SÖÖK TESTIN JA ARVUSTAN

testin-maitsen: Pombel smuutid!*

16. juuli 2018

Ma olen selline imelik inimene, et smuutid mulle üldiselt nii hullult ei maitse. Eks ma olen neid ise kodus teinud küll, aga mingit erilist kõhutäit nendest ei saa ja selle väikse klaasikese nimel pärast blenderit pesta tundub kah tüütu. Seega olen läinud seda teed, et kui on isu, siis ostan poest või tellin kuskil väljas süües smuutikese.

Lastele muidugi smuutid meeldivad. Lende sõi üli kaua neid laste tuubikaid, kuni ühel hetkel enam ei soovinud. Arvasin, et tema smuutilimiit on täis, aga tegelikult sai tal vist nendest maitsetest kopa ette. Kui meile saadeti proovimiseks Pombel smuutisid, siis neid sööb ta jälle rõõmuga. Need head suured ka, ei saa kohe esimese rüüpe peale otsa.

Kardo omalooming – smuutide sisse kõrred, et lapsel kergem juua oleks. Nagu näha, siis Lende ei suutnud valida ja jõi kaht korraga 😀

Ma ise mõtlesin, et ah, las lapsed söövad, mis siin nüüd mina neid “raiskan”, aga lõpuks pean tunnistama, et ma imesin vist laste eest enamuse sisse. Ma ei saa, need kollased on mu lemmikud MAAILMAS! Eriti mõnus on neid stuudiosse kaasa võtta, kui kiire päev ees ja tean, et lõunapausi teha ei jõua. Saab midagi kõhtu ja veits energiat “päris söögini” edasi elamiseks jälle võidetud.

Kõik Pombeli smuutid on külmpressitud (head ained ei lähe kaotsi!), sinna pole lisatud suhkruid ega muud jama. Ainult 100% vilju! Selle pärast ongi neid mõnus lapsele ka anda, ei pea kartma, et maiteamida talle sisse söödad. Endale sisse söödud asju võtan ma muidugi lebomalt, aga ikka hea teada, et midagi on päriselt tervislik ja hea.

ma niisama tööl “lõunatamas”.

Alustamegi siis minu isiklikust lemmikust. Ah, ei, ma ei taha “vana mälestuse” peal kirjutada. Lähen tassin need kohe endale kõrvale, rüüpan ja kirjutan jooksvalt. Just täna ostsin neid juurde ka – need kollased on Prismas kenasti alla hinnatud, kes mu instat jälgib, see vist nägi, et ma juubeldasin selle üle. Samas COOPis on suve lõpuni kõik maitsed ales! Kollane on siis ananass, kookos ja mango kokku miksituna ja tõepoolest just nii ta maitseb ka. Ma ei ole suur kookosefänn, aga smuutides on ta minu meelest nii hea. Magus, mahe ja minu meelest kõige rohkem on vist ananassi tunda? Või mangot? Issand, ma ei tea, aga no jube maitsev on, seda võin ma kinnitada.

Rohelisega oli nii, et võtsin esimese sõõmukese ja siis mõtlesin, et issand. MILLE maitse see on? Ja siis hakkavad maitsed suus “lahti hargnema”. Kurk? Õun? Mingi… salatiline? Lisaks on seal kirjade järgi jälle ananassi, mida järelmaitses tunda on ja midagi spirulinat, mida ma ei tea, mis see on. Ju mingi tervislik kraam. Aga no ma ei suuda otsustada, et mis see PÕHILINE maitse on, mis rohelisest smuutist tuleb. “KARDOOOOOO! Tule maitse ja ütle mille järgi see maitseb!”

“Mingi roheline asi? Spinat? Misasi see spirulina on?” on Kardo segaduses. “Ma ei tea, mis see on, aga see maitseb mulle küll,” on tema ka nõutu.

Noh, siin me nüüd oleme – kaks täiskasvanud inimest, kes ei suuda aru saada, et mille maitse sellel täpselt on, aga ma ütleks, et kurgine ja roheline ja… maitsev!

*Ägisen, sest kõht on kahe smuuti hävitamisest nii-iiiii täis saanud ja korgin lahti lilla pakendi.*

Esimene mekk – peet ja maasikas. Lisaks tunnen natukene vaarikamaitset, see annab sellise hapu maitse juurde. Põhirõhk on küll selline magus, aga järelmaitse hapukas – kellele hapud asjad meeldivad, sellele meeldib see kah kindlasti. Keda nüüd sõna peet ära ehmatas, siis see sobib siia ideaalselt, aga veits selline… maalähedane mekk on man.

Lõpetuseks siis oranž jook. Esimene maitse – kurkum! Siis apelsin. Veidi hapuka järelamaitsega, aga pigem selline mahe tsitruseline. Ma ise ei taipaks küll smuuti sisse kurkumit panna, olen seda ise vaid riisil kasutanud, seega päris huvitav variant, võiks öelda, aga paha ei ole. Järelmaitsena tundub mulle ka mango üsna ere. Just selline väga mõnusalt küps mango. Ma ise fännan mangot väga, aga Eestis pole pea kunagi seda õiget ja mahlast leidnud, väljamaal on rohkem jopanud. Siin smuutis on see päris kraam, ausalt.

Vot, sellised smuutid siis. Päriselt, mul on kõht niii täis, et mu plaan lõunaks kanatortillasid teha on minevik. Ma ei suuda toidust mõeldagi. Samas vähemalt olen ma tervislikku kraami täis, seega ma oluliselt kurb ei ole. Jõuab seda tortillat pärast ka teha. Laste tõttu ka kiirustama ei pea, sest üks on aias ja teine krabas laualt mu viimase smuuti ja jalutas sellega minema.

Suu punnis smuutit täis 😀

Teeme siis ikka loosi ka – sedapuhku kõikidele mu instasõpsidele. Minge minu instasse – Mallukaz ja vaadake, kuidas võita kast smuutit omal valikul!

*Postitus sündis koostöös Pombeliga

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sirly 18. juuli 2018 at 16:18

    Mhh, nii kahju, pole mu kodulinnas ei coopi ega Prismat. Mujal ei müüda? Mul siin Selver, gross, maxima…

    • Avatar
      Vasta Andre 25. juuli 2018 at 15:14

      Müüakse ikka! Rimides ja Selverites on olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Jane 17. juuli 2018 at 12:25

    Mina ise seda smuutihullust ei jaga, küll aga lapsed.

  • Avatar
    Vasta Andra 17. juuli 2018 at 10:16

    Kas see ei ole veits haige, et pisikese smuuti joomisest tuleb selline suur plastmassist pakend suure korgiga? Selles mõttes, kaks minutit jood ja pärast laguneb miljon aastat. Enne ma vist peseks blenderit või otsiks vähemalt midagi klaasist pandipakendiga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. juuli 2018 at 13:13

      Pole mõelnud selle peale ausalt öeldes, aga pmst eks ta nii ole jah.

    • Avatar
      Vasta Liis 18. juuli 2018 at 07:08

      Päriselt on ju ikka nii, et Eestis saab edukalt pakendeid sorteerida. Ei satu ta nii kuskile loodusesse.

  • Avatar
    Vasta Helen 17. juuli 2018 at 08:58

    Superhea mango leiad Balti jaama turult, lihasaalis on selline tore itaallaste oma putka, kus leiad nii palju head ja paremat. Need mangod seal ei valmista sulle kindlasti pettumust. Lisaks soovitan ka teisi puuvilju ja seal tehtud pistaatsia jäätist. Nämm!

  • Avatar
    Vasta Mirel 17. juuli 2018 at 08:39

    Õhhhhh, no mis sa arvad, mida ma nüüd tööle lõunaks iga päev kaasa võtma hakkan? 😀 Loomulikult neid smuutisid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. juuli 2018 at 08:47

      No ma soovitaks ikka midagi tummisemat ka süüa aeg-ajalt ?

  • Avatar
    Vasta Kris 16. juuli 2018 at 20:32

    Minu lemmikud ka! Veits kirved, aga kuna koostises pole suhkurt ja muud jama (nagu enamuses teistes smuutides), siis on nad oma hinda väärt.

  • Avatar
    Vasta Hekti 16. juuli 2018 at 17:41

    Suu jookseb vett nüüd, tunduvad jah head.
    Aga ma miks ma tegelt kirjutan, on see, et ma ei saa ütlemata jätta kui nunnu Lents on :)))<3
    Täna vaatan õhtul kindlasti, mis ta telekas teeb. Poogen see Mallu ja Kardo jne, Lents on tegija 😀 ei okei okei teid kõiki ikka vaatame.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuli 2018 at 17:45

      Ma teaaan, Lende on niiiiii nunnu, et karju appi 😀

      • Avatar
        Vasta Hekti 16. juuli 2018 at 19:35

        Ta on mu lemmik inimene praegu.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. juuli 2018 at 20:52

          mul on mari ka:D

          • Avatar
            Hekti 16. juuli 2018 at 21:12

            No ma kirjutasin “jne” 😀 ja Mari on nagunii tegija, ta on nii suur juba. Selle viimase kodu postituse peal siin vaatasin, kus ta põrandal istub, et jeesusmaria, mingi teismeline on sul seal majas. Tundus ikka mega preili juba.

            Aga tänks laivide eest ja ma ei heitnud sulle ette, et sai tee üldse laive, ma lihtsalt ütlesin, et tee rohkem, kui viitsid 😀 ok no mai tea, vb keegi teine vingus ka. Aga Lende rokkis jälle täiega, nii palju kui ta teil ekraanil oli, mul tuli uus idee ka: sa võiks Lendega kahekesi vähemalt poole tunnise laivi ka teha 😀 pliiis 😀 ma naudiks ikka täiega.

          • Mallukas
            Mallukas 16. juuli 2018 at 21:18

            Ma ei saa garanteerida, et Lende minema ei jaluta 😀

          • Avatar
            Hekti 17. juuli 2018 at 07:37

            Vahet pole, proovida võid ikka. Jooksed talle järgi 😀

          • Mallukas
            Mallukas 17. juuli 2018 at 08:47

            No ma proovin mingi päev ?

  • Avatar
    Vasta Emiilie Kivi 16. juuli 2018 at 17:08

    Sõbranna kinkis eelmisel aastal spirulina ja kurgi teed. Kuulsin esimest korda sõna spirulina. Googeldasin ja selgus, et tegemist on sini-rohevetikaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. juuli 2018 at 17:30

      vot, sain ka mina targemaks 😀