AVALDAN ARVAMUST

ma olen teistest parem!

26. november 2016

Ma siin ükspäev Facebookis naersin vähe enda üle, et täiskasvanud inimene, aga nüüd hakkas esimest korda huvi pakkuma, et mis see koalitsioon tähendab. Lisaks nentisin ma, et ma hetkeks ei teadnud, kes on meie peaminister. Olgu öeldud, et see oligi vist sama päev, kui see valitsus vahetus, nii et päris nii ka polnud, et keegi oleks 10 aastat ametis olnud ja mina sellest selle päevani aru poleks saanud. Ok, kindlasti on ministreid, kes 10 aastat ametis olnud on ja keda ma siiani ei tea, aga see selleks.

Kus siis läks alles trall lahti. Iga nuka pealt sadas arvamusi, et üks haritud inimene ikka peab poliitikast huvituma, sest muidu on ta vist mingi ühiskonna kõntsakiht. Või siis sa võid küll seenkõntsakiht olla, aga salaja. Avalikult välja öelda, et ma ei vaata uudiseid ega huvitu poliitikast, on vist surmapatt. Tähendab, minu tutvusringkonnas ei ole, aga ehk ma siis suhtlengi teise eestiga. Muidugi on mul sõpru, kes teavad poliitikast kõike ja hoiavad uudistel näppu pulsil ja loevad Sirpi ja vaatavad AK’d. Sellegipoolest ei kipu nad mulle ülevalt alla vaatama ja sõbrad saame me ikka olla.

Ometi tekkis mul nende vastuavalduste peale blogis selline tunne, nagu mingid suured targad tüdrukud lükkaksid mu nurka ja naeraks, et ehhhee, vaata lolli! Ei teagi! Ei huvitugi! Küll on hea sellisest parem olla! Ma igaks juhuks mainin, et see tunne võib olla lihtsalt selle pärast, et ma tundsin ennast natukene puudutatuna ja võib-olla on need arvamusavaldused lihtsalt….Ok ma ei suuda isegi kuidagi pehmendada seda 😀 Täitsa otsene “nii kuidas mina elan on õige ja teised on lollid!” suhtumine.

Ma olen seda suhtumist ennegi kohanud. Noh, esiteks kunagi iseenda käitumises. Mitte küll poliitika koha pealt, aga ma olen ka mõnikord imestanud, et kuidas ometi mingi inimene mõnda asja ei tea või kuulnud pole. Eks huvid ole erinevad ja ma mõistusega võttes saan aru, et igaüks ei saagi samadest asjadest huvituda. Aga ma ei kujuta ette, et ma läheksin kuskile üleolevalt muigama, et püha jumal, sa ei oskagi leiba küpsetada? Iga enesest lugupidav inimene oskab leiba küpsetada! MINA küll oskan leiba küpsetada! Ja sa veel ei huvitugi leivaküpsetamisest? Püha jeesssake! Ristimärk tuleb ka vist ette lüüa.

Tõstan käed ja ütlen ausalt, et ma olen väga poliitika/uudistekauge ja ei häbene seda tunnistada. Ma ei taha vaadata uudiseid, sest kõik see, mis sealt tuleb, on kallutatud propaganda. Inimesed, ma TÖÖTAN ajakirjanduses. Ma tean, kuidas uudised tekivad ja kuidas mõned uudised ei teki kunagi, sest need ei meeldi rahakamatele ajakirjanduse “koostööpartneritele”. Ma ei viitsi ennast selle õuduse, valetamise ja vassimisega kursis hoida. Lihtsalt ei taha, õudne on.

Ja see valitsus… Sitta mul sellest, kes seal valitsuses? Ausalt kah. Ma ärkan hommikul rõõmsana ja lähen magama ka rõõmsana ja kujutate ette, mitte kordagi päevas ei nuta ma looteasendis nurgas, sest mul on puudulik info valitsusest ja ministritest. See ei ole lihtsalt mulle oluline.

Ometi on mul täitsa ükskõik, kui mõndadele teistele on. Tore ju, kui inimest huvitab ja ta tahab ennast kursis hoida. Aga mina ei saa aru, mis häda on siis igal pool dramaatiliselt ohkida, kui on ka neid, keda ei huvita? Jääbki ju teistele seda krdi poliitikavärki rohkem 😀

Mõnda ei huvita leivaküpsetamine, mõnda blogimine, mõnda poliitika. Väga loogiline ju. Ja mul ausalt ei ole piinlik seda tunnistada. Aga noh, mul on üldse harva piinlik.

Ma nüüd lähen elan oma teise eesti elu edasi…

Ma küsiks teilt, et kas teid huvitab poliitika, aga ma ei hakka, sest muidu saavad targad tüdrukud teie üle pärast naerda, et näed, selle lollaka fännid on kah kõik teine eesti 😀

politics-in-pictures-the-ugly-truth-13532

Ps! Mu ema on terve elu mulle õudusega ette heitnud, et kuidas ta küll sellise matsi kasvatas, kes maailmaasjadest ei huvitu ja väitis mulle, et kõik NORMAALSED inimesed huvituvad. Nojah, mulle siiani tundnub, et ma elan oma ignorantsuses palju paremini, kui mõned nendest tarkadest ja normaalsetest inimestest 😀

Loe ka neid postitusi!

86 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta L. 28. november 2016 at 21:37

    Ütlen lihtsalt seda: palju jahutakse/rõhutatakse seda, et oluline pole mitte haridus, vaid haritus. Aga just sellised asjad, sh basic poliitikaasjadega kursis olemine, näitabki minu meelest haritust.

    • Avatar
      Vasta Orav 21. märts 2019 at 13:59

      Mis kuradi poliitika?

  • Avatar
    Vasta Kr6bin 28. november 2016 at 10:17

    Mul tekkis ka kuidagi halb maik suhu nagu paljudel teistel seoses kahe väga vastaka postitusega järjest. Kord on mingi osa inimestest täiesti lollid ja teine hetk on selline siunamine nõme. Ps. Kusjuures selle inkasso teema juures oleks võinud suht sellist asja oodata, sest olgem ausad, tõenäoliselt ei kirjuta mingis erudeeritud viisakad vanahärrad, et palun abi, olen võlgades. Ehk siis too post oligi ju väga kindlale kontingendile suunatud ja nemad sellele ka reageerisid. Tahtes norisa, siis, mille poolest need lugemisoskusega inimesed siis nendest teistest paremad on? Ehk siis kas pead end siiski paremaks neist, kes Sulle kirjutasid? Siis on siin küll väga tugev vastuolu. Et Sina loll ei ole, aga need, kes neid asju ka ei tea, mida Sina tead, on juba päriselt lollid. See selleks. Annaksin hoopis soovituse. Eeldan, et suhtud oma blogisse kui töösse. Ja vahel tundub, et oled nagu segaduses seoses sellega , et mida ja kuidas ja kus kirjutada jne. See on btw jumala ok. Aga on olemas selline teenus nagu tööalane supervisioon. Siiralt soovitan. Aitab fookuse paika saada ja vb lahti mõtestada millisena oma blogi näed, milliseid lugejaid soovid jne.

  • Avatar
    Vasta Bla 28. november 2016 at 01:06

    No lihtsalt väga tervitatav, et on diskussioon & eriarvamused siin blogis. Vahepeal nagu polnud eriti. St et huvitavam lugeda kommentaariumi ka.

    Loogish, et mingeid õelate trollide kommentaare üles ei lasta. Milleks – ussitagu omaette, sitt lugu küll, kui ainult mingit mürk pritsib 24/7. Aga jube tüütu ka mingeid Malluka wannabe copycatide ja isehakanud jüngrite teksti lugeda. Võiks ikka mingi oma mõtlemine olla igaühel.

    St mis ma öelda tahan, on see, et on OK nõustuda ja ka mitte nõustuda, aga igaüks võiks esiteks omada oma läbimõeldud arvamust (vs tallalakkumine/trollimine) ja teiseks, olla valmis ka teiste maailmavaadete ärakuulamiseks (vs seesama asi mis eespool).

    PS: poliitikavärgiga ikka olen kursis, huvitab lihtsalt, Foorum hea saade jah ja need raadiosaated ka selles mõttes, et pole surmigav poliitkorrektne jura vaid selline suht vaba tekst. Nagu siin parematel päevadel, kusjuures 😉

  • Avatar
    Vasta Lotte 27. november 2016 at 23:19

    Ma tean, mis toimub poliitika maastikul, kes on ministrid jne, AGA mind samuti see ei huvita. Üks asi on asjade teadmine, teine asi neist huvitatud olemine. Ma ei leia, et inimese intelligentsus on seotud sellega, mida ta teab sellest, mis toimub valitsuses. Peale selle, et nüüd rusikaga vastu rinda peksta ja kõigile teatada, kui lai silmaring sellepärast on, ei anna see teadmine rohkem mitte midagi. Ja ausalt, kuna ma tean, mis poliitikas toimub ( nii Eestis kui välismaal), siis leiva küpsetamise oskuse võiks iga inimene endale selgeks teha, kuna sellise tempo juures on see vägagi vajalik.

    • Avatar
      Vasta Susanna 28. november 2016 at 00:30

      Millest siis inimese silmaring veel koosneb, kui mitte teadmistest :)? Arva selle alla siis poliitika, õigekiri, kirjandus või mida iganes. Kui minu vestluskaaslaseks satub inimene, kes ei tea, kelle teos on “Tõde ja õigus”, et “Tallinn” kirjutatakse suure tähega ja seda, kes on riigi peaminister- nomaitea…

  • Avatar
    Vasta Kaidi 27. november 2016 at 21:37

    Poliitika ei peagi kõigile oluline olema,
    aga arvan, et üks laia silmaringiga ja intelligentne inimene
    ongi lihtsalt loomulikultteadlik sellistest asjadest,
    ilma , et peaks mingit ekstra vaeva selleks nägema !
    Aga see, et väga tihti oma blogis justkui uhkust tunned,
    Et sind nö. ühiskondlikult oluline info ei huvita absoluutselt ja
    Sa ei tea a’la ,kes on mistahes minister,
    no ma ei tea…,kas on ikka kelkimist väärt??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. november 2016 at 00:38

      Miks sa arvad, et ma kelgin? Ma lihtsalt ütlen, et nii on, minu puhul siis.

  • Avatar
    Vasta Merka 27. november 2016 at 20:15

    Täiega high five! Eriti ka see viimane PS 😀

  • Avatar
    Vasta Leelo 27. november 2016 at 18:54

    Kandideeri ise sinna poliitikasse. Sa oleksid must hobune.

  • Avatar
    Vasta Kadi 27. november 2016 at 17:57

    Mind ka ei huvita. Ma telekast möödudes vahel kuulen uudiseid poliitikast, aga ma ei süvene neisse kunagi, et oh issand, mis seal riigikogus nüüd jälle toimub jne. Ministreid ikka tean mõningaid, aga suhteliselt suva teema. Minu vanaema päris pikka aega ohkis ja ahhetas, et no kuidas küll nii.. Teda ju huvitab ja mitmed sugulased on ka ise poliitikaga seotud, aga no mis teha. Nüüd on ta ära harjunud, et poliitilistel teemadel pole minuga mõtet arutleda. Sõpradega ei räägi ma kunagi poliitikast. Ei ole ju mõtet käia ja kiruda neid poliitikuid. Seda teeb nagunii suur osa eestlastest. Ma ise ka ei oota, et keegi mind tööl pidevalt kritiseeriks, see ei muuda ju midagi. Ma lihtsalt ei viitsi selles osaleda, isegi ei tule selle peale. Et olen samuti see normidele mitte vastav vms. Aga mul on lihtsalt oma elugagi piisavalt tegemist. ?

  • Avatar
    Vasta Orcidaca 27. november 2016 at 14:02

    Delfi, Postimehe, AK jne põhjal kursis olla on sesmõttes raske ja tüütu, et seal räägitakse küll sellest, MIS toimub, aga vähem sellest, et SO WHAT – okei, Mikser on minister, aga miks see mind kottima peaks? Kui loen uudiseid, on mu põhiemotsioon “ahah, okei, see on vbla veits imelik, aga wadeva”.

    AGA – nüüd tuleb tõsine soovitus. Pange oma leivaküpsetuse/kokkamise/triikimise /sörkimise/kärutamise taustaks mängima mõni nädalavahetuse “rääkivate peade” raadiosaade. Rahva Teenrid, Kuku Keskpäevatund, Olukorrast riigis, Samost ja Rumm. See viimane on lemmik! Näe, siin: http://vikerraadio.err.ee/l/samost_ja_rumm
    Neis saadetes mainitakse ära nädala kõige olulisemad uudised + lahatakse vahel väga emotsionaalselt ja naljakalt seda, miks see oluline on ja miks meis kananahka peaks tekitama. Õudselt tore!

    Pluss – ärge eal jätke vahele ühtegi Raul Rebase artiklit. Rohkem polegi vaja minuarust, et asjadest veits sotti saada. https://www.google.ee/search?client=safari&rls=en&q=raul+rebane+site:postimees.ee&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=Jco6WJ8aiavzB8aUn6AK

    • Avatar
      Vasta Lilli 27. november 2016 at 14:04

      Mulle meeldib foorumi saade – see on tõeline meelelahutus 😀

      • Avatar
        Vasta Orcidaca 27. november 2016 at 14:17

        Mul on Foorumiga ka just seesama häda, mis muude kanalitegagi – ajavad seal hullu juttu suust välja, aga so what? Mis neid tegelikult tagant tõukab? Kas härra Nilsson? Või mingid garantiikirjad? Raadiosaated seletavad kõik lahti, ainult kuula ja leba 🙂

  • Avatar
    Vasta Kk 27. november 2016 at 08:55

    Mina sain vist täiskasvanuks 30selt, sest siis hakkasid uudised huvi pakkuma.

  • Avatar
    Vasta Susanna 27. november 2016 at 00:21

    POLIITIKA TUNDMINE on sinust ja enamikest su lugejatest nagunii valgusaastate kaugusel, ka minust.
    POLIITIKA ABC ehk basic terminid ja teadmised, nagu- koalitsioon, opositsioon, umbusaldamine, riigi peaminister jne- näitavad lihtsalt inimese silmaringi suurust ja intelligentsust.

  • Avatar
    Vasta Lilli 26. november 2016 at 23:33

    Mul on vist aega liiga palju üle, aga hakkasin uurima, mis värk on. Ühest blogist tuleb üks postitus, teisest teine, siis mingi kamp nn tarkade klubi liikmeid, kes kõik on suhtumisega “oh my, see naine on patune ja tuleb kividega surnuks loopida”, sest sul ei olnud valitsuse vahetamise päeval ministrite nimed peas. Ma ei saa ka vait olla, tahan öelda, et haters gonna hate. Mina sain küll aru, kuidas sa selle postituse tegid, et kuulge mis värk on selle poliitikaga. Mul oli sama küsimus, et mis värk on, kes on nüüd kes ja kas nüüd kinnitati finally need kohad, mida iganes. See, et iga päev peab ikka uudiseid lugema – no, pole aega iga päev lugeda. Loen siis järgmisel reedel, näiteks, kas see teeb minust täiesti hoolimatu inimese? Rääkides poliitilistest terminitest, riigikogust, valimisest – jah, see kõik on tuttav, aga tõesti, ei jõua olla uudistega kursis, kas ma peaksin ka nüüd silmad peast häbenema, olema see kiusatud tüdruk nurgas. Ma ei saa aru, miks peab nii õel olema ja KOHE kõrri kargama, kui vähegi võimalus. Jess, Mallu küsis ja oiii, mul on nüüd uut ainest, et intriige punuda, kommenteerida, blogipostitusi kirjutada, you name it. Üks laskus lausa nii madalale tasemele, et pani võrdusmärgi poliitiliste teadmiste ja hea lapsevanemaks olemise vahele. Mis toimub viimasel ajal, ma ei saa aru? Igatahes, mulle tundub, et “tarkade klubi”, kes süüdistab silmaringi kitsuses jne on ise siinkohal väga piiratud suhtumisega. Suured inimesed ja labane kiusamine käib – milliseks eeskujuks te ise oma lastele sellise käitumisega olete? Mul on igatahes selline “meh” tunne.

    • Avatar
      Vasta MP 27. november 2016 at 09:49

      Nii nõus kui üldse olla saab! 🙂

    • Avatar
      Vasta Eveliis 27. november 2016 at 09:49

      Selle kommentaariga mina küll nõustuda ei saa, just selles mõttes, et justkui oleks mingi “tarkade klubi”, kes otsib põhjust intriigi punuda ja “heitida”. On ju lihtsalt nii, et kui me siin kõik blogime, siis teatud teemad (ja nende kommentaarid) annavad ainest, ma olen tähele pannud, et hetkel nt kõik blogijad kirjutavad seksist, sest keegi alustas ja teistel on ka oma arvamus öelda kaasa. Sama on selle teemaga. Kahjuks jääb mulle aga mulje, et kusagil on mingi kirjutamata reegel tekkinud, et sel teemal, millest Mariann kirjutab või eriarvamusel on, ei tohi kirjutada, sest “muidu ise teate millega riskite”.
      Mis aga puutub sellesse, et keegi paneb silmaringi ja heaks vanemaks olemise vahele võrdusmärgi, on lausa debiilsus, sest just nimelt need nn “kanaemad”, kes vaid kodule mõtlevad ongi head emad, see on nende jaoks püha ja a ja o.
      Ühesõnaga, mingit kiusamist ju ei ole? On eriarvamused. Mis tõsi võib olla on inimesed ka tülli ajanud, kuid kindlasti mitte pole teemade tõstmise eesmärk olnud kius, viha, ärapanemine või muu lapsik põhjus.

      • Avatar
        Vasta Lilli 27. november 2016 at 14:02

        Vahel olen kohanud seda, et keegi võetakse ette ja hakatakse ta kallal võtma, hiljem – äh, see oli niisama, ära solvu, see lihtsalt jutt jne. Pole ok ja kohe nullitud, et aa ok, niisama, siis küll, all good. Ma ei tea, millest kõik blogijad kirjutavad ja mida moes on analüüsida, nagu ketikiri või midagi. Igatahes, olge mõnusad ja tolerantsed, ärge kakelge 🙂

  • Avatar
    Vasta Elis 26. november 2016 at 22:46

    Jeeeeeerum ma ei suuuuda! Neid kommentaare siin ka ei suuda lugeda! Mind ka ei huvita poliitika. Ja ma ei tunne ennast sellepärast kuidagi kehvasti.
    Kuidas keegi üldse saab öelda, mis mind huvitama PEAB? Võeh

  • Avatar
    Vasta Lonni 26. november 2016 at 22:28

    Ma olen politoloogia doktorant, aga ütlen ausalt, et ei viitsi ka end pidevalt uudistega kursis hoia ja ei peagi. Teiste valdkondadega ei jôua ma ka üldse tegeleda, sest oma pereelu tahab elamist. Kui oled selles ringis sees, siis hakkad jah arvama, et kôik teised peavad ka teadma neid asju, sest ümber on inimesed, kes teavad. Aga see on tegelikult kitsas ringkond. Siis on väga värskendav lugeda näiteks neid kommentaare ja saada aru, et ei ole tingimata nii. Ja ei peagi olema. Sest kokkuvôttes ei ole see oluline.

  • Avatar
    Vasta tupsulotu 26. november 2016 at 22:26

    Ega sellest poliitikateadmisest vist muud olegi kui etteoreetiliselt peaks vast silmaringi laiendama. No umbes nagu mingid põhiteadmised geograafiast või ajaloost. Ameeriklaste üle on videodes naerdud küll ja küll kui nad ei tea kus on Euroopa. Eks selle poliitikaga ole vist umbes samalaadne asi.

  • Avatar
    Vasta Jane 26. november 2016 at 22:16

    Mul emme on seda meelt, et milleks end koormata üleliigse informatsiooniga. See ei muuda meie “lihtinimeste” elus eriti midagi. Sama on minuga. Usun, et ei jää millestki ilma, kui selle kõigega kursis ei ole. Tekib huvi, loen natuke. Näpuga järge ei aja ja lollina end nüüd ka ei tunne. Pigem see üks ajupesu seal ole.

  • Avatar
    Vasta Jana 26. november 2016 at 22:08

    Nojah eks kõik ole ajupesu ja propaganda, ning õnneks internetis ei saa valitsus keelata tõde sest see mis toimub neil kardinate taga on enamjaolt avalikusele teada, kes vähegi netis surfata viitsivad siis sõjad jms suuremad tragöödiad need valitsuse endi korraldatud ja rahad mängus. Neil suva sinu elust, tervisest, tervislikkusest jne. Isegi vaktsiin on mõndade allikate näol pettus ja loodud sinu tervisele mittemõeldes vaid kasumina ravimifirmale…. Paljusid asju jääb lihtrahvale lõpmatuseni teadmatuks kuna meedia jms on kontrolli all … Ega kõik ju meeedias ei räägi mis seal tegelikult tehakse ja kui palju valesid kokku pannakse v välja mõeldakse. Mul ema ja äi mõlemad tellivad lehti ja vaatavad uudiseid iga päev, ning teatud osa usuvad teatuid mitte kuidas kunagi aga iial ei tea mis see tõde on… 🙂

  • Avatar
    Vasta monsa 26. november 2016 at 22:06

    Jessas,avaldad arvamust,tood piltliku näite ja rahvas läheb nii endast välja nagu sa oleksid igat ühte eraldi solvanud. Postituses polnud minu meelest midagi erakordset aga mõningate lugejate kommentaarid on väga kummalised. Kas selline vaenulik suhtumine ja isiklikult võtmine on igavus,nn v…uviha või enda teistest paremaks pidamine? Miks ma PEAN huvituma..mulle ikka meeldib valikuvabadus kui see enam üldse lubatud on.

  • Avatar
    Vasta aga 26. november 2016 at 21:58

    Aga minul on küsimus – miks kõik naistele suunatud lehed suurtes uudisteportaalides on nii totakad?
    ise kisatakse kõva häälega – naised võrdseks! me oleme sama vägevad kui mehed, andke meile võimu, raha, õigusi!

    AGA teemad, mida naised ise naistele kirjutavad, on kergelt öeldes täiesti ajuvabad! täiesti!

    mõned näited (delfi):
    – Jäta meelde: 17 viga, mida esmakohtumisel mehe vanematega vältida
    – Täna on must reede! Kuidas enda poodlemist kontrolli all hoida?
    – Tahad teada, kas sa meeldid mehele? Jälgi ta kehakeelt!
    – Särtsu magamistuppa: 21 ulakat seksivõtet, mida sa veel proovinud pole!
    – Kas on juba aeg? Seitse märki, et olete valmis kokku kolima
    – Väga piinlik! Üheksa asja, millega naised kiitlema kipuvad, kuid mida tegelikult iialgi jutuks võtta ei tohiks
    – Kas teadsid? Valed, mida mehed meile iga päev räägivad
    – Ettevaatust! Need 10 iluviga peletavad mehed sinust eemale
    jne jne jne jne

    Ja siis see “hästi kaval nipp” lugejaid koguda ja nendega kontakti saada: ole isiklik, kisenda pealkirjas: seksinipid sinule; asjad, mida sa ei tohi öelda mehele jne jne

    Miks on meie suurte väljaannete naistele suunatud lehed läägelt roosad ja sisutud, väljamaa lehtedelt tõlgitud rämpsajakirjanduse tühjad koopiad?
    Kas naistelehtedes töötavad imbetsillid? või sunnib neid keegi seda pska tootma?

    Kes samastab end naisega, kellele sellised teemad korda lähevad? sellises käsitluses, läbinisti bimbolikus võtmes. See on haige!

    Olge lugupidavad naiste vastu, naisi tuleb igas vanuses ja igas välimuses, ka huvidering on väga suur ja lai. NAINE on midagi nii palju enamat!

    • Avatar
      Vasta Liis 27. november 2016 at 00:07

      Word!! 🙂

    • Avatar
      Vasta Mia 27. november 2016 at 11:28

      Ütleks aamen selle kommentaari peale 🙂

  • Avatar
    Vasta r 26. november 2016 at 21:36

    Mis puutub siia uudiste lugemine/vaatamine? Pm. ava delfi ja kõik see kargab ju näkku. Ei pea avama ühtegi artiklit ja ikka külvatakse üle infoga, kes on peaminister, kes on uues koalitsioonis, kes usas uus president jne. Delfit vmt. te ju kõik avate. Mind huvitakse hoopis, mis on need nt. netilehed, mida avate/vaatate/kasutate? Isegi FBd ei saa ju vaadata niimoodi, et wallil keegi uut peaministri infot ei sheeriks?

  • Avatar
    Vasta R 26. november 2016 at 20:52

    mul on nii, et mina kuulun mõlemasse leeri. varasemalt ma olin hull poliitikahuviline ja seltskondades alati arutasin suure suuga kaasa neid teemasid. arvasin samamoodi halvasti neist, kes ei huvitu poliitikast. kuid mu elu muutis kaks asja.

    esiteks vaatasin ühe väga vana aga kobeda proua intervjuud. tema ütles: “ma olen näinud paljusid valitsusi ja mitmeid riigikordasid, üks asi on aga alati sama. nad kõik on pätid ja kõik on show”. see lause pani mind sitaks mõtlema…

    teiseks tõukeks sai see, et me käisime reisil. sellises kohas, kus polnud netti ja me ei saanudki 2 nädalat mitte mingeid uudiseid. ma tundsin ennast sitaks õnnelikumana ja ausalt ka parema inimesena. ma hakkasin mõtlema rohkem endale ja oma lähedastele, kes tegelikult mu elu mõjutavad. tglt on ikka jumala pohhui, mida mina arvan sellest kes meie riiki juhib või maailma. pärast reisi jõudis mulle kõik see kohale ja ma jätsin uudiste jälgimise maha.

    loomulikult olen ma enam vähem kursis ikka, et mis toimub(kuna lihtsalt igalt poolt kuulen).
    aga uudised on ikka suht ajupesu ja soovitan kõigil õnnelikumat elu praktiseerida.

  • Avatar
    Vasta Meeri 26. november 2016 at 20:39

    poliitikat ja leiva tegemist küll võrrelda ei saa, üks asi on maailma asjadest huvitumine ja teine leiva küpsetamine. See on elementaarne, et inimene kasvõi kord päevas uudiseid vaatab või ajalehti loeb. Nagu ma aru olen saanud, siis sa töötad naistelehes, kuidas sa saad näiteks naistelehte ja äripäeva või postimeest võrrelda? 😀 arvata on, et naistelehes mingeid asju välja mõeldakse, aga uudiseid ei hakka keegi välja mõtlema ju 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. november 2016 at 20:42

      ma ei räägi naistelehest, vaid delfist

      • Avatar
        Vasta S 27. november 2016 at 11:08

        Selles mõttes saan ma Sinust ja kommentaatoritest aru – Eesti kommertskanalitelt (a´la Delfi, Postimees, Reporter jne) on väga raske uudiseid välja filtreerida. Kõik on täis reklaami ja klatši, kvaliteeti on väga vähe.
        Kui aga aeg-ajalt tahta end maailmauudistega kurssi viia, soovitan Äripäeva, ERR-i portaali ja AK-d. Lihtsad ja tõsiseltvõetavad kanalid, kus ajakirjaniku interpretatsiooni on konkurentidega võrreldes vähem.

  • Avatar
    Vasta G 26. november 2016 at 20:05

    Mis päevalehes Sa töötanud oled? Tekkis kohe huvi.

  • Avatar
    Vasta tulbike 26. november 2016 at 20:01

    Mul on sama teema spordiga… No ei huvita see mind, mõtlen just nö tugitoolisporti. Ma ei tea, kes ja millal eestlastest olümpiatel medaleid on võitnud või kuidagi eriliselt põrunud. Ega seda, mis aastatel olümpiamängud ära on jäänud või mis aastast mingi ala OM kavas on. Enda ümber vaadates tunnen, nagu sellised teadmised oleks elementaarsed ja must-know nagu maitea.. Eesti hümni sõnad (mida ma juhuslikult tean peast koos kõigi kalliste ja armastega, sest see on minu jaoks oluline). No ei huvita mind teiste, minu jaoks võõraste inimeste sportlikud saavutused.
    Samas olen üsna tähelepanelik ja hoolas kõiges keele ja kirjutamisega seonduvas, kipun inimesi õpetama ja isegi kritiseerima.

    • Avatar
      Vasta Anu 27. november 2016 at 23:33

      Nagul loeks iseendast. 🙂

  • Avatar
    Vasta Leevi 26. november 2016 at 19:54

    Mallu, sa ei näe end ise vist kõrvalt. Sa ei olnud kunagi sellise suhtumisega, et “vaata, kuidas need lollid elavad…” vaid oled siiani. Siit postitusest kumab see välja, eelmise postituse kommentaaridest kumas…
    Selline suhtumine on inimesele üsna iseloomulik – igaüks arvab oma parematel päevadel, et tema elab õigesti ja teised valesti. Iseasi, kas välja ütleb. 😛

  • Avatar
    Vasta Kristhel 26. november 2016 at 19:44

    Ei loe lehti pm aasta aega juba. Aegajalt ikka avan mõne aga loen ainult oma linna või valda seonduvat, spordist, mõnest toredast uudisest, kõik muu (sh poliitika) kerin kohe edasi. Valimas käin (valin igal aastal ühte ja sama nime, poliitika mõistes väga väikest inimest) Ja muu mulle korda ei lähe. Minu elu ei muutu sellest mitte mingil moel. Olen rõõmsam, kui oma aega mingite idiootsete uudiste peale ei kuluta.

  • Avatar
    Vasta H. 26. november 2016 at 19:36

    Minu meelest see pilt ei sobi üldse illustreerima sinu postitust, sest see pilt teeb just maha ignorantsust ja hoolimatust enda riigi valitsemise suhtes. Just see “If nobody is elected, things will be better for everyone” halvustab seda ükskõikset suhtumist, et “mind ei koti, kes meie riiki valitsevad ja otsuseid teevad, kõik on seal sead ja mina ei hääletagi kellegi poolt”.
    Ja teiseks ei saa ma üldse aru, kuidas on seotud leiva küpsetamine ja poliitikaga kursis olemine. Leiba ei pea oskama igaüks küpsetada, kellelgi pole seda kohustust, ent kodaniku ja riigi suhe peaks olema siiski kahepoolne, seega on kodanikul vastutus ja kohustus valida ning selleks, et teha kvaliteetne otsus, keda valida, tuleks ikkagi natuke kursis olla, mis poliitikat keegi ajab. Lõppude lõpuks sõltub sellest ju sinu ja sinu laste elu ja käekäik, mitte keegi teine ei saa neid otsuseid sinu eest teha ja oleks vastutstundetu lükata see kellegi teise õlule, et “ah, las teised otsustavad, mina ei pea sellega oma peakest vaevama”.
    Nii lihtne on mitte hoolida ja võtta statement, et “mind ei huvita poliitika ja ma ei kavatse end sellega kursis hoida”, kui igaüks seda teeks, kuhu me nii jõuaksime siis. Anarhismi?

    • Avatar
      Vasta Neiu K 26. november 2016 at 19:46

      Väga õige, olen 100% nõus.

    • Avatar
      Vasta . 26. november 2016 at 19:57

      Nõustun ka sinu arvamusega. Ootan nüüd huviga Malluka vastust sinu kommentaarile.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. november 2016 at 20:22

        ok, ma ei viitsi ka enam seda teemat käiata. igale oma 😀

    • Avatar
      Vasta K 26. november 2016 at 20:24

      Ma imestan ka just selle kohustuste/hüvede teema. Ma olen suhteliselt kindel, et enamus neist, kes kommenteerivad kasutavad selliseid hüvesid nagu vanemahüvitis, lasteraha, koolid (tasuta haridus!) lasteaiad, arstiabi, korras teed jne. jne. aga kodanikukohust valimas käia ei täida ja miski neid ei koti. Lisaks tõesti-kui poliitika ja Eesti eluga ei ole vaja kursis olla ja peaministri nime vaja teada, siis millised teadmised selliste inimeste meelest on olulised ja vajalikud?

    • Avatar
      Vasta MariiM 26. november 2016 at 20:38

      Nõustun ka selle arvamusavaldusega.

    • Avatar
      Vasta L. 26. november 2016 at 21:59

      Samuti väga nõus.

    • Avatar
      Vasta Lonni 26. november 2016 at 22:34

      Ma üldiselt olen selle kommentaariga nôus, elegantne arutluskäik. Aga selle vahega, et on okei öelda, et poliitika ei huvita ja valima ei lähe- aga siis ei tohiks ka ühtegi etteheidet teha, et ei ole rahul sellega, mida riigis näed.

      • Avatar
        Vasta Kätlyn 26. november 2016 at 23:37

        Väga õige!

    • Avatar
      Vasta L 26. november 2016 at 23:44

      Millal tehti viimati kvaliteetne otsus? Vaadake millised inimesed on riigikogus- kellel pole korralikku haridust, kes on kriminaal, jne. Inimestel on kõrini sellest teatrist, mis seal toimub. Millal oli viimati selline valitsus, keda tõesti huvitas eest rahva käekäik ja heaolu? Sõnadega on kõik suured tegijad, aga pole ma veel näinud ühtegi korralike tegudega valitsust!

      • Avatar
        Vasta Liis 27. november 2016 at 00:11

        Ilmselt senikaua, kuni Sina seal eesotsas ei ole, ei “juhtu ka midagi”. Igaüks otsib ideaalset valitsemist – miks? Mitte kunagi ei saa ju olla kõigile kõik igati sobiv. Üpriski naljakas ja harimatu kommentaar ?

      • Avatar
        Vasta Lonni 27. november 2016 at 14:16

        Riigikogu ongi läbilôige rahvast, on oma valijate nägu. Ega nad sinna ise ei läinud, ikka valiti. Kas sa üldse tead, mis otsused on tehtud? Ma arvan, et ei tea. Ja kui ei tea ja ei huvita, siis pole kohta ka virisemiseks. On ok öelda, et ei huvita, aga oma mittehuvitatuse pinnalt kommenteerida on narr.

    • Avatar
      Vasta M 27. november 2016 at 09:02

      Just! Mina usun ka et minimaalsed teadmised poliitikast võiks iga täiskasvanud inimene omada ,eriti veel lapsevanem. Ma usun et mallukas vb on liiga noor selle jaoks et huvituda poliitkast ,pigem pakub huvi naisteleht ,kus aasta kõige tõsisemalt võetav lugu on : ” 5 toiduainet ,mis kiirendavad seedimist.” Ma ei taha küll ühtegi ajakirja maha teha , aga naistelehte postimehega küll võrrelda ei tohi. Ajakirjanikul ja ajakirjanikul on suur vahe ! On ajakirjanikke kelle suurim sündmus on Vaido Negasuse kodus intekat teha ja siis on need kes veedavad öid ja päevi kohtades ,kus neil pehmelt öeldes ei ole turvaline.Seda selleks et nende töö ongi inimestele näidata seda kuhu meie ei pääse ja et anda edasi lugu,millel on väärtus,mis muudab kannatajate jaoks midagi ja mis avab meie silmad. Ma täitsa usun et naistelehes töödates jääbki mulje et kõik mida kirjutatakse on bullshit.Samas ma ei alahindaks selle tõttu poliitikat ja ei lööks sellele käega. Jah poliitikas on susser mussetit aga poliitikute tööd ei tohiks alahinnata. Ma ei viitsi ausalt pikemalt seletada mida head teeb üks president oma riigi jaoks ja kui mitu tundi see inimene oma elus mõtleb sellele kuidas oma rahvast kaitsta ja seada asjad nii et Need töötaksid inimeste poolt mitte vastu .Seda juttu ei ole mõtet seletada inimesele kellel poliitikutest on tekkinud arvamus mis põhineb…mitte millegist.Ühesõnaga kui sa Mallukas ei huvitu poliitikast siis jäägu nii.Aga palun ole hea ja ära musta poliitikat ja presidendi tööd kui sa ei ole vaevunud isegi omandada minimaalseid teadmisi selles valdkonnas. Tekib ju muidu tunne et sa avaldad arvamust lihtsalt selleks et saada hoida intrigeeriva teemaga lugejaarvu laes ja siis hiljem sööd oma sõnu ja ei suuda ära imestada mida sa suust välja ajasid. Ja ps , ma ei halvusta naistelehte. See on tõsistele teemadele tore vaheldus. Vahel on mõnus lugeda midagi lihtsat . Ma usun et sama on ka sinu blogiga . Siin on inimesi kes paneks sinu eest pea tulle ja siin on ka inimesi kes 99% sinuga ei nõustu kuid see on hea ajaviit. Intriigid on ju nagu näha inimestele eluks vajalik ,keda see poliitika ikka huvitab ? . Ja lisan veel lõppu selle et kuigi mu kommentaarist lugedes võib tunduda et ma ei nõustu sinuga (nii ongi) siis see ei tähendaks seda et olen üks suur MalluHater, lihtsalt mul on selle teema koha pealt sinust erinev arvamus. Tean et oled tore ja abivalmis tüdruk !

    • Avatar
      Vasta Kaidi 27. november 2016 at 21:44

      ??

  • Avatar
    Vasta A4 26. november 2016 at 19:23

    Jumala õige postitus…mina samuti poliitikakauge inimene ja vapsee ei koti ka kes seal pukis on vm..mina nagunii seda muuta ei saa ja ma ei pea teadma ka..mis ma selle teadmisega peale hakkan kui tean? Mul ei làhe seda teadmist vaja nagunii seega las ta jaab ja las nad olla..nagu ii viimasel ajal vahetatakse seal kõiki inimes tihedamini vàlja kui mõni oma sokke vahetab 😀 seega yhinen sinuga 😉

  • Avatar
    Vasta MM 26. november 2016 at 19:00

    Et asjadega kursis olla, vaatan AK-d ja loen uudiseid ja usun, et AK pole propaganda või “koostööpartnerite” poolt kallutatud, Naisteleht ehk tõesti. Ega ei peagi kõike peensusteni teadma, et kes nüüd koalitsioonileppes mille läbi surus või kes millega järgi andis. Aga üldjoontes jah, võiks nagu elu-oluga kursis olla. Ehk siis, et ma ei pruugi osata leiba küpsetada aga ma üldjoontes tean, et selle valmistamiseks on vaja juuretist ja seda tuleb küpsetada jne.

  • Avatar
    Vasta Hedi 26. november 2016 at 18:47

    Ma olen üldiselt uudishimulik oma ümbruse suhtes ja seega puhtalt seetõttu ma ka tean nii mõndagi poliitikast ja riigisüsteemides toimuvast. Loomulikult aitab ka see, et mul kaks venda ja isa väga suured poliitikahuvilised aga uudiseid ma aktiivselt siiski ei jälgi. Seda just psühholoogilise mõju tõttu. Mul ei ole vaja sellist pidevat negatiivsust ellu.
    Kuna ma olen kasvanud nö. “poliitilises perekonnas” siis ma tegelikult naudin seda kui inimesed räägivad millestki muust 😀 Minu probleem on just see, et minu lähedased rääkivad liiga palju liiga ühiskondlikult sügavatel ja arutlevatel teemadel. Tahaks vahel lihtsalt rääkida koertest ja beebidest jms. 😀
    Kõlab nagu mingi faking pseudoprobleem aga ma tõsiselt olen hakkanud hindama inimesi kes oskavad huvitavalt rääkida kergetel teemadel. See on ka põhjus miks mulle see blogi meeldib. 🙂
    Ja kindlasti soovitan kõikidel kes midagi ei tea, guugeldada. Nii leiab praktiliselt kõike!

  • Avatar
    Vasta Pille 26. november 2016 at 18:33

    Jessas, Mariann. Kuidas sa üldse viitsid sellist postitust kirjutada? See ainult vesi targutajate veskile. Ja nagu näha, siis sa keed siin edasi, kui keegi kommentaarides edasi targutab 😀 Aga vahest see on lihtsalt selline lüke, kuidas liiga nunnuks muutunud bebeiblogile särtsu juurde anda…. 😛 Igatahes. Ma küll ei viitsiks 😀 Kama kaks, mida keegi teine kuskil arvab sellest, mida mina millestki arvan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. november 2016 at 18:35

      Mul vist aega üle :D:D Õnneks kohe enam ei ole, Mari tuleb kohe koju tagasi, Lende peaks üles ärkama kohe-kohe ja isegi Kardo peaks oma hirmsa inventuuri tööl lõpetama ja koju ruttama. Jee!

  • Avatar
    Vasta E. 26. november 2016 at 18:28

    Huumorinurk siin kommentaariumis 😀 Kus nüüd alles mõned võtsid hinge postitust.

    Kuid teema juurde minnes, siis paraku inimesed ongi sellised, et ikka on vaja teistel ‘ära panna’ ja ennast paremini tunda seeläbi. Mõned inimesed saavad teistele halvasti ütlemisest hea tuju, mul üks lähedane ka selline, kui kellegi tundeid riivata saab, siis on naeratus endal näos. Iga asi on ju, et mina küll nii-naa ei teeks ja mina küll kasvataks oma last-meest-koera paremini jne jne…inimloomus lihtsalt noh.

    Ja mina ka uudiseid ei loe ega ei vaata, seal on pm puhas negatiivne jama, mida pole sisse vaja lasta mul oma ellu. Samas ei käi aga teisi sõimamas ja kritiseerimas, et issandjumal mingi imelik oled, et uudiseid vaatad vää…

    Igaüks elagu oma elu ja teiste valikuid võiks aksepteerida osata, mitte vaid kritiseerida ja lahmida.

  • Avatar
    Vasta Ma 26. november 2016 at 18:10

    Mina huvitun poliitikast, samuti kultuurist, kirjandusest jmt. Samas ma tean, et peavoolumeedia on suuremas enamuses pläust ja kirjutatakse sellest, millest mingi suurem jõud lubab kirjutada. Aga ma ei mõista hukka inimesi, kellel pole minuga samad huvid, sest on palju asju, millest ma muhvigi ei tea ja mis mind ei huvita. Nt leiva küpsetamine 😀

  • Avatar
    Vasta Disaindipity 26. november 2016 at 18:08

    😀 ma tahaks väita, et ma ikka nats haritud olen ja uudiseid jälgin ka ikka üsna igapäevaselt, aga selektiivselt. Tee või tina, aga ma ei tea midagi igavamat kui koalitsioon ja miski ei ärrita mind rohkem, kui poliitikute lapsikud võimumängud. Seega ma lihtsalt ei süvene. Mõningal määral on see meil küll kodus teemaks, kuna härra huvitub sellest, aga ma saan suht hästi elatud ka siis, kui ma ei tea täpselt, kes mis minister on 🙂

  • Avatar
    Vasta Eg 26. november 2016 at 17:59

    Ei huvita, ei vaata, ei kuula, ei loe.

  • Avatar
    Vasta Agnes 26. november 2016 at 17:57

    Kuule anna andeks, aga sa plärtsud nagu väike laps. Mina end sinust näiteks paremaks ei pea, minu meelest on imetlusväärne, et sul on kaks väikest last. Tubli naine! Aga võrrelda leivaküpsetamist ja ühiskonnakorraldusega kursis olemist, on nagu võrrelda nohu ja leetreid, täiesti kohatu. Sa võid minu kommentaari mitte avaldada, aga just selle postitusega, kaotasid sa minu kui lugeja. Ja kuna sul on neid umbes terve persetäis, ei ole sul sellest midagi. Edu!

    Kõik need õnnetud inimesed, kes inkassovõlgadega sinult abi otsisid, olid veel eile jumala lollid. Aga senikaua, kuni sina sildistad on kõik okei. Jah, “teine eesti” see ongi, kes hädaldab kui halb on elu, valimisosaluse järgi umbes 40% inimestest, aga ennast ei huvitagi, mis maailmas toimub. Kurb on lihtsalt..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. november 2016 at 18:04

      Hmm. Miks sa mind jälle ründad, aru ma ei saa. Leiva küpsetamine on ka oluline asi, ei? Mis veel oluline on… majade ehitamine. Raamatute kirjutamine. Inimeste põetamine. Ometi KÕIK ei tee neid asju ja kõik ei tea nende väikseid nüansse. Seda ma üritan sulle selgeks teha. Näiteks arstiks olemine muudb maailma ja inimeste elu, aga kõik ei taha ikka arstid olla ja maailma muuta. Kas mõistad? Aga sinu kommentaar on ikka sama rida – sina oled parem, sina enam ei loe ja mida iganes veel. Mina ei hädalda kuskil midagi, vähemalt meelde küll ei tule, et ma valitsuse üle kurdaksin kuskil.

      Ma juba sain aru, et SINA oled tark ja tead kõike, rahune nüüd. Teen sulle haiget oma mitte huvitumisega v? Ma olen šokis, et sa üldse minusuguse matsi blogi ennegu lugesid, seega jah, igatsema ei jää 😀

    • Avatar
      Vasta L 26. november 2016 at 18:08

      Agnes. Täiesti nõus Sinuga, nii selle kommentaari osas ja ka teiste, mis Sa samal teemal mujal avaldanud oled…..Tõsiselt piinlik ja kurb hakkas praegu

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. november 2016 at 18:12

        L. ma loodan, et sa tunned nüüd ennast tõeliselt haritud daamina, mõtle vaid. Sul on pööbli pärast lausa piinlik! Uih!

      • Avatar
        Vasta Anne 26. november 2016 at 18:25

        Agnesega 100% sama meelt.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. november 2016 at 18:27

          Ole ikka kohe 1000%, siis ma tunnen ennast veel lollimini!

          • Avatar
            Eveliis 26. november 2016 at 19:26

            Mariann, mis sinuga juhtunud on? Kuhu on kadunud see cool naine, keda tegelikult ei kottinudki teiste arvamus, nüüd oled nagu end kaotanud ja püüad kuidagi end vastandada lollid vs targad kuigi keegi pole sind ei lolliks, ei tondiks nimetanud, näed tonti, kus seda pole ja keerad teiste öeldut pea peale nagu keegi tahakski sulle pidevalt ära panna või sulle halvasti öelda, Ei taha ju.
            Tule tagasi ja hakka iseendaks, sa oled liiga äge, et selliseks eideks muutuda!

          • Avatar
            Elve 26. november 2016 at 20:57

            Kõik asjad ei peagi kõigile meeldima. Mulle ka ei meeldi ei poliitika ega sport. Või õigem oleks väljendada, et ma ei huvitu neist teemadest.
            Aga, et mis Mallukaga juhtunud on? Võib olla on ta lihtsalt täiskasvanumaks saanud ja peale teise lapse sündi võtab negatiivseid kommentaare rohkem südamesse, kui varem…

          • Avatar
            Eveliis 26. november 2016 at 21:23

            Muidugi ei pea kõik asjad meeldima ega huvi pakkuma, see ei olekski normaalne. Aga ma ei saa ka öelda, et see suhtumine nüüd täiskasvanulik on, kus tekib vajadus väljamõelda olematu vaenlane, kelle vastu võidelda.

          • Avatar
            Terje 27. november 2016 at 11:44

            Inkassovõlgade postituses tõid naerdes välja inimesi, kes Sinuga ühendust võtsid. Ei oska nad lugeda, kirjutada. Nüüd, kus mõni on Sinu peale näpuga näitab, et näe, ei tea, mis koalitsioon on, siis on kohe häda püsti. Kommentaare lugedes näen, et inimene kirjutab enda arvamusest, korrektselt ja viisakalt, saab vastu päid – ei nõustu Sinuga, nagu Su 90% ulatuses kanakari, kelle kirjastiilist juba saab välja lugeda, et (heal juhul) gümnaasiumidiplom jäi vist elu tipphetkeks hariduses või riidepoe müüjakoht karjääris. Aga noh täiesti okei on istuda kodus, mehega ruttu laps taha teha (kogemata, ups), ning siis ülejäänud elu sõbrannadega eelmise ripsmepikenduse paigalduse üle muljetada ning naerda neid, kes jõuavad vaevaks vähemalt õhtuse AK läbi vaadata, huvituda, silmaringi avardada.
            Jah, läks hinge ja võtsin vaevaks Sulle samalaadselt rünnates, üldistades, ingrantselt vastata, nagu Sina teistele vastad.
            Mina enda külastamisega Sulle enam indu juurde ei anna ja loodan, et Sinu moodi eeskujusi juurde enam ei teki.

  • Avatar
    Vasta Averiin 26. november 2016 at 17:53

    Mina jälgin poliitikas toimuvat ja loen meeleldi uudiseid. Ei saa öelda, et olen 100% kursis, aga kui küsitakse, siis hätta ei jää. Samas on minu jaoks muud asjad palju olulisemad: lapsega tegelemine, eelolevate pühade planeerimine ja muu selline.

  • Avatar
    Vasta Maria 26. november 2016 at 17:52

    Eks sa ise ka kipud inimesi halvustama- kes kõik lollid on ja kuidas nad küll asjadest aru ei saa nagu see inkasso teema. Või siis see, kuidas küll inimesed ei oska sinu blogist midagi leida.
    Alles eile olid sa lollide peale ärritunud.
    Igas tahes EI mind ei huvita poliitika. Ja mulle loeb uudiseid ette mees…. Õhtul. 😀 aga jaaa ma enam vähem tean mis seal toimub.
    Need keda ei huvita ÜLDSE. Noo olgu mis siis ikka :D.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. november 2016 at 17:55

      No ma pole selle peale tulnud, et vb neid jah ei huvita lugemisoskus 😀 Sellisel juhul neil on õigus nii oma elu elada ja minul on õigus ärrituda, sest mulle kirjutades nad ju häirivad MIND isiklikult. See, et mina poliitikast ei huvitu, see ei puuduta ju kedagi 😀

      Muuseas, ma mingi hetk vaatasin hommikuti Reporterit, seal ma üht-teist kuulsin. St Kardo vaatas, ma olin niisama kõrval 😀

      • Avatar
        Vasta Maria 26. november 2016 at 18:40

        Palju põhjuseid on miks on inimesel niru lugemisoskus. Näiteks pooleli jäänud haridustee. Või on emakeel nt vene keel jne.
        Ma usun, et sinu lugejate seas on selliseid.
        Mõni ei oskagi teksti lugeda nii, et kõigest aru saab…. Igast põhjuseid on miks üks või teine selline on. :).
        Nad ei saagi aru vast, et on sind kuidagi ärritanud ja vb nutavad nüüd kodus loote asendis, et sina oled nende kommentaarid avaldanud nt selles inkasso teemas. 😀 . Sest nemad on SINU fännid. :D. Saad aru.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. november 2016 at 18:41

          Ma ei usu elusees, et need mul mingid fännid olid, sest 90% olid MEHED 😀

          • Avatar
            Maria 27. november 2016 at 10:42

            No siis fännid olid naised 😀 nuh nende meeste naised 😀 ja need naised nüüd nutavad loote asendis nurgas :D. Ja said aru kui lolli mehega nad elavad.

  • Avatar
    Vasta Mirjam N 26. november 2016 at 17:50

    Mulle meeldib su “pohuism”, see ruulib kahesajaga. Ma ei saa ise küll öelda, et ma pollitikast huvitun, aga väikestviisi hoian ikka kätt pulsil, et teada mis paleemänge Toompeal ka mängitakse 😀

  • Avatar
    Vasta Kaari 26. november 2016 at 17:47

    Loen ise uudiseid ning vaatan neid iga õhtu. Umbes tean, kes on ministrid aga ausalt öeldes mind ei huvita ka poliitika. Ma lihtsalt olen kuskilt meelde jätnud, et kui keegi räägib, siis tean, millest jutt 😀 aga tõsi, kõigile ei saa samad teemad olla huvitavad. Mõni oskab rääkida paremini mõnel teemal kui teine, elu 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 26. november 2016 at 17:44

    Ei huvitu ka mina väga sellest poliitikast. Jätab suht ükskõikseks.
    Tähtsamad asjad on teada, mis kõrvu on jäänud.
    Paljud asjad on seal sellised, millest mina aru ei saa, mis teistele on täitsa tavapärane teadmine!
    Ja elan ka nii arvatavasti edasi, ning olen oma eluga rahul.
    Ei tee see mu elu halvemaks või paremaks 😀

  • Avatar
    Vasta siky 26. november 2016 at 17:40

    Ma ütlen ausalt, et mu parimad sõbrannad ka ei ole poliitikast huvitatud ja leian, et nad ikka väga huvitavad indiviidid.
    Sa võtad hinge, aga sa ei peaks.
    Sa tead asju, mida mõni poliitikafänn ei tea 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. november 2016 at 17:41

      Aga kas sina ise oled poliitikast huvitatud? Palun ütle jah, siis ma saan öelda, et mul üks kultuurne lugeja kah 😀 Ma natukene võtsin vist hinge jah, kes ikka tahaks, et talle öeldakse, et ta teistest kehvem.

      • Avatar
        Vasta siky 26. november 2016 at 17:57

        Ma vaatan AK uudiseid ja enne valimisi debatte, et selles “vabariigi hullumajas” natu orienteeruda, aga ma ei jaga ikka paljusid asju, seega tarkuritega rinda pistma ei kipu 🙂
        Mallu, Sa ei ole kuskilt otsast kellestki halvem. Ma ei imestaks, kui need “targad” ise polegi nii targad…aga nagu Sa tabavalt ütlesid: naudivad ära panemist.
        Mina loen Su blogi edasi ja elan Su tegemistele kaasa ka siis kui sa ei tea, kes on nt välisminister (vahetuvad kiiremini kui kassid poegi saavad, ongi võimatu teada) 🙂 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. november 2016 at 18:02

          Välisminster on OBV Sven Mikser ju! (tegelt googeldasin just :D)

          • Avatar
            siky 26. november 2016 at 18:09

            (Y)