Lapse üles kasvatamine LAPSED Lende Mari

Lende esimesed sammud

5. detsember 2017

Ma tegelikult natukene valetan, sest aeg-ajalt on ta sellise väriseva sammu siia-sinna teinud, aga eile pani ta kohe kolm-neli sammu jutti ja niimoodi mitu korda järjest. Näha on, et ta natukene pelgab ja eelistab siiski kindlalt neljakäpukil liigelda, aga no nii tubli mõngel on ta ikka. Arengust umbes Mari lähedale, sest mul on nagu mälestus, et ka tema detsembris selliseid asju tegema hakkas.

*googeldan*

Okei, eksin. Detsembris hakkas Mari kõndima, esimesed kuus sammu tegi see sindrinahk juba 4 november, niiet Lents on tasa ja targu kuu aega oma röövel-õest maas. Mis seal ikka. Ma olen harjunud, et kõik mu lapsed on tsutt aeglasemad kui teised. Samas kuna ma näen, kui aeglane Kardo on, siis ma ei imesta. Selle asja nimi on geenid. Mulle isegi meenub, et ma kuulsin omal ajal, et Mari hakkas ka VÄGA hilja kõndima. Vot kui naljakas, et mul see alles nüüd meelde tuli, muidu oleks juba võib-olla mure peale tulnud.

Oota, kuidas see käimine käib?

“Kukun!!!”

“Anna käsi, ole inimene!”

“fain, seisan niisama siis”

Eriti feil oli muidugi see, et Kardo oli poes ja mina olin pesus, seega sai Lende esimesi samme nautida Maigret isiklikult. Õnneks Lende halastas ja näitas meile ka hiljem, kuidas ta ringi tudiseda oskab. Nojah, kui juba ta esimestest ampsudest ilma jäin, miks siis ka mitte esimestest sammudest. Mis järgmiseks? Saab suureks lapseks, enne kui ma märkan? See on tõenäoline küll, sest Mari on suutnud küll selle ära teha. Millal temast suur tüdruk sai?!

Mari vaatas seda pilti ja ütles: “Mani mõtles”. Ma küsisin, et mida sa mõtlesid. “Asjad…ah, las olla…” ja jalutas minema.

 

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Hehee 7. detsember 2017 at 00:40

  Miks seda beebi aega on nii vähe ? Mul uks lastes hakkas kaima 1a3k ,ûks hakkas 10 kuuselt ja 2tk hakkasid 9 kuuselt. Iga kord ma veendun selles,et iga laps on erinev ja areneb nii nagu ise selleks valmis on 🙂

 • Avatar
  Vasta Katrin 5. detsember 2017 at 23:13

  Tubli tüdruk ?
  Mul küsitakse eelmisest kuust saati suurte silmadega miks mu poeg ei kõnni. Laps on 10-kuune hetkel ja ma olen proovinud vastata nii sõbralikult, ülbelt kui sarkastiliselt, aga küsitakse edasi, et no miks jumala pärast mu 10-kuune ei kõnni veel nagu ristiinimesele kohane??

 • Avatar
  Vasta Carol 5. detsember 2017 at 20:00

  Lende on tubli. Juba teeb esimesi samme, minu piiga (1 a ja 3 kuud) ei taha püstigi seista veel ilma toeta ja ausalt mina ei muretse küll jõuab.

  • Avatar
   Vasta Kertu. 5. detsember 2017 at 23:07

   Carol nii hea lugeda, minu neiu samamoodi aasta ja 3 kuud ja samamoodi harva seisab ilma toeta. Toenajal võib põhimõtteliselt joosta ja nüüd on ka käest kinni hoides kõndima hakanud. Tean ka et aega on, aga samas ikka tahaks neid esimesi samme, eriti kuna paljude reaktsioon on ikka misasja ikka ei kõnni mismõttes??? Vastus muidugi lihtne kõik ei peagi 10kuustena kõndima hakkama.

 • Avatar
  Vasta Eylin 5. detsember 2017 at 19:45

  Minu vennatütar hakkas aasta nelja kuuselt käima.Nii,et pole midagi hilja!:)

 • Avatar
  Vasta E 5. detsember 2017 at 18:15

  Murekoht ju alles siis kui 1,5a ei kõnni. Meile nt neuroloog ütles, et parem ongi kui hiljem hakkab kõndima, käputades arendab paremini lihaseid. Tubli Lende!

 • Avatar
  Vasta Ista 5. detsember 2017 at 17:47

  Vahvad tegelased!

 • Avatar
  Vasta Carry 5. detsember 2017 at 17:45

  Oi, nii tubli! Pole midagi hilja.. ta ju vaid nats üle aasta vana)). Mu laps hakkas istuma 9 kuuselt..ses mõttes, et ise ajas ennast istuma. Mõni ka kaagutas, et oi nii hilja.. noh..pole jah eriline “raamatulaps”, aga minu meelest ei saa seda “hiljaks” nimetada. Ega siis kõik lapsed ühesugused ka ei saa olla. Naljakas oli, et nii kui istus, nii ka mõne nädala pärast juba seisis ja käima hakkas 11 kuuselt.

 • Avatar
  Vasta Sirly 5. detsember 2017 at 17:38

  Esimesed sammud…kus? Tenerifel muidugi… tulevikus lahe Lendel lugeda. Nii äge! Palju õnne ka 🙂