Ma vanasti jõin üliharva kohvi. Täpselt nii tihti, kui Kardo seda tegi ja mulle valmis kohvi näppu pistis. Mingisugune kohvigurmaan ma ei ole, halba kohvi heast ei erista. Joon kõike, mis pakutakse. Küll hakkas mulle huvi pakkuma, et mismoodi teie kohvi joote? Ma tean, et mõned teevad nii, et panevad puru otse tassi. Uuh, mulle nii üldse ei meeldi. Kõik see puru on pärast hammaste vahel ja ei saa rahus ju juuagi nii.

Meil on praegu uhke Jura masin (Saku lättest laenutatud), aga enne tegime presskannuga. Minu meelest sai nii jumala hea kohvi, aga no teha ei viitsinud. Siis saime selle Jura masina ja no, kui hea kohvi on nupuvajutuse kaugusel, siis olen seda juba igapäevaselt jooma hakanud. Mõni päev lausa kaks tassi.

Ennist kuhjas Kardo mulle tassi sisse 3 lusikat suhkrut, aga nüüd olen uuest aastast suhkru vahetanud välja mee vastu. Jõululauas Kardo vennanaise ema soovitas ja ma siis jäingi nii jooma, reaalselt üldse pole teistsuguse maitsega ja parem ikka, kui suhkurt sisse juua mega kogustes.

Täna mõtlesin, et teen “Teeme koos 2018” raames selle veganpäeva ka ära. Isegi kohvi tegin sojapiimaga, mis mul on iidamast-aadamast selleks puhuks olemas, kui Kätlin külla tuleb ja ka kohvi tahab. Kuna ta täna pidi ka külla tulema, siis mõtlesin, et ongi hea pakk lahti teha.

Ütleme nii, et see mee ja sojapiimaga kohvi ei ole just parim valik… Ma joon ta ära, aga no mingit erilist kohvinaudingut ta just ei paku. Muidugi mu veganpäeva algusest nii palju, et mul polnud mitte midagi veganit hommikuks süüa, nii et pean ikka veganpäeva homme tegema, kui olen vahepeal poodi saanud, sest kuigi ma tahan veganpäeva teha, siis nälgida ma ei soovi. Seega tegin endale ikka vorsti-kurgiga võikse ja mugisin need sisse. Huvitav, kas nii läheks veganpäev arvesse, et ma alustan peale hommikusööki ja lõpetan homme hommikul hommikusöögiga? Grupikaaslased võiksid arvamust avaldada :D

Kuidas teie kohvi teete? Mismoodi joote? Kaasarääkijate vahel on mul juba üliammusest saati üks kingitus pakkuda, mida ma olen kogu aeg unustanud teile loosida – suur kingikast Saku Lättelt. Ei mitte õlu ega vett ei saa, vaid kvaliteetseid kohviube ja muud säärast (kellel on säärane masin, siis vast kulub ära :)

Jaga: