Uncategorized

varajane päkapikk

5. november 2016

Kuigi on alles novembri algus ja piparkookide küpsetamine kuulub rohkem detsembrikuusse, ostsin ma sellegipoolest laari apelsinimaitselist piparkoogitaigent ja kahte glasuuri. Ma nimelt eeldasin, et kuna Mari meil selline kunstilemb on, siis on see järjekordne viis, kuidas kunsti teha ja värvida. Ma ei eksinud, talle tõepoolest meeldis väga. Mis siis, et suures kaunistamistuhinas avastati ühel hetkel, et see kraam ka söödav on ja siis käis glasuurikott rohkem suu poole kui piparkoogi peale. Aga noh, lapse asi, las pullib kui tahab.

nunnuke

DSC_1791

Issikene vedeleb diivanil ja magab, tema peal, teise kihina, magab Lendjootin. Mari imeb õhtusöögiks piparkoogiglasuurikotti ja mina blogin. Varsti ajan Kardole kargu alla ja saadan ta poodi, sest minul on täna plaanis kalli külalise saabudes teha spagette lihapallide ja enda valmistatud tomatikastmega Jamie Oliveri retsepti järele. Siis paneme me kaminas tule põlema, puhume Kikuga maast ja ilmast juttu ja võib-olla luban ma endale lonksukese hõõgveinigi, kui meie Rimis juhtumisi seda head ja odavat Karoliinat müüakse, mis on ainus hõõgvein, mis mulle mekib.

Ilusad on need nädalavahetused ja ilus on see eluke. Täiuslikust elust on küll puudu veel see, et mu vasemas nibus ei oleks lihtsalt auk sees, mis kuidagi ära ei taha paraneda ja mulle haiget teeb. Aga no kõike ei saa siin elus ka tahta ja no eks ma võin selle puuduoleva jupita nibuga elamisega ka ära harjuda.

Mulle vist isegi meeldib praegu talv!

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta kt 5. november 2016 at 23:11

  me ka juba piparkooke teinud. ainult selleparast, et laps saaks midagi huvitavat oma napukestega valmistada.

 • Avatar
  Vasta meow 5. november 2016 at 22:36

  Mmm, piparkoogid! Ja Mari on ikka ülinumpsik!

 • Avatar
  Vasta A 5. november 2016 at 21:44

  Mul aitas augu paranemisele kaasa KamistadGeli (täiskasvanute oma) määrimine. Panin vist isegi plaastri peale, et geel paremini mõjuks. Ja vahepeal siis pumpasin ise piima välja.

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 5. november 2016 at 22:03

   omg, proovin

 • Avatar
  Vasta Piret 5. november 2016 at 21:25

  Vabandan, oli teemast väljas ja kuulus Su ühe eelmise postituse juurde, aga ma olin ülivihane praegu igasuste nõmedate kommentaaride suhtes. Unistan ka piparkoogilõhnast, jõulukuusest ja kõigest muust sinnajuurdekuuluvast. Mitte sellest hulluajast mis valitseb, kui asjad kipuvad kokku jooksma:) Kõige parama meelega oleks ka kusagil laternaga päkapikk ja minestaks ennast või surnuks. Ilusat õhtut teile kõigile

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 6. november 2016 at 10:41

   Rahu, ainult rahu, sõbrake! 😀

 • Avatar
  Vasta Krissu 5. november 2016 at 21:17

  Nähh… Ja kui ma julgesin öelda, et ootan jõule, siis Sinu imestus oli nii suur, et… Ja nüüd, mida ma näen ? Mallukas teeb piparkooke. ?

 • Avatar
  Vasta Annika 5. november 2016 at 21:17

  Mari Johanna on niii imearmas väike tüdruk!

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 5. november 2016 at 21:25

   on 🙂

 • Avatar
  Vasta Piret 5. november 2016 at 21:11

  Nii esimene kommentaar. Olen ka Sinu blogi innukas jälgija, küll mitte kommenteerija. Aga ei saa kohe mitte vaiki olla:) Mul on tunne et ma suudaks peaaegu et kõik inimesed maha lüüa, kes tulevad mulle ütlema, et mis sul viga on, istud kodus ja ei jõua enda asjde pakkimise ja koristamisega hakkama saada- Arvestades seda et mul on paanika, eluaseme extreemne müük ja kolimine ja kogu see p… sinna juurde. Ja jumalhoidku kui julged kusagilt abi küsida või abilist meeleheitliku kiirusega otsida. Tõesõna, kohati on suhtumine tõesti selline, et pane kivid taskusse ja nöör kaenlasse ja kõnni mere poole. Appi, naisterahvas ja ei saa nüüd selliste elementaarsete asjadega hakkama:`) ma ei oska kohe mitte kuidagi sellest suhtumisest aru saada, et appiiiii, mõtle vaid, ei jõua kööki koristada. Teate jõuan küll, aga mul on sada mustmiljon asja ka teha ja kõik siin undavad kogu aeg ajaplaneerimisest. Nii et tore, kui on inimesi kes saavad aita ja seda kritiseerida on ikka ääretult nõme. Jõudu Sulle ja toredale abilisele

 • Avatar
  Vasta E 5. november 2016 at 20:18

  Me tegime ka piparkooke. Aga kuna tegema hakates meenus et olin kunagi oma vormud emale viinud. Sest elasime mitu aastat kohas kus praeahju polnud… tuli leidlik olla. Taignarulli pole ma elus varem kasutanud vaid juba lapsena oli meie peres kaautuses selleks purk. Noh ja nii me siis noaga joonistasime erinevais kujundeid ja olgem aysas laps oli väga loov. Tegi mitu kahekorset kahe lõõtsaga bussi☺ ta on pähe võtnud et ta tahab sellist saada… ja glasuuriga muidugu omamoodi kunstitegemine. See ju hea motoorikale ka sest ega see pigistamine ja nendega joonistamine nii muuseas pole…

 • Avatar
  Vasta Heh 5. november 2016 at 19:50

  Ma tegin kah juba mitu nädalat tagasi piparkoogitainast ja piparkooke 🙂

  • Avatar
   Vasta Heh 5. november 2016 at 19:51

   Aa ja ma sain eelmisel aastal teada, et glasuur käib juba jahtunud piparkookide peale 😀 Nimelt kaunistasin väga kaunilt piparkoogid ära, panin ahju ja ahjust välja võttes mõtlesin, et miks see glasuur küll nii koledaks on läinud 😀

   • Avatar
    Vasta kt 5. november 2016 at 23:10

    hahahaa

 • Avatar
  Vasta Karin 5. november 2016 at 19:17

  Meil ka täna piparkookide tegu kodus. Tegin eelmine talv nii palju apelsini maitselist piparkoogitainast, et panin sügavkülma. Nüüd oli kohe hea võtta. ?

 • Avatar
  Vasta Alexandra 5. november 2016 at 18:56

  Mari on nii nunnuke 🙂

 • Avatar
  Vasta Terje 5. november 2016 at 17:59

  Mina tegin eelmine nädalavahetus juba piparkoogitainast. Lastele meeldib piparkooke teha, nii et miks mitte.