KODU

jõulutunne 28 kraadi sees

18. november 2017

Mul oli eile nii naljakas näha, et tänavatele riputati jõulutulukesi. Emma rääkis, et lähiajal istutatakse kõik potid jõulutähtesid täis ja hakatakse täiel rinnal jõule ootama. Nii imelik, sest mul on pigem tunne, et ma peaksin hoopis jaanipäeva ootama, mitte jõuluvana, aga no, kohalikke ei paista see üldse häirivat, et jõulud ja rannas päevitamine võivad kokku käia. Harjumuse asi muidugi, ega neil poleks siin väga lund mõtet oodatagi, sest noh, ootama nad jääkski 😀 Igatahes vaatan ma sõprade FBi seintelt, kuidas juba tehakse päkapikumütsidega pilte, oodatakse lund ja jõule, mina seevastu mõtlen, et miks ma üldse endale siia pusa kaasa võtsin, kui ma suure tõenäosusega mitte kunagi selga panna ei saa. Lihtsalt nii palav on!

Igatahes kui Hansaplant mulle kirjutas, et neil tulid nüüd jõulukaubad välja ja et ehk ma tahaks enda kodu ka natukene jõulusemaks ehtida, tuli mulle natsa naer peale. Milline kokkusattumus – Maril tuli ka eile poes jõulutunne peale ja nõnda suutis ta endale välja rääkida kaks lehte jõuluteemalisi aknakleepse, mida me siis eile kõik koos tal kleepida aitasime.

Ärge muretsege, me päris niisama võõrast vara siin ei riku – kleepsud ongi aknale panemiseks ja käivad mega lihtsalt maha ka – just sayin’

Ei ole väga jõulune eks. Lausa kuidagi imelikult vastuoluline on see sümbioos – õues 28 kraadi, inimesed päevitavad basseini ääres ja siis… lumememmed aknal. Aga noh, las siis laps kleepis, kui see talle nii palju rõõmu tõi. Ta ka kõigest inimene.

Igatahes lubas Kerli mind välja aidata ja läkski eile Hansaplanti, et mu magamistuba natukene talvisemaks digimuuta. Kui ta poes oli, siis ta kirjutas mulle, et issand jumal, siin on mingisugune winter wonderland või miskit, et valik on nii suur, et tema ei oska midagi validagi. Nojah, ma vaatasin ise ka Hansaplandi lehelt, et seal on ikka korralik valik üleval ja eelmisel aastal käisin seal umbes samal ajal ise ka – see oli ainukene koht, kust ma nii varakult jõulupildistamisteks kuuse hankida sain.

Pilt Hansaplandi FBi lehelt

Kuna mul siit mitmetuhande kilomeetri kauguselt oli raske teda aidata, pidi ta lõpuks ikka ise hakkama saama ja no sai ka. Kui ta mulle mu magamistoast pildid saatis, siis ma ei saanud alguses isegi aru, et see MINU magamistuba on. Issand jumal, kuidas ma tahaks, et see tuba mul praegu siin oleks, see tundub lihtsalt nii hubane ja mõnna.

Ma mõtlesin, et ma töötlen selle Mari kunstiteose oma laest ka ära, aga mis ma ikka hakkan siin valetama, et seda seal pole. Küllap ma kunagi selle üle värvin või miskit 😀

Kandik pärineb minu köögikapist, küünlad Hansaplandist. Suurem 5€, väiksemad 3€.

Tulukesed voodil 20€.

Latern 18€

Minu meelest sai Kerli koos Maigretiga ideaalselt hakkama ja tore ju teada, et kui ma kunagi koju lähen, siis ootab mind täie rauaga jõulutunne. Kerli lubas vahetult minu saabumist uuesti Hansaplandist läbi käia ja mu elutoa ka jõulurüüsse sättida, see saab raudselt äge olema. Ma olen isegi natukene kade, et ma seda ise teha ei saa, aga mis mul siin viriseda. Sain ju lumehelbeid akna peale kleepida, mida elult veel tahta.

Muuseas, kellel huvi, siis Hansaplantis on ägedad töötoad ka, kuhu võite minna sõbranna või lastega. Ja ma usun, et kui te juba otsapidi seal olete, leiate raudselt endale ka koju midagi ilusat.

Postitus sündis koostöös Hansaplantiga

Kas teie olete juba oma kodu jõulurüüsse panema hakanud? 

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta A 19. november 2017 at 11:28

    Ei ole hakanud kaunistama ja vist ei hakkagi. Esimene aasta olen vanemate juurest eemal elanud ja jõuluks vist ikka sinna tagasi kuna oma kodu läheb nüüd suurema remondi alla. Olen suht kurb et lapse esimesi jõule omas kodus pidada ei saa olude sunnil :/

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. november 2017 at 12:44

      Ah, esimest nagunii lapsed ei mäleta 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 19. november 2017 at 05:46

    Ma olen hetkel Austraalias ja siin on ka igalpool jõuludekoratsioonid juba väljas. Poodide akende peal on Merry Christmas ja peatänaval on suur jõulupuu. Aga jõulutunnet ei ole mul veel küll tulnud, sest saab ju ringi käia lühikeste riietega ja päikest nautida. Ja nii naljakas on suurtematesse poodidesse nagu Kmart või Target sisse astuda. Ühel pool on megapalju jõuluasju ja teiselpool on müügil suveriided. See ei ole ju loogiline ?

  • Avatar
    Vasta Jane 18. november 2017 at 23:16

    Sa pro valmis. Varsti suudad niimoodi kirjutada, et mitte keegi enam ei kobise 😀 (naerab siin seda kleepsu segitust).

  • Avatar
    Vasta Wiiu 18. november 2017 at 21:40

    Wow..kui ilus! Ja milline valik :O ..peaks kohale minema..

  • Avatar
    Vasta Kaisa 18. november 2017 at 21:28

    Juba aegsasti parseldasin maha kasutuna seisnud jõulutuled, nii et keegi ikka kaunistab:D Minu elukaaslane on kahjuks suhteline jõuluvastane… Detsembris õnneks pole enam vastuväiteid, seni pean end vaos hoidma ja lihtsalt jõuluasju kokku ostma ja kannatama natuke veeel:)

  • Avatar
    Vasta K. 18. november 2017 at 20:58

    See latern on eriti armas ?
    Mari teos on vinge! Hea, et sa ei töödelnud 🙂

    Ma täiega ootan jõule aga ega suurt tunnet peal küll pole jah. Sõber elan norras, saadab igapäevaselt mega ilusaid lumiseid pilte ?

  • Avatar
    Vasta L. 18. november 2017 at 20:46

    Ei tea, mina küll jõule eriti ei oota 😀
    Pole nende vastu nagu midagi, aga mul suht ükskõik neist.

  • Avatar
    Vasta Kadi 18. november 2017 at 20:06

    Homseks lubas igasugu jama hakata alla sadama ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 22:01

      mitu päeva “lubab” ju 😀

  • Avatar
    Vasta Jana 18. november 2017 at 19:46

    Meil lapsed täiega ootavad (ja tegelt ise ka) et saaks tulukesed üles riputada. Väiksemal preilil 22.nov sünna, lubasin siis, et pärast tema sünnat võime täielikult jõuludel keskenduda. ? küünlad põlevad meil elutoas iga õhtu- mõnus hubane tunne kohe kui õues juba pime. Lapsed muidugi juba arutavad kuhu kuusk toas panna, seega me oleme valmis ???

  • Avatar
    Vasta MP 18. november 2017 at 19:41

    Meil on jõulutuled juba ammu üleval, ehk vist juba oktoobri keskpaigast või okt. lõpu paiku. 😀 Mitte sellepärast, et nii vara oleks jõulutunne peale tulnud, vaid ühel teisel põhjusel sai need varem pandud. 🙂

    • Avatar
      Vasta MP 18. november 2017 at 19:56

      Ja no küünlad ka ikka süütame igal õhtul. Loob sellise hubasema tunde.

  • Avatar
    Vasta Marju 18. november 2017 at 19:11

    Meil on aasta ringselt ühed tuled seina peal aga põletame neid ikka pimedamaõ ajal ja no küünlad põlevad koguaeg!Hakkab jõulutunne tulema küll juba ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 18. november 2017 at 19:20

      Lund vist eestis veel pole, jah? 😀

      • Avatar
        Vasta Kadi 19. november 2017 at 13:05

        Vihma, ikka vihma tuleb meil siin..