LAPSED PILDID Uncategorized

kuidas me “Los Gigantesesse” tulime

17. november 2017

Me asusime siia teadmisega, et meie elukoht on Los Giganteses. Teisel päeval jalutasime Lidlisse ja kuna meil oli nii palju asju, siis tellisime takso, et koju saada. Aga mul telefoni kaasas polnud, enda aadressi ma ei teadnud, lootsin, et saame taksojuhile lihtsalt kätega seletada, et kus me elame. Ega nad siin inglise keelt väga ei mõista, aga no see teda üldse ei paistnud heidutavat, et meil aadressi pole. Fun fact – siin ei aeta peaaegu midagi aadresside järgi. Enamike kohtade kohta saab öelda mingi nime. Ala, viige mind selle resto/hotelli kõrvale ja siis edasi vehidki käega, kuni ta su maja ette jõuab. See on siin täiesti tavaline.

Küll aga oskasin ma talle öelda, et me elame Los Giganteses. Tema näitab käega üles: “Los Gigantes?”. Mina raputan pead, sest ma tean ju kenasti, et me tulime altpoolt ja no kuidagi ei tundu loogiline, et me vastassuunas koju saaksime. “No, no. Los Gigantes!” korrutan ma veel ja näitan käega allamäge. “Near the Beach!”.

“Aaaa. Playa de la Arena!” noogutab juht ja toob meid koju.

Nii saime me teada, et me ei ela mitte Los Giganteses, vaid hoopis Playa de la Arenal. Ega see vahe tegelikult suur pole. Ühest teise jalutab paarkümmend minutit, aga kohalikele on see ikka suur vahe, kas sa elad Los Giganteses või Arenal või üldse Puerto Santiagos. Need on siin kõik kenasti rivis. Alguses meie oma Arenaga, siis Puerto Santiago ja siis alles Los Gigantes. Vot kui tore, et me selle vähemalt juba teisel päeval siin teada saime. Abiks seegi.

Praegu oskan ma selle rajooni kohta siin öelda nii palju, et peredel soovitan ma Los Gigantesesse tulla küll. Kindlasti 100% rohkem, kui kõige popimasse kohta, Playa de las Americasse. See on seal turismimagnet ja pidu käib peo otsa – kui see on see, mida sa tahad, siis minge muidugi sinna. Seal võib õlle baaris euriga kätte saada. Siin on aga selline rahulik ja vaikne ja mõnus, rand on lähedal, head söögikohad (ja sitad ka!), kõik kuidagi kulgeb tsillilt. Muidugi ei saa öelda, et ööelu nüüd üldse ei oleks. Siikandis on ikka baarid ja pubid öötundideni lahti, lauldakse Karaoket ja tantsitakse, aga no neid kohti lihtsalt pole nii palju, et häirima hakkaks kuskiltotsast neid, kes magada tahaksid.

Ma muidugi olen siin nii vähe olnud, et mingit adekvaatset ülevaadet anda, et kuhu siin täpselt tulla ja mida teha, aga eks ma jooksvalt üritan küll, sest siia tulles oleks nii palju lihtsam olnud, kui ma poelks kohe esimese asjana koperdanud jube nadi toiduga kohtadesse ja teadnud, kuidas ja kust mida osta. Ma luban, et reisi jooksul ma kindlasti teen sellise väikse postituse soovituste ja laitustega.

Ma kuulsin enne, et ah, seal Los Giganteses on nii igav, midagi teha pole. Võib-olla on asi selles, et me midagi jube erilist ei tahagi teha, aga siin saab tegelikult väga palju ägedat teha. Näiteks saab Los Gigantese sadamast minna paadiga vaalasid ja delfiine vaatama (me lähme!). Nii Playa de la Arenas kui ka ühes väiksemas, mille nime ma ei tea, on süsimusta liivaga rannad, kus saab lainetes sumada ja vesi on soe-soe-soe. Praegu igatahes küll.

See on see väiksem rand, millest paremale jääb Playa de la Arena ja vasakule Los Gigantes (ja Lidl :D)

Los Giganteses on ka ägedad (ja tasuta!) looduslikud “basseinid”. Naljakas on see, et kõik viidad suunavad turiste ühte eriti ohtlikkusse ja mitte väga mugavasse kohta, kui 10 minutit jalutamist ja oled palju mõnusamas kohas. Teekond sinna on pidi rannaäärt…või no kõrget kaljuäärt ja on omaette vaatamist väärt.

Selge ilmaga on üle ookeani näha vastassaar, ägeeee! Selle pildi ma tegin selle “vastu valgust” fotokonkursi raames, aga mulle meeldis palmilehtedega rohkem 😀

Parim käruvalik reisiks. Käib piisavalt väikseks kokku, aga saab hakkama iga maastikuga, on mugav lükata, liigub kergelt ja häda korral mahutab kaks last ka sisse. Parim valik mul!

Mänguväljak ise ei olnud suurem asi, oli mingi hotelli oma, aga no vaade!!

Jäätisenägu!

Ja siis lõpuks oletegi kohal. Ps! Kui te seda vaadet näete, siis te olete natukene liiga kaugele tulnud ja olete suht lõksus 😀 St, kes ilma vankrita liiguvad, siis saab sealt ka alla, aga me olime vankriga ja pidime natukene tagasi rändama. Pole lugu, trenni tuleb teha! 😀

Näete, pildil seal all on näha väikselt inimesi, seal ongi selline nagu… loigukene, kus ongi see “bassein”. See tundub siin üliväike, aga tegelikult olime meie lihtsalt jube kõrgel.

Siis, kui ma palun Kardol minust ka ÜHEGI pildi teha, siis muidugi ta fokuseerib minu selja taga olevat kivi 😀

Mida ma teile nende basseinide kohta ütlen – seal on krabid! Suured krabid ja väiksed krabid ja mustad krabid ja punased krabid ja nad lihsalt vahivad sind ja klabistavad oma sõrgu. Tegelikult nad kardavad inimest ja ei tee mitte midagi, lähenedes lähevad ise eemale, aga nad tunduvad mulle alati nii hirmutavad ja ma ei julgenud jalgu põhja panna, sest see oli kõik hästi kaljune ja mu loogika ütleb, et kui nad serva peal on, siis nad võivad vabalt vees ka olla.

Kui me selle suure reisuga ühele poole saime, siis läksime tagasi Playa de la Arenasse ja otsustasime sööma minna. Läksime soovituse peale Bombay Babu’sse. Vot sinna soovitan raudselt minna. Ülihea söök! Ja seda ei saa siinkandis just paljude kohtade kohta öelda 😀

Väike suupistevalik kahele – me sõime neljapeale ja lisaks veel hunniku karrit ja muud kraami. Jäänuseid sõin veel täna hommikusöögikski 😀

Vot selline Lääne-Tenerife jutt teile siis täna. Eks ma kunagi tulevikus räägin veel siinsest elust ja olust, nagu öeldud, aga kui teil on küsimusi, siis proovin välja uurida ja teilegi teada anda. Head päeva, ma lähen nüüd vedelen basseini ääres :D!

Loe ka neid postitusi!

32 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mann 19. november 2017 at 22:06

    Mis lahe kate Indiel?
    PS! Mõnusat puhkust! 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. november 2017 at 10:40

      Sõbranna õmbles 🙂 Aga aitäh!

  • Avatar
    Vasta Tkt 19. november 2017 at 08:34

    Mul ka küsimus…
    Kas ööbite hotellis või rentisite midagi?
    Palju kokku läks hotell/rentimine?
    Palju maksid lennukipiletid?
    Ise tuleme jõuludeks ja aastavahetuseks Tenerifele?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. november 2017 at 12:47

      Rentisime korteri ühelt eestlaselt, 6 nädalat kokku 1700€.
      Lennupiletid läksid nelja peale natsa alla 900.

      • Avatar
        Vasta Kristina 20. november 2017 at 23:34

        Kus nii hea hinnaga lennupiletid saite? Olen ise just otsimas.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 21. november 2017 at 01:08

          Azair.com

  • Avatar
    Vasta Gerli 18. november 2017 at 19:31

    Mul on mõned küsimused. Palju maksab taksosõit? Nt 5km. Mõtlen kas võtta rendiauto kaheks nädalaks või pigem sõidaks taksoga. Kas riiete valikut palju ja tasuks minna põhimõtteliselt tühja kohvriga? Kas seal tänavatel on majade küljes silte “for rent” et saaks vahepeal kuskil mujal ööbida? Bookingus suht halb valik ja paljud asjad välja renditud ja päris kirve hinnaga asjad alles.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 19:33

      No Los Giganteses meie koju (5 min sõitu) ongi umbes 5 euri. Ma ei oska öelda, kas võtta auto või mitte. Buss on siin odav ja saab ka sellega kenasti liigeldud 🙂

      Riiete valikust jälle oleneb, et kus sa oled. Siin Los Gigantese kandis ikka leidub suvekleite ja asju, aga noh, selliseid prostasid. Suuremad kaubanduskeskused on aga kaugemal.

      For Rent silte näinud ei ole

  • Avatar
    Vasta Kaija 18. november 2017 at 14:52

    Räägi veits temperatuuridest ka. Kui soe-soe-soe seal siis tegelikult on? Õhk? Vesi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 17:37

      No alla 25 pole mina näinud (ok, kui päike looja läheb siis vb on 20)

  • Avatar
    Vasta Helen 18. november 2017 at 09:37

    Nii lahe ? me tuleme esmaspäeval samasse kanti kus teie kolmeks nädalaks ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 13:43

      Oo, tuus! Kuhu hotelli?

      • Avatar
        Vasta Helen 18. november 2017 at 23:40

        Me võtsime korteri endale ?

  • Avatar
    Vasta Triin 17. november 2017 at 23:58

    Juhii me ka selles kandis, musta liiva ranna ääres ja siin oled nagu paradiisis… lihtsalt imeline.

  • Avatar
    Vasta K. 17. november 2017 at 23:34

    Vastassaare nimi on La Gomera.
    Mis on nn hipide saar. Ilus ja roheline. Inimesed väga sõbralikud ja abivalmis.
    Laevad käivad sinna mitu korda päevas (los cristianosest) ja Gomera inimesed käivad Tenerifel lausa tööl. Hommikul laevaga tulevad ja õhtul lähevad 🙂
    La Gomera on mõnus. Soovitan teil sinna minna müneks päevaks.

    • Avatar
      Vasta K. 17. november 2017 at 23:37

      Kivise põhjaga peate ettevaatlikud olema jaa, seal võivad merisiilid olla ja ei ole just väga mõnus mõnele peale astuda. Kivisesse randa soovitan kalipsosussid jalga panna.

    • Avatar
      Vasta Päikeseloojangukollane 17. november 2017 at 23:53

      Ma soovitan ka võimaluse korral La Gomerale minna, imeilus saar

    • Avatar
      Vasta Ebe 18. november 2017 at 00:55

      La Comeral võtab eestlasi vastu meie armastatud kunstnik Ave Nahkur, kes on sinna elama kolinud (tuntud siis ka Meie Küla Eitede piltide joonistajana).

    • Avatar
      Vasta Ann 20. november 2017 at 10:15

      Kas Ave Nahkur pole praegu mitte La Gomeral? Otsi ta FB üles ja minge külla!

  • Avatar
    Vasta M 17. november 2017 at 21:14

    Need vaalad ja delfiinid!!
    Lähme veebruaris ja üldse ei saa aru kas neid näeb seal aastaringselt?
    Mis vaalad need on? Mille järgi ja millise paadi valite?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 13:44

      Ma ei tea, piletid ostsime Tenerife Kompassist 🙂

    • Avatar
      Vasta Ege 19. november 2017 at 01:46

      Me käisime detsembris ja mingi mega tormiga ning nägime vaalu. Ikka metsikult palju vaalu. Delfiini saba suutsin mina ainsana kogu seltskonnast märgata, aga nad väidetavalt ennast alati ei näitagi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kerli 17. november 2017 at 20:32

    Oh, tee veel selliseid postitusi! Olen ise perega tulemas 27.12 Allegro Isora hotelli, mis peaks vist teie lähedal olema? Loodan, et on okei, kui ma eeltööd tegema hakates sinuga ühendust võtan ja natuke lähemalt uurin mis-kus teha ja osta jne? 🙂

    • Avatar
      Vasta Triin 18. november 2017 at 00:00

      Me oleme hetkel Allegros, väga mõnus, eriti perele! Kõik nii sõbralikud ja siin super ilus

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 13:44

      Alllegro on jah minu kodust üle tee (4m :D)

    • Avatar
      Vasta Maire 19. november 2017 at 19:22

      Tere. Kuna ise olen 29.12 Allegrosse minema siis äkki oskate öelda mis seis seal hetkel nende basseini ehitustega käib. Kuna Tripadvisorist kommantaare hotelli kohta lugedes tekib tunne, et seal suht ehitustanner hetkel ( https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g10842791-d273098-Reviews-or10-Allegro_Isora-Playa_de_la_Arena_Guia_de_Isora_Tenerife_Canary_Islands.html ) .

      • Avatar
        Vasta Triin 23. november 2017 at 06:33

        Seal on jah hetkel remont, ühte suurt basseini ehitatakse ümber, kuna seal mitu kompleksi siis võib see ehitus olla just Sinu toa juures, meil vedas olime F osas ja seal basseinide juures kõik Ok!

      • Avatar
        Vasta Triin 23. november 2017 at 06:38

        Seal jah hetkel suure basseini remont, aga kuna seal mitu kompleksi, siis ei pruugi see ehitus Sinu toa juures olla. Meie olime õnneks F osas ja seal basseinid korras ja kõik kena, ehituse hääli eriti kuulda polnud. Detsembri lõpuks äkki läbi ka..

  • Avatar
    Vasta Tiina 17. november 2017 at 19:47

    Meile meeldis söögikohana väga Casa Pepe (muidugi oli seal ka võrratu cava sangria aga see vist sind enam ei huvita)…ja ranandest meeldis väga Playa San Juan ..see on küll Arenast u 7 km eemal aga teenendus seal oli ülim ja meeldis väga, et lähedal oli ka laste mänguväljak.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 02:10

      Casa Pepe paella oli ko-hu-tav ?

  • Avatar
    Vasta Relika 17. november 2017 at 19:18

    Mul vanemad rändavad nyt esmaspäeval Playa de la Americasse?Aga ega vist podu nad väga ei pane,vahivad niisama rannal päikest.Aga sulle Mallukas hästi toredat puhkust?

    • Avatar
      Vasta Relika 17. november 2017 at 19:19

      Pidu mõtlesin siis????