LAPSED PILDID

minu esimene sünnituse pildistamine

22. juuli 2017

Eile oli selline suvaline päev. Mul oli plaan oma blogiasjadega lõpuks tegeleda ja asjalik olla, aga selle asemel nägin ma arvutisse sisse logides, et sõbranna kirjutas, et tal mingi sünnitegevus vist toimub, täna vast läheb sünnitamiseks ja kui ma selleks valmis olen, siis saaks ehk varsti haiglas kokku. Nagu jeesus küll! Muud tegemised võin ma veel ju homse kaela lükata, aga just eile oli selline päev, et Kardo läks koos oma emaga matustele, minu ema oli Pärnus ja nõnda juhtuski see, et Mari ja Lende esimest korda elus kellegi teise hoida olid. Okei, kunagi Pärnus Kerli ja Maigret ka hoidsid neid korraks, aga no nii, et kohe võõrasse kohta ja… Aga ma tõepoolest nii väga tahtsin neid pilte tegema minna ja õnneks sõbranna lubas lapsi hoida. Kuna tal endal on kaks last ja ta on lasteaiaõpetaja, siis mul väga muret polnud. Mul oli ka õigus mitte muretseda, sest ta sai mega hästi hakkama. Saatis mulle muudkuipilte, kus lapsed naeratavad ja kiiguvad ja mängivad ja tuduvad.

Ühesõnaga, lapsed ära antud, sain Pelgulinna poole minema hakata. Ma pean ütlema, et mul oli tegelikult närv tohutult sees. Rena ja Andre olid korraks tegelikult käinud enne minu poolt läbi, umbes 1 paiku vms ja siis oli avatust 3cm. Kui mina kell 3 haiglasse jõudsin, oli 3.5. Seega ma mõtlesin, et okei, meil läheb siin veel omajagu aega.

Reaalselt 25 mintsa hiljem ütles ta aga ootamatult, et kuule, mul hakkab nagu mingi pressimise tunne tulema ja röögatas selle tõestuseks üsna korralikult. Mulle tundus, et see arst teda väga ei usu, aga üle vaadates selgus, et täisavatus oli tõesti kuidagi väga ootamatult tulnud. Mees aeti välja, mind imekombel mitte. Mul endal käed niiiiimoodi värisesid ja selline tunne oli, et issand, tahaks kuidagi aidata, aga KUIDAS? Ise muudkui klõpsutasin pilte ja üritasin mitte ette jääda. T oli nii vapper ja üldse kõik käis ni ruttu, et … üks hetk istus ta nii:

Ja umbes täpselt minut hiljem oli poiss väljas ja olukord juba selline:

Minu jaoks oli see ikka VÄGEV kogemus. Mitte kunagi ei ole ma enne sünnitust pealt näinud ja ma ausalt arvasin, et see on hullem, aga tegelikult oli lihtsalt selline pingeline ja põnev ja lihtsalt väga-väga äge. Ämmakas kaasas vahepeal mind ka, näiteks palus ta mul vaadata, et “Vaata kui äge, looteveekott ei olegi veel katki läinud. Tule vaata!!!” Ütleme nii, et meie sõprus on nüüd uuele tasemele viidud 😀 Ta isegi pärast küsis, et kas rõve polnud, aga mul oli kogu aeg hoopis selline tunne, et jessssss, tehtud sai, valmis! Olemas! JUHHUU! Krt, ma oleks nagu ise lapse saanud!

Ma tegin neile piltidest ühe video ka, aga seal on natukene liiga palju materjali, mida avalikkus nägema ei peaks. Selle asemel tegin ühe lühema, mida nad saaksid sõpradele ka näidata ja kus midagi hullu peal ei ole. Aga noh, kui videost jääb mulje, et kõik käis kiiresti ja hops-valmis, siis… see ei ole montaaaž, just nii tegelikult läkski!

Väike Ruben!

Nii imelik mõelda, et tegelikult alles umbes kuu tagasi olime me jumala võõrad inimesed. Me tutvusime tegelikult üldse Renast rasedapilte tehes (näe, siin) ja mina ei tea, kuidas nii läks, et me kõik suhtlema hakkasime omavahel ja… Ühesõnaga – tuus värk! Ma uurisin, et mis nemad sellest arvasid, et ma sünnitusel kaasas olin, ja härra arvas nii:

Mulle meeldis, et oli keegi toeks mu naisele kui ma ise pidin ukse taga olema ? Väga lahe kogemus on ka video, mis Mallu tegi ja need hetked mis ta tabas…

Ma värske ema käest küsida ei saa, sest noh, inimene alles eile sünnitas, aga kuna ta mind välja ei visanud ja nii, siis ma eeldan, et tal oli ka ok 😀 Minu jaoks vist vaieldamatult kõige ägedam kogemus ja täiega tahaks juba veel selliseid momente tabada! Ja minu poolt veelkord palju-palju õnne vanematele, hea töö!!! Aitäh, et lasite osa saada.

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ingrid 9. november 2017 at 22:24

    Mis laul videol taustaks on? No mitte ei suuda ise leida seda ☺️☺️☺️

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. november 2017 at 09:05

      pane mõned sõnad google otsigusse, küll leiad 😀

  • Avatar
    Vasta Heh 23. juuli 2017 at 08:16

    Ma olen alati arvanud, et kui filmides sünnitajad näevad ilusad välja, siis on see väga kaugel tõest. Nüüd ma tean, et alati ei ole! Palju õnne asjaosalistele 🙂

  • Avatar
    Vasta Kilkil 22. juuli 2017 at 17:24

    Pisipoja ema näeb tõesti harukordselt värske ja kaunis välja. Kindel, Mallukas, et sa klõpsimise vaheaegadel ta jumestust ei värskendanud ja pead ei pesnud?

    Minuga läks nii, et loetud tunnid enne sünnitama minekut käisin duši all, pesin pead ja nägin kah igatepidi viisakas välja. Kodus valutasin pikalt, haiglasse läksingi ainult lõppvaatuseks. Ja kui ma siis lapsega ilusti lõpuks voodisse patjade najale sain, nägin ma välja nagu üks esmaklassiline narts. Kohevatest juustest oli saanud pulkadega kiiver, huuled olid lõhenenud, huulte ümbrus oli nii paistes nagu oleks suvalistesse kohtadesse täitesüste tehtud, silmad oli mingil kummalisel põhjusel poolkinni paistetanud ja terve mu nägu oli kaetud purunenud veresoonte rägastikuga. Lisaks veel raseduse ajal tekkinud pigmendilaigud. Milline jõletu vaatepilt!

    Tublit tööd oled teinud. Pildid on mõnusad ja video lausa ülimõnus, võttis ohkama lausa.

  • Avatar
    Vasta Birx 22. juuli 2017 at 15:47

    Sorry Mallukas, aga sina näed isegi rohkem räämas välja kui see sünnitav ema 😀 See naine näeb tõesti väga hea välja. On seda loomulikku ilu antud 🙂

  • Avatar
    Vasta Carry 22. juuli 2017 at 15:29

    Niii tore))). Usun, et tõesti väga äge kogemus. Palju õnne värsketele vanematele!

  • Avatar
    Vasta Reet 22. juuli 2017 at 15:11

    No jumal, minul tuli küll pisar silma 🙂
    Beebid on ikka nii vägevad ja need inimesed lausa õhkavad armastust ja õnne!

  • Avatar
    Vasta Keidy-Liisa 22. juuli 2017 at 12:29

    Ma lihtsalt pean mainina et mingi nurga alt meenutab ta Gery Anatoomiast seda Izziet :D. Ja no ta näeb tõesti hea välja äsja sünnitanuna! Oleks endal ka nii hästi läinud :D.

  • Avatar
    Vasta Katrin 22. juuli 2017 at 12:29

    Väga armas pispõnn ? Õnne vanematele ja sul tõesti vedas et said juures olla ja seda imeliat ilmaletulekut jäädvustada. Minul oli kolmanada sünnituse juures ka sõbranna. Oma mees pidi kahjuks kodus teiste laste juures olema. Ka tema oli kogu sellest teekonnast ülimalt liigutatud. Nuttis ja naeris koos minuga ja minu üle ?

  • Avatar
    Vasta Liis 22. juuli 2017 at 11:53

    Issand kui ilus naine! Ja väike Ruben ka. 🙂
    Mallu sa oled nii ilusti selle kõik kokku võtnud. Väga väga ilus.

  • Avatar
    Vasta Elve 22. juuli 2017 at 11:36

    Palju õnne vanematele!
    Sa Mallu ikka oskasid videole muusika valida. Ei tohi nii! Mul läksid silmad märjaks. 😀
    Aga mis isa juures olekusse puutub, siis mina omal ajal küll ei oleks tahtnud, et mu laste isa mu taguotsa juures passib, kui ma sünnitan. Tegelikult mu kolme esimese lapse ajal veel ei olnudki peresünnitust ja kui ma neljanda lapsega erakorralisele keisrile läksin, siis küsiti mu kaasa käest, et kas tahab ka juures olla, kui mulle keisrilõige tehakse. Too oli tagurdades välja läinud. 😀

  • Avatar
    Vasta Kiku 22. juuli 2017 at 11:32

    Huvitav, et sul üldse lubati seal olla?
    Mina tahtsin sõbrannale koos ta mehega seltsi minna ja ei lubatud kahte inimest.
    Aga väga armas beebi! Nimi ka meeldib.

    • Avatar
      Vasta Elve 22. juuli 2017 at 11:41

      Kui mu tütar sünnitas, siis ka ei lubatud kahte inimest, vaid öeldi, et kas mees või mina. Loomulikult tulin mina ära ja ega ma vist ei oleks suutnudki seal juures olla. Niigi olin seal, kui tütre sünnitegevus kestis. Seni, kuni ta elukaaslane kohale jõudis. Tütrel oli tegelikult aeg alles umbes kolme nädala pärast, aga eelmisel päeval olid valud hakanud ja seega läks haiglasse. Alguses mõtles veel, et ehk lastakse koju ära, aga mina ju nägin, et ei mingit kojuminekut enam, sest tal veed juba tasapisi tilkusid. Läksin arstidele ütlema, et tütrel ju veed juba nirisevad ja sama päeva õhtuks oli pisitüdruk sündinud.

    • Avatar
      Vasta Mallukas 23. juuli 2017 at 10:30

      Ega ma ei küsinud ka, et kas ma tohin või mitte, aga ära ka keegi ei ajanud 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 22. juuli 2017 at 11:20

    Palju, palju õnne vanematele väikse armsa poja sünni puhul! Poisil on ilus nimi. Minu poja nimi Ruuben 🙂

  • Avatar
    Vasta K 22. juuli 2017 at 11:18

    Miks isa välja aeti? Kas ema soov oli see?
    Käisin 2 nädalat tagasi õe sünnitusel. See oli nii vinge ja võimas. Pildistada tegelikult väga eibtohtibud aga tegin “salaja” hoopis video. Eestis see ei toimunud seega reeglid veidi teised.

    • Avatar
      Vasta Mallu 22. juuli 2017 at 11:24

      Ma vist väljendasin ennast valesti, arst ei ajanud, ema ise tundis, et tahaks natsa “omaette” olla ja valutada 😀

      • Avatar
        Vasta K 22. juuli 2017 at 13:26

        Jaa, ma sain aru, et ämmakas ajas.
        Mind saadeti koridori ootele kui avatust kontrolliti, lapsele pea külge see julla pandi. Protseduurid tehtud, sain tuppa tagasi. See oli ämmaka läks mul välja minna.

  • Avatar
    Vasta Erika 22. juuli 2017 at 11:18

    wow, kas kõik sünnitavad naised näevad nii head välja? 😀

    • Avatar
      Vasta Mallu 22. juuli 2017 at 11:25

      Ma ei tea, mina ei näinud 😀

  • Avatar
    Vasta Monika 22. juuli 2017 at 11:04

    Appi..sa oskasid mind pisardama panna. Niinii ilus ja valus?Palju õnne Rubenile ja värsketele lapsevanematele?

  • Avatar
    Vasta Lsksnsnn 22. juuli 2017 at 10:44

    Miks isa välja aeti??? Kahju ju.

    • Avatar
      Vasta Mallu 22. juuli 2017 at 10:48

      Asi tal 2 mintsa ukse taga olla. Kardo oli ka. Pealegi sünnitava naise käest ei hakka väca arutlema, et miks ja milleks 😀 ju siis tundis too hetk et tahab nii

    • Avatar
      Vasta ml 24. juuli 2017 at 11:39

      Mulle jäi ka tekstist mulje, et nõukaaeg on tagasi ja personal viskab isad välja ja pärast akna taga hiilid, siis näed oma last 😀 kui see oli naise enda soov, siis muidugi 😀