AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

vot miks peab keelt tundma

8. september 2018

Täna oli üle pika aja selline tunne, et no MIKS ma ometi koolis seda vene keelt usinamalt ei õppinud?! Eks muidugi on ennast ennegi selle pärast kirutud, aga täna siis jälle oli tunne, et kui ma vaid keelt oskaks, oleks kohe lihtsam elu.

Olukord siis ise selline, et käisime Maximas. Kardo astus Lendega ees, ma veel kobistasin midagi seal puuviljaletis, kui mingi vana naine midagi minu poole vaatab ja veits vehib, silmanurgast märkasin. Kuna ma aru ei saanud, et mis ta täpselt tahtis, siis ma lihtsalt vaatasin ta poole ja naeratasin. Kui ta nägi, et meil nüüd silmside on, kordas ta oma eelnevat liigutust: näitas mu kätele ja tegi siis öökivat nägu ja raputas etteheitvalt ja tülgastusega pead, et ma ikka kindlasti aru saaksin, et mu tätoveeringud on ebaaktsepteeritavad.

Oleks ma vaid osanud vene keelt, siis oleksin ma tädikese käest küsinud, et kas see tuli tal mingi teatud vanusest, või on ta elu aeg olnud inimene, kellel on komme enda arvamust jõuliselt peale suruda ja teistes sellega ebamugavust tekitada. Kuigi ma eeldan, et see on ikka iseloomus kinni, eks ole sellised troppe nooremaid ja vanemaid. Aga ise nii väljapeetud vana daam ja siis tuleb teisele inimesele poes öökimisnägusid tegema, et… miks? Mis ta eeldas, et ma teen?

Raiun oma käed Valdeku Maxima puuviljaleti ees maha?

Torman poe pealt riivi otsima ja nühin oma tätoveeringud maha?

Panen ruttu midagi selga, et ta mulle oma vanamutiokset peale ei pritsiks, kui mu käed tal juhtumisi tõmbavadki maomahlad käima?

Lähen poest ära, et teda mitte häirida?

Ehitan ajamasina ja lähen tagasi aega, mil mul veel ühtegi tätoveeringut ei olnud ja ei tee ka neid mitte iial, sest üks vanamutt Maximas lubas mu peale öökida?

Vabandan nuttes, et julgesin oma keha tema jaoks ära rikkuda.

Kõiki neid küsimusi oleksin ma tahtnud ta käest küsida, sest noh, arvestades seda, et temast oleks väga ebatõenäoline eeldada, et ükski nendest ülalnimetatud asjadest juhtuks, siis oli tema ainus eesmärk võhivõõrale inimesele haiget teha. Noh, mitte, et ma nüüd looteasendis nutma läheks duši alla, aga saate ju aru küll. Ta tahtis, et mina teaksin, et talle ei meeldi ja et see on tema meelest kole. Teise inimese keha halvustamine on ju soov haiget teha. Vahet ei ole, kas vanake oleks oma oksenägu teinud kellegi paksu keha peale, viltuste hammaste, tätoveeringute, soengu või mille iganes peale. See ei ole lihtsalt viisakas. Ja kuigi ma TEAN, et selliseid inimesi on, siis vanainimestes on seda imelik näha. Mul nimelt on vanakeste koha pealt täielik nõrkus, sest mina oma peas mõtlen alati oma vanaema ja vanaisa peale, kes olid nii nunnud vanainimesed, et seega tundub lausa vale, et mõni mutt normaalsete vanainimeste reputatsiooni kallale läheb ?

Kardo ütles ka kohe, et mida ma üldse viitsin ärrituda sellise asja peale, et las ta siis kobiseb omaette, ega see minu elu mõjuta. Tõsi muidugi, lihtsalt oleks huvitav olnud, et kui oleks saanud tädi käest viisakalt küsida, et mis tema nägude tegemise eesmärk oli, mis ta siis vastanud oleks? Tark mees mul sellegi poolest, sest jah, ignoreerimine on alati hea lahendus, sest teinekord näen ju isegi, kuidas mõni hüsteeriliselt muudkui kirjutab minust ja muudkui “avaldab arvamust”, lootuses, et äkki ma tulen ja ütlen midagi. Et äkki saaks mingigi reaktsiooni ja siis oleks nagu päev korda läinud. Aga ma olen nagu … ei, sõbrake. Kemple omaette, sa ei huvita mitte kedagi, ainult et loetud aastate pärast näeb sind arvatavasti kibestunult Maximas teistele nägusid tegemas näha, sest kurjus ei mahu lihtsalt sisse ära.

tenor-6100443

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta cc 3. oktoober 2018 at 11:35

    Minul on ka tatoveeringuid ja teen neid ka juurde. Minu olukorrad on olnud üsna leebed ja pigem tuttavate/sugulaste poolt, kes on veidi vanemas eas. ala “Miks sa teed nii oma nahaga? Tulevikus kahetsed seda kindlasti. Kui oled vana ja kortsus, siis need ei ole enam ilusad” jne. Ma ikka olen kaasa noogutanud ja öelnud, et jah, ma tõesti ei tea mis ma 20 aasta pärast tunnen, aga hetkel olen ma rahul ja ma ei jäta oma elu elamata sellepärast, et issand mis tulevikus saab. Nii ei saaks üldse normaalselt elada, kui peab 20 aastat ette mõtlema mingisuguse asjaga. Aga üks kõige viimaseid ja minu jaoks naljakaid seiku oli siis, kui ma sattusin olema ühel perekondlikul koosviibimisel sel suvel. Minu vastas istus üks kristlane ning ma tean, et üldiselt neile sellised asjad ei meeldi. Ta pole varem neid asju tähelepannud. Aga tol hetkel märkas, kuna istus mu vastas ja käed olid laual ning võttis mu käest kinni “Issand mis see on? Tead, et nüüd sa küll enam taevasse ei pääse ning kindlasti sured sa vähki”. Ma ei osanud mitte midagi selle peale öelda kui naeratasin totralt vastu ja ütlesin “nojah, mis siin enam teha” 😀

    • Avatar
      Vasta Anu 14. oktoober 2018 at 13:00

      Ma arvan, et see “kristlane” võis olla hoopis jehoovakas või advendist, neil on sellised arusaamad. Ükski normaalne kristlane sulle küll midagi sellist ütlema ei tuleks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Ly Aurely 13. september 2018 at 00:48

    Ma vaatan seda memet ja ei teagi kas nutta või naerda, mul lõpuks tätokas näos otsa ees 😀 Et siis jah, hetkel juba siis 8 nädalat huvitavaid juhtumeid ja pilke ja asju 😀 Paar negatiivset juhtumit ka… aga mis ikka, mõned inimesed on oma hoiakutes kinni ja sinna pole midagi teha, lihtsalt ignoreerida…

  • Avatar
    Vasta Kati 11. september 2018 at 08:33

    Ma võin õpetada paar väljendit vene keeles…. näiteks Tjotja, idi na…! 😀

  • Avatar
    Vasta SS 9. september 2018 at 22:41

    Sellise hukkamõistuga olen ka korra kokku puutunud, ühel sündmusel küsis sugulane, keda nägin esimest korda elus, et oi sul ema nii kena ja vanaema ka nii vormis kuidas sina siis SELLINE oled? Eluaeg olen kaaluga kimpus olnud, aga ma tänan sellise idiootse küsimuse eest. Mida ta nagu eeldas, et ma vastan talle? Ma olin nii hämmingus, et võttis esialgu nagu kokutama selline küsimus.. ei mäletagi, mida vastasin. Järgmisel aastal oli plaanis tema käest küsida, et no sa ikka elus veel? Mida ma muidugi ei teinud, aga edaspidi olen eemale hoidnud sellest inimesest.
    Aga mis seda blogijate vahelist hõõrumist puudutab, siis see eestlane pakiga natuke paneb imestama. Ise sind silmaotsaski ei salli, su lugejad on “ajudeta ja mõtlemisvõimetu plankton” jne. Aga hoiab end sinu tegemistega nähtavasti koguaeg kursis ja aegajalt on ikka vaja hambaid teritada? Kummaline,,,

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 22:49

      Issand, kui haige mutt. Ma kohe tahaks sinu eest imestama minna, et ta veel elus on 😀

  • Avatar
    Vasta Kaisa 9. september 2018 at 21:12

    Õnneks on selliste olukordade lahendamiseks olemas üks rahvusvaheline, kôigi jaoks ühtselt aru saadav viibe vôi väljendus ?

  • Avatar
    Vasta kats123 9. september 2018 at 17:45

    No mulle ka ei meeldi, endale ei teeks elusees:D Aga keda see kotib, et mulle ei meeldi, nii et teised tehke oma nahaga mida tahate:D Kõvahäälselt seda kellegile ei kommenteeri:D
    Aga mul endal on üks rõve arm seljal ja palju sünnimärke, kuigi need pole enda teha…lihtsalt inimesed ju erinevad.

  • Avatar
    Vasta A. 9. september 2018 at 16:42

    Ehheee, teadagi kes see “mõni” on kellest sa viimases lõigus kirjutasid. 😀 Ma tegelt olin veits üllatunud ise ka, et ta ikka pidi miskitmoodi sind torkima, sest noh, milleks seda vaja, aga ju siis oli vaja. 😀 Ma loen nii sinu kui tema blogi, et üldiselt ju pohlad mul, aga pani natuke mõtlema ikkagi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 17:48

      Ah, ma juba täitsa harjunud, et “mõni” üle ei saa 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 9. september 2018 at 16:37

    20a tagasi jalutasin ilusal kevadpäeval käruga, kus kaks armsat tûdrukukest mõnulemas. Ise olin lôpprase kolmandaga. Tuju oli imeline. Vastu kõndis naine, kes jäi seisma ja meid silmitsema. Naeratasin siis talle lahkesti ja inimene vangutas pead, öeldes, et “no peab sel mehel ikka tahtmine olema!” Kuidagi… rikkus tuju ära see märkus, kuigi ma ju sain aru, et inimene on elus kibestunud.
    Noh, mehel on tahtmine ikka, aga ilmselt seda õelat inimest enam ei ole, kurjus ju kulutab.

  • Avatar
    Vasta Trissu 9. september 2018 at 15:29

    Ma sattusin ka hiljuti sarnase mutikesega kokku. Olin perega parajasti KUMUs ja kõndisin maalide ees, kui üks mutike mind jõllitama kukkus. Küll tal see pilk veeres mu käe, jala ja näo vahet. Ju mu tatokad teda erutasid/häirisid. Lõpuks hakkas see jõllitamine häirima ja vahtisin talle mitte midagi ütlemata kurja näoga otsa, selle peale mutike ehmatas, krabas oma asjad ja ruttas minema ???

  • Avatar
    Vasta ml 9. september 2018 at 15:03

    Uskumatu! :O Njah, FBs oli just juttu sellest, kuidas lapsed ei oska teist kiusata välimuse/riiete jms põhjal enne, kui nad õpivad seda täiskasvanutelt. Ulme mõelda, et keegi võiks õppida seda oma vanaemalt.

  • Avatar
    Vasta Aile 9. september 2018 at 12:29

    Siin just hea õpetus kuidas kiusajatega käituda: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1927333907304854&id=100000847897894

  • Avatar
    Vasta Kai 9. september 2018 at 11:09

    Mitte ainult vanainimesed ei arvusta teisi avalikult. Mul selline teema, et kasvatasin kulme, no ma ei tea mingi 4 aastat vist. Tahtsin ,et nad oleksid laiemad ja tee või tina mingi kohapeale ei kasvanud karvad üldse tagasi ning vahepeal mul olidki justkui topelt kulmud, nagu tilluksed raudteerööpad jooksid paaris 🙂 Kuna kannan prille siis kohe pole neid rööpaid nagu nähagi, raamid varjavad ära. Juhtusin siis poes ükskord kokku oma ilualadel töötava teravsilmast vana tuttavaga, kes hetkeks mulle otsa vaadates üle poe pasundas: Issand millised jubedad kulmud, ma ei julgeks sellistega toastki välja tulla, jumala eest võta midagi ette nendega !! Ei tea miks ta küll arvas ,et on täiesti ok niimoodi kõvahäälselt oma arvamust avaldada, seda enam ,et see ei olnud just positiivne arvamus 🙂 Vaevalt ,et vastupidine situatsioon talle enesele oleks meeldinud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 11:19

      Jaa seda ma ju räägingi, et ega asi mutisusega ei tule, vaid iseloomuga 😀 Küllap su tuttav mutina veel hullem lihtsalt 😀

  • Avatar
    Vasta mida 9. september 2018 at 10:11

    Sind ei huvita see vanamutt kohe üldse. Sind ei huvita see kohe niivõrd, et toksid sisse 573 sõna sellel teemal… aga see sind üldse ei huvita. Kas ikka tõesti ei huviga? Sul peab siis väga palju vaba aega olema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. september 2018 at 10:51

      Ütle lihtsalt kohe ära, millest ma blogida võin ja sul ka siis süda rahul 😀 See, et ma oma tätoveeringutest loobuma ei hakka ja muti arvamus mu elu ei mõjuta = ei tohi omada arvamust ja kirjutada olukorrast? 😀 Kle, aeg kaineks saada, pühapäev juba. Või tõsimeeli arvad, et ma nüüd hinges kahetsen tätoveeringuid, sest… võõrale ei meeldi? Kas sa oled 12? Mine parem Perekooli tagasi, seal saad koos kamraadidega seda teemat raudselt edasi arutada, ma alaarenenutega olen võtnud motoks mitte kembelda, maru ajamahukas ja mul muudki teha 🙂

      • Avatar
        Vasta D 9. september 2018 at 10:59

        “Ei huvita” kasutatakse palju vales tähenduses. Sind ei huvita, mida ta mõtleb või arvab, aga sealsamas kirjutad, et tahaksid osata vene keelt, et küsida talt, mida ta õige arvab 😀
        Ära kirjuta, et sind ei huvita. Väga huvitab ju. Ütle, et sind ei kõiguta tema arvamus. Huvitab, aga ei kõiguta.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. september 2018 at 11:02

          Haha, kui nüüd nii mõelda, siis jah, mind väga oleks huvitanud tema arvamus kogu sellest teemast, kui ma oleksin saanud temaga vestelda. Hea tähelepanek 😀

  • Avatar
    Vasta marta 9. september 2018 at 10:00

    Osade inimeste arvates võiks olla maailm selline:

    Kõik kasutavad täpselt samasuguseid asju, mis mulle meeldivad. Kõik käivad ringi punastes kleitides, kaaluvad täpselt 50 kg, kasutavad täpselt samasuguseid toiduaineid.

    Kohe, kui sa otsustad jalga panna sinised püksid, mis mulle ei meeldi, siis … täiesti OUT. Vangi.

  • Avatar
    Vasta kersti 9. september 2018 at 02:20

    kunagi oli teistsugune juhus kui kammaiaa tatokatega……….nagin Parnu Port Srtur 2 toidupoes,et uks vanamutt pani oma kaekotti vorsti lati,laksin kohe salti jt asjade muujatele sellest kahku raakima,joostes,seniks kuni info turvadeni joudis,oli vanamutt silmapiirilt kadunud,,peale minu ausa kodaniku puudlust patt katte saada,varas,tuli turva minu juurde parima,kas minul on kauba eest makstud,,,,kuradi tainas selline…………….ytlesin et muidugi ja yritasin pikemalt selgitada et et kuidas ma vargaid ei salli,saan aru ,et turvadel selline too………………see kysimus aga raigelt solvas tookord,,,,,,,,sest ajast saati ei ole mitte mingit huvi korrakaitsjate poole poorduda,kui olekski mingi vargus poes vms ,kui sellele veel peale satuks,,,jumala pohhh,,,,,,,,see nagu jai mitmeks kuuks narima ja loomulikult ei roninud poodi mingi pool aastat,,,motlesin persse see motetute turvadega pood,et sinna enam ei lahegi kunagi,,,mingi poole aasta moodudes peale seda vorstivargustm aga ikka satun sinna poodi

    • Avatar
      Vasta My 9. september 2018 at 10:30

      No inetu on kobiseda teiste kallal, aga palun õpi kirjavahemärke ja suurt algustähte kasutama- täiesti arusaamatu tekst on.

  • Avatar
    Vasta Maria 9. september 2018 at 00:25

    Seda meelt ma olen küll, et igaüks võib teha oma kehaga just seda, mida ta tahab ja ma ei läheks kellelegi iialgi nii otse ülema, et ta on oma keha ära rikkunud.
    Kui tätoveeringutest aga rääkida, siis minu jaoks on ka igasugune tätokas inetu ja on keha totaalne rikkumine. AGA, ma ei lähe seda kellelegi nina alla hõõruma. See teadmine, et keha on jäädavalt rikutud, saabub hiljem:(
    Ehk kellelelgi pole õigust teiste tegemisi kommeneteerida senikaua kuni see ei sega kellegi selle teise/kolmanda olemas- ja heaolu.
    Komplimendi kollase ja ilusa kampsuni kohta oleks võinud teha, sest see mõjuks kibestunud kommenteerijale väga laastavalt:) Heaga vastamine teeb alati asjad piinlikult naljakaks.

    • Avatar
      Vasta Katrin 9. september 2018 at 12:53

      Muidu nõus kõigega, mis kirjas, aga see osa, et “see teadmine, et keha on jäädavalt rikutud saabub hiljem” on küll veider. Kuna hiljem? Inimene teeb nt 27-aastaselt mingi ägeda tätoveeringu ja siis 20 aasta pärast hakkab lampi seda kahetsema või? Pealegi, kahetsejad saavad alati kasutada lasereemaldamise varianti. Aga no see “keha jäädavalt rikutud” jutt on suht tüütu. Noor keha on ilus, olenemata sellest kas seal on tätoveering või ei. Vanaduses on aga suht kama mis seal kortsude vahel joonistatud on või ei ole.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 9. september 2018 at 13:04

        Nõustun Katriniga 🙂

      • Avatar
        Vasta Birx 11. september 2018 at 08:15

        Endal ka üks tatoveering ja alati meeldinud tatoveeringud. Et hakkan kahetsema tulevikus? Tule taevas appi, kust sa seda tead? 😀 vanaduses kortsudega on mul ikka tõsiselt savi mis mu keha peal on. Need tatoka-vastased hakkavad juba ära tüütama.

  • Avatar
    Vasta aadu 8. september 2018 at 22:01

    Ta ei halvustanud ju sinu keha, miks sa nii kirjutad, vaid seda, mida sa oma kehaga teinud oled. Vanematel inimestel pole olnud oma elus kokkupuudet kehamaalingutega sellisel kujul, eks see oli talle rabav küll, sul nad eriti “ägedad”!
    Ja mis veel – me saame ükskord kõik vanaks. Mina juba sain.
    Ja veel – sul on tark ja tasakaalukas mees, kui ta vaid rohkem rääkida saaks (tohiks), kuula teda rohkem. Ja kõik ongi hästi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. september 2018 at 22:29

      No aga kui inimene on paks, siis võib ka võtta seda sellena, et ise tegi ju seda endale. Mind lihtsalt huvitab, et miks leiab inimene vajadust seda teisele ütlema minna? Ma näen tihti asju, millega mul enne pole kokkupuudet olnud, aga ma ei tuleks selle pealegi, et ma läheks selle pärast võõrale oksenägu tegema, absurd ju.

      Aga mees on mul tõesti tark ja tasakaalukas, millest sa eeldad et ta rääkida ei saa/tohi? Ma just kirjutan ju, et mis soovitust ja nõu ta andis, kas sa kujutad ette, et need sõnad sai ta välja nii, et ma olin ta Maxima põrandale ära väänanud ja toppisin kaltsu suhu, et ta jumala eest vait oleks v?

      • Avatar
        Vasta aadu 8. september 2018 at 23:10

        Ei, Mariann, sa oskad küll asju väga drastiliselt väänata, aga ma tõesti ei mõelnud, et sa oma abikaasat füüsilisel moel takistad!
        Vaata, kui aega on, oma viimast laivi, kus Kardo teie ebaõnnestunud remondi puhul ka üritab midagi sekka öelda – ja kas tal see õnnestub?
        Minu arust öeldakse talle, et ta vait oleks. Või eksin ma?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. september 2018 at 23:32

          Sa mõtled laivi alguses, kus ma ütlen, et OOOTA, ma pole veel SEALMAAL? Vb ütlesin jah, et ta vait oleks, naljaga. Sest ma polnud veel seal maal oma jutuga, et üldse mingi pettumus oleks ju. Üldse – Kardo rohkem pobises selle remondi teemal niisama kaasa, sest tal for riil oli null infot selle kohta, mida tal siis sellest ka rääkida oleks? Tema ei vahetanud töömeestega ühtegi sõna, ei teinud ühtegi kokkulepet ja ei küsinud ka minu käest meie kokkulepete või kokkulepitud tööde osas. Mis ma tal siis suva käojaani pean laskma oma laivis ajada, kui ta räägib lihtsalt seda, mis ta arvab, kuid see ei vasta tõele 😀

          • Avatar
            sille 9. september 2018 at 10:44

            Kas see polegi teie ühine kodu? Sina teed remonti ja Kardo isegi ei tea, mida sa teha tahad? Viimasel aja loetu põhjal tundub teie pereelu ikka väga veider.
            Remondist rääkides. Kas te sõlmisite lepingu, kuhu panite kirja tegemist vajavad tööd, remondi alguse ja lõpu kuupäevad, kokkulepitud tasu + trahvid lepingu rikkumise eest. Kui need on tehtud, siis ei ole ju mingit probleemi.

            Tätoveeringute lugu ma kommenteerida ei taha. Mammi käitus imelikult, aga igaühele ei meeldigi tätoveeringud.

          • Mallukas
            Mallukas 9. september 2018 at 17:51

            Kardot lihtsalt ei huvita see remont, tal on suva – olgu need seinad neoonoranžid või ploomilillad – ikka ei huvita. Seega teen nii, nagu mina tahan, sest mind jälle huvitab. Samamoodi ei küsi Kardo mu käest, et mis värvi lilli aeda istudada või mis vilju kasvuhoonesse panna, sest mind ei huvita. Kui see pereelu veidraks teeb, siis las ta siis olla pealegi. Saad ainult jumalat tänada, et ise sellises “hulluses” elama ei pea.

      • Avatar
        Vasta Kellukas 9. september 2018 at 12:29

        Inimene on paks-enda viga? Ära ole nii kindel! Inimene võib olla haige!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 9. september 2018 at 12:31

          muidugi VÕIB, aga võib enda viga ka olla – seda enam ei läheks sa ju tänitama inimest, et mis sa siin poes paks oled.

    • Avatar
      Vasta Maadu 9. september 2018 at 20:08

      “Vanematel inimestel pole olnud oma elus kokkupuudet kehamaalingutega sellisel kujul”

      ???
      Nad on elanud ju täpselt samas maailmas kus me kõik. Ma ei taha uskuda et mõni mutike näeb aastal 2018 esimest korda tätoveeringut.

  • Avatar
    Vasta Kohalik 8. september 2018 at 21:14

    Tead et naise elu käib nönda, et korra kuus ilmub paar punnikest-vinnikest näkku ja siis jälle kaovad eksole.
    No oligi mul see aeg ja sattusin kogemata naabritädiga maja ukse ees kokku. Memm ehmus ära, küsis käsi kokku lüües et missss mu näoga ometi juhtunud on, et niiiii vinnipunniline?!?!??
    Ma nagu ok tänks, pidingi just poodi hapet ostma minema et seda näkku valada, vast näen siis normaalsem välja provva jaoks.
    Samas kui mina vastu küsiks, et kle sa ikka jube kortsuline, nüüd eriti päevavalguses paistab lausa rõlge välja, siis olen mina ebaviisakas tänapäeva hukas noor. Onju.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. september 2018 at 22:29

      Just :D:D

  • Avatar
    Vasta Gerda 8. september 2018 at 21:01

    Ma seisin kunagi südasuvel Rimi piimaleti ääres, kui mu kõrvale ilmus keskealine meesterahvas, kes minu “sleev”i vahtima jäi ja siis kõva häälega karjuma kukkus, et miks ma SEDA niimoodi avalikult demonstreerin?! Ma küsisin vastu, et kas ma pean kasukaga käima, kui väljas on 30 kraadi kuuma? Ta ütles, et loomulikult. Ja hakkas ikka edasi jaurama, et miks mul on vaja selle tatoveeritud käega avalikult käia jne jne. See oli esimene kord, kui selline skandaal keset poodi tehti ja ma ausalt öeldes olin terve ülejäänud päeva nagu puuga pähe saanud… Mõtlesin, et wtf just toimus, miks?

  • Avatar
    Vasta Liis 8. september 2018 at 20:52

    Ohh, minul on juba aastaid vanamutiallergia??. Nad ikka suht nahaalsed. Küll nad jooksevad oma korvidega pensipäeval või lapsed poes surnuks. Muudel päevadel ei saa jalgugi alla. Uhh ja siis nurisevad noorte üle… Ühel jotal kukkus kassas 20€maha, nii et ei märganud, mutike ta seljataga lasi hopsti kohe koti käest lahti sinna raha peale ja rabas endale, selle asemel et olla aus… Ohh nii et ühest kõrvast sisse, teisest välja?

    • Avatar
      Vasta helena 8. september 2018 at 21:26

      miks sa sellele vanamutile ei öelnud, et ta raha tagasi annaks? veits imelik on kõrvalt lihtsalt vaadata

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 8. september 2018 at 22:29

        Ma ka aru ei saa 😀

    • Avatar
      Vasta Ronja 8. september 2018 at 22:12

      No ei jää sinagi iginooreks. See mutlus tabab sind ka. Ja ei meeldi sina siis vo mõnele. Ole ikka sallivam.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 8. september 2018 at 22:29

        *me kõik jääme vanakss-sss*

  • Avatar
    Vasta Terje 8. september 2018 at 20:20

    Maximas vist käivad poodlemas kõik need kibestunud tattoo vihkajast vanaprouad, sest ka mina sain umbes taolise käitumise osaliseks Pärnu Maxxximas. Vanem proua teatas kõva häälega, et nii soditud käega ei tuleks tema toast väljagi.
    Eee… vabandust? ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. september 2018 at 20:29

      Nagu ma olen KUULNUD, et selliseid mutte on, aga enne isiklikult kokku ÕNNEKS polnud puutunud 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 8. september 2018 at 19:27

    Cheer up! Su tatokad on ägedad. Eks muti oli lihtsalt kade??? ja muide ilusat nimepäeva Sulle!?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. september 2018 at 19:29

      Kõige kurvem oli see, et ma oleks muidu mutikesele hea meelega ise hoopis komplimendi teinud, sest tal oli niii äge erkkollane kampsun 😀

      • Avatar
        Vasta Liina 8. september 2018 at 19:34

        Teinud siis samamoodi oksenägu talle???

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. september 2018 at 19:36

          Tead… ma tegingi :D:D Ma lihtsalt ei osanud mitte midagi muud teha. Alles hiljem tuli pähe, et üks universaalne käemärk on veel olemas, millest saab ka keeleta aru, aga see oleks juba väga ebaviisakas olnud, hea, et siis pähe ei tulnud 😀