahaks ikkagi sellist, mis ise töö ära teeks 🙂

  • Avatar
    Vasta nööp 20. oktoober 2016 at 09:03

    Esimese lapsega olin tõeliselt hädas imetamisega. Poolteist kuud oli üks rinnapõletik teise otsa, pumpamine oli hädavajalik, et saaks põletiku maha. Kuna piima jäi selle kõige tagajärjel vähemaks, siis pidin ka pidevalt stimuleerima piima juurde. Kasutasin elektrilist medela pumpa, mida laenutasin invatarvete laenutusest. Käsipumbaga lihtalt ei saanud hakkama. Uue lapse tulekuks kuluks küll üks korralik pump ära. Vajadus sellise asja järgi võib tekkida väga ootamatult, siis otsima hakata võib olla päris keeruline.

  • Avatar
    Vasta Merlin 20. oktoober 2016 at 07:08

    Kogemus puudub, aga varsti läheb tarvis. Selline elektriline kulukski marjaks ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Gätlin 20. oktoober 2016 at 05:40

    Siiani ei ole rinnapumpa kasutanud. 6.5 aastat tagasi kui poeg sündis,siistekkis piimapaise,palavikud ja põletikud,siis kahjuks minu pisikese tissitamise aeg jãi väga lühikeseks.
    Nüüd ooran ma oma jãrgmist pisikest ja hetkel olen 34+6 nãdalat titane. See kord,aga sooviksin soetada küll ühe rinnapumba,et vãltida olukorda kus minu pisike jãäb taab piimata. Eelistatud oleks siiski elektrooniline. Mugabis on vist selle õige nimetus. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anna 19. oktoober 2016 at 23:42

    Olles esimese lapse sünni ootel siis puudub kogemus. 🙂 Rinnapump oleks suureks abiks juhul kui peab lapse kõrvalt vahepeal koolis käima.
    Olen vaadanud ja uurinud erinevate rinnapumpade kohta kuid pole suutnud veel seda õiget välja valida.

  • Avatar
    Vasta Heike Julika 19. oktoober 2016 at 22:42

    Ostsime manuaalse.
    Tomme Tippee oma. Mõni üksik kord kasutanud, siis kui rinnapõletikud olid ning põletikune piim välja oli vaja nn välja lüpsta. Ent kui aus olla,siis käsitsi sai rohkem ja valutumalt piima välja.
    Kuna endal vaja ei lähe enan, siis loosiõnne puhul kingiksin edasi.

  • Avatar
    Vasta Elis 19. oktoober 2016 at 12:54

    Peale lapse sündi olin kuu aega haiglas. Kuna mul piisavalt piima ei olnud, siis pidin lapsele rpad andma ning imetamisnõustaja soovitas iga 3h tagant peale lapse söötmist mõlemat rinda 15min pumbata, et piima tootmist stimuleerida. Jumal tänatud, et neil oli Medela elektriline pump!! Last pidi toitma iga 3h tagant ning peale seda läks pool h, et pumbatud saaks. Pm magamiseks aega ei jäänudki, ei kujuta ettegi kui oleksin pidanud veel manuaalse pumbaga pumpama. Ja kui ma selle esimese piima paari päeva pärast kätte sain, olin maailma kõige õnnelikum! Kujutate ette väikese süstla sees 5ml, see on imeväike kogus, kuid ma sain lõpuks oma lapsele rinnapiima anda! 🙂 Kuna tegu oli esimese lapsega, siis ma ei oleks eluski kujutanud ette, et mul pumpa vaja, pigem käisin kaarega mööda nendest, arvatavasti poleks ma kodus olles osanud nii palju vaeva näha ja oleksin alla andnud. Aga õnneks nii ei läinud ja nüüd olen tõeline Medela pumba pooldaja ja soovitan kogu aeg kõigile! Viimati soovitasin tuttavale ka ning hiljem ütles ta, et see on tema elus kõige paremini kulutatud raha!
    Teise lapsega olen targem ja tahan kindlasti ka seda pumpa omale koju 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati Puidet 19. oktoober 2016 at 09:40

    Olen katsetanud tomme tippe manuaalset rinnapumpa, mille sain prooviks oma õelt, kuid kui aus olla, siis ise sõrmedega “lüpstes” olen ka tootlikum kui pumbaga. Seega olen täiesti kindel, et Medela Swing oleks väga äge abibahend ?…Lisaks olen selle kohta vaid kiitvaid kommentaare lugenud.

  • Avatar
    Vasta Helen 19. oktoober 2016 at 08:59

    Siiani olen kasutanud Medela manuaalset rinnapumpa, kuid see hakkab vaikselt juba väsima ja aegajalt tekib seetõttu pumpamisel probleeme. Rõõmuga kasutaks uut pumpa, saaks tirtsule piima koguda, et ise vahel koos mehega kahekesi õhtut nautima minna. Tegelikult peangi väikest plaani päev enne isadepäeva väike üllatusõhtu korraldada, et teda tänada kõige tehtu ja selle eest, et ta mind juba 10a kannatanud on. 🙂 Siis on hea lapsed vanaemaga jätta ja pisemale piim külma varuda.

  • Avatar
    Vasta Gerli 19. oktoober 2016 at 08:07

    Ma tunnen puudust juba sellest imelisest imevidinast.Hetkel oleks selline võit meie perre hädavajalik.
    Kuna meie nööbik otsustas siia ilma sündida poolteistkuud varem , siis hetkel on ta veel nii nõrk,et tissist kõhtu täis ei jõua imeda ja mul tuleb iga kolme tunni järgi pumbata puudujääv söök välja.
    Hetkel kasutan kiirelt laenatud Aventi manuaalset pumpa, üsna raske pump on ja käsi väsib ära, aga mis teha oma nööbi nimel olen kõigeks valmis 😉
    Elektriline pump teeks meie elu oluliselt kergemaks . Väga loodan loosiõnnele 😉

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. oktoober 2016 at 07:44

    Olen ootamas oma esimest ning selle pisikeseni on veel ka üks jagu aega. Seega kogu beebimajandus on minu jaoks veel kauge ja võõras. Kuna käin ka koolis ning kavatsen õpinguid jätkata ka peale lapse sündi siis oleks rinnapump vaieldamatu abimees kui pisike vanaema või isaga koju peab jääma.

  • Avatar
    Vasta Liis 19. oktoober 2016 at 00:42

    Minul oleks seda pumpa väga vaja.
    Kasutan Medela Mini Electricut (vist oli taoline nimi), aga ei saa sellega hästi piima kätte, nimelt on sees miskit viga ja ei anna kogu aeg ühendust.
    Väga tore on lugeda, et tegelikult sul imetamine sujub – valu väheneb ja piima on.
    Annaksin ei tea, mida, et mu mured oleksid sinu omade sarnased: rinnad piima täis ja valusad (ei taha pisendada sinu muresid, usun, et olemine on väga ebameeldiv). Jaman juba teise lapsega ja kummagagi pole minu unistus täielikust rinnalapsest täitunud. Pean kahjuks ka segu lisaks andma. Iseloomult olen kangekaelne ja seetõttu rinda ära ei jäta. Usun selle hüvedesse liiga palju. Esimene laps sai rinda lõpuks üle kahe aasta.
    Välja pean pumpama, et piima juurde tekiks, aga oma pump on liiga nikats.
    P.S., väga tuttav olukord, et esimene oli alati vait ja teine annab oma arvamuse valjuhäälselt teada.

  • Avatar
    Vasta Tuuleke 18. oktoober 2016 at 21:46

    Jaaa….no noorele esma emmele uus ja huvitav. Kuigi samas kindlasti hakkab raske olema viimane kokkupuude rinnapumpadest pärineb kui ma ise pisike olin ja ema käsitsi seda tegema pidi kuna tol ajal polnud sellisied asju. Endal oleks kindlasti kergem kui selline abiline oleks sahtlis olemas kelle järele käsi haarata kui pisar silmas ja rinnad tilguvad. Sinu postitust lugedes tean juba ette et sama saatus ootab ka mind kuna kui võtta mu õe ja ema pealt kogemust siis neil oli piima liiga palju seega olekski see abiline väga vajalik.

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. oktoober 2016 at 21:40

    Palun palun palun palun, mulle oleks see kui hingeõnnistus. Siiani olen end “lüpsnud” oma sõrmekestega ja ütleme nii, et see on üks paras ettevõtmine ?Elektriline Medela on ikka väga oodatud tegelane ?

  • Avatar
    Vasta Rica 18. oktoober 2016 at 21:18

    See olekski just see!? Kindlasti vajalik abimees. Varem rinnapumpa kasutanud pole, olen esimese beebi ootel?

  • Avatar
    Vasta Talvi 18. oktoober 2016 at 20:56

    Essa beebi ootel seega pole kogemust aga plaanin osta ka medela rinnapumba , tundub väga fäänsi:)

  • Avatar
    Vasta Laura 18. oktoober 2016 at 19:37

    Minul 7-kuune beebi ja enne lapse sündi ostsin valmis Chicco manuaalse pumba. Sellega sain piima kätte ainult algul piimapaisu ajal. Nüüd aga ilmselt kasvab mul muskel enne suureks kui mõne tilga kätte saan sellega 🙂 Medela swing pumpa olen juba mõnda aega “nillinud”, aga hind krõbedaks jäänud minu jaoks. Tahaks piima välja pumbata ja mehega esimest korda üle pika aja deidile minna! 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. oktoober 2016 at 19:32

    Tere! Mina ei ole varem rinnapumpa kasutanud, kuna ei ole veel vajadust tekkinud. Küll aga tuleb ilmale aga minu esimene laps, mistõttu arvan, et rinnapump võiks olemas olla. Olen vaadanud nii manuaalseid kui ka elektrilist, kuid ei ole veel ise otsusele jõudnud, milline ikkagi parem oleks.

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. oktoober 2016 at 19:28

    Mina ootan oma esimest beebit, kes peaks tulema jõulude paikul, ning plaanin kohe kindlasti soetada omale elektrilise rinnapumba. Eriti peale Sinu jälgimist on see ost kindel, kui just õnne mulle ei naerata! ?

  • Avatar
    Vasta Maria 18. oktoober 2016 at 18:55

    Esmarasedana varem kasutanud ei ole, aga juba saanud juhtnööre emadest sõbrannadelt, kes samuti räägivad, et ilma selle imeaparaadita on elu keerukam. Seega plaan on paigas ja muretseda ta tuleb. Milline täpselt, tekitab praegu veel segadust, aga juttude järgi tundub elektriline mõistlikum… Hirmutav on igaljuhul…

  • Avatar
    Vasta ml 18. oktoober 2016 at 18:40

    jaa palun mulle! kasutasin Tommee Tippee manuaalset pumpa, et ärgitada piima tulema. 2 kuud jändasin enne kui alla andsin, piima ei tulnud, lapsest hakkas kahju, kaua ma neid tühje piimakotte topin talle suhu. käed olid pumpamisest krampis ja nibud valusad. Äkki teise lapsega ja elektrilise pumbaga saaks selle piimanduse tööle…

  • Avatar
    Vasta Jaanika 18. oktoober 2016 at 18:40

    Tulekul esimene laps, seega rinnapumba kasutamise kogemust pole. Elektriline tundub oluliselt mugavam, seega eelistaksin vajadusel seda. Kuigi alati ei pruugi tõesti probleeme tekkida, tuleks ikka pigem karta kui kahetseda 😀 Igaltpoolt selliseid õudusjutte kuulnud, et pump võiks kodus igaks elujuhtumiks olemas olla.

  • Avatar
    Vasta Tiivi 18. oktoober 2016 at 18:40

    Kasutasin manuaalset pumpa ise, aga firmat ei mäleta. Võidu korral kingiks selle hoopis ühele armsale tuttavale, kes peagi emaks saab 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 18. oktoober 2016 at 18:40

    Olen kasutanud manuaalset , mis oli väga tüütu. Swingi kohta olen ainult head kuulnud ja seetõttu soovin ka loosis osaleda. Loodan, et õnn naeratab!:)

  • Avatar
    Vasta Kerli 18. oktoober 2016 at 17:42

    Olen ka esmarase, seega eelnev kogemus puudub. Unistan elektrilisest pumbast, kuna see tissi majandus tundub küll praegu natuke hirmutav..

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. oktoober 2016 at 16:55

    Et kõik ausalt ära rääkida, nagu on, pean ma alustama sellest, et olen esimest korda pisikese beebi ootel. Ilmselt ootusärevus ja pisikese iga kordumatu liigutus pehmel nahal on märk sellest, et ega õigeid otsuseid sellises õnnetundes väga teha ei saa. Kahjuks või õnneks pean seekord usaldama kogenenumaid emmesid, kes on juba korduvalt rinnavalu ja piima väljapumpamisega tegelenud. Eks praeguses interneti ajastul on äärmiselt raske just see “õige” toode leida, eks kirja on pandud nii manuaalse kui elektrilise rinnapumba plusse ja miinuseid. Meie otsuseks, või minu otsuseks (vist selle teema puhul on õigem) on jäänud silma ikka elektrilised rinnapumbad, usun, et selle kasuks ka lõpuks otsustan. Kõige hirmsam lugu selle “kogenematuse” taga on aga see, et neid rinnapumpasid on ju nii erinevaid ja nende hind sama erinev – milline see õige siis on? 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis M. 18. oktoober 2016 at 16:49

    Eelmise lapsega kasutasin Philips Avent manuaalset rinnapumpa, siis no tõeliselt mugav oleks uue beebiga elektrilist kasutada 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 18. oktoober 2016 at 16:02

    Ma ei olegi enne kasutanud, just planeerisin ostma hakata, nii et super blogipostitus! Sõbranna soovitas kindlasti elektrilist pumpa, nii et olen nüüd neid veidi vaadanud, aga peale sinu postitust tundub, et valin ikkagi selle sama medela swingi.

  • Avatar
    Vasta Liisi 18. oktoober 2016 at 15:58

    Hetkel pole veel mõelnud, kumba varjanti ostaksin, kuna hetkel pole veel vaja olnud, paisust sain ühe ööga jagu, aga jah elektrilune tundub mugavam.

  • Avatar
    Vasta Ave 18. oktoober 2016 at 15:56

    Ülimegahea pump on ju see! Kasutan ka ise!
    Kommentaarin siis oma õe nimel, tahan väikest üllatust teha ja talle selle hea pumba kinkida ?
    Et siis selleks, et kevadel sündiv beebi rinnapiima saaks-õel on probleem nibudega, mis on sissepoole ja tänu sellele ka esimene beebi ilma rinnapiimata jäi ? aga Medela Swingiga saab ju pisike ikka oma kõhu täis ja kõik vajalikud vitamiinid! Suur aitäh sulle Mallukas ??
    Jõudu Teile sinna ?

  • Avatar
    Vasta Birgit 18. oktoober 2016 at 15:32

    Kuna olen esmarase siis enne ei ole rinnapumbaga kokku puutunud, küll aga tahaks elektrilist, lihtsalt mugavuse pärast. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 18. oktoober 2016 at 15:30

    Kui aus olla, siis pole rinnapumpa kasutanud. Olen käega välja pumbanud, aga kuna mu väikest perekest ootab ees reis, siis olen nüüd erinevaid pumpasid piilunud. Kuna sa enda oma nii uhkesti kiitsid, siis ka seda. Kui hinda nägin kukkus suu lahti… Seega oleks praegu väga asjakohane 😉

  • Avatar
    Vasta Betty 18. oktoober 2016 at 15:14

    Oeh, see imetamine. Ainus asi, mida ma nüüd beebi sündides kõige rohkem kardan, sest 8 aastat tagasi esimese lapse puhul oli see tõeline piin. Juba haiglas olin ma kümne küünega lauast kinni ning samal ajal pumpasid haigla automaatsed pumbad minu valulikest rindadest piima välja. Need olid ikka tõsiselt suured ja jubedad masinad! Kahjuks oli sel ajal ka imetamisnõustamine kesine ja mingeid nõuandeid ma sealt oma pakitsevate rindade ja imetamise kohta ei saanud. Koju soetasin sel ajal Aventi manuaalse rinnapumba. See oli täitsa okei, kuid kui rinnad olid niiii täis ja valulikud, siis ei suutnud tihtilugu ka ise endale nn kätt külge panna, et neist midagi välja pumbata, sest esimesed tõmbed olid ikka väga-väga valusad. Usun, et automaatse pumbaga oleks asi kindlasti palju lihtsam ja roosilisem 🙂 Ja siis ehk oleksin saanud lapsele ka pikemalt rinda anda, sest minu imetamissaaga lõppes kokkuvõttes piimajuha ummistuse ja operatsiooniga.
    Õnneks olen ka siit blogist juba palju häid näpunäiteid saanud ning loodetavasti tuleb sel korral imetamine palju paremini välja 🙂 Heaks abimeheks oleks muidugi ka loosis olev Medela rinnapump.

  • Avatar
    Vasta Ketu 18. oktoober 2016 at 15:02

    Wooop woooop ! See oleks üks väga vajalik asjandus 🙂
    Tütrega ostsin apteegist selle kõige kõige kõige tavalisema, nii igaks kümneks juhuks! Neverever again ei taha ma ühtki manuaalset. Ma kas olin liiga algaja, loll või lihtsalt saamatu, et tollega kõige väiksemat lutipudelitki pooleldi piimaga täita 😀

    Sellise elektrilisega oleks elu miljon korda lihtsam (oleks olnud mul see vaid tüdruku ajal, kui ma piimapaisuga palavikus olin ja üle keha tuline, aga väike tüdruk just sellel hetkel suure nutu saatel süia nõudis – ei tahtnud ta mu tulikuuma tissi! Nii me koos nutsime, sest lapsel kõht tühi ja minul surmahaigus kallal, mis ei lasknud lihtsalt mitte midagi teha).

  • Avatar
    Vasta Kady Kolk 18. oktoober 2016 at 14:54

    Kuna olen esmarase,siis pole veel rinnapumpa kasutanud..Plaanis oli omale soetada ka elektriline,ämmakas soovitas ja sinu jutt pani mind aina rohkem ikka elektrilise poole vaatama 😀
    Oleks nii tore ju omale see imeline masin võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuuli 18. oktoober 2016 at 14:39

    Pole kasutanud ja pole veel suutnud valida millist osta. Beebi peaks lähi nädalate jooksul sündima ehk selle aja jooksul suudan leida sobiva.

  • Avatar
    Vasta M. 18. oktoober 2016 at 14:29

    Sellest ei hakka rääkimagi, et ma kunagi midagi võitnud pole.
    Kraabin praegu kopikaid kokku, et rinnapump kasutatult soetada. See kuluks marjaks ära.. ja küüned jääks ka terveks! Win-win 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 18. oktoober 2016 at 14:20

    Kasutanud olen nuki manuaalset ja ei armasta väga rinnapumpasi, tundub et ka mul ei ole väga häid kogemusi nendega aga hetkel tunnen ka puudust korralkkust pumbast et vajadusel lapsele pudelist toita ?

  • Avatar
    Vasta Jana 18. oktoober 2016 at 14:15

    Olen kasutanud Nuk’i ja Aventi manuaalset rinnapumpa. Imetamine kulges mööda kivisid ja kändusid. Alguses jube valulikult, hiljem pusisime imemisvõttega. Pidevalt oli tunne, et beebi ei saa kõhtu täis. Võttis rinnast kinni ja lasi lahti. Raske aeg oli.. Lõpuks ei pidand enam vastu ja murdusime, st andsime piimasegu juurde pudelist. Nagu arvata võib, siis rinnast enam imeda ei tahtnud. Miks vaeva näha kui saab lihtsamini? Aga ma üritasin ikka pumbata, sest iga ema ju tahab oma lapsele parimat- pakkuda talle vähemalt esimestel kuudelgi rinnapiima. Ja nii ma igal vabal hetkel pumpasin ja pumpasin. Ma ei tea, kas mul oligi vähe piima, aga korra sain aint 100 ml, enamus kordadest tuli aint mõnikümmend ml piima. Raske oli. Aga kindlasti tahan aasta-paari pärast uut beebit, ja siis võiks küll elektriline Medela rinnapump mind inetamisprobleemide korral aidata, sest rinnapiim on lapsele parim!

  • Avatar
    Vasta Mari 18. oktoober 2016 at 14:04

    Ohhoo vot see oleks minu jaoks nüüd küll väärt kingitus.Nimelt ootan ma oma neljandat beebit.Ei ma ei ole hull vaid “armastuse narkomaan” (nii nagu sa ühes postis väitsid) ja olen täiega beebide fänn.Mitte,et mu suuremad lapsed sellepärast nüüd vähem tähtsamad oleksid.Mitte sellest ei tahtnud ma rääkida vaid hoopis tissimajandusest ja rinnapumpadest.
    Esimese lapsega oli nii,et kui laps esimest korda rinnale pandi,siis ämmakas tegi suured silmad pähe ja ütles,et sul on nn lamedad rinnad ja see imetamine on ikka väga keeruline.Teisel päeval kui piim rinda tuli,siis see oli ikka megahull.Rinnad üüratud,selg küürus ja mis kõige hullem,et laps ei saanud kuidagi imemisega hakkama.Suures hädas tormasin apteeki rinnapumba järele ja selleks osutus Aventi manuaalne rinnapump.Sel ajal elektrilisi vist ei olnudki.Hoolimata sellest,et mul oli rinnapump,kapsalehed ja veel kõikvõimalikud abinõud-suutsin ma ka veel rinnapõletiku endale hankida.Haiglas õpetati mulle head võtted pumpamisel selgeks aga laps keeldus täielikult rinnast.Nii juhtus see,et 5kuud ma ainult pumpasin nii,et käed rakkus ja mu laps sai vähemalt 5 kuud ainult rinnapiima.Selle meeletu pumpamise tagajärel muutusid ka mu rinnanibud kuju ja olin veendunud,et järgmise lapsega võiks imetamisest midagi välja ka tulla.Teise lapsega valmistusin juba eos selliseks tralliks ennast ette.Juhtus aga nii,et mu teine laps sündis suulaelõhega ja tema puhul ei saanud imetamisest juttugi tulla.Nii ma siis võtsin oma vana Avent pumba välja ja pumpasin oma rindadest seekord 3 kuud.Lõpuks andsin alla,sest leidsin,et ema on ka ikkagi inimene ja kolm kuud on ikka parem kui üldse mitte midagi.Pärast seda oli minu Aventi pump läbi,mis läbi.Kolmanda lapsega oli nii,et kuna ta sündis keisrilõikega nagu ka mu teine laps,siis piim tuli rinda alles neljandaks päevaks.See tulemine oli ikka sama hirmus kui esimesel korral.Samuti kõikvõimalikud paisud ja värgid.Temagi oli täiesti vastu selle,et peab minu rinda imema.Seekord võtsin ma aga pähe,et nii lihtsalt ma alla ei anna.See laps peab rinnale saama.Käisin mööda imetamisnõustajaid ja beebi esimese kuu sünnipäevaks võisin öelda,et mul on täiega rinnabeebi.See tee oli väga vaevaline ja pikk teekond.Abimeheks oli mul seekord laenuks saadud Medela manuaalne rinnapump.Ilma selleta ma vist ellu ei oleks jäänud.Minu kolmas laps sai rinda 1aasta ja 3 kuud.JESS!!!Suured tänud selle eest rinnapumbale ja loomulikult ITK-imetamisnõustajatele.Minul oli selle piimaga vähemalt pool aastat nii,et oleks võinud vabalt kaks beebit ära toita.Nüüd neljandaga,kes peaks sündima veebruaris on mul ette nähtud plaaniline keiser.Mõte juba sellest,mida mu rinnad kolmandal päeval tegema hakkavad-ajab mulle hirmu nahka.Malluka blogist tissimajanduse postitust lugedes tulid mul ka kohe enda emotsioonid meelde ja seda rinnalõhe valu kirjeldades oleks kõik justkui uuesti läbi elanud 🙂 Ma usun,et oleksin uue Medela Swing rinnapumba vääriline küll ja oskaks hinnata temas kõike seda mugavust,mida tal mulle pakkuda oleks.Kindlasti hoiaksin teda väga heaperemehelikult,et pärast minu kasutamist see edasi pärandada.

  • Avatar
    Vasta Maiken 18. oktoober 2016 at 13:53

    Esimene laps (nüüdseks 1a 9k) oli TÄIELIK rinnabeebi mul. Kuna esimene laps, siis ju ei teadnud ka, kuidas tissimajandus käib. 4 haiglapäeva jooksul olid tissitamise vahed vaevu tunnised ja oli ka öid, kus nutsin valust, sest beebi oli 2-3 tundi järjest tissi otsas ja ma enam ei jõudnud. Iga kord kui põnn häält tegi, arvasin, et tahab tissi järelikult ja hopsti panin tissi suhu talle. Lõpuks oli asi nii, et laps jäi magama ainult tissiga ja lõpuks võõrutatud sai, kui jäin uuesti rasedaks ehk siis laps oli 1a 2k. Rinnapumpa ma kordagi ei proovinud, sest polnud selleks lihtsalt raha, et üks korralik osta (ei näinud mõtet osta mingi odav, mis lõpuks ikkagi ebamugav ja kasutust ei leia) ja endale ka mingit lapsest eemal oleku aega anda.
    Uus beebi on meiega liitumas novembris ja elektriline rinnapump kuluks ära küll. Tahaks ju esimese lapsega alustada lasteaiaga uuel aastal ja eelmisel korral olid tissid piimas vahel ikka VÄGA punnis ja valusid. Mina nägin ainsa lahendusena ise käsitsi pigistada piima dušši all välja nagu haiglas õpetati. Tulutult! Kannatasin lihtsalt ära ja kasutasin seda multi-mam rinnakompressi. Heaven sent! Head jahedad alati tissi peale pannes ja aitasid hästi. Sel korral tean ka juba haiglasse neid kaasa võtta.

  • Avatar
    Vasta Katrin 18. oktoober 2016 at 13:37

    Varem rinnapumpa kasutanud ei ole. Tulemas on meie esimene laps, kes peaks sündima aastavahetuse paiku. Lugedes sinu blogi olen aru saanud, et rinnapump on üks kahtlemata väärt asi, nii enda kui lapse jaoks ning igaks juhuks võiks kodus juba olemas olla enne lapse sündi. Tundub, et elektriline variant on mugavam ja erineva beebikraami kokkuostu hulluses oleks igati kasulik pump võita :).

  • Avatar
    Vasta Annika 18. oktoober 2016 at 13:20

    Kasutasin Philips Aventi manuaalset rinnapumpa ja ausalt öeldes ei saanud suurt midagi kätte. Ikka väga vaevaline oli. Elektriline oleks kindlasti abiks.

  • Avatar
    Vasta Mari 18. oktoober 2016 at 12:52

    Esimese lapsega olid tohutud probleemid imetamisega. Kõik imetamisnõustajad said läbi käidud ja koju kutsutud(SIET) aga midagi ei aidanud, paar kuud olid rinnad lõhki ja laps sai veresegust piima :l Proovisin kasutada Avent manuaalset pumpa,kuid ka pumbates oli põrgulik valu ja ise pumpamine oli lihtsalt nii ebameeldiv. Siis andsin alla, arvasin, et õnnelik ema on lapsele parem kui depressiivne valude käes oigav Aga rinnapiima pakkuv ema. Kohutav kohutav kohutav aeg. Varsti tuleb uus pisike nunnu beebi aga kardan imetamist jubedalt. Loodan küll, et ehk sel korral läheb kõik paremini ja saan oma pisikesele siiski ilusasti rinnapiima anda. Kindlasti plaanin sel korral soetada elektrikise rinnapumba, ehk see teeb asja lihtsamaks:)

  • Avatar
    Vasta Silja 18. oktoober 2016 at 12:52

    Ise kasutasin Medela manuaalset pumpa, mille pärandasin edasi õele, kes kaksikuid ootab. Kuid kindlasti oleks tal elektrilise üle väga hea meel.

  • Avatar
    Vasta Kairit 18. oktoober 2016 at 12:32

    Kuna tulemas on esimene beebi, siis pole õrna aimugi, mida täpsemalt vaja oleks. Aga lugedes Sinu blogi, siis tundub, et rinnapumba peaks kindlasti soetama. Ei ole veel kindlat välja valinud, ehk naeratab loosiõnn mulle ning ei peagi pead rohkem sellega vaevama. 🙂

  • Avatar
    Vasta Karmen 18. oktoober 2016 at 12:26

    Eelmise lapsega kasutasin mingisugust kohutavat NUK’I üles-alla tõmmatavat pumpa, millest väga palju kasu ei olnud. Kuid nüüd, kui järgmine põnn kohe-kohe sündimas, olekski õige aeg normaalne rinnapump soetada omale. 🙂

  • Avatar
    Vasta Krislin 18. oktoober 2016 at 12:21

    See oleks asendamatu abimees, kuna üritan oma viimast aastat ülikoolis tehtud saada ja paratamatult eksameid tehes peab lapse m6neks tunniks emaga j2tma.. ? sünni ta on 6 detsember??

  • Avatar
    Vasta inga 18. oktoober 2016 at 12:04

    Kasutasin Tomme Tippe manuaalset rinnapumpa. Ja olgem ausad, oma suurte G korvi rindade juures tuleb seda piima ikka kuraduma palju ja jube hea oleks,kui nüüd saaksin elektrilise rinnapumba endale. Käed poleks enam nii villis ja beebsu jaoks oleks rohkem aega. Tähtajaks oli 14.10 aga näe,ma olen endiselt veel rase, erinevalt sinust kelle tähtaeg oli 15.10 😉

  • Avatar
    Vasta E. 18. oktoober 2016 at 12:00

    Olen kasutanud manuaalset Nuki pumpa, aga usun et elektriline oleks palju parem ja kiirem abiline 🙂

  • Avatar
    Vasta Karramba 18. oktoober 2016 at 11:48

    Rinnapumpa ma varem kasutanud ei ole, aga Sinu postitusi lugedes tundub ülivajalik. Endal varsti saabumas esimene põnn. Loosis osalen hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 18. oktoober 2016 at 11:44

    Kodus on olemas üks manuaalne, aga sellega ei õnnestunud piima pumpamine sugugi. Varsti tulemas uus beebi ja kuna eelmisel korral oli piima kogusega probleeme, siis sooviks see kord kindlasti kasutada elektrilist pumpa.

  • Avatar
    Vasta Viivika 18. oktoober 2016 at 11:44

    Olen siiani kasutanud Philips Avendi manuaalset pumpa. Kui piima rinnas on, on ta väga hea, aga kui pole siis ta rohkem kipub lõhkuma, kui stimuleerima. Järgmiseks oligi plaanis osta automaatne pump. Täpsemalt Medela Swingi oma , kuna seda oled kiitnud nii Sina kui ka A mida Henry teeb blogis Esileedi:).

  • Avatar
    Vasta Maili 18. oktoober 2016 at 11:36

    Peale esimest sünnitust ei saanud last kohe rinnale panna, lapse sain rinnale alles 12 tundi peale sünnitust. Seega võttis piima tekkimine nii palju aega, ehk oli ka imetamisvõte vale. Laps läks kollaseks ja ei võtnud kaalus juurde. Manuaalse pumbaga üritasin pumbata, aga ei saanud hakkama, seepärast hakkasin kasutama pulbrit. Teise lapsega kavatsen kindlasti elektrilise pumba muretseda. 🙂

  • Avatar
    Vasta siky 18. oktoober 2016 at 11:35

    Pole veel olnud, aga kahe lapse imetamisega oli nagu sul. Ma ei tea, miks keegi mulle ei märganud soovitada rinnapumpa. Uue sündiva beebi puhul tahaks küll sellest piinast pääseda 🙂

  • Avatar
    Vasta Merilyn 18. oktoober 2016 at 11:30

    Olen siiamaani käsitsilüpsja olnud, sest meil on kodus ainult veneaegne käsipump, mida on päris ebamugav kasutada. Olen kuulnud manuaalse pumba kohta päris palju negatiivseid arvustusi ning elektriline pump on tõsiselt kallis. Soovin väga loosis osaleda 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 18. oktoober 2016 at 11:23

    Kuna kohe-kohe on tulemas esimene laps, siis pole varem rinnapumpa kasutanud, kuid olen uurinud ja puurinud ja pole suutnud otsustada, millist vaja ka oleks. Seega oleks see suurepärane võimalus katsetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 18. oktoober 2016 at 11:13

    Ma tean suurepäraselt, mida sa tunned, sest seisan silmitsi sama probleemiga. Mul pole küll piimauputust, aga neiu tahab nii tihti tissi otsas olla, et nibud teevad juba põrguvalu. Ei aita nibukaitsed, kreemid ega kompressid. Tahaks lasta nendel lihtsalt natuke paraneda piima välja lüpstes. Endal on olemas Tommee Tippee manuaalne pump, aga kuidagi nii ebameeldiv on käsitsi pumbata, nagu lehma lüpsaks.. elektrilisega saab kiiresti ja ei pea seda judinaid tekitavat pumbavajutust tegema.

  • Avatar
    Vasta Kaie 18. oktoober 2016 at 10:47

    Mul oli eelmine nädal šokk, et laps on enda teise elukuu jooksul väga vähe juurde võtnud (3 nädala jooksul vaid 200g). Siis kohe kiirelt oli soov piima juurde tekitada. Tänaseks, kui mul ka imetamisnõustaja kodus käinud, on välja tulnud, et ilmselt sain haiglast halva soovituse kasutada kogu aeg nibukaitsmeid. Kuid mis tehtud, see tehtud ja nüüd pole laps piisavalt juurde võtnud sellest saati. Mu noor emasüda pidi valust lõhkema… Kodus oli mul vaid mehe ostetud rinnapaisu peale ärapumpamiseks mõeldud pisike käsipump (meenutab veneaegset pumpa, mida emal näinud olen). Perearst arvas, et ma enam last rinnale nagunii tagasi ei saa ja piim kaob täitsa ära. Mina mustas masenduses siis lubasin mehel küll uue rinnapumba tuua, kuid mitte selle peale kulutada, sest kui piimast ilma jään nagunii peagi, võtku ta pigem odavam. Eile külastas mind imetamisnõustaja, kellega koos sai paika pandud kava, kuidas laps 100% rinnapiimale tagasi saada ja ma usun sellesse ise täielikult! Mis aga häda – nüüd on kodus mul kaks käsipumpa, millest ühe kasutamine on rinnale valus (see vene moodi pump, täiesti prosta) ja teisega olen iga kord käed krampi pumbanud (see uus, mis ei tohtinud kallis olla) ja ei, enam ma ei usu, et ei ole võimalik rinnale tagasi saada. Kulutused heaks imetamiseks on hõlmanud aga voodimadratsi väljavahetamist, kahte pumpa, kugematul arvul igasugu kompresse ja kreeme (mu ülihellad rinnad vajavad midagi…), neid saatanast nibukaitsmeid (mis mõbele siiski sobivad ja ei riku ära, aga mulle tõid elu suurima südamevalu), piimakogujaid jne jne. Jube keeruline on nüüd veel elektrilist rinnapumpa soetama hakata selle kõige järgi, sest praegu ma ise jätkangi seda käed krampi pumpamist manuaalse pumbaga, kuna ei venita järgmise pumba ostu hetkel välja. Aga kui ma ka ei võida, siis küll ma pumpan enda käsi edasi krampi lapse pikemate uinakute ajal (nuidu laps võimalikult palhu rinnal) ja küll see piim tagasi tuleb!!!!!

  • Avatar
    Vasta Janne 18. oktoober 2016 at 10:36

    Polegi veel rinnapumpa kasutanud, kuna beebi näeb ilmavalgust detsembri alguses, kuid Sinu kiidulaulu peale tahaks kindlasti just seda rinnapumpa katsetada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris 18. oktoober 2016 at 10:02

    Esimese lapsega ei kasutanud mingit rinnapumpa kuigi piimapais oli paar korda küll. Nüüd olen teise lapse ootel ning peale sinu blogipostitust jäin mõtlema, kas peaks siis ikkagi soetama. Ja tahaks pigem elekteilist juba.

  • Avatar
    Vasta Kati 18. oktoober 2016 at 09:37

    Ei ole varem kasutanud kuna tulemas esimene beebi aga juba Sinu eelmisest postitusest panin selle sama pumba oma nimekirja 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 18. oktoober 2016 at 09:33

    Mul kodus manuaalne Medea ja uue beepsuga sooviks siiski elektrilist.

    • Avatar
      Vasta Kristin 18. oktoober 2016 at 09:33

      Mul kodus manuaalne Medela ja uue beepsuga sooviks siiski elektrilist.

  • Avatar
    Vasta Alina 18. oktoober 2016 at 09:32

    Mul on varsti sünnitus tähtaeg. Ja mul oleks hädasti vaja Medela Swing™ 2-faasiline elektriline rinnapump + Calma.

  • Avatar
    Vasta Stiina 18. oktoober 2016 at 09:22

    Lastehaiglas olles kasutasin Medela Symphony elektrilist rinnapumpa. Endal on hetkel kodus nüüd medela manuaalne pump, enne seda kasutasin apteegist ostetud kõige odavamat pumpa (seda toredat, mis näeb välja nagu klouni pasun) :D.

  • Avatar
    Vasta Kristel 18. oktoober 2016 at 09:21

    Veel ei ole soetanud ühtegi pumpa, kuid oleks väga tarvis, et laps saaks tagasi ainult rinnale. Loodetavasti saan võimaluse proovida Medela Swing elektrilist rinnapumpa, et saaksime piimasegust loobuda.

  • Avatar
    Vasta Tiina 18. oktoober 2016 at 09:20

    Kuna minu rasedus on kulgenud suurte probleemidega (no, eks te proovige värske rasedana iga nädal 1-2 korda verejooksudega EMOs või valvearsti kabineti ukse taga istuda), siis rasedusjärgne aeg võiks võimalikult muretu olla. Usun, et rinnapump oleks siinkohal igati abiks.

  • Avatar
    Vasta Annika 18. oktoober 2016 at 09:07

    Tere mina soetasin endale manuaalse aga tahaks kunagi ka elektrilist ka proovida minu pisike preili on nii laisk et ei viitsi tissi imeda 4-5 tõmmet ja juba magab.
    Oleks tore võita seda rinnapumpa.

  • Avatar
    Vasta Pikutaja 18. oktoober 2016 at 08:58

    Ma nüüd esimesest korda võtan ka su loosist osa, sest tundub et on vajalik kraam 🙂
    Esimene laps saabub nüüd meil veebruaris ja Medelast on nii palju head kuulnud/lugenud, et väga hea oleks kui kodus see olemas oleks. Sest vaadates oma kahte õde, siis neil küll piimapuudust ei tekkinud oma lastega ja ema juttude järgi, jätkus tal ka seda samamoodi. Nii, et geen on juba väga tugev sees.

  • Avatar
    Vasta R. 18. oktoober 2016 at 08:51

    Esmarasedana mul imetaise ja pumba kasutamise kogemus puudub. Rasedus on lõpusirgel ja piima juba vohab lademetes. Mõni päev, kui rinnad nii valusad käin vannis lõõgastumas ja neid mudimas. Seegi lõpeb enamjaolt minu jaoks piimavannina:D Seega oskan enam-vähem aimata rinnapumba vajalikust. Samuti on see plaanis meil ka osta. Kahjuks on elektrilised pumbad kallid ja hetkel ei saa me seda endale lubada. Muidugi oleks supper mugav, kui kodus oleks olemas manuaalse pumba asemel hoopiski elektriline 🙂

  • Avatar
    Vasta Elen 18. oktoober 2016 at 08:44

    Preili rinnaga toitmise aeg sai kasutatud Avendi manuaalset rinnapumpa, pole otseselt ühtegi halba sõna öelda. Veidike tüütu oli aga ajas asja ära. Automaatse pumbaga oleks elu muidugi mugavam ja lihtsam 🙂 Poja peagi sündimas ja üks selline kingitus kuluks vägagi ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Merle O. 18. oktoober 2016 at 08:42

    Mul on kohe täis tiksumas 38. rasedusnädal ja kuna tegu mu esimese rasedusega, siis varem ühtki rinnapumpa ise kasutanud ei ole. Sinu blogi lugedes on tekkinud aga juba tunne, et ilmselt peaks rinnapumba ikkagi endale varuma, kuna need sünnitusjärgsed katkised nibud ja paistes rinnad tunduvad olevat isegi hirmsamad kui sünnitusvalu… Kui rinnapumba peaks siiski soetama, siis oleks see kindlasti elektriline pump.

  • Avatar
    Vasta Aive 18. oktoober 2016 at 08:37

    Ootan oma esimest tibu ja sinu blogis olevad toodete tutvustused on väga head ja asjakohased just kellelegi, kellel ees veel täiesti tundmatu maailm. Minu senine plaan on soetada rinnapump kui selleks vajadus tekib, samas see Medela Swing kõlab küll kui iga ema unistus ja kui võrrelda autodega siis nagu Ferrari teiste seas. Oleks väga õnnelik kui selle Ferrari endale skooriks!

  • Avatar
    Vasta krissu 18. oktoober 2016 at 08:31

    Rinnapumpa ma veel kaustanud ei ole sest üllatusüllatus- beebi alles küpseb 🙂 Rinnapumpa olen ma silmitsenud ammu kuid hinnad on tõesti krõbedad. Samas saab see väga vajalikuks asjaks kuna käin alles veel koolis ja beebi kõrvalt kavatsen ka olulisemates tundides edasi käia. Kindlasti ei tahaks kutile hakata asenduspulbrit pakkuma sest pole raatsind sellist investeeringut teha. Okei hind on krõbe arvestades, et pole enda sissetulekut aga ometi on see igati oma hinda väärt- ma tean. Seega proovin õnne siin 🙂

  • Avatar
    Vasta Kriss 18. oktoober 2016 at 08:31

    Mul ei ole veel lapsi aga esimese jaoks, kes jaanuaris kõigi eelduste kohaselt saabuma peaks tahaksin pumpa valmis osta küll. Olen ka kuulnud, et pump võiks olla elektriline ja ausaltöeldes Medela omad meeldivad mulle ka disaini poolest enim. Asjad peavad ikka ilusad ka olema, midagi pole teha. Ja kunagi ei tea ju kui palju seda lõpuks kasutada on vaja, seepärast on natuke valus küll see väljaminek aga mitte vist ikka nii valus kui piimapaisuga tissid. Olen kasutatuna ka mõelnud osta nii et kui ma ei võida ja siin on keegi, kes oma pumpa müüa soovib, siis andke endast märku. Malluka tissidele soovin head paranemist!

  • Avatar
    Vasta Piuks 18. oktoober 2016 at 08:16

    Olen kasutanud Aventi manuaalset. Kuulusin varem sellesse gruppi, kes pidas pumba ostu täiesti ebavajalikuks ja arvasin pigem, et ah kellegi kunstlikult tekitatud pseudoprobleem. Miks peaks pumpama, anna ikka rinda. Aga nüüd olen pumbavajadusega lausa kahte pidi kokku puutunud. Esiteks kivikõvadest rindadest piima pealt ära pumpamisel (õnnis tunne), ja teiseks asjaoluga, et piima on liiga vähe. Kuna tegemist oli käsipumbaga,mille töö pole nii efektiivne, siis kahjuks lõppeski mu imetamisperiood liiga kiiresti. Piim sai otsa ja kõik. Järgmise lapsega tahaks juba ikka korralikult ette valmistatud olla, et sellist asja ei juhtuks.

  • Avatar
    Vasta Evelin 18. oktoober 2016 at 08:10

    Siiani olen katsetanud kahte pumpa:
    1) sellist eriti odavat pasuna kujulist millel on pasuna laiem ots ja teisel pool kummilulla ja välja saab pumbata korraga ca teelusika-supilusika suuruse koguse, siis peab tühjemdama ja uuesti alustama- seda aparaati ei soovita kellegile! Võtab hullu pöör aaega ja koguaeg peab hoidma seadeldist tasakaalus.
    2) teist korda poodi minnes otsustasin ikka natrukene rohkem raha kulutada ja ostsin Philipsi Aventi pumba (aga ikkagi vanema mudeli, oli ju 10eurikut odavam), sellega sai ikka pumbatud nii mis kole. Seade supper mugav pole, aga kui piim “lippama” hakkas siis sai päris ilusasti toimetatud ja 100-150ml ilusasti kotti pandud.
    Elektrilist pumpa pole siiani kasutada saanud, endale ostmise osas olen selle kalliks põlanud, samas kui pumpamist tuleb tihedamalt ette siis kujutan, et see oleks just kõige olulisem, et saad töö tõhusalt ja kiirelt tehtud vähima vaevaga.
    Loodan, et peagi saabuv Pamp nr 2 on vähemalt sama usin lutsutaja kui esimenegi, muidu on häda majas…

  • Avatar
    Vasta Pille 18. oktoober 2016 at 08:00

    Varasem kogemus rinnapumpade osas puudub, kuid just selle Medela kohta olen kõige rohkem positiivset kuulnud. Seega just seda mul ja beebipoisil ongi vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Ootaja 18. oktoober 2016 at 07:59

    Meie väga oodatud beebi sünnib sel detsembril. Rinnapumpade osas olen üritanud eeltööd teha, kuid lõplik otsus on veel väga lahtine. See kingitus teeks mu elu palju kergemaks, seda enam, et tulemas on esimene beebi ja varasem kogemus rinnapumpadega puudub 🙂

  • Avatar
    Vasta Keili 18. oktoober 2016 at 07:56

    Olen esmarase ja tähtaeg jaanuari lõpus! Selline abiline kulub kindlasti ära!

  • Avatar
    Vasta Mari. A. 18. oktoober 2016 at 07:40

    Esimesega oli kasutuses Tommee Tippee Closer to Nature elektriline rinnapump. Paraku sai see edasi pärandatud kui endal enam vaja ei läinud. Nüüd kui uus beebi tulemas oleks uut pumpa vaja. Manuaalset mina kasutada ei saaks- käed on liiga nõrgad ja laisad. 😀

  • Avatar
    Vasta Maarja 18. oktoober 2016 at 07:37

    Esimese lapsega proovisin manuaalset, aga pumpa või ööpäev läbi ja sõrmed verele – kätte miskit ei saanud. Seetõttu olin 24/7 beebi külge kleebitud – juhuks, kui kõht tühjaks peaks minema. Ehk hakkaks elektriline pump kevadel sündivale teisele maimukesele mõnusaid kõhutäisi pumpama ja mina saaksin mõnikord pisut omaette hingata.

  • Avatar
    Vasta Katre 18. oktoober 2016 at 07:36

    Plaan ongi muretseda elektriline, vähendab tunduvalt vaeva ja ajakadu 😉 Sinu kiidusõnad Medelale otsustasid vist asja ära!

  • Avatar
    Vasta Ave 18. oktoober 2016 at 07:36

    Ma sooviks väga seda. Esimest last tahtsin väga imetada, kuid ta oli veidi laisk imeja ja protesteeris rinna vastu 3,5kuud(kõik söömised võtsid 1-2h ja pidin 10x enne asendit muutma, et ta oleks nõus sööma)- selle aja peale olin nii sassis juba, et enam ei jõudnud (ma ei teagi, mis asi on piimapais jms). Tahaks seekord olla rohkem ettevalmistanud, et kasvõi pumbata järgmisele välja, kui ka teine pole nõus rinnast sööma. Kahjuks endal pole võimalust sellist raha välja käia.

  • Avatar
    Vasta neleri 18. oktoober 2016 at 07:01

    Eelnevalt olen kasutanud Tommee Tippeee Closer to Nature manuaalset, seekord on plaanis elektriline soetada, et selle manuaalsega on ikka suht porno, lihtsam on laps imema panna ja käsitsi välja lüpsta kui selle pumpamisega tegeleda.

    Olen jälginud Medela rinnapumpasid, et nendel on kõige parem tagasiside.

  • Avatar
    Vasta Ester 18. oktoober 2016 at 06:50

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset rinnapumpa, ei mäleta mis firma oma oli, nuk vist. Aga kindlasti kasutaksin nüüd elektrilist. Manuaalne oli minu jaoks tõesti ebamugav.

  • Avatar
    Vasta Elen 18. oktoober 2016 at 06:32

    Minul see ilus aeg ootab küll ees alles järgmise aasta märtsis, kuid vaikselt olen ikka poodides piilunud, mida saada ja üldse vaja oleks. Rinnapumpade osas ei olegi veel pikemalt süvenenud, mis see parem on – kas manuaalne või elektriline. Eks tuleb uskuda, mida targemad (khm..Mallukas…khm) räägivad ning ülima hea meelega võtaks endalegi kasutusele selle Medela Swingi imevariandi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. oktoober 2016 at 06:16

    Seni mul pole olnud ühtegi kogemust rinnapumbaga, olen ainult pildilt näinud 😀 Medela omast olen palju head kuulnud ja vajalik oleks see küll. Praegu olen vajadusel käsitsi piima välja saanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 18. oktoober 2016 at 06:07

    Ootan esimest last nii et eelnevat kogemust pole, aga netist uurides jättis just see medela swing kõige parema mulje. Olen jupp aega kaalunud et kas osta, aga no see hind on natuke ikka palju mu jaoks praegu. Nii et väga väga sooviksin seda pumpa 😉

  • Avatar
    Vasta Maris 18. oktoober 2016 at 05:52

    Esimese lapsega 10 aastat tagasi ei kasutanud üldse. Teise lapsega 8 aastat tagasi sai kasutatud manuaalset Tomme Tippee oma. Kuna laps oli veidi enneaegne siis oli kodus vaja haiglasse rinnapiima saata. Ajas omal ajal asja ära. Kuna oli kiiresti vaja siis sai see lihtsalt laenatud. Ei olnud aega põhjalikumat uuringut teha.
    Nüüd järgmise aasta mais on sündimas perre pesamuna. Kuna abikaasa soovib ise koju jääda 4 kuuse beebiga siis olen paratamatult olukorras kus tuleb hakata rinnapumpa kasutama. Olen uurinud veidi nende kohta ja see Medela oma tunub igati asjalik.

    Kuna olen kõik beebiga seonduva üsna ära unustanud siis seda blogi lugedes tuleb kõik järk järgult meelde.

  • Avatar
    Vasta Julia 18. oktoober 2016 at 05:17

    Oh, see pump oleks nagu rusikas silmaauku!! Esimese lapsega sai piimamajanduse alguskuudel näha nii palju vaeva ja valu – piima oli tohutult, ise muidugi midagi välja ei saanud, ei elektrilise pumba ega ka käsitsi, tissid olid tänu sellele pidevalt nagu kivid küljes ning see meeletu valu, kui laps haaras (kuigi vôte olevat olnud ôige) vôi kui tuli piima juurde. Detsembris on ees teine sünnitus ning Sinu tissitamise postitusi lugedes tôusis vaikselt nutt kurku, kuna endal tuli lihtsalt kòik see nii eredalt meelde. Igal pool räägitakse nii palju sünnitusest ja sellega kaasnevast valust, unetutest öödest ja lapsega harjumisest, aga mitte keegi ei suvatse mainida, et imetamine ei olegi kaugeltki nii “flowers, unicorns and rainbows”, aitäh, et Sina olid aus ja avasid nii paljude tulevaste emade silmad, vähemalt keegi oskab end moraalselt selleks ette valmistada ja mitte vaikselt kannatada nagu mina paar aastat tagasi ? lootes, et kohe-kohe möödub.

  • Avatar
    Vasta Merle 18. oktoober 2016 at 04:35

    Ooo! Ma olen sisimas seda loosi oodanud! Nii kui Sa kirjutasid et kasutad Medela Swingi,siis googeldasin ja kui hinda nägin,siis panin kohe ristist kinni ?
    Ma kasutan õelt saadud Aventi manuaalset pumpa,millega ma teen sellist lüpsmisakrobaatikat enne kui üldse midagi tulema hakkab.

  • Avatar
    Vasta Piret 18. oktoober 2016 at 01:36

    Mul esimene rasedus ja kaksikud poisid tulekul 🙂 Ma olen ka pilgu peale visanud neile Medela pumpadele aga hind on ikka suht krõbe. Noh, ega mul midagi üle ei jää – ma ei usu ealeski, et ma kaks imikut suudan ära toita ilma pumpamiseta. Ja pealegi – 50% kaksikutest sünnivad enneaegsena ning nad ei pruugi üldse jaksata imeda – ehk siis ei ole võimalik neil rinnast kõhtusid täis sööta. Mul algab 26 nädal ja põhimõtteliselt on mind hoiatatud arstide poolt, et alates 30ndast nädalast pean iga päev valmis olema sünnitama… Ehk siis oleksin väga õnnelik kui selle pumba võidaksin!!!

  • Avatar
    Vasta Lille 18. oktoober 2016 at 01:11

    Ma just mõtlesin, et pean mingisuguse ostma, sest kogu aeg oleks vaja. Olen praegu kasutanud Nuk manuaalset, mille kunagi esimese lapse ajal ostsin. Mõttetu vidin, nii valus on pumbata ja max 30ml piima kannatan välja. Ülejäänud pigistan niisama käega, nagu lüpsilehm ausõna. Nüüd on tulemas suurem sündmus, et oleks vaja piima välja pumbata. Mõtlen hirmuga oma manuaalse vidina peale?

  • Avatar
    Vasta Berta 18. oktoober 2016 at 00:45

    Seda sooviks küll väga… Pumpa praegu ei olegi, kuid kuluks ikka ära!!

  • Avatar
    Vasta H. 18. oktoober 2016 at 00:29

    Kasutasin Tommee Tippee manuaalselt eelmisel korral (aögul proovisin ühte manuaalset veel mille nime ei mäleta aga mis ei andnud tilkagi) ning otsus, et nüüd pumpaks ja lähen välja oli lihtsalt endast nii suur jamamine, mille viitsisin ette võtta vaid paaril korral ning siiski tuli mitu päeva tööd teha ja varuda. Ilmselt polnud piima ka just üleliia. Kuna sellel reedel on teise lapse tähtaeg siis oleks ülituus saada uus pump, sest kahe väikse kõrvalt oleks seda kodust natuke eemale saamist palju enam tarvis kuid aeg, mis manuaalse pumbaga jändamisele kuluks ilmselt veel väärtuslikum.

  • Avatar
    Vasta Cäty 17. oktoober 2016 at 23:10

    Esimese lapsega sai kasutatud Philips Avent manuaalset rinnapumpa. Vajadus sellele oli kuna imetamisnõustajate sõnul olid mu rinnad ideaalsed söötmiseks ja ka piima piisavalt, kuid meie väike Rosinake oli lihtsalt niiiiiiii laisk, et iga kord aina magas rinna otsas! Ei aidanud ükski nõustajate soovitus – ei ringi rahmeldamine (kergelt raputades maja ühest otsast teise tammumine söötmise ajal), ei lapse masseerimine ega isegi kerge näpistamine….kui ikka mees on väsinud, siis mees magab 😀
    Kui apteegi riiulitel seda õiget välja valisime, siis mõtlesin veel, et ah ei mul pole küll seda elektroonilist vaja…mis mul häda siis selle manuaalsega oma imelisele sööki lisaks pumbata on! Reaalsus oli aga selline, et kuna lisa pidi päris palju andma, siis andis ikka seda aina välja pumbata (kuna see jäi minu jaoks vaid illusiooniks, et kaks korda pumpad ja siis hakkavad tissid niiöelda tööle ja kogu piim jookseb ise tissist välja 😀 oh eiii 😀 kõik tuli ikka ise välja pumbata 😀 )
    Aga no see selleks…oluline oli, et meie poja saaks Emme piima ja nii Ta pisikese voolikuga seda välja pumbatud piima ise tissi kõrvalt suunurgast sisse imes 🙂
    Küll aga on Poja juba 2 aastane ja meie perega liitumas ka väikene Preili ning ma siin unistan küll, et Tema sööb mul isuga (loota ju võib 😀 ) kuid igal juhul ühest heast elektroonilisest rinnapumbast ma kindlasti ära ei ütle 🙂

    Hästi mõnusat kosumist Lende Liisile ning kõike kõige paremat Teile kõigile 🙂

  • Avatar
    Vasta Evelin 17. oktoober 2016 at 22:59

    Oeh, mul oleks küll seda imemasinat vaja. Ja muidugi elektrilist. Kogemusi eelnevalt pole, aga olen kuulnud nii paljud head Medela kohta.
    Vaja oleks juba sellepärast, et keset ööd on ikka väga masendav ärgata voodi märg, tissid on plahvatusohtlikud ja beebi magab samal ajal õndsat und! Ei raatsi ju last ülesse ka äratada ja rinda vägisi suhu toppima hakata. Pump oleks sellel hetkel kõige parem asi üldse – ja veel et ei pea ise pumpama, teeb kõik töö ise ära.

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 22:50

    Mul 2 kuune poisipõnn. Proovisin manuaalset pumpa korra firmalt cicco, kuid sellega ei saanud mitte midagi kätte. Paljad käed tegid ka parema töö ära, aga kaua sa nii jaksad kui vaja pudelit pakkuda vahest. 😀

  • Avatar
    Vasta Margarita 17. oktoober 2016 at 22:47

    Varasemalt olen mõlema lapsega kasutanud manuaali…ja kuna piima on mõlema lapse puhul Väga palju olnud siis otsisin tuttavatelt laenuks elektrilist pumpa kuna tõesti tõesti ei jõua pumbata käsitsi…. Tulevikuks loodan küll soetada elektroonilist pumpa…. Ja kui veel loosiõnn naeratab on õnn.

  • Avatar
    Vasta Krissu 17. oktoober 2016 at 22:47

    Seda postitust lugedes tundub küll see Medela pump ainuõige valik 🙂

  • Avatar
    Vasta Maara 17. oktoober 2016 at 22:43

    Olen oma teise lapse ootel ja sooviks vägaväga, et ta saaks nii vajalikku rinnapiima, mis iga beebi õigus on!
    Esimese lapsega läks väga kehvasti, sai rinda vaid 3 nädalat. Probleemid algasid esimesest päevast. Kõigepealt ei tulnud piim, siis ei jaksanud laps enam imeda. Käisime ka imetamisnõustaja juures (kelle arvates piima oli, aga käsitsi pumbates ei tulnud ja laps imeda ei jõudnud. Nende soovitusel ärkasin iga 3 tunni tagant öösel, pumpasin, andsin piima süstlast, siis toitsin rinnaga, seejärel piimaseguga. 3 nädalaga olin totaalselt läbi, lihtsalt enda vaimse tervise huvides läksime pudelile üle.
    Tahaks tõesti, et seekord õnnestuksin ja seeläbi vanadest haavadest üle saaksin!

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2016 at 22:42

    Olen kasutanud manuaalset rinnapumpa ja sellega on üsna raske piima kätte saada, seega meeleldi katsetaks elekroonset.

  • Avatar
    Vasta Nella 17. oktoober 2016 at 22:33

    Minu rasedus, mida täna on 26 nädalat, on kulgenud siiamaani üsna kergelt ja ma olen enda peas otsustanud, et nii sünnitus, kui ka siis kui laps sünnib, läheb kõik sama rahulikku rada edasi. Ehk siis ilma igasuguste suuremate valude ja füüsiliste muredeta. Kuna olen omapead, siis usun, et mu beebi lihtsalt hoiab mind ? AGA, eks me näe! 14 nädalat veel aega. Sinu postitusi lugedes, tuleb aga vahel hirm peale küll. Korra isegi lahistasin nutta, kuna tundsin su nibuprobleemile väga kaasa ja olin kurb, et äkki pean sama üle elama. ? Samas ma reaalselt väga ei karda midagi, tuleb mis tuleb! Siiski on su postitused väga suureks infoallikaks ja abiks mulle kui esmarasedale. Rind on mul eluaeg üsna lopsakas olnud ja natuke pelgan ikka, et ei tea, mis täpselt oodata, niiet rinnapump tundub üsna vajalik ja asjalik seadeldis, mis võiks ikkagi olemas olla igaks sajaks juhuks. Kuna rasedus on esimene ja varasemat kogemust ei ole, siis ilmselt kui peaks tekkima ikkagi probleeme piima ja rindadega, oleksin igasugusele leevendusele tänulik ??? aga see kvaliteetne rinnapump võita oleks super, oleks jälle üks mure vähem ?

  • Avatar
    Vasta Ailit 17. oktoober 2016 at 22:32

    Varasem kogemus rinnapumpade osas puudub. Kui nüüd beebi sünnib, olen sellele mõelnud, kas osta, mida osta jne. Raske, kui pole kokkupuudet olnud. Küll aga on Medela nimi igalt poolt läbi käinued ja usun, et selle kasuks ka julgeksin otsustada. Kindlastu ei saaks lubada küll sellist elektrilist (antud hinnaklassis), aga manuaalset küll. Olgu siis manuaalne, aga kvaliteetne! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaie 17. oktoober 2016 at 22:28

    Esimese lapsega ei kasutanud pumpa. Paisud olid sagedased külalised, aga noore ja “rohelisena” ei osanud kuidagi pumba soetamise peale mõelda. Jube mõeldagi tagasi selle aja peale. Nüüd olen teise lapse ootel ja pumpa tahaksin kindlasti. Ideaalne oleks elektriline, aga kuna 100 muud asja ka veel varuda vaja, siis oma rahakott kannataks ilmselt manuaalse ostu. Loosiõnn kuluks vahelduseks ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta JuliaR 17. oktoober 2016 at 22:24

    Olen kasutanud Medela elektrilist pumpa, 7 aastat tagasi. Ei läinud sellega väga edukalt ja andsin selle ära. Teise lapsega üldse ei proovinudki pumpa kasutada, aga nüüd kolmandaga on tekkinud mõte, et äkki prooviks uuesti. Puudu veel vaid pump 🙂

  • Avatar
    Vasta Geiu 17. oktoober 2016 at 22:23

    Olen kasutanud Tomme Tippee manuaalset, kuid väga sooviks proovida Medela elektrilist 🙂 Järgmisel aastal oleks tarvis ?

  • Avatar
    Vasta Helena 17. oktoober 2016 at 22:23

    Olen kasutanud enne manuaalselt aga selle elektrilise võtaks küll hea meelega 🙂

  • Avatar
    Vasta KTY 17. oktoober 2016 at 22:15

    Ema kasutas kunagi Medela pumpa. Tundus normaalsena 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariann K. 17. oktoober 2016 at 22:14

    Olen kasutanud Nuk’i manuaalset ja 2-faasilist. Manuaalne üldse ei istunud, 2-faasiline oli väga asjalik ja sain ka miskit välja pumbatud. Mina pigem kasutasin seda piimatootluse suurendamiseks, siiani ei tea, kas see reaalselt vajalik oli, aga kuna lapsel oli pikk tissistreik, siis tegin kõike, et ainult rinnale tagasi saada. Medela on mulle täitsa võõras, aga olen kuulnud vaid kiidusõnu. Seetõttu ka kommenteerin 🙂
    Sooviksin teha vahva üllatuse mehe venna naisele, kes peagi sünnitama hakkab. Usun, et tal oleks selle üle hea meel ja see oleks ka supervajalik! Äkki loosiõnn naeratab ka kunagi ja saab kellelegi head meelt valmistada 🙂

  • Avatar
    Vasta Karolin 17. oktoober 2016 at 22:12

    Rinnapumpa ei ole omale veel soetanud, kuid plaanis on küll ja üsna kohe.Loomulikult tahaks elektrilist, kuna see on kindlasti mugavam kui manuaalne.Tehes eeltööd ja uurides erinevate pumpade tausta tundub Medela Swing olevat rinnapumpade Armani, sest igalt poolt kuulen ja loen selle kohta vaid kiidusõnu(sellest ilmselt ka krõbe hind).Enne kui rahakoti rauad lahti löön, proovin kätt hoopis siin, ehk õnn naeratab mulle ja saan järgi jäänud raha eest soetada hoopis kuud beebile tarvilikku ?

    • Avatar
      Vasta Karolin 17. oktoober 2016 at 22:13

      Muud*

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2016 at 22:08

    Mina kasutasin Tommee Tippee manuaalset pumpa. Noh eitea kas nüüd asi oli minu oskamatuses või reaalselt polnudki sealt midagi välja tulemas, aga igaljuhul ei hakanud paraku tulema ka. Tagantjärgi kahetsen küll, et sai see nüss ostetud, sest no oleks ju pidanud ikka juurde tekkima ja tulema hakkama, aga ei midagi. Niisiis oleks tore võita see pump tuleviku varuks, et teine laps saaks rohkem rinnapiima kui esimene. 😛

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2016 at 22:02

    Olen esimest korda beebiootel.
    Ei teagi millist soetada endale aga räägitakse et elektrooniline nüüd parem. Kahjuks on elektrooniline rinnapump kallis.
    Ma ei kujuta ette hetkel seda rinnamajandust ja seda valu. Raseduse algul olid mul rinnad hellad aga enam mitte aga nüüdseks on hakanud mul tulema ohtralt ternespiima. Kasulik oleks see rinnapump mulle väga kuna endal on kergem ja parem.

  • Avatar
    Vasta Karmen 17. oktoober 2016 at 21:58

    Ma olen kasutanud Medela Harmony pumpa, mis on muid hea, aga paraku väsib käsi nii ruttu ära. Nüüd olengi mõelnud, kas osta elektriline või mitte, sest hind on ikka päris krõbe 😀

  • Avatar
    Vasta Birx 17. oktoober 2016 at 21:57

    Kas elektriline v manuaalne seda polegi otsustada suutnud veel 😉 aga kui õnn naerataks siis olex küll suppper:)

  • Avatar
    Vasta Keily 17. oktoober 2016 at 21:57

    Medela mini elektrik ja medela manuaalne.no manuaalsega ei tule piimalõhna ka välja 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2016 at 21:56

    Kasutan manuaalset Tomme Tippe rinnapumpa. Beebi hetkel 7.5 kuune ja no tahaks kodust välja ka ikka minna. Aga selle manuaalse pumbaga on üks paras kammajàa ?. No lüpsa ja lüpsa ning siis saad healjuhul 40mil kätte. No nii vähe lihtsalt. Sellises tempos peaksin ma iga paari tunni takka kuu aega järjest pumpama, et saaksin minna üks õhtu välja. ? Ja mu tibulinnuke sööb nii päeval kui ka öösel palju. 15 korda vähemalt. Seega manuaalse pumbaga no ei viitsi enam mässata.. Üks 160mil kotike küll ootab sügavas, aga see on phm ainult 1 toidukord. Seega hetkeseisuga ma manuaalse pumbaga mässata ei viitsi ja jään heale õnnele lootma. ??

  • Avatar
    Vasta Keiti 17. oktoober 2016 at 21:53

    See oleks taaskord kingituseks minu õele 🙂

  • Avatar
    Vasta Piret 17. oktoober 2016 at 21:48

    Esimese lapsega ajasin asjad ära ilma pumbata. Nüüd kohe on teine poiss sündimas ja väike nurruv masin kulub igal juhul ära, et oma elu lihtsam ja mugavam oleks.

  • Avatar
    Vasta Sassssssu 17. oktoober 2016 at 21:43

    Pole siiani veel vaja läinud, esimene laps alles tulekul. Kuid usun, et oleks suureks abiks, paar nädalat tagasi sain tunda ka seda jubedat tissivalu ja ei pidanud isegi rindadele vastu minema, niisama valutasid ikka väga jubedalt. Nüüd natuke paremaks läinud aga ei sooviks enam tunda seda. Seega usun, et see elektriline pump oleks väga kasulik tulevikus 🙂
    Kuigi see terve tissimajandus tundub kõige jubedam ja ma võin kindlalt väita, et sünnitus ei tundu pooltki nii jube..

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. oktoober 2016 at 21:40

    Ootan jaanuaris oma teise lapse sündi. 10 aastat tagasi kui esimene sündisin kogesin kõike seda, mida sa praegu imetamise alguses, lõhenenud ja veritsevad nibud, piimapais ja vale imetamisvõte. Sain sõbrannalt käsipumba laenuks, et vahepeal katkistele tissidele natukenegi puhkust anda aga ikka jube nuhtlus oli see pumpamine ja kätte sai piima ka väga vähe nii et loobusin peatselt ja imetasin nutmisega läbisegi beebit edasi. Seekord üritaks sarnast olukorda vältida ja ehk oleks kvaliteetsemast rinnapumbast abi.

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2016 at 21:38

    Olen oma esimese lapse ootel. Minu ostunimekirjas on ka rinnapump, aga ei ole veel osanud ühtegi välja valida… ilmselt oleks mugavam elektriline pump, aga jah need ju nii kallid :s Peaaegu juba mõtlesin, et mis seal ikka, kui tõesti piimapais tekib, siis ostan pumba, ei hakka enne kulutama. Aga olgem ausad, siis on juba raskem leida kiiresti normaalse hinnaga pumpa.

  • Avatar
    Vasta Maris 17. oktoober 2016 at 21:35

    Mina kasutasin ka seda sama pumpa, tõesti maailma parim leiutis 🙂 kui võidaksin, teeksin sõbrannale väärt kingi

  • Avatar
    Vasta Piret 17. oktoober 2016 at 21:35

    Mina kasutasin Philips Avent manuaalset pumpa ja lõpuks igatsesin juba elektrilist, et saaks kiiremini ja lihtsama vaevaga hakkama 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2016 at 21:33

    Ootan oma esimest last ja varasemalt ei leidnud, et rinnapump “must be” asjade nimekirjas on. Mõtlesin, et küll jõuab aja jooksul muretseda, kui vajadus tekib. Sinu blogi lugedes on aga hirm tekkinud, et peaks midagi juba varakult valmis muretsema. Kiikan salaja sinu kiidetud Medela swingi poole.

  • Avatar
    Vasta I.P 17. oktoober 2016 at 21:30

    Kuna olen esimest korda beebiootel, pole ühegi teise rinnapumbaga kogemust. Seetõttu on olnud hea lugeda sinu kogemusi ja nüüd veel suurem meel, kui saaksin tulevikus selle imelise toote ise järgi proovid! Usun, et oleksin ka pigem elektrilise rinnapumba poolt – milleks teha elu raskemaks kui on ju mugavad alternatiivsed lahendused. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kertu 17. oktoober 2016 at 21:29

    lovi manuaalne rinnapump, aga ma kujutan ette kui palju mugavam oleks elektriline. Eriti tore oleks see ju endale võita, ülivajalik asi tegelikult.

  • Avatar
    Vasta Triinu 17. oktoober 2016 at 21:28

    Meil alles esimene laps tulekul nii et ei ole rinnapumpa kasutanud. Plaanis on osta elektrooniline ja kui rahaliselt vøimalik siis valiksingi selle sama, mille vàlja loosid kuna olen selle firma kohta palju head kuulnud?

  • Avatar
    Vasta Kaisa 17. oktoober 2016 at 21:27

    Olen kasutanud Medela elektrilist rinnapumpa,laenasin õelt ja keerasin pekki 😀 Hiljem kasutasin Avent manuaali, sai asja ära ajatud küll, kuid see pump tundub tõesti megahea. Kuna rinnapump on meie sõprade seas nii populaarne, et oleme seda üksteiele laenanud kui vaja, siis see pump tundub eriti fäääänsii!

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. oktoober 2016 at 21:26

    Mina olen esmarase seega pole varem rinnapumpa kasutanud, aga plaani olen võtnud soetada elektriline rinnapump. Tähtaeg on juba sel reedel (21.10) nii et kohe kohe võib üks pisike tegelinski pea välja pista ning väga hea oleks kui see rinnapump oleks juba kodus ootamas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel Nuudi 17. oktoober 2016 at 21:26

    Minu kulla kallil õel oleks vaja. Kuna siiani on kogu see beebi staff meil käest kätte liikunud siis praegune pump annab kohe kohe saba.
    Beebsu saab tal 21sel kuu vanuseks.
    Ja uus pump oleks hädavajalik

  • Avatar
    Vasta Nete 17. oktoober 2016 at 21:25

    Õnneks on olnud esimese lapsega kerge. Piima jagus palju ja valu imetamine ei tekitanud, kuid paaril korral oli vajadus rinnapumba järele küll (1x oli tõesti piimapais ebameeldiv ja kui oli vaja isa lapsega korra koju jätta). Kasutasin manuaalset pumpa. Jõuludel teine ilmaime tulemas ja kulub kindlasti kingitus ära, sest teine poeg sai just alles aastaseks ja toimetusi on palju…eriti kui teine pool nädalaid välismaal tööd rügab, võib tekkida olukordi igasuguseid. Oeh. ☺

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. oktoober 2016 at 21:22

    Saan loetud päevade pärast esimest korda emmeks. Kuna toitmisprobleem on olnud suguvõsas sagedane, usun et minagi hakkan vaeva nägema. Selline abiline oleks esmakordsele emmele kindlasti suureks abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta mari 17. oktoober 2016 at 21:20

    Mõne nädala pärast saan kolmanda lapse. Pole olnud võimalust/tahtmist rinnapumpa kasutada. Kui saaks siis prooviks ikka elektrilist. Kasutaks sel juhul võimalust tulevikus beebi pudeli ja rinnapiimaga koju jätta, et ise väheke vaheldust saaks.

  • Avatar
    Vasta Liina 17. oktoober 2016 at 21:16

    Medela manuaalne rinnapump on hetkel olemas aga järgmise ostaks vist elektrilise kuna tõesti käsi väsib ära ning usun, et oleks mugavam. Loodan, et mu imetamisdementsus mind homme alt veaks ning mul meelest ei läheks homme pumpa kasutada, et meest lapsega natukeseks jätta.

  • Avatar
    Vasta Helen 17. oktoober 2016 at 21:15

    Mina olen üks neist, kel piima oleks vaja pumpamisega juurde tekitada. Soetasin mingi suvalise manuaalse pumba, kuid see töötab vaid siis, kui rinnad on nii täis, et lausa kõvad (näiteks laps pole mitu-mitu tundi imenud). Igal muul juhul treenib see vaid labakäelihaseid ning nibu on pärast oioi kui valus. Kuna olen kuulnud, et see pump teeb imesid, siis ongi see mul suht viimane lootus piim jälle jooksma saada. Seega, oleks meile hädasti Swingi vaja!

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2016 at 21:15

    Kasutasin tavalist manuaalset vahepeal, kui laps sündis. Väga äge oleks olnud, kui oleks ka elektriline olnud! Praegu mul endal seda enam vaja ei lähe. AGA Võidu korral annaksin selle oma õele, kellel on oodata detsembris 1,3 aastase kõrvale uut beebit ja äkki tal läheb seda vaja. 🙂 Kahe väikse lapse kõrvalt on manuaalselt kindlasti väga raske kasutada.

  • Avatar
    Vasta Tii Na 17. oktoober 2016 at 21:11

    Esimese lapsega oli ostetud mingi odav manuaalne pump apteegist. Ei olnud tõhus asi. Nüüd olen teise ootel ja plaan soetada ikka mingi korralikum vidin. Nii et.. fingers cross! 🙂

  • Avatar
    Vasta lionella 17. oktoober 2016 at 21:10

    Kuna minul alles esimene rasedus, siis kõik sellised detailid on alles üsna hägused ja rinnapump tundub üks viimaseid asju selles listis, mis selgeks vaja saada – samas siis olekski üks mure vähem ja vajadusel pump varnast võtta. Kui endal vaja ei lähe, saaks kenasti edasi pärandatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. oktoober 2016 at 21:08

    Eelmise lapsega sain õe käest mingi pumba, mis ei toiminud koha üldse mitte. Ma ei tea kas asi oli pumbas või minus. Need üksikud korrad, mil mul oli vaja rinnast piima kätte saada, sain nn käsitisi hakkama.
    Sel korral pole ma rinnapumbale mõelnudki, sest esimesel korral ju sain ilma hakkama, aga tore oleks kui teinekord laps juhtub kauem magama vms, saaks oma “koormat” kergendada. Esimese lapsega juhtus seda harva, sest ta lihtsalt ei olnud kõige parem magaja ja piimavabrik oli koguaeg töös nii öösel kui ka päeval.

  • Avatar
    Vasta E.M. 17. oktoober 2016 at 21:08

    Olen kasutanud Philipsi mingit pumpa oma esimese lapsega, aga oli suht “nökats”, seega kasutasin väga minimaalselt. Nüüd teise lapsega kuluks üks korralik pump marjaks ära, sest plaan on varsti natuke koolis hakata käima ning beebi saaks siis kodus issiga emme piima nosida.

  • Avatar
    Vasta Kair 17. oktoober 2016 at 21:08

    Mul medela käsipump. Algul kasutasin ka mingit paunaga pumpa. Kasutanud olen seda medela pumpa 11 kuud. Miskipärast laps ei saanud ise rinnast piima kätte ja kaal muudkui langes, pumbates oli piima küll. Ja nii ma siis algul lootsin, et saaks vähemalt nädala, seejärel kuu ja pool aastatki rinnapiima anda, aga nüüd on juba 11 kuud läind käsitsi pumbates. Oleks algul teadnud, et see nii pikalt kestab, oleks ehk mõelnud elektrilise peale, aga ei raatsind osta nii kallist, et äkki aint nädalaks vaja. Käsi küll on valus sellest pumpamisest ja aega ka kulub, sga kuidagi tahaks jätkata veel rp andmisega, kui on võimalik, ikkagi oma lapsele tahaks parimat. Seega elektripump oleks ideaalne.

  • Avatar
    Vasta Krissu 17. oktoober 2016 at 21:08

    Mina kingiksin pumba hoopis sugulasele, kelle elu see praegu palju kergemaks teeks! 🙂

  • Avatar
    Vasta ML 17. oktoober 2016 at 21:07

    Esimese lapsega kasutasin Avent pumpa, nüüd ootab seesama umbes kuu aja pärast sündivat uut beebit. No sai hakkama, aga Medela oleks ikka sada korda parem ja mugavam. Mina olen just näide sellest versioonist, kuidas pumpa oli esimestel nädalatel vaja selleks, et stimuleerida piima teket, sest pais mind ei kimbutanud. Küll aga nõudis piima tekkimine aega ja natuke ka vaeva. Koostöös imetamisnõustajaga saime siiski asja paika, sealjuures oli pump väga vajalik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2016 at 21:07

    Kasutasin tavalist manuaalset vahepeal, kui laps sündis. Väga äge oleks olnud, kui oleks ka elektriline olnud! Praegu mul endal seda enam vaja ei lähe. AGA Võidu korral annaksin selle oma õele, kellel on oodata detsembris 1,3 aastase kõrvale uut beebit ja äkki tal läheb seda vaja. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. oktoober 2016 at 21:06

    Veel ei olegi pumpa kasutanud ja laps pole pudelit veel näinud. Kuu lõpus saab ta kahe kuuseks ning varsti olen valmis ka iseendale aja andmiseks. Trenni võiks minna ja juuksurisse näiteks ☺ Plaanis oli selleks puhuks soetada pump niikuinii, aga alguses vast ikka odavam manuaalne, kuna ei tea kui palju see kasutust leiab ja kas tasub kallim ära. Aga sellist mõnusat komplekti oleks tore võita ning see leiaks kindlasti kasutust ☺

  • Avatar
    Vasta Elke 17. oktoober 2016 at 21:05

    Aventi elektriline aga natuke vanem mudel, ajab asja ära aga medelaga oleks ilmselgelt parem ja mugavam!

  • Avatar
    Vasta Elis 17. oktoober 2016 at 21:02

    Kuna mul veel lapsi ei ole, siis pole ka ühtegi kasutanud. Algul arvasin, et ehk pole üldse vaja või siis vajadusel ehk käsipump osta. Aga nüüd lugedes erinevaid foorumeid või kasvõi Sinu postitusi ja nende kommentaare, siis tundub, et tegemist on asjaga, millesse siiski tuleb investeerida. Aga loomulikult ei ütleks ma ära ka võimalusest see kingituseks saada.

  • Avatar
    Vasta Mariana 17. oktoober 2016 at 21:01

    Kasutasin Avent käsipumpa. Igapäevaselt kuni lapse 6.elukuuni. Piima oli meeletus koguses. Terve sügavkülm oli täis. Hiljem said kõik püreed sellega tehtud. Automaatse pumbaga oleks kindlasti lihtsam ja kiirem olnud. Päris ausalt,lihtsalt ei raatsinud nii kallist osta. Tundus, et selle raha eest saaks nii palju muud vajalikku beebile.

  • Avatar
    Vasta Äll 17. oktoober 2016 at 21:01

    Olen proovinud avent manuaalset aga see ei toimi korralikult. Mul oleks selle pumba üle väga hea meel, saaksin endale lubada kuskile pikemalt minna.

  • Avatar
    Vasta Eva 17. oktoober 2016 at 20:57

    Mul endal on philips avent elektriline pump ja ma ka väga rahul sellega. Kuigi see pole kahefaasiline ja vajab natuke harjumist, aga parem kui käsipump kindlasti. Kasutan pumpa kogu aeg ja säilitan ka piima külmas.
    Loosis tahaks aga osaleda sõbranna pärast, kes paari kuu pärast tita saab ja kellel elektrilise pumba ostmiseks raha pole. See oleks talle suurepärane katsikukink ?

  • Avatar
    Vasta joanna 17. oktoober 2016 at 20:57

    Polegi veel seda kasutanud, kuid plaan kindlasti osta, muud ei jää üle lihtsalt.

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2016 at 20:55

    Esimese ja teise lapsega kasurasin manuaakset nuk ja Avent rinnapumpa. Ajasid asja küll ära aga pidi rohkem vaeva nägema. Olen ka ise piinelnud kivikõvade rindade küüsis, mudinud, vedelenud soojas vannis ja kadutanud kapsalehti, siis pumpamine on aidanud. Esimese lapsega olid ka rinnanibud kohutavalt katki, et pisar tuli silma kui tissi suhu pidin andma. Nüüd ootame oma kolmandat pesamuna, kes kohe varsti peaks meie sekka tulema, olen peas läbi mõelnud erinevaid varjante kuidas võiks tissitada nii,et ka endal oleks hea. Üheks heaks abimeheks pidigi olema elektriline rinnapump. Kuna sellel on aga suhteluselt krõbe hind ei ole kindel kad seda oleks võimalik endal soetada.

  • Avatar
    Vasta Dagmar 17. oktoober 2016 at 20:54

    Tunnistan ausalt,et ei ole seda mõtet väga kaua vaaginud sest vajadust pole veel tekkinud. 🙂 Lapse sünnitähtaeg 24.10 ja tahaks loota,et rinnapumpa tulevikus vaja vaid mugavuse tõttu mitte valu leevendamiseks 🙂 Lihtsuse mõttes valiksin ikka elektrilise.

    Ps! Edu ikka blogimisel kuna hea on lugeda eesti naise otsekoheseid ilustamata mõtteid! 🙂

  • Avatar
    Vasta Els 17. oktoober 2016 at 20:52

    Esimese lapsega ei kasutanud midagi. Ujusin kogu aeg rinnapiimas ja seda kohe aasta. Mitu suurt rätikut rinnahoidjate sees oli parimaks lahenduseks. Õnneks aitas laps kaasa ja oli valmis alati minu vaevusi leevendama. Inimlikumale olemisele aitasid kaasa villa riided! Teise lapsega kaalun kindlasti piimapanka piima viimisega.

  • Avatar
    Vasta Nele 17. oktoober 2016 at 20:51

    Nii paljud rasedad kardavad sünnitust, olgu siis tegemist esmasünnitaja, teistkordse või enamakordsega… Mina esmasünnitajana seda ei kardagi, see tundub iiiiiizi! Imetamine tundub pallllju hirmuäratavam protsess minujaoks. Sa kusjuures tõestad mulle seda siin aina enam, kui sünnituseelseid ja järgseid livesid ja pilte vaadata… Ma laenutasin isegi raamatu imetamise kohta, et enda hirmu veidi maha kruttida. Kui ma olin siiani koguaeg arvamusel, et mul ei ole mõtet osta rinnapumpa üldse ette, et vaatab kas üldse vaja läheb, siis selle vajadus hakkab mulle vist aina enam kohale jõudma, arvestades, et ma siiski kardan meeletult seda imetamise osa + mul on kindel plaan käia edasi tööl lapsega kodus olemise ajal. No mis see mees oma graafikujärgsete vabade päevadega ikka peale hakkab muidu :). Siiski rahaliselt keerulise olukorra tõttu ostaksin mina esialgu manuaalse rinnapumba, kuigi see tundub suht … mõttetu kui aus olla, elektriline oleks ikka parem. Seega, eriti boss oleks ju see elektriline pump võita! 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. oktoober 2016 at 20:49

    Osaleks meelsasti.!
    Müüks vasaku käe maha kui teaks, et seekord saan lapse rinnapiimal kasvatatud. Eks esimene läks oma rumalusest ja saamatusest kunsttoidule juba nädal peale sündi. Uus titt majja tulemas novembris ja igasuguseid artikkleid ja muud kasulikku loetud juba raseduse algusest. Lihtsalt olen üritanud endale sisendada, et ma saan seekord hakkama.!!! Kogu see emotsioonide virrvarr, mis tuli kui pidin andma kunsttoitu, oli kohutav. Just pettumine iseendas. Möödas juba nii mõnigi aasta aga ikka tunnen kuidas see kui must vari jälitab. Imetamisnõustajaga on siinkandis nii nagu maakohas ikka, kui isegi leidub üks, siis on ta tuttav ja lõpuks kuuled külapealt kuidas sa hakkama ei saa oma lapse toitmisega. Õnneks olen pidanud iseendaga plaani ja vajadusel tuleme Tallinna nõustaja juurde, lihtsalt et mitte lisastressi tekitada endale.
    Ja rinnapumpade osas olengi nagu lõhkise küna ees, Swing on kiidetud ja usun, et ka supper riistapuu aga jah, hind on natuke krõbe. Seni olen kaalunud Mini Electric-u ja Harmony vahel. Aga Harmonyt olen peljanud, sest kogemus Tommee Tippee manuaalsega oli minujaoks suht jube. Ok, käsi oli lõpuks peale pumpamist surnud ja tulemuseks oli närused 5 ml aga see oli valus(u sama mis valu on algselt rinda andes), ja ma olen endameelest kõrge valulävega. Nii et jahm, peab hakkama otsustama.
    Aga edu Teile ja Maril ja Liisule.!

  • Avatar
    Vasta julia 17. oktoober 2016 at 20:46

    oh kuidas kuluks ära

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. oktoober 2016 at 20:46

    Olen proovinud manuaalset õhupaunaga pumpa Kaigert, sest polnud raha, et paremat soetada. Esimese pojaga mul jooksis paraku see väike piimale mõeldud lohk enne ise täis kui sain rinda kergendada ja pumpa vajutada (link: http://www.paira.ee/et/products&af=1&ad=16). Nojah.. tore oli ja seisma ta jäi. Siis andis sugulane oma kolme lapse poolt kasutatud pihustilaadse otsaga pumba. See oli juba parem, sest kergemaks ma rinnad sain, aga ma seda piima paraku vana toote tõttu hiljem ei kasutanud vaid jootsin kassile sisse.
    Siis kinkis ämm mulle elektrilise mõttega, et hiljem annan selle siis teisele miniale edasi. See oli NUKI oma, ma ei tea, ses suhtes, et natuke ta mu rinnast kätte sai, aga lutsis rohkem nagu laps poolmagades. 😀 Töö sai muidugi siiski vaid 2 viimasega tehtud, sest esimene on ma ei tea misjaoks.
    Nüüd ei ole olnud plaani osta, sest tegelikult on nad tõesti kallid ja nii palju on alati vaja osta ja teha, et see enda kergendamine tuleb viimasena pähe.

  • Avatar
    Vasta Jane 17. oktoober 2016 at 20:45

    Haha. Juba teine samasugune kokkusattumus! Mõtlen mina mingi toote peale ja järgmisel päeval leian Sinu blogist vastava postituse. Oli nii hambaharjaga ja nüüd rinnapumpaga. Hambaharja soetasin endale ise lõpuks, sest nende loosidega on nagu on mul. Isegi summiga ei võida rohkem kui 2 eurot tagasi. ? Aga tõesti see rinnapump..ise ma ühtegi kasutanud ei ole veel aga eile öisel googeldamisel jäi silma täpselt sama rinnapump. Ja kuna see kokkusattumus on teistkordselt siis seekord jätan ma kommentaari! ? Lootusi ma muidugi väga hellitama ei hakka aga oleksin üliõnnelik kui selle võidaksin! 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 17. oktoober 2016 at 20:41

    Minu teine poeg ei saanudki rinna imemist selgeks ja pumpasin talle sünnist saati rinnapiima välja, et seda siis pudeliga talle manustada (pidime kasutama ka erikujulist pudelit). Pumpasin 6 kuud iga päev mitmeid ja mitmeid kordi piima välja tavalise Philips Avent rinnapumbaga – oi, kui väsinud mu käed olid! 6 kuud pidasin vastu ja siis murdusin ning hakkasin andma pulbrit – see pumpamine oli lihtsalt nii kurnav… Aga ma arvan, et 6 kuud oli ka parem kui mitte midagi – vähemalt sai ikkagi rinnapiima! Nüüd on perre kolmas poiss tulemas ja jumal teab, mis üllatused siin ees ootavad nii et elektriline pump kuluks ära küll, muidu peab “vana hea” manuaalse pumba üles otsima…

  • Avatar
    Vasta Helen 17. oktoober 2016 at 20:39

    Imetan rinnaga oma esimest last. Nibud on nii hellad ja veritsevad. Oma tavalise käsipumbaga, pumpan lapse jaoks vajaliku koguse terve päev ja saangi ainult ühe korra talle pudelit pakkuda. Ülejäänud korrad nutan ja annan rinda. Elektrooniline rinnapump säästaks aega ja teeks mu elu kergemaks..

  • Avatar
    Vasta Margit 17. oktoober 2016 at 20:30

    U lapse 3-elukuuni oli mul päris mitu korda piimapais, ühel korral tekkis mul isegi kerge palavik. Olen kasutanud üht Hiina elektrilist rinnapumpa (täiesti tundmatu firma ja nimi ka praegu meelde ei tule). Kahjuks ei tee see oma tööd nii hästi (ikkagi Hiina). Seega oleks piimapaisu ajal olnud üks korralik pump marjaks ära, sest käsitsi lihtsalt ei jõua ja korralikku elektrilist rinnapumpa ei ka jaksa osta. Praeguseks laps 6-kuune ja saab ikka rinda. Kuna laps juba päris asjalik, siis oleks võimalik mõni hetk natuke pikemalt lapsest eemal olla. Tahaks, et saaks sel ajal ka ikka emmepiima. Ja korralik rinnapump oleks väärt asi ka tulevikus järgmise lapsega.

  • Avatar
    Vasta M 17. oktoober 2016 at 20:25

    Esimese lapsega kasutasin TommeTippee manuaalset pumpa, oli odav ja ajas asja ära küll. Muidugi oli tüütu pikalt pumbata, aga kuna vahepeal oli vaja beebi issiga koju jätta, et ülikoolis käia siis oli vägagi vajalik asi. Loodan loosiõnnele ja ehk sel korral saan elektrilist pumpa kasutada ?

  • Avatar
    Vasta regiina 17. oktoober 2016 at 20:24

    Ei ole varem kasutanud rinnapumpa, aga kui laps sünnib, siis soetaksin elektrilise

  • Avatar
    Vasta Merili 17. oktoober 2016 at 20:22

    Uhh mina kasutasin Tomme Tippee käsipumpa ja peab ütlema, et oli ikka üks ebamugav aparaat. Kuna mingihetk oli ka minul hetk kus rinnad olid nii piima täis, et kohutav lausa. Lootsin kah rinnapumbast abi saada aga kuna käsi väsib tõesti ruttu ära siis üritasin ikka rohkem lapsele rinda anda, et endal kergem oleks! Kahjuks sai meil rinna periood sai ruttu otsa, ei jätkunud piima rohkemaks, kui kolmeks kuuks. Eks kui peaks perre järgmine ilmakodanik saabuma, siis olen targem ja kui palju head nõu olen ma Sinu blogi lugedes saanud! Suured tänud selle eest!!

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2016 at 20:22

    Mina olen esimese lapse puhul kasutanud Avent manuaalset rinnapumpa ja see tegi oma tööd täitsa korralikult. Sai ostetud just piima tekkimise stimuleerimiseks ning hiljem ka väljapumpamiseks, kui oli vajadust.

  • Avatar
    Vasta Kris 17. oktoober 2016 at 20:22

    Mul on manuaalne pump… Oh häda ja viletsus! Täielik piin, vajan elektrilist 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 17. oktoober 2016 at 20:22

    Siiani ei ole pumpa vaja läinud kuna lapsi veelei ole kuid kohe varsti on veebruari beebi tulekul ja omaksin hea meelega sellist super vidinat, seda enam, et mu rinnad on NII HELLAD?

  • Avatar
    Vasta Mamma 17. oktoober 2016 at 20:21

    Pole kunagi kasutanud, sest alles esimene laps tulemas ja tahaksin palju häid kogemusi saada. Sinu soovituse peale olengi just elektrilisi uurinud ja tahaksin väga just seda Medela oma endale võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Ragne 17. oktoober 2016 at 20:21

    Kuna saan alles esimest korda emaks, siis ausalt öeldes pole mul õrna aimu ka millest sa räägid. kõvad ja pringid tissid? Sounds awesome to me. Aga hirmu oled nahka ajanud küll, mul rinnad niigi valusad oma suuruse tõttu, enne rasedust pidin juba G-korvi kandma et rinnad kogemata välja ei hüppaks, ma ei tea mis ma nendega siis veel teen kui need piima täis valguvad ja VEEEEL raskemaks muutuvad. Kingiloosi auhind on selles mõttes nagu rusikas silma auku, sest meie majapidamisse selline tuleb kindlasti, meelsasti automaatne.
    PS: tänks et nendest asjadest kirjutad, natuke julgem on raseduse lõpule vastu minna kui mingisugune aimdus on olemas, mis mind ees oodata võib.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2016 at 20:28

      Valus ei ole tiss mitte raskuse tõttu vaid … issand ma ei teagi miks 😀 igatahaes proovi nii magada, et külili olla ei saa ja isegi järsu liigutuse peale käib rinnast valusööst läbi. jubeeeeeeee 🙁

  • Avatar
    Vasta Pille 17. oktoober 2016 at 20:19

    Esimese lapsega kasutasin Nuk manuaalset pumpa.. Ei tea kas mina koba aga see oli lihtsalt rohkem käetrenn..Teisega kasutasin Medela manuaalset pumpa. Muidu oli hea küll, kuid käsi väsis ikka lõpuks ära. Hea meelega prooviks nüüd kolmanda lapsega elektrilist pumpa 🙂 Säästaks närve ja käsi 😀

  • Avatar
    Vasta Linda 17. oktoober 2016 at 20:17

    Jagatud !! 🙂

    Muide, väga hea blogi jällegi ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristina 17. oktoober 2016 at 20:14

    Kasutan aliexspressist tellitud elektrililist rinnapumpa. Tellisin selle ehku peale ja minu üllatus oli suur kui see kohale jõudes ka töötas. Küll aga, see on üsna kehva töövõimega ja nii saab mul see pudel üsna tihti täis puhta toore jõuga 🙂 Mu teine laps on praegu 4 kuune ja saab ainult rinnapiima. Muidugi üsna mugava emana andsin talle kohe sündides luti ja harjutasin ka pudelit võtma. Tänu sellele saan käia vahest trennis, poes, vm ilma, et peaksin stressama, sest laps sòöb üsna kaootiliselt ja süüa küsib ka ettearvamatutel aegadel. Medela el. pumbast oleks megakasu 🙂

  • Avatar
    Vasta Meril 17. oktoober 2016 at 20:14

    Olen kasutanud nuki oma, mis oli täiesti kasutu ning ka medela manuaalset. Ajas ilusti asja ära, kuna oli hetki, kus laps magas kauem või eelistas pigem teist rinda

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. oktoober 2016 at 20:13

    Nonii!! Haha, kes oleks uskunud, et ma kunagi sellises loosis osalen… aga!!!! Ma toesti soovin nyyd osaleda, sest ei olnud ma enne lapse sündi väga migisugustest rinnapumpadest midagi kuulnud, ometigi oli mul vaja see soetada ja arvasin, et elektrilised on mingid eriti räiged… krt!!!? Oleks ma ainult teadnud, et see manuaalne on selline nökats ja teeb meele pigem kurvaks, aga oleks on sama hea kui ei oleks, eksole. Õnneks on mul piimamajandusega asi korras, puudust ei ole. Naljalt oma käsipumba järele ei haara, kuigi oleks vahel hädasti vaja. Tuleb ikka ette käimisi, tissistreiki ja loomulikult tavalisest pikemaid söögivahesid. Kõige räigem ongi see, kui tiss on juba niiiiiii kõva ja valus, et isegi laps pole nõus seda imema ja siis ongi mutt, hea meelega haaraks selle elektrilise medela ja teeks kiirelt ILMA VALUTA end korda!

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2016 at 20:12

    Esimese lapsega tekkis rinnapõletik ja palusin emal kiiruga midagi apteegist kaas haarata. Tema valis kiiruga siis kõie odavama, selle, mis näeb nagu pasun välja. Tõeline nökats ja piinamisriist. Hetkel teine beebi ja pole veel apteeki jõudnud, aga peaksin midagi soetama, kuna hirm on alateadvuses suur, et beebs ei saa piisavalt äkki süüa (selle trauma suutsid arstid mulle esimese lapsega teha). Seega tekitaks piima juurde ja ehk õnnestuks vahel ka mõni õhtu/ lõuna endale näpistada:)

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 17. oktoober 2016 at 20:11

    Minul on soetatud manuaalne. Kuna mul juba enne lapse sündi tuleb nö piima rinnast siis ei jõudnud enam ära tilkuda ja proovisin korra ja noo käsi väsib ikka mõnusalt ära. Mees ka väga pumbata ei tahnud, ei teagi mis siis saab, kui lapse sünnijärkselt seda piima ojadena tuleb. Olen kuulnud ka, et Medela on hea, aga soetada seda kallist asja ei jõua. Loodan, et pean vastu! Sulle, aga kõikse paremat ja loodan, et nibu varsti terve! 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2016 at 20:11

    Medela harmony oli kasutusel…manuaalne ja öösel sellega pumbata…nagu sa ütlesid, et ajas asja ära, aga tegelt ikka jube tüütu.
    Palun mulle järgmiseks see swing!

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 17. oktoober 2016 at 20:07

    Kuna veebruaris sünnib esimene beebi, siis pole veel rinnapumba kasutamise kogemusi. Nii palju kui lugenud olen, siis võimalusel soetaksin kindlasti Medela swing rinnapumba, mida kiidetakse palju. Loodan väga, et õnn naeratab just mulle, kuna kvaliteet on minujaoks oluline 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2016 at 20:04

    Oeh. Ma unistasin Medelast juba esimese lapse ajal. Aga hind káis ûle jõu. Esimese lapsega sain haiglas úhe Medela pumbaga pumbata ja nii efektiivne oli. Siis koju jôudes sain sôbrannalt NUK elektrilise, mis aga úldse ei toiminud mul. Ja oli ka pisut valuski. Nûüd olen järelturul pidevalt Medelat piilunud, aga uus oleks ikka super. Hetkel 2-kuune preili ainult rinnal ja nii tihti sööb, et tunniks ajaks ka mehele jàtta ei saa, muidu kohe nálg majas.

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2016 at 20:04

    Mina olen kasutanud nii manuaalset rinnapumpa kui ka elektrilist. Manuaalse firma oli vist nuk. Tollega ma ei jõudnud käsi väsis enne ära. Järgmiseks ostsin difrax elektrilise rinnapumba. Sellega oli hea ja mugav,kuna ei pidanud pumba ühtegi osa käes hoidma, sain samal ajal tegeleda ka muude asjadega nagu medela pumbaga saab. Kuna andsin ta teisele inimesele ja tema andis edasi. Ja endal uus laps tulekul, siis kuluks uus rinnapump ära.

  • Avatar
    Vasta Karmen 17. oktoober 2016 at 20:03

    Ma esimese lapsega kasutasin Medela manuaalset pumpa ja pumbata oli vaja just seetõttu, et piima oli vähevõitu ning püüdsin iga hinna eest seda juurde tekitada, et beebi ikka kõhu täis saaks ja asendajat andma ei peaks hakkama. Aega läks ja raske oli ka, aga korda selle piimamajanduse teema lõpuks saime ja laps sai rinda ikka pikaltpikalt. Küll aga olin ise nii väsinud ja tüdinud käsitsi pumpamisest. Kuna 1,5 kuu pärast sünnib meie perre teine beebi, siis kuluks sel korral elektriline väga ära 🙂

  • Avatar
    Vasta k 17. oktoober 2016 at 20:02

    Eelmise lapse ajal mul pumpa polnud. Alguses oli väga raske käsitsi nn lüpsta, et veidigi leevendust saada. Seekord tahaks ikkagi pumba hankida ja Medela oma on silma jäänud. Kiidetakse väga.

  • Avatar
    Vasta Anne 17. oktoober 2016 at 20:00

    Olen kasutanud ainult manuaalseid pumpasid… esimeseks sattus Nuk pump, millega pumpamine oli pigem käelihaste treenimine, kui piima pumpamine… loobusin sellest kiirelt ja hakkasin kasutama Medela Harmony manuaalset pumpa… mõnusalt lihtne, samas ikkagi paras käetrenn! Oma õele soovitan igatahes nüüd Swingi ja just seetõttu ka siin loosis osalen =)

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 19:58

    On kogemused mõlema pumbaga.Tookord eelistasin siiski manuaalset.Loodan ,et uue beebi sünniga vaja ei lähe,kuid varuma peab kindlasti.

  • Avatar
    Vasta Sirili 17. oktoober 2016 at 19:58

    Esimese lapsega kasutasin elektrilist NUKi rinnapumpa, aga see läks katki. Nüüd saab teine piiga kahe kuuseks ja õnneks pole siiani veel pumpa vaja läinud. Aga igaksjuhuks peaks see kodus ikka olemas olema.

  • Avatar
    Vasta Liina 17. oktoober 2016 at 19:57

    Olen proovinud vaid manuaalset – firma TommeeTippee. Sai hakkama, aga üsna nüri tegevus ja kätte sai väga vähe. Seega healmeelel prooviks nüüd sõbrapäeval saabuva lapsukesega seda elektrilist tänuväärset tehnikavidinat

  • Avatar
    Vasta Tetjana 17. oktoober 2016 at 19:57

    Olen kahel korral kasutanud manuaalset pumpa, väga tüütu….Medela Swingi rinnapumba üle oleks suur heameel ? Mu 9. aastane poeg nägi manuaalset rinnapumpa vannitoas, ta lasi vee sisse ja mängis sellega, hiljem küsis, et mis pasun see veel on?!? ?

  • Avatar
    Vasta Mari. 17. oktoober 2016 at 19:55

    Minul hetkel olemas manuaalne Aventi pump. Sain sõbrannalt. Elektrilisega kindlasti 100% mugavam.

  • Avatar
    Vasta Kats 17. oktoober 2016 at 19:50

    Imetamisnõustaja soovitusel ostsin manuaalse Lasinoh’i oma. No eks ta töö tegi ära, aga nagu isegi mainisid, käsi oli pärast mega väsinud ja krampis! Nagunii nägin pidevat ajude*ussi, et piima tekitada rindadesse. Kord lapsega haiglas, sain proovida elektroonilist- ma tundsin end nagu seitsmendas taevas! Ja kui palju rohkem piima sai!! Olen 100% kindel, et seekord manuaalne jääb minust poodi maha 😀 I really do need one in two months!

  • Avatar
    Vasta Mannu 17. oktoober 2016 at 19:49

    Plaanis elektriline soetada, selle konkreetse isendi kohta paljuu head kuulnud kuid kahju et ta nii kallis on :/ Oii kui tore sellist võita oleks 🙂 Märtsis sündivale beebile ja endale kuluks marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisa 17. oktoober 2016 at 19:47

    Kui mul haiglas järsku rinnad piima täis läksid (samamoodi nagu Sul, üleöö), arvasin, et need plahvatavad iga hetk. Tahtsin kohe pumpa saada, aga haiglas nad seda ei soovitanud. Selle asemel pidin last tihedamini tissiotsa pistma. Aga olukord ei läinud kergemaks ja otsustasin pumpa osta. Mees käis apteegis ja avastas, et ei peagi kulutama oi-oi kui palju raha, et on täitsa odavaid kaa. Ostis ära, maksis 5eurot sentidega. Aga see näeb välja nagu jalgratta pasun. Ja tohutult kaua läheb aega, et sellega üldse niipalju piima kätte saada, et tissid ei plahvataks… Kui tahan ühe söögikorraga jaoks piima kätte saada, pean 2päeva söögikordade vahel pumpama, sest käsi väsib ära ja nibu läheb tundlikuks sellest pidevast vaakumisolemisest.

  • Avatar
    Vasta C. 17. oktoober 2016 at 19:43

    Minul oli plaanis just täpselt see sama pump osta, kuna loetud nädalate pärast juba sünnib meie esimene poja 🙂 Alles eelmisel nädalal tegin väikest uuringut erinevate rinnapumpade kohta ja väljavalituks osutus Medela Swing ja nüüd blogi lugedes sain veelkord kinnitust, et tegin hea valiku 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2016 at 19:39

    Siiani pole vaja läinud ja pole ka otsustanud, kas ostame ette ära, aga kui ostmiseks läheb, siis pigem ikka elektriline. Ja kindlasti pigem kallis ja kvaliteetne kui suvakas odav jura.

  • Avatar
    Vasta L. 17. oktoober 2016 at 19:38

    Esimese lapsega kasutasin TT käsupumpa – võis suht rahule jääda, aga kogu aeg pidi ikka rinda sättima, et kusagilt midagi välja ei voolaks. Sain proovida ka Medela käsipumba varianti, otse kilekotti, mis oli nagu mega mugav variant!
    Aga siiski lubasin ma endale, et kui teise peaks saama, siis käsupumbaga enam jebida ei viitsi… ain’t nobody got time for this ? Ja Medela tooted mulle üldse väga meeldivad, seega, Mallu – teeksid mu elu ühe asja võrra kergemaks! ?

  • Avatar
    Vasta Kea 17. oktoober 2016 at 19:36

    Antud rinnapumba kohta olen ennegi palju kiidusõnu kuulnud ja võimalusel plaanin just Medela Swing rinnapumba ka endale soetada, et saaks tulevikus beebi kõrvalt ka aega endale võtta. Seega oleks igati suur rõõm antud pump endale võita. 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuure 17. oktoober 2016 at 19:33

    Kuna olen esmarase ja eelnevalt sellise asjaga isiklikult kokku puutunud ei ole, siis ei oska veel kogemuste põhjal kaasa rääkida, aga kindlasti kulub mõne kuu pärast marjaks ära. 🙂 manuaalne variant tundub tõesti tükk tööd.

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2016 at 19:32

    Esimese lapsega nägin ma põrgupiina tissitamisega. Kui söögiaeg käes oli, istusin ma titt rinna otsas söömas ja ise nuttes. Ja nii oli see iga jumala kord. Proovisin seda odavat käsipumpa, aga see oli veel hullem.. kõige selle tissimajanduse juures tekkis stress ja lõpuks väga tugev põletik ning kõige lõpuks oli ka piim kadunud rinnast. Mõnes mõttes oli mul hea meel, sest see kõik tegi mulle põrguvalu ja oli niiiiii vastik, aga teisalt on mul nii kahju, et sain ainult 3 kuud lapsele rinnapiima pakkuda.
    Nüüd peaks 7 nädala pärast ilmavalgust nägema beebipoiss ja ma ütlen ausalt, et kõige rohkem kardan ma imetamist. Kardan, et kõik kordub jälle samamoodi nagu eelmine kord ja ei ole minul soovi seda uuesti üle elada.. kõik kellega olen rääkinud sel teemal, ongi mulle soovitanud just elektrilist pumpa, aga kahjuks rahakott ei võimalda sellest kallist ostu teha.

  • Avatar
    Vasta Merit 17. oktoober 2016 at 19:30

    Mul on hetkel tommee tippee manuaalne aga sellega sada häda,halb puhastada ja ilge nikerdis.
    Kasutasin laenatud medela käsipumpa ja pikemat aega nillin swingi,sest manuaalsega saan ühe korraga ainult 30 ml kätte.Tahaks ka natuke varuda,et ühe õhtu kodust ära käia,viimane kord pumpasin viis päeva üheks õhtuks ja võtsin isegi sulama aga kuna jäin haigeks ja unustasin piima ära siis läks kogu mu vaev raisku.
    Kuna mu beebi on öösiti suht kapriisne sööja,vahel tahab iga tunni tagant,vahel kahe,vahel ampsab nende vahel ka,seega ei tea palju üheks õhtuks varuma peaks.
    no ei ole seda raha võtta praegu kuskilt,et ära osta seega veel ei lähe kuhugi ka.

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 19:29

    Algul kasutasin Aventi manuaalse, siis automaatset, aga see just hiljuti otsustas täiesti katki minna, seega kuluks uus ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Aive 17. oktoober 2016 at 19:29

    Kooner nagu ma olen, ma ei raatsiks seda omale soetada, pigem siis (hinnast sõltuvalt) manuaalse ja kuskilt järelturult, aga asendamatu asi on ta tõesti. äJuba alguses võimaliku tekkiva piimapaisu puhulgi, nagu sa kirjutasid.
    Mul on nii kahju, et mu kümme aastat soetatud rinnapump andis lõpuks otsad ja tegelikult on varsti kohe-kohe vaja ja see on ost, mis on veel sooritamata. Juna Medela rinnaoumbad olevat parimat, siis ilmselt selle soetangi.

  • Avatar
    Vasta Mimmu 17. oktoober 2016 at 19:28

    Minu beebi sündis juuni alguses. Tekkis samamoodi meeletu piimapais ning sain sõbrannalt samuti samat Medela pumpa proovida. No ausalt,oli ikka kergendus küll. Samuti on megamugav otse sügavkülma kottidesse pumbata piima. Laps saab varsti 5 kuuseks,aga ikka täielikult rinnapiimal. Pumpa kahjuks enam ei oke,pidin tagasi andma. Aga tunnen puudust küll sellest imemasinast.

  • Avatar
    Vasta Annili 17. oktoober 2016 at 19:26

    Kuna meie perre on oodata esiklast siis pole mul aimugi, et millist rinnapumpa osta – kas elektrilist vöi manuaalset. Muidugi on vöimalik uurida toote kohta lisainfot, kuid kes ikka kirjutaks oma pakutava toote kohta, et tegelikult on nende pautav toode táispask ja just selle párast ma olen seda rinnapumba ostmist táiega edasi venitanud..
    Kuid Sinu arvamust ma usaldan just selle párast, et Sa ráágid alati asjadest nönda nagu nad tegelikult on ja nagu sa mingi hetk kirjutasid, siis kehva toote puhul kirjutadki tootest ausalt.
    Igatahes, núúd tekkis mul soov sellist pumpa omada ja ma táiega loodan, et ma olen see önnelik, kes selle pumba endale saab! 😉

  • Avatar
    Vasta Hanna Maria 17. oktoober 2016 at 19:26

    Kuna meie perre on sündimas esimene beebi, siis kogemused rinnapumbaga puuduvad. Plaanis on soetada kindlasti elektriline pump aga hetkel ei ole jõudnud veel uurimistööd teha, milline oleks parim. Hetkel on see ainus puuduolev asi. Aga tundub, et vist nüüd on selge, millist sooviksin. Ja kuna olen üliõpilane ning beebipuhkust ei võta siis kooli kõrvalt oleks kindlasti selline asi hädavajalik, kuna eemal olek beebist on hädavajalik.

  • Avatar
    Vasta Helen 17. oktoober 2016 at 19:24

    Awesome on tõesti õige sõna selle loosi kohta! Mul on Philips Aventi manuaalne rinnapump ja sellega ei õnnestu eriti hästi piima kätte saada, seega ei viitsi isegi jännata. Swingist olen palju head kuulnud ja plaanin seda soetada (aga kui lahe oleks see kingiks saada!), et tulevikuks piima varuda (pudru tegemiseks jms.) ja ehk ka üks mõnus pikk uinak teha, kuna senise pea 5 kuu jooksul beebi eriti emmel magada pole lasknud 🙂

  • Avatar
    Vasta J. 17. oktoober 2016 at 19:24

    Ma olen proovinud manuaalset rinnapumpa aga no ei saanudki sellega ära toimetatud 😀 selline moodne pumbake oleks aga teise tita tulekuks küll hãdavajalik 🙂

  • Avatar
    Vasta Liisu 17. oktoober 2016 at 19:23

    Minul tähtaeg kohe novembri alguses..tean ka esimesest lapsest, et piimapais oli jube asi 🙁
    Nüüd kuluks hädasti ära selline abivahend! Enne kasutanud ei ole, pole julgenud miskipärast 🙂 kui loosiõnn naerataks oleksin väga happy 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2016 at 19:23

    Aventi oma. Elektrooniline. Oli ka mingi manuaalne, kuid ausalt… lihtsam oleks olnud nööriga kinni siduda see rind ja siis noaga maha lõigata. Siis oli elektrooniline. Leebem. Veidi. Ja ma ei kasuta rinnapumpa mitte selleks, et ma mööda küla ise laaberdaks või mööda poode shoppaks. Ei. Ma olen piimavõlur. Teede joomise, vee tarbimise, alkoholivaba õlle joomise ja ohsassa – pumpamisega. Aga kes on öelnud, et võluri amet kerge peab olema?

  • Avatar
    Vasta Tuuli 17. oktoober 2016 at 19:23

    See oleks nii tore kingitus. Saan varsti ka oma jubina kätte. Eelmisega oli ka meeletu jamamine selle piimaga. Tekkis piimapais(jube valus) ja meeletu palavik. Seekord ehk läheb libedamalt. 🙂

  • Avatar
    Vasta T 17. oktoober 2016 at 19:20

    Tõepoolest oleks see supper võit ja kuluks kindlasti ära, sest pisike on tulemas aprillis ja vaikselt tuleb hakata vajalikke asju kokku kraapima. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. oktoober 2016 at 19:20

    Poja sündides 5 aastat tagasi oli kasutusel Tommee Tippee manuaalne rinnapump. Üldse kogu imetamise algus oli nagu õudus kuubis. Jooksin ka mööda imetamise nõustajaid. Ööpäevaga olid nibud täiesti ribadeks. Imetamine oli 100x hullem kui sünnitus ja lisaks laps ei imenud korralikult ja ka 3ndaks päevaks ei olnud piim saabunud. Pidin last toitma ja piima proovima välja pumbata. Pumbaga ei tulnud üldse ja oli ropult valus. Käsitsi siis proovisin ennast “lüpsta”. See oli niiii raske. Öö läbi iga 2tunni tagant. Mees tuli ka appi, sest mu käsi lihtsalt ei jõudnud seda seitset tilka välja lüpsta. Ja hetk kui su mees su rindu lüpsab, siis kardad küll et romantika enam kunagi ei taastu. 😀
    Hommikuks olid edusammud ja piim tissides. Valus oli veel kaua kaua ja pumpa vihkasin nagu suurimat vaenlast.
    Olen hetkel uuesti rase. Ennetades sama olukorda otsustasin seekord just selle Medela pumba osta. Äkki õnnestub seekord imetamine ka paremini. Palun-palun loosiõnn naerata!

  • Avatar
    Vasta Birgit 17. oktoober 2016 at 19:19

    Beebi alles tulemas küll kuu pärast aga abiks oleks see kindlasti 🙂

  • Avatar
    Vasta T 17. oktoober 2016 at 19:18

    Ma olen kasutanud ainult ühte manuaalset ja tõesti käsi väsib täiega ära. Pole raatsinud elektrilist osta, aga olen seda alati soovinud 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. oktoober 2016 at 19:17

    Esimese lapse sünniga ei kaasnenud piima tekkimist. Üritasin kõikvõimalikul viisil piima tekitada kaasaarvatud vanarahva tarkused, masseerimine, erinevad teed, tundide pikkused imetamised, manuaalse pumbaga stimuleerimine jne. Mida ei olbud ja ei tulnud oli piim. Muserdav oli kogu asja juures kindel veendumus imetamise kohapealt ja ka suur rinnapartii mis minu enda arvates pidi tagama hea piimavaru. Üldsuse surve sinna juurde muidugi. Lõpuks olin ise emotsionaalselt ja ka füüsiliselt väsinud, laps pidevalt närviline ja nuttis ning viimaks ei haaranud ka rinda enam. Muidugi andsin lapsele asedajat ja nälga polnud aga minu suur pettumus enda võimes mitte lapsele vajalikku rinnapiima pakkuda teinud oma töö. Nüüd ootan oma teist last kes peaks sündima jõulude ajal. Plaan oli soetada endale nüüd elektriline rinnapump ja ämmaemand soovitas just seda Medela oma. Ehk õnnestub nüüd see endale võita ja sellega kohe varakult korralikult rindu stimuleerima hakata. Kösipumbast minul kasu ei olnud kuna jõudu ei olnud taga. See aitaks ma usun kindlasti paremini ja efektiivsemalt

  • Avatar
    Vasta Triin Vaino 17. oktoober 2016 at 19:16

    Oh issand, sinu lugu valutavatest rindadest ja lõhenevatest nibudest tuleb mulle tuttav ning sellega seoses meenub mulle kohe ka see õnnis tunne kui sain endale rinnapumba. Nimelt lugu selline. Peale poja sündi, olin täiesti läbi nagu läti raha. Hargivahe kokku õmmeldud ning kogenematusest täiesti närvivapustuse äärel. Koju jõudes üritasime harjuda ning juba nädal hiljem tuli kogu suguvõsa katsikutele. Olgu öeldud, et ise ma seda korraldanud ei olnud ning minu käest ei küsinud keegi, kas olen ikka piisavalt kosunud, et külalisi kostitada. Hea küll, tore kui pere suur ning loomulikult tahavad kõik väikest pesamuna uudistama tulla, AGA see oli kõige jubedam päev üldse. Lisaks sellele, et iga kord kui istumast tõusin oli mul tunne, et hargivahe taas rebeneb, olid ka sel päeval rinnad nii valusad ning iga kord kui lapsele rinda andsin, tahtsin ära surra ning valasin pisaraid. Tegin vapra näo pähe ja naeratasin külalistele, kes heldinult last nunnutasid, kuni hetkeni kui pilt eest hakkas minema. Kobisin koos lapsega magamistuppa ja tihkusin nutta. Tuli välja, et oli tekkinud rinnapõletik. Mõlemad rinnad suured kui arbuurid ja kivikõvad ning palavik 39. Nõuande telefonit öeldi, et pumpaksin rindu. Nii ma siis saatsin mehe enda sõbranna juurde rinnapumba järele. Kui selle vana kulunud väikese pasuna poodi manuaalse rinnapumba kätte sain ja läbi pisarate rinnad pumbatud said, tundsin end uuesti sündinuna, AUSALT! Lihtsalt nii õnnis tunne. Ma tõesti ei tea mis firma oma see oli ja samas süsteemilt väga ebamugav, aga pean seda oma elupäästjaks 😀 Nüüd planeerime uut last ning see uhke masin võiks kodus olla ja vajadusel sel korral minu elupäästjaks olla!

  • Avatar
    Vasta I.P. 17. oktoober 2016 at 19:15

    Mina ootan hetkel oma teist beebit (n.ö. salaja ? – mitte keegi peale mu arsti ja abikaasa ei tea, kuigi 17-nes nädal juba ) Esimesega proovisin ainult ühte käsipumpa ja üheks korraks see ainult ka jäi, sest see oli täielik naljanumber – mul käsi valus ja väsinud, piima sain ülivähe kätte ( kuigi piima mul jagus ilusasti ) ja lõpuks seda natukest välja pumbatud piima vaja ei läinudki. Rohkem ma ei üritanudki. Nüüd tulevikus kahe lapsega läheks seda kindlasti rohkem vaja ja tutvustus kõlab ju imeliselt 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaidi 17. oktoober 2016 at 19:12

    Aasta alguses sündiv pisipiiga duubeldas ennast ja meie esimeseks/esimesteks lasteks on Kaksikud tüdrukud. Usun et kaksikutega oleks elektriline rinnapump lausa Issanda õnnistus ?

  • Avatar
    Vasta Eva 17. oktoober 2016 at 19:11

    Öööh, räigelt oleks seda pumpa vaja! Hetkel otsingi endale sobivat, sest järgmisel kuul on tähtaeg! 2 aastat tagasi kasutasin Avent manuaalset pumpa, sest jama oli sarnane sinu omaga- RÄMEDALT PIIMA! Ja noo.. Vahepeal pumpas mul mees ka, sest krt, käsi suri endal ära 😀 ja rinnad tahtsid lõhkeda 😀
    Seega loodan väga, et sel korral elektrilise pumba saan 🙂

  • Avatar
    Vasta ly 17. oktoober 2016 at 19:10

    Kuna ma nägin, millist meeletut vaeva mu tütar päevast päeva manuaalse pumbaga nägi, siis kingiks talle heameelega elektrilise pumba.

  • Avatar
    Vasta A. 17. oktoober 2016 at 19:10

    Olles esimest korda rase, siis pole olnud vajadust veel kasutada, kuid endalgi on olnud soov soetada just Medela soetada, seda selletõttu kuna olen saanud väga palju positiivset tagasisidet antud toote kohta. 🙂

  • Avatar
    Vasta Raili 17. oktoober 2016 at 19:08

    Kriuksutasin Avent manuaalsega varem. Krigises ikka nii, et pidin seda vetsus potil istudes tegema pere teiste liikmete unerahu huvides 🙂 Ajas asja ära muidugi, kuid seda nurruvat imeasja sooviks kohe väga.. ja ilmselt sooviks seda ka mu unerahu soovivad pereliikmed 🙂

  • Avatar
    Vasta Angelica Koslow 17. oktoober 2016 at 19:08

    Plaanisime soetada elektrilise, kuid tellida sellist asja siisgi ei julge. Oleme juba paar kuud kainud silmad lahti poodides ja vaadand, pole silma hakand. Seega tuleb minna kohe paris beebi poodi soetama ?
    Kuna esmarase, siis pole kogemust imetamisega ega ka rinnapumba kasutamisega ??

  • Avatar
    Vasta Elona 17. oktoober 2016 at 19:07

    Esimese lapsega oli sõbrannalt laenatud Philipsi manuaalne rinnapump. Mina ei saanud sellest suurt midagi kätte. Teise lapsega loodan leida sellise, mis ennast ära ka tasub 🙂

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2016 at 19:04

    Kui koolis käin on hädasti vaja, et beebi ikka kõhu täis saaks ka vanaemaga olles. Praegune pump on üsna niru ja raske sellega tita söögikogus kätte saada. Niiet uus abiline on väga oodatud ?

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2016 at 19:03

    Selle jutu peale kavatsen kasutama hakata medela elektrilist pumpa 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 17. oktoober 2016 at 19:03

    Ei ole kasutanud ja ei plaaninud seda ka oma kuu aja pärast sündivale lapsele soetada, aga kui sinu piimapaisust lugesin ja kuidas sa sellega leevendust said, siis esimese asjana läksin osta’sse tsekkama, et mis hinnaga seal mida pakkuda on. Seda olen varemgi kuulnud, et manuaalne pole nii hea kui elektriline, kuid samas elektrilise hind on siiski natuke liiga krõbe. Ja kui osta’s neid kasutatud variante vaatasin, siis tekkis selline veider põlgus, et ma ei taha sellist, mis kellegi teise rinda juba lüpsnud on… ikkagi selline intiimne kehaosa ja ma ei teagi. Tekkis tunne, et kui see soetada, siis ma tahan ikka uut. 🙂
    Käisin just apteegis ka kraami soetamas ja jäi siiski see Medela manuaalne seal silma ja mõtlesin siis, et kui peaks pais tekkima, siis on meil siin maakohas vähemalt midagi olemas ja saaksin mehe siis sellegi järgi kohe saata. 😀
    Aga no võita oleks muidugi miljon korda lahedam. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2016 at 19:02

    Mina esimese lapsega ei kasutanudki rinnapumpa aga rinda andsin 1a ja 1 kuu 🙂 kuna tema oli sel ajal minu nö ainus rõõm siis olingi tütre küljes nii kinni ja ei tahtnud üldse temast eemal olla. Nüüd aga tütar alustas see aasta kooliteed ja tahan ju et ka tema ennast kõrvaliselt ei tunneks siis poja sündides oleks väga vaja rinnapumpa ka, et saaks poisi issiga nt jätta ja ise tütrega midagi vahvat teha ? see minu üks suurimaid hirme, et Liseteli ennast kõrvale jäetuna ei tunneks ? mõne nädala jooksul peaks poja juba sündima ??

  • Avatar
    Vasta liia 17. oktoober 2016 at 18:59

    Väga oleks vaja. Siiani ühtegi elektrilist proovinud ei ole. Beebi 4 kuune ja viimane aeg oleks elektriline pump kasutusele võtta. Pole ise ostnud, kuna need nii kallid ja kasutusaeg lühike.

  • Avatar
    Vasta Sirts. 17. oktoober 2016 at 18:59

    Kuna minul piimaga palju probleeme juba algusest peale, siis olen kasutanud manuaalset Medela rinnapumpa mis on oma 8 a vana aga ajab asja ära. Beebsu ei ole suurem asi magaja päevasel ajal nii et elektriline hoiaks väga palju aega kokku ja ehk aitab paremini stimuleerida rinnapiima teket, sest ma ei anna ikka alla. Vast tuleb ikka juurde seda väärt kraami. 🙂

  • Avatar
    Vasta Telku 17. oktoober 2016 at 18:56

    Ei olegi varem rinnapumpa kasutanud, sest ootan oma esimest last. Medela Swing pump oleks väga tore auhind, sest teiste kogemustest õppides tundub ka mulle, et ei maksa hakata käsipumpadega jamama. Lõpuks tuleb ikka korralik, st Medela soetada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirjam 17. oktoober 2016 at 18:56

    Mina ei ole veel ühtegi rinnapumpa kasutanud, kuna esimene tita on alles kõhus. Kuna ma olen jube kooner, siis tuleb ilmselt nutta ja manuaalne pump osta.

  • Avatar
    Vasta Merle 17. oktoober 2016 at 18:56

    Mina kasutasin Aventi manuaalset rinnapumpa. Ütlen ausalt, et jube tüütu ja väsitav oli. Hakkasin kasutama seetõttu, et piim hakkas ära kaduma esimese nädalaga. Et neid väikseid tilkasid ikka kätte saada rinnast, hakkasin välja pumpama. Mis saaks veel hullem olla, kui öösel 3ajal manuaalse pumbaga hakata pumpama…oma pooltundi-tund. Ise vahepeal kipud magama jääma pumpamise ajal. Ja selle ajaga sain vast 40-60ml kätte , olenes päevast. kahjuks kadus ikka piim ära 3nädalaga ja läksime üle pulbrile.

    Uus rinnapump oleks lausa õnnistus 🙂 !

  • Avatar
    Vasta Elen 17. oktoober 2016 at 18:55

    Kasutanud Nuk elektrilist hetkel. Ajab asja ära küll.

  • Avatar
    Vasta Kati Rom. 17. oktoober 2016 at 18:54

    Kuna oleme veel ootel, pole ühtegi pumpa kasutanud kuid igaks elujuhtumiks peaks ikka olema aga rahaliselt pole võimalik kuidagi head kvaliteetset elektrilist osta, siis võiks ju loosiõnn naeratada meile 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristin 17. oktoober 2016 at 18:53

    Polegi kasutanud ühtegi kuna poiss peaks iga hetk välja hakkama liigutama enda väikest tagumiku 😀 ja enne teda pole mul lapsi aga plaanin soetada endale elektrilise kuna olen kuulnud,et manuaalse pumbaga pumbata on umbes sama mis käeg välja pigistada (ei tea kas vastab tõele ).
    Kardan piima tulekut hirmsasti kuna praegu on nibud juba nii valusad,et pihta minna ei kannata.

  • Avatar
    Vasta Mari Rüütel 17. oktoober 2016 at 18:53

    Hetkel kasutan mingit Läbi pumpa, teeb oma töö ära, aga minu D korvidest on saanud E ja olen piimauputuse keskel !

  • Avatar
    Vasta Helen 17. oktoober 2016 at 18:51

    Minu esimene rinnaga toitmise kogemus läks vist suuresti ka selle nahka, et rinnapumpa polnud. St laps oli maruaeglane nosija ja pigem mõnnatas rinna otsas nii paari tunni kaupa. Ehk siis ma olin pesuehtne inimlutt 🙁 Mina muidugi surin sealsamas, sest piima polnud väga ja nibud olid nii hellad ja katki, et ma oleks vist iga kord tahtnud mööda siledat seina üles ronida, et mitte rinnaga toita. Käisime ka imetamisnõustaja juures aga küllap ei sattunud õige inimese otsa ja nii see rinnaga toitmine kiire lõpu saigi. Ise olin maru uhke, et 1 kuu vastu pidasin, aga mnjahh.. polnud ju suurem asi saavutus. Vaatasin sõbrannat silmad punnis, kui ta rääkis, kuidas kaifib imetamist ja pumbaga suristamist…. brr. Tundus õudus kuubis pigem. No ja nüüd ma ootan teist põngerjat. Tahaks ju, et vol.2 oleks parem kogemust esimesest. Seega rinnapump tuleb kindlasti plaani võtta, tõenäoliselt just medela elektriline, sest positiivset tagasisidet paistab selle kohta kõige rohkem. Vinge oleks, kui ise ostma ei peaks, aga ilma ka vist enam ei tahaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Carmen 17. oktoober 2016 at 18:48

    Kasutanud olen vaid käsipumpasid. Üks oli laenuks saadud Chicco pump, mis tegi küll väga-väga haiget. Pärast seda proovisin Tommee Tippee käsipumpa, mis haiget ei teinud, aga pumbates väsis ikka käsi väga ära. Nii et kumbki kogemus ei olnud meeldiv. Medela pumpade kohta olen kuulnud vaid kiidusõnu ning nüüd loodan, et saan teie abiga teise lapsega imetamiskogemuse kergemaks muuta.

  • Avatar
    Vasta Anneli 17. oktoober 2016 at 18:47

    Mul on nelja kuune beebi. Olen kasutanud mõned korrad Avent manuaalset pumpa, mis teeb põrgu valu mulle ja seega eriti ei pumpa. Medela elektriline pump tundub nagu taevaõnnistus, mul oleks seda väga vaja.

  • Avatar
    Vasta Ronda 17. oktoober 2016 at 18:47

    Rinnapumbaga kogemusi pole, kuna beebi küpseb veel viimaseid nädalaid oma soojas pesas. 😀 Olen mõelnud küll rinnapumbale ja tahaks pigem elektrilist varianti, aga no ei tõuse käsi kuidagi ostma enne, kui pole kindlat vajadust. Selline kingitus oleks muidugi fantastiline! 🙂

  • Avatar
    Vasta A-M 17. oktoober 2016 at 18:46

    Oli plaanis soetada elektriline, sest see tundub kõige normaalsem. Arvan, et kunagi nibud lähevad mul korralikult valusaks. Hetkel juba koguaeg hellad 🙂

  • Avatar
    Vasta Pille 17. oktoober 2016 at 18:45

    Mina ei sooviks seda rinnapumpa endale, vaid kingiks sõbrannale, kellel sündis suulaelõhega laps ja talle on see eluks vajalik, et last toita saaks.

  • Avatar
    Vasta Ksenija 17. oktoober 2016 at 18:44

    Esimese lapsega ei kasutanud midagi ja elu piin oli olla, nüüd 15.10.2016 nägi ilmavalgust meie teine beebsu ja piimabaar lõi taaskord pauguga uksed valla. Nii et selline vajalik asi nagu antud pump on kuluks vägagi marjaks ära, kahjuks nii kallist vidinat vist siiski ostma ei hakkaks, nii et peab lootma jääma et äkki loosiõnn naeratab!

  • Avatar
    Vasta Petskin 17. oktoober 2016 at 18:43

    Kuna esimene laps sündimas, ei arvanudki, et rinnapumpa kõikidel vaja võiks minna. Igatahes nüüd tean, et alati võib olemas olla ning ilmselt eelistaks elektrilist.
    Hakkan kohe uurima ja puurima! 🙂

  • Avatar
    Vasta Ingrid 17. oktoober 2016 at 18:42

    Lükkan koguaeg ostu edasi, no ei ole seda vaba raha, et korralik elektriline osta. Kuna ühes tissis piima rohkem kui teises, aitaks pumbaga stimuleerimine teise tissi ka piimast uputama äkki 🙂

  • Avatar
    Vasta Epp 17. oktoober 2016 at 18:42

    Minul 2 väikest last pmst järjest. Poiss sai just 2aastaseks ja tüdruk 2kuune. Mõlemaga olen kasutanud Tommee Tippee käsitsi rinnapumpa. Ja see on täiesti tõsi, et käed väsivad. Mina kogusin enne ja kogun ka nüüd igaksjuhuks sügavkülma varusse ka.
    Ja see on jube, kuidas tissid tilguvad :(!! Hetkel ka on tibu tissi otsas ja teisest lahmab :D. Aga no ma ei saa üldse rinnapatju kasutada, olen erinevaid proovinud ja ei sobi, nii ebamugav. 🙁
    Igatahes oleksin hüpersuper õnnelik, kui saaksin endale elektrilise pumba. Nii tore oleks, kui oleks üks asi vähem, mis väsitab ja milline aja kokkuhoid kahe krati kõrvalt! 🙂

  • Avatar
    Vasta Hegle 17. oktoober 2016 at 18:42

    Ma olen proovinud Nuk, avent, canpol ja medela harmony kahe faasilist, neist kõige parem oli avent, hetkel mul canpol elektrooniline ja siiani see kõige parem olnud, ei ole valus, tahtsin medela elektroonilist osta, aga see liiga kallis. 🙁

  • Avatar
    Vasta Pauliine 17. oktoober 2016 at 18:41

    Kasutasin ise tomme tippee manuaalset pumpa ja no lihas kasvas ? Nüüd kui sugulas beebisid 2 tulemas siis oleks super katsiku kink. ☺️

  • Avatar
    Vasta C 17. oktoober 2016 at 18:40

    Harvard on auhinnaks midagi, miss reaalselt tahad ja väga väga tahad. Mul rinnapumpa veel ei ole aga enne pisikese tulekut peab ühe soetama et vältida niigi keerulisel ja emotsionaalselt raskel ajal lisaprobleemide kuhjumist. Just selle rinnapumba ostaks kui saaks osta mida iganes süda ihkab. Aga jah hind on krõbe seega kui loosõnneta läheb käiku vast mingi manuaalne pump… Eks siis näis milline.

  • Avatar
    Vasta Kaija 17. oktoober 2016 at 18:40

    Minul on veebruari alguses sündimas esimene laps ja pole aimugi kas ja millise pumba omale soetada võiks. Sinu postitusi sel teemal lugedes tekib kerge hirm küll ja süda oleks rahulikum küll kui selline kiidetud aparaat mure korral käepärast võtta on 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin. N 17. oktoober 2016 at 18:38

    Olen kasutanud elektrilist nuk rinnapumba ribadeks oma kahe panniga. Vajaks küll uut:)

  • Avatar
    Vasta K 17. oktoober 2016 at 18:37

    Ei olegi varem kasutanud aga sinu juttu lugedes igati tarvilik esimese lapse jaoks 🙂 Mulle meeldib, kui keegi oskab soovitada kvaliteetset kraami ja ei pea ise pead murdma, mis oleks parim valik 🙂 Oleks hea meel võitjaks osutuda.

  • Avatar
    Vasta Mari-Ly 17. oktoober 2016 at 18:37

    Pole veel pidanud kasutama aga paari nädala pärast võib vaja minna kui laps on sündinud. Silma on jäänudki elektriline Medela rinnapump.

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. oktoober 2016 at 18:37

    Kasutan praegu lihtsalt nibu stimuleerimiseks enne tissitamist ühte manuaalset pumpa….firma on tundmatu, aga laenuks saadud masin ajab asja ära. On plaanis osta elektriline, et oleks valutum ja ma ikka sooviksin kauem tissitada, sest see valu paneb kohati kahtlema, aga hambad ristis tissitan ikka edasi. See oleks super kink, sest hind on tõesti korralik.

  • Avatar
    Vasta KarmenKiteKat 17. oktoober 2016 at 18:37

    Issand halasta, ma pean sellesamuse toote endale soetama! Esimese lapsega kasutasin tomme tippee manuaalset ja sellest polnud mitte mingit tolku, sest ma muud kahe s66gikorra vahel ei teinudki kui pumpasin. Olin nagu elav pumbajaam ja v2lja ei pigistanud suurt midagi. Rinnad olid kivik6vad nagu traktori rehvid olex naha alla monteeritud… ja et seda k6ike paari kuu p2rast v2ltida ja enda elu leevendada, ma pean sellesama elektrilise lypsimassina saama 😉

  • Avatar
    Vasta g3tu 17. oktoober 2016 at 18:33

    Mina tahaks seda pumpa no oiiii kui palju. Eelmise lapsega oli mul selline pikk toru pump, esiteks ei teadnud ma midagi ei rinnaga toitmisest ega pumpadest nii et kui mu ema selle mulle andsi viimases hädas siis ei osanud ma kurta vaid Olin õnnelik, et mul see olemas oli. MA isegi ei ole selliseid enam müügis näinud Aga no see oli selline kahe toruga, üks oli väheke peenem et see sinna teise sisse koos mingi tihendiga mahuks ja nii Sa siis panid Oma tissi sinna ülemisse avasse ja hakkasid neid torusid oma vahel !!ettevaatlikult!! lahti kiskuma. Ja no seda tõmmates oli see vaakum mõnikord nii tugev, et kui MA lõpuks selle lahti sain siis see oli nii lahti et kogu piim lendas ja järel oli vaid need kaks pulka mu käes?.
    See kord siis tahaks sellist olukorda ennetada ja korraliku Ning mugava pumba soetada, Aga need kõik on ju nii kallid ?, seega kui ma selle nüüd sinult saaksin siis ma oleks küll seitsmendas taevas??.

  • Avatar
    Vasta Karini 17. oktoober 2016 at 18:32

    Tere, Mallukas!
    Ootan oma esimest beebikest ja lugedes su blogi, siis olen selle rinnaga toitmise suhtes väga hirmul. Õudne lausa mõelda katkisest nibust või mingist piimapaisust.
    Nii kui mainisid, et rinnapump on hea, teadsin kohe, et tahan seda kindlasti ja tahaks täpselt seda sama, mis sinagi kasutasid/kasutad.
    Päikest teile! ?

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2016 at 18:32

    Minul endal on ka Medela elektriline rinnapump aga Medela Mini. Olen paar korda proovinud ja tõesti on väärt aparaat. Kui ma aga selle Medela Swingi võidaks, siis saaks selle mu parim sõbranna, kes peagi oma kolmanda tita saab 🙂

  • Avatar
    Vasta Heili 17. oktoober 2016 at 18:32

    Ei olegi rinnapumpa kasutanud, aga mäletan et esimese lapsega oleks vaja läinud küll. Nüüd on teine laps tulemas ja arvan, et hea oleks kui rinnapump oleks olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Killu 17. oktoober 2016 at 18:31

    Olen peaaegu kuu aega olnud 17 aastane ema ja mul pole kogemust rinnapumbaga aga ma võin seda öelda, et mul on suured rinnad ja palju palju piima? ning oleks tore kui ka loosiõnne oleks??

  • Avatar
    Vasta Kristin 17. oktoober 2016 at 18:31

    Hetkel kasutan manuaalset tommee tippee pumpa,aga sellega ka selline jändamine ,et silme eest läheb juba mustaks . Ma ei tea kas asi on minu rinnas vöi olen lihtsalt algaja,aga piima välja saamiseks läheb vähemalt tund ,kui mitte rohkem ,lihtsalt see pump töötab ainult mingi x-nurga alt ,mōni päev ongi nii,et pumpad mingi pm tervelt pool tundi enne ,kui ōige nurga kätte saad . elektriline pump oleks meile lihtsalt super kingitus 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2016 at 18:31

    Just sellel samal ongi silm peal, aga ei ole raatsinud ära osta. Kindlasti leiab õige pea rakendust kuna TA juba kukkunud 🙂

  • Avatar
    Vasta E.P. 17. oktoober 2016 at 18:29

    Ega ei olegi enne kasutanud, aga kuna majja on tulemas uus beebi, siis kuluks ära küll. Seda enam, et ka esimese lapsega paisud võõrad ei olnud.

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. oktoober 2016 at 18:29

    Tähtaeg on alles 2 nädala pärast ja kuna tuleb esimene laps, siis ei teadnudki, et see asi võib nii kasulik olla. Lugesin sinu postitust ja hakkasin siis mõtlema, et mul on selliat vaja. Ilmselt aga saame endale lubada ainult käsipumpa, kuna need on odavamad.

  • Avatar
    Vasta Mirje 17. oktoober 2016 at 18:28

    Saan väikse beebi paari kuu pärast ja arvan et seda rinnapumpa läheb tarvis. Ongi jäänud just see sama silma ja oleks väga tore see saada omale kingituseks 🙂

  • Avatar
    Vasta Marie 17. oktoober 2016 at 18:27

    See oleks nii hea kingitus! Kindlasti tuleb lapsega ette, et vahel tahaks kodust ära minna. Lisaks on mul juba raseduse ajal nii palju piima, et voodi ja rinnahoidjad ujutavad. Ei kujutagi ette, mis siis juhtub kui laps käes.

  • Avatar
    Vasta Mairi 17. oktoober 2016 at 18:26

    Kodus püüdsin kasutada Aventi käsipumpa. Haiglas sain endale appi mingi igiaegse elektrilise pumba, mis tegi kohutavaid lüpsiliigutusi ja oli üsna ebameeldiv. Piima välja ei saanud eriti kummagagi. Lihtsalt ei ole kunagi olnud piimauputust.

  • Avatar
    Vasta Kikukaku 17. oktoober 2016 at 18:26

    Mul pole kunagi olnud, olen käsitsi proovinud lüpsta, ei saanud hakkama :D, aga elektriline oleks kipaaaa

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. oktoober 2016 at 18:26

    Kui ütlesin mehele, et meil on nüüd 2.beebsu jaoks elektrilist rinnapumpa väga vaja tegi suured silmad ja küsis, et kas seda saavad mehed ka kasutada.
    Mul medela manuaalne olemas, aga pesamunaga tahaks hakata kasutama elektrilist, kuna i got it from my mama?

  • Avatar
    Vasta Moonika 17. oktoober 2016 at 18:25

    Esimese lapsega pumpa ei olnud, kuigi päris mitmel korral mõtlesin, et oleks vaja. Nüüd uuesti rase olles, plaanin selleks korraks kindlalt just elektrilise pumba osta. Seega jään hetkel lootma hoopis loosiõnnele ja loodetavasti saab ühe asja ostunimekirjast maha tõmmata tänu sellele.

  • Avatar
    Vasta mahlakask 17. oktoober 2016 at 18:25

    Ei plaaninud rinnapumpa kasutada ega soetada. Aga võta näpust.. kodus on Medela manuaalne rinnapump. Miks? Sellepärast, et 2 kuud enneaegsena sündis beebs ning Lastehaiglas pidi raudpolt iga 3h järelt lapsele piima pumpama. Värske toit lauale eks!
    Kodus oleme veidi teisel režiimil ning ei jää aega pumpamiseks. Jah.. peaks.
    Üks rind annab lahkumisavaldust ning teine töötab täiel võimsusel. Nii ma siis olen.. Uniboob?!
    Oleks ma vaid teadnud, et pumpa läheb nii kaua vaja oleks kindlasti investeerinud rohkem ning soetanud elektrilise rinnapumba.

  • Avatar
    Vasta karin 17. oktoober 2016 at 18:24

    Sain alles beebi kätte, pump on küll olemas (manuaalne) aga no ei jaksa pumbata lihtsalt. Elektrilisega oleks vast lihtsam piima juurde tekitada 🙂

  • Avatar
    Vasta Karina 17. oktoober 2016 at 18:24

    Meie perre on sündimas üks pisike poisipõnn ja minul on au olla suure õe rollis. Ma usun, et ema oleks kindlasti väga õnnelik selle kingituse üle ning kuna tal on just ka sünnipäev tulemas, siis miks mitte saada ka selline vahva üllatus! 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 17. oktoober 2016 at 18:24

    Mul oli eelmise lapsega samamoodi nagu sul, et kohe piima ei tulnud ja kui ma siis kolmandal päeval lõpuks koju sain ja piim tuli.. Ma nägin reaalselt välja nagu Pamela Anderson x3 (mul muidu selline pisike B korv), mul oli füüsiliselt nii valus, et läksin ka dušši alla, et piim lihtsalt välja voolaks.. Ise ennast väga aidata ei osanud ja mees aitas mul rindu pehmemaks lüpsta.. Möllasin kapsalehtede ja asjadega, pumpa mul ei olnud, lõpuks sain sugulaselt Avent manuaalse pumba, aga ega sellega suurt midagi kätte ei saanud..
    Kohe-kohe on sündimas teine laps ja ausaltöeldes kardan, et mul on sama saatus, mis eelmiselgi korral, manuaalset pumpa enam ei soovi, seega Medela ei teeks paha 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2016 at 18:22

    Ma eelmisega kasutasin mingit noname manuaalselt pumpa. See ajas asja ära aga ega temast suurt kasu polnud. Ei jaksanud nii palju pumbata et oleks saanud enesele hambad eks päevadeks ( siis kui tissid streigivad) tagavara tekitada.
    Nüüd, teist last oodates, olen võtnud kindla plaani juba enne korralik pump osta et ei oleks sellist jama nagu eelmisega. Ja just medela swing on see millele olen silma peale pannud. Kui siin õnneks ei lähe siis peab peab ise sammud poodi seadma ja selle varsti ära ostma.

  • Avatar
    Vasta evelin s 17. oktoober 2016 at 18:21

    Mul kirbukalt ostetud elektriline…aga kuidagi nagu nõrk teine aga häält tegi sama kõvasti nagu õiged lehmalüpsi masinad….ilmselt naabrid arvasid,et teen remonti igakord,kui pumpasin 🙂 aga kuna nüüd uus ilmakodanik tulemas siis sooviks ikka midagi inimlikumat 🙂

  • Avatar
    Vasta Ayilee 17. oktoober 2016 at 18:20

    Esimese kahe lapsega ei kasutanud ma midagi. Eks olin noor ja ei teadnud nendest midagi, nii et lihtsalt kannatasin 😀 Kolmanda lapsega oleks ka vast kannatanud aga abikaasa tõi mulle manuaalse rinnapumba. Kas ma ei osanud pumbata või olid rinnad lihtsalt nii valusad aga ega ma sellega väga hakkama saanudki. Nüüd ootan neljandat ning mõlgutan mõtteid, et peaks ikka igaksjuhuks elektrilise pumba soetama. Ei tahaks enam seda valu kannatada. Või veel parem kui võidaks pumba, saaks sellisest kokkuhoiust hoopis beebipesa ja muud vajalikku beebile soetada 🙂

  • Avatar
    Vasta Gellu 17. oktoober 2016 at 18:20

    Meie präänik otsustas tulla siia ilma kuu aega varem. Ma arstidele ikka naersin, et ela veel Malluka sünnitusele kaasa, vot nüüd ongi !!

    Aga jh piimapais ei ole just kõige meeldivam asi . kuna sünnitus tuli nii äkki ja ma ei olnud veel kõiki asju valmis jõudnud osta ,st mul oli ju ikka aega veel .
    Hetkel kasutan laenatud Aventi manuaalselt pumpa ja ausalt öeldes sellisest magusast loosist mitte osa võtta oleks ju lausa patt !!

    Mulle sobiks isegi Medela manuaalne pump.

    Nii tahaks enda oma pumpa , sest laenatud asi on ikkagi laenatud mis siis et see on mööduv nähe.

    Palju piima ruulib ;P

  • Avatar
    Vasta Hanna 17. oktoober 2016 at 18:19

    Hetkel kasutan manuaalset NUK firma pumpa, aga piimaga on umbes sama seis, mis Sinul ja lisaks väsinud käele ning valusale rinnale kulub pumpamiseks ka meeletu aeg. :/

  • Avatar
    Vasta Kirsi 17. oktoober 2016 at 18:18

    Tere. Kõigepealt soovin õnne pisibeebi sünni puhul.
    Kuna minul on kodus kasvamas väike viiekuune poja, siis meie perre kuluks see pump väga ära. Kuna pean hetkel 2x nädalas tööl käima, siis nendel kahel päeval peab beebile käsitsi piima välja pumpama. Kasutan hetkel sõbranna käest saadud Philips Avent pumpa.See toimib aga on juba väsinud. Peale selle, et pumpamine võtab palju aega,ei tule piim sellega kahjuks korralikult välja :S
    Kuna mu poja on veel nii väike ja rinnapiim on talle ikka veel põhitoiduks,siis loodan väga,et loosiõnn ükskordki elus naerataks.

  • Avatar
    Vasta jekaterina 17. oktoober 2016 at 18:16

    Olen proovinud kasutada Medela manuaalsest rinnapumpa aga ütlen ausalt ei jõudnud ma seda kaua kakkuda raske tõmmata ja piima ei tule nii eriti ja nüüd lüpsan käsitsi välja.kui peab siis peab 🙂 aga seda automaatset kahjuks osta ei jõua.

  • Avatar
    Vasta Eneli 17. oktoober 2016 at 18:15

    Pole rinnapumpa kasutanud aga vahel oleks vaja küll kuna jääb tunne, et laps ei saa piima kätte 🙂 Ja miks mitte katsetada esimest korda kui on selline vägev masin kodus 🙂 Ja kes see ikka jõuab osta nii kallist pumpa 😉

  • Avatar
    Vasta Janika 17. oktoober 2016 at 18:14

    Mina kasutasin korra/paar tommee tippee manuaalset rinna pumpa ja see oli ikka mega saast. Nüüd olen käsitsi pumbanud, päris tüütu ja kätte ka raske saada.

  • Avatar
    Vasta Elise 17. oktoober 2016 at 18:13

    Meie majapidamises on TommeeTippee manuaalne rinnapump, mis teeb tõesti töö hästi ära, aga samas on käsi lõpuks juba vajutamisest tuim, kuid meile oli see ülioluline abimees just alguses piimatekkitajana (parem ikka kui sõrmedega tilk haaval pigistada) ja majanduslikult elektrilise ostmine polnud võimalik ja pole ilmselt ka tulevikus, seega tuleb ka ülejäänud pisikesed omal jõul toita. Aga sulle mõnusat kasvamise aega pisikesega ja naudi igat hetke, sest see saab lihtsalt liiga ruttu otsa 🙁 😉

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2016 at 18:12

    Isaand seda toodet tahaks kyll proovida,esimese lapsega oli laenatud mingi käsi pump,yks öösel läksid rinnad nii piima täis ja nii valus oli,ja selle käsipumbaga ei saanud nii ruttu kätte.yks ööse ujutasin oma mehe ja lapse täielikult piimamerre ??.Piim ei saanud ei saand otsa.Peale imetamise lõpetamist oli piima veel mitu kuud.

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 18:11

    Tere,

    Kasutasin esimese lapse puhul Philips AVENT manuaalset rinnapumpa ja tavalist piimapudelit. Kuna kuulnud olin, et kõik toetavad rinnaga toitmist, ei tulnud mõttesegi, et võiks olla miski, mis sellele kaasa aitab. Pumba ja lutipudeliga võõrutasin oma oskamatuse pärast kiirelt rinnast. Oleks ma vaid teadnud varem medela toodetest. Teise lapsega kasutan neid kindlasti ja siis juba elektrilist pumpa.

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2016 at 18:11

    Mina olen kasutanud ennem Aventi oma, manuaalset. Paraku ei tulnud sellega nagu mitte kordagi üle 70 ml välja. Seega olen ka mõelnud, et ostan elektrilise ja kvaliteetsema, sest esimese lapsega oli rinnapumpa VÄGA vaja. Teine peaks ilmavalgust juba novembri esimesel nädalal nägema 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 17. oktoober 2016 at 18:10

    Tänu sinu bligile on pump kindlas “enne sündi osta” listis. Ja veelgi ägedam oleks, kui võiks selle panna “juba olemas” listi.

  • Avatar
    Vasta Birgit 17. oktoober 2016 at 18:10

    Minul on praegu kaks last ja detsembris sünnib kolmas. Mõlemad lapsed on rinnapiima saanud väga vähest aega, nii umbes kuu.
    Minul selline probleem, et nibud on ikka väga sissepoole ja lapsed ei ole neid sealt väga kätte saanud. Soovitati mulle nibukaitsmeid eelnevate lastega, aga lapsed ei ole kuidagi jaksanud neid üldse tõmmata. Olen mõlemal korral kasutanud manuaalset rinnapumpa( esimese firmat ei mäletagi, sain kuskilt laenuks, teisele ostsin tommee tippee oma, mille maha müüsin kui enam kasutust ei leidnud). Manuaalse pumbaga on olnud ka ikka väga tõsine jamamine, kuna tundub, et mul piima üleüldse vähe( või noh siiamaani olnud), siis see pumpamine võtab ilmatuma aeg ja on suht tüütav ja väsitav, nii et lõpuks olen üldse loobunud ja läinud pulbri peale.
    Seekord mõlgutan küll mõtteid elektroonilisest pumbast, sest tahaks ju ikkagi rinnapiima lapsele võimaldada ja usun , et see oleks palju kiirem ja mugavam minule:)
    Väga loodan, et loosiõnn naeratab, et see piimamajandus oleks seekord oluliselt lihtsam minule:)

  • Avatar
    Vasta Liina 17. oktoober 2016 at 18:09

    Kasutasin manuaalset pumpa aga enam ei taha. Seekord tahaks elektrilist, säästaks oma aega ja närve. Oh loosiõnn, oh loosiõnn, tule ka minu õuele 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin M 17. oktoober 2016 at 18:08

    Esimese lapsega proovisin Tomme Tippee manuaalset pumpa. No sellega andis ikka pumbata, et üldse midagi kätte saaks, kuigi tegelikult piima lausa voolas. Laps sai rinda aasta ja 5 kuud ning terve selle aja vältel oli päris tihti rind nn umbes.
    Teine väike sünnib jaanuaris ja oleks tore, kui elektriline pump kohe abiks oleks. Siis ei peaks kivitissidega ringi käima. ?

  • Avatar
    Vasta Maarja Liis 17. oktoober 2016 at 18:07

    Minul kasvamas üks neljakuune laps. Siiani olen hakkama saanud täiesti tavalise manuaalse rinnapumbaga, Kaigerti oma (poes maksab ca 24 eur?). Asja on ta ära ajanud, kuid hirmus tahtmine oleks elektriline ka ära proovida… Mõni nädal peale sünnitust oli küll hirmus raske aeg, piima voolas ojadena, käsi pumpamisest väsinud. Kaks korda piimapais ka olnud. Tagant järgi mõeldes oleks tol ajal elektriline kindlasti parem olnud… Järgmise titega võiks üks elektriline pumbakene olemas ju olla ☺

  • Avatar
    Vasta Aveli 17. oktoober 2016 at 18:07

    Kuna ma ei oskaks nagunii valikut teha rinnapumpade seas, oleks ma hädaolukorras lasknud vist mehel end lüpsta..:D
    Aga see elektriline rinnapump tundub veidike parem, valutum ja normaalsem variant 😉 Pole veel soetanud endale, tähtaeg järgmine kuu. Kuna iga asi maksab omajagu siis ei raatsi kõiki ostusid teha..äkki ei lähegi vaja. Õnnelik oleks aga selle võidu üle küll, eks ta ikka kasutust leiaks..:)

  • Avatar
    Vasta kristiina 17. oktoober 2016 at 18:07

    Oi see pump oleks nagu rusikas silmaauku.
    Kuna mul hakkab piim”kaduma” ja manuaalne pole nii tõhus, aga tahaks oma lapsele rinda edasi anda. Ta küll mämmutab tissi otsas, aga saab kätte mõned piisad ja loodan, et elekrtiline pump aitab taastada piima.
    Mõtlesin laenutada invaru.ee-st aga päeva rent on 1.45€ ja kui kuuaega laenutada, siis see summa tuleb veidi krõbe ???
    Ja hetkel rahakott ei kannata ka osta. Kui ma peaks võitma ja enam kasutust ei leia, siis annetaksin selle abivajajale edasi ?

  • Avatar
    Vasta Kaja 17. oktoober 2016 at 18:06

    Minu pisike sai täna 6 nädalat vanaks ja kasutan Tommee Tippee manuaalset pumpa. Minu vasak rind toodab minimaalselt piima 🙁 Täitsa uskumatu, aga nii on – paremas on piima ilusti, aga vasakus ei ole. Seda peab kogu aeg stimuleerima. Last ei saa ka iga kord ainult selle rinna otsa panna, sest siis tekib paremasse rinda nii palju piima, et valus hakkab. Minu jaoks on see nii kurb, sest esimest last toitsin algusest peale ilma probleemideta 1a2k. Südamest sooviksin endale head pumpa, et see vasak rind ka lõpuks “tööle hakkaks” ja ma oma pisikesele ilusti rinda saaks anda.

  • Avatar
    Vasta Karin 17. oktoober 2016 at 18:05

    Esimese lapsega proovisin tuttavalt saadud manuaalset rinnapumpa, kahjuks olin selle kasutamisel ikka väga saamatu ja mugavam ning kiirem oli ise käsitsi piim välja pumbata. Nüüd teise lapsega sai ostetud Aventi manuaalne rinnapump, kuna tekkis rinnapõletik ja aitas ilusti hädast välja. Muidugi elektrooniline oleks parem, kuid ei kurda.

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2016 at 18:05

    Olen uurinud mõlemaid, elektrilisi ja manuaalseid. Kaldun ise ka rohkem elektrilise poole, tundub mugavam varjant. Samas elektrilised rinnapumbad maksavad üsna head raha ja uuena ma seda endale ise väga lubada ei raatsiks. Ja mingit odavat hiinakat ka ei taha päris. Niiet see armas võiduke võiks küll minule tulla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kris. 17. oktoober 2016 at 18:04

    Esimese lapsega kasutasin Avent manuaalset pumpa. Kuna mul olid meeletud paised ja sellest lausa põletik, siis oli sellega pumpamine ikka jube. Esiteks niigi valus ja piinarikas ning teiseks oli niigi jama olla ja see väsinud käsi ei teinud asja üldse kergemaks.
    Nüüd on teine armsake tulekul ja mõte on kindlasti soetada elektriline. Pole küll ise kasutanud, kuid sõbrannade kiitused on küll taevani ( eriti nendel kes on kasutanud ka manuaalset).
    Seega see võit oleks küll ideaalne 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristiine 17. oktoober 2016 at 18:04

    Kuna mina töötan imetamisnõustajana, siis pumpadest päris hea ülevaade. Medela Swing rinnapump on tõesti imeline abimees. Sooviksin väga kingiloosi võita, sest varsti võin seda isegi vajada.

  • Avatar
    Vasta Essu 17. oktoober 2016 at 18:03

    Mina proovisin esimese lapsega kaheksa aastat tagasi NUKi manuaalset pumpa. See oli üks väga imelik vigur ja ei toiminud ka. Ei usu, et selliseid torusid enam müüaksegi. Pumpa tahaks väga seetõttu, et esimene laps sai rinda vaid kolm kuud ja teine neli kuud. Nüüd on suured plaanid kolmandat (ja viimast) tibu võimalikult kaua imetada, et talle ikka parimat pakkuda. Hea oleks kui selline abimees oleks ja muidugi tahaks proovida ka mis need tänapäeva aparaadid siis teha suudavad.

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. oktoober 2016 at 18:03

    Ohh, see oleks mu unistus ? Pole ühtegi varem kasutanud ja olnud nn. inimlutt esimesel lapsel. Seda paljukiidetud pumpa olen ise juba ammu nillinud, aga krõbe hind on jäänud takistuseks ? Kohe-kohe uus beebi syndimas ja kuluks väga ära meie majapidamises, et saaks ennast tuulutamas käia ja esimese lapsega aega veeta yheskoos väljaspool kodu ?

  • Avatar
    Vasta Margit 17. oktoober 2016 at 18:01

    Mul on õelt saadud manuaalne pump, GL on peale kirjutatud. Kui rinnad ääreni täis on, siis saab isegi hakkama, aga umbes kuu pärast alustame pudrumajandusega, selle tarbeks oleks hea elektrilisega piim välja pumbata ja piimaputru keeta 🙂 Esimene laps sai veega keedetud putru, no olgem ausad, suht vastik kraam oli. Õige pudru saab ikka piim ja vesi pooleks tehtult:)

  • Avatar
    Vasta Lenne 17. oktoober 2016 at 17:59

    Isverd mu esimene kogemus rinnapumbaga oli mingi ulme kahtlase aparatuuriga ? pumpama pidi käsitsi ja pidi ikka korralikult vaeva nägema, sest see pump ei tahtnud üldse koostööd teha aga asja sai aetud.
    Elektrilist pole proovinud aga uue beebi sûnniks sooviks sellise soetada ?

  • Avatar
    Vasta Annika 17. oktoober 2016 at 17:59

    Hetkel ootan esimest last ning olen mõelnud just elektrilise pumba soetamise peale 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2016 at 17:57

    See piimamajandus tundub täitsa omette teadus olemas. Tulemas alles esimene laps ja kindlasti oleks see vajalik!:)

  • Avatar
    Vasta Helen 17. oktoober 2016 at 17:57

    Seni pole veel vajadust olnud sellise vidina kasutamiseks aga peagi sündiv esimene tita võib nii mõndagi muuta, siis oleks hea abimees kohe kodus olemas ?

  • Avatar
    Vasta Heleryn 17. oktoober 2016 at 17:57

    Hetkel pole kasutanud veel ühtegi pumpa, kuid eelistaks kindlasti elektrilist. See oleks kindlasti väärt abiline valusatele ja piima tilkuvatele rindadele. ?

  • Avatar
    Vasta Bella 17. oktoober 2016 at 17:57

    Plaanin soetada samamoodi elektrilist pumpa, sest tõesti ei näe seda võimalust, et mul manuaalseks pumpamiseks ka veel jaksu selle tralli kõrvalt jätkuks! Üldse imetamine tundub pärast sünnitust kõige jubedam asi maailmas minu jaoks ja Sinu kirjeldus sellest pumbast justkui tegi asja seeditavamaks ja paremaks mu jaoks, aitäh selle eest!!

  • Avatar
    Vasta Anette 17. oktoober 2016 at 17:56

    Hetkel olen vaadanud TommeTippe rinnapumpa, sest tundus mõistliku hinnaga komplekt olevat. Kuid olen lugenud kuidas seda siin kiidate siis oleks väga vahva kui loosiõnn naerataks.

  • Avatar
    Vasta Kris 17. oktoober 2016 at 17:55

    Mul kunagi oli Medela mingi algeline käsipump, aga no kaua sa jaksad eksole, kui piimatootlus on suurem, kui Eestis lehmapiimafarmides. Seega see sai ära antud ja lihtsalt ära kannatatud see mõnda aega kestev pornostaari tunne ja XXL rindadega Pamela olemine. Tore, et suurtel kapsastel suured lehed olid, öko rinnahoidjad omast käest võtta, sest teised selga ei läinud. Lisaks kapsas kasulik ka veel pealekauba.
    Nüüd kolmas laps ja tõesti kuluks ära üks korralik elektrooniline rinnapump, sest jällegi piima toodab nii, et paha hakkab. Võiks amm’eks hakata või nii… Aga endal kahjuks pole võimalik seda paari sotti välja käia, lihtsalt rinnapumba eest. On ka olulisemaid asju.
    Oleks korralik aparaat, pumpaks välja ja paneks sügavkülma ja saaks pudelist issil ka paar toidukorda lasta anda lapsele vahepeal.

  • Avatar
    Vasta Käta 17. oktoober 2016 at 17:55

    Mul kodus Avent manuaalne pump. Sebisin selle Pärnu kirparilr 2 euroga, vaene mees sai naiselt kodus ilmselt sugeda, et nii odavalt ära andis.
    Kui saaksin selle Medela siis röömustaks enda omaga kedagi teist.

    Esimestel päevadel Grethe otsustas söömise asemel röökida ja nii mul ei jäänudku muud üle kui välja pumbata ja pudelist anda. Piimapais ei kergendanud seda ja nii elasingi tänu pumbale ja kapsale.
    Kokku sain 20-30mm piima, jumal tänatud et laps nii kaua magas ja sain tisse kaks korda tühjendada.
    Kahjuks kolmandaks päevaks oli minu keskmine sörm ja pool kätt pumpamisest halvatud.
    Uut pumpa sooviks väga, et stimuleerida piima teket sest pönn vöib muidu varsti kuivale jääda.
    Almaš taevaiša palun vali mindd!!

  • Avatar
    Vasta Liina 17. oktoober 2016 at 17:55

    Hetkel kasutan manuaalset aga väga tahaks elektrilist proovida ?

  • Avatar
    Vasta Inger 17. oktoober 2016 at 17:54

    Suurema lapsega kasutasin kunagi mingit manuaalset rinnapumpa, kuid nime enam ei mäleta. Nüüd pisemaga kuluks küll üks elektriline pump ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Käxu 17. oktoober 2016 at 17:53

    Kodus on olemas NUK 2005a manuaalne rinnapump. Ajab küll asja ära, aga oiiiii kui kaua läheb..eriti kui vaakum ei taha korralikult tekkida.

  • Avatar
    Vasta Karin 17. oktoober 2016 at 17:53

    Esimese lapsega nagu paljud teised, kasutasin ka mina manuaalset. Sellega oli pumpamine vaevaline ja isegi valus. Rinnas oli piima küll, aga manuaalse pumbaga sain sealt kätte vaid väikesed kogused. Piimapaisud ja põletikud said ka tuttavaks. Tahaks, et nüüd teise lapsega sujuks see osa kergemalt.

  • Avatar
    Vasta Maris 17. oktoober 2016 at 17:53

    Mina kingiks selle hea meelega oma peatselt emaks saavale sõbrannale, kellega just mõned päevad tagasi rääkisime, kui vajalik asi see ikka on 🙂
    Ise ma kasutasin seda kõige tavalisemat ja pumpasin nii, et käsi oli valus 😀 Kui nüüd peaks rasedaks jääma, siis igakell muretseks endale korraliku rinnapumba!

  • Avatar
    Vasta Gerda 17. oktoober 2016 at 17:52

    Mina kasutasin manuaalset aga ei saa palju kätte sellega ? Samas on vaja varuks lapsele piima varuda ning tundub ka et rinnas pole lapsele piima piisavalt. Selline pump oleks suurepärane lahendus ….

  • Avatar
    Vasta Maria 17. oktoober 2016 at 17:52

    Hekel kasutuses manuaalne, millega küll ajab asja ära, aga jube tüütu pumbata. Oleksime pisemaga niiiiii õnmelikud elektrilise pumba üle 🙂 siis ei pea elukaaslane mind poole trenni pealt koju kutsuma, sest mugul pole rahul, kuna kõht haklab tühjaks muutuma 🙂

  • Avatar
    Vasta Marianne 17. oktoober 2016 at 17:52

    Ei olegi kasutanud ühtegi, kuna pole vaja olnud. Kaalusin Medela manuaalse pumba ostmist, et saaks ka kunagi tulevikus isa pudeliga koju jätta ja ise korraks ära käia, aga vaatab veel 🙂

  • Avatar
    Vasta Rinc 17. oktoober 2016 at 17:52

    Kuna ootan oma esimest beebit, siis ega ma väga ei kujuta ette, mida ja kas mul vaja läheb aga esialgu oleks vast mõne odavama käsipumba soetanud, et igaks juhuks miskit olemas oleks kuna ei kujuta ju ette, kas üldse vaja oleks ja kui äkki ei lähekski vaja, siis oleks ju tühi ost. Aga oleksin väga õnnelik, kui mul Medela pump kodus olemas oleks kuna juba praegu tissid jubedalt pakitsevad – mis siis veel saab, kui seal ongi piim sees…

  • Avatar
    Vasta Liisi 17. oktoober 2016 at 17:52

    Mul eelmisest korrast kapis alles Medele manuaalne pump aga nii väga tahaks seda elektrilist 🙂 Haiglas oli ka Medela elektriline kasutada ja see ikka palju mugavam. Jagaks fb ka loosimist aga ei taha end reeta veel uue beebi tulekuga hetkel tuttavatele… nii et pean lootma, et piisab vaid sellest kommentaarist siin, et õnn ehk naeratab ja võidangi selle 😀 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liisa Reigo 17. oktoober 2016 at 17:51

    Olen hetkel just selle Medela swingi soodustuse otsingul..:/ aga hind liiga krõbe 🙁 kindlasti oleks see suureks kergenduseks ja leevenduseks meie perele 🙂

  • Avatar
    Vasta martaj 17. oktoober 2016 at 17:51

    Olen vaid manuaalset proovinud esimese lapse ajal,kuid elektriline tundub luksus 😉 . Hetkel beebi mul 3.5 kuud,kuid ehk tulevikus kuluks elektriline pump ära. No ehk loosiõnn naeratab siis 😉

  • Avatar
    Vasta Siki 17. oktoober 2016 at 17:50

    Ootan oma esimest ja tähtaeg on juba uuel nädalal. Ei jõua enam ära oodata millal saan teda oma kätel hoida. Rinnapumpa veel soetanud pole aga kindlasti on see väga vajalik asi.

  • Avatar
    Vasta k 17. oktoober 2016 at 17:50

    Olen varem kasutanud medela manuaalset pumpa. Väga asjalik asi oli. Välja arvatud see, et käsi väsis ruttu ära ja värske issi pidi appi tulema pumpama. Aga no mis sa teed, kui piimapais kimbutab..
    Nüüd uut beebit oodates tahaks elektrilise pumba osta. Just hirmus piimapaisu ees ja lootuses, et ehk õnnestub teisele lapsele piisavalt piima toota, et ei peaks jälle pudelitega mässama hakkama

  • Avatar
    Vasta Grete 17. oktoober 2016 at 17:50

    Mina ootan ka esimest mõnglit ja kasutanud pole, aga kuna ma selline hellik ja endal piinelda ei eelda lasta siis kindlasti tuleks kasuks 🙂 Ning kui ei piinlema, siis mu elukorraldus selline et beebil tuleks ka reisida ringi minuga siis saaks kasvõi ette piima varuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 17. oktoober 2016 at 17:49

    Pole varem rinnapumpa kasutanud, sest olen üritanud oma käigud nii plaaneerida, et jõuaks beebi söögiajaks tagasi. Kindlasti võiks rinnapump olemas olla ja sellisel juhul soetaksin sellesama Medela elektrilise rinnapumba, sest olen selle kohta nii palju kiidusõnu kuulnud! Krõbeda hinna tõttu olen selle ostu edasi lükanud, seega võit kuluks väga ära 🙂

  • Avatar
    Vasta M 17. oktoober 2016 at 17:49

    Mina soetasin suvalise Canpoli manuaalse pumba, et kui vaja kuskile minna, siis hea kohe võtta. Reaalsus on aga see, et pärast keisrilõiget kohe piima ei tekkinud ja pean rinda pärast igat imetamist ka pumbaga stimuleerima. Käsi on juba päris valus, seega kuluks elektriline pump marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrin 17. oktoober 2016 at 17:49

    Minu beebi sündis septembris ja olen just rinnapumba otsingul! Seega antud loos on väga õigel ajal 🙂 Kuna tegemist esimese lapsega, siis pole varem kasutanud, seega puuduvad kogemused, kuid elektriline tundub oluliselt mugavam. Jään heale loosiõnnele lootma!

  • Avatar
    Vasta D.V 17. oktoober 2016 at 17:49

    Kuna minu esimene laps sai rinda vaid 3 nädalat ja siis edasi ainult röökis tissi otsas, ma olin nii paanikas ja tormasin kohe poodi segu järgi.. polnud ma mõelnudki pumba peale, et siiski edasi proovida ja üritada, sest alguses oli ju piima nii palju, et kui laps tissi lahti lasi oli see nagu purskkaev!! Mis siis järsku juhtus?! Andsingi alla.
    Praegu olen kindel, et peagi sündiva lapse puhul ei anna ma nii kiiresti alla, kui peaks sama korduma.. kindlasti valin seljuhul Medela pumba, olen su blogist nii palju head lugenud ja ka internetist vaid positiivset tagasisidet saanud! Seniks ootan veel need 1.5kuud kuni beebi käes ja siis selgub, kuidas seekord 🙂

  • Avatar
    Vasta Keiti Kõmmus 17. oktoober 2016 at 17:48

    Ma esimesega kasutasin Aventi manuaalset, seekord sooviks elektrilist, sest kui vaja pumbata, siis manuaalselt on see üsna kurnav käele.

  • Avatar
    Vasta A 17. oktoober 2016 at 17:48

    Meie väiksesse perekonda on tulemas detsembris esimene beebi, seega pole enne kasutanud rinnapumpa. Olen juba vaatanud igasuguseid rinnapumpasid, nii igaksjuhuks, valiksin kindlasti elektrilise. Selle võit kaotaks mu ühe hirmudest 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris B 17. oktoober 2016 at 17:48

    Mina kasutasin Philips Aventi manuaalset. Väga tüütu oli ja nihkus paigast tihti. Piilusin ka mina elektrilist, aga ei jaksa mina selist osta 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 17:47

    Meie pere esimene pisike liitub meiega detsembris. Plaanisin soetada elektrilise pumba, kas sellesama Medela Swingi või soodsama Tommee Tippee oma. Aga kui võidaks, siis oleks kohe eriti vinge värk. 🙂

  • Avatar
    Vasta MaarjaK 17. oktoober 2016 at 17:47

    Mina kasutasin Tommee Tippee manuaalset rinnapumpa aga endale haiget tegemine tundus nii valus. Seekord teise lapsega oleks plaan soetada elektriline rinnapump, et emotsionaalselt oleks lihtsam. Tekkisid piimapaisud, põletik, juhad kinni. Oleks ma varem selle pumba soetanud siis oleks superluks olnud. Aga nagu nad räägivad siis teise beebiga on lihtsam aga muidugi ei pruugi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. oktoober 2016 at 17:44

    Plaan alles rasedaks jääda aga kindlasti soetaksin elektrilise rinnapumba 🙂

  • Avatar
    Vasta Elisabeth 17. oktoober 2016 at 17:43

    Pole kordagi rinnapumba kasutanud aga kuna esimene lapsuke (aprillis) tulemas siis kindlasti peaks endale selle kasuliku asja soetama. Kuna pole eriti jõudnud veel süveneda neisse siis ei oska kumbagi eelistada aga küllap see elektriline mõjusam on 🙂

  • Avatar
    Vasta Signe 17. oktoober 2016 at 17:43

    Mul ei ole kahe lapae ajal olnud seda ja ma mäletan kuidas ma nutsin imetamise ajal ja siis kui paisu välja ajasin…. Oh kuidas unistan ka pumbast :$

  • Avatar
    Vasta Liina 17. oktoober 2016 at 17:42

    Hetkel on kasutusel Philips Avent manuaalne rinnapump. Minu jaoks on sellega pumpamine väga ajakulukas ja tüütu tegevus. Medela Swing kahefaasiline rinnapump aga tundub imeline 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 17. oktoober 2016 at 17:42

    Oeh.. esimese lapsega kasutasin täiesti tavalist manuaalset rinnapumpa. Oi ma kirusin, sest ma ei jaksanud stimuleerida rinda, et piima tekiks ja lõpuks loobusin. Isegi näpud ei aitanud. Rahaline seis polnud ka kiita, et inversteerida elektrilise pumba peale. Tulevase lapse puhul oleks selline abimees nagu rusikas silma auku.

  • Avatar
    Vasta Liis 17. oktoober 2016 at 17:42

    Mina kasutasin manuaalset tommi tippee vms rinnapumpa, haiglas sain kasutada muidugi elektrilist ja see on ikka palju parem 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 17:41

    Mul on olnud kahe esimese lapsega Philips Avent manuaalne rinnapump ja kui loosiõnn koputab, siis miks mitte viimasega Medela Swing elektrilise rinnapumba peale minna 🙂

  • Avatar
    Vasta K! 17. oktoober 2016 at 17:41

    Mina proovisin piimapaisu ajal kasutada proovimiseks saadud manuaalset pumpa aga see tegi nii põrguvalu, et ma ei suutnud isegi kannatada, kuniks midagi tulema hakkas. Beebi on praeguseks kahekuune ja ütleme nii, et kel piimast puudust, saatke oma väiksed minu juurde, jagub kõigile :D! Ilma rinnapatjadeta saan olla…ütleme 10min peale seda, kuniks ta mõlemast rinnast pealt on ära rüübanud, edasi läheb olemine märjaks. Päris oma rinnapump kuluks ära küll, sest juba üle kahe kuu pole ma saanud beebist kaugel olla (pole tahtnud ka!) aga lähitulevikus loodaks ikka kasvõi mõnusa jooksuringi teha, nii et ei peaks muretsema, et kas lapsel on juba kõht tühjaks läinud…
    PS! Imetamine tegi tõesti algul põrguvalu ja lausa loobumise mõtted tulid. Õnneks suutsin ikka ära kannatada, ka veritsevad nibud…naiste elu on ikka keeruliseks tehtud!

  • Avatar
    Vasta A 17. oktoober 2016 at 17:40

    Oii Mallu! Palun tee mu ootusaeg veidi kergemaks ja veel kergemaks imetusaeg selle imelise tissi-mänguasjaga!! Hetkel ei ole mul ühtegi pumpa ostetud, sest ma ei tea kas vajagi läheb, aga nii nagu sinagi ei teadnud alguses, siis ma olen 300% kindel, et läheb tarvis. Talvevarud pumpaks sügavkùlma valmis 🙂

  • Avatar
    Vasta Ma 17. oktoober 2016 at 17:40

    Mina kasutasin esimese lapsega manuaalset rinnapumpa ja see oli kohutavalt tüütu. Käsi väsis ära ja üldse vastikult ebamugav värk. Elektriline rinnapump on kindlasti väärt kraam ja igaks juhuks võiks see ju kodus olemas olla, kui teine laps sünnib. 🙂 Sinu postitust jagasin FBs ka. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 17. oktoober 2016 at 17:39

    Just algas viimane raseduskuu(ootan oma esimest last) ja olen ka mõelnud soetada elektriline rinnapump. Kuna sedasama pumpa olen näinud mitmeid emasid kiitmas siis oleks võit suur rahasääst mu jaoks.

  • Avatar
    Vasta P 17. oktoober 2016 at 17:39

    Ma loosis ei soovi osaleda, sest mul juba on Medela pump, aga kas otse kotti pumpamiseks on mingi(d) spets vidin(ad)? 😀 Ma olen kilplase kombel pudelist kotti ümber kallanud minevikus ja siis pudel pessu jne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2016 at 19:38

      uuematel kottidel on see kleeps, millega see masina külge panna 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2016 at 17:39

    Uue aasta algul kolmas laps sündimas, olen kasutanud Avendi manuaalset aga see mulle kahjuks ei sobinud. Olen Medela kohta palju head kuulnud, nii et oleks tore selline kingitus saada 🙂

  • Avatar
    Vasta Annika 17. oktoober 2016 at 17:38

    Novembri keskpaigas sündimas esimene laps keda väga ootame 🙂 Olen mõelnud , et peaks soetama rinnapumba aga siiamaani pole veel ära otsustanud millist tahaks või milline oleks parem ! 🙂
    Võita oleks ka muidugi tore 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 17. oktoober 2016 at 17:38

    Mina tahaksin varsti beebi ootele jääda ja kuna ma seda väga ootan, siis kardan, et minuga juhtuvad need kõige hullemad asjad 😀 kindlasti sünnitan 40 h ja rebenen igat pidi, siis pole üldse piima ja kui tuleb siis korraliku põletikuga 😀 Seega mina oleks väga õnnelik sellise kingituse üle ja natukene leevendaks see mu kartusi 🙂

  • Avatar
    Vasta G. 17. oktoober 2016 at 17:38

    Mina olen kasutanud Aventi ja Tommee Tippee manuaalseid pumpasid ning viimaselt ka elektrilist. Pärast pesamuna sündi pidin haiglas kasutama Medela elektrilist, mis oli küll teine mudel ja tunduvalt suurem kui see, mis loosi läheb, aga tõesti väga mugav.
    Ma olen rahul ka Tommee Tippee manuaalse pumbaga, aga nende elektriline mul küll piima jooksma ei võtnud. Oleks siis tilkumagi saanud… Aventi oma oli nii ja naa. Loosivõitu oleks vaja, sest siis saaks juba väsinud manuaalse pumba välja vahetada. Pumpan lisaks piima varumisele sarnasel põhjusel kui sina – üks rind on valus ja siis on vaja pisut sohki teha.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. oktoober 2016 at 17:37

    8 aastat tagasi kasutasin manuaalset pumpa- seda kasutada oli ikka väga valus .lihtsam oli mul endal dušši all piima välja pigistada et oleks lihtsam olla 🙂 Nüüd teine beebi tulemas. Algul ei plaaninud ma üldse seekord rinnapumpa osta. Kuid kuna sa kiidusônu räägid selle kohta, siis oleks huvi küll see ära proovida 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 17. oktoober 2016 at 17:37

    Esimese lapsega kasutasin Philips aventi rinnapumpa. Tundus lihtsalt kuidagi sümpaatne ja tol hetkel nagu ei tulnud selle peale, et võiks korralikku taustauuringut teha. Elektrilised välistasin kohe, sest olin veendunud, et ega mul ju tegelikult seda pumpa vaja ei lähegi…No läks ikka küll nendel päevadel kui lapse “piimatellimus” kohale jõudis. Hädaga sai asja aetud aga pump kiskus nii valusalt nibu, et kergem oli dushi all välja pigistada piima. No ja see pumpamine ise ka, tõesti võttis kaua aega, et sealt midagi kätte saada 😀
    Nüüd teine laps on sündimas märtsis. Oleks tore, kui elu järgmisega lihtsam oleks! 🙂

  • Avatar
    Vasta Mirmi 17. oktoober 2016 at 17:37

    Väga asjalik postitus ja võita sooviks kohe väga, sest olgugi, et uus beebi pidanuks pea välja pistma juba paar päeva tagasi, on mul ka liiga eredalt meeles esimese lapse piimapaisu tagant valla pääsenud hiiglaslikud korvpallid, mis ei lasknud end häbeneda isegi mitte selja tagant vaadates! 😀

    • Avatar
      Vasta Mirmi 17. oktoober 2016 at 17:44

      Ahjaa, pumbani ma tookord millegipärast ei jõudnud ja üldse pumpadega kogemused puuduvad.

  • Avatar
    Vasta Jane 17. oktoober 2016 at 17:37

    Esimesega kasutasin täiesti esimest ettejuhtuvat rinnapumpa, manuaalne, canpoli oma. Lōpuks juba panin näpud tööle, tundus kiirem ja valutum. ?

    Haiglast koju jõudes, paar päeva hiljem olin nagu Pammy oma hiigelpaisunud tissidega, piima voolas ojadena. Aitasid vaid kapsalehed ja pump ja Näpud!
    Jaanuaris on teine tulekul, ning oleks hea meel küll katsetada midagi uut! Ja just elektrilist. ?

  • Avatar
    Vasta Erli 17. oktoober 2016 at 17:36

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset,kuid kohe kohe sündivale teise lapse jaks pole veel jõudnud soetada,kuid see Medela elektriline pump oleks unistus 🙂

  • Avatar
    Vasta Sille 17. oktoober 2016 at 17:36

    Ei ole veel kordagi rinnapumpa pidanud kasutama, kuna beebi peaks sündima alles lähinädalatel. Aga sooviks soetada küll. ei ole eriti manuaalsete kohta head kuulnud. käsi väsib ära ja ei ime nii hästi piima jne. Ja hetkel soetasin endale inhalaatori , siis seegi oli päris suur väljaminek enne beebi sündi. Oleks tore, kui üks väljaminek jääks tegemata ja saaksin endale uhke rinnapumba 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 17. oktoober 2016 at 17:35

    Kannan veel last kõhus ja rinnad on lekkinud alates 20 rasedusnädalast-mitte küll igapäevaselt, ning olen sügavalt kaalunud osta elektrilist rinnapumpa, sest sisetunne ütleb, et peale sünnitust tekib mul sama olukord, nagu sul…et piima pritsib ja jookseb meeletute jõgedena. Võidu üle oleks hea meel, sest ega see pump kuigi odav pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaisa 17. oktoober 2016 at 17:35

    Mina kasutan manuaalset

  • Avatar
    Vasta Sille 17. oktoober 2016 at 17:35

    Mina saan veebruaris oma esimese nöpsiku vanemaks. Tundub, et tegu väärt ja vajaliku kraamiga(pole hetkel väga uurinud pumpade kohta- aega on selle kiire asjaga eks), aga loodame siis heale loosiõnnele, et veebruarist alates see pumbake mu elu kergemaks saaks teha. ✌?️?

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 17. oktoober 2016 at 17:35

    Kuna ootan oma esimest beebit ja nädalaid on 28, siis alustasin vaikselt nende kohta uurimist, sooviksin kindlasti elektrilise soetada. Ja mis saaks veel parem olla, kui selle võitmine? Sest kindlasti ei saaks ma omale nii kallist muidu lubada.

  • Avatar
    Vasta Maili Esko 17. oktoober 2016 at 17:34

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset Philipsi Aventi rinnapumpa. Ajas asja ära küll selle kohta, et esimest korda kasutasin ja aitas nii mõnelgi korral hädast välja. Teise lapse saabudes võiks olla elektrooniline rinnapump, kuid marki ei oska öelda, mis see parim oleks. Aventi rinnapump oli päris hea ja lihtne ehk ka elektrooniline on seda sama.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 17. oktoober 2016 at 17:33

    Ootan oma esimest last, seega ennem pole mitte mingisugust pumpa proovinud 🙂 Ja ausaltöeldes selle raseduse virrvarri sees ma ei kujutagi ette mida ostma peaks ? Aga tundub, et see elektriline värgendus on suht vajalik, et elu veits rõõsam oleks. See rinnaga toitmise teema on ülioluline minujaoks ja selle õnnestumine tulevase beebi jaoks tundub mulle hirmsam kui sünnitus ise, seega oleksin üliõnnelik kui selline armas nurrumootor oleks ka mulle detsembrist abiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Cätlin 17. oktoober 2016 at 17:33

    Tere!

    Kuna meie esimene laps sünnib jaanuaris, siis rinnapumpa veel ostnud pole aga eks lähitulevikus peab ja plaan osta elektriline rinnapump ?

  • Avatar
    Vasta cerly 17. oktoober 2016 at 17:32

    Mul on olnud medela manuaalpump mis oli ka väga super.kuid nüüd kolmanda lapse tulekuga kulux see elektriline pump ära küll.nagu sa ka ise mainisid et pumpamise käigus saad sa kõrvalt millegi muuga ka tegeleda siis usun et kolme lapse kõrvalt jätkub tegevusi,toimetusi ning tore oleks selle pumpamise juures sellega kiiremini ühele poole saada;-)sooviks väga võita:-D

  • Avatar
    Vasta Riiiinu 17. oktoober 2016 at 17:32

    Olen esimese lapse ootel ja loodan armsa taevaisa peale, et mul ei tuleks probleeme imetamise või piimaga. Igaksjuhuks võiks see armas pumbake olemas olla, et selliseid ebameeldivaid probleeme vältida.
    Kui aga loosiõnn mulle naeratada ei taha siis kindlasti ma pean selle omale soetama, seniks aga jään lootma oma väiksele õnnele kui mul seda üldse on 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 17. oktoober 2016 at 17:32

    Mul oli esimesega kasutusel chicco manuaalne pump. No ja käsi väsis ära koguaeg ( see nn kummipalli moodi pumbaga variant oli/on veel).
    Kui präänikuga lastehaiglas olin sain kasutada elektrilist medelat. Ja no niii mugav oli. Nüüd enne, kui uus beebs sünnib olekski idekas kui loosiõnn “naerataks” ja ma saan selle imelise toote omale. (Päriselt ma ei ole nõus enam selle manuaalsega “koostööd” tegema. ):D

  • Avatar
    Vasta Enely 17. oktoober 2016 at 17:31

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset toru moodi pumpa. Väga ebamugav ja kasutu oli. Kolmanda lapsega kasutasin Aventi manuaalset,tegi oma tööd aga kõik kohad olid piima täis. Nüüd plaanin osta elektrilist, millist seda veel ei ole otsustanud. Jõulubeebi tulekuks veel aega.

  • Avatar
    Vasta Heili 17. oktoober 2016 at 17:31

    Nagu teistelgi, oleks see vajalik oma 3 lapse kasvatamisel 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. oktoober 2016 at 17:31

    Eelmise lapsega oli palju probleeme imetamisega ja üldiselt just sellega, et rinnad olid imetades väga valusad. Samuti alguses ei tulnud eriti piima ja stimuleerisin rinda siis kui beebi magas. Samuti pumpasin ka samal ajal teist rinda kui beebi sõi, et piimakogust suuremdada(ei olnud üldse mugav manuaalsega). Esimesena sai ostetud mingisugune baby ono rinnapump aga see oli õudne, tegi nii haiget ja nibud tõmbas kohe katki. Järgmisena muretsesin Philips Avendi pumba ja see ajas asja päris hästi ära aga tõesti väsis käsi ikkagi ära ja unistasin, et oleks ikka elektrooniline. Nüüd mõeldes uue lapse peale ütlesin just eile mehele, et järgmiseks korraks ostan kindlasti elektroonilise rinnapumba. Vaadanud olen ka just seda sama pumpa, minu meelest soovitatakse palju ja sellise hinna puhul tahaks ikkagi kindel olla, et on super seadeldis sellepärast ka varakult uurin seda. Varasemalt kartsin, et võibolla on elektrooniline väga karm aga olen nüüd saanud aru, et on just väga meeliv ja oskab piima välja meelitada. Ise rassides ei ole see ilmselgelt kõige lõõgastavam kogemus ja tihti sellepärast ei tule ka piima väga hästi. Mõistan, et isegi kui seekord ei ole probleeme imetamisega, oleks super kui saaks piima nii lihtsalt ja mugavalt varuda, et mõnikord mehega omaette välja saaks minna ka ?

  • Avatar
    Vasta Liina 17. oktoober 2016 at 17:31

    Olen kasutanud mõlemat. Elektriline muidugi parem aga ka manuaaliga sai kaa hakkama…:-)

  • Avatar
    Vasta Reelika 17. oktoober 2016 at 17:31

    Esimese lapsega ostsin apteegist mingi pasuna moodi vidina 😀 Manuaalne pasun 😀 Sellega ei saanud ma mitte midagi tehtud. Oli ka jube pais,lisaks nibud lõhki ja siis ei osanud veel ka kapsalehe ja kuumakoti kombot kasutada. Siis ostsin TommeTippe manuaalse pumba,olin kuulnud,et elektrilisega tehes pidi valus olema aga manuaalsega tunnetad ise kas on ok või ei. Nüüd teise lapsega kasutasin kapsalehte ja kuumakotti ja elasin üle. Tissitame endiselt ja kuna järgmine nädal lähme perega Egiptuse reisile siis oleks see suur suur abimees. Ja vahest saaks siis lapsed issile jätta ja sõbrannadega sauna minna 😉

  • Avatar
    Vasta Maria 17. oktoober 2016 at 17:31

    Esimese ajal vaevlesin samamoodi nagu sina, ainukeseks abimeheks oli tommee tippee manuaalne pump ja no see polnud just kõige asjalikum. Tollel ajal ei teadnud elektrilistest veel ööd ega mütsi, praegu kus tulekul teine oleks hiiglama tore kui medela pump kodus ootaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Katriin 17. oktoober 2016 at 17:31

    Minul ootan novembri keskpaigas oma esimest maimukest, seega pumbakogemus veel puudub. Sooviksin kindlasti elektrilist pumpa, sest juba raseduse ajal annab valus ranne end aeg-ajalt tunda ja mu armsal emal oli ka pesamuna ajal käsi pidevalt haige. Pole mulle seda lisavalu tekitada, seega pumbaku see piim end ise pudelisse ?

  • Avatar
    Vasta G. 17. oktoober 2016 at 17:31

    Ma pole rase ja lähimal ei kavatse uuesti rasestuda ..aga kuna minu loosiõnn on olematu, siis miks mitte loosis osaleda? Kunagi, 5 aastat tagasi kasutasin mingit Philips mehaanilist pumpa ja oli raske, väga raske. Kui ma ime läbi võitma peaks, siis annaks selle pumba sõbrannale 🙂

  • Avatar
    Vasta Kelly 17. oktoober 2016 at 17:31

    Meie vahe on see, et minu jõmm sai kuue kuuseks ja on tissihull ? ma aint yhe tissiga söödan ja see teine praegu koguaeg niiii niiiii täis,et mõtlen ka pumbale. Praegu tilgub lihtsalt raisku, saaks juba endale ka veidi puhkust anda..ei mõtle ka hullu prallet, lihtsalt oma aega..natuke.. Väga teema praegu minu jaoks ?
    Varasemalt olen proovinud aint seda lehmalüpsumasinat apteegist, see odav ? no ajas asja ära küll. Hetkel valiks aga midagi kvaliteetsemat, elektrilise ?

  • Avatar
    Vasta Vilvy Kannik 17. oktoober 2016 at 17:30

    Üli asjalik ja pisike masin!

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. oktoober 2016 at 17:30

    Esimene laps sünnib nüüd novembris, seega pole varasemat kogemust rinnapumbaga. Tahaks väga elektrilist, aga kuna need on palju kallimad kui manuaalsed, siis praegu plaanis osta manuaalne.

  • Avatar
    Vasta Sirle 17. oktoober 2016 at 17:30

    Kasutasin avent manuaalselt pumpa mõlema lapsega. Ajas asja ära. Aga kohe kindlasti on elektrilisega palju mugavam ja toredam piima välja pumbata. Mäletan veel selgelt neid piimapaise ja imetamise lõpetamist, ilma pumbata oleksin ikka tõeliselt hädas olnud. Tegelikult tahaksin võidu korral selle pumba oma sõbrannale kinkida, kellel on varsti laps tulemas, kuluks kindlasti ära. 🙂

  • Avatar
    Vasta Hanna 17. oktoober 2016 at 17:29

    Kuna hetkel alles esimene rasedus, ei oskagi kohe teada, millist pumpa valida… Praegu seisab nurgas vähe vanem Madela elektriline rinnapump, aga ei oska öelda, kuidas toimib.
    Loodan lihtsalt naiivselt, et mul väga hullu probleemi nende paisudega ei tule ??

  • Avatar
    Vasta Margot 17. oktoober 2016 at 17:29

    Ootame kolmandat last ja oleks tore katsetada küll, seda vidinat. Esimesed kaks last kasvasid üles rpa peal, kuna piima rinda ei tekkinud. Võib-olla oleks elektrilisest pumbast abi rinnapiima tekke stimuleerimisel?

  • Avatar
    Vasta monika 17. oktoober 2016 at 17:29

    sain ka oma esimese beebi kolm kuud tagasi , ja juba ta ongi kolme kuuune , ise soetasin omale manuaalse rinnapumba aga kuigi oleksin just sellist Medela Swing rinnapumba soovinud, kuid kahjuks ei olnud sellise jaoks raha seega ei saanudki, hm nii kahju aga mis parata.

  • Avatar
    Vasta keidy-liisa 17. oktoober 2016 at 17:29

    Eelmise lapsega kasutasin Tomme Tippee.. mingit rinnapumpa. Manuaalne tõenäoliselt. Toimis hästi ja oli asendamatu kuna mul oli samuti piimapais selline et hoia ja keela. Hirm oli et kui keegi peaks nõelaga torkama tissi siis see plahvatab ja kõik kohad on piima täis :D. Sel korral samuti muretsem kindlasti pumba kuid uurin veel kas manuaalne või elektriline :).

  • Avatar
    Vasta Merilin 17. oktoober 2016 at 17:28

    Olen proovinud varem NUK-i elektrilist rinnapumpa. Kui esimene laps sündis, siis ma isegi ei teadnud, et selline asi võiks kohe olemas olla. Ometi läks seda kohe haiglas vaja, kuna piim voolas mul ojadena, ent laps ei osanud rinda haarata ja seetõttu pidin iga paari tunni tagant rp välja pumpama, et see siis beebile pudeliga anda. Nõnda ma pumpasingi ööpäevaringselt: imetasin-pumpasin-imetasin-pumpasin. Paari kuuga saingi lapse rinnale 🙂 Minu jaoks oli see täiesti asendamatu abivahend, muidu olekski laps pulbritoidule pidanud minema, ehkki mul piima jagus ja olen tulihingeline rp pooldaja 🙂 Elektriline pump tegi minu elu tunduvalt lihtsamaks, sest siis olid käed vabad ning sain rahulikult puhata (öösel) või televiisorit vaadata, samal ajal kui titale järgmist toidukorda “korjasin” 😛 Nüüd, kui uus beebi plaanis, siis tean, kui oluline see abivahend on ning hea meelega osalen loosis ja loodan heale õnnele. Nii hea pumbaga oleks palju julgem taas imetamisteekond ette võtta!

  • Avatar
    Vasta Jane-Ly 17. oktoober 2016 at 17:27

    Järgmine kuu algus peaksin saama emmeks (või juba kuu lõpus). Minu jaoks on tulemas uus ja põnev aeg. Kuna ma ei tea, kas mul tõesti läheb seda vaja, siis ei julge varakult nii suurt summat maha matta. Loomulikult oleksin võidu üle õnnelik ja kui asi juba olemas, siis miks mitte proovida. ehk saab asendamatu ese meie väikeses perekonnas. ☺️

  • Avatar
    Vasta Kadri 17. oktoober 2016 at 17:26

    Ootan esimest last ja plaanis oli soetada elektriline rinnapump 🙂

  • Avatar
    Vasta Merli 17. oktoober 2016 at 17:26

    Hetkel veel ostnud ei ole, aga plaanis oli täpselt samasugune osta, kuna sinu tehtud reklaam tundus hea 🙂 varsti peangi ostma minema, jaanuari kuus tuleb juba tita 🙂 ülihea muidugi kui ei peagi ostma minema ja võidan siit Medela Swing rinnapumba 😉

  • Avatar
    Vasta Tiivi 17. oktoober 2016 at 17:26

    Minu pesamuna saab kohe poole aastaseks. Neil vanema õega samuti täpselt 3 aastat vanusevahet nagu sinu printsessidelgi. Olen proovinud seda kõige tavalisemat kummiotsaga käsipumpa aga sellega on valus ja saan kätte vaid mõned tilgad. Elektrilist pole kunagi proovinud, kuid tahaks, ehk sellega saab normaalse koguse piima kätte. Olen mõelnud ka osta, aga need on tõesti kallid. Pole oma 5 kuuse kõrvalt veel kordagi üksi kuhugi minna saanud. Piimasegusid ta ei talu, need oksendab välja.

  • Avatar
    Vasta Maarja 17. oktoober 2016 at 17:25

    Kuigi olen mõne nädala pärast sünnitamas oma kolmandat last, ei ole rinnapumpa kunagi kasutanud. Küll oleks see nii mõnelgi korral abiks olnud, aga siis mul seda lihtsalt polnud. Isegi peaaegu 10 aastat hiljem mäletan seda põrguvalu, mida piimapais tekitas. Minu eriti madalat valuläve arvestades oli see tõeline piin. Sel korral tahaks rinnapumba kindlasti soetada ja pigem ka elektrilise. Nii head nagu selles loosis, ilmselt küll lubada ei saa… Tahaks sel korral tunda end beebiga koos võimalikult hästi, sest ainult nii suudan olla talle selline ema, keda ta väärt on.

  • Avatar
    Vasta Laura S 17. oktoober 2016 at 17:25

    Olen ka rase. Ootan teist last. Esimene laps sündis kolm kuud enne õiget aega. Oli raskes seisus ja pidin üritama talle haiglasse rinnapiima saata. Ostsin endale manuaalse medela rinnapumba. Sellega oli megaaavalus, see tõmbas nii râigelt vaakumisse ja tegi tohutult haiget. Sain veel ämmakalt abi, kuidas ise ennast lüpsta. Ei saanud ka siis eriti palju kätte. Esimene laps sai siis ehk kaks potsikut piima kokku.. siis läks pulbrile üle ja minul lōppes piim. Ilmselgelt oli ka suur stress ja mure.. nüüd on taas enneaegsuse oht ja rinnapumpa ma veel ostnud ei ole. Medelat olen koguaeg piilunud, aga hinnad on ka nagu nad on. Ikka loodad ka, et ehk läheb seekord kõik paremini ja polegi seda pumpa vaja. Aga kunagi ei tea. Pole ka kunagi viitsinud ega tahtnud loosimistes osaleda, aga see on üks väärt värk!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2016 at 17:24

    Ootan oma teist last ja esimese ajal sai kasutatud Tommee tippee manuaalset ja käsi väsis ikka päris ära ja samas usun et elektrilisega oleksin oluliselt rohkem kätte saanud.?

  • Avatar
    Vasta Tiina 17. oktoober 2016 at 17:24

    Olen esmarase, seega varasem kokkupuude selle atribuutikaga puudub. Sain ema käest aga nõukaaegse rinnapumba mis on tõesti aastast nooojahhh. ? Manuaalne ilmselgelt. Aga ema sõnutsi pidi toimima paremini kui tema tänapäevane, mille ostis ja pärast proovimist minema viskas. Oh well. .. Kindlasti Medelaga on kogu üritus kordades lihtsam ja meeldivam. Ühesõnaga, et saaksin emale vastupidist tõestada ja ta kiviaegse pumba pensile saata, vajaksin ma seda udupeent maššinat juba umbes kuu aja pärast! ?

  • Avatar
    Vasta Kratt 17. oktoober 2016 at 17:24

    Varem olen kasutanud NUK pumba, mida peab liigutama edasi tagasi. Arvan, et see kink kuluks küll ära kuna sain reedel teada, et olen 5.nädalat beebi ootel lõpuks ??

  • Avatar
    Vasta Maira 17. oktoober 2016 at 17:23

    Ega ei oskagi muud öelda kui loen sinu blogi ja mõtlen hirmuga mis varsti saama hakkab. Tänu blogi lugemisele olen mõistnud et rinnapump on väga vajalik ja nn elupäästev asjandus. Seega ehk kord õnn mullegi naeratab ja päästab mind ja minu rindasid peale sünnitust ☺

  • Avatar
    Vasta Tiina-Laura 17. oktoober 2016 at 17:23

    Mina olen ka oma esimese beebi ootel ja tähtaeg peaks olema jaanuaris. Ma hetkel nii väga sünnitust ei kardagi kui just imetamist. Et äkki õigel ajal ei ole piisavalt piima rinnas. Tundub, et peab ikka soetama rinnapumba. Jään esialgu lootma loosi õnnele 🙂

  • Avatar
    Vasta Eerika 17. oktoober 2016 at 17:23

    Ma olen kahe esimese lapsega kasutanud manuaalselt ja piima toodan väga hästi 🙂 Nüüd ootan oma kolmandat beebit ja kavatsen soetada kindlasti elektrilise.

  • Avatar
    Vasta Kolme lapse ema 17. oktoober 2016 at 17:23

    Meil siis ka tulemas 4 poeg ja teise lapsega kasutasin vaga tihti medela elektrilist rinnapumpa.Kuna meil oli poiss äga suure sünnikaaluga siis tõesti ei tahtnud elav lutt olla ja paningi pudelisse ja seal siis edasi sustla sisse ja pisile andain …ja muidigi kui oli piimapais oli ikka see maailma parim asi.Nüüd mõtlen uuesti sama firma peale .Ta oli vaga mugav ja kulus ikka tõsiselt ara eriti siis kui mees pidi lapsega koju jaama uksi ja tisse polnud kuskilt võtta , pumpasin eelnevalt ara ja oioioi kui hea selline lahendus oli.Igal juhul see kord ka plaanin muretseda aga kui võidan siis oleks see suur kokkuhoid .Kuna pisikesel pole veel mitte kui midagi muretsetud 🙂 TA on 14.02.2017 a

  • Avatar
    Vasta Eve 17. oktoober 2016 at 17:23

    Soovin osaleda loosis. Praegu on mul aventi manuaalne, mis 10a tagasi sai ostetud kui esimene laps sündis.
    Ma olen mõelnud, et ehk peaks uue rentima/ostma.. ja kuna Sa hullult hästi seda Medelat promod ja ka tõenäoliselt on see väga efektiivne ja hea, siis mitte võidu korral ehk kaalun selle ostmist.

  • Avatar
    Vasta 17. oktoober 2016 at 17:23

    Oeh … mulle kuluks 1selline ka igapäevaselt ära. Kuna mu varsti kolme kuuseks saav beebi magab üldjuhul ööläbi siis hommikuks on mu rinnad alati niiii meeletult piima täis, kõvad ja valusad, et kuluks küll rinnapump ära!!

  • Avatar
    Vasta Maris 17. oktoober 2016 at 17:22

    Tõeliselt asjalik asi igale emmele,sest kunagi ei tea,mis vahele tuleb. Et, alati toit oleks olemas.?

  • Avatar
    Vasta Kaysa 17. oktoober 2016 at 17:22

    Olen sama pumpa juba ammu piilunud, kuid ostmiseni pole jōudnud, sest ka beebi pole veel sündinud (aga kohe-kohe ta sünnib…) Igati tore oleks, kui ei peakski ise ostma ning hoopis vōidaks selle 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 17. oktoober 2016 at 17:22

    Plaanis on osta elektriline rinnapump. Kuna esimene laps siis olen pidanud kõik vajalikud esmatarbeasjad ise ostma seega nii palju rahalisi vahendeid endal pole, et nii head pumpa osta. Medela swingi kohta olen netiavarustest ainult head lugenud, väga hea loos ?

  • Avatar
    Vasta Siret 17. oktoober 2016 at 17:22

    Olen eelnevalt selle kohta lugenud ja seda soovitatakse väga. Endal läheks vb vaja veebruaris seda asja, et pääseda piimapursust 🙂

  • Avatar
    Vasta ML 17. oktoober 2016 at 17:21

    Olen proovinud kahte erinevat manuaalset ja need siis kohe nurka visanud. Ma ei teagi kas ise olen saamatu aga koguaeg tõmbab rinnast lõpuks vere välja, mis on nagu eriti rõve. Olen tahtnud proovida elektrilist aga pole raatsinud osta.

  • Avatar
    Vasta Andra 17. oktoober 2016 at 17:21

    Nii palju kui ma nende kohta lugenud ja uurinud olen, tundub see variant kõige parem. Aga hind on tõesti mega ja ei raatsi osta. Kui vaja läheks pumpa, siis kindlasti ostaks mingi tavalise manuaalse ja pärast vannuksin 😀 Äkki kui see pais ja jama tekib, saaksin haiglasse joosta ja siis aidatakse?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2016 at 19:39

      no keset ööd ei jookse ju haiglasse, või mitu korda päevas 😀

  • Avatar
    Vasta Johanna Maria Kaalma 17. oktoober 2016 at 17:20

    Mina olen kasutanud seda rinnapumpa ( http://www.paira.ee/et/products&af=1&ad=16 ) .
    Aga veel parem oleks , kui saaks soetada elektrilise või manuaalse rinnapumba . See oleks palju parem , sellest rinnapumbast mida hetkel kasutan .

  • Avatar
    Vasta Karina 17. oktoober 2016 at 17:20

    Täiesti uskumatult vägev kokkusattumus. Ma mitu päeva mõtlen juba, et peaks end kurssi viima selle pumbamajandusega. Seda enam, et rasedust juba 8 kuud…õnneks Mallu oskab mõtteid lugeda ja teeb sellega seoses vahva loosi 🙂 !
    Mind on ees ootamas väga raske-huvitav-vahva-unustamatu periood, mil oleks vaja ühendada pisikese imetamist ja medkoolis käimist – pumbamajandus on ASENDAMATU. Nagu sa kutsusid Taevaisa appi, ma kutsun: “Mallu, tule appi!”

  • Avatar
    Vasta E 17. oktoober 2016 at 17:20

    Ooo, täpselt minu teema! Ainult selle vahega, et mu põnn saab 3-kuuseks ja ikka on mul lõhkemiseni piima, millega koos käivad ikka veel valusad nibud. Sest et katsu sa kivist piima välja imeda, eks…
    Ostetud sai Tommee Tippee manuaalne pump, aga sellega olen ma ainult paar tilka kätte saanud. Nii et Medela pump on mu unistus küll, võib öelda!

  • Avatar
    Vasta Mari 17. oktoober 2016 at 17:20

    Kasutanud pole ühtegi, kuid mõelnud olen selle sama Medela Swing peale. Medela omadega olen varasemalt haiglas praktikal olles kokku puutunud ja tunduvad väga head. Ning seda Swingi on viimasel ajal tuttavad palju kiitnud. Kindlasti tahaksin elektrilist, sest kes see ikka käsitsi pumbata viitsib. Seda aeg saab ju palju paremini kasutada nagu ise ka välja tõid.

  • Avatar
    Vasta Kristel 17. oktoober 2016 at 17:19

    Olen kasutanud manuaalset,aga sooviksin väga seda imevidinat?

  • Avatar
    Vasta Kristi 17. oktoober 2016 at 17:19

    Kahe esimese lapsega pole pumpa olnud. Kuigi tegelikult oleks olnud palju lihtsam, kui nö käsitsi pumbata ja uputada. Seekord polegi veel otsustada jõudnud. Valik on niiiii suur

  • Avatar
    Vasta Svea 17. oktoober 2016 at 17:19

    Mina esimese lapsega kasutasin Aventi manuaalset pumpa, oli nii kehvake, et viskasin ära. Teise lapsega kasutan Medela elektrilist, selline ei ole nagu pildil. Aga selle pumba olen laenanud ja pean iga hetk nüüd tagasi andma, sest sinna peresse on sündimas kohe uus beebi.. seega päris enda oma oleks hea! 🙂

  • Avatar
    Vasta Älis 17. oktoober 2016 at 17:18

    Esimese lapsega kasutasin manuaalset rinnapumpa, Avent firma oma ja olin rahul. Nüüd teine laps tulekul ja plaan kindlasti soetada rinnapump, see ikka vajalik asi! Aga polegi otsustanud kumb variant kas manuaalne või elektriline. Olen kuulnud nii head kui halba elektrilise kohta aga eks ikka oma silm on kuningas, peab ise ikka järele proovima 🙂

  • Avatar
    Vasta Kats 17. oktoober 2016 at 17:18

    Väikene kommentaar 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 17. oktoober 2016 at 17:18

    olen tiksuv ajapomm, sest poeg tahab kangesti tulla. nädalaid vaid 28 ja peale. rinnapump oleks kindlasti vajalik abimees, et tagada pojale vajalik toiteainerikas piim kohe peale sünnitust ja jätkuvalt peale seda… pöidlad pihku!!!!

  • Avatar
    Vasta Ingaly 17. oktoober 2016 at 17:17

    Mina kasutasin manuaalset

  • Avatar
    Vasta A 17. oktoober 2016 at 17:17

    Mina kasutasin Philips Avent manuaalset rinnapumpa, ja olgem ausad, see oli ikka jube.
    Paar käeliigutust ja käsi ongi krambis juba, no poole tunniga sain ma mingi 20-30ml kätte, ja siis pidin puhkama veel pooltundi.
    Nüüd plaanin elektrilist rinnapumpa soetada, aga hea oleks võita 🙂

  • Avatar
    Vasta Eleri 17. oktoober 2016 at 17:16

    Kuna märtsis on sündimas esimene laps, siis pole ühegi rinnapumbaga varem kokku puutunud ja pole veel ka uurida jõudnud nende kohta. Nii palju, kui sinu blogist olen kiidusõnu lugenud, siis tundub seesama elektriline pump küll väga väärt asi, mis võiks kodus olemas olla tita tulekuks 🙂

  • Avatar
    Vasta Ene 17. oktoober 2016 at 17:16

    Olen siiani kasutanud manuaalset, Kaigreti ja TommeeTippee oma. Olin rahul viimasega aga nagu sa ka ütlesid, et käsi väsib ära ja mõlemad käed on kinni. Nüüd olen uue otsingul kuna vahest oleks vaja kaasa võtta aga manuaalsega on see tegevus jube tüütu ja võtab päris palju aega.

  • Avatar
    Vasta Elis 17. oktoober 2016 at 17:16

    Olen kasutanud mõlemat aga ainult elektrilisega sain kätte piima. Manuaalsega läheb niivõrd kaua aega. Olen medelat kasuatanud ja jäin väga rahule ?

  • Avatar
    Vasta heipa 17. oktoober 2016 at 17:16

    Hei
    Proovisin aind manuaalset ja kuradima valus oli, kahjuks olin liiga noor ja isekas ja lõin käega imetamise, nüüd kui peaksin veel kord sellise õnnistuse saama, prooviksin elektrilist.
    Mul oli meeletult piima ja tekkis põletik, kahjuks ei olnud tookord raha, et selline asi soetada, mida siiani kahetsen.
    Loodan õnnele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. oktoober 2016 at 17:16

    Pole kasutanud ühtegi pumpa veel aga kavatsen soetada elektrilise 🙂

  • Avatar
    Vasta Marit 17. oktoober 2016 at 17:15

    kasutasin 2014 nö päranduseks saadud medela elektrilist rinnapumpa. väga hästi toimis ent kuna tegemist on iidse mudeliga (mis jätkuvalt hästi töötab) siis teeb ta üsna kõva heli. istusin köögis nurgas maas, suure padjaga summutasin pumba heli ja palvetasin, et beebi ei ärkaks :D! Nüüd olen 38. nädalat rase ja tahaks küll jälle Medela pumpa. Loodetavasti on uuem mudel ka pisut vaiksem ja ei pea öösel padjaga pumba heli summutama, et terve pere pumba hääle peale ei ärkaks 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. oktoober 2016 at 17:23

      See ainult nurrub vaikselt 🙂

  • Avatar
    Vasta C. 17. oktoober 2016 at 17:15

    Polegi varem kasutanud, aga plaanin soetada elektrilise, kuna ootan hetkel om esimest last 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaili 17. oktoober 2016 at 17:14

    Esimese lapsega oli mul kohe haiglas rinnad piima nii täis, et käisin piima välja pumpamas elektrilise rinnapumbaga, nii mugav ja lihtne. Koju ostsin ma endale tavalise manuaal rinnapumba, mis polnud küll ei tea mis mugavus aga noh asja sai kuidagi aetud.
    Hetkel olen teise beebi ootel ja olen mõelnud, et seekord tahan küll elektrilist rinnapumpa kuna see eelmine rinnapump ei toimi enam ja tahaks oma elu ikka natukene mugavamaks muuta.

  • Avatar
    Vasta Riina Torim 17. oktoober 2016 at 17:14

    Ma just ostin LUKi oma manuaalse. Seda ka ainult sellepärast, kuna poemüüja soovitas. Ise olen veel võhik. Samas ma usun, et elektrine kuluks ka väga ära!

  • Avatar
    Vasta Karmen Mägi 17. oktoober 2016 at 17:14

    Olen kuulnud selle kohta kiidusõnu ja olen ise varsti saamas emaks ja oleks väga õnnelik selle võidu üle 🙂 😉 Jagatud 😉

  • Avatar
    Vasta Anneliis 17. oktoober 2016 at 17:14

    Eelnevalt olen kasutanud Baby Ono manuaalset pumpa. Sellega oli ikka väga tüütu, kulus nii palju aega ja nagu sa ise ütlesid, käsi väsib ära. Kuna uus tita on varsti tulekul ja peale sinu kiitmist ,oli nagunii plaanis Medela Swing soetada, siis oleks praegu ideaaalne see võita.

  • Avatar
    Vasta Marie 17. oktoober 2016 at 17:11

    Olen rase ja TA on 01.12. Olen vaadanud just sama rinnapumpa, kuid pole raatsinud seda osta. Jube hea võit oleks ☺

  • Avatar
    Vasta grets 17. oktoober 2016 at 17:10

    Mina olen elektrilist kasutanud, aga mingi välismaa firma ja üldse pole niii hea kui medela 🙁 haiglas sain medelat proovida ja ülivinge oleks endale ka võita see 🙂