KARDO LAPSED Uncategorized

isa elu

23. aprill 2017

Mu enda telefon alatihti kuskile kadunud, või on aku tühi, seega ma tihtipeale võtan Kardo telefoni endale näppimiseks, kuni ma Lentsu magama panen. Ta telefon on mu käes nii tihti, et ma olen seal oma Instaga sisse logitud, ta nagunii seda enda oma ei kasuta. Ühesõnaga ma kasutan tihti tema telefoni ja kui kõik smsid on läbi loetud ja viimased kõned läbi uuritud, siis hakkan Facebookis kirju lugema ja sõpru kontrollima. Hehe, tegelt ma lihtsalt scrollin tema feedi, sest ma ei viitsi tema Facebookist välja logida, et enda omasse sisse minna. Kartsi Facebook on tore kah, ta jälgib igasuguseid naljalehti ja siis on vähemalt toredaid pilte sealt hea vaadata.

Ühel õhtul avastasin, et Kardo on Facebookis liitunud sellise lehega, nagu “life of dad”. Põhimõtteliselt on see grupp, kus on siis isad üle maailma ja see on tõesti niiii armas grupike. Esiteks jagavad issid seal oma lastega pilte ja teiseks küsivad ka nõu. Ma ei kujuta ette, kas Eesti isadele on selline grupp olemas ja kui olekski, kui paljud isad selles kaasa lüüa viitsiks? Kahjutundega nendin, et mulle tundub, et Eestis on jube palju isasid, kelle jaoks laste kasvatamine on rohkem “naiste teema” ja ise nendesse teemadesse üldse ei süveneta, sest pole ju nende asi. Õnneks minu tutvusringkonnas selliseid mehi väga pole, aga arvestades lugejate kirju, siis on kahjuks küll nii, et parimal juhul on mees veel üldse pere juures, halvimal ütleb, et kuule, et ma ikka ei taha seda last, mul on temast täitsa üksikõik…

Just hiljaaegu keegi kirjutas mulle ja soovitas, et võiksin teha ühe suure M’i show osa isadest, keda lapsed ei huvita. Et mida sellisel juhul teha, kui isa ütleb, et ah, ma ei taha, võta mind kasvõi maha isana paberitest vms. Kurb värk, ei kujuta ettegi, et mis inimesed/mehed need sellised on. Minu meelest on lapse saamine kõige suurem ja võimsam kogemus, nii mehele kui naisele. Ja minu loogika ütleb, et mees muutub isaks saades kuidagi võimsamaks, ägedamaks ja temast saab nagu kuidagi veel mehem mees, kui see üldse loogiline lause on 😀

Igatahes tore on näha sellist gruppi, vahvad mehed üle maailma jagavad omavahel kogemusi. Näiteks üks mees uuris, kuidas julgustada last ilma abiratasteta rattaga sõitma ja sai mega hea lahenduse – painutada abirattad üles ja siis peab laps nagunii tasakaalu hoidma rohkem. Ja kui talle üldse ei meeldiks, siis ütled, et oih, katki läks, ma võtan siis need maha ja parandan neid, et niikaua võid ju proovida ilma sõita 🙂

Üks teema jäi mulle ka hiljaaegu painama, just täna rääkisin Kardoga ka sellest. Nimelt üks mees uuris, et kas on väga ebasobiv oma tütrega käia naiste WC’s, kui 5aastane tütar ei taha meeste vetsu minna. Teemaalgataja ütles, et ta on ise käinud küll, et kuulutab sisse astudes, et on väikse neiuga ja keegi pole pahaks pannud. Kommentaarid olid ka mega julgustavad, et muidugi on see ok (ka naised võtsid sõna). Ma polnud isegi selle peale kunagi enne mõelnud, aga mul oleks ka suva, kui mingi isa tütrega naistevetsu tuleks. Kardo ütles jälle, et ta ikka pigem läheks meestekasse, kuigi minu meelest on meestekad lihtsalt rõvedad 😀 Nii palju, kui ma neisse sattunud olen.

Mul oli tegelikult mingi point ka siia kirjutama tulles, aga kahjuks alustasin ma seda postitust kell 10 hommikul ja kell on juba üks, tundidega on mõte sootuks jeed lasknud! Aga mis siin ikka, tervitan omalt poolt kõiki häid isasid!

Kardo jakk: Reserved

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Diana 24. aprill 2017 at 13:43

    Muideks selline nn Eesti isside grupp on täitsa olemas lõustaraamatus. Nimi ei meenu, aga mingis eelneva aasta pere ka kodu ajakirjas oli neist pikk artikkel.

  • Avatar
    Vasta Merilin 24. aprill 2017 at 08:28

    Mul üks Facebooki tuttav ja kahe lapse isa suht hiljuti kirjutas postituse, kuidas ta tahtis täiesti üldise beebid 2017 vms beebigrupiga liituda ja mis sellest siis sai: https://www.facebook.com/KRANTS/posts/1665869310094714

    Just gonna leave it here… 😀

  • Avatar
    Vasta Marlen 23. aprill 2017 at 21:05

    Me oleme inva wc mähkimislauda kaksikutega kasutanud ja saadaks võimalusel mehe ka tütardega sinna. Siis mõlemad kaasas. Kabiini ei mahuks ju. Aga kui inva wc varianti poleks, soovitaksin ikka naistekat. Niikuinii naistel kõik eraldi kabiinid. Olemas ju ka nn sega wc-sid, kabiinidega.

    P.S. Mu lastel PARIM isa ?

  • Avatar
    Vasta kristel 23. aprill 2017 at 21:03

    noo, vetsud vetsudeks, pigem oleks ka sellega päri, et tütrega võib mees naistekas ära käia…. aga minu mõte oli viimati hoopis spa riietusruumis. Meil on tihti nii, et tütar tuleb minuga kaasa ja 1,5ne poeg siis meeste poole riietusruumi, sest noh, saame koos niimoodi kiiremini valmis. Aga reaalselt meeste poole peal pole ju kunagi mähkimislauda olnud! Seega kallim on pojale nooremas eas suht põlve peal ujukad alla aidanud ja hiljem riidesse pannud ja krõpsukaid mähkmeid pannud. No diskrimineerimine ju!

  • Avatar
    Vasta Nana 23. aprill 2017 at 15:39

    Laseks ka naistekasse minna ja pojaga läheks ka. Meestekas tihti pissuaarid ja ma ei taha kellegi shvansut näha ega oma tütrele ka ei sooviks näidata ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2017 at 18:11

      Ega mehed ju vetsus, till ripakil, ringi ei jookse 😀

  • Avatar
    Vasta Kertu 23. aprill 2017 at 14:36

    Kardo on nagu Tõnu Trubetsky 😀
    Minu meelest ka isal väga ok tütrega naiste vetsus käia.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2017 at 14:41

      Kardo väidab, et ta ei julge minna, et raudselt hakkavad naised sõimama 😀

  • Avatar
    Vasta Inga 23. aprill 2017 at 13:48

    See vetsuteema on hea teema. Emad poistega lähevad ikka naistevetsu, eksole. Aga isa… Jah, ega mu meelest on ka meestevetsud rõvedad 😛 Pigem tahaks, et mees tütrega naistekasse läheks. Meil polegi see teema üles kerkimud, sest tüdruk suht iseseisev olnud ja käis pigem üksi vetsus.

    Aga mis mind juba laste beebieast saati närvi ajas on see, et mähkmevahetuskohad on millegipärast ALATI ainult naistevetsus. Nagu see oleks automaatselt mingi naisteteema. Tihti on lihtsalt see padi/madratsike kihugi kraanikausi kõrvale poetatud ja siis tekib küsimus, et kas oleks raske sama meestevetsus teha. Kui mingi kapitaalsem ehitis on, siis iseasi.
    Ja no vahel on eraldi ruumid mähkmevahetuseks või invavetsus selleks koht…

  • Avatar
    Vasta Jane 23. aprill 2017 at 12:39

    Ma ka tavaliselt uurin mehe telefoni risti/põiki läbi ennem, kui enda tarbeks kasutama hakkan.
    Tegelikult on nii, et võetakse see, milline ennem näppu jääb. Minu oma on tema oma ja tema oma on minu oma. See on kummalinenaljakas, kui kiivalt varjatakse ja hakatakse hämama midagi mingist usaldusest.

    Seoses isandusega. Ma annaks pool elu ära, et poja päris isa oma lapsega rohkem tegeleks, aga tema pigem topib raha. Kui üksi olin lapsega, oli kohutavalt valus. Asi nimelt selles, et uus naine ei luba ja kodurahu huvides ta oma lapse juurde ei tule. Kõige vahvam kogu krempli juures on see, et uus naine oli ka üksikema, kelle lapsele mees nüüd issi on.
    Tutvusin oma elukaga kaks aastat tagasi ja tema on kutile a&o. Siinkohal kasutan ära ütlemist, et tegija pole isa vaid see, kes kasvatab. Ma olen talle elu lõpuni tänulik selle eest! Isa suure algustähega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2017 at 12:44

      Ma tegelt tegin nalja selle Kardo telefoni läbi sobramise osas :D:D

      • Avatar
        Vasta Jane 23. aprill 2017 at 12:51

        Ma ka ?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 23. aprill 2017 at 12:59

          Ok ma juba mõtlesin et tulek awkward moment :D:b

    • Avatar
      Vasta Mari 23. aprill 2017 at 13:00

      Elukaga ehk siis elukaaslasega? 😀

      • Avatar
        Vasta Jane 23. aprill 2017 at 13:11

        Jaa ?

  • Avatar
    Vasta Jane 23. aprill 2017 at 12:29

    Väga paljudes kohtades on just meeste vetsud palju puhtamad ja korralikumad kui naiste omad ? Vahest paneb küll mõtlema, et kas tõesti on mõned naised nii lohakad ja rõvedad, et ei suuda vett peale lasta või uksi kinni panna, rääkimata siis mööda laskmisest ja oma kasutatud tampoonide/sidemete laiali jätmisest jne ??

    • Avatar
      Vasta MP 23. aprill 2017 at 12:41

      Nõustun.

    • Avatar
      Vasta Liis 23. aprill 2017 at 12:55

      Oojaa. Jääb mulje, et avalikus wcs võib kõike teha ja mitte enda järelt koristada..
      kohutavalt kahju tegelikult, et mõned naised nii lohakad ja räpased on.

  • Avatar
    Vasta Nipitiri 23. aprill 2017 at 12:10

    Isade mudel 1: pere elab röömsalt koos, isa panustab igatmoodi (nii aega kui raha kui tähelepanu lastele.
    Isade grupp 2: need kes elavad koos aga ei panusta laste kasvatamisse eriti palju.
    Isade grupl 3: need kes lasevad kohe jehhat ja ei huvitu.
    Isade grupp 4: minnakse lahku, isa tahab suhelda lapsega ja huvitub, aga naine ajab jonni. “Kui sa alimente ei maksa, last ei näe…või aetakse lihtsalt aetakse jonni.
    Neid mehi pole tõesti jalaga segada kes panustavad palju lapse kasvatamisse ja huvituvad. Seega kui mõni ema siin lapse isast lahku läinud ja mees tunneb huvi ei peaks jonni ajama. Vaid õnnelik selle yle olema.

  • Avatar
    Vasta mina 23. aprill 2017 at 12:06

    Mul on selline tore “issi”, et tõstis oma poja (st mu venna) lihtsalt tänavale ja keeldub maksmast 8000 euri mis vend kulutas korteri remondi peale (pärandiga sai isa selle korteri) ja oma tädile on 6400 euri võlgu ja nüüd oleme me riigikohtus ning üks mees põgenes tenerifele elama.
    Loomulikult ei tea temast ka mu 6 aastane laps.. Ei teagi.. Õnneks vist. Ta on oma vanaisa elus vist ehk 4 korda näinud ning kui hetkel talle pilti näidata siis ära ta ei tunne kes seal on..

    See eest on minu lapsel super issi.
    🙂

    • Avatar
      Vasta mina 23. aprill 2017 at 12:10

      Oih. Mitte riigikohus vaid ringkonnakohus 😀