Uncategorized

kuidas nahka päikese eest kaitsta?

7. detsember 2017

Kas võiksid palun rääkida kuidas lapsi soojal maal päikese eest kaitsta? Kas on mingil kellaajad millal õues olekut väldite?
Kas õue minnes igakord panete kreemi? Kas vahepeal mätsite uuesti peale? Igalepoole? Kas väga pikalt ei ole? Oehh.. ma tahaks peensusteni teada. Plaanin ka millalgi minekut, kuid kardan ära põlemist hirmsasti.

Sellise kommentaari jättis mulle blogilugeja ja mõtlesin teile siis kiirelt teada anda, mida ja kuidas me siin kasutame, Mina ise kasutan üldiselt niisama “linna peale minnes” jalgadel ja kätel Hoia päikeseõli, kuid näkku, õlgadele ja selja ülaosale olen ma ikkagi kangemat kraami pannud, näiteks seda sinises spreipudelis spf 30 kreemi.

Lastel kasutasin alguses (esimestel nädalatel) seda spf 50 kreemi, aga kohe kui Linea Mamma Baby meile selle spreikomplekti saatis, olen neil vaid seda kasutanud. Just ükspäev pidin Kardo käest selle ära kiskuma, et mis ta krt raiskab väärt kraami. Seda on nii mõnus peale pihustada, imendub kiiresti, niisutab ja ei kleepu, seega kasutaks isegi, aga ma ei raatsi endale ja Kardole seda kulutada, seega hoiame ainult lastele. Hakkabki teine juba otsa saama, seega tuleb säästlik olla, ega siin saa ju juurde osta. Näete, meil ongi täpselt see komplekt (link), mis on hetkel allahindluses. Maksab soodukaga 34 euri, aga sooduskoodiga “mallukas15” saate sellest veel omakorda 15% alla, ehk siis lisa viieka soodukat.

Ütlen kohe ära, et ma ei ole millegagi eriti põdeja, seega ei olnud mul ka konkreetseid kellaaegasid, millal ma kindlasti lastega õues ei ole, vms. Lihtsalt üritasin neil mütsi peas hoida (kui ei õnnestunud, lohistasin nende kummibasseini varju kätte) ja panin kreemi siis, kui meelde tuli. Tundub, et selline suhtumine on töötanud, sest lastest ei ole keegi ära põlenud. Mina seevastu PEAAEGU põlesin. Ma ei tea, kes nägi, aga ma panin üles sellise pildi:

Käisime ookeanil ja rannas ja kuidagi päike kogu aeg paistis selja tagant, läbi pilve. Mulle ei tundunud, et see põletada võiks, aga näete. Nii läks. Hullult kartsin, et nüüd koorub selg kogu täiega selgrooni maha, aga ei. Esiteks – ÄRGE PANGE PÕLETUSELE HAPUKOORT! Välismaal on lihtne – polegi hapukoort, aga see on mingi vana müüt, mis tegelikult teeb su põletuse veel hullemaks. Mis aitab? Mina panin ühe kihi burnshieldi ja siis niisutasin õhtu otsa Linea aftersuniga, hommikuks oli seis selline:

Ma ei tea, miks ma näen välja nagu mingi jässaka ülakehaga transvestiit siin pildil, aga oh well

Ehk siis ma ei põlenudki ära! Ei mingit koorumist, kipitamist – mitte midagi. Ma ise arvan, et ehk see ka aitas, et ma ei põlenud niimoodi esimesel päeval ära, sest nüüd oli nahk paari nädalaga natukenegi enne mingit põhja alla saanud. Seega rõhutan ka, et isegi kui tundub, et päike ei võta, siis noh, võtab ikka. Targem on ennast lihtsalt igaks juhuks sisse määrida, mitte kasutada seda teooriat, et “ah, ma päiksekreemi ei kasuta, ma tahan pruuniks ka saada”. Pruuniks saad nagunii, aga päris nahavähki endale külge kärsatada ka ei maksa. Eriti, kui tegu on lastega. Nendele ikka kord tunnis vähemalt uus kiht panna (või peale vees käimist mõne aja takka) ja kui ise hoolikas oled, siis on päris julge vähemalt siin Tenerifel päikest võtta ilma ära põlemata.

Ja kui kellelgi on reisile minek ees, siis kindlasti võta kaasa Burnshield ja mu eelnevalt soovitatud Linea komplet. Kuigi Linea lehelt on sooduskoodiga “mallukas15” loomulikult kõik asjad 15% odavamad, mitte ainult päikesekraam. St ka kõik nende head juuksekreemid ja šampoonid.

*Ma ei oskagi öelda, et kas see on reklaamartikkel, sest ma Linea asjad sain tasuta küll, aga nad mul nii ammused koostööpartnerid, et kui nende stuff mulle ei meeldiks, siis ma vist koostööd ei jätkaks. Veel vähem näeks seda vaeva, et paluks neid lausa Eestist kohale transportida 😀 Aga kirjutada ei palunud nemad, vaid see essa kommentaar, seega jah. Ma ei tea 😀 Võtke, kuidas tahate vist siis 😀

Loe ka neid postitusi!

8 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Päike 9. detsember 2017 at 22:26

  Elame Hispaanias, päikesekaitsekreeme ei kasuta. Suvel kl 14-17 püüame pigem vähem päikese käes viihimist. Õues kaitsevad ka riided ja mütsid. Rannas on kaasas vari ja käime kas hommikul või õhtupoole. Rannas lapsed ka juba ise ütlevad kui on piisavalt pæikest saanud, et nüüd tahame riidesse panna.

 • Avatar
  Vasta Kirsi 8. detsember 2017 at 12:33

  Kooruma hakkab tavaliselt hiljem. Aga igasugused nivead on need, mis nahavähki soodustavad, sest soojaga imenduvad kahjulikud ained neis eriti hästi teie organismi. Valige hoolega oma päikesekreemi!

 • Avatar
  Vasta Birx 7. detsember 2017 at 20:13

  Oh ära yldse muretse, nahk hakkab tulema ~nädala pärast ?hakkab sygelema ja kooruma ? Ja kas keegi tõesti veel kasutab Nivea päikesekaitset?! Tänapäeval ju nii head kreemid mis kaitsevad ja sisaldavad pruunistajaid! https://tradehouse.ee/en/?i=38232 (super toode) Esimene nädal 30sega, teine 15sega ja kolmas 6sega , imendub nahka, ei kleepu, lõhnab MEGA hästi 🙂

 • Avatar
  Vasta A . 7. detsember 2017 at 18:15

  Olen ka ise nii lastega koos rannas vees mängides ära põlenud. Määrisin end mitu päeva aaloegeeliga, mis ka aitas väga kiirelt. Nahka hakkas mul aga kooruma umbes 2 nädalat peale põletust 😀

  • Avatar
   Vasta J 7. detsember 2017 at 19:56

   Mul samamoodi olnud mitmeid kordi, seega ma suht kindel, et Mallukal tuleb ka..

 • Avatar
  Vasta Gauchy 7. detsember 2017 at 16:14

  Ooo.. mulle.. aitäh!!:) Lugesin, et looduslikud ka- eriti pihtas!;)

  • Avatar
   Vasta R 8. detsember 2017 at 14:28

   Kas sa arvad, et siin toimub mingi loosimine või? ??

   • Avatar
    Vasta Gauchy 8. detsember 2017 at 17:37

    Oi kui armsa naljakese tegid. Kuid minu kasu on teadmised. Tasuta asjadele ei pretendeeri.;)