LAPSED Uni

unetust elust ja “EMMMME”

27. detsember 2016

Mida päev edasi, seda rohkem ajab Lents ööd ja päeva sassi. Tulemuseks on see, et ta praegu magab alates kella seitsmest õhtul (kell on praegu pool 1) ja mina lihtsalt ei tihka magama minna, sest raudselt ta ju kohe ärkab üles. Seda olen ma muidugi kella kümnest saati arvanud, aga jah. Eile ärkasime näiteks kell neli ja magama sain ma uuesti kell 8, kui ma lihtsalt ei suutnud unega võidelda ja läksin ütlesin Kardole, et ma olen neli tundi üleval olnud ja nüüd ma järgnevad tunnid kavatsen mitte olla. Nii ma vist magasingi umbes poole kümneni, kui Mari ärkas ja mulle kõrva äärde  leelotama tuli.

-“Emme!” kriiskas Mari mulle kõrva.

“Ma olen üleval, Mari!”

-“EMME!”

“Jah, mida sa soovid?”

-“EMME!”

“Mari, ma olen siinsamas, ma kuulen sind, mis on?”

-“eemmmmmmmmmeeeeeeee!”

“…”

-“emme-emme-emme-emme-emme-emme-emme-emme-emme!!!”

“mari-mari-mari-mari-mari-mari-mari-mari-mari!!!”

-“Emme?”

Niimoodi kemplesime me seal mingi hea kümme mintsa, kuni ma kuulsin, et Lende nutab ja tulin alla, et talle süüa pakkuda. Aga see hommikune naljatamine maksis kätte, sest nüüd käib Mari terve päeva ringi ja korrutab naerdes 47748484 järjest “emme”. Vot see on alles meeldiv 😀

Kardo tegi pannkooke, jõudsime süüa ja natsa tuba kraamida, kui kell 12 oli siin esimene pildistatav ja kell 13 kohe järgmine otsa. Peale seda keerasin ma kokku kiire kanasalati ja siis saabus meile külla minu vanaisa oma naisega. Nad tõid meile jõulukinke ja torti ja nii me siin natukene aega koos istusime.

DSC_0779

Ühesõnaga, kuhu ma jõuda tahtsin, on see, et ma olen valmis pea andma, et ka täna öösel saan ma suurima rõõmuga üleval olla ja nautida TLC öist programmi. Õnneks olen ma unetuse suhtes üsna immuune, kui seda just väga tihti ei toimu. Lihtsalt see esimene ärkamise moment on õuuudne.

Aga headest asjadest – nädala pärast jääb Kardo isapuhkusele!

Ma nüüd üritan magama minna ja vaatan, kauaks seda jumalaõnnistust täna antakse. Nädal aega elan ikka üle, aga peale seda kavatsen ma Kardoga üle päeva graafiku teha, et kes mis päev magada saaks 😀

Head ööd!

PS! Sõbranna saatis hea pildi 😀

15683299_633249943542206_1306251786_n

Hommikune täiendus: ma ei saa isegi aru, kui palju ma magasin või mitte 😀 Äkki kaks tundi? Oh seda emaduse rõõmu.

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Muki 1. jaanuar 2017 at 19:04

    Kas Mari on muidu diagnoosi saanud kõne osas? Rääkisin ühe väga tunnustatud USA lastearstiga, kes arvas, et tegu võib olla kaasasündinud kõneapraksiaga – kas selles osas on teda uuritud?
    http://www.asha.org/public/speech/disorders/ChildhoodApraxia/
    Muidugi sa ei pea tema diagnoosi siia kirjutama ega midagi kinnitama ega ümber lükkama, kuid võib-olla tasuks näiteks märkide keeles suhtlemisele suuremat rõhku panna, et laps end paremini ja kindlamalt tundma hakkaks. Apraksia korral on õige ja last aitav lähenemine täiesti olemas ja aitab tema arengule tublisti kaasa.
    Head uut aastat ja edu eelkõige Marile!

  • Avatar
    Vasta Lonni 27. detsember 2016 at 13:00

    Seitsmest seitsmeni tegelikult ongi pisikestele kõige soovitavam ööune aeg, kõige nö tervislikum. Mina lõpuks õppisingi samal ajal magama, sest muidu ma ei suutnud elada. Täitsa kadestan, et sa magamatuse suhtes immuunne oled. Mina ei suuda funktsioneerida kui ma pole min 8 tundi maganud, eriti hea kui oleks 10

  • Avatar
    Vasta Jane 27. detsember 2016 at 11:47

    Mul näiteks plika läheb seitsme ajal ööunne. Ärkabki nii enam vähem iga kolme tunni tagant, et süüa ja seejärel edasi magada. Ma mõtlesin, et see on normaalne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 12:04

      ongi 🙂 st, lapsed nii erinevad, et raske konkreetselt öelda, mis on normaalne 😀

  • Avatar
    Vasta Liz 27. detsember 2016 at 11:42

    Minu pisike lepib öösel ainult tissiga ja seega ei saa me mehega vaheldumisi valvata. Kusjuures praegu on beebil periood, kus ta suht ärkab poole tunni- tunni tagant.

  • Avatar
    Vasta Viivi 27. detsember 2016 at 11:37

    https://youtu.be/aOLxQGLJouI

    Sa mõtled nii?

  • Avatar
    Vasta Hille 27. detsember 2016 at 11:13

    Just elasin värskelt läbi :S Poeg 1.3a ja siiani uneprobleemid(Minul). Esimesed u 5k ei lastud mul magada. Laps ärkas iga 1h tagant, mõni öö lasi ka 3h kaupa magama. Aga peale seda kui poja õppis magama, oli minul unerütm sassis. Võitlesin kuni lapse aastaseks saamiseni unetusega. Magasin ainult unerohtude abil. Nüüd viimased paar kuud olen mõne öö ilma unekateta ka hakkama saanud.. Juhhuu:) nii, et on lootust, et mu uni tuleb veel kunagi tagasi!

  • Avatar
    Vasta Lotte 27. detsember 2016 at 09:59

    Ma veel õnneks ei tea magamatusest midagi ( eks paari kuu pärast saan teada ?), aga ma tahatsin öelda, et see pilt Lendest ja vanaemast (?) on super! Tükk aega vaatasin ja imetlesin. Nii siiras ja ehe. Super tabamus!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 10:53

      See pole päris ta vanaema, nad esimest korda nägid 😀

  • Avatar
    Vasta Marju 27. detsember 2016 at 08:31

    Jumal tänatud et ainus pole kes ei julge magam minna sest kohe võib ta üles tulla. Aga viimased päevad on eriti hullud minu jaoks olnud. Magama jään alles kell pool üks aga tupsu on juba 3 üleval ja tahab süüa. Ja jääks ma siis kohe mina magama kui kutil kõht täis sest pisikesel pole küll sellega probleemi. Ei passin mingi pool tundi enne kui uinun ?. Ja siis on äratus kell 6.30 kui vaja ennast üles ajada sest tavaliselt on vaja vanimat last kooli hakata sättima sest no ta on mul ikka super slow tüüp hommikul ?. Ja nii ma siis vannun ennast et miks ma varem magama ei lähe ?. Hetkel on mul küll juba ? tunne. Ja ega vist olen ka, sest vanim laps eile ütles “emme sa oled nagu tulnukas teiselt planeedilt, näed lihtsalt kohutav välja”. No eks see magamatus ongi vist nagu oleks tulnukas teiselt planeedilt ????

  • Avatar
    Vasta Mailika 27. detsember 2016 at 08:13

    Väga hea teada, et ma ainus pole kes nii teeb. Ei julge magama minna sest pisike nagunii kohe ärkab ja just siis otsutab tema 3h magada mida just tihti ei juhtu päevasel ajal. Mul on tüdruk umbes sama vana kui sul Lende. Päeval teeb ainult 3 30-40 min uinakut. Mulle ei meeldi üldse see ärkamine kui JUST olen magama jäänud, parem üldse ei üritagi.

  • Avatar
    Vasta Krista 27. detsember 2016 at 01:16

    Mulle väga meeldib see lause, et kaalud, kas tasub üldse magama minna kui nagunii kohe ärgatakse..Ega see ei lohuta, aga sa pole ainuke…Viimaseid aegu beebiootel olles ja samas ema ka 1a8k, siis kogu aeg voodisse varisedes mõtlen, et kas vahin telos kuni vaja jälle end vetsu vedada (tavaline ju 2-3× öösel käia) või nagunii kohe laps ärkab ja küsib juua või käe hoidmist vms. ?

  • Avatar
    Vasta A4 27. detsember 2016 at 00:57

    See pilt lõpus on ikka naelapea pihta ? aga saan aru mida tunned. Mul sõbrannal oli ka lapse magamisega nii ja raske oli..ja kardo koju jààb làheb veel lihtsamaks 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. detsember 2016 at 01:00

      Ma siin praegu kaalun, et kas üldse tasub magamistuppa minna 😀