LAPSED Lende Mari

Saaremaa! / Saaremaa Island!

5. aprill 2018

Ma olen aastaid suur Saaremaa fänn olnud ja kui sõbrantsid rääkisid, et korraldavad siin ühte Emmede Klubi üritust, siis mõtlesin, et ongi paras aeg uuesti Kuressaarde tulla, viimati sai alles suvel käidud, kui Merepäevad olid. Tallinnas oli külm ja tuuline, aga Saaremaal ootas meid soe päike ja tõeline kevad. Esimese päeva ja öö veetsime Arensburgis, viimased kaks Johan Spas. Tõeline blogijaelu, et ikka võimalikult palju läbi testida, eksole.

Arensburgi kohta kuulsin enne, et hommikusöök pole hea ja spa-osa on täitsa mõttetu. Noh, ma ei tea, spa osas on bassein+mullikas. Mulle endale rohkem vaja pole ja kahe lapsega ongi nii kergem, kui neil pole sada kohta, kuhu joosta, vaid on kenasti silma all. Näiteks Pärnus Vikingus on mega äge spa osa, aga Mari oli lihtsalt 90% ajast kadunud, sest seal oli nii palju ägedaid peidukaid. Ühesõnaga mina jäin sellega rahule, ehk suurematel lastel oleks juba igav, aga Marile ja Lendele piisas täiesti.

Hommikusöökide kohta on mul raske kommentaare anda, sest mul on iga hommik nii paha, et pooled asjad tunduvad lihtsalt täiesti söödamatud. Kardo sai aga igatahes kõhu täis, lapsed samuti. Mis minu jaoks oli väga suureks boonuseks – sealsamas oli ka lastele väike mängutuba, et vanemad saaksid rahus vähemalt tassi kohvi ära juua, mitte ei peaks lastega minema kiirustama. Ausalt selline lahendus võiks olla igas spas!

Arensburgis oli meil kaks omavahel ühendatud tuba, päris mugav oli lapsed ühte tuppa panna ja teises ise veel telekat vaadata. St OLEKS olnud mugav, ma jäin muidugi lastega koos magama 😀 / In Arensburg we had joining rooms. It’s very convenient to put the kids down in one room and watch TV in the other. I mean it WOULD HAVE BEEN convenient, I fell asleep with the kids, of course 😀

Ma vannun, et kui ma kunagi kaduma peaks, siis te leiate mu Värska pudelite raja järgi. Kodu on neid täis ja kõik hotellid, kus me iial öööbinud oleme, võivad ka kinnitada, et meie numbrituba kubiseb tühjadest Värskapudelitest. / I swear that if I ever go missing you can find me by following the trail of Värska bottles. Out house is filled with them an every single hotel we have ever stayed at can testify to our room being filled with Värska bottles as well. 

Laste põhitegevus – voodis müramine. / Main entertainment for the kids – palying on the bed.

Lende jäi kõhukotis magama ja ei ärganud ka sealt välja võtmisele, ega ka lahtiriietumise peale. See laps on ikka tõeline unekott! / Lende fell asleep in the carrying bad and didn’t wake up when we took her out of it or when we took her clothes off. This child can sleep for days!

Ma vahel ikka mõtlen, et kus mul on alles lastega vedanud. Üks on selline tõsine elunautija: sööb, magab, mängib. Tõsine, vaoshoitud ja viisakas, kogu aeg korrutab aitäh ja on muidu asjalik. Ja siis teine, kes on nagu mingi elav rõõmupall. Hommikul kohe hakkab heliseva häälega kilkama: “Äratuuus! Päike tõusis üles!” ja muudkui naerab ja laulab ja tantsib ja mängib oma õega ja noh, mõnikord harva tuleb jonn ka peale, aga see on nii korraks ja ta on mul lihtsalt nii sõnakuulelik ja tubli, et mina ei tea, kuidas need lapsed mul nii ideaalsed välja kukkusid, arvestades, millised nende vanemad on 😀 / Sometimes I think about how lucky I got with my kids. One of them is a serious enjoyer of life: eats, sleeps and plays. Serious, reserved and polite. Always says thank you and is otherwise efficient. And then the other one, who is like a ball of joy. First thing in the morning starts shrieking “Waaaaake uuuuuuup! The Sul is already up!” and keeps laughing and singing and dancing and playing with her sister and well, sometimes she has tantrums as well, but those are just for a minute and I have the most well behaved and awesome child that I don’t know how the kids turned out so perfect with parents like theirs 😀

Eile tulime siis Johanisse ja no siin on NII MUGAV VOODI ja isegi see pole miinus, et kaht eraldi tuba pole. Eile jäid lapsed magama ja meie vaatasime veel rahulikult filmi ja rääkisime juttu. Spa osa on samamoodi – bassein ja mullivann. Olime eile ainukesed basseinis ja Mari kilkas seal nagu metsaline. Täna massaažis käies sain aru, et kõik mis spas toimub on protseduuritubadesse megahästi kosta, seega ma palvetan, et seal eile kedagi ei olnud, kui me ujumas käisime 😀

Elurõõmus rüblik Johanis hullamas. Lastel vedas mõlemal korral – olime bassus ainsad! / Johanna full of joy having fun. The kids got lucky both times – we were the only ones in the pool. 

Mõtleb elu üle järele. / Contemplating life. 

Vana hea Lende 😀 / Good old Lende 😀

Lebokuninganna. / Queen of laying around

Tsauki-tsau! / Hey-Hey!

Lisaks kõigele on Lende selline kaisukas, kogu aeg tuleb ronib sülle ja lihtsalt lamab niimoodi, pea õlal. / On top of everything Lende is also a cuddler, climbs into your lap and just lays on your shoulder like that. 

Sai ise ka basseinis seista 😀 / Could stand in the pool herself 😀

Johanis ootas meid selline puuviljavaagen. Rasedus ja värsked asjad – ma ahmisin selle sisse nagu näljahädaline 😀 / At Johan a fruit platter was waiting for me. Pregnancy and anything fresh – I inhaled this whole thing like it was famine 😀

Tuba Johanis, toas on lisaks suurele voodile lahtikäiv diivan mudilastele. / Our room at Johan. In addition to the big bed there is a pull-out couch for the little ones.

Aga okei, Mari tuleb kohe ujumast tagasi ja Lende hakkab vaikselt virguma, seega ei ole aega rohkem siin arvutis konutada. Saaremaal on ilus ilm, lähme otsime parem mingi hea koha, kus lõunatada. Chamelion on muidu päris hea, sest seal on suur lastetuba, aga ehk leiame veel midagi sama head! Kas Kuressaares mängutubasid ka on?

Ps! Minust pole ühtegi pilti, sest mu nägu meenutab puberteedieas noore neiu oma, kuid on samas nii kuiv, et teisalt olen nagu 90 aastane mutt. Kirsiks tordil on mul huulel ja NINA OTSAS lahkunud ohatise mälestuseks jäetud kärnad. Iga päev palvetan, et keegi mind ära ei tunneks 😀


I have been a huge Saaremaa fan for years and when my friends told me they are organizing a Emmede Klubi (Mommy Club) event I thought it’s the perfect time to return to Kuressaare, the last time I was here was durin Merepäevad (Sea Days) last summer. It was cold and windy in Tallinn but warm sun and true spring were waiting for us in Saaremaa. We spent the first night in Arensburg and the last two in Johan Spa. True blogger life, have to test as many things as possible, am I right.

The information I had heard about Arensburg was that the breakfast is not good and the SPA is completely pointless. Well, I don’t know, the spa there had a pool+Jacuzzi. I personally don’t need more and it’s easier with two kids anyway – they don’t have any places to run and they stay in the line of sight. For example in Pärnu Viking has an awesome spa but Mari was missing like 90% of the time, because there were so many cool places to hide. In short I was happy with it, maybe bigger kids would get bored, but it was plenty for Mari and Lende.

It’s difficult for me to comment on the breakfast, because I heel so sick every morning, that half the things seem uneatable. Kardo’s stomach was filled and so did the kids’. A huge bonus for me was the little playroom they have, so the parents can at least have a cup of coffee in peace and wouldn’t have to rush away with the kids. Honestly, this should be at every Spa!

Yesterday we moved to Johan and the bed here is SO COMFORTABLE that not having two rooms is irrelevant. Yesterday when the kids fell asleep we watched a movie and talked. Spa is pretty much the same – a pool and a Jacuzzi. We were the only ones in the pool and Mari kept screaming like an animal. Today, while I was getting a massage, I realized how well you can hear everything going on outside, so I pray no one was getting their massage while we were in the pool 😀

But OK, Mari will return from swimming any minute and Lende is waking up, so I don’t have any more time to spend on the computer. The weather here is beautiful, we are on our way to find a nice place to eat. Chamelion is pretty good, because they have a huge playroom, but maybe we can find something else as good! Are there any playrooms in Kuressaare?

PS! There are no pictures of me, because my face looks like a teenagers, but at the same time it’s as dry as a 90 year old woman. On top of that there are blisters on my lips and on the TOP OF MY NOSE from having cold sores. I pray every day that no one recognizes me 😀

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristel 8. aprill 2018 at 12:35

    Sa seda tead, et Johanist kiviviske kaugusel on Kuressaare parim Vanalinna kohvik?

  • Avatar
    Vasta Lisbet 6. aprill 2018 at 10:50

    Tahaks kaoma aastakomakolmekuusega spatama minna,aga ei julge,ta on mul selline tegelane,kes kipub just siis kisama pistma,kui on kõige ebasobivam aeg selleks 😀 kodus vannis on rõõmus laps,ags kui pidime käima füsioteraapias enne poole aastasega,oli ikka selline kisa iga kord,et anna kannatust…mingi aeg tagasi sai proovitud ämma sauna,siis pistis tegelane juba sauna eesruumis lahti riietades hüsteeriliselt karjuma…. Olen ise suur spa ja saunasõber ja tahaks koos perega käia….

  • Avatar
    Vasta Ei 6. aprill 2018 at 09:52

    Olen juba ammu tahtnud küsida, et miks kogu teksti ka inglise keeles kirjutad? 🙂 Kas sul on seda keelt kônelevaid lugejaid vôi lihtsalt harjutad? 😀 sorry kui juba kuskil maininud oled seda

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. aprill 2018 at 10:41

      Ma olen seda maininud ka, et leping nõuab 🙂

  • Avatar
    Vasta Ansa 5. aprill 2018 at 20:09

    Ma lihtsalt huvipärast küsin, et kas see ingliskeelne blogi osa on mõeldud selle jaoks, et pürgida ka välismaise lugejaskonnani? Kas sul on aimu nt, kui palju mitte eestlasi su blogi loevad?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 6. aprill 2018 at 09:43

      Ei ole 🙂

      • Avatar
        Vasta Mari 7. aprill 2018 at 12:36

        Kui mul mees naeb, et ma loen siis ta on vahest lugenud (ei ole eestlane) aga kommentaar selle kohta oli ka see, et sõnade valik voiks olla parem – lihtsam ja kõlavam, Sest seda oleks lihtsam lugeda ka sellel, kel emakeeleks inglise keel – keerulised sõnad just sellise blogi jaoks on pigem tõlke küsimus, aga efekti saamiseks pigem ikka lihtsad aga effektiivsust sõnastuses 🙂

  • Avatar
    Vasta Juuli 5. aprill 2018 at 16:56

    Kolmanda raseduse ajal jôin ka meeletult Värskat. Kogu aeg, päeval ja öòsel. Tulemus- läksin paiste ja sain striiad jalgadele. Oli korralik mineraalide puudus, kuid ei tabanud seda oma rasedaajuga kohe ôigesti leevendada. Värska sisaldab lisaks muule ka palju soola.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. aprill 2018 at 19:23

      Ma olen juba ammu enne rasedust värskat joonud 🙂

  • Avatar
    Vasta Kert 5. aprill 2018 at 13:57

    Hello, rüütli hotellis on siuke tore mängu tuba kohe all reseptsiooni laua juures soovitan sinna järgmine kord minna kui tahate 🙂 Seal ka tore laste bassein jne tore, sest ise olen praktikal Seal samas hotellis ??

  • Avatar
    Vasta Kärt 5. aprill 2018 at 13:42

    Olen ööbinud nii Arensburgis kui Johanis ja mulle meeldis väga Arensburg. Ilus tuba (vanniga ?), kõrged laed ja valgus küllane (suur aken) ja mega mõnus ja suur voodi. Hommikusöök oli ka meeldiv – üldiselt enamus viisakates hotellidea on minu jaoks hea hommikusöök, ka Johanis oli hea 🙂 Soovitan veel Arensburgi restoranis Muusa surf&turf salatit – no imehea pardiliha ja krevettidega salat, mida sööks isegi rasedana 😉 aga ma pole kuulnud või näinud, et seal lastetuba olek..kas hommikusöögisaali juures kohe? Ega tol hetkel meil lapsi ka veel polnud, või ei olnud seal lastetuba.. aga hea teada, sest meie kratt on rohkem huvitatud mãngimisest kui söömisest hetkel ? Johanis oli ka tõesti mugav ja pehme voodi aga kuidagi muu ilme oli nii kõle ja paha ja magada hästi ei saanud (u 7kuud rase tol hetkel), seega ei kiida nii palju kui Arensburgi. Spad on neil jah suht võrdsed või siis on Johan tiba parem. Kuigi kui käisime Arenaburgis siis nautisime spad kahekesi aga Johanis oli rahavast palju seega mitte nii mugav. Ja eelmine aasta sai siis koos lapsega ööbitud GoSpas just selle beebi&ema paketiga. Seal oli super..ilus tuba, pehme voodi, mõnus spa, imeline hommikusöök ja väga tore personal ja lastetuba ka olemas. Seega soovitan ka seal ööbida järgmisel korral ? mängutubade jms kohta sooviks ka ise rohkem infot kuulda, kus mis ägedat on. Kindlasti plaanin Chamelioni külastada järgmine kord. Oleme siiani Mönusas Villemis käinud, kuna seal lastetuba (pallimeri ja liumägi jms),kuigi toit pole seal just imeline..samas eelmine kord oli superhea päevasupp seega vb päevapakkumised just maitsevadki paremini kui menüüst valides ?
    Igaljuhul jään ootama veel infot, mis seal teete ja kuhu vôiks minna ? head puhkust!

  • Avatar
    Vasta Kätlin 5. aprill 2018 at 13:32

    Me käisime ka nv spaas – Meresuus ja söögilauas ütlesin mehele, et siin söögikoha juures peaks olema mingisugune mängunurk. Suurem küll püsib paigal, aga no 1,6 aastane tahtis kogu aeg vehkat teha. Kiiresti kugistasime boamao kombel söögi alla ja minek! Eos juba välistasime restosse sööma mineku, sest ilmselgelt oleks me juba ooteajal jalga lasknud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. aprill 2018 at 13:35

      Noh, samas need kellel pole lapsi, need vist ei taha laste mängukisa kuulata, aga no ma pigem kuulaks seda, kui igavusest inisemist 😀

      • Avatar
        Vasta Kadi 5. aprill 2018 at 15:44

        Ja ka need, kellel on lapsed soovivad restoranis vahel ilma lastekilkamise kuulamiseta einestada 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 5. aprill 2018 at 16:43

          No olgem ausad, inimesed käivad lastega igal pool. Ja kui igal pool oleks mingi mängunurk, siis oleks need samad lapsed suurema tõenäosusega vaiksemalt, kui igavledes tooli surudes. Ma ei räägi siin mingitest fäänsidest restodest, aga spas ikka käidakse lastega ka.

  • Avatar
    Vasta Airi 5. aprill 2018 at 13:24

    Johani lähedal pikal tänaval peaks olema ka mängutuba Marakratt. Facebooki lehel peaks lahti oleku info üleval olema.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 5. aprill 2018 at 13:23

    Marakrati mängutuba on Pikk 25 täitsa olemas. Nii palju, kui Marit kirjeldanud oled, siis peaks seal talle iganes tegevust jätkuma 🙂
    Meil on just ees mandrireis, et minna Rootsi kruiisile ja seal siis mängutube taasavastada 😀 Toredat Saaremaal käiku 🙂

  • Avatar
    Vasta L 5. aprill 2018 at 13:21

    Johaniga samal tänaval on marakrati mängutuba, jääb kesklinnast vastassuunda, umbes 400-500 meetrit:)
    Kuidas Johanis toidud maitsevad?
    Lisaks on Auriga keskuses ka mängutuba, seal veel kino ja paar söögikohta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 5. aprill 2018 at 13:31

      Me lähme vist jah sinna Aurigasse, siis saame süüa ka 😀

      Johanis oli väga rikkalik hommikusöök, aga jällegi, ma suutsin vaid röstsaia süüa 😀

  • Avatar
    Vasta Annabel 5. aprill 2018 at 13:13

    Mängutuba peaks olema ainult Aurigas,ise pole sea lapsega käinud,et lähemalt rääkida 🙂 .