JUMALAITA KURB ON OLLA Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

kõige kohutavam mänguasi maailmas!*

12. september 2018

Eile saime ühe kingituse. Või noh, mis meie saime, see tegelikult saadeti see Lendele. Nimelt uus Lego Duplo rong, mis lausa patakatega töötab, ringi sõidab ja tuut-tuut teeb. Marile oli kaasa pandud üks suurematele lastele mõeldud Lego. See Lego Friends variant, aga nagu te võite arvata, trumpas isesõitev rong 100% printsessilego ja nõnda hakkasid lapsed koos Kardoga seda õhinal kokku panema. Me saime lausa kaks suurt karpi. Ühes oli rong ja väiksem rongirada, teises suur rongiraja pikendus. Seega kokku panemist oli omajagu ja lapsed olid superõnnelikud.

Ma olin juba jumala õnnelik. Muidu hakkab õhtuti kogu aeg üks soig, et emme pane Peppat ja emme pane Oggyt, nüüd ei huvitanud lapsi multikad mitte üks raas. Mõlemad asjatasid selle rongiga ja tundus, et leitud on ideaalne mänguasi, mis lapsi pikalt rõõmustada võiks. Endalgi oli huvitav uudistada, et kuidas saab erinevate väikeste plaatide abil rongi panna häält tegema, tagurdama ja peatuma. Lisaks veel võimalus rongiga interaktiivselt koos äpiga mängida. Uskumatu, mida kõike tänapäeval välja ei mõelda – tõmbad äpi telefoni, ühendad rongiga ja saad seda kasutada nagu rongipuldina. Uhke värk!

Hõiskasin ma muidugi enne õhtut…

Siin on näha rongikomplekt+rongirada


Nimelt hakkasid lapsed ühel hetkel teineteist häirima. Lende ettekujutlus heast mängust on see, et ta võib rongi põrandale sõitma tõsta ja rada katki teha. Mari ettekujutlus oli rohkem see, et ta paneb loomi rongiga sõitma ja sinna ei kuulunud üldse see, et ta rada lõhkuma kukuks või rongi kuskile mujale tõstma hakkaks. Seega segas Lende mäng Mari mängu nii väga, et ühel hetkel asendus harmooniline koosmängimine sellega, et nad ainult karjusid, kraaklesid, kiskusid rongi ja selle tükke teineteise käest ära ja röökisid “EIII! MINU!!!”

Ülalolev pilt on Marist, kui Lende jättis ta rahule ja ei puudutanud enam sõrmeotsagagi rongi. Mis siis, et see teoreetiliselt Lende oma oli, eksole. Vaadake vaid seda õnne, saab rahus mängida, ilma et mingi “titt” teda segaks. Arusaadav ka, Lende ju ei mänginud nii, kuidas Mari tahtnud oleks ja rikkus KÕIK ära!

Dramaatiline Mari. “Mul on SÜDA KATKI!” ahastas ta, kui Lende talt jälle rongi ära võttis. “Palun vii Lende õue!” käratas ta Kardole. Järgnes veel tund aega kisklemist, vaidlemist, hammustamist, näpistamist, nuttu ja kraaklemist, kuni lõpuks ometi oli aeg need metsalised magama viia, et saaks sellest rongivaidlusest ükskord üle. “See on kõige kohutavam mänguasi maailmas,” ohkasin ma Kardole.

Ei teagi nüüd, kas see on hea, et leidsime ühe väga toreda mänguasja, mis lastele VÄGA huvi pakub, või oleks elu selleta kergem, kes seda öelda oskab. Igatahes hakkas hommik täpselt sama moodi – vaidlusega, kes tohib rongiga mängida, nutuga, et teine rongi näpib ja kisaga: “MUL ON SÜDA KATKI!”.

Ma ei taha teada, mis siis saab, kui Kardo koju jõuab ja hakkab Mariga rongile lubatud tunnelit ehitama. Selle lisaga on rongirada hirmus suur ja ma kujutan ette, et tore on sinna ümber igasuguseid lisavigureid ehitada, legosid meil ju selleks jätkub. Ma pean vist selleks ajaks Lendega teisele korrusele minema, või õue asja tegema, sest vastasel juhul saab sellest toredast rongimängust jälle sajandi võitlus. Mis jutt see oli, et väikse vanusevahega lapsed õndsalt koos mängivad?! Või on neil liiga suur vahe?

Uhke üksindus

Siit on näha, kui suur on rada, kui talle ehitada juurde see rajalisa. Nõuab ikka omajagu ruumi, aga mängulusti on ka selle võrra muidugi rohkem.

Rong peaks olema müügil igas suuremas mänguasjapoes, ise leidsin praegu vaid ühe lingi, näete SIIN. Meile saatis nimelt Lego ise selle kingi, sellest ka minu teadmatus müügikohtadest. Igatahes võin ma öelda, et see tegelikult on ju ikka vägev asi küll, ainult, et ma soovitan seda rohkem neile, kellel üks laps. Või siis neile, kelle lapsed normaalsed inimesed on ja kogu aeg omavahel ei kiskle. Kui tunned, et sa oma lapsega/lastega sinna kategooriasse sobid, siis tsekka mu FBi lehte (vajuta siia), ma loosin seal ühe suure komplekti välja, ehk siis rong+rongirada ja suur lisa ka, millega saab rada poole suuremaks ehitada. Päris tõsiselt, see sobiks imeliselt ala sünnakingiks, sest see on suur ja äge mänguasi, kallis ka veel takkaotsa. Kui mu lapsed vaid aru saaks, kui paganama ära hellitatud nad on, et emme koostööpartnerid neile sellist väärt kraami täitsa niisama, ilma sünnipäevade ja pühadeta. Igatahes minge võtke loosist osa, äkki saame kellegi teie lapse ka vahelduseks ära hellitada, mõnikord ju võib.

*Postitus sündis koostöös Legoga

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mariel 14. september 2018 at 22:12

    Vaene Lende. Mari paras püään küll. Jõudu ja tugevat närvi sulle.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. september 2018 at 08:40

      Lende saab väga kenasti hakkama. Kaasa tunda vaja pole 🙂

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 13. september 2018 at 12:52

    Ma arvan, et see kaklus ja kammaijaa lihtsalt p e a b käima elu juurde.
    Kuigi meie oleme väga vaiksed inimesed vanamehega…no ei ole meil tegelt sõukst kisa ega värki kohe üldse kunagi olnudki…siis lapsed ikkagi mingeid helisid väljastavad. Üksik laps oligi lihtsalt üksi, aga kaksikud hiljem tegid kõik tasa. Tegelt nad polndki teab mis hullud, no jaurasid jah, aga sedasi nagu intelligentselt, väheldase mõminaga. Mingil ajal käis siiski see mõmin närvidele ja ma mõtlesin, et tulin ilgelt heale mõttele. Mingeid olulisi mänguasju peaks majas olemagi kaks tükki! Et siis käperdab igaüks oma asja. Ja saigi teatud aja vältel nii tehtud. Läks paar kuukest mööda, et nentida – nii p…. kukkusin selle plaaniga, et kole. Kui on kaks samasugust asja, ei mängi sellega enam kumbki. Ikka leiti midagi, mida oli ainult üks ja kumbki pidi selle küljes hammastega rippuma. Nad õnneks kasvasid ruttu välja sellest ajast, umbes kolmeselt suutsid täitsa nii olla ja mängida, et minuni naljalt rahulolematuse noodid ei ulatunud.

    Küll on nunnud Su tibukeste pildid, mulle nii meeldib neid vaadata.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 13. september 2018 at 10:10

    Vahva postitus, aga rongist enam köitis mu tähelepanu super cool diivanilaud ja väikese otsingu tulemusel leidsin, et said selle soov.ee’st? Üks miljonist, aga ega sul ei ole meeles, kes selle müüs või ON TAL NEID VEEL? 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 18:06

      eiii, diivanilaua sain lauad.ee aga nad vist enam ei tegutse 🙁

  • Avatar
    Vasta K 13. september 2018 at 09:23

    Niii tuttaaav 😀 korrutama, et korda mööda saavad mängida 😀
    Aga rong tundub ja mega lahee ?

  • Avatar
    Vasta Kats 13. september 2018 at 02:24

    Palun mõtle mu kommentaar nüüd hoolega läbi, ehk aitab see sind kuidagi. Mitte ainumas sõna ei ole kirja pandud negatiivselt, vaid sind aidata soovides. Esiteks palun mõtle läbi, kas sa pead ennast emaks sobilikuks? Kas sul on need iseloomujooned? Olen aastaid su blogi jälginud ja võib öelda, et tegelikult ei ole. Sa võid seda endale eitada, aga olgem ausad et see nii on. Pohuist, rahmeldis, uisapäisa kõike teed, millestki ei huvitu. Mida sa arvad, et sa oma lastele eluks õpetad? Aus vastus oleks see, et ainus, mida sa oma lastele pakkuda suudad on olla näiteks, milline inimene olema ei peaks ja lootma, et neist kunagi paremad emad tulevad. Ka see, et sa otsustad mitte lapsi saada, oleks juba hea ema tunnus, et ise saad aru, et sa polegi selleks võimeline. See pole halb, kõik ei olegi. Jah sa võid mulle nüüd haukuda, et mis ma siis tegema peaksin ja ähvardama lapsed lastekodusse anda ja kõik sinule omased jonnihood. Ega sul polegi mitte midagi teha, kui ainult ennast parendada, mis sa arvad kas sa oled selleks üldse suuteline?

    Sa armastad pidevalt rääkida kuidas perekoolis sulle liiga teakse, aga kas sa oled mõelnud, et just tänu sealsetele kommentaaridele läksid sa üldse oma sügava puudega lapsele abi otsima. Mul on endal kaks last ja ma ei suuda endale ette kujutada et kellegi pohuism võib nii kaugele minna, et oma lapsele abi otsida ei viitsi. Sa ei saa ju väita, et sa ei näinud ta rasket maha jäämust? Alles siis, kui sind avalikult piisavalt kaua tümitati, said sa aru, et laps vajab abi. Sulle vähemalt need kiidusõnad et lõpuks viitsisid midagi teha. Hea on see et ka teised sinu lastega tegelevad, sest oleks see sinu teha, istuksid nad telefonid ja tahvlid käes, viienda eluaastani mähkmetes, sest suva ju!!! POHHUI! 🙂

    Lisaks lugemisele saab sinu pere ka telekast näha ja tõesti on see kurb. Mari on endiselt arengust väga maas, kuigi sa armastad rääkida tema arengust. Ma küsiks, et kus sa seda näed? Tõesti kus? Laps kisab ja karjub, trambib jalgu. Ära hellitatud ja kasvatamatu, kurb vaadata. Ka väiksem läheb juba sama rada. Oled nagu maininud, et tema on vaiksem, aga telekast on ainult üks suur karjumine näha.

    Kahju mõelda, mis kolmandast lapsest saab ja tõesti loodan, et lasete mehele selle vasektoomia ära teha, sinu pere lapsi enam saama ei peaks, kui neidki aidata saab, kes olemas on.

    Lihtsalt mõtle natukene.

    • Avatar
      Vasta H 17. september 2018 at 14:18

      Hüppa pommi

    • Avatar
      Vasta Absoluutselt hämmingus 30. september 2018 at 13:53

      Mul on hoopis kahju Teie kahest lapsest! Milline normaalne inimene ütleb teisele nii halvasti? Mis eeskuju Te oma lastele nii olete? Ehk istuksite ise maha ja mõtleksite, mis Teie enda elus puudu on, et anonüümselt kedagi internetis maha tegemas käite nii karmide sõnadega.

  • Avatar
    Vasta A. 12. september 2018 at 22:34

    Haha, mul on kodus kaks poissi (3a & 1a) kes on teineteise peale nii kole kadedad kõiges! vahet pole, kas anda mängimiseks kõige ägedam viimase aja trendimänguasi või kastitäis pakendeid. Kohe on põhjust vennaga kraaklema hakata, kõike käest kiskuma, taguma, teist eest lükkama.. Ah, see nimekiri on lõputu. Üks hädaorg hakkab kohe pihta lihtsalt. Kui sul on Lende pigem veel immuunne, siis mul on nii kolmene kui ühene mõlemad sellised draamakuningad, et teevad plikadele ka silmad ette. Krabab suurem midagi väiksemalt käest, kolksatab too suurest ebaõiglusest ja solvumisest kohe oma pea põrandale ja hakkab nutta üürgama või anna-anna-anna korrutades seda suuremalt tagasi kiskuma. Krabab pisem suuremalt midagi käest ja paneb nelja tuule poole jooksu, ei raiska suurem murosa sekunditki, vaid juba tormab oma üleolekut demonstreerima ja kisub kõik omale tagasi. Kui vanem sekkub ja väiksemale midagi lubab, viskub suurem poiss kohe vibusse ja kukub karjudes põrandal väänlema. Hulluks ajab 😀 See rong on äge küll, aga noh… las kaklevad oma pakenditega edasi, tundub nii väärt kraam olevat, et lausa kaklust väärt.

  • Avatar
    Vasta M. 12. september 2018 at 22:22

    Aga on isegi ütelus ju, et vendade vahel vendlus ja õdede vahel õelus. Mul kaks õde, õdede pool vastab küll tõele ??

    • Avatar
      Vasta A. 12. september 2018 at 23:00

      Minu poegade puhul ei pea vendlus küll paika 😀 Ikka see vana hea õelus. Vendluseni jõuavad loodetavasti kunagi…

  • Avatar
    Vasta Katrin 12. september 2018 at 21:19

    Lendest hakkas kahju seal kus ta seljaga on rongiraja poole 🙁 näib nii kurb.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. september 2018 at 21:29

      Ta tegelikult mängis tol hetkel mingi teise asjaga, ainult Mari oli kurb, Lende on immuunne ?

  • Avatar
    Vasta Mannakas 12. september 2018 at 21:18

    Mina oma õega kaklesin ikka nii, et veri väljas ja muhud peas.
    Naudi veel seda hetke, kus veel neid lahti harutama ei pea 🙂

    Kahju, et loos ainult FB-s on, osaleks loosis ja viiks oma erivajadustega hoolealustele, kes väga naudivad legosid 🙂

  • Avatar
    Vasta Ave 12. september 2018 at 20:51

    OMG! Ma tahaks ise sellega mängida, kui laps magab!

    • Avatar
      Vasta leedukas 13. september 2018 at 00:40

      Sama siin, kui laps multikat vaatab ja mind ei sega, ehitan ka rongirada. mul on vanakoolikas – puust.

  • Avatar
    Vasta Em 12. september 2018 at 18:48

    Kas Mari särgil on MILF kirjas?:D or i am just wierd af..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 13. september 2018 at 18:08

      seal on kirjas “you make me smile” 😀