Uncategorized

jou sõpsid

14. november 2016

Mul tuli tunne, et ma pole üliammu niisama lobisenud ja nüüd ma seda ka teen. Enne kui aeg otsa saab! Nimelt on mul viimasel ajal väga kahetised tunded. Esiteks on mul tunne, et mul on pidevalt kiire ja midagi teha vaja, aga teisest küljest tunnen ennast nagu mingi laisk morsk, kes midagi ei tee ja päevad läbi niisama vahib. Aga nüüd minu suvalised mõtted:

  • Ma üritan väga rakendada seda, et kui Mari aiast tuleb, et siis arvutis ei istu, sest noh, Mari tahab ju ka igasugu tegelemist. Samas on mul vaja blogida ja pilte töödelda ja meilidele vastata ja…koristada! Mul küll käib koduabiline, aga mul oleks vaja mingisugust…organiseerija teenust. Kas selline asi on olemas? Kes mõtleks kogu kraamile ja kappidele süsteemi ja oma koha? Help?
  • Viimasel ajal on mul tunne, et ma olen üksikema, sest Mari on Lentsu sünniga väga vastumeelne olnud üksi magamisele, mistõttu hakkab öösel nutma, kui ärgates avastab, et ta üksi on. Siis kebib Kardo sinna, tema kõrvale ja muidugi jääb ka magama. Seega laiutan mina Lendega pea iga öö kahekesti meie voodis. Kuidas Mari MITTE panna öösel ärkama?
  • Tahaks juba trenni teha, ma tundun endale jube lodev. Samas olen ma nii laisk, et ei viitsi poodigi jalutada.
  • Ma olen nii põnevil, et Triinu beebi saab! Natsa kade ka, sest minu rasedus tundub nii ammu aega tagasi olnud.
  • Mul on juba kuusk toas! Ok, mitte selle pärast, et ma jõuluhull oleks, aga ma mõtlesin, et siis on hea väike jõulunurk luua, juhuks kui inimesed toas ka pilte teha tahavad. Eile viskasin kuuse üles, ehtisin natsa, aga mul on veel ehteid vaja, üks pool kuusest on paljas. Ja miks on ilusad ehted nii kallid?! Ja miks poes karda ei müüda? Suled on vist tänapäeva uus kard.
  • Ma käisin reedel esimest korda pidus! Kaua olla ei saanud, sest lõpuks hakkasid tissid plahvatama, aga niiiii mõnna oli kodust välja saada ja Fotoraadiga tähistada nende 5K fänni täitumist. Kook oli ka hea!
  • Naljakas mõelda, et aasta tagasi olin ma enda suurimas depressioonis ja ei tundnud motivatsiooni midagi teha, aga nüüd ma paugutan nii mitmel rindel ja täitsa tore on. Mul on pere ja sõbrad ja beebi ja uuh, life is great! Ainult, et ma ei kujuta ette, kuidas ma praegusesse elutemposse veel töö Naistelehes mahutan? Õnneks sinna on veel aega, eks elame ja näeme.
  • Ahi ajab nii räigelt tossu sisse ja hirm on, et võib-olla tuleb uus ehitada kui vana totaalselt persses on. See aga tähendaks seda, et ei tule siin mingit maja soojustamist ja uut fassaadi 🙁 Võib-olla peaks sellisel juhul üldse selle ahju kus kurat saatma ja ostma parema õhksoojuspumba? Siin majas on praegu mingi jube vana, mis räigelt elektrit võtab.
  • Kallid firmad, palun lõpetage mulle oma e-smaspäeva pakkumiste saatmine. Ma ei taha mitte midagi! Kui see pole just tasuta õhksoojuspump!

Ok, mul pole enam aega lobiseda, sest ma eile suutsin fotonurka meisterdades kogu ülejäänud maja peapeale keerata ja peaks natukene korda looma. Aga kui teil on mulle küsimusi või ideid, millest te lugeda tahaks, siis andke kommides teada, ma juba õige pea teen mõned soovipostitused ka! Järmiseks on mul plaanis postitus Mari potilkäimistest, see on lihtsalt ebanormaalne 😀 Ja lisaks oli mul plaanis kirja panna oma mõtted laste saamiste teemal ja ambitsioonidest ja sellest, miks Kardo küsis mult, et kas ma arvan, et ma olen mõttetu tont, kes oskab ainult lapsi teha 😀

Lõpetuseks pildike Marist ja Kardost eilsel isadepäeval, mis lõppes natukene viltu vedamisega. Kes mu FBi jälgib, see juba teab, aga kopin siia ka:

Tahtsin Kardole isadepäevaks kinki osta, seega läksin Sportlandi, kus nii vahvalt veel täna viimast päeva -25%. Kardo on Nike fänn mingil põhjusel ja ta Nike plätud olid juba üsna kulunud, seega tahtsin talle uued osta. Selliseid, nagu tal juba on, musti, ei olnud. Oli tumesiniseid ja veel täpselt seda numbrit nagu tarvis. Mõtlesin, et ah, pole ju hullu. Võtan need. Ja kui ma juba seal olin ja selline kena ale käimas oli, siis mõtlesin Kartsile uued dressipüksid ka osta. Küsisin müüja käest, et kust ma neid naigi pükse leida võiks, valisime sobivad välja ja ma sain oma ostud kenasti tehtud. Kodus ulatasin Kardole uhkelt kingituse – pakis olid valed plätud (talle väiksed ujulaplätud) ja naiste dressid. Et siis… Head isadepäeva Kardole naistedressides ujulasse minekul 1f603-1858054

15000627_1110032442445547_4170877015912638347_o-5713862

Loe ka neid postitusi!

47 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Rutimental 16. november 2016 at 22:57

    Mina sooviks, et sul lõpuks tuleksid nupud blogi lõppu:
    ← eelmine postitus ja
    järgmine postitus→

  • Avatar
    Vasta Tsein 14. november 2016 at 23:49

    Küsiksin, et mis edasi on saanud Mari diagnoosist ning kas teile on ka määratud rehabilitatsiooni plaan?!

  • Avatar
    Vasta K 14. november 2016 at 22:46

    Sooviks väga näha seda tähestikku, mida asjalikumad lugejad aitasid teha (kui juba kõik tähed koos on) 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 14. november 2016 at 19:42

    Mo isa teeb ahjusi.. Kestaga ja puhasvuuk, aga saaremaal.

  • Avatar
    Vasta A 14. november 2016 at 17:38

    Mu sõbrannal ajab ka ahi sisse eriti kui alles hakatakse uuesti kütma ja temale soovitas korstnapühkija lisa siiber lasta ehitada kuhugi, aga selle kohta kuhu ja kas aitab oskab küll öelda korstnapühkija v pottsepp

  • Avatar
    Vasta Rita 14. november 2016 at 17:21

    Meil on ca 100 m2 peale 3 õhksoojuspumpa ja ühte oleks veel vaja (siis on igas toas 1 olemas). Talvel töötavad need 24/h, sest muidu jahtuvad toad maha. Unistame puuküttega ahjust, aga enne tuleb põrandad valmis teha. Ahi ikkagi kütab selle niiskuse korralikult välja. Plaanis on üle terve maja paigaldada ka infrapuna põrandasoojustus, et talvel varbad ei külmetaks. Aga jällegi, selleks tuleb meil põrandad ära ehitada ja jumal teab millal me nendeni jõuame. Aga mitme kütteallika kombo oleks vast kõige mõistlikum. Ehk saate oma ahju ikkagi ilusti tööle!

  • Avatar
    Vasta Kerli 14. november 2016 at 16:54

    Heihei. Kuskilt ei leia infot …. kas beebiraamatu loos on toimunud? 🙂 aitähh!

  • Avatar
    Vasta Katrin 14. november 2016 at 14:28

    kuule, aga infrapuna küttepaneelid, millest kunagi kirjutasid? http://www.mallukas.com/2016/06/19/kingiloos-mis-annab-sooja/

    on veel selliseid ka saada, need kinnituvad lakke ja soojendavad ka ümbritsevaid esemeid
    http://www.apekom.com/infrapuna-soojendi-almac-rio-ballu.html

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 15:03

      aga need pole ka ju põhikütteelemendiks

      • Avatar
        Vasta Katrin 14. november 2016 at 15:15

        need lakke kinnitatavad on isegi põhikütteks mõeldud, aga pole vist nii levinud. Igal juhul ma jõudsin nendeni, kui otsisin kanadele lisaküttevõimalust 😀

  • Avatar
    Vasta Kirke 14. november 2016 at 14:02

    Ma soovitan ehteid otsida nt taaskasutuskeskusest. Mina nägin seal mitu kasti, mis oli täis täiesti terveid ja ilusaid ehteid. Ma arvan, et kui piisavalt sobrada, siis saab väga viisaka komplekti kokku. 🙂

    • Avatar
      Vasta Reg Ina 14. november 2016 at 19:08

      Ja Kuusekarda on müügil Säästu marketites.

  • Avatar
    Vasta :D 14. november 2016 at 14:01

    Mul see organiseerimine nagu haigus. Kõigel peab oma koht olema. Kõike on sada korda ümber tõstetud ja no ajaga on koht ka leitud.
    Aitaksin, aga elan Tartus. Võib-olla oskaks kuidagi kirja teel jooksvalt lahendusi leida. ?

  • Avatar
    Vasta Edita 14. november 2016 at 13:12

    Kas sul on kunst v päris kuusk toas :)?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 13:14

      Päris!

  • Avatar
    Vasta getter 14. november 2016 at 13:03

    Ma õhksoojuspumpa küll nii maha ei teeks, võib-olla maja mõistes on teisiti, kuna korruseid on kaks, kuid mul on kaks korterit väga soojaks kütnud just pump ning see on ainuke kütteallikas. Uued pumbad on väga ökonoomsed ning töötavad välja kuni -25ni vähemalt ja no olgem ausad, kui tihti meil sellist külma on? Paljuski oleneb ka ruumi plaanist, et kuidas soe õhk liigub, või täpsemalt kuidas on võimalik soojusel jõuda kõikidesse ruumidesse (kas avatud ruumid või kinnised) kuid kui uksed lahti hoida on see väga mõistlik ja soodne küttelahendus.

  • Avatar
    Vasta Kersti 14. november 2016 at 12:59

    Mind valdavad täpselt samad tunded. Nagu nii kiire on kuhugile alati, et jube hakkab. Olen kuhjanud endale hulk kohustusi, mis vajavad täitmist ja tegelikult on mingi 10 minutilised töökesed siis ikka lükkan tulevikku. Mõtlen, et ah parem lähen lapsega välja jalutama või tegelen temaga, las need kohustused ootavad. Ja koristamisest ärme üldse räägi, oleks vaja ka koduabilist, mis siis et korterisse!! 😀

  • Avatar
    Vasta ahsoo 14. november 2016 at 12:41

    kappide organiseerimisel soovitan, kui sul on, tuttavat, kes on teinud restorani- või baaritööd. kaubapäevadel peab kogu tavaari kuhugi ära mahutama ja see nõuab mõningast nutikust, samas peavad olulised asjad jääma mugavasse kasutamsulatusse. sama loogikaga saab lahendada vannitoa, jalanõud, igasugused cd-d, dvd-d, mängud, meikimisasjad, garderoobi jne. aga kõigepealt pead ise hästi teadma, mida sa ikkagi kasutad ja mida tahad niisama silma all hoida, sest on ilus asi.

    • Avatar
      Vasta ahsoo 14. november 2016 at 12:42

      aga sa vist oled ise ka baaritööd teinud. proovi lihtsalt kodus seda sama teha.

  • Avatar
    Vasta Sten 14. november 2016 at 11:27

    Horteses on valik karda täiesti olemas, ilmselt jalutasid sellest seinast lihtsalt mööda 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 14. november 2016 at 11:11

    Kui tahad sooja tuba, siis ära võta ainukeseks katteallikaks õhksoojuspumpa. Esiteks väheneb külmaga nende efektiivsus, ka uutel pumpadel. Ja no teiseks see kütab vaid õhu soojaks (ehk nagu ka nimi ütleb). Igasuguse mööbli ja muude asjade sisse jääb ikkagi selline vastik külm õhk ja niiskus. Pigem korralik pelletahi.

    • Avatar
      Vasta E. 14. november 2016 at 11:12

      Krdi autocorrect. Mitte katteallikad vaid ikka kütteallikas.

    • Avatar
      Vasta Virge 14. november 2016 at 12:58

      Ja sellega vist pidi see ka olema, et kui õhksoojuspump välja lülitada, siis tuba jahtub suht kiiresti maha. Aga kui see on ainus kütteallikas, siis see tähendaks seda, et see peaks suht 24/7 talvel töötama (mis tähendab jällegist seda, et arve pole just kõige tagasihoidlikum)

      • Avatar
        Vasta A.k 14. november 2016 at 14:46

        Meil pole kunagi 24/7 õhksoojuspump töödanud. Toad on soojad ja arve väike. Oleme rahul sellega. Meil peaaegu 80ruutu korter. 🙂

      • Avatar
        Vasta Alina 14. november 2016 at 22:44

        Kütab kenasti suure maja ära, meil kahe süsteemne.
        Ja arved on kohe hulga väiksemad kui olid ioonküttega.
        Töötab 24\7 ja kappides õhk-soojus on ka kenasti selline nagu tubadeski =)

        • Avatar
          Vasta Alina 14. november 2016 at 22:45

          Krt..meil õhk-vesi pump, läks veits valesti enne.

  • Avatar
    Vasta . 14. november 2016 at 10:11

    Kuna Lende katsikutest lugeda saab?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 11:15

      Mida ma nendest kirjutama peaks? 😀 Tulid inimesed, sõime kooki.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 14. november 2016 at 10:07

    Pelletiahi on hea. Koguaeg on stabiilselt ühtlane temperatuur. Kütab nii öösel kui päeval. Hästi palju plusse on pelletahjul. Enam vähem maksab ta sama palju kui halupuuga kütta.

  • Avatar
    Vasta K. 14. november 2016 at 10:02

    Ma õhksoojuspumpa küll ei kasutaks. Pigem õhkvesi v pellet.

  • Avatar
    Vasta k 14. november 2016 at 10:01

    ee.. kui sa küsisid müüja käest, et kust sa need nike dressid leida võiks, siis kust ta pidi teadma, et meeste omad? Ja kuidas on võimalik, et koos valisite välja asjad (kui ta just salaja sulle neid kotti ei sokutanud) aga kodus avastasid et valed asjad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 11:16

      Kui ma küsin, kust leida ABIKAASALE dresse kah ja ta näitab mulle mingeid halle ja musti, siis tõesti ma ei juurelnud seal, et kas need on meeste või naiste omad. Dressid nagu dressid ikka. Minu silme ees jah pani need kotti, aga ma tõesti ei lugenud sealt silte, et need naiste omad.

    • Avatar
      Vasta Helina 14. november 2016 at 21:43

      Mul tekkis sama küsimus, et kuidas sa siis ei näinud enne, mida sa ostsid? 😀 Segane värk

      • Avatar
        Vasta Helina 14. november 2016 at 21:45

        Aa nüüd nägin su vastust 🙂 Ma ilmselt ise liiga friik, aga nii endale, mehele kui lastele riideid ostes pean neild enne mitu korda iga nurga alt juurdlema 😀

  • Avatar
    Vasta Leen 14. november 2016 at 10:01

    Õhksoojuspump ei saa kindlasti olla maja põhiline kütteallikas, olgu ta kui uus ja kvaliteetne tahes. See on siiski lisaküte, mis toetab ahju või muud kütteliiki, nt keskkütet.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 11:17

      I’m fucked järelikult 😀

    • Avatar
      Vasta Muhv 14. november 2016 at 15:26

      Julgen kohe kindlalt vastu vaielda sellele väitele. Meil kahekorruseline maja, alumisel korrusel ainsaks kütteallikaks õhksoojuspump ning üleval korrusel ainult kamin. Õhksoojuspump kütab alumise korruse vägagi soojaks ja hoiab väga mõnusasti ühtlase temperatuuri sees kogu majas. Soe teadupärast liigub üles ehk et see soe õhk liigub ka ülemisele korrusele, päris nii soojaks ei küta kui alumine korrus on, kuid aitab ühtlast temperatuuri hoida küll. Kaminaga siis kütame talvel lisaks ja väga mõnus on. Pigem on meie kodus ikka alati soe, sest ma olen väga külmakartlik. Ja minu teada õhksoojuspumpasid on ju ka selliseid, et saad ühe süsteemiga panna need pumba boksid mõlemale korrusele.

    • Avatar
      Vasta M. 14. november 2016 at 20:34

      Julgen ka vastu vaielda. Elan korteris, aga tervel majal puudub keskküte. Vanad radikad välja lõigatud. Põhi küte ongi pump. Korteril ruute 70. Ja nii kõikidel korteritel. Majas on 24korterit.

  • Avatar
    Vasta k. 14. november 2016 at 09:55

    Ehk mõtlete pelletkamina peale. Hea ja mugav lahendus.

    Muidugi kui elektrit pole, ei toimi.

    Aga uurige seda varjanti.
    Õhksoojuspump vs pelletkamin – valiksin viimase 🙂

  • Avatar
    Vasta ylle 14. november 2016 at 09:52

    Korstnapühkija oleks esimene mõte, teine see, et kas puud, millega kütate on ikka päris kuivad.
    Ainult õhksoojuspumbale mina lootma ei jääks, sest teatud külmakraadidest alates ei ole temast abi (mudelite kaupa on see miinus erinev) ja elektrikatkestuse korral istud külmas. Üks korralik ahi, mitte mingi edev kamin on selline hea ja truu abiline igal ajal 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 14. november 2016 at 09:48

    Rimis müüakse karda ?

  • Avatar
    Vasta G. 14. november 2016 at 09:44

    Kui juba asi läheb nii kaugele, et pead ahju välja lammutama siis soovitaksin asemele ehitada keskkütte katla, sinna taha ühendatakse radikad, ja hea mugav kütad ühest kohast oma katlakest ja terve maja läheb soojaks. Neid on erinevate süsteemidega, vähe laisematele sobib vist hästi pellet, sest seda ei pea koguaeg kütma vms, ega ma ka palju neist ei tea, aga maja puhul olen arusaanud, et see on väga mõistlik variant terve maja soojaks saamiseks. Esialgu küll tundub kallis, aga usu mind, see on seda väärt!! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 11:24

      Appi, see oleks ju terve maja ümberehitamine 😀

  • Avatar
    Vasta helen 14. november 2016 at 09:41

    Kui vana teil see ahi on muidu? Plekkahjud peavad päris kaua vastu. Mul mees on pottsepp ja ütleb alati neile, kellele ehitab, et tema seda enam maha ei võta, sest 40-50 aastat peab. Ehk on vaja korstent või ahju puhastada? Ei tea muidugi, kas teil juba käinud korstnapühkija, teda tuleks iga aasta kutsuda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2016 at 09:43

      Jaa, korstnapühkija käibki iga aasta, aga ei läind paremaks 🙁 Ahi on… issand.. ma ei teagi kui vana. see 60date maja, võib isegi siis olla 40 aastat.

      • Avatar
        Vasta helen 14. november 2016 at 09:54

        Kui vaja on pottsepale näidata, siis meie kontaktandmed on kodulehel http://www.parimahi.ee . Seal on hinnad ja näidispildid ahjudest. Konsultatsioon ja objekti ülevaatamine on tasuta.

      • Avatar
        Vasta K 14. november 2016 at 23:07

        Kuidas Te Päästeameti loa olete saanud, kui korsten sisseajab vôi on see viimase lähiaja probleem?

        Kui majja kolisime 4 aastat tagasi, siis abikaasal oli kinnisidee, et laseb pelleti panna, uuris /puuris ja käis tuttavate pool vaatamas, no ei kutsunud ostma…me perele ei sobi, pelleti ladustamine /vedamine ja pealeviskamine, kiviaeg… Pigem õhk/vesipump või maaküte muidugi kõige normaalsem, aga linnas nii väikesed krundid, et… eriti, kui murumatid ja täishaljastus tehtud. Õhksoojuspump on meil ka alternatiiv teistele kütteallikatele lisaks, soojade talvedega väga mõnus, suvel kasutame konditsioneerina. Eks see nii ongi, et igaüks kiidab enda oma, kellele ema ja kellele tütar?