Uncategorized

prokrastineerin täiel rinnal

14. august 2018

No nagu mul vähe teha oleks, ikka ma pean endale tegemisi juurde võtma, eksole.

Autokooliga on augustis nadisti olnud, teooriat küll õppisin, aga kuna üks kahest automaadist oli katki, siis sai esimese sõidu alles 15daks, kuid see kellaaeg klappis täpselt mu ühe kohtumisega. Järgmise aja oleks saanud 16daks, aga siis ka ei saa minna, sest me sõidame Jurmalasse. Ühesõnaga, olen vähemalt sellega rahul et teooriatki õppisin, aga ikka on kuidagi selline tunne sees, et krt, oleks võinud ju rohkem tehtud saada.

Raamatut pole ka essugi kirjutanud. Kogu aeg mõtlen, et nüüd võtan selle vaba aja, aga siis selgub, et mul…kas pole vaba aega, või olen ma vähese mittemidagitegemise ajal nii väsinud, et tahaks lihtsalt olla. Muidugi ma õnneks tean ennast, et ma olen väga kiire ja töötan pinge all hästi, aga no 3 kuud tähtajani võiks nagu piisavalt pingeline olla, või mis? Aga mina ei tunne praegu, et tahaks kirjutada, tahaks lihtsalt mitte midagi teha ja vegeteerida.

Kas ma seda teen? Noh, kas remondi tegemine ja planeerimine ja orgunnimine on mitte midagi? Kui jah, siis ma teen imelist tööd. Jooksen siin mööda ehituspoode ja uksefirmasid ja üritan ära otsustada, millist välisust tellida ja kuida leida endale elutuppa 90×200 suuruses klaasiga siseust, mis ei oleks eritellimus ja mille ma saaks lihtsalt kohe kätte. Tundub mission impossible, aga kuskilt tellida on a) kallis, b) aeganõudev. Nüüd lähipäevil peaks tulema “uksemees” vaatama, kas ehk annaks elutoa ukseauku 10 cm kõrgemaks teha, sest 90×21 suurusele on uksi palju rohkem. Lausa jalaga segada!

Kui ma peaks oma tundeid kirjeldama, siis on vist nii, et mul on nii palju kohustusi ja tegemisi, et kõige lihtsam tundub taanduda oma urgu ja siin pesa punuda. Sest SEE saab vähemalt valmis ja ma näen, kuidas asi edeneb. Et kui ma raamatut kirjutan, siis on mul seda valmis 30 000 või 50 0000 tähemärki, kas seal vahet on? Ei tundu väga. Aga hakka sina trepikäsipuud värvima, kui näed kohe, kuidas asi edeneb. Mõnus.

Üldse võiks ma hoopis jälle suure kodupostituse kirjutada. Et kuidas trepiga edeneb ja näidata uusi mõtteid esiku koha pealt. Ja uurida teie käest, et kuhu mis värve panna. Ja et te aitaks mind välisuste valikul, mul on 3tk sõelal. Ja tänada seda inimest, kes soovitas vaheesiku ukse ära võtta, tõesti on kõik palju valgem. Ja näidata, kuidas ma ise kööki väga “artsy” seebidosaatori tegin. Ma ütlen – pesa. faking. punumine täiel rinnal. Ma ei tea miks, aga see on kuidagi nii lõõgastav.

Palju lõõgastavam, kui mõelda, et jälle tuleb üks Riia tripp, mis on raudselt üli tore, aga samas niii-hiii-hiiii väsitav. Oleme ju terve tripi nii planeerinud, et lastel tore oleks, aga see tähendab muidugi veeparke ja muid seiklusi. Ja kui sealt koju jõuan, siis pole aega ei iid ega aad öelda, sest ma lähen ju MATKALE! 7 km matkale, saate aru jah?! Kui ma selle käigus maha suren, siis võtke keegi Kardo endale meheks palun, ta on hea mees ja vähekasutatud, kindlasti saab veel piki aastaid kasutada.

Mitte, et ma arvaks, et 7km oleks jube pikk vahemaa, aga ma ei saa aru, miks mu kõht kogu aeg nii toonustesse läheb. Täna läks umbes 10 meetri kõndimise peale, nii ebamugav! Tahaks elada nagu normaalne inimene, võtan vitamiine ja magneesiumi, aga no ei lähe selle suhtes nagu paremaks. Ei tea, homme on ämmakas, eks siis uurin ta käest, et mida teha, või kuidas talitada.

Issand, mul tuli meelde, et ma tulin siia ju üldse rääkima oma imelisest ööst. Nimelt ma pidin kodust jeehat laskma, sest Kardo ja Veiko pidid trepi lakkimise ja värvimisega jätkama, mistõttu me lastega siin ööbida ei saanud. Esimese kihi ajal jäime ööseks koju, et noh kui hullult see ikka haiseda saaks eks…Ütleme nii, et ma ei olnud kindel, kas meid lastega ülakorruselt üldse elusana leitakse või mis, aga noh, see selleks. Läksime omadega mu sõbranna juurde.

Pikk jutt, seeasammmune jutt, ühesõnaga suutis nende kass keset ööd meid kõiki üles ajada, kraapis ukse taga ja kräunus kuni ma hakkasin teist korda elus unistama kassi mõrvamisest… Nimelt ma rääkisin ju, et Lendel on see unepaanika ja ma tõesti ei soovinud, et see seal juhtuks. Neil ka ju lapsed teises toas magamas ja suht nadi oleks olnud, kui mina oma tittedega nende kodurahu veelgi rohkem rikun. Samas, ega ma ei soovinud, et Lende nende voodi täis ka pissiks, aga ometi just sellel ööl suutis Lende mähe lekkida ja Kätu voodi pissiseks teha. GREAT!

Nii ma siis seal lamasin. Kõrvetised tapmas, aga rohi kotiga elutoas, kus pererahvas magas. Kuseloigus. Ukse taga kraapis kass ja mul lihtsalt niiii palav. Kell oli mingi… neli? Ühel hetkel kargas Mari püsti ja rääkis midagi suurest ämblikust, ajas Lende ka üles, nii et viimane nutma hakkas ja jäi ise magama.

this-is-fucking-awesome-thrift-shop1-6020723

Jumal tänatud, et Kätlin mu köögi põlema pannud on, ma tundsin, et kuskil mujal oleks mul palju rohkem piinlik olnud 😀 Mõni ime, et mul eriti sõpru pole eksole. Tule mulle vastu, paku öömaja. Anna oma voodigi käest ära ja mis vastu saad? Täislastud voodi ja öise lapsekisa. Suure süümekaga lubasin täna ta last hoida, õnneks mul endal nii palju tegemist, et ma eriti kodus pole, peaks Kardole ka mainima 😀

Ja et see post veel eriti sajast asjast räägiks, siis mainin ära, et Lendel hakkas eile lasteaed, aga ma unustasin ja seega ei viinud teda sinna. Homme nagu ei jõua, siis lähme Jurmalasse, ehk siis uuel nädalal alustab Lendrootin lasteaiateed. Mari rühm avatakse alles 21. sinna on veel veits aega.

Shit, kuidas aeg lendab…

Aga ok, ma nüüd voodisse ja palun Kardolt jumalakeeli jalamassaaži, mu jalad on nii valusad! Ving ja hala, eksole.

Et siis… mis ise.. 😀

 

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Monika 15. august 2018 at 22:23

    Hei. Soovitan seda klaasist siseukse mõtte kohe maha matta. Ma ka omalajal vingusin nutsin et nii tahan. Nüüd kahetsen ja täiega..kõige mõttetum ost suure raha eest. Ukse tahvel on liiga raske ja uksehinged pole piisavat tugevad. Ühesõnaga vajub raamist välja ja ust pead kraanaga kangutama et lahti saada.
    Aga lahe on remonti teha ja see seik sõbrantsi juures ..on mida meenutada hiljem lõkke ääres?

  • Avatar
    Vasta Inks 15. august 2018 at 15:22

    Irvitage või ilkuge, aga unustada last lasteaeda viia….kas kellgi kes kel lapsel pole kohta aias saaks veel kehvem, kurvem olla, kui sellist asja lugeda. Ka köögitädid tegid SELLELE lasele süüa…tyhja. Mul lapsel oli üks riigiametnik selline ülbik, et ei “viitsinud” teatada kui lapstõesti üks selline ülbik oli. Seda et ei MEENU määratud aja alguses aeda ei tulla- sry esimest korda elus lastekaitse sekkumist eeldan, et halloo, mis teed.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2018 at 15:49

      Ma juba pikemat aega ootan, millal sa kuskile raviasutusse pöörduks, soovitan sul seda ikka kiiremas korras teha, kahju vaadata sind 😀

      • Avatar
        Vasta Inks 15. august 2018 at 18:05

        Mul mäluprobleeme pole ja “laste” asjad meeles-kirjas, aga sul kõik muu ja sa ise tähtsam. Lastekaitse on aga Nõmme “vabariigis” vist aastaid puhkusel või kohad täitmata.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. august 2018 at 18:26

          Ega jah, ma ka imestan, et nad ei ole kohale tormanud, sest üks laps ei läinud ühel hommikul lasteaeda! Helistan ise ka üle, kuhu nad jäävad?!

    • Avatar
      Vasta Lily 15. august 2018 at 16:56

      😀 Sa muidu ise saad aru, mis sa kirjutasid, kui üle loed? Tundub nagu padujoobes või vähemalt 50-kraadises palavikus sonitud, jõhker.

    • Avatar
      Vasta Kadz 15. august 2018 at 22:17

      See ära panemine kulla Inksu ei taha üldse õnnestuda Sul… Väga hea, et söögitädi tegi rohkem süüa, saab keegi teine teise võiku lisaks.

      Lasteaia kasvatajad on ainult õnnelikud, kui lapsi vähem rühmas, ära ilgu koguaeg.

      Usaldusliinile helista, kindlasti saad säält hyva nõu!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 16. august 2018 at 08:34

        Usaldusliin tundub jah hea mõte, ehk saad südamelt ära rääkida, mis sind painab.

  • Avatar
    Vasta Reku 15. august 2018 at 13:43

    See aeg tuleb a) vanaduses
    b) kirtus, kumb enne kätte jõuab ?

  • Avatar
    Vasta Triinu 15. august 2018 at 10:08

    OÜ autosõidu teooria eksam on väga lebo, nende eksam on 2 testi sealt testiraamatust, kust muidu õppima peab. need kõik selged on, siis väga lihtne eksam ära teha. Maanteeamaeti eksam on vee lihtsam, seal on ka pms samad küsimused, mis kodukal harjutades.

  • Avatar
    Vasta Anny 15. august 2018 at 09:50

    Kas sul kedagi tuttavat ei ole kes sul laseks oma autoga harjutada? Ta peaks võtma arkist tõendi et tohib juhendada (ilma avariideta vis pidi olema juhendaja?!) ja saaksid harjutada rohkem sõitmist, et autokool kiiremalt läbi teha ja arki jõufa ja novembriks load käes, sest sa vist ei taha kuhugi “maakohta” arki sõitu minn tegema. Mul üks tuttav käis Hiiumaal tegemas sõitu, sest sinna sai kõige kiiremini aja (u 10. a tagune olukord).

  • Avatar
    Vasta Mari 15. august 2018 at 08:20

    Kui kõht toonusesse läheb palju, siis peaks hoopis puhkama. Bandaaž aitab kehal kõhtu ringi vedada, seda võib proovida. Aga stress on halb. Ma tean, ma lendasin kuuendal raseduskuul haiglasse aktiivse sünnitegevusega. Ja ma ei teinud poolt ka nii palju kui Sa praegu. Õnneks vedas tita ikka tähtajani välja ja üle sellegi, aga pärast haiglast väljasaamist ei võinud ma midagi teha, ainult diivanil lebada ja natuke jalutada.

  • Avatar
    Vasta Kat 15. august 2018 at 08:16

    Trepi ääred võid silikooniga ilusti ära teha peale seinte värvimist. Hästi minimalistlik. Aga silikoonija peab hea käega olema et ilus jääb.

  • Avatar
    Vasta Katrin 15. august 2018 at 07:38

    Ma pidin ka esmakordselt lapse sõime harjutama viima eile, aga nii kahju oli teda üles ajada ??

  • Avatar
    Vasta Johanna 15. august 2018 at 07:24

    Ukse probleem täiesti tuttav. Meil samas mõõdus ava, ostsime ka standardukaed, aga tegime alt 10cm lühemaks. See ei paista absoluutselt välja ja saime õiges mõõdus ukse vähemalt ☺️

    • Avatar
      Vasta Liisu 15. august 2018 at 11:47

      Me lahendasime ka nii, et lõikasime ukse lühemaks (st. lasime spetsialistil lõigata) ja üldse ei ole aru saada. Lihtsam igatahes, kui ukseava suuremaks teha.

  • Avatar
    Vasta H 15. august 2018 at 03:51

    Palun räägi järgmises postituses veganlusest!
    Mis sa arvad sellest, et mida vähem inimesed liha söövad, seda vähem loomi tapetakse ja piinatakse? Kas sa ise hakaksid veganiks, et loomi päästa?

  • Avatar
    Vasta Lotte 14. august 2018 at 23:06

    Ma lihtsalt mainin, et meie saime mai kuus oma lapsele Jurmala veekeskusest suveniiriks mollusknakkuse. Umbes 1k oli peiteperiood ja kuna tegemist on vees leviva nakkusega ning mujal me ei käinud, siis suure tõenäosusega sealt see pärines. Et kui lapsele imelikud punnid tekivad, siis soovitan nahaarstile pöörduda.
    Haigus on õnneks ise täiesti ohutu ja ei tekita lapsele mingit ebamugavust. Ainult jube visa kaduma. Võib isegi koguni aasta olla nakkusohtlik. Nakatuvad siis teised lapsed ja madala immuunsusega inimesed. Me saime õnneks 1 kuuga lahti peale järjekindlat kreemitamist. Lapsele ei tekitanud need mingit muret. Meil oli ainult jube vaadata. Nüüdseks on aga ainult pisikesed armikesed näha.

    • Avatar
      Vasta Madli 15. august 2018 at 21:09

      Minu piiga sai ka ujulast. Aga nii hästi ei läinud kui teil, 2,5 aastat olid need tal ☹️

  • Avatar
    Vasta Elekas 14. august 2018 at 22:51

    Kle aga siis teeme nii, et augusti lõpus tuled massaaźikooli juurde ja teen sulle jalamassaaźi?. No kui sulle meeldib ja puha?. Sina saad mõnnata ja mina saan praktikatunni kirja?.

  • Avatar
    Vasta Madli 14. august 2018 at 22:19

    Meil on ka ebastandardsed uksed, valisime sellised, mida sai sobivaks lõigata.

  • Avatar
    Vasta JJ 14. august 2018 at 22:08

    Vahekoridori uks… Kui ilmad külmaks lähevad, hakkad sa sellest väga puudust tundma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. august 2018 at 07:40

      Selle pärast ma esikuosa soojustada lasin + pellletkamina ostsin, et ma külma ei peaks kartma 🙂

      • Avatar
        Vasta JJ 15. august 2018 at 21:53

        Räägin omadest kogemustest, et ilmselt hakkad sellest ikkagi väga puudust tundma ja tood ta koju tagasi.

        Kui meie 13 aastat tagasi praegusesse elukohta kolisime, oli üks esimesi töid siseuste paigaldus. Mees ütles, et ah, ei hakka vahekoridorile panema. Mina nõudsin, et kui, siis ikka kõigile. Ja iga talv me näeme, et meie soojustatud vahekoridor, korraliku uksega (millel ka klaasid) on nii jahe, et kui vaheust ei oleks, oleks toasoe sealt kõik väljas ja õhkaks külma sisse. Lisaks veel iga kord, kui välisust avatakse… Naabrite juures nägime, mida tähendab, kui vahekodirdori üldse pole. Iga kord tõmbas see ukse avamine elamise külmaks. Ja vannituba oli ka neil üsna välisukse lähedal.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. august 2018 at 21:54

          Ma lõhun selle seina sealt eest ka ära, nii et ei too ma teda kuskile 🙂

          • Avatar
            JJ 16. august 2018 at 01:49

            Üüü, elame ohtlikult;)

  • Avatar
    Vasta Kati 14. august 2018 at 21:56

    Selle prokrastineerimise osas on üks teooria, mis paari sõnaga kõlab umbes nii, et sul on suur õiglustunne. Sa alateadvuses tead kui andekas ja kiire sa oled, et annad teistele inimestele edumaad oma asju teha ja siis spurdid järgi, et oleks aus värk. Sest kui viimase minuti prokrastineerijad toimetaks samavõrd kohusetundlikult kui distsiplineeritud punktuaalsed tüübid ja seda sama intensiivselt terve aja kui viimase minuti pinge all olles, siis saaksid nad oioioi kui palju rohkem tehtud kui teised. Ja no mõtle kui raske seda teistel taluda oleks.. sa oled lihtsalt ee armuline aeglasemate ja andetumate suhtes 😉

    • Avatar
      Vasta o 15. august 2018 at 10:38

      Issand, aitäh! Parim asi mida ma iial kuulnud olen. Andsid mulle jõudu ja jaksu diivanil edasi vedeleda!

      Siiralt,
      Maailma suurim prokrastineerija

  • Avatar
    Vasta E 14. august 2018 at 21:41

    Mul täitus täna 30s nädal. Ja no kodus on vannitoa remont. Elan ema juures. Kaks nädalat juba elatud siin, ja no nädal-kaks veel siis saab koju. Aga seal kõik niiiiiiiiiiiiiiiiiii must et lausa nutt tuleb peale. Mees päeval tööl ja kui õhtul koju tuleb vingub et kus söök. Sööb kõhu täis ja peale seda istub õhtuni telefonis. Ei tea mida vahib sealt. Niiet koristada saan ka üksi. Siuke tunne et lihtsam oleks uus kodu soetada 🙁 Kogu see olukord tekitab masendust. Kuigi raske on olla, siis vajaks veel paari kuud juurde 🙁

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. august 2018 at 22:06

      Ma võtaks uue mehe, mitte uue kodu ???

      • Avatar
        Vasta Lisbet 15. august 2018 at 06:27

        Kõlab,nagu minu mees 😀
        Noh ,kui arvad,et peale lapse sündi muutub mees hoolivamaks,siis noei,asi läheb veel hullemaks,oled nagu üksikema! Selline tunne,et lööks raisa maha,saaks laps vähemalt toitjakaotuspensionitki 😀 😀 😀
        Jookse niikuus jalad võtavad,sellise mehega elad nagu kahe lapsega,üks nagu jonniv tubekas ja teine siis imik.

        • Avatar
          Vasta Mari 15. august 2018 at 11:39

          Mõnede sõbrannade juttudest jääb mulje, et üksikemana on lihtsam, kui selliste meestega. Esiteks on sul ÜKS, kellele kokakta/kelle järgi koristada. Teiseks on vaimselt kergem, sest sa TEAD, et pead üksi asju tegema, kuna oledki antud hetkel üksi. See teine täiskasvanu, kes nagu peaks aitama, aga seda teha ei suvatse, tundub kõige hullem ajude närija kogu asja juures.

  • Avatar
    Vasta Silks 14. august 2018 at 21:34

    Müü oma vana välisuks mulle odava raha eest. Just sellist klaasiga ust on täiega vaja, aga raha napib sellejaoks hetkel. Praegu on mingi mega risu uks, mille koer koguaeg lahti teeb 🙁 pliiispliis

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. august 2018 at 21:37

      Mu vana välisuks ongi risu, mille koer kogu aeg lahti teeb, sp vahetangi ?

      • Avatar
        Vasta Silks 14. august 2018 at 23:06

        Meil veel risum 😀 mingi nõukaaegne nikerdis. Niiet, teeme diili? 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. august 2018 at 21:31

    Mulle tundus ka autokool nii lootusetult pikk ja tänu sellele jäi kodus palju tegemata. Aga eelmine nädal tegin arki teooriaeksami 100% ja peale seda tuli selline vabastav tunne 😀 fuck yeah i did it, nyyd veel see sõit, aga sinna veel üle kuu aega oodata, saaks nerd load juba kätte 😀
    Vähemalt peale selle teooria ära tegemist tegin nädalaga kõik kodutööd ära mis teha vaja ja nüüd värvin kõike mis ette jääb ?
    Minu laps läheb ka 21.08 lasteaeda, ei oska veel midagi oodata, kõige rohkem muretsen lõunaunr pärast, aga eks aeg näitab 🙂

    Selle potil käimise kohapealt siis mul poeg ka ei arvanud kuni 2 aastaseks saamiseni potist midagi, panin aluspüksid lasi täis jne. Ja siis ükshetk lihtsalt hakkas ise käima ? ju polnud enne valmis ?

  • Avatar
    Vasta Lisbet 14. august 2018 at 21:30

    Davai,ma võtan su Kardo kohe ää,mulle kuluks hädasti üks selline mees ära 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. august 2018 at 21:38

      Oota siis mu surm viisakalt ära ?

      • Avatar
        Vasta Lisbet 14. august 2018 at 21:48

        Ei,missassja,saad mu juhmardist vanamehe endale,sured kähku ta kõrval maha 😀
        P.S. Kardo käest võiks ka enne küsida ikka? 😉

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 15. august 2018 at 08:28

          Ma ei soovi su vanameest 😀

          • Avatar
            Lisbet 15. august 2018 at 21:52

            Karta on,et keegi ei taha! 😀

  • Avatar
    Vasta Ugrimugri 14. august 2018 at 21:20

    Nullin veel su tuju alla autokooli teemal- tallinnas oli juuli lõpus ainus vabaaeg mnt eksamiks septembri lõpp. Ehk kui sa tahad novembriks lube saada peaksid septembri lõpuks juba autokooli eksamid sooritama. Kuigi jah silma peal hoides saad ehk mõne nädala varasemaks seda aega.

    Ja soovitan sul ikka käia ka mõne teise õprtajaga sõitmas, paljud teevad ka nö altuurakorras ka sõite.

  • Avatar
    Vasta Marju 14. august 2018 at 21:07

    Valmistume kooliks. Vanimale lapsele on vaja uus pidulik komblekt osta. Pinsak, püksid, särk ja kingad. Pesamuna läheb lasteada 27. Sai just 2. Üritan meeleheitlikult teda potile õpetada, aga tema arvates võin sinna ise häda teha kui tahan ???. Sai just tehtud üks suuremat sorti väljaminek. Keskmine meie päikeselaps teeb elu veel värvilisemaks. Ühesõnaga elu nagu ameerikamägedel ????. Ja nii iga suvi

  • Avatar
    Vasta M 14. august 2018 at 20:47

    Mul 21+3 aga ka tihti kõht toonustes. Täna ämmakal käies, ütles et 2×3 no-spad päevas ca 4 päeva või kuni enam nii tihti pole ja kui siis asi ei muutu, siis jällegi teada anda talle.

  • Avatar
    Vasta Airika 14. august 2018 at 20:44

    Järgmine nädal ongi juba 21? jäi nagu mulje, et lende järgmisest nädalast, aga Mari lasteaias käimiseni aega?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. august 2018 at 21:00

      Appi on v? Nojah ?

  • Avatar
    Vasta Karin 14. august 2018 at 20:43

    Küsiks hoopis kuidas külgboks ka välja tuleb? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. august 2018 at 21:00

      Me oleme seda suht vähe teind, aga kui oleme, siis suht normilt 🙂

  • Avatar
    Vasta L 14. august 2018 at 20:42

    Tee teste maantee ameti lehel, siis ei tundu see autokooliteema nii lootusetu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. august 2018 at 21:01

      Teen 🙂 seal eriti lihtsad testid ?