Lapse üles kasvatamine LAPSED Lende Mari

appi, kahe lapse sünna on korraga tulemas!!

26. september 2019

Iga aasta tundub alati, et ah, aega on ja ühel hetkel on lihtsalt sünnad ukse taga ja siis tee või tina, et saaks kõik kiirelt orgunnitud.  Õnneks kirjutas mulle Kirke, kes lõi lehe nimega Party Up. Reaalselt üli mugav sait, paned sisse kuupäeva, millal lapsele pidu teha tahad, asukoha, et kus linnas ja leht pakub sulle hunniku erinevad kohti, ilusasti hinnad juures ja puha.

Reaalselt ma olin nii üllatunud, kui ägedaid variante pidudeks on üldse Tallinnas ja selle ümbruses välja mõeldud. Meie sõprusringkonnas on kuidagi nii välja kujunenud, et kõik peavad enam-vähem samades kohtades, sest ikka on ju nii, et satud kuskile lapse sünnale, vaatad, et ah, tore koht, teen siin. Aga tegelikult mis ägedaid võimalusi veel on, uskumatu!

Meie valisime küll mängutoa suhteliselt kergesti välja, sest Torela ise kirjutas ja kutsus meid Mari sünnaks külla, aga sellegipoolest oli mul uudistamist rohkem kui küll ja veel. Näiteks kui äge oleks veidi suurematele lastele koristuspidu, haha. Marile hullult meeldib kogu aeg spreitada ja küürida ja nühkida, talle sobiks see koristuspidu (link) nagu valatult. Ja Lende viimasel ajal räägib ainult hobustest, jumal, kui tal vaid rohkem sõpru oleks (haha, vaene laps) siis teeks talle raudselt Seppami talus ühe ägeda õuepeo, kus ta saaks lõpuks oma kauaihaldatud poniga sõita (link). Paraku on aga Lendel lasteaias kõik uued lapsed (kõik 1.5 aastased ka) ja temavanused sõbrad on juba enivei Mari sünnale kutsutud ja kahte pidu ei tundu ratsionaalne teha. Selle pärast ma mõtlesingi, et äkki otsin lihtsalt koha, kus Lende sünnal minna, kus ta saaks poniga sõita ja täitsa enda päeva nautida. Kas keegi teab Tallinnas sellist kohta? Ei pea mingi pidu olema, et lihtsalt hommikul saab kingituse ja sööme kooki ja puhume küünlaid ja siis viime ta hobusega sõitma ja ostame õhupalli ja ongi vast äge päev tema jaoks ka. Ta ju saab alles kolm, ei oska ta, õnnetuke, palju nõuda, haha.

Igatahes see Party Up on nii mugav leht, et ma loodan talle pikka iga, sest lapsevanemad raudselt hindavad seda kõrgelt, elu kohe palju mugavamaks tehtud. Ja ei maksa ka peljata, et seal oleks siis kodukate hindadest kõrgemad hinnad. Vastupidi, mõni koht on lausa vaid seal soodukas.

Mari seevastu oskab ja kuidas veel. Esiteks oli tal kindel soov, et tema tahab endale Masha pidu. Ma ei tea miks, sest see Masha multika vaimustus on tal ammu üle, aga no vot tahab ja kes olen mina, et seda siis ka keelata. Kuna ise hakata ostma kokku kõiki neid kaunistusi ja värke on täiesti mõttetu, sest mis ma seda plastiksodi ikka ostan, teha pole sellega hiljem ju midagi, aga ilma selleta nagu teemapidu ju ka ei saa. Selle pärast ongi hea kasutada Peobox’i teenust, mis teeb sinu soovitud peoteema ükskõik kus. Ala kodu või mängutuba vms. Seal masha teema täitsa olemas, seega võtame sealt, jälle üks mure lahendatud.

Mari tahtis ka, et ta sünnale tuleks “mullimees”, sest ta nägi seda telekas, kus keegi suuri mulle tegi. Palun väga, selle sain bronnida otse Torela enda lehelt, sellega ka klaar.

Mis veel puudu on, on catering. Tordi lubas Pille meile teha (aga ma kasutasin ära haavatavat hetke, just siis, kui me talle Kitchen Aidi kinkisime, seega ma ei tea, kas ta seda päriselt ka mõtles, või ei, aga eks ma küsin üle ?). Aga mingid snäkid, värgid, särgid, neid oleks veel vaja. Ütlen ausalt, et need sünnapäevad on tavaliselt nii kiired, et ise vaaritada tõesti ei jaksa. Oleks vaja u 20-25le lapsele mingeid näkse ja värke. Lapsed üldiselt nagunii vast mingi prae peal välja ei ole ? Olen soovituste koha pealt üks suur kõrv!

Mida lastele kinkida?

See oli üks keeruline küsimus, sest nagu ikka, vaja pole neil põrsastel suurt miskit. Kui Marilt küsida, et mida ta tahab, siis ta vastas alati, et kaisukat. Hiljem lisandus “kummikud ja printsessikleit”. Selle teise osas aitab välja taaskord LizKiz Couture. Sedapuhku valmivad mõlemale printsessile ühesugused kleidid. Ikka maani ja roosad ☺️

Kummikud ka vast kuskilt leiame, aga tegelikult on mul mõlemale põrsale üks üllatus ka. Kuna meil just sai maja ees nüüd kivi maha pandud, siis lõpuks ometi on meil ruumi kus lapsed saavad rattaga sõita. Ja… autoga ka! Ehk siis mul tuli mõte lastele elektriauto kinkida. Lõpuks läksin veits hulluks ja tellisin kaks tükki. Või no, tegelikult kuulates, kuidas nad kisavad ja kriiskavad asjade jagamisel, tegin ma ainsa valiku, mis üldse võimalik oli. Lende sai SELLISE punase pilli ja Marile SÄÄRANE must isend. Ma valisin need rohkem kaalupiirangute ja muu sellise, kui välimuse järgi. Lendele on tegelikult üks kink veel, mida talle siis hommikul õhupalliga kätte anda. Roosa Peppa kell. Maksis mingi paar euri, järelturult ostsin, kella ma seal õigeks panna ei oska, aga kui vajutad, siis hakkab sirama (vale kellaaega) ja ma eeldan, et Lendele sellest piisab ?

Üks mure on nende sünnadega veel. Nimelt esimest korda elus ootab Mari TÄIEGA oma sünnat. Loeb päevi iga jumala päev ja lihtsalt ootab, et jumala eest ükskord see sünna juba tuleb. Ja mõtle kui suur pettumus, kui Lende (ilma ootamata) oma sünna 2p enne saab ja saab uhke kleidi ja auto ja… Et äkki ma peaks Lendele lihtsalt selle õhupalli ja kella andma sünna päeval ja siis viima ta poniga sõitma ja siis Mari sünnal saab tema ka kleidi ja auto? Või mõtlen ma lihtsalt üle ja tema peaks enne oma auto ja kleidi saama (ja mina kaks päeva nuttu kuulama, et MA TAHAN KAAA!) ?‍♀️?‍♀️

Ma ei tea, keeruline värk.

Ps! Ma ei oska kuidagi märgistada, kas see on reklaamartikkel või mitte, sest osasid asju pakuti, teised ostsin, milleltki sain ale. Igatahes… Võtke, kuidas tahate, nii on ?

Kus teie oma lapse viimast sünnat pidasite, mida lauale panite ja mis kinkisite?

Loe ka neid postitusi!

22 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Geidi 30. september 2019 at 06:55

    Väiksema lapse sünna reedel. Kinki veel pole (upume niikuinii mänguasjades) eks ma täna ostan mingi suure nerfi. Reedel tulevad vanaenad, vanaisad ja puruvabad külla. Pidu ise pühapäeval. Mina olen reede ja laupäev ülikoolis. Toidud teen kõik ise, ka tordid. Täpse menüü teen täna. Pidu on mängutoas, kus on tegevust nii suurematel sugulastel kui ka 4-5 aastastel sõpradel. Kindel mida peab söögiks tegema on viineripirukad.
    Oh suure lapsega on juba lihtne, kevadel
    saab 13 ja tahab sama, mis sel aastal – lasersõda! See oli lõbus, täiskasvanud, kes olid autojuhid, said ka mängida.
    Mulle sünnipäevade orgunnimine meeldib. Suurema lapse sõbrad ootavad iga aasta, et mis selleks aastals mõeldud on. Oleme pidanud õuesünnipäevi, lihtsalt rentinud suure saali ja igasuguseid mänge mänginud, batuudikeskuses hullanud jne.

  • Avatar
    Vasta Keidy 28. september 2019 at 06:34

    Kuidas siis üldse laps aru saab mis minu ja mis tema, kui igal asjal tehakse järelandmisi? Seda enam, et Mari on juba piisavalt suur laps. Sellest veel saaks aru, et Lendele on raske selgeks teha miks Mari varem sai. Eeldan, et Mari ikka teab, et õe sünnipäev varem. Ma ütleks, et suure õe kadedusega saab karistada väike õde, sest üks on juba liiga taiplik ja teine natuke rumal veel. Ega lapsed rumalad pole ja hakkabki harjuma, et pill käib tema järgi ja ükskord kui enam järelandmisi täita ei suuda, siis karistad last, et ise oled saamatu, mitte tema nõudlik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. september 2019 at 07:25

      Ta teab jah, et Lendel on enne sünna, aga Maril on praegu mingi hirmus faas nimega “mina-mina-mina”. Ma loodan tõesti, et see möödub, maru tüütu on.

  • Avatar
    Vasta K 27. september 2019 at 22:43

    Hipodroomil saab poniga sõita, vaata hipodroomi kodulehelt. Helistad ette ja saab mõnusalt seal aega veeta 🙂
    Oi ma pole yldse kade 😀 hea, et yhel piigal synna jaanuar ja teisel mai 😀 srry pidin saama oma rõõmu jagada. Aga ja see, et yhel päeval autod ja teise synnal kleidid on väga ok lahendus. Miks peab kadedust ja jonni taluma, kui saab sôbralikult ju jagada. Varsti kooli lapsed ja saavad kôigest aru ja igayks saab ôigel pàeval oma kingid ja pidu nautida 🙂

    • Avatar
      Vasta Maria 28. september 2019 at 10:44

      Nii mõnus kui laste sünnipäevadel vahet ei ole, vaid nad on sündinud ühel päeval?
      Sõbrad ka senini samad…

      Tegelikult eks kaksikute elu on teinekord keerulisem, aga see selleks.

      Mina ei laseks Maril diivatseda, sest tema sünnipäev on 2 päeva hiljem kui Lendel. Kui võimalik, siis igale ikka oma päev. Kiun ilmselt tekiks autodega, need võid küll hiljem ja koos anda.
      Lendel ikka oma päev!

  • Avatar
    Vasta S 27. september 2019 at 12:19

    Kleidid ühe ja autod teise õigel päeval – probleem lahendatud. Muidu peab kaks päeva halba tuju ja kaklemist kannatama ja samasugustest asjadest pole üllatusmomenti ka enam.

  • Avatar
    Vasta Just saying 26. september 2019 at 22:45

    Tahtsin lihtsalt öelda, et sa oled mega-mega hea ema! Ja sul on ilusad, armsad ja toredad lapsed. ?Ja armastav ja hooliv abikaasa. Ja sul on nii hea huumorisoon ja sul on süda õiges kohas ja sa oled ilus..ühesõnaga ausalt armastan sind ja su pere!!?

  • Avatar
    Vasta K 26. september 2019 at 20:24

    Olen kuulnud, et osades peredes antakse igal sünnipäeval mõlemale lapsele kink, et ei oleks kraaklemist 🙂

  • Avatar
    Vasta Kätlin 26. september 2019 at 19:52

    Meie pidasime oma lapse sünnipäeva Super Sky Pargis T1 keskuses(laps soovis), kinkisime elektritõukeratta(laps soovis) ja kleidi. Lauale tegin snäki vaagnad, minu õde tegi tordi. Jääitst sai ka veel lapse soovil. Enamus asju jäid alles

  • Avatar
    Vasta myy 26. september 2019 at 16:28

    Aga sa võid just Lende sünnal anda mõlemale kingid, sest Mari saab oma sünnipäeval peo. On see tema õigel päeval? Seleta ka nii talle ja seal peol saavad ju niigi mõlemad veel 100 kinki. Rõhutagi seda, et see pidu on ikka sünnipäev, mida oodata.
    Aga tegelikult sa emana tead kuidas neile parem on. Kuna kingitused on samad, siis ühele varem kätte andes rikuks teise jaoks üllatuse, et ma annaks ka korraga.

  • Avatar
    Vasta T 26. september 2019 at 12:41

    Ma arvan, et Lende ikkagi vääriks oma õigel päeval sünnipäevakinke 🙂 Mari on suur tüdruk, peab juba aru saama, Lende nunnuke on ju sama oluline kui Mari siiski:)

  • Avatar
    Vasta Liina 26. september 2019 at 09:27

    Pean juba 2 aastat järjest oma tüdrukute sünnipäevasid koos ja Froggylandis Tartus. Kinkisime mehega neile rulad ja kätte ei saanud nad neid peol vaid õigel sünnipäeva hommikul.
    Külalisi on peol 30+ ja laua olen ise katnud. Kartulisalat, viineripirukad, popkorn, krõpsud, arbuus, soolakurk, värske kurk, porgandid, lillkapsas + dipikaste, kaks kooki jne.

  • Avatar
    Vasta A. 26. september 2019 at 09:11

    Mina kannataks 2 päeva seda virinat, aga Lendel on ka siis pärsi tema päev. Muidu tema päeva nagu ei olekski

  • Avatar
    Vasta Marie 26. september 2019 at 08:40

    Ikka oodata kaks päeva suuremate kinkidega, mis seda vaest last ikka kiusata kes oma sünnipäeva nii väga ootab =D

  • Avatar
    Vasta Helena 26. september 2019 at 08:05

    Meil laual alati isetehtud kartulisalat ja lavashirullid. Selveri köögist tellime hunniku vinkupirukaid ja veel mingeid näkse. Popcorn on alati hitt ja kõrsikud ka. Muud nagu polegi vaja 😀

  • Avatar
    Vasta päike 26. september 2019 at 07:32

    Sama siin tean su muret/röömu täpselt 😉
    vanemal on ennem ja siis väiksel ,iga jummel aasta nuputa kuidas ellu jääda ja et kiunu vähem ,väiksena tegime koos ja väikse oligi nagu varem sünna ära .Nüüd nad nutikad ja olemegi teinud eraldi ,suure synnal saab väike ka lihtsalt midagi ,mida unistab ..ja kogu moos ..ja jääb oma sünnat ootama ..suur lepib ,vöi nohh saab ka miskit öe synnipäeva päeval 😉
    aga jh keeruline see värk

  • Avatar
    Vasta M 26. september 2019 at 07:30

    Pidasime Kuristu talus ning lapsele (1a) kinkisime mööblit tema tuppa ?
    Vaata nt Hobuteenuste lehelt seda poni, pole küll päris Tallinn, aga mitte ka väga kaugel, pluss on, et hobused/ponid elavad mõnusasti õues põllul ja neil on palju vabadust (nt Tallinnas Tondil elavad nad seal tallis sees ja ei ole selline mõnus vabadus seal neil).
    Kas Marile ei annaks seletada, et tema sünnipäev on juba kahe päeva pärast? 🙂 Ja et oi, mis kinke tema siis veel saab… ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. september 2019 at 08:06

      No ta saab aru, aga ma juba tean seda väikest diivat, kui Lende saab ja tema ei saa 😀

      • Avatar
        Vasta Ma 26. september 2019 at 10:00

        Anna kingid üks päev peale Lende sünnat kätte ? siis nagu võrdne?

      • Avatar
        Vasta kr 26. september 2019 at 12:21

        Ma siiski teeks südame kõvaks, see on ainult 2 päeva ja ta on 6aastane ja saab aru… Millegagi peab piiri tõmbama, et mitte iga asjaga lapse pilli järgi tantsida. Ei mõtle halvaga seda.

      • Avatar
        Vasta Oeh 26. september 2019 at 14:57

        Miks sa seda pidu siis mõlema jaoks ei tee (et ongi Mari ja Lende pidu, mitte ainult suurema oma), mõtle, kui kurb Lende on, et Mari saab peo, kus tema tähelepanu keskpunktis on. Lende aga ei tohi isegi kinki oma päeval saada, sest Marile ei sobi nii?

    • Avatar
      Vasta R 26. september 2019 at 12:56

      Tondil on hipodroom, ehk sinna saab poniga sõitma minna?