LAPSED Lasteasjad

mängime ja mängime

16. jaanuar 2017

Armaš taevaiša, pöördun sinu poole üle pika aja. Nimelt mul on sulle selline tagasihoidlik palve, et kui vähegi võimalik, halasta mu peale ja lase mul terveneda. Mul ootavad uued propsid ja backdropid beebisid külla, aga no kus ma neid kutsun, kui ise turtsun ja aevastan. Kurk on ka valus ja silmad jooksevad vett. Nina on kah kinni, aga õnneks vaid üks pool, seega teisega saab veel hingata. Marjootin ka natukne köhib, Kardo ja Lende on veel tõvest pääsenud. Mina aga nuuskan nii tihti, et juba tunnen, kuidas iga nuuskamisega nina punasemaks muutub ja ma salfakaga nahka maha kraabin. See tunne pole üleliia meeldiv.

Tegelikult ei tulnud ma siia üldse halama, vaid tahtsin teile rääkida Mari maailma kõige lemmikumatest mänguasjadest maailmas. Aga et nendest rääkida, pean ma minema ajas natukene tagasi ja rääkima üritusest, mis jäi eelmisesse aastasse, nimelt oli minu juures selline asi, nagu Lelupidu. Seda korraldab Lelunurk.ee pood ja see on mõeldud nii, et kutsud hunniku emasid lastega kokku ja saad tutvuda erinevate mänguasjadega. Poes lihtsalt karpi vaadates ei oska ju aimata,  millega lapsele üldse mängida meeldiks, aga niimoodi saavad kõik mänge ise proovida ja lelukonsultant tutvustab siis erinevaid mänge ja mänguviise. Hästi tore õhtu oli, lapsed silkasid ringi ja mängisid nagu pöörased.

Mina soetasin too õhtu Marile kaks varajast jõulukinki ja need olid üle pika aja VÄGA head ostud lapsele. Mängud on kasutuses iga jumala päev ja mõlemad on veel sellised, et lapse arenedes saab neid ka keerulisemalt mängida.

DSC_6239

Mari tuunika: Reserved (Lendel on samasugune!)

DSC_6238

DSC_6237

Tegemist on Beleduc firma mänguga “Torreta XXL” (LINK). Kodukal on öeldud, et alates neljandast eluaastast, aga no tegelikult oskavad lapsed ju torni ammuilma ehitada. Mari on ka väga kavalaks läinud, kasutab toestuseks mitut peenemat pulka, et stabiilsem torn tuleks. Kuigi tegelikult on tema lemmikuks see mäng, et paneme kordamööda mõlemad ühe klotsi ja kelle käe all torn laguneb, see kaotab. Mari kaotab vist meelega, sest talle täiega meeldib, kui see torn ümber kukub. Siis me siin kargame ja hüppame ja plaksutame nagu segased. Jaaaa… siis saab jälle uue torni ehitada. Nii 10x, iga päev. Kui mitte 20. Mari sellest igatahes ära ei väsi ja no endal on ka tore sellist jurakat torni teha ja siis vaadata kuidas Mari kikivarvukil üritab sinna viimast klotsi saada. Supernunnu.

DSC_4309

DSC_4307

Siilimäng (LINK) on ka mega vahva. Mariga me praegu lihtsalt paneme siilile okkad külge, aga hiljem saab kasutada täringut. Et nii suure arvu kui veeretad, võid siili sisse panna ja siis on teise kord. Kes enne siili kokku saab, võidab. Siis hiljem saab kasutada lausa kaht täringut, see aitab lapsel siis ka arvutama õppida. Mulle meeldib ka see, et need okkad on tüüblid (pmst), seega kui need peaks kaduma (ja neid ikka kaob), saab ehituspoest okkaid juurde soetada.

Ilma lelupeota poleks ma teadnud neid Marile valida, aga kuna ma nägin kui palju need talle rõõmu tõid, siis ostsin ära. Teie saate oma sõbrannadega ja lastega ka lelukonsultandi endale koju kutsuda! Või mängutuppa või beebidegrupi kogunemisele vms. Enamik mänge on lasteaialastele, aga muidugi leidub arendavaid asju ka beebidele.

  • Lelupeol saab konsultandilt soetada tooteid 8% veebihindadest (Lelunurk.ee poehindadest) soodsamalt
  • Toodete valik on laiem kui Lelunurk.ee veebipoes (tooteid saab valida ka kataloogist)
  • Kui lelupeo kohapealne (lelupeo üritusel) müük on vähemalt €200, saab peo korraldaja endale 10% müügi väärtuses kinkekaardi, millega Lelunurk.ee veebipoes kauba eest tasuda.

Igatahes mina soovitan, Lapsed saavad täiega mängida ja vanemad saavad kindlasti mõne idee, mis nende lapsele meeldib ja teda rõõmustab 🙂 Või siis avastate ennast miljon korda päevas torni ehitamas või siilile okkaid selga ladumas 😀

Lelukonsultandid toimetavad esialgu peamiselt suuremates Eesti linnades ja nende ümbruses, kuid küsida ja külla kutsuda võib ka mujale.

TALLINN:
Moonika Kivirand, moonika@lelunurk.ee, 5330 0806
Triin Ambos, triin@lelunurk.ee; tel. 5301 8195 
Marili Karna, marili@lelunurk.ee; tel 56951461
Marina Kadak, marina@lelunurk.ee, tel. 5341 0998

TARTU:
Anna Maria Toompere, annamaria@lelunurk.ee, tel. 5699 8131
Vilje Kirs, vilje@lelunurk.ee, tel. 5565 7899

PÄRNU:
Kaarit Visnapuu, kaarit@lelunurk.ee, tel. 5645 4111

RAKVERE:
Eleryn Rämmeld, eleryn@lelunurk.ee, tel. 5556 1063 

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta annika 22. jaanuar 2017 at 03:59

    Meile tõi jõuluvana Magformeri magneetilised plastmassist klotsid. 8 kolmnurka ja 6 ruutu. Tahtsin proovida sama moodi, et kas üldse mängitakse. Mu 3,4 aastane on nii palju erinevaid asju nendest teinud. Kûll kaste oma pisikestele loomadele. Vahest kasutab 2D ka ja teeb kiisu nägu. Meil võiks tulevikus neid rohkem olla. Siis saaks rohkem ehitada ja õedede vaheline jagamine kergem. Ma maksin ühes poes 20 dollarit. See kuskil 16 euri. Aga selle eest saab jah ainult 14 juppi.

  • Avatar
    Vasta Helena 17. jaanuar 2017 at 15:50

    See tornimäng on küll väga äge. Ma vaatan, et seda on väiksemat varianti ka seal Lelunurga kodulehel ja see on normaalsema hinnaga. Meie naabri lastel on selles sarjast selline kommidega mäng mis tegelikult on vist lastele mõeldud, aga mida me oleme suurema seltskonnaga mänginud pereti ja sellepärast ma seda lelunurga lehte olen varem ka vaadanud.
    Mis hindadesse puutub siis tõesti on kallis, aga ma igal juhul ostan oma lapsele sellise mängu, mis on puidust, kvaliteetne ja laps päriselt ka mängib sellega. Maitse asi muidugi, aga ma ei salli seda mõttetut Hiina pahna. Elu on näidanud, et see plastikust ninn-nänn jääb kuhugi nurka vedelema ja varsti on tükid taga.

  • Avatar
    Vasta aaramsamsam 17. jaanuar 2017 at 07:53

    Mallu.. Üldse mitte halvaga ja jäta see kommentaar üldse avaldamata, aga pean kohe ütlema, nii riivab silma nii tihti! Props ei ole see, mida sa ise mõtled, et ta on 🙂 See on respecti avaldamine, kiitus jne.. Mitte rekvisiidid/lisad, nagu sa paistad arvama. Mõtlesin, et ütlen, ise oleksin tahtnud teada sinu asemel. Other than that.. oled hästi tubli ja äge! Keep up!

  • Avatar
    Vasta Triin 16. jaanuar 2017 at 23:17

    Jaa, tahaks ka nii seda siilimängu omale koju, aga tõesti kallis:(

  • Avatar
    Vasta Päike 16. jaanuar 2017 at 19:00

    Üks hea nipp sulle! Nuuska niiskete salfakatega, siis ei lähe nina punaseks ja kuivaks. Vaid iga nuuskamisega niisutad nina ?

    • Avatar
      Vasta Vaike 16. jaanuar 2017 at 23:57

      Teine võimalus on hügieenilise huulepulgaga ninaalune kogu aeg sisse määrida. Mul töötab.

      • Avatar
        Vasta Katu 28. jaanuar 2017 at 22:20

        Jaa ?

  • Avatar
    Vasta M. 16. jaanuar 2017 at 18:25

    2 mängu= 150 eurot? ? 50 eurot tavalise nupumängu eest? Ajuvaba hind ju ?

    • Avatar
      Vasta Roosi 16. jaanuar 2017 at 22:58

      Täpselt sama móte!??

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. jaanuar 2017 at 00:12

      Tavaline nupumäng :D? Tee ise siis selline, kui see nii lihtne on 😀

      • Avatar
        Vasta Roosi 17. jaanuar 2017 at 07:27

        Keegi ei rääkinud ju ise tegemisest! Lihtsalt hinnad on üütatud ja iga inimene ei saa omale u 150 eur eest 2 laste mängu lubada! Selles oli asja point!?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 17. jaanuar 2017 at 07:33

          Ei no arusaadav, aga minu postitus rääkis kahest lapse lemmikasjast, mitte ei olnud arutelu, et kes ja kas seda lubada saab 😀

          • Avatar
            Roosi 17. jaanuar 2017 at 08:51

            Pigem kaldun arvama,et ju need ikka emme lemmikud on,vaevalt et laps oskas oma tohtust mänguasja valikust just need esile tuua.Maril vist rääkimisega vähe probleeme ka nagu olen aru saanud…Aga see selleks! Ja minu meelest sa lubasid mingis postituses oma jutte,postitusi mitte òigustada,aga minu meelest teed sa seda jälle!?

          • Mallukas
            Mallukas 17. jaanuar 2017 at 09:50

            Usu mind, ma isiklikult suuremat ei pea siilide ehitamisest.

            Sinu meelest ja sinu meelest 😀

  • Avatar
    Vasta Carmen 16. jaanuar 2017 at 14:03

    Malluka lugejatele võiks soodukas olla veebipoes 😀
    Seda siilimängu tahaks küll, aga maru kallis on 🙁

    • Avatar
      Vasta Carmen 16. jaanuar 2017 at 14:05

      Nt -40% oleks hea siis saaks kohe ära osta 🙂 aga mis ma ikka unistan sellist ilmselt nkn ei saa…?

      • Avatar
        Vasta G 16. jaanuar 2017 at 22:05

        Ja see siilimäng täiega tore. Minuomad mängivad lasteaias seda. Tõesti hind on ikka üüratu.

    • Avatar
      Vasta Käti 17. jaanuar 2017 at 00:12

      Malluka sooduskoodi oleks vaja jah ?