Uncategorized

ägedad asjad, mida sõpsidega teha

4. august 2017

Uus päev on käes ja mina polegi hinge heitnud. Hoopis maitset hakkasin tundma ja praegu on ainsateks sümptomiteks räme köha ja peavalu. Issand, kui ebameeldiv on peavalu. Mul on see au seda vaid mingi paar korda aastas kogeda, aga no iga kord loodan, et ega see kaua kesta ja ei võta ega võta rohtu, kuni valust kopp juba mega ees on ja siis läheb valu kohe ära. Muidugi seejärel mõistan ma alati, et oleks võinud ammu võtta, aga mulle lihtsalt ei meeldi tablette süüa. Ainult läbi häda.

Ma unustasin teile rääkida, et kui Petra Tallinnas käis, siis me mõtlesime kogu aeg, et mida huvitavat ja lõbusat teha võiks. Esiteks oli Petra oma õele toonud USAst kaasa sellised kaardid nagu “Cards Against Humanity“. Mul on raske seda mängu seletada, aga tõeliselt lõbus on see siis, kui kogu seltskond on sarnase (musta) huumori austajad. Meil oli igatahes seda väga äge mängida ja ma tahtsin kohe endale ka osta, aga Eestis seda ei müüda. Mõtlesin, et tellin siis nende ametlikult kodukalt, aga seal on saatmiskulud lausa 34€. Arvestades, et mäng ise 25 doltsi maksab, siis ei raatsiks seda küll välja käia #kooner. Kui äkki kellelgi mu lugejatest on see mäng ja enam ei viitsi ise mängida, siis parseldaks selle hea meelega teie käest ära.

Päris 10 päeva jutti kaarte ei mänginud, kaks korda käisime “seiklemas” ka. Petra nii tahtis minna ja mina kohe viisin ka. Esimesena läksime me Emotion Factorisse. Reaalselt, ma ise arvasin, et see on ka mingi põgenemistuba, aga tegelikkuses on see mingi õuduste allee 😀 Ma ei hakka siin midagi reetma, aga noh, põhimõtteliselt pannakse teid pimedasse angaari ja ehmatatakse teid iga nurga peal. Seal on pime, creepy ja mega õudne, nii et kellel südamega probleeme, siis ma soovitaksin mitte minna. Mul küll ei ole, aga poole peal tekkis tunne, et ma hüüan seda turvasõna ja anun, et nad mind sealt välja laseks, sest ma kartsin NII RÄIGELT. Sellest oli Suvesangarites ka juttu, aga ma ise seda osa ei näinud. Igatahes, kes tahavad sõpradega midagi väga ägedat ja hirmsat koos teha, siis Emotion Factory on just teile.

Paar päeva hiljem käisime Escaperoomis. Meid pandi pommituppa, kust me pidime siis tunni jooksul välja saama. Ütlen kohe ära, et me ei saanudki sealt välja 😀 Ju siis ei ole nii loogilise mõtlemisega inimesed, aga no ma ei saanud ikka maad ega mütsi aru ja kui seal oleks ainult mina olnud, oleksingi ma sinna esimesse ruumi jäänud ja oodanud, kuni 60 min täis tiksub.

Tegelikult on seal õnneks see asi ka, et kui edasi ei oska kuidagi minna, siis saad raadiosaatja teel vihjeid küsida, mida me ka paar korda tegime. Aga noh, päris välja need vihjed meid siiski ei aidanud. Ma olen sellistes põgenemistubades varem kaks korda näinud, nime enam muidugi ei mäleta, aga oleme alati välja saanud. Nüüd olime nagu kamp peata kanasid. Aga noh, mis seal ikka. Õnneks ikka “pomm” ei plahvatanud ja meie saime pärast seda Petsiga kahekesti Seafood Bari sööma minna.

Kui ma peaks võrdlema, et kumb ägedam oli, siis…ma ei oska. Need olid lihtsalt nii erinevad asjad. Üks oli selline hirmutamise peal väljas ja teine mõistuse kasutamisele suunatud. Igatahes on need mõlemad sellised mõnusad tegevused, et võtad sõbrad punti ja lähed teed vahelduse mõttes midagi teistsugust. Miks mulle see üldse täna meelde tuli, on see, et mul sõbrad lähevad Escaperoomi ja kutsusid mind ka, täiega oleks tahtnud minna, aga ma istun selle asemel oma laatsaretis edasi.

Ütleme nii, et igav on küll haige olla, tahaks juba kellelegi külla minna või ise kedagi võõrustada ja head sööki teha. Ja üldse tahaks mingit ägedat lauamängu endale soetada, mida te soovitaksite? On kellelgi midagi änksat? Ma ise võiksin veel soovitada sellist mängu nau Exploding Kittens (link), mis on päris naljakas kaardimäng. Ja praegu googeldades tuli mulle ette mingi selline mäng nagu The Voting Game (link), mis tundub ka päris äge. Ehk on kodumaal ka midagi sama vahvat tehtud, või pean ikka väljamaalt tellima hakkama.

Mis teie tavaliselt sõpradega kokku saades teete? 

Loe ka neid postitusi!

29 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Dinsy 7. august 2017 at 20:36

  Lauamäng nagu Rummy on viimasepealt! Veini pudel lahti ja õhtu endal/söpradel sisustatud 😀 😀

 • Avatar
  Vasta H. 6. august 2017 at 13:43

  Vinge mäng on veel Reaalsuskontroll, seda saab soetada Apollost.

 • Avatar
  Vasta Liisu 5. august 2017 at 15:18

  Nagu eelpool mainitud, siis soovitan ka ÄSKi, minu arust väga mõnus ajaveetmine, eriti veel vähem tuttavas seltskonnas. Meil seltskondlikel istumistel ajavad asja ära ka tavalised kaardid ning ALIAS. ALIAS meil selline lausa perekondlik mäng, iga kord naerame ennast ribadeks, kui keegi oma “ülikõrgeid” näitlejaoskuseid demonstreerib. 🙂 Elukaaslasega mängime üldse Monopoli, sest meile meeldib, aga paljudele meie sõpradele see mäng jälle üldse ei meeldi. Soovitan mängupoodidesse vaadata, Tartus näiteks sellised poed olemas, sealt saad kindlasti miskit huvitavat omale soetada 🙂

 • Avatar
  Vasta M. 5. august 2017 at 13:56

  Pole tavaliselt selline kommenteerija, aga häid asju peab ikka jagama. 🙂
  Esiteks soovitan osta kaardimängu Fluxx. Neid on mitmeid erinevaid variante (Zombie ja Insects nt), aga kõik on sama enamvähem põhimõttega ja osasid saab ka omavahel segada. Meil see kõige tüüpilisem ja ma ausalt võin öelda, et kahte samasugust mängu pole. Reeglid pidevalt muutuvad ja neid teevad mängijad ise. Alguses on ehk veidi keeruline, aga saab ruttu selgeks.
  Teisena soovitan mängu Dixit. Seal on kaardid piltidega. Põhimõtteliselt see, kelle kord on, ütleb mingi iseloomustava lause enda kaardi kohta. Läheb vaja fantaasiat ning iseloomustus ei tohi olla liiga raske aga samas ka mitte liiga ilmne. Siis panevad teised ka enda käest ühe kaardi, mis võiks selle lausega kokku minna. Kaardid segatakse, pannakse teistpidi ja siis mängijad peavad ära arvama, milline oli see nö originaalkaart. Seda on hea mängida suurema seltskonnaga. Sellel on samamoodi põhiversioon (Dixit Odyssey), kuhu saab lisakaarte juurde osta. Kuigi esialgu piisab ka ühest patakast.
  Kolmandana soovitan mängu iKnow, mis põhineb teatmistel. Mängida saab seda kuni kuuekesi. Esimest korda oli kerge wtf ja nuputasime tükk aega, kuidas see käib. 😀 Siis lõpuks lihtsalt hakkasime pihta ja väga kiiresti sai selgeks. Lõbus mäng samamoodi.
  Aa, ja Scrabble sõnamäng on ka lahe. 🙂

  Annan siis mängude lingid ka:
  1) Fluxx – nt Zombie versioon https://www.lauamangud.ee/store/et/kaardimangud/320-zombie-fluxx-LOO033.html?search_query=fluxx&results=1
  2) Dixit – https://www.rahvaraamat.ee/p/lauam%C3%A4ng-dixit-odyssey/374583/et?ean=3558380020660#
  3) iKnow – https://www.rahvaraamat.ee/p/lauam%C3%A4ng-iknow/717389/et?ean=6416739534657#

 • Avatar
  Vasta playar 5. august 2017 at 00:23

  Uno on meie peres üli kuum mäng, sest me kõik karjume läbisegi nagu Itaalia perekond ja nii on see eriti elav mäng. Kord nägin kui seda mängiti absul vaikuses ja siis polnud mängul jumet. Nii et temperament on plussiks. Pluss mängijate vanus üsna lai. Päris pisikesed ei jaga matsu aga siis on keegi vanakestest neile suunajaks, Igatahes mu õe 5 a poeg sai juba ise edukalt hakkama

 • Avatar
  Vasta Inks 4. august 2017 at 18:32

  Sõltub vanusest. Kuni 13 lauamängud, edasi midagi põnevamat.

 • Avatar
  Vasta Anonüümne 4. august 2017 at 18:09

  http://s3.amazonaws.com/cah/CAH_EstonianByRauno.pdf

  Cards against humanity on täiesti eesti keeles olemas, lase trükikojas välja printida, lõika lahti ja kokkuhoid missugune!

 • Avatar
  Vasta Liisi 4. august 2017 at 16:31

  Soovitan Tik tak bomm peoversiooni… Väga lahe seltskonnamäng mu meelest ? Eriti kui kerge joove ka juba on ?
  https://www.rahvaraamat.ee/p/lauam%C3%A4ng-tik-tak-bumm-peoversioon/620036/et?ean=9001890722899
  Muidu mängime ka UNO-t ja paar aastat tagasi oli põhimäng BAILA mis on joomusemäng ?

 • Avatar
  Vasta MP 4. august 2017 at 14:57

  Kas Pärnus, CCCP Põgenemistoad ei käinud? Sa nagu mingiaeg facebookis mainisid seda, et mis sellest Pärnu omast arvad? 🙂

 • Avatar
  Vasta Margit 4. august 2017 at 14:47

  Soovitan Äski. Algul nagu tundub, et pead küsima lihtsalt küsimusi ja thats it. Aga tegelikult hakkad arutama teemade üle, millele ise naljalt ei tule. Eriti hea on mängida seltskonnas, mis pole varem eriti tihti kokku saanud-ei teki piinlikku vaikuse hetke. Ja samas on ka näiteks emaga lahe seda mängida, sest selliseid jututeemasid võib tulla, mis ei tuleks niisama pähegi mida emalt küsida.

  • Avatar
   Vasta Mari 4. august 2017 at 16:28

   Jaa mina soovitaksin ka seda, ülilahe! Marimell ka oma blogis rääkis sellest

 • Avatar
  Vasta Triinu T 4. august 2017 at 13:46

  Reaalsuskontroll on hea ja LÕVI on ka ülihea ja humoorikas ??

 • Avatar
  Vasta C 4. august 2017 at 13:15

  Me oleme mänginud Reaalsuskontrolli, seal on igal kaardil mingi omadus, nt: kõige kaunima kanniga, kõige ropuma suuga jne, igaüks järjest võtab ühe kaardi ja kelle kohta see kõige rohkem käib annab selle talle ja nii ring käib kuni kaardid otsas, võin mängida avatud kaartidega, et annad selle kellegile nii et seda saab kohe lugeda ja võib ka põhjendada kui ka salajaste kaartidega, ehk siis pannakse tagurpidi ja kui kaardid otsas saab lugeda mis sinust arvatakse.
  On välja tulnud ka reaalsuskontroll 2 karm versioon, kahjuks pole seda ise mänginud, aga seal vist pidi olema, et ala kõige suurem pihkur ja pehmo jms 😀

  Aga me sõpradega praeguste ilusatel õhtutel käime iga õhtu disgolfi mängimas, ma eriline proff pole aga hasart on küll iga korraga enda tulemust parandada, 1.5-2h metsas silkamast on päris hea trenn värskes õhus, lisaks ajaveetmine oma inimestega.

 • Avatar
  Vasta K. 4. august 2017 at 13:12

  Mul on ka see Exploding Kittens, üliäge mäng 😀 Mingil hetkel tuleb täiega see, et omgomgomg, ma ei taha järgmist kaarti võtta 😀

 • Avatar
  Vasta J 4. august 2017 at 12:05

  Cards against humanity saad netis ka mängida, niiviisi, et iga inimese telefon on nö pult. Airconsole.com

 • Avatar
  Vasta Jennifer 4. august 2017 at 11:02

  Soovitan iKNOW lauamängu, see sisaldab endas väga palju erinevaid küsimusi ja on üsna hea viis uute teadmiste omandamiseks. 🙂
  https://www.rahvaraamat.ee/p/lauamäng-iknow/717389/en?ean=6416739534657

  • Avatar
   Vasta Maarja Lang 4. august 2017 at 11:13

   Tahtsin just sama soovitada!

  • Avatar
   Vasta Angelika 4. august 2017 at 16:21

   Soovitan ka!!

 • Avatar
  Vasta H 4. august 2017 at 10:47

  Cards Against Humanityt peaks saama Brain Games’i kaudu tellida. Vähemalt Tartu pood on võimaldanud sellist varianti.

 • Avatar
  Vasta K. 4. august 2017 at 10:19

  Cards Against Humanity saab tasuta välja printida ka, ma ise tegin seda. Tasub lihtsalt osta kvaliteetset paberit mis kestaks- näiteks mõni paksem avarelliploki paber. Sellel lingil on põhimäng, aga igasugu laiendused on ka netist täitsa leitavad. Siis on tulevikus eriti hea kohe uued kaardid printida, kui vanad koledaks lähevad.
  https://www.cardsagainsthumanity.com/pdf/CAH_MainGame.pdf

  Exploding Kittens on ka üks mu lemmikutest. Kuulsin et sellele tehti ka laiendus juurde nimega Imploding Kittens, aga kahjuks pole veel jõudnud seda omale soetada 😀

  Meie oleme näiteks käinud sõpradega näiteks rabas jalutamas, jõel kummipaadiga sõitmas, samamoodi mängime lauamänge (Saboteur, Munchkin, Mees kes teadis ussisõnu, Scrabble, Touche jne), grillime kellegi aias, festivalidel meeldib väga koos käia kus saaks lisaks tantsimisele ja muusika kuulamisele ka kuskil looduses telkida ja Eestit avastada, oleme teinud eriti halbade (loe: naljakate) filmide õhtuid koos hea toiduga, käime ka linnasisestel kontsertidel, erinevatel tasuta üritustel nagu linnaekskursioonid või välijooga tunnid. Alati ei tee neid asju koos sama seltskonnaga, sest huvid ja maitsed erinevad, aga keegi on tavaliselt ikka nõus liituma kuigi mul pole mingit probleemi kõike seda ka üksi teha 🙂

  • Avatar
   Vasta V 4. august 2017 at 12:41

   Ma tahan su sõber olla!
   Ma käin/käiksin ka kõike seda tegemas. Samuti poleks probleem üksi käia. 🙂

 • Avatar
  Vasta Kkertu 4. august 2017 at 10:00

  mina soovitaks lauamängudest splendori ja ligrettot

  • Avatar
   Vasta Eleri 4. august 2017 at 16:25

   Sekundeerin

 • Avatar
  Vasta Mammukas 4. august 2017 at 09:57

  See on lõbus mäng, keegi on selle ka eesti keelde tõlkinud, saab välja printida ja kaardid lõigata ise välja.
  Selle leiad siit:
  http://s3.amazonaws.com/cah/CAH_EstonianByRauno.pdf

  • Avatar
   Vasta kaisa 4. august 2017 at 11:04

   ma olen ka ise printinud, aga ingliskeelse mängu, see mu meelest ametlikul kodulehel isegi olemas, aga ma ei viitsi praegu guugeldada 😀

 • Avatar
  Vasta M 4. august 2017 at 09:57

  Tere. Sa kunagi rääkisid blogis mingisugusest lauamängust, mille kaudu sai teistelt mängijatelt igasugu küsimusi küsides nende kohta väga palju uut infot. Mis mäng see oli? 🙂

  • Avatar
   Vasta Triinu 4. august 2017 at 10:17

   Eeldan,et mõtled mängu “äsk” 🙂

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 4. august 2017 at 10:20

   Minul äski ei ole olnud.